Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο σκοπός του Κατσαβάκη

Ούτε ο χειρότερος αντιαρειανός δεν θα έφτανε την ομάδα σε αυτό το σημείο. Ακριβώς ό,τι συνέβη με τον Τζέφρυ. Τον πήρε η Μάργκαρετ από το χεράκι και τον παλούκωσε με το ζόρι στα έδρανα της Βουλής και του Μαξίμου; Όχι, βέβαια. Ο ελληνικός λαός τον επέλεξε. Κι όχι στο μιλητό. Με έργα. Πήγε στο εκλογικό κέντρο και έριξε το φάκελο με την φάτσα του Τζέφρυ μέσα στην κάλπη. Δεν έχει σημασία που το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά. Δεν παίζει ρόλο που πάσχει από έλλειψη πολιτικής σκέψης. Δεν πειράζει που πέφτει από το ποδήλατο. Ούτε ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό -έχουμε πει ότι ο ελληνικός λαός θέλει να εξαπατάται: λατρεύει τα ψέμματα και τις υπερβολές. Εξάλλου, είπαμε, δεν φταίει αυτός. Ο ελληνικός λαός τον προτίμησε. Και τι συνέβη με τη διοίκηση Αθανασιάδη; Την ανάγκασε κάποιος να βγει μπροστά; Μήπως κάποια ποταπή φιγούρα του υποκόσμου της Σαλονίκης την εκβίασε; Ας είμαστε σοβαροί. Έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές κι ο κόσμος του Άρη, έστω ο οικονομικά τακτοποιημένος της Λέσχης, την προτίμησε. Κι όχι μόνο μία φορά. Κι από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Σκόρδας πέρασε στην αντεπίθεση. Η Σωτηρία Μπέλλου τραγουδούσε το ''με αεροπλάνα και βαπόρια'' κι Σκόρδας εφάρμοζε το ''με εφημερίδες και ιστοσελίδες''. Αντιπολίτευση ολκής. Σκούρα τα είχε βρει ο Αθανασιάδης κι ο Κόντης. Σαν τον Σαμαρά και τον Μπένι που τους έχει μαυρίσει τη ζωή ο Τσίπρας. Και ποιος δικαιώθηκε; Ο Σκόρδας; Ο Κόντης; Ο Ματθαίου; Ο Αθανασιάδης; Ο Ζαμπέτας; Ουδείς. Ο Άρης είναι αυτός που ζημιώθηκε. Τέλος πάντων. Για να μην ξεφεύγω και να μην μακρηγορώ, όπως είπε ένας φίλος Αρειανός, άλλο ο σχεδιασμός της ομάδας κι άλλο η απόδοση ευθυνών: είναι δυο πράγματα που πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα και είναι εξίσου σημαντικά. Και έχεις και τον Τσαλτίδη που έγραφε και ξαναέγραφε «πιστέψτε στην προσπάθεια» και τρίχες κατσαρές. Ο Τσαλτίδης είναι σαν τους Υπουργούς Οικονομικών που βγαίνουν και λένε ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι. Κι από την στιγμή που το δηλώσουν, μετράμε αντίστροφα για την εξαγγελία νέων φόρων. Βγαίνει, λοιπόν, ο Τσαλτίδης και λέει ότι η ομάδα πάει για το μπαμ. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Τσαλτίδη, κάποια βαρβάτη μεταγραφή, κάποια επένδυση, κάτι ευχάριστο τέλος πάντων. Σύμφωνα, με τον Κάνθαρο, το μπαμ της διάλυσης.


Τουλάχιστον διαπιστώνω ότι δεν έχει παραμεληθεί το αγωνιστικό. Δηλαδή, δεν έχουμε γίνει ακόμα Α.Ε.Κ. Να προσεύχονται όλοι στον Άγιο Θωμά μπας και βρέξει παίχτες ή επενδυτές. Αλλά έχουμε ακόμα καιρό. Μπορούμε να την φτάσουμε. Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο. Ας προβούμε, όμως, σε μια υπόθεση εργασίας: έστω ότι έχεις πάει για σαφάρι στην Κένυα για να θαυμάσεις την άγρια φύση και να παρατηρήσεις λιοντάρια, ιπποπόταμους και αγριόσκυλα. Ζεις σε ένα χωριουδάκι 79 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, χωρίς ίντερνετ και ιδιαίτερες ανέσεις. Και την ημέρα της επιστροφής στην Ελλάδα αγωνιάς να φας γεμιστά και να διαβάσεις αθλητικά νέα. Κάποια στιγμή το μάτι και το αυτί σου πέφτει σε διάφορα ονόματα: Γεωργίου, Γκέσιος, Παντίδο, Ασλανίδης, Σικαλιάς, Αρκούδας. Ξεπερνάς το αρχικό σοκ με τον Αρκούδα, καθώς σου ξυπνάει μνήμες από την Κένυα, και αναρωτιέσαι για ποια ομάδα προορίζονται όλοι αυτοί. Την Κέρκυρα; Την Βέροια; Τον Λεβαδειακό; Τον Πλατανιά Χανίων; Όχι. Όλα αυτά τα ονόματα συνδέονται με τον Άρη. Τρως πέντε μερίδες γεμιστά για να συνέλθεις και κατόπιν βλέπεις ότι νέος προπονητής του Άρεως είναι ο Κατσαβάκης. Καλή επιλογή, σκέφτεσαι, αν και θα προτιμούσες τον αλενατόρε. Μετά το σπουδάζεις λίγο στο μυαλό σου και καταλήγεις ότι για να μην έρχεται ο Αναστό, τότε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. 

