Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Λευτεριά στα Χριστούγεννα

Ζητώ -εκ των προτέρων- συγνώμη για το μέγεθος της ανάρτησης, αλλά φαίνεται ότι είχα πολλά να πω. Θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε προσεχτικά το κείμενο που ακολουθεί μέχρι τέλους. Νομίζω ότι αξίζει. Πάμε λοιπόν.

Τα Χριστούγεννα πάντα είχαν και έχουν μια μαγική επίδραση στους ανθρώπους, είτε αυτοί είναι μεγάλοι, είτε είναι παιδιά. Μπορεί να έχει χαθεί το θρησκευτικό νόημα και να έχει επέλθει εμπορευματοποίηση, αλλά η αίγλη της γιορτής διατηρείται στο έπακρο. Προσωπικά ποτέ δεν ξετρελαινόμουν σε υπερθετικό βαθμό με τα Χριστούγεννα. Πάντα όμως μου άρεσαν και τα περίμενα με αγωνία. Μου άρεσαν ως παιδί, διότι δεν είχα σχολείο, έπαιζα, πήγαινα για κάλαντα, έπαιρνα δώρα και έτρωγα λιχουδιές. Μου άρεσαν ως φοιτητής, διότι δεν είχα Πανεπιστήμιο, έπαιρνα δώρα, έκανα όμορφα πράγματα και έτρωγα λιχουδιές. Μου αρέσουν ακόμα και τώρα, διότι δεν εργάζομαι, παίρνω δώρα, δίνω δώρα, κάνω όμορφα πράγματα, τρώω λιχουδιές και βλέπω τους συγγενείς μου, κάτι που όταν ήμουν μικρότερος το βαριόμουν. Όπως καταλαβαίνετε κοινή συνισταμένη είναι οι αργίες, τα παιχνίδια, τα δώρα και οι λιχουδιές. Κανονικά θα έπρεπε να είναι και τα κάλαντα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αν πάω να τα πω τώρα θα με πετάξουν - ίσως και δικαιολογημένα - με τις κλωτσιές, έστω κι αν δεν θα τα έλεγα για τα λεφτά, αλλά για τη μαγεία. Βλέπετε, το να λες τα κάλαντα είναι λαχτάρα, αλλά πλέον αρκούμαι στο να τα ακούω από μικρά, κεχαριτωμένα ξωτικά που είναι ντυμένα λες και βρισκόμαστε στην εποχή των παγετώνων. Φυσικά τα Χριστούγεννα δεν μου αρέσουν μόνο για αυτούς τους λόγους. Είναι η όλη διαδικασία που λαμβάνει μέρος. Είναι η χαρά να βλέπεις μεγάλα και μικρά παιδιά να χαίρονται με την όλη ιεροτελεστία.


Θυμάμαι όταν ήμουν μπόμπιρας την μαμά μου να ανάβει το τζάκι, τον μπαμπά μου να ψήνει κάστανα και να ετοιμάζει ζεστή σοκολάτα κι εμένα να πειράζω την αδερφή μου, να στολίζω το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και να παίζω γύρω από αυτό και μπροστά από το τζάκι με ό,τι μπορούσα να παίξω. Φυσικά και έσπαγα σχεδόν όλες τις μπάλες, καθώς και άλλα πράγματα, αλλά έτσι είχε πιο πολύ πλάκα. Εξάλλου, όπως λέει ένας εκλεκτός φίλος: αν δεν σπάσεις, δεν μαθαίνεις. Εντούτοις, οι μπάλες που επιβίωσαν υπάρχουν μέχρι σήμερα και τις θυμάμαι όλες καθεμία ξεχωριστά. Όπως έχουν επιβιώσει οι ίδιες γιρλάντες και τα ίδια διακοσμητικά. Πραγματικά ζωντανή ιστορία. Τα χρόνια όμως πέρασαν και πέρασαν γρήγορα. Το δέντρο έγινε πλαστικό, το στολισμό του τον έχει επιφορτιστεί η αδερφή μου, ο πατέρας μου (ΘΕΟΣ) συνεχίζει να ετοιμάζει κάστανα με την μόνη διαφορά ότι τώρα τα βράζει, οι μπάλες που επέζησαν - παρόλο που αγοράστηκαν νέες - συνεχίζουν να κοσμούν το δέντρο, ενώ το τζάκι δεν ανάβει πια. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να ανάβει συχνότερα και μετανιώνω για αυτό. Όσο για μένα; Μπορεί πλέον να μην σπάω μπάλες, συνεχίζω όμως να δίνω το στίγμα μου και βοηθάω με τον τρόπο μου όπως π.χ. διακοσμώντας το σαλόνι ή φτιάχνοντας ονειρεμένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, μαγευτικό κορμό σοκολάτας, λαχταριστή μηλόπιτα, απίστευτο τιραμισού, κολασμένα brownies, τουρμπάτο σουφλέ σοκολάτας και πάρα πολλά άλλα. Φέτος υποθέτω ότι δεν θα φτιάξω τίποτα, λόγω απουσίας του έτερον μου ήμισυ. Βλέπετε, μαζί τα ετοιμάζαμε και χωρίς το γλυκάκι δεν έχει την ίδια πλάκα και δεν είναι το ίδιο διασκεδαστικό. Σας βεβαιώνω ότι το να βλέπεις δυο γλυκάκια να φτιάχνουν γλυκά δεν είναι μύθος. Ισχύει.

Σε αυτό το σημείο θέλω να μιλήσω και για την υποκριτική διάθεση των Χριστουγέννων. Τι εννοώ με αυτό; Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως. Πρέπει να έρθουν τα Χριστούγεννα για να πάμε μια όμορφη βόλτα; Για να ανακαλύψουμε πρωτότυπα μέρη και κρυμμένους θησαυρούς; Για να δοκιμάσουμε ή να γευτούμε κάτι καινούριο και διαφορετικό; Για να φτιάξουμε ένα παζλ; Για να κόψουμε λουλούδια από τον κήπο μας ή να επισκεφτούμε ένα φυτώριο για να αγοράσουμε όμορφα και χρωματιστά λουλούδια; Για να πάμε θέατρο ή κινηματογράφο; Για να επισκεφτούμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο; Για να πάμε μια βόλτα στα IKEA, στο Factory Outlet και στα Leroy Merlin (Λίντο) στο εμπορικό πάρκο του Ελ. Βενιζέλος; Για να πάμε για ψώνια - ή έστω για περπάτημα - στην αγορά της Ερμού ή στο Mall; Για να βάψουμε κάποιο πήλινο σκεύος με τα χρώματα που μας αρέσουν; Για να πάμε για φαγητό σε κάποιο όμορφο εστιατόριο ή σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι; Για να παρασκευάσουμε κάποιο μαγικό γλυκό ή φαγητό; Για να κάνουμε κάποιο δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι φυσικά αρνητική. Όχι, όχι και όχι. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να τα κάνουμε όλα αυτά. Και για να το πω πιο απλά: πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να παίξουμε και να κάνουμε ευχάριστες δουλίτσες; Όχι, όχι και πάλι όχι.

Και συνεχίζω σε διαφορετικό ύφος. Πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να καταλάβουμε ότι το ρόστερ του (σισεϊκού) Παναθηναϊκού είναι υπερτιμημένο του κερατά; Για να αντιληφθούμε ότι ο - πεθαίνω στο βου ημίχρονο - Ολυμπιακός στα ματς υψηλής επικινδυνότητας και έντασης βραχυκυκλώνει εντός και εκτός χόρτου; Για να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα στην Α.Ε.Κ. δεν ήταν τόσο ο Ντούσαν, όσο η έλλειψη ποιοτικών παιχτών; Για να μάθουμε ότι στον Π.Α.Ο.Κ. ίσως δεν έφταιγε για τα πάντα η προετοιμασία του Μπερέτα; Για να εμπεδώσουμε ότι η - έχουσα αρκετές αδυναμίες - Αρειανάρα είναι κιτρινόμαυρη μαστούρα και πώρωση, ασχέτως αν κερδίζει ή χάνει; Σαφώς και όχι.

Πρέπει να έρθουν τα Χριστούγεννα για να καταλάβουμε ότι δεν (πρέπει να) υπάρχουν Κουπερικοί και αντικουπερικοί ή Σουπερικοί και αντισουπερικοί, αλλά μόνο Άρης; Φυσικά και όχι. Επιτέλους, ας τυπώσουμε στο μυαλό μας με πυρωμένο σίδερο ότι ο Θεός Άρης μας επέλεξε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων αδυνατούν να χωνέψουν. Το ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι ίσως το κάνουμε πενηνταράκια σε κάποια άλλη ανάρτηση. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο Θεός Άρης έχει - προ πολλού - σηκωθεί από τον θρόνο του, έχει πάρει τα όπλα του και ετοιμάζει την (αντ)επίθεσή του. Σε αυτή την προσπάθειά του οι βασικοί αρωγοί είμαστε όλοι εμείς που ακολουθούμε πιστά την ομάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Τι πρέπει να κάνουμε από την πλευρά μας; Υπομονή και αυτοπειθαρχία. Κατανοώ ότι αυτά τα δυο πράγματα δεν είναι αρεστά, αλλά καλώς ή κακώς είναι αναγκαία και απαραίτητα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στην ίδια τη ζωή. Και συνεχίζω.

Μήπως πρέπει να έρθουν τα Χριστούγεννα για να πάρουμε χαμπάρι ότι οι δημοσιογράφοι (του κώλου) μας λένε μόνο αυτά που πουλάνε, αδιαφορώντας προκλητικά για όλα τα υπόλοιπα; Για να εννοήσουμε ότι οι πολιτικοί μας δουλεύουν κυριολεκτικά μέσα στα μούτρα μας και για να αντιληφθούμε ότι υπό άλλες συνθήκες και εποχές θα είχαμε λαϊκά δικαστήρια, απαγχονισμούς, εξοστρακισμούς και δημεύσεις περιουσιών για τις μαλακίες που κάνουν και δηλώνουν; Προφανώς και όχι. Ίσως πάλι θα πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να καταλάβουμε ότι το περιβάλλον πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά who gives a fuck; Αρχές Δεκεμβρίου έβλεπα χελώνες, πεταλούδες και κουνούπια, αλλά μάλλον όλα αυτά τα γράφουμε στα τομπολίνια μας. Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε τη σημαντικότητα της οικολογικής κρίσης; Να ανοίγουμε την βρύση και να μην πέφτει σταγόνα νερού ή να πατάμε το διακόπτη του φωτός και να εξακολουθεί η ύπαρξη του σκότους;

Δεν βαριέσαι όμως. Τα Χριστούγεννα είναι εδώ. Το ίδιο κι εμείς. Κι αν ακόμα δεν το έχετε πάρει πρέφα επιτρέψτε μου να σας το δώσω να το καταλάβετε με κάποια πανέμορφα χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια ερμηνευμένα από ορισμένα ιερά τέρατα της μουσικής σκηνής. Και που ξέρετε, ο Άγιος Βασίλης μπορεί όντως να υπάρχει και να σας πληρώσει μια επίσκεψη για να σας τιγκάρει με δώρα. Αν δείτε ότι δεν έρχεται μην μασάτε. Ας ντυθούμε εμείς οι ίδιοι Άγιος Βασίλης κι ας μοιράσουμε δώρα με όλη μας την ψυχή. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να έχουν αξία. Η αξία έρχεται από αυτόν που το δίνει και την πρόθεση που δείχνει. Προσωπικά δεν με ξετρελαίνουν στο έπακρο τα δώρα. Ξέρω πολύ καλά πότε κάποιος νοιάζεται για μένα και πότε όχι. Ξέρω πολύ καλά πότε κάποιος δίνει ένα δώρο με μισή καρδιά και πότε με ολόκληρη. Ξέρω πολύ καλά πότε κάποιος δίνει ένα δώρο απλά και μόνο για να το δώσει. Όμως, μου αρέσει να δίνω δώρα ειδικά όταν ξέρω ότι ο παραλήπτης του θα ξετρελαθεί και θα κάνει σαν μικρό παιδάκι. Μου αρκεί να τον βλέπω χαρούμενο. Με γεμίζει. Και να σας δώσω και μια συμβουλή: μην στέκεστε μόνο στο δώρο, αλλά παρουσιάστε το με κάποιο φανταστικό, δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο. Κι αν μπορείτε το δώρο να το φτιάξετε μόνοι σας ακόμα καλύτερα.

Ωστόσο, προτού σας αραδιάσω τα υπέροχα τραγουδάκια, θα σας παρακαλούσα να κάνετε υπομονή ελάχιστα λεπτά τη ώρας και να μου επιτρέψετε να σας διηγηθώ μια ιστορία που έλαβε μέρος τις προάλλες έξω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στον Ταύρο. Πήγαινα μαζί με την παρέα μου να πάρουμε τον Ηλεκτρικό (σάπιος) για να πάμε σπίτια μας, όταν κάποια στιγμή είδαμε να περιμένει ένα καθώς πρέπει παλικάρι έξω από το σταθμό με εμφανέστατο τον προβληματισμό στο πρόσωπό του. Άγνωστο το χρονικό διάστημα που περίμενε. Τον ρωτήσαμε αν ψάχνει κάτι και πως μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε. Μας είπε ότι πήγαινε σε κάποιο φιλικό σπίτι, αλλά είχε μπερδευτεί και είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Τον ρωτήσαμε μήπως θυμόταν την διεύθυνση και πάνω κάτω μας είπε που βρισκόταν το σπίτι. Ήταν ευγενέστατος, αλλά όπως προείπα προβληματισμένος. Αφού περιπλανηθήκαμε για κάποια ώρα τελικά το βρήκαμε. Μας ευχαρίστησε θερμά και μας ευχήθηκε καλό βράδυ. Καθώς επιστρέφαμε στον σταθμό του Ηλεκτρικού σκεφτόμουν το όλο σκηνικό που μόλις έλαβε μέρος. Αυτό που ένιωσα για το αποπροσανατολισμένο παλικάρι ήταν οίκτος. Τι ένιωσα για τον εαυτό μου; Μεγαλύτερο οίκτο. Γιατί; Διότι, αντί να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και να πράττουμε το σωστό, ασχολούμαστε με χίλιες δυο βλακείες, νομίζουμε ότι όλα περιστρέφονται γύρω από εμάς, τα γράφουμε όλα στα καλαμπαλίκια μας και τελικά χάνουμε το μέτρο. Περιμένουμε να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας, χωρίς να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Μπορεί να ήμουν σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος, να είχα ξυπνήσει από τα χαράματα, να πεινούσα σαν Liger, να λαχταρούσα ένα χαλαρωτικό μπανάκι και να έφτασα σπίτι μου με μια ώρα καθυστέρηση, αλλά ένοιωθα γεμάτος και χορτάτος από ικανοποίηση.

Οπότε, αυτό που σας ζητώ είναι να χαρείτε τα Χριστούγεννα, να στρουμφίσετε, να διασκεδάσετε, να παίξετε, να φάτε, να βολτάρετε, να ξεκουραστείτε κάνοντας δημιουργικές δουλίτσες και συγχρόνως να προβληματιστείτε. Να προβληματιστείτε, διότι τα έχουμε όλα κι όμως μας λείπουν τόσα πολλά. Βλέπετε, έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε τον εύκολο δρόμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ο σωστός. Και παρά το γεγονός ότι σχεδόν πάντα γνωρίζουμε ότι το εύκολο δεν είναι και το σωστό, εξακολουθούμε να το επιλέγουμε λες και μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, καθώς και αυτούς που μας περιβάλλουν. Δυστυχώς, αυτή η νοοτροπία βρίσκει απόλυτη ισχύ σε κάθε επίπεδο της ζωής, είτε αυτό είναι κοινωνικό, είτε αθλητικό, είτε πολιτικό, είτε περιβαλλοντικό, είτε, είτε, είτε. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας εποχής, η οποία διακατέχεται από κρίση αξιών, κρίση ιδεών και κρίση πανικού. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να τροποποιήσουμε την συμπεριφορά μας και να αλλάξουμε. Ποτέ. Και να σας πω και κάτι; Μπορεί να μην είναι όλα ρόδινα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος με καλοσύνη. Δεν θα σας κουράσω άλλο με τις αμπελοφιλοσοφίες μου. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και να είστε όλοι καλά.

Υ.Γ.1 Μακάρι να μπορούσα να σας εμβολιάσω με ολόκληρη την χριστουγεννιάτικη συλλογή μου. Πάντως, θα κρατήσω μια υπερτραγουδάρα για τον καινούριο χρόνο. Όπως και να έχει παρακολουθήστε τα όλα και δώστε ιδιαίτερη έμφαση στους στίχους.





















Υ.Γ.2 Τα παρακάτω βίντεο είναι εξαιρετικά αφιερωμένα στον Μπαλαντέρ, καθώς και στους απανταχού φίλους του σκληρού ήχου (κλισέ).











Υ.Γ.3 Δείτε οπωσδήποτε την τόσο απλή και συνάμα εκπληκτική ιστορία που διαδραματίζεται στα παρακάτω βιντεάκια και δεν θα το μετανιώσετε.







...ορίστε η ''μεταλλική'' έκδοση του τραγουδιού της παραπάνω ιστορίας.



Υ.Γ.4 Δόξα και τιμή σε σε έναν πατέρα που κουβαλούσε - δύσκολα είναι η αλήθεια - πέντε (!) τεράστιες σακούλες γεμάτες παιχνίδια από τον Ζαχαριά.

Υ.Γ.5 Δόξα και τιμή σε έναν παππού μέσα στο μετρό που ήταν φορτωμένος με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μηλόπιτες, κουλουράκια, μπισκοτάκια και σοκολάτες και μόλις κάποια κυρία τον ρώτησε αν όλα αυτά είναι για τον ίδιο, εκείνος απάντησε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά: δεν είναι για μένα, για τα εγγόνια!

