Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Μπαρτσελονίτιδα

Είναι ξεκάθαρο. Η ομάδα έχει προσβληθεί από Μπαρτσελονίτιδα. Ο Τόρες με τον Σένα του 2008 και ο Βίγια με τον Τσάβι του 2010 δεν υπάρχουν. Αλλά το κυριότερο είναι ότι απουσιάζει νεύρο. Ενέργεια. Εξαιρώντας τον Ράμος που προσθέτει δύναμη και τσαμπουκά και τον Ινιέστα που δίνει ταχύτητα και ρυθμό, αυτή η Ισπανία δεν είναι τόσο πλήρης όσο λέγεται. Μα, θα μου πει κάποιος ότι η Ισπανία αλλάζει πολλές πάσες, φτιάχνει φάσεις, δεν δέχεται εύκολα γκολ και έφτασε τελικό -δεν θα διαφωνήσω. Θα πρέπει, όμως, να ξέρουμε ότι τα στατιστικά λένε ένα κομμάτι της πίτας κι όχι ολόκληρη την πίτα -το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ: προηγείται η ερμηνεία της τακτικής συμπεριφοράς όπως αυτή αποτυπώνεται στο χόρτο. Επίσης, η ομάδα δείχνει μια ψυχολογική φθορά. Το να βλέπεις τον αρχοντικό Τσάβι Αλόνσο στο ματς με την Πορτογαλία να σημαδεύει τις διαφημιστικές πινακίδες, λες και ήταν ο Τόχα, κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. Το ίδιο ισχύει και για τον Πικέ, ο οποίος δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί στα θέλω του αγώνα: στο ματς με τους Πορτογάλους έκανε τόσες λάθος πάσες όσες δεν είχε κάνει όλη τη σεζόν με την Μπάρτσα. Αλλά εδώ δεν μιλάμε μόνο για τους παίχτες.


Ο ίδιος ο Ντελ Μπόσκε δείχνει μπερδεμένος. Εν αρχή, η Ισπανία δεν παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας -εξαιρείται το ματς με τους Ιρλανδούς. Αυτό που παίζει, και μάλιστα με αξιοθαύμαστη ακρίβεια, είναι ένα ποδόσφαιρο κατοχής. Κι όταν κάποιος παίζει ποδόσφαιρο κατοχής σημαίνει δυο πράγματα: πρώτον, ότι δεν μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη αμυντική γραμμή και, δεύτερον, ότι μέσω της κυκλοφορίας και της κατοχής εφαρμόζεις ένα είδος άμυνας -προσωπικά, νομίζω ότι εν προκειμένω ισχύει μια μέση λύση. Τι σημαίνει, όμως, ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας; Πολύ απλά να αναγκάζεις τον αντίπαλο να προσαρμοστεί πάνω σου -δεν διέκρινα τέτοια εικόνα στο χθεσινό ματς. Ακλόνητο παράδειγμα ομάδας που παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας συνιστά η Μπατσελόνα -η Εθνική Ισπανίας κυκλοφορεί μεν την μπάλα, αλλά το passing game μάλλον δεν έχει σκοπό την εύρεση κάποια τρύπας, το κάθετο παιχνίδι ή την ψυχολογική (και σωματική) εξόντωση του αντιπάλου. Έπειτα, υπάρχει σαφές πρόβλημα με το εναλλακτικό σχέδιο. Πάει κάτι στραβά; Θα μπει ο Νάβας, συνήθως στη θέση του Σίλβα, για να ανοίξει το πλάτος κι ο Φάμπρεγας στη θέση του επιθετικού -πού είναι ο Γιορέντε και γιατί δεν κάλεσε τον Σολδάδο;- για να τραβήξει τους αμυντικούς εκτός περιοχής και να ανοίξει διαδρόμους. Εντούτοις, τα κόλπα αυτά είναι τετριμμένα και φρονώ ότι μπερδεύουν περισσότερο την ίδια την Ισπανία παρά τον αντίπαλο. Και τώρα ξεχάστε όλα αυτά που έγραψα. Όπως υποστηρίζει ο Καρπετόπουλος: «Ολα αυτά μπορεί και να ισχύουν, αλλά για να τα δούμε πρέπει πρώτα να συμβεί κάτι ιδιαιτέρως δύσκολο: κάποιος να τους πάρει την μπάλα».

Πάμε και στην Πορτογαλία. Ξεκίνησε μουδιασμένα το τουρνουά, αλλά βρήκε έναν ρυθμό. Ο Πάουλο Μπέντο στηρίζεται στο μυαλό του Πέπε, ο οποίος φαίνεται ότι μακριά από τον Μουρίνιο αποδίδει θαυμάσια, στις επελάσεις του Κοεντράο, στις ορέξεις του -βγάζω τα φρύδια μου- Κριστιάνο και στην καλή, υποτίθεται, ανασταλτική λειτουργία, καθώς το κέντρο αποτελείται από τους Μεϊρέλες, Βελόσο και Μουτίνιο. Αλλά και η Εθνική Πορτογαλίας έχει τα πάθη της. Καταρχήν, υπάρχει πρόβλημα ανάπτυξης. Σε όλο το τουρνουά, όταν οι Πορτογάλοι έχουν κατοχή, η μπάλα μετατρέπεται σε ρουκέτα εδάφους-αέρος. Χθες, για να αλλάξουν πέντε συνεχόμενες πάσες, έπρεπε να παιχτεί τυφλό κεφαλόσφαιρο: ούτε η οικονομία της Ελλάδας δεν έχει τέτοια ανάπτυξη. Και είχες και τον εκφωνητή να λέει «ωραία μεταβίβαση»: πραγματικά ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις. Μολαταύτα, η Πορτογαλία τηρεί ικανοποιητικά ποσοστά κατοχής -το ίδιο έγινε και χθες. Αυτό συμβαίνει, διότι οι Πορτογάλοι μαρκάρουν καλά στον άξονα και τρέχουν πολύ με τη μπάλα στα πόδια -οι Ισπανοί πασάρουν με τη μία και προτιμούν να τρέχουν χωρίς τη μπάλα. Για παράδειγμα, ο Κριστιάνο αρέσκεται να δέχεται πάσα, ενόσω έχει αναπτύξει ταχύτητα, διανύοντας αρκετά μέτρα στο αντίπαλο τερέν και συγκλίνοντας προς την αντίπαλη περιοχή.

Κι εδώ ανατέλλει το εξής πρόβλημα: ο Πάουλο Μπέντο τα περίμενε όλα από τον Κριστιάνο, ο οποίος δεν μπορεί να δώσει καν τα μισά από αυτά που χρειάζεται η ομάδα. Κάποιος μπορεί να με πει υπερβολικό, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι η Εθνική Πορτογαλίας συνιστά ένα μεγαλύτερο παζλ από αυτό που νομίζουμε και το κομμάτι του Κριστιάνο δεν ταιριάζει σε όλα τα κενά. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να οργανώσει -χθες, την οργάνωση του παιχνιδιού την επωμίστηκε, έστω και κάπως άτσαλα, ο Μειρέλες. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να γυρνάει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα, κατόπιν να προωθηθεί κι όλα αυτά χωρίς να ξεχάσει τον επιθετικό του ρόλο: μοιραία θα κουραστεί πιο γρήγορα, έστω κι αν μιλάμε για ένα παίχτη τρομακτικών φυσικών προσόντων. Επίσης, δεν μπορεί να αλλάζει συνεχώς πλευρές, ώστε να καλύψει την ανεπάρκεια του Νάνι, ο οποίος εκτός από μερικές όμορφες βουτιές επί χόρτου δεν έχει προσφέρει το παραμικρό σε αυτό το τουρνουά. Και, τέλος, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον επιθετικό περιοχής. Οι Ισπανοί που δεν χρειάζονται να παίζουν με ψευτοεννιάρι, το εφαρμόζουν στην πράξη, ενώ οι Πορτογάλοι, οι οποίοι μετά την απόσυρση του Παουλέτα δεν ξέρουν τι σημαίνει αυθεντικός striker, είχαν ανάγκη να πράξουν αυτό που κάνουν οι Ισπανοί από επιλογή. Αν, όμως, τα έκανε όλα αυτά στην Εθνική Πορτογαλίας, πότε θα έβρισκε χρόνο για κομμωτήριο; Και για να σοβαρευτώ, στον πρώτο ημιτελικό, η πίεση του Ρονάλντο στα αντίπαλα μπακ ήταν υποδειγματική και προξένησε πολλά προβλήματα: εξού τα λάθη του Πικέ και η οπισθοχώρηση του Αλόνσο για να δεχτεί και να απεγκλωβίσει τη μπάλα.

Η ιστορία, όμως, δεν αλλάζει. Η Ισπανοί προκρίθηκαν στον τελικό και αναμένουν τον νικητή από το Γερμανία - Ιταλία. Θα μπορούσα να γράψω αρκετά για το συγκεκριμένο ματς, αλλά θα αρκεστώ σε μια δήλωση του Πίρλο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο: «Σε σχέση με την Αγγλία, η Γερμανία είναι μία ομάδα που θα βγει να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Μεσούτ Οζίλ είναι ο οργανωτής τους στο κέντρο οπότε θα είναι κοντά σε εμένα στο γήπεδο». Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσουμε ένα όμορφο παιχνίδι. Στο αποψινό ματς, βλέπετε, και οι δυο ομάδες έχουν ανοσία στη Μπαρτσελονίτιδα. Καλό βράδυ.

Υ.Γ.1 Μας έχουν πρήξει τα παπάρια με την αυτοβιογραφία του Νικοπολίδη. Σαν τη διαφήμιση της Vodafone έχει καταντήσει. Ουστ!

Υ.Γ.2 Ο Καρπετόπουλος εισβάλλει στο μυαλό του Κάνθαρου και δίνει τη δική του διάσταση για τον αποκλεισμό των Άγγλων: «Αυτή τη φορά οι Άγγλοι δεν είχαν έπαρση. Ο Χόγκντσον τους ζήτησε να μείνουν πίσω και να παίξουν ο ένας για τον άλλο στην άμυνα: το έκαναν συγκινητικά -σχεδόν τους θαύμασα. Όμως, η τακτική δεν λύνει τα ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργεί το αγγλικό σταρ σίστεμ, ούτε και υπάρχει ψυχολόγος που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πρωταθλητής. Αυτό το νιώθεις αν είσαι ο Πίρλο και δυστυχώς για τους Τέρι, τους Ρούνεϊ και τους Τζέραρντ, αυτό δεν γίνεται κατά παραγγελία…».

Υ.Γ.3 Την Τετάρτη έκλεισε, και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, ακόμα ένας κύκλος της ζωής μου. Μόνο και μόνο για να ανοίξει ένας νέος και πιο δυναμικός κύκλος.

Υ.Γ.4 Μάστορα! Πιάσε ένα διπλό Hell Awaits!



20 σχόλια:

  1. Τα καλά, καλύτερα ,λοιπόν, να έρθουν στον νέο κύκλο της ζωής σου..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλα καλά και, μα το πήρα βαριά που έχασε η πορτογαλία.
    ιταλία δαγκωτό!
    αυτό το έχω πει απ το πρωί κι εντάξει δικαιώθηκα καθότι τί ποδόσφαιρο και με τα ανάλογα στοιχήματα είν αυτό αν δεν υπάρχει έκπληξη;
    σκέφτομαι πως ένα αγώνας πορτογαλίας - ιταλίας θα είχε έναν άλλο αέρα κι όχι βαρύ πυροβολικό - βαρύ πυροβολικό.
    δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα πια δικά μας όμως!
    τί κάνεις εσύ Κανθαρε κι κλεινοανοίγεις κύκλους;
    δραστήριο σε βρίσκω κι είναι κι η ζέστα...
    εγώ μόνο που κατάφερα να βάψω το σαλόνι -και προς το τέλος εκεί που έλιωνα κι έσταζα κι έχανα τον κόσμο μου ρθε η θεόπνευστος έμπνευση ν ανοίξω το κλιματιστικό!!!-
    ω ναι, είμαι καλό πινέλο ξέρω και μερεμέτια, λες να επιβιώσω;
    τώρα θ ακούσω μουσική.
    καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Φίλε Κανθαρε, πέρασαν οι αγαπημένοι μου Ιταλοί στον τελικό! Με κάνανε χαζό, γιατί πίστευα ότι οι Γερμανοί θα το σηκωσουν. Νίκησαν καθαρά και ξαστερα τους απογοητευτικους Γερμανούς. Και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Μπαλοτελλι! Στον ομιλο απέδειξαν ότι μπορούν να φέρουν βόλτα τους Ισπανούς. Για να δούμε και τον τελικό!

    Οι Πορτογάλοι με δικαιωσαν που έλεγα οτι η Ισπανία φέτος θα φρακαρει κόντρα σε σοβαρη ομάδα. Οι τρεις Πορτογάλοι χαφ μάρκαραν καλά στο κεντρο, αλλα αδυνατούσαν να παραξουν παιχνίδι και πεταγαν την μπαλα στον Κριστιανο. Οι Ισπανοί συνεχίζουν να μην παιζουν όσο καλά θα περιμενα, και πιστεύω οτι έφτασαν τελικό λόγω κλασης των παικτων και μόνο. Αυτό το κόλπο με τον Φαμπρεγας να παίζει φόρ πρέπει να σταματήσει για την ώρα, γιατί ο παίκτης δεν έχει δειξει ευχέρεια στο σκοραρισμα και δεν δείχνει ότι μπορεί να το κάνει. Ας αφήσουν την Μπαρτσελόνα να το καταφέρει. Πάντως κατάλαβα τι θέλει να κανει ο Ντελ Μποσκε. Θέλει να εφαρμόσει το σχολικό συστημα "όλοι άμυνα και μπουκαρουμε όλοι στην επίθεση". Βγάζει τον φόρ που κωλοβαραει, βάζει εναν χαφαρο μεσα που να πιέζει και να πασαρει, ενώ ο αντίπαλος μειονεκτεί αριθμητικά στο κεντρο και στην αμυνα του. Μόνο που κανείς χαφ πλην του Ινιεστα δεν ξέρει να κινειται στην περιοχη και να σκοράρει από κοντα. Πολύ ωραία σκέψη αλλά ανέφικτη και προβληματική προς το παρον. Η συνέχεια στον τελικο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνθαρε, μπράβο για ένα ακόμα ποιοτικό άρθρο. Οσο για την Ιταλία νομίζω ότι έπαιξε καλύτερα κι από τη στιγμή που σκόραρε πρώτη πήρε το πάνω χέρι. Στον τελικό είμαι με τους Ιταλούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικολας.


    Αναλυση και σχολια του ημιτελικου Γερμανια-Ιταλια, μονο για τον Κανθαρο και τους αναγνωστες αυτου. (Λογω του οτι κερδισα χοντρο στοιχημα με τη νικη της Ιταλιας).
    Δεν ξερω αν πρωτος ο Λεβ ειδε την συνθεση της Ιταλιας, ή ο Πραντελι ειδε πρωτος αυτην της Γερμανιας. Γεγονος ειναι πως και οι δυο προπονητες αλλαξαν την ομαδα τους σε σχεση με τα προηγουμενα παιχνιδια.
    Πρωτος ο Λεβ εβγαλε εναν επιθετικο, τον Μυλλερ, για να περασει στη θεση του εναν κεντρικο παιχτη, τον Κροος. Αυτο δυναμωσε τον αξονα, αδυνατισε ομως την δεξια πτερυγα αφηνοντας μονο του τον Μποατεγκ.
    Συνεπεια αυτου ηταν η πλειοψηφια των επιθεσεων της Ιταλικης ομαδας να γινεται απο κεινη τη μερια. Το πρωτο γκολ του Κασσανο, (ασχετα αν σκοραρε ο Παλαβος Μπαλοτελι, το γκολ ηταν του Κασσανο), τρεις Γερμανοι δεν καταφεραν να κοψουν τον Ιταλο. Ειδικα ο Κεντιρα που πηγε πανω του πρωτος, του εδωσε την εσωτερικη πλευρα, κανοντας λαθος που δεν κανουν παιδακια 10 χρονων.
    Σχεδον ιδιο ηταν το πρωτο γκολ που δεχτηκε η εθνικη μας απο τη Γερμανια. Τοτε ο Τοροσιδης εδωσε ολο τον εσωτερικο διαδρομο στον Λαμ που σκοραρε.
    Γενικα παντως η Γερμανια δεν ειχε σταθερο παιχτη στην δεξια πλευρα και μεσοεπιθετικα. Παρολο που γεμισε ο αξονας, στο δευτερο γκολ ο Μοντολιβο ηταν αμαρκαριστος κι εκανε τη μεγαλη πασα στον Μπαλοτελι. Εκει ο Χουμελς υπερεκτιμησε τις δυνατοτητες του, κι εκανε λαθος υπολογισμο της πορειας της μπαλας. Ισως παλι να φταιει και η μπαλα με τις περιεργες τροχιες που παιρνει. Γεγονος παντως ειναι πως ο Μοντολιβο εκανε την πασα απο κει που λογικα θα επρεπε να τον μαρκαρει ο δεξιος χαφ, που οπως ειπαμε ηταν απων.
    Αυτην του την εμπνευση ο Λεβ την πληρωσε δυο φορες. Στο δευτερο ημιχρονο περασε στα δεξια τον Ροις, βγαζοντας τον Ποντολσκι. Η αλλη του αλλαγη ηταν ο Κλοζε στη θεση του Γκομεζ και κατα τη γνωμη μου ηταν αστοχη. Γιατι με το 2-0 εις βαρος σου, το παιχνιδι θα παει αργα ή γρηγορα στην περιοχη των Ιταλων. Εκει ο Γκομεζ εχει υψος και βαρος και μπορει να τρακαρει τα σεντερ μπακ των Ιταλων, δημιουργωντας σαστιρμαδες (που λεγαμε οι παλιοτεροι) και νευρικοτητα.
    Θα μπορουσε ο Λεβ να εχει συγχρονως τους Γκομεζ και Κλοζε μεσα στην περιοχη, Τραβωντας τον Οζιλ στο πλαι, ειτε δεξια ειτε αριστερα.
    Θα μπορουσε να βγαλει τον Λαμ και να βαλει τον Μιλλερ απο την αρχη του δευτερου ημιχρονου, γυριζοντας την αμυνα του σε τρια κεντρικα μπακ.
    Γενικα θα μπορουσε να κανει πολλα, αλλά προτιμησε τις λανθασμενες επιλογες, (οπως αποδειχτηκε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικολας (συνεχεια)


    Απο την αλλη πλευρα ο Πραντελι αλλαξε τα πλαινα της αμυνας του. Ο Κιελινι που αποθεραπευτηκε, πηρε θεση αριστερου μπακ και ο αριστεροποδαρος Μπαλζαρεττι καλυψε τη θεση του δεξιου μπακ.
    Και στις δυο επιλογες του ο Πραντελι, εχασε τ’ ανεβασματα των πλαγιων μπακ, αλλά κερδισε σε αμυντικη ικανοτητα. Κυριως ο Κιελινι που με το υψος του και την μαχητικοτητα του, γινοταν πολλες φορες τριτος κεντρικος μπακ. Κι ο Μπαλζαρεττι ομως δικαιωσε τον Πραντελι, κυριως με μια φανταστικη αμυνα στα μεσα του δευτερου ημιχρονου, οταν με τακλιν εβγαλε την μπαλα κορνερ, προ του Κεντιρα (νομιζω)
    Επιθετικα με τον ρομβο που χρησιμοποιησε, δικαιωθηκε αρχικα με το πολυ καλο πρωτο ημιωρο του Μοντολιβο, ενω στο δευτερο ημιχρονο ο Μαρκισιο δυο φορες εχασε την ευκαιρια να σκοραρει.
    Οπωσδηποτε ομως ο Πραντελι πηρε τα μεγιστα απο το τρελοκομειο τον Μπαλοτελι, που εκανε μαγκα τον προπονητη του. Δικαιως τον εβγαλε αλλαγηστο 70’ γιατι μεχρι τωρα ο Μπαλοτελι τα εχει κανει ολα, εκτος του να δεχτει κοκκινη καρτα.
    Επισης οι αλλαγες των Κασσανο-Μπαλοτελι με τους Ντιαμαντι-Ντι Ναταλε, εδωσαν την απαραιτητη φρεσκαδα στην επιθεση της Ιταλιας. Μαλιστα ο Ντι Ναταλε εχασε δυο σημαντικες ευκαιριες σε κοντρα επιθεση.
    Μετα το 75’ μαλιστα οι φρεσκοι Ντιαμαντι και Ντι Ναταλε, χρειαζοντουσαν υποστηριξη απο τα χαφ. Αυτη δεν ηρθε ποτε, γιατι οι Πιρλο-Ντε Ροσσι-Μαρκισιο, ετρεξαν πολλα χιλιομετρα και κρατησαν δυναμεις μονο για αμυντικους σκοπους.
    Οι κενρικοι αμυντικοι μαζι με τον Μπουφον, ηταν πηγη εμπνευσης για τους υπολοιπους.

    Κατι τελευταιο για τη Γερμανια. Αν εξαιρεθει ο Οζιλ, δεν υπαρχει παιχτης που να μπορει να ντριπλαρει και να περασει στα ισα τον αμυντικο. Σε στημενη αμυνα, οπως της Ιταλιας στο δευτερο ημιχρονο, αυτο το πληρωσε η Γερμανια.
    Επισης τα πλαγια μπακ Λαμ και Μποατεγκ, δεν εκαναν τα οβερλαπινγκ, για να καλυψουν την ανεπαρκεια διεμβολισμου των ακραιων επιθετικων. Για την ακριβεια μια φορα και μονο βγηκε ο Μποατεγκ οβερλαπιγκ απο δεξια και παραλιγο να σκοραρει η Γερμανια, στις αρχες του αγωνα.
    Απογοητευσε ο Σβαιν..ετσι. Σε ολοκληρο τον αγωνα ηταν απων και αποριας αξιο, γιατι δεν εγινε αλλαγη.

    Γενικα προκριθηκε η καλυτερη ομαδα. Στον τελικο ομως βλεπω να το σηκωνει ξανα η Ισπανια. Αν δεν ειμαι σουρωμενος το βραδυ του Σαββατου, θα εκπονησω μελετη για τον τελικο. Προεχει ομως ενα πολλα υποσχομενο παρτυ.
    Αριβεντερτσι ραγκατσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ότι σιχαίνομαι το στυλ της Μπαρτσελόνα είναι δεδομένο... Το ότι θα αναγκαζόμουν να βλέπω όμως το ίδιο έργο παιγμένο και από άλλη ομάδα, αυτό παραπάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τις καλησπέρες μ Κάνθαρε

    οι ισπανοί δεν παίζουν και όμως είναι εκεί

    ελπίζω να δούμε ένα καλό τελικό

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για φαντασου δυο μπαρτσελονες να παιζουν μεταξυ τους!!!!!!
    αυτο δεν θα ηταν ποδοσφαιρο μαλακια θα ηταν.
    αντε τωρα με την πλαστικουρα τους.
    καταφεραν ενα ομορφο παιχνιδι να το κανουν βαρετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Astazzia, ευχαριστώ!

    Summertime Blues, πάντοτε είμαι δραστήριος. Μη μου μιλάς για βάψιμο σαλονιού, διότι κι εγώ θέλω να το βάψω, αλλά θα μου βγει ο τάκος. Είναι και μεγάλο το άτιμο, έχει και πολλά έπιπλα αξίας, άστα να πάνε. Τέλος πάντων. Όαο για τους κύκλους, νομίζω κάπως έτσι πάει η δουλειά: κλείνει ένας, ανοίγει άλλος. Κι εσύ Forza Italia; Πανικός!

    Χάρη, κοίτα να δεις που σκόραρε ο Μπαλοτέλι. Απίστευτα πράγματα. Και είχες τον εκφωνητή να λέει στο δεύτερο γκολ ότι ήταν τελείωμα Μπατιστούτα! Από κει και πέρα τι ψάχνεις; Πάντως, όπως και στο μουντιάλ του 2010, η Γερμανία αν και έπαιζε μάλλον το καλύτερο ποδόσφαιρο, αποκλείστηκε. Η Ισπανία με έχει απογοητεύσει κάπως. Περίμενα καλύτερο κοουτσάρισμα από τον Ισπανό κάπελα. Όπως και να έχει, ο τελικός αποτελείται από ένα όμορφο ζευγάρι. Όλα είναι ανοιχτά.

    Ευχαριστώ, Νίκο! Νομίζω ο περισσότερος κόσμος είναι με τους Ιταλούς.

    Νικόλα, σε καλή μεριά! Το τρικ του Κρος δεν βγήκε στον Λεβ. Βέβαια, που να φανταστεί ότι από μια ανύποπτη φάση θα δεχόταν γκολ; Και η Γερμανία είναι μια ομάδα φτιαγμένη για να προηγείται, όχι για να κυνηγάει το σκορ. Και μάλλον το κυνήγησε κάπως ανυπόμονα και ανορθόδοξα. Η διάταξη του κεντρικού σμυντικού διδύμου (ακριβώς στη σέντρα) στο δεύτερο γκολ τα λέει όλα! Επίσης, βιάστηκε να βαλει τον Κλόζε και να αποσύρει τον Γκόμεζ. Αν ήταν πιο υπομονετικός, το πρώτο μέρος θα είχε λήξει 1-0 κι όχι 2-0. Αλλά αγχώθηκε υπερβολικά. Ως εκ τούτου, έβλεπες τον Σβαϊνστάιγκερ να κάνει γιόμες όπως ο Κατσουράνης στο ματς με την Τσεχία. Από την άλλη πλευρά, όταν βλέπεις τον Μοντολίβο να πέφτει και να κάνει τάκλιν σαν τον Ντάβιτς, καταλαβαίνεις που πάει η δουλειά. Με τον Ντε Ρόσι να είναι άρχοντας στον χώρο ευθύνης του και τον Μαρκίζιο, πάντοτε υπό την επίβλεψη του Πίρλο, να παίρνει μέτρα στον άξονα και να τρουπώνει στην αντίπαλη περιοχή, η μεσαία γραμμή των Γερμανών, και ειδικά ο Οζίλ, τα βρήκαν σκούρα. Αν καταφέρεις να κόψεις μαχαίρι τους συνδυασμούς των Γερμανών, τότε πραγματικά έχεις τύχη. Και οι Ιταλοί στο ένας εναντίον ενός είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Τέλος, οι Ιταλοί είναι μάστορες στο να διατηρούν το προβάδισμα και παίζουν με το χρόνο. Όπως και να έχει, ήταν ενδιαφέρον ματς, καθώς, ακόμα και στο 85' λεπτό, είχες μέσα σου την αμφιβολία του αποτελέσματος! Όσο για τον Μπαλοτέλι, θεωρώ ότι είναι ένας απείθαρχος παίχτης, με ορισμένα φυσικά προσόντα (ταχύτητα, άλμα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης. Ας μην κοιτάμε μόνο τα γκολ, αλλά την εν γένει παρουσία του. Για τον τελικό ελπίζω να γράψω κάποια τακτική ανάλυση πριν το ματς. Μόλις βρω χρόνο, θα αρχίσω να το δουλεύω. Σουρωμένος; Σωστό σε βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασίλη, αυτό είναι το πρόβλημα! Ότι δεν βλέπουμε το στυλ της Μπαρτσελόνας. Κι αυτό αποδεικνύει πόσο δύσκολη είναι η εφαρμογή ενός τέτοιου τρόπου παιχνιδού. Ουσιαστικά, αυτό πυο βλέπουμε είναι ένα κακέκτυπο του στυλ της Μπάρτσα. Πού ξέρεις; Ίσως στον τελικό παρουσιαστούν διαφορετικοί.

    Lio, το ποδόσφαιρο δεν είναι και το πιο δίκαιο άθλημα στον κόσμο. Όσο για τον τελικό, νομίζω ότι θα δούμε ωραίο ματς. Αλλά δεν είναι μόνο το ματς. Οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά, τα φλερτ με εύγεστες και παγωμένες ξανθιές θα απογειωθούν και ποιος μας πιάνει!

    Θέμη, μην μασάς. Ξεκινάει σε λίγο καιρό ελληνικό πρωτάθλημα. Θα χορτάσουμε ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έπιπλα αξίας;
    χο χο.
    πάμε κόντρα;
    εγώ έχω δυο πιάνα με ουρά, στο ένα έπαιζε ο Σοπέν αυτοπροσώπως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δέν ξέρω τί κύκλος ἄνοιξε, ἄλλά εὔχομαι νά εἶναι ὅπως τόν θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Summertime Blues, δυο πιάνα με ουρά; Έλα τώρα, μη με ψαρώνεις!

    Cummulus, ούτε εγώ ξέρω ακόμα τι κύκλος άνοιξε! Αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιος νέος κύκλος θα πάρει τη θέση εκείνου που μόλις έκλεισε.

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Κανθαρούλη μου με τα ωραία σου! θα τα ξαναλέμε από δω και στο εξής έτσι?!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άποψη για το ματς δεν έχω καθώς είδα μόνο την παράταση (πέναλτι δεν βλέπω σχεδόν ποτέ!) αλλά απ' ότι καταλαβαίνω οι δύο ομάδες παρέταξαν το γνωστό τους πρόσωπο στην διοργάνωση...

    Περιμένω ανυπόμονα τελικό!

    Άσχετο με την ανάρτηση, πως βλέπεις Αναστό (ως πιθανότητα) στον πάγκο του Άρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Πέλα!

    Μπαλαντέρ, γιατί δεν βλέπεις πέναλτι; Ο Αναστόπουλος είναι καλοδεχούμενος στην Αρειανάρα. Με τα τωρινά δεδομένα ο Αλενατόρε είναι ό,τι πρέπει για τον πάγκο. Θα το συζητήσουμε και στο εγγύς μέλον.

    Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ να γράψω για τον τελικό, αλλά δεν προλαβαίνω! Λογικά θα γράψω μετά το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πέναλτι δεν βλέπω (εκτός κι αν υποστηρίζω ομάδα) γιατί δεν με ενδιαφέρουν. Το ματς τελειώνει με το σφύριγμα του διαιτητή. Μου είναι αδιάφορο ποιος θα τυχερός θα κερδίσει. Ας το παίζανε κορώνα-γράμματα καλύτερα...

    Γενικότερα είμαι της άποψης να καταργηθούν τα πέναλτι. Μπορεί παλαιότερα η τεχνολογία να μην βοηθούσε, τώρα όμως έχουμε (υπερ)αναλυτικά στατιστικά για να δούμε ποια ομάδα είναι καλύτερη, στα σημεία έστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεκτή η άποψή σου. Αλλά το να έστριβαν το νόμισμα ή να επιστράτευαν τα στατιστικά στοιχεία στο μάτι του θεατή δεν είναι τόσο δίκαιο, ούτε θελκτικό. Άσε που το ποδόσφαιρο θα γινόταν μπάσκετ και θα καταργούταν η αμφιβολία του αποτελεέσματος: η πρόκριση του δυνατού κι όχι απαραίτητα του καλύτερου, θα ήταν δεδομένη.

    Υ.Γ. Λόγω αναβολής μιας προγραμματισμένης εκδρομής απέκτησα ελεύθερο χρόνο κι ως εκ τούτου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ανέβει ανάρτηση preview για το ματς που θα αφορά κυρίως την Ιταλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...