Τι σημαίνει, όμως, Κατσαβάκης; Πολύ εύκολη απάντηση. Άμυνα στα 2/4 του γηπέδου, αν το ματς βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Αν τύχει και προηγηθούμε, τότε να περιμένουμε άμυνα ακόμα και στο 1/4 του γηπέδου. Αυτό σημαίνει ότι σε συνθήκες άμυνας θα μετατρέπουμε την μπάλα σε ρουκέτα, θα τρέχουμε πολύ με το τόπι προς το τερέν του αντιπάλου και θα βάλουμε ισχυρές δόσεις σκοπιμότητας στο παιχνίδι μας -ειδικά εκτός έδρας. Θα κυκλοφορούμε σχετικά καλά την μπάλα, κυρίως με οριζόντιες πασούλες στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν θα παίζουμε συνειδητά ποδόσφαιρο κατοχής, θα ξεχάσουμε για τα καλά το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δεν θα ψάχνουμε κάποιο ρήγμα για κάθετη ανάπτυξη: η κυκλοφορία θα λειτουργεί ως ένα είδος άμυνας. Και πώς θα σκοράρουμε; Θα δοκιμάζουμε τα ποδάρια μας και θα παίζουμε την κόντρα ικανοποιητικά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι χαφ που εξαπολύουν τορπίλες και γρήγορους παίχτες για να επελαύνουν από τον ασβέστη και να πλαγιοκοπούν ή να συγκλίνουν στον άξονα. Δεν θα είμαστε πλεονέκτες, ούτε θα σκοτώνουμε τον αντίπαλο. Ένα γκολ θα είναι αρκετό και μετά οπισθοχώρηση γραμμών κατά πέντε μέτρα τουλάχιστον. Κι αν δεχτούμε πρώτοι γκολ; Αυτό εξαρτάται από τον ίδιο τον Κατσαβάκη, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε παιχνιδιού. Όμως, οι ομάδες τέτοιων προπονητών είναι συνήθως φτιαγμένες για να κυνηγάνε το σκορ. Συνεπώς, θα δούμε μια σφιχτή ομάδα, με πολύ κοντά τις γραμμές, λίγους -αλλα δεδομένους- αυτοματισμούς, με βάθος στην άμυνα και στην αμυντική γραμμή, που θα δίνει χώρο στον αντίπαλο και θα έχει ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα και υψηλή αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε αγώνες επίδειξης ικανοτήτων και μάλλον θα σχολιάζουμε το πόσο πρακτικός, ρεαλιστής, αλλά και ρισκοφοβικός, είναι ο νέος προπονητής -σίγουρα, θα υπάρχουν και φωνές γκρίνιας για το ποδόσφαιρο που θα βλέπουμε: το συγκεκριμένο άρθρο έχει σκοπό να προετοιμάσει νοητικά τους Αρειανούς.

Η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο Κατσαβάκης ονομάζεται έλλειψη εμπειρίας. Κι όταν λέω εμπειρία, εννοώ παίχτες που θα πρέπει να βγουν μπροστά, όταν οι συνθήκες επιβάλλουν την λήψη πρωτοβουλιών και τολμηρών αποφάσεων. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή διαθέτουμε τον Παπαζαχαρία, τον Παπαστεριανό και τον Καπετάνο. Και έχουμε το δικαίωμα να υπογράψουμε τρεις παίχτες άνω των 24 ετών. Αυτοί οι παίχτες οφείλουν να παρουσιάσουν σταθερή απόδοση που θα εμπνέει τους άπειρους παίχτες της ομάδας. Τους παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους και τις ηγετικές τάσεις που μπορεί να έχουν. Όμως, ελπίζω να μην μασκαρέψουμε την ανικανότητα σε έλλειψη εμπειρίας. Η βίαιη ελληνοποίηση της ομάδας κρύβει παγίδες. Θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την υφιστάμενη κατάσταση; Νομίζω πως ναι: έχω πίστη στον Κατσαβάκη. Εντούτοις, οφείλω να πω ότι η πρόσληψη Κατσαβάκη υποδηλώνει ότι ως στόχος της ομάδας προκρίνεται η αποφυγή του υποβιβασμού. Και, αν με ρωτάτε, συμφωνώ απόλυτα με την υιοθέτηση ενός τέτοιου σκοπού. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Μάκη. Τόσα χρόνια έτσι βγάζει το ψωμί του. Και, από τη στιγμή που διαλέξαμε αυτόν τον δρόμο, όσο πιο νωρίς σωθούμε τόσο καλύτερα για την ψυχική μας υγεία.

Υ.Γ.1 Οι μεταγραφές έχουν αντικατασταθεί από προσφυγές και διακανονισμούς. Υπάρχουν ομάδες που θα συμμετάσχουν χωρίς φορολογική ενημερότητα και αδειοδότηση. Οι οπαδοί είναι ξενερωμένοι. Η λίγκα δεν έχει σχέδιο και πορεύεται με χαλασμένο αυτόματο πιλότο. Ο Ο.Π.Α.Π., αλλά και η Νόβα,  κάνει κουμάντο και φέρεται σαν κακιά πεθερά. