Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η επιστροφή του χτυπήματος

Ήταν φανερό ότι κατεβήκαμε για εκδρομή. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στο Αγρίνιο, αλλά έχω ακούσει, από έμπιστες πηγές, ότι έχει εύγευστους κι φθηνούς μεζέδες. Συνεπώς, αφού η Π.Α.Ε. δεν μπορούσε να αγοράσει ούτε λαμπάδες για τους παίχτες, ήταν μια καλή ευκαιρία για χαλαρό τρέξιμο στην επαρχία. Για μια ευχάριστη βόλτα. Έτσι για να κάψουμε το αρνί. Αν και, από ό,τι κατάλαβα, κάποιοι παίχτες δεν σούβλισαν. Συνεπώς, δεν είχαν πρόβλημα περιττών θερμίδων κι ως εκ τούτου δεν έτρεξαν. Ας σοβαρευτούμε, όμως. Η ομάδα είχε τιμωρηθεί, θυμίζω πρωτοδίκως, βάσει του υπάρχοντος κανονισμού. Καλώς ή κακώς, αυτός είναι. Αυτόν ψήφισαν οι Π.Α.Ε. Δεν θυμάμαι να ενίσταται κάποιος εκπρόσωπος ή παράγοντας. Δεν θυμάμαι να ξεσηκώνεται κάποιος δημοσιογράφος. Ούτε θυμάμαι τους οπαδούς, οργανωμένους ή μη, οποιασδήποτε ομάδας, να κράζουν τον κανονισμό. Ρουθούνι δεν είχε ανοίξει. Και ξαφνικά, έρχεται η ώρα και η στιγμή να τον εφαρμόσουμε. Και, σαν θαύμα θαυμάτων, εφαρμόστηκε! Κι όλοι ούρλιαζαν! Για μια φορά, για μια καταραμένη φορά, κόντρα στα προγνωστικά, επιβλήθηκε τιμωρία με το γράμμα του νόμου. Προσοχή: όχι, με το πνεύμα. Το πνεύμα του νόμου έπρεπε και πρέπει να επαφίεται στην κρίση της λογικής, του δικαίου και της προστασίας. Όχι, στη δήθεν αξιοκρατία. Στη δήθεν δικαιοσύνη. Στη δήθεν ισονομία.


Αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ισονομία: τρεις έννοιες που δηλώνουν βροντερό απών. Λάμπουν διά της απουσίας τους. Ή, για να είμαι ακριβέστερος, λάμπουν διά της επιλεκτικής παρουσίας τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να απουσίαζαν μόνο από το ποδόσφαιρο. Ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί. Το πολιτικό σύστημα, πάντοτε ρετουσαρισμένο, έχει αφυταδωθεί. Οι αξίες, πάσης φύσεως και μορφής, έχουν μεταλλαχθεί. Έχουν υποστεί μια ανεξήγητη και αξιοπερίεργη αναθεώρηση. Τα νοήματα των λέξεων χάνουν την πρωταρχική τους σημασία και αποκτούν μία επιδερμική υφή. Όλα ανεβαίνουν στον αφρό. Εκτός από την ανθρωπιά μας. Εκείνη αναπαύεται στο βυθό. Το ίδιο και οι τρεις έννοιες που αναφέρονται στην αρχή της τρέχουσας παραγράφου. Και ποιο είναι το χείριστο; Ότι όλα αυτά τα θεωρούμε δεδομένα. Όπως ο Αντωνάκης βιάζεται να κυβερνήσει μια χρεοκοπημένη χώρα. Μήπως η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος, οποιασδήποτε κατηγορίας, προτάσσεται από τη φροντίδα για το κοινό καλό; Σύμφωνα με τις μοραλιστικές πάνες της κυνικότητας, όχι. Συνεπώς, από τη στιγμή που η διαφθορά, όσο κι αν αρνούμαι να το παραδεχτώ, έχει ριζώσει σε κάθε πτυχή της ζωής, το ποδόσφαιρο γιατί να αποτελεί εξαίρεση; Υπάρχει, όμως, κι ο αντίλογος. Όπως γράφει η Ζακλίν ντε Ρομιγί, εξέχουσα ελληνίστρια, στο εξαίρετο βιβλίο ''Αλκιβιάδης'': «Η περιφρόνηση στους ηθικούς ή κοινωνικούς κανόνες επισύρει δυσαρέσκειες, οι οποίες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επιστρέφουν το χτύπημα». Την παραπάνω πρόταση βιδώστε την με κατσαβίδι στο μυαλό σας.

Έγραφα, λοιπόν, με μπόλικη έκπληξη είναι η αλήθεια, ότι εφαρμόστηκε ο κανονισμός. Και δεν μας άρεσε! Έπρεπε να παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας! Αντί να χαίρεται που εφαρμόστηκε -επιτέλους!- ένας κανονισμός, άσκησε έφεση! Κι ο όχλος, σαν επίκαιρη ρωμαϊκή αρένα, ζητωκραύγαζε! Αν δεν τους άρεσε ο κανονισμός, να τα έβαζαν με την Σούπερ Λίγκα και την Ε.Π.Ο. -όχι, με τον Άρη και τον κάθε Άρη. Τελικά, αυτοί οι εισαγγελείς είναι σαν τα σοκολατένια κουνελάκια: εμφανίζονται για λίγες μέρες τον χρόνο και κατόπιν διακτινίζονται σε ένα ασύμμετρο σύμπαν. Τουλάχιστον, τα κουνελάκια εμφανίζονται τις μέρες που πρέπει: τις Πασχαλινές -ο εισαγγελέας όποτε του κάνει κέφι. Και ποιο είναι το χείριστο; Ότι όλοι, ή έστω οι περισσότεροι, που έκαναν λόγο περί εξιλαστήριου θύματος και επιλεκτικής δικαιοσύνης, δικαιώθηκαν! Έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους. Σιγουράκι ήταν. Με απόδοση 1.10. Πόνταρες 100 δραχμές και έβγαζες καθαρά δέκα. Κι όσο περνούσαν οι μέρες, η απόδοση έπεφτε. Το σκάνδαλο -διότι περί σκανδάλου πρόκειται- συντελέστηκε. Πρόκειται για νομικό πραξικόπημα. Η ομάδα, όντας ήδη τιμωρημένη βάσει του σχετικού κανονισμού, τιμωρήθηκε, αυστηρότερα και σκληρότερα, με ποινή που υπόκειται σε κανονισμό ανώτερης βαθμίδας! Σαν να κλέβω ένα καρβέλι ψωμί και να με κλείνουν μέσα για δέκα χρόνια. Ούτε στη Μέση Ανατολή.

Και ρωτάω ο βλαξ: γιατί στα τελευταία λεπτά του αγώνα Παναιτωλικού - Άρη ο διαιτητής δεν διέκοψε τον αγώνα ως όφειλε; Αφού έπεσαν μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο. Με προφανή στόχο τον Καπετάνο. Επαναλαμβάνω: μπουκάλια. Πληθυντικός αριθμός. Δεν έχει σημασία που δεν τον πέτυχαν. Ή μήπως έπρεπε να τον πετύχουν, μπας και συγκινηθούν τα δημοσιογραφόσκυλα και οι προστάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου; Πέσε κάτω, ρε Καπετάνο, να υποδυθείς τον τραυματία πολέμου! Γιατί ο κύριος διαιτητής δεν σεβάστηκε μια απόφαση της  Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. που ανακοινώθηκε μόλις μισή ώρα πριν τον αγώνα; Σας βάζω δύσκολα, το ξέρω. Το καταλαβαίνετε, όμως; Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα! Ισχύει στο Χαριλάου, αλλά όχι στο Αγρίνιο και στο κάθε Αγρίνιο; Έστω, λοιπόν, ότι έχω κολοκυθόπιτα στον εγκέφαλο και θέλω να προξενήσω το κακό. Πάω στο Καραϊσκάκη και προλειαίνω το έδαφος. Κατεβαίνω χαμηλά στις εξέδρες και εκτοξεύω υλικά πυρά προς τον επόπτη. Θα διακόψει το ματς ο διαιτητής; Όχι, βέβαια. Αλλά, εδώ, στην Ελλάδα, κάπως έτσι ορίζεται η αδιάκριτη και απόλυτη εφαρμογή του κανονισμού. Και μετά φωνάζουμε για την Τρόικα και τους Έλληνες πολιτικούς. Ας ρίξουμε άλλο ένα θέμα επί τάπητος. Γιατί η διοίκηση του Αστέρα αποφάσισε, εντελώς ξαφνικά και απροσδόκητα, να κυνηγήσει το θέμα, τη στιγμή που δεν είχε καν παρουσιαστεί στα μεθεόρτια του αγώνα, προκειμένου να απολογηθεί και να τηρήσει μια υπερασπιστική γραμμή; Τι μεσολάβησε; Αναστήθηκε ο Κύριος, αναστήθηκε κι ο Μποροβήλος; Εκτός αν ο Ολυμπιακός, στα πλαίσια της πολιτικής του, άρχισε να δανείζει, πλην των παιχτών, δικηγόρους και παράγοντες. Έτσι, για να ψηθούν και να αποκτήσουν εμπειρίες.

Εν κατακλείδι, ντρέπομαι για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ξεφτίλα -το ίδιο ισχύει και για την κλιμάκωση της υπόθεσης. Η αδιαφορία, λόγω της σπαρακτικής απόφασης, δεν (πρέπει να) αποτελεί άλλοθι ή δικαιολογία. Αλλά δεν θέλω να πέσει ο Παναιτωλικός. Αντίθετα, εύχομαι να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική. Όσο για εμάς; Νικήστε την Κέρκυρα.

Υ.Γ.1 Αναγκάστηκα, για πρώτη -και μάλλον τελευταία- φορά στην οπαδική/φίλαθλη καριέρα μου, να στείλω e-mail σε δημοσιογράφο. Επρόκειτο για μήνυμα διαμαρτυρίας. Προς τον κύριο Σαμπράκο. Τι έκανε ο εν λόγω κύριος; Παραποιούσε και παραμόρφωνε τα γεγονότα του Χαριλάου. Διαμόρφωνε λανθασμένες απόψεις και αντιλήψεις. Έκανε αναφορά ''για ένα μάτσο κάφρους'' και ''όχι, ένα αντικείμενο, αλλά πολλά περισσότερα'', ενώ το επίμονο ερώτημά μου για το αν γνώριζε πλήρως το συμβάν ή απλά έγραψε ότι άκουσε, δεν απαντήθηκε ποτέ. Επιπλέον, ύστερα από αδιάφορες, άσχετες και ανούσιες λέξεις, έκλεισε το κείμενο του, γράφοντας: «Είναι δικαίωμά σας να με κρίνετε ανεπαρκή. Ευτυχώς για μένα, μετά από 20 χρόνια στη δημοσιογραφία, το κριτήριο για την αξία μου δεν είναι η άποψη του κάθε υπερασπιστή των μικροσυμφερόντων της ομάδας που υποστηρίζει». Το ακλόνητο, ατράνταχτο επιχείρημα των 20 ετών στη δημοσιογραφία, με συγκλόνισε. Το δεύτερο e-mail που έστειλα, δεν έτυχε απάντησης. Ο κύριος Σαμπράκος θεώρησε ότι τα 20 χρόνια δημοσιογραφίας, αρκούν και δικαιολογούν. Παρόλα αυτά, την επόμενη μέρα διέκρινες μια αλλαγή πλεύσης στα κείμενά του. Το ''ένα μάτσο κάφροι'' και ''τα πολλά περισσότερα αντικείμενα'' απουσίαζαν, με τον πληθυντικό να μετατρέπεται ξαφνικά σε ενικό, ενώ παρατηρούσες μια διαφορετική, πιο ήπια, στάση στα γραπτά του. Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι, κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι.

Υ.Γ.2 Αδυνατώ να καταλάβω τι έχει προσφέρει ο Μουρίνιο στο ποδόσφαιρο. Δεν μιλάω για ταρζανιές και ποζεριές, φυσικά. Τι έχει προσφέρει τακτικά στο ποδόσφαιρο; Ποια είναι η καινοτομία του; Οι αντεπιθέσεις; Ας είμαστε σοβαροί. Παρακολούθησα το ματς με τους Γερμανούς. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ήμουν σίγουρος ότι η Μπάγερν θα το κάρφωνε το τεμάχιο. Μύριζε, βρε παιδί μου. Πιο έντονα κι από μαγειρίτσα. Με μπλοκαρισμένα άκρα και διπλές, ακόμα και τριπλές, παγίδες, η επιθετική τριάδα της Ρεάλ μετατράπηκε σε ορεκτικό. Ποιος Ντι Μαρία, ρε παιδιά; Ποιος Οζίλ; Πολύ σοφτ παίχτες. Το βιτάμ είναι πιο σκληρό. Και, όντας ανατρεπτικός, ποιος Κριστιάνο; Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στις μονομαχίες και έπαιξαν άριστα το ένα εναντίον ενός. Ο Κοεντράο δεν μπορούσε να μαρκάρει τον Ρόμπεν κι ο Ριμπερί απεγκλώβιζε ανώδυνα την μπάλα, ενώ, παράλληλα, κέρδιζε μέτρα και κάρτες. Συν τοις άλλοις, έχει κι αυτόν τον Γκόμεζ που είναι άμπαλος του κερατά, αλλά μυρίζεται το γκολ, όπως ο καρχαρίας το αίμα. Αυτά τα ματς είναι υψηλής επικινδυνότητας και έντασης: απαιτούν ειδική διαχείριση και καθοδήγηση από τον πάγκο, αλλά η Ρεάλ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το 2-0 θα ήταν ένα δίκαιο σκορ.

Υ.Γ.3 Οι αμυντικογενείς προθέσεις της Τσέλσι υπήρξαν σαφείς. Ο Κόουλ δεν περνούσε το κέντρο, ο Ιβάνοβιτς συνέκλινε προς το κέντρο άμυνας, οι Τέρι και Κέιχιλ δεν το κουνούσαν ρούπι από την περιοχή τους, ενώ μπροστά τους είχε απλωθεί μια πλειάδα χαφ. Όσο για την επίθεση; Γιόμα, άναρχη αντεπίθεση ή αμετανόητη προσωπική ενέργεια και έχει ο Θεός. Ο Ντι Ματέο, δεδομένου ότι η Μπάρτσα έχει μονοδιάστατο πλάτος, υπερφόρτωσε τον άξονα και καταζητούσε τον Ντάνι Άλβες. Τα τετραγωνικά περιορίστηκαν τόσο πολύ που ακόμα και η Μπάρτσα δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι: οι Καταλανοί εγκλωβίστηκαν στο ίδιο τους το παιχνίδι. Ο Γκουαρντιόλα άργησε να αντιληφθεί την δεδομένη έλλειψη πλάτους: ο Κουένκα μπήκε πολύ αργά στο παιχνίδι, την στιγμή που οι παίχτες της Τσέλσι διατηρούσαν πειθαρχημένα την διάταξή τους και είχαν αποκτήσει περαιτέρω δυνάμεις από την πίστη στο αποτέλεσμα. Η Μπάρτσα είχε στήσει πολιορκία έξω από την περιοχή του εξαιρετικού Τσεχ, αλλά οι πολιορκητικοί πύργοι (passing game) και οι πολιορκητικοί κριοί (κάθετα σπριντ) δεν μπορούσαν να σπάσουν το ηθικό και το αμυντικό τοίχος των γηπεδούχων. Θα το καταφέρουν, άραγε, στην Βαρκελώνη; Έτσι νομίζω.          


Υ.Γ.4 Μητροπάνος speaking:

...Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, μα τα κελιά μας είναι χωριστά, σε πολιτεία μαγική γυρνάμε, δε θέλω πια να μάθω τι ζητάμε, φτάνει να μου χαρίσεις δυο φιλιά...

...Σβήσε το φεγγάρι, σβήσε μου τα μάτια, σβήσε μου τις λέξεις, να μη σε φωνάξω πίσω, σβήσε το φεγγάρι, σπάσ' το σε κομμάτια, να μη δω που φεύγεις, να μη σε ξαναγαπήσω, σβήσε το φεγγάρι...
                       
Υ.Γ.5 Την Κυριακή του Πάσχα πλημμύρισα με χαρά και περηφάνια. Η αιτία; Ένα μήνυμα στο κινητό μου. Να είστε καλά, βρε παλιόπαιδα. Με συγκινήσατε.

Υ.Γ.6 Σπρώχνεις στην τράπεζα, στο μετρό και στο σούπερ μάρκετ. Σπρώχνεις στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση. Έτσι πάει.

Υ.Γ.7 Διαμέρισμα: Στερεά Ελλάδα. Νομός: Φωκίδα. Τοποθεσία: Άγιος Σπυρίδωνας. Κάτσαμε στην μοναδική καφετέρια του χωριού. Για να πιούμε ένα καφέ, ρε αδερφέ. Έχουμε και λέμε: ένας ελληνικός, ένα τσάι και μια ζεστή σοκολάτα. Τιμή: 4,5 ευρώ. Συνολική τιμή: 4,5 ευρώ. Καταλαβαίνετε το δούλεμα που τρώμε;

Υ.Γ.8 Γιατί το Πάσχα δεν έχει Μεταλλική Εκκλησία;

23 σχόλια:

  1. πως μπορω να ξεγραφτω απο μελος απο ενα μπλογκ που εγινε?εννοω εχω γινει μελος πως μπορω να ξεγραφτω?


    ΣΑΚΗΣ+3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Κάνθαρε κατ' αρχάς χρόνια πολλά σε όλους μας!

    Αν δεν το κατάλαβες, το ματς με τον Παναιτωλικό ο Άρης το "έδωσε" στεγνά, ανεξάρτητα από το αν στερήθηκε ελπίδων για Ευρώπη με τον μηδενισμό. Όπως οι παλιές, καλές εποχές του ελληνικού πρταθλήματος όπου στις τελευταίες 6-7 αγωνιστικές το στήσιμο και οι "ομορφιές" πήγαιναν σύννεφο - με το αζημίωτο φυσικά. Οι σωσμένοι και αδιάφοροι στην μέση της βαθμολογίας πούλαγαν υπογείως τα ματς μπιρ-παρά σε όσους κυνήγαγαν τον τίτλο, την Ευρώπη ή την σωτηρία. Όσο για την επιλεκτική δικαιοσύνη, τί να λέμε τώρα, το 'να τ' άλλο. Τα πάντα όλα.

    Το Μπάγερν-Ρεάλ σημαδεύτηκε από το ανελέητο πρεσσάρισμα των γηπεδούχων. Λαμ, Ρόμπεν και Ριμπερί ήταν όλα τα λεφτά. Η Ρεάλ τώρα σαν ομάδα, πάντα έλεγα ότι κάτι Ντι Μαρίες, κάτι Κοεντράοι και κάτι Μπενζεμάδες δεν έχουν θέση στην ομάδα. Ο Εζίλ όμως έχει θέση πιστεύω, είναι ομαδικός και γρήγορος. Όσο σοφτ (με την έννοια του κωλοπετσωμένου, του παίκτη που βρέξει χιονίσει θα κάνει κάτι για την ομάδα) είναι αυτός, άλλο τόσο είναι ο Φάμπρεγας και ο Αλέξις της Μπάρτσα. Όσον αφορά την Μπάγερν, δεν καταλαβαίνω γιατί έφαγαν από την ενδεκάδα τον Τόμας Μίλλερ (έναν παίκτη που, παρά την σχετική αμπαλοσύνη του, δίνει ενέργεια στην επίθεση της ομάδας) για χάρη του Τόνι Κρόος, ο οποίος μου φάνηκε ένα καλό μεν αλλά όχι και φοβερό δεκαράκι.

    Το Τσέλσυ-Μπαρτσελόνα κρίθηκε από τον Ντρογκμπά. Είναι το μεγαλύτερο παλληκάρι που κυκλοφορεί στο ποδόσφαιρο, παρά τα μερικά θεατράκια που κάνει, ουδείς τέλειος άλλωστε. Η Τσέλσυ έπαιξε αμυντικά, αλλά δεν έστησε κανένα λεωφορείο. Με εξέπληξε το πλάνο και ο ρεαλισμός του Ντι Ματτέο, ενός βοηθού που το παίζει αναγκαστικά προπονητής. Με εξαίρεση το δοκάρι του Αλέξις, η άμυνα δεν πιάστηκε στον ύπνο και δεν άφησε τον Μέσσι και την παρέα του να τους διαλύσουν. Το δοκάρι στο τέλος του Πέδρο είναι από τις λεγόμενες "τί να κάνουμε τώρα, πήρε την μπάλα και σούταρε" φάσεις. Το 1-0 δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην Τσέλσυ. Θα είναι λάθος όμως αν ταμπουρωθούν στην ρεβάνς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνω κέφι να απαντήσω με μερικά κλισέ.

      Εγκλήματα Μουρίνιο, ήταν ο 12ος παίκτης των Βαυαρών (χο χο χο). Άφησε αδικαιολόγητα έξω το Μαρσέλο, για να βάλει μέσα το πατριωτάκι του Κοεντράο, που τον έφερε προσωπικά στη Βασίλισσα. Άρα έχει πάρει μίζα!

      Αποτέλεσμα ο φλώρος Πορτογάλος, που έχει προβλήματα με τα ακροφύσια (injection), να σβήνει στο ρελαντί και να τον περνούν σταματημένο οι αντιπάλοι (στην αργκό). Οι Ρομπέν-Λάαμ, αν και Γερμανοί (με την ευρύτερη έννοια), τον δίδαξαν καρσιλαμά, χασαποσέρβικο και ζεϊμπεκιά. Όλο το 2ο ημίχρονο οι επιθέσεις τους γίνονταν μονόπατα.

      Στην έτερη αναμέτρηση, ο Ντι Ματέο πήρε την ταυτότητα του Πέπε. Τον σταμάτησε στον άξονα εν μέρει και με τη βοήθεια της Παναγίας (aka Αναστασιάδης) του περιόρισε τις ευκαιρίες μόνο σε δυό δοκάρια και κάτι άλλες λιγότερο καλές.

      Όμως έστησε πούλμαν και μάλιστα διώροφο, στον δε επαναληπτικό έχει (νομίζω) ετοιμάσει επικαθήμενο ή νταλίκα με συρόμενο. Γιατί μέχρι εκεί είναι, ένας βοηθός. Η διαφορά των ομάδων είναι μεγάλη, ειδικά όταν δεν παίζει το καλύτερο σέντερ-μπακ των Ευρωπαϊκών γηπέδων αυτή τη στιγμή, ο Βραζιλιάνος Νταβίντ Λουίζ.

      Μπορεί να περάσουν τελικά οι Λονδρέζοι (στη ξώραφη όλα γίνονται) αλλά με τον ίδιο τρόπο, να είναι σαφώς μικρότερη ομάδα στο χορτάρι. Το 1-0 καθόλου δεν τους εξασφαλίζει, αλλά είναι πολύ πιθανό να παστελώσουν πρώτοι στο Καμπ-Νου και μετά σφίγγουν οι πρωκτοί, γιατί οι απέναντι χρειάζονται 3 τεμάχια. Αν όμως το ματσάκι κυλάει στο 0-0, ακόμα και μετά το 60ό λεπτό, οι πιθανότητες να αρπάξουν 2-3 μέχρι τη λήξη είναι το πιθανότερο. Χωρίς να σκοράρουν εκτός νομίζω δεν περνούν.

      Διαγραφή
  3. Γεια σου, Χάρη! Χρόνια πολλά!

    Δεν ξέρω αν το δώσαμε ή όχι. Σίγουρα, όμως, ήμαστε αδιάφοροι και απογοητευμένοι. Το γεγονός ότι η απόφαση βγήκε μισή ώρα πριν το ματς αποτυπώνει την πλήρη εικόνα της νοσηρής κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι άρχοντες του παρασκηνίου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και όρια. Η μηχανή, όταν μπουκώνει, σκάει. Και συνήθως σκάει άσχημα. Κι επιτέλους, πρέπει κάποια στιγμή να αποκρυπτογραφήσουμε ορθά την κατάσταση. Για παράδειγμα, γωνρίζουμε τι σημαίνει ηθική αυτουργία; Τέλος πάντων. Εύχομαι ολόψυχα να κερδίσει ο Παναιτωλικός. Εύχομαι ολόψυχα να κερδίσουμε την Κέρκυρα.

    Αυτοί οι παίχτες είναι πολύ καλοί για να παίζουν εναντίον της Χετάφε και της Σαραγόσα. Όταν, όμως, τα ζόρια έρχονται, δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Είναι ανήμποροι να (αντι)δράσουν. Αν έπρεπε να κρατήσω κάποιον από αυτούς, θα επέλεγα τον Οζίλ που μοιάζει σαν χλεμπονιάρης, αλλά γνωρίζει αρκετά καλά τα βασικά και μπορεί να ενταχθεί σε ομαδικό σύνολο. Ο Ντι Μαρία είναι ποδοσφαιρική απάτη, ενώ η απόδοση του Μπενζεμά εξαρτάται από την απόδοση των υπολοίπων παιχτών. Γενικώς, η απόδοση της Ρεάλ εξαρτάται από εκείνη του Αλόνζο (μυαλό) και του Κεντίρα (πόδια). Ευθύνη, βέβαια, φέρει κι ο Μουρίνιο. Καποια στιγμή θα γράψουμε ένα άρθρο αποκλειστικά για αυτόν. Συμφωνώ ότι ο Μίλερ δίνει φρεσκάδα. Είναι λίγο αργός, φαίνεται κάπως άτεχνος, αλλά έχει ένα ξεπέταγμα και χώνεται στις φάσεις. Σαν κόμπρα χτυπάει. Ο Κρος δεν έχει γνωρίσει την αναμενόμενη εξέλιξη και μέχρι στιγμής μπορεί προσφέρει λιγότερα από τον Σβάινσταιγκερ, έστω κι αν ο τελευταίος έχει ορισμένες μεταπτώσεις στην απόδοσή του.

    Ο Ντρογκμπά είναι θωρακισμένο καταδρομικό. Και έμπαλος. Ακόμα και τώρα το λέει η καρδούλα του. Συμφωνώ ότι ο Ντι Ματέο δεν έστησε λεωφορείο. Σε αντίθεση με κάτι άλλους, ο Ντι Ματέο φέρθηκε ρεαλιστικά και πρακτικά. Έχουμε πει άπειρε φορές ότι η σκοπιμότητα έχει πολλές μορφές και δεν είναι όλες καταδικαστέες. Διάβασε σωστά το παιχνίδι (κλισέ). Κι από ό,τι φάνηκε έπεισε τους παίχτες του να ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των παιχτών σου. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη δεδομένη στιγμή ο Ιταλός διαχειρίζεται. Αν ζητάς την γνώμη μου, το σκορ είναι πλασματικό, αλλά αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια και το αγωνιστικό σχέδιο της Τσέλσι. Σε τέτοιου είδους ρεβάνας, το διαχρονικό δίλλημα, πραγματικά βασανιστικό είναι το εξής: κρατάς τα μπόσικα πίσω ή βγαίνει μπροστά για να πετύχεις εκτός έδρας γκολ; Συνήθως, οι περισσότεροι προπονητές μπερδεύονται, δεν ξέρουν τι επιζητάνε, δεν καταλαβαίνουν τι είναι πιο συμφέρον και μέχρι να το πάρουν πρέφα έχουν ήδη φάει δυο γκολάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΝΘΑΡΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΒΗΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ?ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΓΡΑΦΤΩ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ?

    ΓΑΒΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Kroos δεν πρέπει να παίζει βασικός, ιδιαίτερα όταν είναι διαθέσιμος ο Müller. Αν οι Ribéry και Robben ήταν ελάχιστα λιγότερο εγωιστικοί στον αγωνιστικό χώρο, θα ήμασταν μια ακτύπητη ομάδα. Χρειαζόμαστε, όμως, οπωσδήποτε την ταχύτητα, το νεύρο, την τεχνική και την εξυπνάδα τους. Έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνιση μας προχτές. Η διαιτησία μας έσφαξε λίγο, αλλά ντάξει, ελπίζω να μην αποβεί καθοριστική η συμπεριφορά της, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Bernabéu.

    Κάνθαρε μου, είμαι βαθύτατα λυπημένος για το χαμό του Μητροπάνου :( Ήθελα απλά να στο γνωστοποιήσω, διότι όποιος αγαπά τη Μουσική, αγαπά και το Μητροπάνο και σίγουρα τον αγαπάς κι εσύ.

    Να'σαι καλά. Ευχήσου μας τύχη στη Μαδρίτη την άλλη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O κρος μαρκαρει και τρεχει,ο μιλερ οχι και τοσο,απλα ειναι τα πραγματα...στη ρεβανς η λογικη λεει 2 με 3-0,καθαρα ποδοσφαιρικα...

    Απατη ο ντιμαρια????????μπαλα ξερει,γρηγορος ειναι,τελειωμα εχει,σεντρα εχει,που ακριβως ειναι απατη?φετος ειναι απο τραυματισμο σε τραυματισμο,λογικο να μην εχει πατηματα,πρωτη φορα επαιξε βασικος τωρα...

    Προσωπικη αποψη,αμα ειχε ρισκαρει λιγο παραπανω ο ντιματεο,θα εβαζε και δευτερο,επρεπε να βαλει τορες (εστω και πλαγια) και οχι καλου,η αμυνα της μπαρτσελονα εχει τεραστια προβληματα φετος που ο πικε ειναι ψιλοχαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TwistedTool, το θέμα με τον Κρος, σε σχέση με τον Μίλερ, είναι ότι τρέχει πιο γρήγορα και μπορεί να παίξει και χαφ. Θυμίσου ότι, μόλις ο Μπαστιάν βγήκε αλλαγή, κάλυψε την θέση του. Οι Ριμπερί και Ρόμπεν στο ένας εναντίον ενός είναι αχτύπητοι. Και έβλεπες τον Κοεντράο να μαρκάρει στον ασβέστη -χωρίς βοήθειες!- τον Ολλανδό. Του έβγαλε τα συκώτια. Αντίθετα, τον Ριμπερί τον έκλειναν με παγίδες, αλλά ο Γάλλος είναι εκρηκτικός και απρόβλεπτος στο παιχνίδι του. Το τρίγωνο Γκόμεζ, Ριμπερί και Ρόμπεν, όντας φορμαρισμένο, σπέρνει πανικό. Θα γίνει ωραίο ματς στη Μαδρίτη. Και πάμε στα σημαντικά. Το γεγονός ότι ακούω ροκ και μέταλ, δεν σημαίνει ότι δεν νοιώθω ή δεν σέβομαι τους μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες. Θα ήμουν ηλίθιος αν το έκανα αυτό. Τον Μητροπάνο έτυχε να τον γνωρίζω. διότι ο πεθερός του μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Σπουδαίος ερμηνευτής, πολύ καλή φωνή και απλός, ευγενικός άνθρωπος. Είναι κρίμα να παρατηρείς ότι τεράστιοι λαϊκοί καλλιτέχνες του μουσικού πενταγράμμου, αντικαθίστανται από τη σημερινή γενιά τραγουδιστών. Ποιος μπορεί να αντικαταστήσει π.χ. τους Ζαμπέτα, Διονυσίου, Μπιθικώτση; Κι όχι μόνο αυτούς, αλλά και τους μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς. Υπάρχει λαϊκό τραγούδι σήμερα;

    Ls13, συμφωνώ ότι ο Κροος τρέχει και μαρκάρει περισσότερο. Τον βοηθάει και ο σωματότυπός του. Πάμε στον Ντι Μαρία. Το ότι, όπως γράφεις, ξέρει ντρίμπλα, έχει σέντρα και τελείωμα, δεν σημαίνει ότι μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο. Για τα λεφτά που έδωσε η Ρεάλ, θεωρώ ότι ο Ντι Μαρία είναι ποδοσφαιρική απάτη. Πόσα έδωσε; 25 μύρια; Αξίζει αυτός ο ποδοσφαιριστής 25 μύρια; Ας σοβαρευτούμε. Για να παίζει με τη Χετάφε είναι άρχοντας, αλλά στα δύσκολα ματς είναι σαν ξυπόλητος στα αγκάθια. Σαν παιδάκι ανάμεσα σε άντρες. Ακόμα και ο ίδιος ο Μουρίνιο στα δύσκολα ματς, π.χ. με Μπάρτσα, του δίνει ανασταλτικό ρόλο. Τον μετατρέπει σε δεξί χαφ με αμυντικογενή ρόλο που δίνει βοήθειες στον Αρμπελόα. Δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι έπαιξε πρώτη φορά βασικός. Τι είναι; Καινούριο αμάξι που πρέπει να στρώσει η μηχανή του; Μπαίνει μέσα και παίζει. Τα πράγματα είναι απλά: κατά την γνώμη μου,ο παίχτης δεν είναι επιπέδου Ρεάλ. Δεν νομίζω ότι η λήψη ρίσκου από τον Ντι Ματέο, θα λειτουργούσε προς όφελος του. Το σκορ που πέτυχε είναι πολύ σημαντικό. Υποθέτω ότι ούτε ο ίδιος θα πίστευε ότι Μπάρτσα θα έμενε στο μηδέν. Επιπλέον, ως Ιταλός, είναι ρεαλιστής και πρακτικός. Όχι, αφελής. Η Μπάρτσα έχει προβλήματα, αλλά όχι και τεράστια. Προσοχή: προβλήματα στην αμυντική γραμμή κι όχι στην άμυνα. Απλά έχω την εντύπωση ότι ο Ματσεράνο δεν ταιριάζει τόσο με τον Πουγιόλ όσο με τον Πικέ ή έστω όταν αγωνίζονται και οι τρεις ταυτόχρονα, όπως π.χ. στο πρώτο ματς με Μίλαν.

    Καλημεροσπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο κανονισμος που αναφερεις ειναι σαφης.
    προβλεπει την ποινη που εβγαλε η δευτεροβαθμια.
    η προτοδικη δεν ξερω σε ποιον κανονισμο αφαφερετε.
    ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΙΛΑΩ.
    δεν με νοιαζει αν σε χαλαει η οχι.
    οτι πεφτουν σε ΟΛΑ τα γηπεδα αντικειμενα και βομβες ειναι γεγονος.
    στο καραισκακη με την κερκυρα ριχνανε ρουκετες.
    ο ρημαδης κανονισμος ομως δεν προβλεπει ποινη ισαξια η μεγαλυτερη απο αυτη που εφαγες εσυ!!
    ΚΑΚΩΣ.
    και δεν εισαι η μοναδικη αδικημενη ομαδα οπως αφηνετε να ενοηθει για φετος!!!
    κι ο βαζελος τα ιδια και χειροτερα επαθε.
    ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ.

    εγω την τεταρτη βγηκα και ειδα το ΠΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
    το βραδυ επεσα νωρις.
    τι να δω??
    οταν βλεπω τη ΘΡΥΛΑΡΑ χορτενω μπαλα.
    ολα τα αλλα μου φαινοντε λιγα.

    ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ.
    στην ιδια κατηγορια με ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
    φωναρα απο τις λιγες.
    μερικα τραγουδια του ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΘΗΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ!!!!
    μερικους αανθρωπους τους εκτιμας (οχι ολοι)
    μονο οταν τους χανεις.

    εχω μια στενοχωρια και για το αντιο του ΕΡΝΕΣΤΟ.......
    στα διαολο.....
    ολα μαζεμενα ηρθαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέμη, με συγχωρείς, αλλά νομίζω ότι δεν έχεις μελετήσει καλά το θέμα. Εκτός αν επηρεάζεσαι από δημοσιογραφίσκους και τον διψασμένο όχλο. Έστω ότι χρωστάς δέκα ευρώ στην εφορία κι ο νόμος λέει ότι πρέπει να σου επιβληθεί γραπτή επίπληξη. Είναι απόλυτα σαφής. Και πετάγεται ένας εισαγγελέας και σου λέει ότι θα πας φυλακή. Για τα δέκα ευρώ! Παρόλο που ο νόμος αντιστοιχεί σε γραπτή επίπληξη, η οποία ήδη σου έχει επιβληθεί! Το καταλαβαίνεις; Αυτό έγινε και με τον Άρη.

    Η απόφαση που έβγαλε η ΕΠΟ, η οποία σκέπασε την βάσει σχετικού κανονισμού ήδη υπάρχουσα και σωστά επιβεβλημένη τιμωρία του Άρη, πρόκειται για σκάνδαλο ολκής, ενάντια σε κανονισμούς που έχουν ψηφισθεί από το σύνολο των ΠΑΕ στην αρχή της περιόδου: φαίνεται ότι όντως ο Γκαγκάτζης ζει. Αυτοί είναι οι κανονισμοί. Καλώς ή κακώς αυτούς ψήφισαν. Το κάθε αδίκημα αντιστοιχεί σε μια ποινή. Και εγώ τιμωρήθηκα με ποινή που αντιστοιχεί σε κανονισμό μεγαλύτερης ιχύος. Π α ρ α ν ό μ ω ς. Αυτό το λέω αδικία. Εσύ πώς το λες;

    Στο Αγρίνιο έπεσαν ρουκέτες. Διακόπηκε το ματς; Στο Καραϊσκάκη, όπως λες, έπεσαν ρουκέτες. Διακόπηκε το ματς; Τι σκατά λέμε τότε; Ειδικά αυτό το πράγμα στο Αγρίνιο είναι να βάζεις το κεφάλι σου στη λεκάνη και να τραβάς το καζανάκι. Γιατί; Διότι η απόφαση βγήκε μισή ώρα πριν το ματς! Σε ένα ματς που έπεσαν πάνω από πέντε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τον Καπετάνο! Σαν να κλέβω ένα ψωμί και να βγαίνει απόφαση για θανατική ποινή. Μισή ώρα μετά την απόφαση να κλέβεις κι εσύ ψωμί κι όμως όχι μόνο να μην σου επιβάλλεται θανατική ποινή, αλλά να μην σε πιάνουν καν! Στο επόμενο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού είσαι να κάνουμε ένα πείραμα; Πάμε στο Καραϊσκάκη να πετάμε μπουκάλια. Έτσι, για να δούμε τι θα γίνει.

    Κι επειδή γράφεις για τον ΠΑΟ, σου λέω ότι τιμωρήθηκε με βάση τον αρμόδιο κανονισμό. Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο. Για αυτό και, πλην των κολλημένων οπαδών, ουδείς αντέδρασε. Η τιμωρία του προήλθε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και βάση με τα ισχύοντα είναι δίκαια.

    Σπουδαίος ερμηνευτής ο Μητροπάνος. Δεν τον θεωρώ ισάξιο του Στράτου ή του Σερ, αλλά ανήκει σε υψηλό επίπεδο. Ποιος τους αντικαθιστά όλους αυτούς, ρε Θέμη; Η Φουρέιρα κι ο Καραφώτης ή πώς σκατά λέγονται; Όπως ο Σεφερλής αντικαθιστά τον Θανάση Βέγγο;

    Η φυγή του Βάσκου είναι πλήγμα. Αλλά δεν συνιστά έκπληξη. Σε καμία περίπτωση. Θα γράψουμε ένα άρθρο κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με ξερεις να παπαγαλιζω τοσα χρονια??
    ειμαι σαφης.
    εγινε διακοπη??
    ναι.
    μηδενισμος και -3 βαθμοι.
    αν καταλαβα καλα ο αρης λεει οτι κακως διακοπηκε αφου η κουρουμπαλη μπορουσε να συνεχισει.
    μαλον η προτοβαθμη αποφαση σταθηκε στο γεγονος οτι ασχετος αν τη βρηκε το μπουκαλι επεσε μονο ενα αντικειμενο μεσα.
    ετσι δεν ειναι??
    οπως στο καραισκακη με τα βεγγαλικα.
    εχει φραγκα ο βαγγελης λεγανε.
    20 χιλιαδες ειναι το προστιμο!!
    κατα τη γνωμη μου καλως διακοπηκε και καλως εφαγες την ποινη.
    αν στο αγρινιο εβρισκε ενα μπουκαλι τον καπετανο τοτε να ειχες παραπονα για ισονομια.
    δεν ξερω δεν ειδα.
    μεχρι στιγμης φετος οι ποινες ειναι ιδιες για ολους.
    λιγο η βαζελα τα εκανε πορνη σε μερικες πολεις αλλα κατα τα αλλα οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το τελευταίο σου σχόλιο με έπεισε ότι δεν είσαι σωστά διαβασμένος κι ότι εκφέρεις απλά την προσωπική σου άποψη.

    Δεν αναφέρομαι στην κοινή γνώμη ή στο τι πιστεύεις εσύ κι εγώ. Δεν αναφέρομαι αν είναι παράλογος ή λογικός (αν και έχω εκφράσει πολλές φορές ότι είναι παράλογος και απαιτείται αναθεώρηση όχι μόνο στον συγκεκριμένο άρθρο, αλλά σε ολόκληρο τον κώδικα). Αναφέρομαι στο τι γράφει ο κανονισμός. Κι ο κανονισμός είναι σαφής. Επ' αυτού διάβασε την ανάρτηση, την απάντηση του πρώτου σχολίου μου προς εσένα και κυρίως τα παραδείγματα. Νομίζω ότι τα γράφω σχετικά καλά και τα εξηγώ ωραία (Αλέφας speaking). Για τελευταία φορά γράφω ότι ανατράπηκε μια σωστή, βάσει του αρμόδιου κανονισμού, τιμωρία και αντικαταστάθηκε με ποινή που υπόκειται σε κανονισμό ανώτερης βαθμίδας. Σαν να έχω υποπέσει σε πλημμέλημα και να δικάζομαι για κακούργημα. Βασικά, βγάλε το σαν. Δεν είναι παρομοίωση, αλλά γεγονός.

    Όχι, δεν βρήκε κάποιο μπουκάλι, από τα πολλά που πέσανε, τον Καπετάνο. Οι σουτέρ δεν ήταν εύστοχοι κι ως εκ τούτου δεν υπάρχει παράβαση (Θεέ και Κύριε). Δεν υπάρχει, όμως, πρόβλημα. Την επόμενη φορά που θα πέφτουν αντικείμενα, πάει ο παίχτης προς το πεδίο βολής, πέφτει κάτω, αρχίζει να σφαδάζει λες και έφαγε πυρηνική βόμβα στην κεφάλα (κι ας πιάνει το δεξί του γόνατο) και η ομάδα του παίρνει το παιχνίδι στα χαρτιά. Αν θέλετε το παίζουμε κι έτσι το άθλημα. Κάθε χρόνο διπλό θα παίρνω στην Τούμπα.

    Δεν μου απάντησες, όμως. Πάμε Καραϊσκάκη να πετάξουμε μπουκάλια στον/στην επόπτη ή σε εκείνον που εκτελεί το κόρνερ; Να γεμίζουμε το κόρνερ με ρετσινομπούκαλα; Και χωρίς προπόνηση στην ευστοχία. Αν θες το κάνουμε σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια. Στο πρώτο θα πετάξουμε μπουκάλια χωρίς να χτυπήσουμε κάποιον και στο δεύτερο θα πετάξουμε μπουκάλια και θα πετύχουμε τον/την επόπτη. Είσαι μέσα; Και κατόπιν, θα πάμε σε ένα άλλο γήπεδο, π.χ. στη Νέα Σμύρνη, και θα επαναλάβουμε σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια το ίδιο ακριβώς πείραμα.

    Υ.Γ. Τι σημαίνει ''μέχρι στιγμής οι ποινές είναι ίδιες για όλους''; Έχουμε μια ποινή και την επιβάλλουμε σε όλους φασόν; Ανεξαρτήτως παραπτώματος; Έτσι πάει; Για αυτό υπάρχει ο πειθαρχικός κώδικας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαφωνω καθετα και οριζοντια για τον ντιμαρια.Τα λεφτα που εδωσε δεν μου λενε κατι,δεν εξεταζω ποσα πληρωνει μια ομαδα,τον παιχτη σχολιαζω.

    Ποσα καλυτερα αριστερα χαφ-εξτρεμ απο τον ντιμαρια υπαρχουν δηλαδη?ειναι λιγο γατακι,οκ,συμφωνω,αλλα και παλι ειναι παιχταρας.Για τη θεση του ηταν η καλυτερη επιλογη που μπορουσε να κανει η ρεαλ.Αυτο που λες για τον μουρινιο ειναι γενικο φαινομενο,δεν εχει συμβει μονο με τον ντιμαρια,εδω εκανε μπακ τον κοεντραο και δεξι χαφ τον ετο.

    Το αλλο που λες οτι δεν εχει σημασια αν ειναι απο τραυματισμους,δεν το καταλαβαινω.Προφανως και εχει σημασια,παιχτης ειναι,οχι μηχανακι που βγηκε απο το συνεργειο κομπλε και παει σαν καινουριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για να μην τρελαθουμε εντελως



    αρθρο 15

    ποινες σε βαρος των ομαδων για επεισοδια κατα τους αγωνες
    3 ριψεις αντικειμενων
    ε.εαν απο τη ριψη αντικειμενων υπαρξει εστω και ελαφρα σωματικη βλαβη προσωπου νομιμα ευρισκομενου στον αγωνιστικο χωρο περα των ποινων που αναφεροντε στην ως ανω περιπτωση γ)
    και υπαρξει οριστικη διακοπη του αγωνα επιπροσθετα επιβαλεται κατακυρωση του αγωνα υπερ της αντιπαλης ομαδας και αφαιρεση τριων (3)βαθμων απο το βαθμολογικο πινακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. για περισσοτερα

    http://www.diaitisia.gr/kanonismoi/book/5-kap-proffesionals2009/1-law-books.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ls13, δεκτή η διαφωνία σου. Επιμένω, όμως: για το επίπεδο της Ρεάλ είναι ποδοσφαιρική απάτη. Επίσης, καλώς ή κακώς, τα λεφτά παίζουν ρόλο. Αν τον έπαιρνε ελεύθερο θα είχε την ευχέρεια να τον κρατήσει και στον πάγκο ή να τον αφήσει εκτός αποστολής. Από τη στιγμή που έχει δώσει 25 μύρια πρέπει να παίζει. Ειδάλλως, θα σήμαινε την παραδοχή του Μουρίνιο ότι έκανε λάθος. Και κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Και, κατά την γνώμη μου, δεν τον θεωρώ παιχταρά. Σε καμία περίπτωση. Οι εμφανίσεις του δεν με πείθουν. Γενικώς η Ρεάλ θέλει παίχτες σε συγκεκριμένες θέσεις, ποιοτικά και ποσοτικά. Π.χ. σέντερ μπακ, ακραία μπακ, αριστερό χαφ, επιθετικό.

    Θέμη, δεν υπήρχε σωματική βλάβη, ελαφριά ή βαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αδυνατο να καταλαβω τι πραγματικα λες και τι πραγματικα ζητας.
    γιατι δεν τα κανεις λιανα να σε καταλαβω.
    βαση τις κατα καιρους αναρτησης σου θα περιμενα αλλη αντιδραση απο σενα.
    αφου ειχαμε ριψη αντικειμενου (γεγονος).
    αφου το εν λογο αντικειμενο βρηκε την κουρουμπελα ασχετα αν πεθανε η οχι (γεγονος).
    αφου ο κανονισμος ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ σαφης για την πραξη (γεγονος).

    θα μας πεις κι εσυ οτι κανουν πολεμο στον αρη?
    ποιοι και γιατι?
    σε φοβουντε?

    μπερδευεις τον κοσμο με δυο διαφορετικα βαση του κανονισμου γεγονοτα.
    και για τις ριψεις αντικειμενων λεει ΑΛΛΑ
    ξεχωριζει τη μια απο την αλλη με πολυ απλα ελληνικα.

    η γνωμη μου ειναι ριξε κανα καντιλι στο μαλακα που πεταξε το μπουκαλι σκυψε το κεφαλι φαε την τιμωρια σου και ολα ομορφα κι ωραια.