Υ.Γ.6 Για όσους δεν κατάλαβαν το παλικάρι της ιστορίας ήταν τυφλό, αλλά όχι περισσότερο από ό,τι είμαστε εμείς.

Υ.Γ.7 Κούπερ μείνε.

Υ.Γ.8 Γιατί ρε Κάλβο αδικείς τον εαυτό σου;

Υ.Γ.9 Φυσικά μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε χριστουγεννιάτικες ταινίες, όπως π.χ. το Christmas Vacation, το Santa Who?, το Elf, το Bad Santa και το The Polar Express. Μαζευτείτε σε ένα σπίτι, φτιάξτε παραδοσιακό pop corn (κι όχι μικροκυμμάτων) και περάστε καλά.

Υ.Γ.10 Ευχαριστώ θερμά το Κουρκούτι για τις νέες φωτοσοπιές. Ελπίζω να σας αρέσουν.

Υ.Γ.11 Πριν από 30 μέρες περίπου είχα κόψει κάποια τριαντάφυλλα από τον κήπο για να τα αποξεράνω. Ένα από αυτά είχε μεθυστικό άρωμα. Σας πληροφορώ ότι μετά από τόσο καιρό το τριαντάφυλλο διατηρεί αυτό το υπέροχο άρωμα σε άκρως ικανοποιητικό βαθμό. Δυστυχώς, βρισκόμαστε πολύ πίσω τεχνολογικά κι ως εκ τούτου αδυνατώ να σας μεταφέρω μέσα από την οθόνη το άρωμα αυτό. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σας το δείξω. Ιδού.

103 σχόλια:

  1. Καλημέρα , καλημέρα , πόσο χάρηκα που είδα νέα δική σου ανάρτηση!
    Δεν προλαβαίνω τωρα να διαβάσω τώρα την ανάρτηση αλλά θα το κάνω το βράδυ απο το σπίτι!

    Πολύ όμορφο το δέντρο , και του χρόνου να είσαι καλά με υγεία κ ευτυχιά σε εσένα και τους αγαπημένους σου! :-)

    Περινένω να δω και τα μελομακάρονα σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιχταρας εισαι εσυ παλικαρι μου...συνεχισε..καλες γιορτες ναχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρηκα καταρχήν που σε ξαναβλέπω να δραστηριοποιήσε και μάλιστα με σεντονάρα σαν και αυτή του Champions League.

    Διάβασα με προσοχή όλο το κείμενο και ειλικρινά ενώ μου αρέσουν και εμένα τα χριστούγεννα για όλα όσα γίνονται αυτές τις μέρες, αν και δεν έχεις άδικο πρέπει να έρθουν χριστούγεννα να κάνουμε όλα αυτά τα καλά και ωραία;

    Την ιστορία δεν την παρακολούθησα στα τρια videos που έβαλες, θα το κάνω κάποια άλλη στιγμή. Το κομμάτι όμως τον Nightwish το απόλαυσα.

    Τέλος για την μεγάλη σου αγάπη τον Άρη, εύχομαι τα καλύτερα.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα μέχρι τέλους γιατι και να ήθελα δε μπορούσα να σταματήσω. τα "λες" πολύ ωραία και στα περισσότερα συμφωνώ...
    Καλές γιορτές να έχεις !!!

    Υ.Γ. Άκουσες το χριστ. μου cd και έβαλες αυτά τα τραγούδια στο ποστ σου? Δε μπορεί... :P τρελή ομοιότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερα αγορι μου καλα χριστουγεννα να εχεις!!! με υγεια και χαρα !!! και να ξερεις ολοι μικροι μεγαλοι παιδια ειμαστε!!!! να φτιαξεις πολλες λιχουδιες για τους ανθρωπους που αγαπας και σε αγαπουν!!!! φιλια νασαι παντα καλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφροδίτη να τη διαβάσεις και να μου πεις την γνώμη σου. Μελομακάρονα, δυστυχώς, υποθέτω ότι δεν θα δεις, τουλάχιστον από μένα.

    Δημήτρη κάποτε ήμουν παιχταράς. Τώρα δεν ξέρω.

    Γαυράκο πέρα από την Αρειανάρα έχω και άλλη μεγάλη αγάπη.

    Lilium τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ερμηνευμένα από καλλιτέχνες του 50' και του 60' θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες μουσικές που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη.

    Δεν μπορώ ρε Λένα να φτιάξω λιχουδιές μόνος μου. Δεν έχει πλάκα, δεν έχει διασκέδαση, δεν έχει μαγεία. Η μαγεία ερχόταν όταν τα έφτιαχνα με το γλυκάκι.

    Υ.Γ. Μην χάσετε την ιστορία με το μικρό παιδάκι και τον χιονάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έβαλες ωραίο γκολ με τις σκέψεις σου!
    Καλές γιορτές να έχεις, μακάρι να σταθούμε όλοι με καλωσύνη και θετικότητα και να απολάυσουμε διαφορετικά τη ζωή μας!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά χριστούγεννα κάνθαρε. It's good to be back ε? Ένα δώρο να μας κάνει και ο Άρης την Πέμπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kanthare
    Η ανάρτησή σου ήταν για μένα το πρώτο και υπέροχο δωράκι για τα χριστούγεννα! Να βλέπω αισιοδιξία σε σένα που με κατέβαλε η προηγούμενη ανάρτησή σου είναι πανέμορφο!
    Φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν είνια τα χριστούγεννα ο μόνος λόγος για να χαιρόμαστε, να διασκεδάζουμε, να παίζουμε, να τρώμε λιχουδιές και πολλά άλλα, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά για να θυμίζουν όλα τα ουσιώδη σε όσους τα έχουν ξεχάσει.
    Λατρεύω και γω τα δώρα, ειδικά εκείνα που εγώ χαρίζω εγώ, να βλέπω το χαμόγελο στα πρόσωπα που αγαπώ και τι στον κόσμο!! Και φυσικά σαν να με ξέρεις σαν μικρό παιδί κάνω όταν μου δίνουν εμένα κάτι!!! Εδώ το σάββατο που χιόνισε είχα ξετρελαθεί!!! (τα παιδιά στο φροντιστήριο με κορόιδευαν οτι είπα "χιοίζει" σαν την Πετρούλα! Έλεος εγώ απλά ήμουν χαρούμενη!!)

    Υπέροχα τα τραγουδάκια!!!!
    Όλα τα άκουσα! τα περισσότερα δεν τα είχα ξανακούσει...!!
    Να σαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά Χριστούγεννα να 'χουμε Κωστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύτιμο δώρο για μένα, η επιστροφή σου φίλε μου! Να 'σαι γερός και οξυδερκής όπως είσαι στην παραπάνω ανάρτησή σου... Με τρελάνανε τα τραγούδια...

    Καλές γιορτές, υγεία, ψηλά το κεφάλι και συνέχισε να γράφεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρώτα απο όλα πολύ χάρηκα που ξαναγύρισες.

    Δεύτερον καλά χριστούγενα και να εισαι γερός και δυνατός.

    Ελπίζω να ακολουθήσουν και αλλες τέτοιες αναρτήσεις.Μέσα απο τα άρθρα σου εξηγούσες πολλά πράγματα είχες χιούμορ οπότε ελπίζω να γυρίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε ρε μλκ απιτέλους....να περιμένω άρθρο την πεμπτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γκοοοοοοοολ!!!:)))
    Αξιζε να σε περιμενουμε,βρε συναρειανέ,
    για να επανελθεις σιφουνας!!!
    Γμτ και δε δειχνει πουθενά τ'αρειανά του μπάσκετ απόψε:(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι όμορφα τα Χριστούγεννα. Μικροί και μεγάλοι πρέπει να φροντίζουμε να τα κάνουμε ομορφότερα. Φέτος ας κάνουμε μια υπέρβαση και ας ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Ας κάνουμε αυτό που σε άλλη περίπτωση μπορεί να το θεωρούσαμε ακατόρθωτο. Ας ανοίξουμε την ψυχή μας...

    Καλώς ήρθες και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε πολύ καλά τα Χριστούγεννα, το πνεύμα τους και τα σχετικά τραγούδια, αλλά δεν τα συγκρίνω με την επιστροφή ενός από τους κορυφαίους blogger... Αν τα Χριστούγεννα κάνουν τους ανθρώπους να ξεπερνούν τα προβλήματα τους και να “επανέρχονται”… τότε είναι η καλύτερη γιορτή… ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. νομιζω οτι καθημερινα μας δινονται ευκαιριες να βοηθησουμε......
    κοιτα να δεις τι εχω παθει:θελω να πω τα καλαντα μαζι με τις κορες μου κι αυτες δεν με θελουνε,θα γελανε -λενε-ολοι με μενα...........τι να πω,χασμα γενεων;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 50fm δεν έβαλα εγώ γκολ, αλλά εσείς που έχετε την υπομονή και με διαβάζετε.

    Χαράλαμπε η Αρειανάρα μας κάνει δώρο την κάθε φορά που αγωνίζεται. Μόλις μπαίνει στο χόρτο ή στο παρκέ με γεμίζει.

    Γλυκιά Αλήθεια ανέκαθεν υπήρξα αισιόδοξος άνθρωπος. Η προηγούμενη ανάρτηση περιγράφει το πόσο με πονάει η απουσία του ανθρώπου που σκέφτομουν και σκέφτομαι κάθε δευτερόλεπτο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η απουσία, όχι το ίδιο το γλυκάκι.
    Εύχομαι να δώσεις και να πάρεις δώρα με όλη σου τη ψυχή.

    Γεια σου γίγαντα Υπουργέ. Τα σέβη μου.

    Γιάννη εγώ είμαι πολύτιμο δώρο για σένα ή εσύ για μένα; Τα τραγούδια πραγματικά επικά. Εν τω μεταξύ ήθελα να βάλω και κάποια σπάνια κομμάτια, αλλά δεν υπήρχαν στο γιουτιούμπι.

    GEORGE-yellow ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όταν λες τέτοιες αναρτήσεις εννοείς σεντόνια;

    VAD Δεν ξέρω αν επανήλθα ως σίφουνας, αλλά η τωρινή ανάρτηση (χείμαρρος) αποτελεί γεγονός. Γκολλλλλλλλλλλ!

    Bd αυτό το ας ανοίξουμε την ψυχή μας που λες είναι πολύ σοβαρό. Δυστυχώς για μένα δεν το έκανα όσο έπρεπε, ειδικά στα ευχάριστα συναισθήματα που ένοιωθα και νοιώθω τα τελευταία έξι χρόνια, και το πλήρωσα πάρα πολύ ακριβά. Τόσο μαλάκας είμαι.

    Betonias όταν λες κορυφαίο blogger εννοείς εμένα; Αν εννοείς εμένα σίγουρα δεν μου αρμόζει τέτοιος τίτλος. Όπως και να έχει με συγκίνησες ρε μπαγάσα.

    Μeanan και μόνο που θες να πεις τα κάλαντα είσαι τιτάνας. Τι να λέμε τώρα, τα πάντα όλα. Όταν τα έλεγα μικρός περνούσα κυριολεκτικά τέλεια. Δεν ήταν μόνο τα λεφτά. Το τι πλάκα σπάγαμε και το τι γέλιο ρίχναμε δεν περιγράφεται. Μην το λες χάσμα γενεών. Βασικά μην το λες τίποτα. Απλά μετάδωσε την χαρά των καλάντων στις κόρες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kanthare, γεια, κι απο δω..
    Πολύ σωστα ολα αυτα που λες, μακαρι να τα σκεφτομασταν και τον υπολοιπο καιρο... ειναι κριμα να περνα (ο καιρος) έτσι - περιμενοντας τις "διακοπες" για να ζησουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταπληκτικό το "ΥΓ.13" με το τριαντάφυλλο. Πολύ μ' άρεσε. Είναι πραγματικά σαν να μπορούμε να το μυρίσουμε!!
    Ελπίζω το "πνεύμα των Χριστουγέννων" να υπάρχει μέσα σου για όλη τη ζωή σου!
    Πολύ ωραίες οι επιλογές των τραγουδιών.
    Χωρίς να σε ξέρω, σε εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο και έχοντας διαβάσει μόνο το προηγούμενο σου ποστ παλαιότερα, χάρηκα με την επαναφορά σου :)
    Να συνεχίσεις έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kantharοuli πολύ χάρηκα πού είδα πάλι ανάρτηση σου ,καί μάλιστα τόσο ομορφη καί μέ τόσο παραστατικό τρόπο γραφής , άκουσα ολα τά φανταστικά σου τραγουδάκια , καί μ,αρέσουν τρελλά οι Nightwish. σού αφιερώνω καί εγώ ενα τραγουδάκι μέ αγάπη αρκετά παλιό .. αλλά μ,αρέσει ιδιαίτερα πάντα μέρες Χριστουγέννων .Εχει καί μερικούς καλούς μεγάλους τής Μουσικής σκηνής μέσα.
    http://www.youtube.com/watch?v=w5cX_ncZLls
    Αυτές τίς γιορτές έυχομαι νά τίς περάσεις οπως καί όπου ακριβώς αγαπάς.
    Φιλιά .

    Υ.Γ.1 επίσης έυχομαι νά μήν δούμε ξανά ανάρτηση σου.. τού χρόνου ....!!
    Υ.Γ.2 τροφή γιά τά χρυσά σου έφερες ???(η θά τρέχω χρονιάρες μέρες στα ψαρομάγαζα ???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kanthr0s ναί αλλα και αναρτήσεις για το Ελληνικό πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ ωραία ανάρτηση, φίλε μου Κάνθαρε..!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ ωραία ανάρτηση..Τη διάβασα όλη. Και να ήθελα να σταματήσω δε μπορούσα!
    Από που να αρχίσω θέτεις τόσα θέματα και τα λες και σωστά!
    Θα προσπαθήσω να μαζέψω τις σκέψεις μου σε λίγα λόγια...

    Συμφωνώ πως δεν πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να κάνουμε όμορφα πράγματα. Παρ' όλα αυτά νομίζω πως αυτό συμβαίνει και λόγω της μαγείας που έχουν αυτές οι γιορτές. Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα όμορφα (και το λέω εγώ αυτό που είμαι πολύ απαισιόδοξη αλλά κάτι χρόνια τώρα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ναι είναι χαρούμενος και να ΖΕΙ!)

    Α! Μου άρεσε πολύ και το δέντρο!!! Άντε και του χρόνου με υγεία πάνω απ' όλα!!!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κωστή καλώς μας γύρισες!

    Με ανανεωμένη, μαχητική διάθεση για τη ζωή που αξίζει να ζούμε! Ζωή με αξίες και προσφορά στον εαυτό μας και στον συνάνθρωπό μας.

    Και... αρκούντως (κιτρινόμαυρα) μαστουρωμένος και πωρωμένος! :)))

    Ε, με το γυρισμό σου ήρθε η μεγάλη μπασκετική ευρω-νίκη (άντε με το καλό και η αντίστοιχη ποδοσφαιρική) για την Αρειανάρα!!!

    Vamos να λευτερώσουμε τα Χριστούγεννα!
    Μπας και λευτερωθούμε και μεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είσαι ωραίος Κάνθαρε, απλά...έχεις γεννηθεί σε "λάθος" εποχή!:-) Έγνοια σου, να ξέρεις ότι ο περιγραφικός τρόπος γραφής σου, κάνει πολλούς να νιώθουν ότι δεν είναι οι μόνοι που βλέπουν τον κόσμο "διαφορετικά". Είναι η πρώτη φορά που σου στέλνω, αν και είχα παρακολουθήσει με ιδιαίτερη ανησυχία το προηγούμενο post και σε βρήκα όταν ανακάλυψα ότι παρακολουθείς το blog μου.
    Περίεργο καμιά φορά να βλέπεις κομάτια του εαυτού σου σε μερικές σελίδες ενός άγνωστου blogger...καλή συνέχεια φίλε

    Κωστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σπουδαία ανάρτηση , με μεγάλη αξία για όσα ουσιαστικά και ώριμα
    σκέφτεσαι και μοιράζεσαι σήμερα, και ναι συμφωνώ πως οι γιορτές
    λόγω της κρίσης των αξιών κυρίως, έγιναν καταναγκασμός, πρέπει να γιορτάσουμε, πρέπει να καταναλώσουμε, πρέπει να χαρούμε, στην αγωνία μας να είναι οι γιορτές τέλειες γιατί η καθημερινότητα μας είναι μίζερη, Χάνουμε το πραγματικό νόημα της εορτής που μας χαρίζει το : Καλύτερα να δίνεις παρά να λαμβάνεις. για αυτό , διαβάζοντας , σήμερα πολύ προσεκτικά, όλα όσα έγραψες, νομίζω ότι θα ήσουν πολύ καλός ..εθελοντής, για σκέψου τι ιδανική παρέα θα ήσουν για τα αγόρια στο Χαμόγελο του παιδιού! Είναι πολύ απλό. Σου εύχομαι ολόψυχα αυτές τις γιορτές Να Γεννηθεί ξανά η Αγάπη στη ζωή σου, και να μην προβληματιστείς, Κάνθαρε , καθόλου γιατί τα έχεις όλα , έχεις ΟΛΑ όσα δεν αγοράζονται με χρήματα , μητέρα πατέρας, αδελφή, φίλοι, σκέψου τα υπόλοιπα , ΚΑΙ δεν σου λείπει τίποτε γιατί Ο,ΤΙ ΔΕΝ έχουμε είναι αυτό που ΔΕΝ χρειαζόμαστε.
    Υγ. η ανάρτηση με την φωτογραφία της ζυγαριάς είναι για σένα
    Υγ. σε αντι-δωρο για την υπέροχη ιστορία του χιονάνθρωπου
    Έχω για σένα αυτά. http://www.youtube.com/watch?v=-F_9fgtEKYg
    http://www.youtube.com/watch?v=flkFW5E0XcM
    http://www.youtube.com/watch?v=rF0LZWWxSH0&feature=player_embedded
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα και σήμερα , μόλις επέστρεψα απο την πορεία που έγινε στην πόλη μου ... δυστηχώς μάλλον τωρα ξεκινούν φασαρίες ... ο κόσμος είναι θυμωμένος , οργισμένος ...

    κατά τ'αλλα συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις ...
    http://glykesistories.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Fortsa ρε Αρειανάραααααααα!
    Καλώς επανήλθες έχω να πω και να δηλώσω ακόμα τα εξής:
    Θάνατος στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα!
    Ζήτω οι λουκουμάδες!
    Άντε ρε συ και έχει πέσει τρελή δουλειά στο μαγαζί και με έχεις αφήσει χωρίς καμιά βοήθεια. Μόνο για να ταΐσω καθημερινά λουκουμάδες τον BALADEUR να σκεφτείς
    χρειάζομαι την ετήσια παραγωγή των Μύλων Αγίου Γεωργίου σε αλεύρι!
    Δεν βγαίνω μανούλα μου. Τι να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλώς επέστρεψες (αν και ποτέ δεν χάθηκες). Κακώς που τόσο καιρό δεν έγραφες. Τα μάζευες όλα μεσα στο μυαλό σου και μας τα είπες όλα με μία ανάρτηση. Χριστούγεννα, η γιορτή του "μανδύα του καθωσπρεπισμού", της υποκρισίας και του "να φαινόμαστε ευτυχισμένοι"... (πέραν της όποιας θρησκευτικής απάτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. den kano kapoio sxolio giati mprosta se ayta poy egrapses den pianoun mia ta dika mou pragmata...ante re kanthare na pane ola kala gia sena kai ginei ayto pou thes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γειά σου Κάνθαρε. Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία πάνω απ' όλα. Καλή επιτυχία αύριο στον Άρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε μου Κάνθαρε,
    έγραψες τα παρακάτω:
    "Μπορεί να έχει χαθεί το θρησκευτικό νόημα και να έχει επέλθει εμπορευματοποίηση," και,
    "Οπότε, αυτό που σας ζητώ είναι να χαρείτε τα Χριστούγεννα, να στρουμφίσετε, να διασκεδάσετε, να παίξετε, να φάτε, να βολτάρετε, να ξεκουραστείτε κάνοντας δημιουργικές δουλίτσες και συγχρόνως να προβληματιστείτε."
    Λοιπόν, α Χρσιτούγεννα δεν χάσανε καθόλου το "θρησκευτικό τους νόημα" όπως γράφεις. Απλά,εμείς προσεγγίζουμε με λάθος τρόπο ένα πνευματικό γεγονός. Δηλαδή το προσεγγίζουμε όχι πνευματικά, άλλά με όρους και προυποθέσεις διασκέδασης, παιχνιδιού, βόλτας, και καταναλωτισμού.
    Ένα αθλητικό γεγονός το προσεγγίζεις με αθλητικούς όρους(=προυποθέσεις), ένα πνευματικό γεγονός με πνευματικούς όρους. Δεν γίνεται με άλλον τρόπο. Εάν ένα γεγονός δεν προσεγγισθεί με όρους που επιτάσσει το περιεχόμενο του γεγονότος τότε γίνεται λάθος προσέγγιση, και λάθος αντίληψη του γεγονότος.
    Ετσι λοιπόν η βίωση της γιορτής των Χριστουγέννων ζήτί πνευματική προσέγγιση, και όχι την προσέγγιση της "εορταστικής ατμόσφαιρας της αγοράς" που είναι μια επίφαση των Χριστουγέννων.

    Αν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο λίνκ.

    http://cummulus4.blogspot.com/search/label/%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κατ' αρχάς χαίρομαι που είσαι ΑΡΗΣ γιατί ..λόγω τοποθεσίας του σπιτιού μου είμαι κι εγώ!Έως εδώ όμως γιατί δεν έχω ιδέα απο ποδόσφαιρο και έχω τη .τύχη να έχω άνδρα που επίσης δεν έχει ιδέα.Μου άρεσε τρομέρα η περιγραφή σου γιατα Χριστούγεννα φίλε μου γιατί μου θύμησε και δικές μου εικόνες έστω που δεν είχα τζάκι λόγω διαμερίσματος! Ελπίζω μόνο να μην είσαι απο εκείνους τους φανατικούς που προκαλούν φθορές γιατί ..σαν γιαγιά των μπλοκς θα σε ..μαλώσω λιγουλάκι. Είμαι και κοντά στον Άρη..πάω και στη πισίνα του.. έχω και πετσέτα ΑΡΗΣ.. α! κάνω και το Πάσχα στο μαγαζί μου αυγά με ΑΡΗ!!Ανάρπαστα έγιναν πέρσι και να φανταστείς τα έκανα απο ένα ..αστείο!Θα σου ..ξανάρθω με .. κουλουράκια ...κίτρινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. γεια σου καλε μου.. σε ευχαριστω..

    χαιρομαι που σε διαβασα ..και εδω και εκει...

    να περασουν με το καλο...

    φιλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. kalispera kai welcome back! teleia ta tragoudia!!! kai nightwish mesa!! se latrepsa opos katalavaineis! pados na po kai ego pos 8a eprepe na dinoume simasia se pio ousiastika pragmata. kalo sou vradi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα από τα χιονισμένα Γρεβενά...την πόλη των μανιταριών!
    Μπήκα στο blog σας πρώτη φορά και με όσα διάβασα έπαθα πλάκα!
    Εχω ένα γιό ΑΡΙΑΝΟ ...ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ που σκέφτεται όπως και συ και νόμισα ότι αυτά που διάβασα τα έγραψε αύτός.

    Γίναι ΑΡΗΣ να γουστάρεις!
    Αν δεν πάθεις πως θα μάθεις!

    Είναι κάποιες ατάκες που χρησιμοποιεί πολύ ...

    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ε,εμ γειάσου φίλε και....ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΟΣΤ!ΓΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΙ!καλέ έσπασε κανένας φούρνος,και δε το καταλάβαμε? μπράβο παιδί μου...πολύυ ωραίο...νομίζω συνοψίζεις όολο το νόημα,του ΤΙ είναι τα Χριστούγεννα,πως ήταν κάποτε,η γιορτή αυτή και π ως έχει καταντήσει,τώρα...πολύυ ωραίο πόστ νομίζω αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει για τα Χριστούγεννα...μου άρεσαν ιδιαίτερα οι περιγραφές από τις παιδικές,σου μνήμες έ,είσαι πάρα πολύ τυχερός φίλε,που έχεις τέτοιες αναμνήσεις που κανένας νεαρός,της εποχής μας ΔΕ τις έχει και δε θα τις έχει,ποτέ ίσως...επειδή έχουν,αλλάξει πλέον τα πράματα δεν είναι τίποτε όπως,ήταν στην εποχή μας...και μαζί με αυτά τα πράματα,έχει αλλάξει και η αντίλιψη των ανθρώπων,(προς το χειρότερο? ίσως)για κάποια πράματα όπως οι γιορρτές και γενικά...πάντως έχεις δίκιο..πολύ δίκιο...δεν έχω να πώ,κάτι άλλο....χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. φιλε με χαρα ειδα πως το θαυμα εγινε και γεμισες τη σελιδα σου με νεες σκεψεις ... ναι τελικα ισως να σου εκανε καλο αυτη η απουσια γυρισες πολυ γεματος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αναρτησάρα!
    Το δεύτερο μισό των τραγουδιών τα καραέσπασε!!!
    Χαίρομαι που επέστρεψες έστω και με 1 ποστ!
    Την ζωή όντως πρέπει να την χαιρόμαστε κάθε στιγμή!
    Απλά τα χριστούγεννα είναι όλος ο κόσμος σε mood! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γεια σου ρε Ελπινίκη.

    MarMar σε ευχαριστώ. Κατά τη γνώμη μου τα τριαντάφυλλα είναι τα πιο όμορφα λουλούδια. Ευπαρουσίαστα, πολύχρωμα, μυρωδάτα, αλλά και αγκαθωτά. Και ακόμα διατηρεί το άρωμα...

    Alma Libre ευχαριστώ για το τραγουδάκι. Το γνωρίζω το κομμάτι. Τις γιορτές μόνο με έναν άνθρωπο θέλω να τις περάσω. Θα είναι πραγματικά το μεγαλύτερο, το καλύτερο, το ομορφότερο και το πιο ακριβό δώρο που θα έχω πάρει ποτέ.

    Να σαι καλά Αcheloidahellenic.

    Γεια σου ρε Νίνα. Το δέντρο πραγματικά βγήκε όμορφο. Κάθε χρόνο βγαίνει όμορφο.

    Τα σέβη μου στον γίγαντα Πορτιάτη. Άντε να μας δώσει χαρά και η Αρειανάρα απόψε.

    Αegeansheed λες πράγματι να γεννήθηκα σε λάθος εποχή; Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε αντίο ζωή. Θα απορροφηθώ σα σφουγγάρι. Καλή συνέχεια και σε σένα συνονόματε.

    Αγαπητή Δέσποινα πάντα είχα αγάπη μέσα μου. Το πρόβλημα είναι ότι ήμουν τόσο μαλάκας που δεν το έδειχνα και το πλήρωσα πολύ ακριβά. Και να πω ότι δεν το ένοιωθα. To ένοιωθα και το νοιώθω γαμώ το κέρατο μου. Λες ότι δεν μου λείπει κάτι. Υλικά δεν μου λείπει τίποτα απολύτως. Έχω όλα τα απαραίτητα. Για την ακρίβεια έχω πολλά περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε να έχω. Δεν έχω όμως το άλλο μου μισό. Μπορώ να δώσω τα παντα και να έρθει το άλλο μου μισό;

    Υ.Γ. Τα είδα τα βιντεάκια και την ανάρτηση. Να σαι καλά.

    Αφροδίτη είμαστε θυμωμένοι και οργισμένοι με λάθος πράγματα. Δυστυχώς. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

    Γεια σου ρε παιχταρά Αετόπουλο. Τρωει καλά ο Μπαλαντέρ; Ζήτω οι λουκουμάδεςςςςςςςςςςςςς

    Καλύτερε κι όμως χάθηκα.

    Ξάδερφε μακάρι να γίνει αυτό που θέλω. Θα είναι πραγματικά το μεγαλύτερο, το καλύτερο, το ομορφότερο και το πιο ακριβό δώρο που θα έχω πάρει ποτέ.

    Γεια σου ρε Μπάμπη λεβεντόπαιδο.

    Αγαπητέ Cummulus σεβαστά όλα αυτά που λες. Δεν έχω όμως να προσθέσω κάτι παραπάνω από αυτά που έγραψα. Απλά να σημειωθεί ότι δεν μίλησα για εορταστική ατμόσφαιρα της αγοράς. Μάλλον το αντίθετο γράφω. Εξάλλου, η πνευματική προσσέγγιση πρέπει να λαμβάνει μέρος συνεχώς και ακατάπαυστα κι όχι μόνο στα Χριστούγεννα ή το Πάσχα. Δεν γίνεται όλο το χρόνο να είμαστε γάιδαροι και τα Χριστούγεννα να μας πιάνει η καλοσύνη και η ευγένεια.

    Αχτίδα η μόνη φθορά που προκαλώ για τον Άρη είναι η φωνή μου. Για παράδειγμα απόψε που παίζει η Αρειανάρα είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα ξεσηκώσω την πολυκατοικία και θα κλείσει η φωνή μου. Άλλη φθορά δεν προκαλώ. Ίσως και στην τσέπη μου, αλλά χαλάλι. Μία είναι η Αρειανάρα. Και να θυμάσαι: Παντού Άρης.

    Γεια σου ρε Σιμόν. Να σαι καλά.

    Leviathan να σαι καλά ρε μάγκα.

    Δήμητρα η Αρειανάρα είναι αρρώστεια. Υγιής αρρώστεια.

    Υ.Γ. Είπες ότι μπήκες στο blog μας. Πόσοι είμαστε σε αυτό το blog; Δεν είμαι και τόσο μεγάλος. Παιδιά είμαστε ακόμα. Όλοι μας.

    Αθανασία δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Καθόλου καλά. Κι εγώ σε χαιρετώ.

    Μάγε δεν έγινε κάποιο θαύμα. Μακάρι να γίνει όμως.

    Γεια σου ρε Δήμο γίγαντα. Ξύλο στον Μουρίνιο.

    Προς όλους: Μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε την ιστορία με το μικρό αγόρι και το χιονάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λόγια καρδιάς ακόμη και τα περί αθλητικών=)
    Και τα τραγούδια ένα κι ένα!
    Καλές γιορτές να έχεις όπως και όλοι οι άνωθεν σχολιαστές!=D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΌΛΕΕΕΕ!!!ΟΛΕΕΕΕΕ!!!
    Η εβδομάδα των "σκουληκιών" και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο!!!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και εγώ μαζί με τον Βασίλη:
    OOOOLLLLLEEEEE !!!
    Οι Πέμπτες του Αυτοκράτορα ξαναγυρνούν! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπραβο στον αυτοκρατορα... μαλλον για ποδοσφαιρο.. μιλουν ε?... με την ξενη ομαδα που επαιζε?..

    τελος παντων.. καλε μου κωστη... ηρθα για ενα καλο βραδυυυυυυυυυυυυυυ... τρομαξα απο τον χιονανθρωποοοοοοοοοοο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Kαλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά, με υγεία και καλή διάθεση! (Τα ποδοσφαιρικά δεν τα καταλαβαίνω βέβαια, αλλά δεν πειράζει).
    Σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Cibus♥I όντως λόγια καρδιάς. Το θέμα είναι ποιος δίνει την απαραίτητη σημασία και ποιος καταλαβαίνει.

    Vad και Πορτιάτη πρόκριση στο μπάσκετ, πρόκριση στη μπάλα. Όλα πήγαν καλά. Και έπεται συνέχεια. Ποια Σίτι τωρα ρε παιδιά. Κουλουχέρη έχω.

    Simone για ποδόσφαιρο ναι, και τι ποδόσφαιρο. Γιατί παιδί μου τρόμαξες από τον χιονάνθρωπο; Πως το εννοείς;

    Υ.Γ. Ένας είναι ο Αυτοκράτορας. Πάνε κάποιοι αδαείς να κλέψουν τον τίτλο. Να βρείτε δικό σας ρε.

    Αlla logia ανταποδίδω τις ευχές. Πράγματι δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνεις τα ποδοσφαιρικά. Εδώ δεν τα καταλαβαίνουν αυτοί που ασχολούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα! ...ετοιμάζομαι συν γυναιξί και τέκνοις να κατεβούμε στην συμπρωτεύουσα να μπούμε λίγο στο πνεύμα των Χριστουγέννων (βόλτες, ψώνια, χάζεμα και καρουζέλ).
    Καλές γιορτές και ΑΓΑΠΗ σε όλους!
    Συνάδελφε, ότι καλύτερο για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Mon Dieu! Mόνο για τα videos θες 2 ώρες!!!`
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιάννη ελπίζω να πέρασες καλά. Πάντα τέτοια μάγκα.

    Φιλε Fade για την ακρίβεια θες περίπου 1,5 ώρα, εκ των οποίων κάτι λιγότερο από μισή ώρα είναι ο Snowman. Καλή προβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΕΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΚΑΝΘΑΡΕ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΞΕΜΠΛΕΞΑ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΧΜΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΘΑΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κάνθαρε από διπλό (της BArca στην Espanyol) σε διπλό (στο Χαριλάου) είμαι αυτό το ΣΚ!
    Χάρηκα πολύ την Πέμπτη που προκριθήκατε αλλά σήμερα σας κάναμε μεγάλο ματς!!! ;-)
    http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/123589-?%3F%3F%3F-%3F%3F%3F%3F%3F%3F-%3F%3F%3F%3F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. helloooooooooooooooo...για τον χιονανθρωπο ... ειναι πολυ μεταλ..χαχαχαχαχα.. τον ειδα και βραδυ.. και με σηκωμενα χερια..χαχαχαχαχα..

    περανα να δω τι κανεις...

    bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πολύ ωραία τα λες , φίλε KANTHARE...

    Και εγω, χάρηκα πολύ, που ξαναέγραψες αρθρο...

    Να συνεχίσεις φίλε μου...

    Μου αρέσουν τα άρθρα σου, γιατί στα περισσότερα από αυτά, μιλάει η καρδιά σου και η ευαισθησία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. KANTHARE
    μεγάλο το κείμενο σου,αλλά έχει νόημα.
    ΑΕΚΑΡΑ και τριαντάφυλλα είναι οι ομορφιές της ανάρτησης.
    Καλές γιορτές να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. STO METROFORUM THA EPISTREPSEIS??

    KALA XRISTOUGENNA KAI NA EISAI PANTA KALA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτή είναι...ολική επαναφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ...Δεν έχω λόγια...Καλές γιορτές να έχεις, με υγεία, χαρά κ όπως εσύ επιθυμείς!!!

    Ε.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. κανθαρε μακαρι αυτο που θες να γινει πραγματικοτητα. στο ευχομαι ολοψυχα και φαινεται μεσα απο τα γραπτα σοθ οτι θα κανεισ το καλυτερο και θα προσπαθησεισ με ολες σου τις δυναμεις.καλες γιορτες κανθαρε. καλες γιορτες σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τέλεια ανάρτηση!! Συνέχισε έτσι.

    Καλά Χριστούγεννα σε ΟΛΟΥΣ!!

    tom-footballnews.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ξεκινησα να την διαβαζω οταν την εγραψες και σημερα την παραμονη την τελειωσα!!!
    Εχουμε να διαβασουμε και να γραψουμε 10,000 πραγματα....anyway το γκολ το βαζεις εσυ,αν και ΑΡΗΣ εχεις ταλεντο!!!
    Χρονια πολλα και αληθινα!! σε ολους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο Αϊ- Βασίλης έμαθα, δεν έρχεται εν τέλει, είναι παλιό το έλκηθρο και ακριβά τα τέλη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ευτυχισμένο το 2011!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Χρόνια Πολλά γεμάτα με υγεία, αγάπη και ευτυχία!

    Καλά Χριστούγεννα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ!
    ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΔΥΝΑΤΗ...ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σου εύχομαι
    Καλά Χριστουγεννα
    με Υγεία, Αγάπη και Χαρά
    για σένα και την οικογένεια σου
    και τους φίλους σου και τα
    αγαπημένα σου πρόσωπα.

    υγ. ΟΛΑ τα *μαθήματα* σε αυτη τη ζωή
    τα πληρώνουμε, μερικές φορές δε
    και πολύ ακριβά.
    Το άλλο σου μισό,
    ΚΑΠΟΥ είναι και σε περιμένει.
    Μην ανησυχείς καθόλου .
    Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.
    Πρόσεχε τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ευχαριστώ πολύ Κώστα. Να είσαι καλά τσίφτη.

    Μεταλλικούς χαιρετισμούς στον Ηλία.

    Γεια σου ρε μπλαουγκράνα Δήμο.

    Simone όντως ο χιονάνθρωπος είναι πολύ μέταλλο. Άντε να χιονίσει κι εδώ να φτιάξουμε κανά χιονάνθρωπο και που ξέρεις μπορεί τα μεσάνυχτα να ζωντανέψει και να παίξει μαζί μας.

    Γεια σου ρε Jim. Εσείς μιλάτε φίλε μου. Όχι εγώ.

    Χαιρετώ τον ανώνυμο.

    Καλές γιορτές και σε σένα Ανέστη. Το τριαντάφυλλο πραγματικά επικό.

    Θάνο δεν ξέρω αν θα επιστρέψω. Ασχέτως τι θα κάνω εγώ το μετροφόρουμ είναι ίσως το πιο cult φορουμ που υπάρχει. Καλά Χριστούγεννα ρε παίχτη.

    Άκη ολική επαναφορά όπως στην ταινία;

    Τα χαιρετίσματαά μου στον γίγαντα Φάνη.

    Ε.Μ. μόνο ένα επιθυμώ. Μόνο ένα. Καλές γιορτές.

    Ευχαριστώ Νίκο. Όπως είπα: μόνο ένα πράγμα θέλω. Να περνάς όμορφα.

    Γεια σου Φώτη.

    Footballnews σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλά Χριστούγεννα να έχεις παίχτη.

    Indianbet καλέ μου φίλε η ανάρτηση είναι πράγματι μεγάλη και ευχαριστώ όσους είχαν την διάθεση, την υπομονή και τον χρόνο να την διαβάσουν. Ελπίζω να σου άρεσε.

    Φώτη ο Άγιος Βασίλης δεν χρειάζεται να έρθει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον ανακαλύψουμε μέσα μας.

    Ανταποδίδω τις ευχές Πανδώρα.

    Χρόνια πολλά ρε κιτρινόμαυρε Αρειανέ. Ζήτω η Λέσχη. Ετοιμαζόμαστε για απόβαση στο νησί.

    Γεια σου ρε Ηλία. Επίσης φίλε μου.

    Δέσποινα το μάθημά μου το πήρα. Έχασα όμως το άλλο μου μίσο. Έκανα λάθη και το πλήρωσα. Πολύ βαρύ τίμημα. Πάρα πολύ βαρύ τίμημα. Τα λάθη μου τα κατάλαβα. Να ήξερες πόσο πολύ μου λείπει, πόσο πολύ την θέλω. Μακάρι να την έβλεπα, να πηγαίναμε για μια ζεστή σοκολάτα ή για φαγητό σε κάποιο φοβερό μέρος που θα ανακαλύπταμε και πραγματικά δεν θέλω απολύτως τίποτα άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Έχω τόσα πολλά νέα να της πω. Θα ήμουν μακράν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο σύμπαν. Όσο για το πεπρωμένο δεν είναι φυγείν αδύνατο. Το πεπρωμένο το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Και το άλλο μου μισό ξέρω πολύ καλά που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Να είσαι καλά Δέσποινα. Να περάσεις όμορφα τις γιορτές. Σε ευχαριστώ.

    Υ.Γ. Όπως έλεγα και σε μια καλή μου φίλη, είναι φοβερό και εκληκτικό να αφιερώνεις ευχές μέσα από την blog-κοινότητα σε ανθρώπους που ουσιαστικά δεν γνωρίζεις. Σε ανθρώπους που δεν ξέρεις. Σε ανθρώπους που δεν έχεις δει ποτέ. Και παρόλα αυτά να το εννοείς με όλη σου την καρδιά. Και να θυμάστε ότι δεν πρέπει να έχουμε Χριστούγεννα για να περνάμε όμορφα και να είμαστε σωστοί απέναντι στους άλλους. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε. Εγώ πάντως άλλαξα.

    Καλές γιορτές και καλή μάσα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. καλα να περασεις.....

    καλο ξημερωμαααααααααααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Χάρηκα πολύ με την επιστροφή σου Κώστα (τουλάχιστον εγώ έτσι το εξέλαβα). Και μας πρόσφερες και μια χορταστική ανάρτηση, και ως περιεχόμενο αλλά και ως τραγουδάκια...

    Δοθείσης λοιπόν της ευκαιρίας να πούμε Καλά Χριστούγεννα! Φίλε σού στέλνω εγκάρδιες ευχές για ότι καλύτερο! Υγεία, Αγάπη, Εκπλήρωση Προσδοκιών, Ποιότητα Ζωής και Δημιουργία... Και για σένα αλλά και για όλους τους δικούς σου...

    Και μην ξεχνάς το παράθυρο που βρίσκεται στην πλευρά του αύριο, να μένει πάντα ανοιχτό... Καλό βράδυ και καλό Σαβ/κο επίσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλη Σας Ημερα!! Χρονια Πολλα και Καλα Ευχομαι σε Εσενα και σε Ολο των Κοσμο , Ευχομαι το Αστερι της γεννησης να Οδηγηση των Καθε Ενα απο Εμας στα Σωστα μονοπατια της Ζωης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, υγεία, αγάπη σε όλο τον κόσμο..Tί κάνεις καλέ μου φίλε;.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. kanthare eisai teleiossssssss,perasan apo mprosta mou ola ta xristougenna ths zwhs mou ...
    xronia polla agaph mou glukia,k sta ekato tha me pali edw na sto tragoudwwwww ;)
    (natasa-sport society)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. καλε μου χρονια πολλαααααααααααααα.. καλα χριστουγενναααα...

    ευχομαι του χρονου να ειναι πολυ διαφορετικα..

    φιλακιααααααααααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλή σου μέρα κανθαρε και χρόνια καλά.
    Δεν πιστεύεις την χαρά μου που σε ξαναβλέπω στην μπλοκογειτονιά μας.
    Καλή δύναμη για να αντιμετωπιστούν και τα υπόλοιπα δύσκολα.
    Ευχές για καλύτερες μέρες, ευχές για χαμόγελα αισιόδοξα.
    Και δύναμη για αγώνες αποφασιστικούς, δυναμικούς, για την ζωή που μας πρέπει
    Και ρίξε και μια ζεϊμπεκιά.
    Και μία ένσταση παρακαλώ Γιατί να βάλουν γκολ τα παλικάρια εμείς τα θηλυκά που είμαστε;
    Θα μου πεις ότι μπορεί γκολ στα δίχτυα να μην ξέρουμε να βάζουμε αλλά ξέρουμε αμα θέλουμε να βάζουμε γκολ στην ζωή.(μ΄επιασε το φεμινιστικό μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Xoxoxo,Merry Christmas

    Τι βλέπω Κάνθαρε;Ολόκληρη ανάρτηση!Πόσο χέρομαι για σενα..
    Δεν την διάβασα θα προσπαθήσω όμως ίσως αύριο.

    Χρονια Πολλά σε όλους,Ύπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αγαπητέ Κώστα Χρόνια Πολλά,Καλά Χριστούγεννα κι ό,τι επιθυμείς φίλε μου!
    Κι άντε από του χρόνου να γράφεις πιο τακτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Φοβερό το κείμενο σου με ουσία. Ειλικρινά το απόλαυσα. Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά αλλά θα έλεγα ακριβώς τα ίδια με εσένα.
    Καλά Χριστούγεννα και ότι επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. καλησπέρα και Χρόνια Πολλά συνάδελφε! 'Οτι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Χρόνια πολλά δεν θα σου πω που ο κόσμος συνηθίζει, χαμόγελο, θα ευχηθώ, στα χείλη σου ν’ ανθίζει.. Απόλαυσε όπως σου αξίζει την τελευταία βδομάδα της χρονιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Υπέροχη ανάρτηση και οι μουσικές επιλογές σου!!
    χρόνια πολλά, καλές γιορτές..
    Καλή βδομάδα..


    υγ έχεις γράμμα κόπιασε αν θες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Το διάβασα μέχρι τέλους. Υπερπαραγωγή τα μουσικά κομμάτια σου. Οι σταθερές σου αξίες είναι εκεί τελικά...και περιμένουν να τις αναγνωρίσεις κάθε στιγμή, πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα.

    Δεν σε ξέρω καλά, για να ξέρω τι έχει μεσολαβήσει με το "γλυκάκι" σου, αλλά ίσως πρέπει να της στείλεις με κάποιον τρόπο το μήνυμα που βγήκε από τα γραφόμενα σου. Ότι είναι σταθερή αξία στην ζωή σου δήλαδή...
    Ζωή γεμάτα, να είναι όλα σου τα Χρόνια και Πολλά φυσικά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. πολυ ομορφο το κειμενο σου!!!
    καλη πρωτοχρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ζουζουνι ... τι κανεις?... το γλυκακι τι κανει?...

    καλο απογευμααααααααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. http://www.youtube.com/watch?v=_cS5aCozhcA&feature=related

    ξερεις να το χαρισεις εκει...

    καλο βραδυυυυυυυυυυυυυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Χρονιά πολλά και καλή χρονιά! Να πραγματοποιήθει η επιθυμία σου!!!!
    Ευχαριστώ πολύ! Τα λόγια που εγραψές εδώ, οι σκέψεις σου, η αλλαγή της διάθεσής σου είναι καταπληκτικό δώρο για μενα... και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Είναι σαν γούρι που μου θυμίζει ότι δεν πρεπει να ξεχναμε τα απλά και καθημερινα πράγματα, τις μικρές απολαύσεις της ζωής στις οποίες τελικά βρίσκεται η νόημα αυτής ζωής! Να`σε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Diatton ανταποδίδω τις ευχές. Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση. Να σαι καλά.

    Γεια σου ρε Greecelands. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

    Acheloidahellenic τι να κάνω φίλε μου; Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Καλές γιορτές να έχεις.

    Γεια σου ρε Νατάσα, ψυχάρα Αρειανάρα.

    Black Bedlam βάζεις γκολ και με το παραπάνω. Δεν χρειάζεται να είσαι άντρας για να σκοράρεις.

    Χαιρετώ τον Ύπνο (γίγαντας).

    Να σαι καλά Ζείδωρον. Ανταποδίδω.

    Ευχαριστώ Περίνιο. Χαίρομαι που σου άρεσε. Ότι επιθυμείς να το έχεις.

    Γεια σου Γιάννη. Να είσαι καλά συνάδελφε.

    Theodosia είναι ευχάριστο να βλέπεις αναγνώστες να συμφώνουν με αυτά που γράφω.

    Γεια σου Φώτη.

    Φούλη δεν ξέρω αν είναι υπέροχη η ανάρτηση. Εσείς πάντως είστε. Ευχαριστώ για το γράμμα.

    Marilise να είσαι καλά. Επίσης.

    Πηνελόπη το γλυκάκι δεν είναι απλά σταθερή αξία στη ζωή μου. Είναι η ίδια μου η ζωή. Είναι όλη μου η ζωή. Πραγματικά, όσο και να προσπαθήσω, δεν ξέρω πόσο πιο απλά μπορώ να το εκφράσω. Μακάρι να το έδειχνα πιο συχνά. Μαλακίστηκα ο μαλάκας. Χρόνια σου πολλά.

    Ευχαριστώ Ροζ Ονειροπόλε.

    Σιμόν ο Έλβις είναι Βασιλιάς. Τέλος. Κι εγώ κάποτε ήμουν βασιλιάς. Μακάρι να επανέλθει και να ξαναγίνω. Πραγματικά σε ευχαριστώ. Να είσαι καλά και να έχεις καλή συνέχεια.

    Καλή χρονιά Mia Maria.

    Εγώ ευχαριστώ Μελετώ. Αν νομίζεις ότι τώρα έχει αλλάξει η διάθεση μου που να με δεις αν επιστρέψει το γλυκάκι. Να ξέρεις αν δεις τα κανάλια να μιλάνε για ένα παλαβό που θα χοροπηδάει μόνος του από τη χαρά του, εγώ θα είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, υγεία, ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή σας εύχομαι. 2011 ευχές δημιουργίας, αλληλεγγύης, πίστης και ελπίδας. ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΖΑΚΑΣ. http://www.fotisbazakas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. χαχαχαχαχχα.. αν σε δουμε στα καναλια να χοροπηδας... εμεις να δεις πως θα χοροπηδαμε που θα χαιρεσαι... μακαρι να γυρισει... και να νοιωσεις ολοκληρος...

    ζουζουνι καλο βραδυυυυυυυυυυυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Πέρασα νά σού ευχηθώ κάι νά ταίσω τά χρυσούλια .χιχιιχιχί .. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σέ σένα καί στούς δικούς σου ανθρώπους . μέ υγεία .αγάπη καί πολλές πολλές ευτυχισμένες στιγμές .. καί ολα τά ονειρα σου μέ τήν νέα χρονιά νά γίνουν πραγματικότητα .
    Καλό βραδάκι .
    φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. AAAA! Τώρα είδα την επιστροφή σου! Κάτι δεν πάει καλά με την παρακολούθηση ή εγώ κατι δεν κάνω σωστά.
    Πολύ ωραία η ανάρτησή σου.
    Με βρίσκεις σύμφωνη σε όλα και καθώς 96 σχόλια με έχουν καλύψει θα σου πω μόνο οτι σε ακούω καλά κι αυτό μ'αρέσει.
    Ρε θηρίο ξες εσύ να κάνεις τόσα γλυκά ή τα έκανε το γλυκάκι όλα κι εσύ χάζευες τη γλύκα;
    Εγώ χθες έκανα βασιλόπιτα. Τρεις παρακαλώ διαφορετικές! χιχιχι παραγωγή σε λέω!!
    Φιλάκια φίλε μου και καλή χρονιά να 'χουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καλή χρόνια ΄, χρόνια πολλά καλά και ευτυχισμένα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Τεράστιο ποστ όντως!!!!
    Τα λες όλα μια χαρά!
    Τα βίντεο καταπληκτικά, ένα όμως δεν δουλεύει, το πρώτο.
    Αν και έντονα φαν των αθλητικών δρόμενων και απόλυτη οπαδός, δεν θα μιλήσω για αυτά...επειδή υποσχέθηκα πως σαν Αστροφεγγιά δεν θα το κάνω!
    Είσαι σεφ, ζαχαροπλάστης μήπως? χαχαχαχαχαχα!
    Τεσπα, ήρθα να σου ευχηθώ κι από εδώ Καλή Χρονιά και ό,τι επιθυμείς να το αποκτήσεις!
    Καλή Πρωτοχρονιά και καλώς σε βρήκα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Γεια σου Φώτη.

    Μακάρι ρε Σιμόν. Να είσαι καλά.

    Alma Libre όλο τα ταΐζεις, αλλά δεν μεγαλώνουν τα άτιμα.

    AnD προσπαθώ να είμαι νοικοκύρης και να συνεισφέρω στο σπίτι μου όσο μπορώ. Δεν είμαι ρεμάλι. Γλυκά φτιάχνω εδώ και εννιά-δέκα χρόνια. Τα έξι τελευταία χρόνια έφτιαχνα γλυκά με το γλυκάκι. Φυσικά δεν περίμενε εμένα για να μάθει να φτιάχνει πράγματα. Νοικοκυρά το γλυκάκι και πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ καλή μαγείρισσα. Και οι δυο είμαστε γευσιγνώστες και καλοφαγάδες. Τόσα φαγητά φτιάχναμε, τόσα γλυκά ετοιμάζαμε, σε τοσα καινούρια μέρη πηγαίναμε. Και τώρα μου λείπει τόσο πολύ. Μα τόσο πολύ.

    Γεια σου ρε Αφροδίτη βασιλοπιτού.

    Αστροφεγγιά μάλλον είμαι ερασιτέχνης ζαχαροπλάστης. Αν είσαι οπαδός θα σε περιμένω με την νέα σεζόν να μιλήσουμε για αθλητικά.

    Να με συγχωρείτε τώρα, αλλά πάω να ετοιμάσω μηλόπιτα και brownies. Λόγοι ανωτέρας βίας με αναγκάζουν. Πρέπει να ετοιμάσω και την πρωτοχρονιάτικη ανάρτηση. Οπότε όσοι θέλετε να βάλετε γκολ με κάποιο σχόλιο παρακαλώ να κάνετε λίγη ώρες υπομονή.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Αθλητικά? Μην με βάζεις σε πειρασμό, όπως και στα γλυκά, ιδιαιτερα αν είναι σοκολάτας, νέε μου φίλε...ακόμα δεν γνωριστηκάμε θες να τσακωθούμε κιόλας? χαχαχαχαχαχαχα
    (πλάκα κάνω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Δεν είμαι Αρειανή! χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...