Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Οι υπήκοοι και το μπιφτέκι με σως ροκφόρ

Ξέρετε τι σημαίνει από κοτζάμ Υπουργός να πέφτεις στην αφάνεια; Από εκεί που έβγαινες σε παράθυρα και τηλεοπτικά πάνελ, να βγαίνεις στο μπαλκόνι σου; Γιατί στο μπαλκόνι; Ούτως ή άλλως, δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού. Δίχως την βουλευτική τους ιδιότητα, άρα απώλεια της αστυνομικής συνοδείας, πού μπορούν να πάνε; Ούτε για ένα καφέ. Πάνε οι εποχές που έβγαινες στο Κολωνάκι να φας ψητό μπιφτέκι με σως ροκφόρ και πετύχαινες την Βάσω Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη να χαιρετάνε, πάντοτε χαμογελαστοί, τον απλό τον κόσμο. Για μια στιγμή, όμως. Πιστεύει κανείς, έστω και ένας από εμάς, ότι ο Αλογοσκούφης θα έχει πρόβλημα επιβίωσης; Ο Παπακωνσταντίνου; Η Διαμαντοπούλου; Η Κατσέλη; Ο Αντώναρος; Ο Γερουλάνος; Ο Ρέππας; Ο Πρωτόπαπας; Ας είμαστε σοβαροί. Το μόνο πρόβλημα που θα έχουν είναι ότι δεν θα βγαίνουν πλέον στις κάμερες. Ή μάλλον θα βγαίνουν με την κάρτα να γράφει από κάτω ''στέλεχος'' -αλλά ποιανού η υστεροφημία μπορεί να το αντέξει αυτό;


Και έχεις και τον Πάγκαλο να λέει, ως άλλος Ουίνστον Τσώρτσιλ, ότι θα συμμαχήσει με τον διάβολο για να μην κυβερνήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτές είναι προτεραιότητες. Αυτό σημαίνει άσκηση πολιτικής. Ποια Ελλάδα, ποιοι πολίτες και ποιο χρέος; Να μην κυβερνήσει ο Τσίπρας και όλα θα πάνε καλά. Λες κι όταν κυβερνούσαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. τα πάντα ήταν τζάμι. Με τι ασχολείται, άραγε, τώρα ο Πάγκαλος; Με τη συγγραφή βιβλίων. Μην περιμένετε να αναλωθεί σε ερωτικές νουβέλες και αστυνομικά μυθιστορήματα. Ιστοριούλες θα γράψει, όπως ο Αίσωπος. Και με μοδάτο τίτλο: ''Μαζί τα φάγαμε''. Κι αν από τους μύθους του Αισώπου μπορείς να παραδειγματιστείς και να μάθεις κάποια πράγματα, από τον Πάγκαλο τι μπορεί να περιμένεις; Απλά να εκφράσω, για πολλοστή φορά, μια εύλογη απορία: όταν τα έτρωγαν, γιατί δεν βγήκε να το δηλώσει, χρησιμοποιώντας ενεστώτα κι όχι παρελθοντικό χρόνο; Να έβγαινε τότε και να έλεγε: «Μαζί τα τρώμε». Τέλος πάντων. Τι ψάχνω να βρω κι εγώ;

Έχουμε, όμως, και πολιτικούς που εκλέχτηκαν βουλευτές και δεν έγιναν Yπουργοί. Για παράδειγμα, ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοΐδης. Και έστω ότι ο πρώτος είναι ομορφάντρας, διαφημίζει την αυτοκριτική του και εκτοξεύει πιασάρικες ατάκες. Ο Μιχάλης που μπερδεύτηκε και δεν διάβασε το μνημόνιο; Τι απαιτήσεις μπορεί να έχεις από ένα τέτοιο πολιτικό μέγεθος; Αλλά ο ελληνικός λαός ξέρει να επιβραβεύει. Για να δούμε τι υποστηρίζει ο Κώστας Καίσαρης: «Από πλευράς κοµµατικού συµφέροντος για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλά κάνει ο Βενιζέλος και δεν βάζει κανέναν στην κυβέρνηση. Για να υποστεί όλη τη φθορά η Νέα Δηµοκρατία. Αν έµπαινε και σ' αυτή την κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ., στις επόµενες εκλογές ο Τσίπρας θα είχε σάβουαρ πάνω από 35 τοις εκατό και η Χρυσή Αυγή θα ήταν τρίτο κόµµα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πάλευε µε τη ΔΗΜ.ΑΡ. για να χωθεί στο τετραπλό». Επομένως, για να αποφύγεις τη ζημιά και τη σήψη πρέπει να καταγγέλλεις τους πάντες και να μην συμμετέχεις σε τίποτα. Πόσο ηθικό είναι αυτό; Καθόλου -αλλά ποιος έχασε την ηθική για να την βρουν τα κόμματα; Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, για τα κόμματα δεν υπάρχει κοινό συμφέρον. Επικρατεί λαβύρινθος γνωμών, συμφερόντων και αντιφατικών φιλοδοξιών. Για παράδειγμα, βλέπεις τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να βγαίνουν στο γυαλί και να λένε διαφορετικά πράγματα ο καθένας: ξαφνικά η καταγγελία του μνημονίου έγινε επαναδιαπραγμάτευση. Και σπεύδει μετά ο Τσίπρας, χρησιμοποιώντας τη γοητεία και τα νιάτα του, για να σουλουπώσει τις αστοχίες του καθενός. Αντίστοιχη κατάσταση παράνοιας επικρατεί και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. -στη Ν.Δ., λόγω της ασθένειας του Σαμαρά, κρατούν χαμηλούς τόνους: σύντομα θα ξεκινήσει το ρεσιτάλ. Αλλά έχουμε πει κατά κόρον ότι εκεί η εξουσία ισοδυναμεί με πρέζα, χωρίς να υπάρχει κέντρο απεξάρτησης. Και το τελευταίο ζάκι ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος. Το πρώτο βήμα ήταν η σωτηρία της Ελλάδας από τους ''κακούς ξένους'': μας έσωσε τόσες πολλές φορές που του χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη. Εξού και η αμίμητη ατάκα εκ μέρους του: «Νοιώθω εξουθενωμένος». Αλλά, όταν η πατρίδα, το καθήκον κι ο Τσίπρας τον καλούν, όσο ταλαιπωρημένος και να είναι, όσο εύθραυστη και να χαρακτηρίζεται η ψυχολογική του κατάσταση ή η νοητική του διαύγεια, αυτός εκεί: άγρυπνος φρουρός. Το δεύτερο βήμα συνοψίζεται στην ανάληψη της Προεδρίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ακολουθεί ο εξαγνισμός και η άφεση αμαρτιών της παράταξης (sic!) και έπειτα βάζει πλώρη για τον εκθρονισμό του Σαμαρά. Αυτό θα πει διορατικότητα και σχέδιο. Και πάνω από όλα, ειλικρίνεια. «Το μοναδικό αντίδοτο είναι η αλήθεια» δήλωσε την Παρασκευή. Σαν το ανέκδοτο με τον διαρρήκτη που εισβάλλει σε ένα κυλικείο, ξηλώνει το ταμείο και, νοιώθοντας ένα κενό στο στομάχι του, ανοίγει το ντουλάπι, βρίσκει κάτι ντόνατς με γέμιση σοκολάτας και, καθώς τα τρώει, μονολογεί: «Βρε, τους κλέφτες! Δεν έβαλαν πολύ σοκολάτα!».

Κι όλα αυτά γίνονται για το χατήρι της Ελλάδας. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Δεν θέλω κουταμάρες. Ότι τάχα μου οι Έλληνες πολιτικοί λειτουργούν με αξιοπερίεργα κριτήρια και διακατέχονται από αμφιλεγόμενα κίνητρα. Ακόμα και το γεγονός ότι από τους 300 βουλευτές οι 265 δέχτηκαν να πάρουν βουλευτικό όχημα για τις μετακινήσεις τους, δεν σημαίνει το παραμικρό. Ο κατώτατος μισθός έχει πέσει στα τέσσερα κατοστάρικα και παίζεις πέτρα-ψαλίδι-μολύβι-χαρτί για να δεις ποιους λογαριασμούς θα πρωτοπληρώσεις, αλλά δεν έχει καμία σχέση. Ούτε τίθεται ζήτημα να δώσουν οι πολιτικοί το καλό παράδειγμα -μα, ποιος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο; Απλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να μπλέκουν με ταξί, λεωφορεία, μετρό και ηλεκτρικούς. Συνεπώς, επιλέξανε να πάρουν βουλευτικό όχημα, για να μας σώνουν πιο γρήγορα κι όχι επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου, ντρέπονται για τα έργα τους ή θέλουν να προκαλέσουν την κοινή γνώμη. Όπως ακριβώς επιλέγουν να μην μειώνουν τους βουλευτικούς τους μισθούς.

Όμως, ας μη περιοριστούμε μονάχα στους πολιτικούς. Υπάρχουν και οι ψηφοφόροι. Η πλατιά μάζα των πολιτών που αποφασίζει για τις τύχες αυτής της χώρας. Που εδώ και σαράντα χρόνια έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Έχουν θέσει τις προτεραιότητές τους. Έστω κι αν κάποιοι υποδύθηκαν πρόσφατα, υπό μορφή πανηγυριού θα έλεγα, τους αγανακτισμένους ή έδειξαν την προτίμησή τους στο κόμμα της αποχής. Λες κι αν απέχεις της όλης διαδικασίας λύνεις το πρόβλημα. Τέλος πάντων. Ας μην ξεφεύγουμε. Τι άλλαξε, λοιπόν, που ανέβηκε στο σανίδι ο Σαμάρας; Θα υπάρξει αναδιοργάνωση στο Δημόσιο Τομέα; Θα τεθούν σε λειτουργία οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Θα επικρατεί απόλυτη Δικαιοσύνη; Θα παύσουν οι πάσης φύσεως σπατάλες; Μηδέν εις το πηλίκιον που έλεγε κι ο Τζέφρυ. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες. Θα αλλάξουμε μυαλά; Θα τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας; Θα πάψουμε να ικανοποιούμαστε με τη μετριότητα και τη σαχλαμάρα; Θα αποδεσμεύσουμε την σκέψη μας από τη σκοπιμότητα; Τζίφος. Όπως βλέπεις τον πολιτικό να κοιτάει την κάμερα στα μάτια και να εκτοξεύει εύστοχα την άστοχη, ανεπίκαιρη και ανούσια φράση του, έτσι ακριβώς θα παρατηρείς τον κάθε λακαμά να σπρώχνει στο μετρό και στο λεωφορείο, να κλέβει τη θέση στο σούπερ μάρκετ, στην τράπεζα ή στο φανάρι, να πετάει κάτω το πακέτο με τα τσιγάρα ή το αναψυκτικό και να προσπερνάει με 300 χλμ σε μονή λωρίδα του εθνικού οδικού δικτύου. Επομένως, τι θα αλλάξει; Τίποτα. Όσο τα πρότυπα επιβάλλουν και προωθούν την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος, αμόρφωτος και απαίδευτος, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά -σίγουρα, υπάρχουν άνθρωποι με ορθολογική κρίση, λογική, ήθος και συναίσθημα.

Εντούτοις, οφείλουμε να προβληματιστούμε. Όλοι μας. Όσο άσχημα και να φαίνονται τα πράγματα, ποτέ δεν έρχεται το τέλος μέχρι να πάψεις να προσπαθείς. Και οι Έλληνες θα πρέπει -επιτέλους!- να αρχίσουν την προσπάθεια. Πώς θα συμβεί αυτό; Πολύ απλά, απλούστατα, αποκτώντας συνείδηση πολιτών και όχι αγανακτισμένων υπηκόων που αντιμετωπίζουν το κράτος ως προαιώνιο εχθρό. Εκτός, αν επιζητούμε την πάσης φύσεως καταστροφή, προκειμένου να επέλθει κάθαρση, ή επιθυμούμε να θεωρούμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Τότε, πάω πάσο. Ο Κάνθαρος, πάντως, δεν παρατάει τα όπλα και δεν συμβιβάζεται: θα συνεχίσει πεισματικά, όσο καλύτερα μπορεί, να φέρεται ως άνθρωπος κι όχι σαν αδηφάγο ον που δαιμονοποιεί το είναι και θεοποιεί το φαίνεσθαι. Σας προτρέπω να κάνετε το ίδιο.

Υ.Γ.1 Η ήττα από τη Νιγηρία και ο επακόλουθος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου φανέρωσαν, για μια ακόμη φορά τολμώ να προσθέσω, την συνεχή καθίζηση του ελληνικού μπάσκετ. Δεν αναφέρομαι στο αποτέλεσμα -ουδείς έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία-, αλλά στο ξεβράκωμα των δημοσιογράφων και την πνευματική ανεπάρκεια των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Και το μονοπάτι που συνειδητά έχει επιλεγεί, γίνεται ολοένα πιο δύσβατο. Κρίμα.

Υ.Γ.2 Μπαλαντέρ, οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι δηλαδή, μυήθηκαν στον ήχο των Black Sabbath από το ''Mαύρο Σάββατο'', τον ''Σιδερένιο Άνθρωπο'', τα ''Γουρούνια του Πολέμου'' και τον ''Παρανοϊκό''. Εγώ, όχι.


20 σχόλια:

  1. Πολυ φοβουμαι οτι η μονη λυση ειναι η ομαδικη μεταμοσχευση κοινωνικης συνειδησης σε καμια 10αρια μυρια Ελληνες.

    Μεχρι να προοδευσει τοσο η Ιατρικη, εχουμε μονο να ελπιζουμε στο.... ερμμ.... στο... ερμμμ... στο χχμμμ..... ελα μου ντε...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ακόμα μια φορά πάρα πολύ καλό άρθρο. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Νομίζω ότι αυτή η κατάσταση ίσως μας εξαναγκάσει στο να βάλουμε περισσότερο μυαλό ή να αποκτήσουμε, όπως γράφεις, συνείδηση πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πάγκαλος είναι και οινοπαραγωγός...Μαζί τα φάγαμε και μαζί τα ήπιαμε το επόμενο βιβλίο!!
    Το χειρότερο από όλα είναι η βεβαιότητά τους ότι δε μπορούμε χωρίς αυτούς!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν θέλει να παρατήσει τα όπλα και να παραιτηθεί!
    Απλά νομίζω ότι οι περισσότεροι είμαστε ακόμα σε κατάσταση σοκ, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έγινε και πως είναι δυνατόν να συνέβη αυτό που πάντα κατά βάθος φοβόμασταν αλλά πιστεύαμε ότι δεν θα το ζούσαμε.
    Θα συνέλθουμε σιγά σιγά, που θα πάει?
    Καλή βδομάδα Κανθαράκο μου,φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρόβλημα επιβίωσης δε θα έχουν σίγουρα όλοι αυτοί (αλίμονο σε μας) αλλά και μόνο το γεγονός ότι κλάνουν μέντες να κυκλοφορήσουν με χαροποιεί ιδιαιτέρως!!
    καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, ένας ΠΑΣΟΚος που δεν θυμάμαι το όνομά του, είπε κάποτε "Ο Ανδρέας μας έκανε Υπουργούς. Πριν δεν μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας". Αν ο Ανδρέας ξηγήθηκε έτσι, ο Γιωργάκης έκανε Υπουργούς την φίλη από το γυμναστήριο Μπιρμπίλη, την Γκερέκου σύζυγο φοροφυγά, τον Γερουλάνο με το περιποιημένο μουσάκι, και τον μαθητευόμενο μάγο Παπακωνσταντίνου. Όποιος ήταν φιλαράκι του Γιωργάκη, έμπαινε στην κυβέρνηση. Τα ίδια και στην ΝΔ. Όποιος είναι από τα πιστά σκυλιά του Σαμαρά, έχει προστασία. Τέλος πάντων, οι πρώην πλέον Υπουργοί και νυν κομματικά στελέχη θα περάσουν δύσκολες εποχές. Ειδικά οι γυναίκες σαν την Διαμαντοπούλου, θα το ρίξουν στα ψώνια για να ξεχαστούν και να 'χουν κάτι να κάνουν. Προφανώς δεν θα ψωνίζει στο Κολωνάκι ή στην Κηφισιά, αλλά στο Harrod's του Λονδίνου για λόγους ποιότητας αλλά και ασφαλείας.

    Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που λες φίλτατε Κάνθαρε, αναφέρω τον Χάρρυ Κλυνν. Αξιαγάπητος λαϊκός ήρωας, αλλά με ένα μεγάλο κουσούρι, όπως και πολλοί της γενιάς του. Κολλημένος στο ΚΚΕ και στην Αριστερά μια ζωή, χωρίς να σκέφτεται αν αυτά που λέει κάποιος είναι σωστά ή όχι. Σε τελευταία του συνέντευξη, λέει έπρεπε να πάρει μια ευκαιρία ο Τσίπρας να κυβερνήσει. Μάλλον γιατί δείχνει καλό παιδί, θα έλεγα εγώ. Να 'ξερε πόσα καλά παιδιά υπάρχουν... Τα 'χουμε ξαναπεί για τις "ευκαιρίες στον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα". Και ενώ πολύ σωστά ο Χάρρυ Κλυνν καρφώνει το ΠΑΣΟΚ για όσα προκάλεσε στην Ελλάδα και τους Έλληνες εδώ και 30+ χρόνια (διαφθορά, πελατεία, τα γνωστά), στηρίζει ένα κόμμα που, τουλάχιστον στα λόγια, υπόσχεται ότι θα κάνει τα ίδια ακριβώς. Προσλήψεις στο Δημόσιο, εθνικοποιήσεις, ψηφοθηρικές ελληνοποιήσεις μεταναστών, και πολλά άλλα. Τραγέλαφος!!! Είπε κι άλλα ο Χάρρυ Κλυνν που προτιμώ να μην σχολιάσω.

    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πόσο αριστερός ή δεξιός είναι κάποιος που διεκδικεί την ψήφο μου. Ούτε πόσο αντικαπιταλιστής ή νεοφιλελεύθερος δηλώνει. Με ενδιαφέρει πόσο καταρτισμένος, σωστός και τίμιος είναι, ή αν είναι ένας μεγαλομανής και αστοιχείωτος παπάρας.

    Δεν έχει νόημα να ψάξω να βρω ποιός είναι άξιος στον βόθρο της πολιτικής ζωής. Δυστυχώς, είναι τόσο λίγοι, ανίσχυροι και άγνωστοι οι άξιοι άνθρωποι, που ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Οι κομματικοί σχηματισμοί που υπάρχουν είναι διεφθαρμένοι εντελώς. Ένας πρώην τηλεπωλητής βιβλίων, που τον έκανε άνθρωπο ο Καρατζαφέρης, καλόμαθε τόσο πολύ και τόσο γρήγορα που δεν καταδέχεται να βγει από τις βουλευτικές λιμουζίνες και σιχαίνεται την ιδέα να κυκλοφορήσει με ΜΜΜ. Όπως πολύ σωστά σημειώνεις Κάνθαρε, ο Άδωνις και ο κάθε Άδωνις φοβάται για το τομάρι του. Επειδή ξέρουν ότι δεν μπορούν να υπερηφανευτούν για την πορεία τους και να κυκλοφορήσουν ανενόχλητοι στον δρόμο. Δεν ξέρω ποιός είναι ο τελευταίος βουλευτής που να κυκλοφορούσε ελεύθερα στον δρόμο χωρίς αστυνομική προστασία επιπέδου νονού της νύχτας.

    Τέλος, ο Έλληνας δεν είναι σωστός πολίτης. Σχεδόν σε τίποτα. Είναι παρτάκιας. Φοροδιαφεύγει. Πετάει τα τσιγάρα στο δάσος. Αδιαφορεί για τους άλλους, τους γνωστούς ή αγνώστους. Δεν ξέρει να οδηγεί με ασφάλεια. Ψηφίζει τον κάθε παπάρα, που οι Γερμανοί με άκομψο αλλά εύστοχο τρόπο χαρακτήρισαν "Αριστερό ή Δεξιό Καραγκιόζη". Κάτι λεπτομέρειες τύπου ουρά στο ταμείο ή ευγένεια απέναντι σε αγνώστους είναι ψύλλου πήδημα...

    Λαμβάνοντας τα παραπάνω (και πολλά άλλα σίγουρα) υπ' όψιν, είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν ελπίδες να σωθεί ο τόπος και οι Έλληνες, χωρίς να συμβεί πρώτα ένα ολοκληρωτικό ολοκαύτωμα σε όλους τους τομείς και αναγκαστικά μπει μια νέα αρχή? Θα 'θελα να πιστεύω ότι θαύματα μπορούν να γίνουν μια στο τόσο, αλλά αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρεπει να βρεθουν πολιτικοι με @@ για να επιβαλλουν ριζικες αλλαγες.

    Αλλα που να τους βρεις? Εδω θα ξεπουλησουν ολη την Ελλαδα για να μην κλεισουν τον ΟΣΕ, να μην πειραξουν τις συντεχνιες και να μη διωξουν ΔΥ.

    Προστατευουν το πελατειακο συστημα τους. Το οποιο συστημα εντωμεταξυ ειναι βαθεια ριζωμενο και οχι μονο στην νοοτροπια του Ελληνα Πολιτη(!?).
    Εφορια? Υγεια? Πολεοδομια? Εννομη Ταξη? Δικαιοσυνη? ΟΛΑ διαπλεκομενα και διεφθαρμενα.

    Πως θα γινει ξεκαθαρισμα στην Εφορια?

    Πως θα υπαρξει ξανα δικαιοσυνη ? Πως γινεται να υπαρξει ενα συγχρονο δημοκρατικο κρατος χωρις δικαιοσυνη? οταν η πλοιονοτητα των δικαστων ασχολειται σοβαρα μονο ως προς την αυξηση των αποδοχων τους και ανταλλασει χαρες με πολιτικους και λοιπους χορηγους??

    Πως το ξηλωνεις αυτο το συστημα και πως το επανδρωνεις παλι?

    Ποσοι απο τους Ελληνες ζουν χαρη σε αυτο το συστημα? το 1/3? το 1/2? Ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσους νομιζουμε. Και αυτοι αποτελουν το βασικο προβλημα.
    Μιλαμε για προχωρημενο καρκινο με μεταστασεις παντου.

    Στο τελος θα στραφουμε ο ενας εναντιον του αλλου. Δεν ξερω αν υπαρχει εναλλακτικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, πριν αλέκτορα φωνήσαι σκάει αυτό.

    http://news247.gr/eidiseis/politiki/dhmosieyma_vomva_thelei_th_gianna_aggelopouloy_pisw_apo_thn_kampania_toy_syriza.1847715.html

    Όχι απαραίτητα ότι είναι 100% αληθινό το άρθρο, γιατί κάποια πράγματα δεν μου κολλάνε καλά, αλλά είναι ενδεικτικό του τί πάει να πει ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματικά βαδίζουν στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ πριν 38 χρόνια. Το ΠΑΚ πριν γίνει ΠΑΣΟΚ, ήταν μια οργάνωση αντισυστημική, αντιδικτατορική, στο εξωτερικό. Μετά ο Ανδρέας έφερε με το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα τον "Σοσιαλισμό". Μετά το έριξε στο "Η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες". Μετά άρχισαν τα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και τα συνδικάτα. Μετά άρχισαν τα κολλητιλίκια με τους Αμερικανούς, που κρύβονταν πίσω από τα "Έξω οι βάσεις του θανάτου". Μετά ήρθε η εξουσία, και το αρνί καρφώθηκε στην σούβλα για να φαγωθεί ολόκληρο (από όλους μαζί φυσικά). Μετά ήρθε ο ηθικός και όχι μόνο ξεπεσμός, σε κάθε τομέα. Αργότερα, έφτασε η στιγμή της λυπητερής, η χρεοκοπία που έφερε το ατελείωτο πάρτυ. Και κανείς δεν κυνηγήθηκε. Ούτε τόλμησε ποτέ κανείς να αναζητήσει σοβαρά τις ευθύνες παντός υπευθύνου. Και ο κόσμος απλώς πετάει ντομάτες και γιαούρτια, αντί να τους πιάσει από τον λαιμό και να τους παλουκώσει.

    Πες μου φίλε Κάνθαρε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΑΣΟΚ Νο 2. Και αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται, τί συμβαίνει συνήθως?!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν μου επιτρεπεις να απαντησω κι εγω, δε ξερω αν ο Συριζα ειναι το Pasok Reloaded, αλλα σιγουρα οι παραπανισιοι ψηφοφοροι που το εφεραν 2ο κομμα στις τελευταιες εκλογες ειναι οι περισσοτεροι της λογικης ΠΑΣΟΚ, βαθυ ΠΑΣΟΚ ομως!

      Διαγραφή
    2. Ομως το ΠΑΣΟΚ τοτε, εξυπηρετησε και ενα σκοπο. Επρεπε να βγει ενα μη δεξιο κομμα επιτελους, να σβησουν οσο γινοταν οι πληγες του εμφυλιου.
      Πολυς κοσμος ηταν αποκλεισμενος λογω κοινωνικων φρονηματων ή γιατι δεν ανηκε στις μεχρι τοτε ευνοημενες συντεχνιες.
      Επρεπε κι αυτος ο κοσμος να βαλει το δακτυλακι στο μελι. Στο τελος βεβαια το Πασοκ πηρε ολο το βαζο με το μελι κι εφυγε..
      Νομιζω οτι απο μια πλευρα καπως φυσιολογικη ειναι ολη αυτη η ροη των πραγματων.
      Εφηβοι ειμαστε ακομη οσον αφορα τα "δημοκρατικα" και τα κοινωνικα μας.
      Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να "ενηλικιωθουμε" ως πολιτες πια, το πως θα γινει αυτο με τοσο σαπιο συστημα, δε ξερω..

      Διαγραφή
  9. μικρονοϊκοί, γλύφτες και αφεντικόπληκτοι: γι’ αυτά μας εκπαίδευσαν, έτσι γίναμε και σιγά μη βάζαμε το νου μας να δουλέψει…
    είχαμε ΔΥΟ ευκαιρίες! ΔΥΟ. για άλλη μια φορά αποδειχτήκαμε λίγοι. τσιμουδιά, λοιπόν! παράπονο κανένα!
    συγνώμη που γράφω τόσο θυμωμένα, μα έτσι νοιώθω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κάνθαρε από τη στιγμή που έχουμε δημοκρατία και σίγουρα είναι Ελληνική γιατί δεν θα μπορούσε αλλιώς να γίνονται τόσες μαλακίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα
    ο λαός του οποίου την κρίση δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη ψήφισε μνημόνιο
    Δεν λυπάμαι επομένως κανέναν ΚΑΝΕΝΑΝ
    εμένα με έδιωξαν από αυτήν την χώρα και μένουν τα τυπικά πλέον για να πάρω τον δρόμο τον αγύριστο
    κοίταξαν να γλιτώσουν τα λίγα έστω λεφτουδάκια τους υποθηκεύοντας οι κυβερνόντες τη χώρα
    Μα εξάλλου και ιστορικά οι νενέκοι και οι εφιάλτες ήταν αυτοί που έγραψαν ιστορία
    τους κουρελήδες που πολέμησαν για ανεξαρτησία και ελευθερία ήρθαν μετά οι ίδιοι ραγιάδες και τους ΈΙΠΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ
    ΔΕΝ λυπάμαι κανέναν

    όσο για το μπάσκετ δεν κατάλαβα ρε κάνθαρε τη σχέση έχω εγώ με τις μωρές παρθένες των τριφυλλοφόρων που έβγαλαν κόμπλεξ μέχρι και στη βενεζουέλα ? Βασιλακόπουλο παράγοντα με τσαγκρώνη και coach τον ζούρο δεν τα έχουμε πει ?
    θα ήθελα να μου πεις τη εννοείς στην παράγραφο στο τέλος σε παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. The Bgt, αν περιμένουμε να γίνουμε άνθρωποι μέσω ιατρικών παρεμβάσεων, καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί. Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να κάνει ένα εσωτερικό meeting με τον εαυτό του και να κάτσει να σκεφτεί τι θέλει για την πάρτυ του, για την γκόμενα, για τους φίλους, για την οικογένεια.

    Ευχαριστώ, Νίκο. Αυτή η κατάσταση μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, έστω και βίαια, έστω και άναρχα, από το ένα άκρο προς τη μέση λύση. Μακάρι να σταματήσουμε εκεί και να βρούμε την πολυπόθητη ''λιτή αφθονία''. Αφού δεν θέλουμε να βάλουμε μυαλό με το καλό, θα βάλουμε με το ζόρι.

    Τρελοτουρίστρια, μαζί τα φάγαμε και μαζί τα ήπιαμε. Ωραία. Πολύ ωραία. Το να δηλώνουμε ετεροχρονισμένες και επιλεκτικές αλήθειες είναι ανήθικο. Αλλά εδώ μιλάμε για τεράστιο πολιτικό μέγεθος. Τόσο πολύ μεγάλο που ο αέρας παίρνει ελληνικές σημαίες από ελληνικές βραχονησίδες, αλλά αυτός δεν κουνιέται με τίποτα.

    Έλενα, ήμουν μικρό παιδάκι και έλεγα ότι ο ελληνικός λαός ξοδεύε περισσότερα από αυτά που έβγαζε. Και πες ότι εγώ ήμουν τότε μικρός και άμυαλος. Οι υπόλοιποι; Δεν το ξέρανε; Δεν το βλέπανε; Και τι κάνανε; Τίποτα. Εδώ έβγαινε ο Μητσοτάκης, λέγοντας ότι πρέπει να πάρουμε σκληρά μέτρα λιτότητας κι ο Καραμανλής ότι θα πρέπει να γίνουν θυσίες και ο ελληνικός λαός επέλεξε τον Τζέφρυ που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν! Κανείς δεν θέλει να παραιτήθει από την μάσα. Αυτό είναι σίγουρο. Όσο για την νοητική επανάσταση που γράφω και ξαναγράφω, δυστυχώς δεν βλέπω φως στον ορίζοντα.

    Pela, το να μην μπορούν να κυκλοφορούν όπως παλιά, δείχνει πολλά. Για παράδειγμα, την ανεπάρκειά τους και την υποκρισία μας. Διότι όλοι αυτοί που γιαουρτώνουν και βρίζουν είναι οι ίδιοι που τους ψήφισαν. Αν είχαμε πραγματική Δημοκρατία, θα είχαν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι και δεν θα ψήφιζαν οι ηλίθιοι.

    Χάρη, όπως η Διαμαντοπούλου πήγε στο London, έτσι κι ο Τζέφρυ κάνει το κανώ του, παίρνει μετάλλια για την συνδρομή του στην παιδεία (!) και πηγαίνει σε διαλέξεις για να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως σώζονται οι χώρες (!).Προσοχή: δεν είναι φυλακή, δεν είναι κρεμασμένος, αλλά διδάσκει πώς ενεργεί μια Κυβέρνηση σε ώρα δημοσιονομικής κρίσης. Σαν να είμαι εγώ στρατηγός, να πηγαίνω στη μάχη, να λέω έτσι και να κάνω γιουβέτσι, να υποχωρώ άτακτα, να καταδιώκεται ο στρατός μου και να σφάζεται ή να πιάνεται αιχμάλωτος, οι στρατιώτες (όχι η διοίκηση) να απαιτούν την απομάκρυνσή μου και μετά να τιμούμαι με μετάλλια και να πηγαίνω στη στρατιωτική ακαδημία του Ουέστ Πόιντ για να παραδώσω μαθήματα τακτικής και στρατηγικής. Όσο για τον Ανδρέα, λέγεται ότι είχε πει σε ανύποπτη στιγμή ότι ο γιος του δεν κάνει για πρωθυπουργός. Αλλά νταξ, αυτό το ήξεραν και οι πέτρες εκτός από τον ελληνικό λαό. Ένα άλλο ανέκδοτο λέει ότι όταν του είπαν ότι η χώρα κάποια στιγμή θα σκάσει από τα πολλά δάνεια και θα κάνει μπαμ, είπε ''ότι όταν συμβεί αυτό εγώ θα έχω πεθάνει''. Πάμε και στο ΣΥΡΙΖΑ. Τι έλεγε ο Τσίπρας; Ότι το επίδομα ανεργίας θα δίνεται για δυο χρόνια και ότι ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα εφτά καταστάρικα. Και ξαφνικά κόπασαν οι φωνές για μονομερή καταγγελία και τρίχες κατσαρές. Καταλαβαίνεις το μέγεθος της παράνοιας; Και δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει που θα βρει τα λεφτά. Αλλά έτσι πάει. Έχουμε ανεργία; Δεν προσελκύουμε έργα και επενδυτές, αλλά φτιάχνουμε ταμεία ανεργίας. Έχουμε υπεράριθμους και άτακτα τοποθετημένους δημοσίους υπαλλήλους; Δεν αναδιοργανώνουμε ή απολύουμε, αλλά προσπαθούμε να κόψουμε από αλλού τη χασούρα π.χ. παιδεία και υγεία. Έχουμε μεγάλο παθητικό; Δεν κόβουμε τις σπατάλες, αλλά τις δαπάνες. Ο Πρόντι στην Ιταλία που απέλυσε το 10% των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να είναι μεγάλος βλάκας. Φίλε Χάρη, μήπως τελικά πρέπει να γνωρίσουμε ολοκληρωτική καταστροφή για να επέλθει η λεγόμενη κάθαρση; Εκτός, αν βλέπεις/βλέπετε κάτι που δεν μπορούν να δουν τα μάτια του μυαλού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. The Bgt, δυστυχώς κι εγώ νομίζω ότι στο τέλος θα είμαστε όλοι με ένα όπλο στο χέρι, θα κυνηγάμε αλλοδαπούς και θα πυροβολούμε όποιος πλησιάζει σε απόσταση δέκα μέτρων από το σπίτι μας. Σύμφωνώ ότι απαιτούνται πολιτικοί με καλαμπαλίκια. Υπάρχει, όμως, τεράστιο κενό εξουσίας και ηγεσίας, το οποίο αναπληρώνεται με μετριότητες που δείχνουν πολιτικά θωρηκτά. Η θεοποίηση του φαίνεσθαι, βλέπεις. Αν ζητάς την γνώμη μου, η θέσπιση ένος ευέλικτου και ευπροσάρμοστου σχεδίου μπορεί να αναδιοργανώσει όλόκληρο τον κρατικό μηχανισμό μέσα σε έναν χρόνο. Αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί κόπο και θυσίες.

    Χάρη, δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ reloaded, αλλά αυτά που έγραψα ως απάντηση στο πρώτο σου σχόλιο κι αυτά που έχουν δηλώσει κατά καιρούς τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποδηλώνουν ότι μάλλον είναι χειρότερο από το ΠΑΣΟΚ και προφανώς λίαν επικίνδυνο. Δυστυχώς, έχουμε αποπροσανατολιστεί από τα χρόνια προβλήματα της χώρας. Όλοι ασχολούνται με μνημονιολογίες. Ποιος ασχολείται με Εθνική Άμυνα; Με Υγεία; Με Παιδεία; Πάρε, για παράδειγμα, τοιυς λαθρομετανάστες. Έχει προσέξει κανείς ποιες είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το θέμα; Αυτό που ξέρω είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να επανέλθει το πολιτικό κόστος. Και τι εννοώ με τον όρο πολιτικό κόστος; Δήμευση περιουσίας και δικαστήριο. Επίσης, πρέπει να υπάρχει κάποια φραγή στις δηλώσεις των πολιτικών. Αυτοί μιλάνε πιο πολύ από όσο παράγουν. Πόσοι ώρα είναι μπροστά από τις κάμερες και πόση ώρα σε ένα νοσοκομείο, σε ένα σχολείο ή σε μια στάση λεωφορείου για να δουν την πραγματικότητα εκ των έσω; Τέλος πάντων.

    Λύχνε, μα δεν κάνουμε τουμπεκί. Βγάζουμε και γλώσσα. Μπορεί να φερόμαστε σκατά στους φίλους μας, να απατάμε τις γκόμενές μας, να χλευάζουμε, να ρυπαίνουμε, να σπαταλάμε, αλλά άποψη για το πολιτικό σκηνικό έχουν όλοι. Ακόμα και αυτοί που δεν ψήφισαν!

    Κωνσταντίνε, εγώ, όμως τι φταίω; Ως Κωστής τι φταίω; Πότε πρόλαβα να διαμορφώσω αυτό το σκηνικό; Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Για το μπάσκετ πρώτα από όλα ξεφτυλίστηκε ο Βασιλακόπουλος. Έπειτα ο Ζούρος που αντί να να βγει τομπολινάτα και να δηλώσει ότι χάσαμε δίκαια, κλαιγόταν για διαιτησία. Οι παίχτες που φαινόταν ότι βρισκόντουσαν αλλού: έδειχναν ότι δεν ήθελαν να παίξουν άμυνα, ότι δεν είχαν διάθεση. Οι τραγικοί, τραγικότατοι δημοσιογράφοι. Από τον Κούβαρη που μιλούσε για μετάλλια, τον Παπαδογιάννη που ξαφνικά, αφού αποκλειστήκαμε, προέβη σε αποκαλύψεις π.χ. για τον Βουγιούκα μέχρι και τον Σκουντή που ξαφνικά, μετά τον αποκλεισμό, διαπίστωσε ότι η ομάδα δεν έπαιζε άμυνα. Και τέλος φτάνουμε στην αποθέωση. Δεν ξέρω σε πόσα sites και φορουμ μπαίνεις να διαβάσεις σχόλια, αλλά είναι εξωφρενικό να βλέπεις τους Παναθηναϊκούς να λένε ότι ο Ζούρος τα σκάτωσε με αυτήν την ψευτοολυμπιακή απομίμηση της Εθνικής, η οποία μάλιστα στηριζόταν σε παίχτες του Ολυμπιακού και τους Ολυμπιακούς, αφού γούσταραν που η Εθνική εφάρμοσε, υποτίθεται, μια ρέπλικα του φετινού Ολυμπιακού, να κράζουν τον Ζούρο για μη ρεαλιστική προσέγγιση, να κατηγορούν τους παίχτες του Παναθηναϊκού για φτωχή απόδοση και να θεωρούν, έμμεσα, υπαίτιο τον Διαμαντίδη που δεν δέχτηκε να παίξει με την Εθνική. Και να έχεις και τους Παναθηναϊκούς να λένε ότι ο Καλάθης δεν παίζει πια στον Παναθηναϊκό, οπότε δεν ισχύουν τα περί φτωχής απόδοσης των παιχτών του ΠΑΟ, και να αποθεώνουν τον Διαμαντίδη, λέγοντας την γνωστή καραμέλα ότι είναι καλύτερος του Γκάλη. Είναι να μην θλίβεσαι; Και μετά πας στην στήλη του Sentragoal, ''Χρόνια και Ζαμάνια'', διαβάζεις συνέντευξη του Μπακ Τζόνσον και σε πιάνουν κρυοπαγήματα με την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ.

    PiciFriki, κανείς δεν θα μείνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρχίσανε τα όργανα (ξανά),οι παραιτήσεις, και στη Βουλή το ρίξανε στην ποίηση,στα ψευτοαντριλίκια και στο ποιός θα πει την καλύτερη ατάκα.Υπάρχουν και κάποια,"υπόλοιπα πελατών",τα οποία,εξακολουθούν να θεωρούν,πως δεν ανήκουν στην ίδια "συνομοταξία" των Ελλήνων πολιτών.
    Αυτομάτως βγαίνει το συμπέρασμα πως,ακόμα το παλιό κατεστημένο,είναι παρόν και πως,
    ακόμα βαδίζουμε ως ανδρείκελα με σοβαρές αρρυθμίες..
    Αν όμως,όλοι αυτοί που "φωνάζουμε",σεβόμασταν τον χώρο,τον χρόνο αλλά και τις λέξεις που "φωνάζουμε",ισως καταφέρναμε να μπούμε στη σφαίρα των πολιτών που εκτός απο δικαιώματα,μπορούν να αντιληφθούν και την έννοια , υποχρεώσεις ,σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής
    .Αν η αντικειμενικότητα γίνει βίωμα τότε και η κρίση μας,θα είναι πιο αντικειμενική και ενδεχομένως πιο κοντά στα όρια του σωστού,ως πολίτη,ως ψηφοφόρου και ως ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ειμαι λιγο ακυρος καθως θα σταθω κυριως σε ενα υστερογραφο και σε καναδυο σχολια οποτε προειδοποιω,οπαδοι του γαυρου,πελαργοι και λοιποι αντικειμενικαρες ας αποφυγουν την αναγνωση...

    Κοκκινη πυξιδα στην εθνικη δεν θελανε αλλωστε?τα τρομερα μωρα του ντουντα δεν θελανε?μπουρουση με φαρμακα αυπνιας δεν θελανε?σπανουλη ηγετη δεν θελανε?ελληνα προπονητη κολλητο τους δεν θελανε?

    Οσο ο Παναθηναικος διδασκε μπασκετ (σε ολα τα επιπεδα) τον πολεμουσανε για χαρη του ανταγωνισμου και της αναπτυξης του αθληματος (γελανε και οι γραβατες...)τρεις επιτυχιες ολες κι ολες σε δεκαπεντε χρονια με παιχτες που τους εμαθε μπασκετ ο ομπραντοβιτς και ηθος ο ΠΑΟ και τωρα φταιει ο διαμαντιδης και ο βουγιουκας...ας λουστουνε τωρα τις φαπες απο τους αραπαδες,ξυδακι και καναπε απο δω και περα μπας και ερθουν ολοι στα συγκαλα τους...

    Βγαινει ο καθε αμπαλος που δεν ξερει τι θεση επαιζε ο βρανκοβιτς και λεει για βασιλακοπουλους και ιστοριες για αγριους...ο ιδιος που νομιζει οτι ο μαντζαρης ειναι εργαλειο,οτι ο πριντεζης ειναι καλυτερος απο τον φωτση,οτι ο μπραμος ειναι σουτερ και ο βασιλειαδης σκορερ,οτι ο μπατιστ κανει φαουλ στο σκριν (και νομιζει ταυτοχρονα οτι σκριν ειναι η οθονη)...και τσουβαλιαζομαστε με αυτους τους τυπους...επειδη ετσι πρεπει,επειδη αυτο ειναι το πολιτικα ορθο,ε κανθαρε?επειδη εκει πανω κανει κουμαντο η αθηνα,το ποκ και το κατεστημενο της,ε?οι καθηγητες της αλητειας με τα δηλητηριασμενα νερα γινονται υπουργοι,αλλα φταινε και οι δυο,ε?αφου μερικοι λενε οτι ο διαμαντιδης ειναι καλυτερος απο τον γκαλη φταινε και οι δυο,τσουβαλιασμα και αγιος ο θεος φιλε,δικιο εχεις,πειραχτηκε η ιερη αγελαδα του καθε αρειανου (που πιο πολυ εχει τιμηθει απο εμας παρα απο τον αρη...)

    Ε,οχι ρε μαγκες,μη σωσει και ξαναπαιξει κανενας παιχτης μας στις κωλοεθνικες σε ολα τα αθληματα να ησυχασουμε,τι να τους κανει αλλωστε η εθνικη ελλαδας οσους δεν σεβονται τα εθνοσημα και τα αφθαρτα ελληνικα dna σας που ενεργοποιουνται μια φορα τα χιλια χρονια...μια ζωη τα ιδια θα τρωμε στη μαπα...οι κοτες της ριζουπολης που υποκυψανε στο καμινι γινανε ηρωες σε μια χρονια με το euro,οι εξασφυριχτροι γινονται παιχταραδες με τα ευρωπαικα και τα παγκοσμια,και οταν σταματανε γινονται πουθεναδες,κοτες που δεν παλευουν για το εθνοσημο,και χεστες στη θεα του σασα καουν...μονα ζυγα δικα σας μια ζωη,ε καπου θα τελειωσει το παραμυθι...

    Εβγαινε ο παπαδογιαννης και ελεγε φορα παρτιδα κοτα και χεστη τον βουγιουκα με "ανωνυμες πηγες απο την ομοσπονδια" και το κανανε ολοι μοκο και χαβαλε...και λεει ο αλλος για βασιλακοπουλους και τσαγκρωνηδες (ελεος δηλαδη,θα σπασουμε τα πληκτρολογια με αυτα που διαβαζουμε),επειδη ετσι τον μαθανε μια ζωη για να δικαιολογουν τις ξεφτιλες και την ανυπαρξια του...τσιφλικι σας μια ζωη για μιζες και λεζαντες ητανε οι εθνικες,παρτε τωρα το τριτο το μακρυτερο και συνηθειστε το κιολας γιατι με κοκκινες πυξιδες νομοτελειακα σε καναπε και μπυριτσα καταληγεις...

    Θυμουνται ολοι να το παιξουν εθνικαρες και αντικειμενικοι μια φορα το χρονο...ε,αυτη τη μια φορα θα τρωνε μπινελικι και θα ξεφτιλιζονται...ειδικα οσοι δεν ξερουν ουτε τα βασικα του αθληματος,τοσα χρονια ειχαν ξεχασει που στριβεις για σεφ και το θυμηθηκαν ξανα με τις βαλιτσες των αγγελοπουλων...

    Προς αποφυγη παρεξηγησης,σε σενα κανθαρε απευθυνομαι νομιζω ξεκαθαρα μονο στο θεμα του τσουβαλιασματος (που το κανεις και συστηματικα αλλωστε),τα αλλα ειναι πιο πολυ οι σκεψεις ενος μεσου Παναθηναικου οπαδου με αυτα που βλεπει να γραφονται και να ακουγονται τοσο καιρο...

    Ας μην κανει κανεις τον κοπο να απαντησει,αφενως το κυριως αρθρο ειναι πολυ πιο σοβαρο και αξιο διαλογου,αφετερου παω για μπανια χωρις ιντερνετ,τηλεορασεις και -κατεπεκτασιν- δημοσιογραφαρες να βγαζω καντηλες με οσα γραφουν...

    Ελπιζω οταν γυρισω,να εχει διαλυθει τελειως ο μπασκετικος Παναθηναικος που επαιρνε τις κουπες με τις πλατες του τσαγκρωνη και τις σφυριχτρες του τανατζη...ισως ετσι ηρεμησουμε ολοι στην τελικη και επανερθει και η εθνικη στον ρολο του καρπαζοεισπρακτορα και του κομπαρσου...αφου θα εχει κοκκινη πυξιδα ακομα,θα της συγχωρουνται ολα...ο βασιλακοπουλος θα φταιει οπως παντα αλλωστε...

    striker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Astazzia, όποιος παραιτείται από Υπουργός ή Υφυπουργός να παραιτείται κι από το αξίωμα του βουλευτή. Ειδάλλως, τι νόημα έχει η παραίτηση; Βεβαίως και το κατεστημένο επικρατεί. Θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να ξεριζωθούν αντιλήψεις δεκαετιών. Και όπως έχει διδάξει η ιστορία αυτά τα χρονικά διαστήματα συρρικνώνονται σε περιπτώσεις κακουχιών και πραγματικών κρίσεων. Όσο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι η Δημοκρατία εννοεί τη ρήση ''κάνω ό,τι γουστάρω''. Λάθος. Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή στα κοινά, σημαίνει όρια. Τα δικαιώματα πηγάζουν από τις υποχρεώσεις.

    Striker, η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ δυστυχώς γίνεται ολοένα χειρότερη. Έχεις δυο ομάδες με λεφτά που εδώ και τόσα χρόνια δεν ανέπτυξαν δικά τους φυτώρια. Που απαγορεύεται να χάσουν από τις υπόλοιπες ομάδες και ο Παναθηναϊκός απαγορεύεται να χάσει από κανέναν. Οι υπόλοιπες ομάδες αναγκάζονται να πουλάνε τα ταλέντα τους από μικρή ηλικία και δεν μπορούν να καλύψουν τα σφάλματα πάσης φύσεως που υπέπεσαν. Οι ξένοι που έρχονται είναι χαμηλού επιπέδου, οι οποίοι σε άλλες εποχές θα έδεναν τα κορδόνια του Γουίγκινς και θα κουβαλούσαν τις τσάντες του Ρέντφορντ. Μέτριοι παίχτες ή εργάτες πολυτελείας βαφτίζονται παιχταράδες και κάποιοι παίρνουν και μύρια. Στην Εθνική μπάσκετ πηγαίνει όποιος γουστάρει. Στο ποδόσφαιρο ο παίχτης φιλάει κατουρημένες ποδιές για να παίξει με την Εθνική του και στο μπάσκετ έχουν εμφανιστεί οι ''πριμαντόνες'', διότι κουράστηκαν από την κοπιαστική σεζόν. Θεέ και Κύριε. Πάλι καλά που έφτασαν κάτι Ελληνοαμερικανάκια, μπαλώσαμε τρύπες και έχουμε και κάτι να ασχολούμαστε. Και έχεις τους φιλάθλους του μπάσκετ να έχουν ποδοσφαιροποιηθεί και να φωνάζουν οφσάιντ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχεις και τους δημοσιογράφους του μπάσκετ, που βλέπουν ότι το μπάσκετ έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα, να εξασκούν την τέχνη της υπερβολής και της απόκρυψης ειδήσεων ή νέων για να το κρατήσουν στην επικαιρότητα: η ανυπόστατη σύγκριση Γκάλη - Διαμαντίδη έγκειται ακριβώς σε αυτή την σφαίρα. Ποδοσφαιροποίηση και στους δημοσιογράφους, λοιπόν. Συνεπώς, φίλε μου, το θέμα είναι άκρως σοβαρότερο από μια κόκκινη ή πράσινη πυξίδα: το ζητούμενο είναι η επανάκτηση του (ελληνικού) μπάσκετ που κάποτε θαυμάζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λατρεύω την 80ies περίοδο των Sabbath κι ας μην είναι... Sabbath. Κανονικά ο Iommi θα έπρεπε να κυκλοφορήσει τους δίσκους με άλλο όνομα. Μια φορά όμως που το επιχείρησε (Seventh Star) δεν του επέτρεψε η δισκογραφική εταιρεία. Money talks.

    Trivia no1: Το "Feels good to me", το οποίο ανάρτησες, αρχικά είχε "κοπεί" απ' τον δίσκο (Tyr) γιατί δεν ταίριαζε με το ύφος των υπολοίπων τραγουδιών. Σωστό μεν, αλλά σωστότερο το ότι το συμπεριέλαβαν τελικά στο album. Κρίμα δεν θα ήταν να μείνει τόσο όμορφο τραγούδι "απ' έξω";

    Trivia no2: Φίλος καλός από τα παλιά (γεια σου Γιάννη) αγόρασε (κατόπιν πλύσης εγκεφάλου που του έκανα) το "Tyr". Δεν πρόλαβα να μπω στο σπίτι και χτυπάει το τηλέφωνο: "Ρε συ, λάθος δίσκο μου έδωσαν. Black Sabbath αγόρασα, τούτο είναι Rainbow!" Είχε βάλει την βελόνα στο πικάπ και το 1ο τραγούδι είναι το "Anno Mundi"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τις θερμές μου καλησπέρες στον Μπαλαντέρ!

    Ο Ιοmmi είναι ο πατέρας των ριφς. Σύμφωνα με αρκετούς μουσικούς, ότι ριφ ακούγεται έχει πρωτοπαιχτεί από τον Iommi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...