    η διοικηση του αρη ας κανει οτι θελει κι ας ζηταει οτι θελει.
    εδω ειμαστε οπαδοι υποτιθετε με ανοιχτα μυαλα.
    ξεχωριζουμε το σωστο απο το λαθος αλλα εχουμε τη στοιχειωδη λογικη να ξεχωριζουμε τα γεγονοτα απο τις προπαγανδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέμη, την γνώμη μου για τον δράστη και την ΠΑΕ την έχω καταθέσει. Επ' αυτού δες το Υ.Γ.1 και τα σχόλια μου της ανάρτησης της 9 Απριλίου. Δεν μπορώ να γράφω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και δυστυχώς αυτό αναγκάζομαι να πράξω. Ο δράστης έπρεπε να συλληφθεί και το καθήκον της ΠΑΕ ήταν να τον εντοπίσει -οι ευθύνες της ΠΑΕ είναι και επικοινωνιακές. Η ρίψη οποιουδήποτε αντικειμένου είναι κατακριτέα, ασχέτως αν βρίσκει ή όχι τον στόχο του. Όπως οι ρουκέτες που έγραψες ότι έπεσαν στο Καραϊσκάκη και το μπαράζ μπουκαλιών προς τον Καπετάνο. Και ναι, κατά την γνώμη μου, το ματς πρέπει να διακόπτεται και να κατοχυρώνεται υπέρ του αντιπάλου. Επαναλαμβάνω: ασχέτως ευστοχίας ή αστοχίας. Ελα, όμως, που ο κανονισμός δεν γράφει αυτό το πράγμα! Παράλογο; Ναι! Λάθος; Ναι! Αλλά αυτός είναι ο κανονισμός! Αυτόν ψήφισαν οι ΠΑΕ!

    Στο ξαναλέω, όμως: δεν πρόκειται για την γνώμη μου ή την γνώμη σου. Ούτε για την κοινή γνώμη του όχλου που προφανώς δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Αν καταλάβαινε τι είχε γίνει θα καζούριαζε και θα τα έβαζε με την ΕΠΟ και την ωμή παρέμβαση του Μπιτσαξή. Κανονικά θα έπρεπε να τα βάλει και με την Κουρομπίλια και τον Τριτσώνη, αλλά το να ζητάω συμπόρευση των οπαδών, είναι, μάλλον, ουτοπικό.

    Αυτό που γράφω και ξαναγράφω είναι πολύ απλό και ξάστερο. Το πρόβλημα στην εξής περίπτωση έγκειται στην εφαρμογή του κανονισμού. Στα γράμμα του νόμου. Η ποινή που επιβλήθηκε προτοδίκως συμβάδιζε με τον ισχύοντα κανονισμό. Η ποινή που επιβλήθηκε δευτεροδίκως, λόγω της παρέμβασης κάποιου εισαγγελέα, ξεπερνάει κάθε λογική. Το ξαναγράφω για πολλοστή φορά: δευτεροδίκως, τιμωρήθηκα βάσει κανονισμού που ανήκει σε ανώτερη βαθμίδα: τα αντίστοιχα παραδείγματα που έχω φέρει είναι απλά και κατανοητά. Η ρίψη ενός μπουκαλιού θεωρήθηκε εκτεταμένα επεισόδια! Είναι να γελάς και να κλαις. Σωματική βλάβη προσώπου, ελαφρά, μέτρια, ή βαριά, δεν υπήρχε! Η Κουρομπίλια, αυτό το χαζό πλάσμα, δεν είχε τραυματιστεί, βάσει τριών ιατρικών γνωματεύσεων! Επαναλαμβάνω: αυτός είναι ο κανονισμός! Δεν γράφει για πονόμετρα ή ψυχολογικά σοκ και τρίχες κατσαρές, αλλά για σωματική βλάβη. Και μάλιστα, η τρίτη γνωμάτευση προήλθε από δημόσιο νοσοκομείο, στο οποίο η Κουρομπίλια αρνούταν να πάει! Και την υποχρέωσε ο εισαγγελέας, διότι έπρεπε να διαπιστωθεί αν πράγματι ο Τριτσώνης διέκοψε ορθά το ματς και το κατά πόσον, από την στιγμή, που το διέκοψε οριστικά, θα ήταν πιθανή η συνέχισή του. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Ο κανονισμός τα λέει.

    Ελπίζω να κατάλαβες περί τίνος πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συμφωνω σε ολα εκτος απο την ποινη.
    αυτη ειναι η ποινη που επρεπε να φας απο την αρχη.
    το σκανδαλο ηταν η πρωτοβαθμη.
    ακομα δεν καταλαβα που σταθηκε και σε ποιον κανονισμο.
    αν το εχεις στειλτο να το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα, ρε Θέμη, το έστειλες μόνος σου! Δεν υπάρχει σωματική βλάβη! Αυτοβούλως, κι όχι βάσει κανονισμού, θεωρήθηκε η μεμονωμένη ρίψη μπουκαλιού εκτεταμένα επεισόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κανθαρε
    λεει "εστω και ελαφρα".
    εκτος κι αν βλαβη εννοεις να μην μπορεις να συνεχισεις τον αγωνα.
    κανενας τραυματισμος πλην θανατου δεν θα διακοπτοταν.
    και δεν θεωρηθηκε εκτεταμενο γεγονος γιατι τοτε θα ειχε αφαιρεση βαθμων κι απο το επομενο πρωταθλημα οπως ο βαζελος.
    ο κανονισμος τιμωρει καθαρα τη ριψη αντικειμενου που εχει αποτελεσμα τη διακοπη αγωνα.
    οπως θα επρεπε χρονια να γινετε στα ελληνικα γηπεδα.
    καταλαβαινω την πικρα σου ως οπαδου αλλα στο φιναλε οπαδος του αρη την εκανε την μαλακια.
    βρισε αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέμη, με συγχωρείς που θα στο πω αυτό, αλλά νομίζω ότι γράφω και μιλάω ελληνικά. Ο κανονισμός κάνει λόγο για ''έστω και ελαφρά σωματική βλάβη'', όχι εγώ. Βάλ' τα με τον κανονισμό. Τρεις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις υποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε σωματική βλάβη, ελαφρά, μέτρια ή βαριά. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό; Τρεις επιστήμονες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Κι εμείς αμφισβητούμε τα πορίσματά τους; Είμαστε τεράστιοι.

    Επίσης, ακριβώς αυτό σου εξηγώ: αυτοβούλως πάρθηκε η απόφαση να θεωρηθεί η μεμονεμώνενη ρίψη μπουκαλιού ως εκτεταμένα επεισόδια. Η δευτερόδικη ποινή, όμως, δεν στέκει από πουθενά και μπάζει απο παντού. Και αυτοβούλως, και νομικά και ηθικά.

    Η πίκρα μου δεν είναι μόνο ως οπαδού του Άρη, αλλά κι ως φιλάθλου του ποδοσφαίρου. Εδώ που βρίσκομαι εγώ τώρα, θα έρθουν κι άλλοι. Μπορεί να είναι και η ομάδα σου. Εξάλλου, μιλάω με επιχείρηματα και γενονότα και διαχωρίζω την γνώμη μου από τον κανονισμό, σε σημείο που έχω κουράσει τον εαυτόν μου.

    Τέλος, δεν μπορώ να λέω τα ίδια και τα ίδια για τον ηλίθιο που πέταξε ο μπουκάλι. Ούτε για τις ευθύνες της ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...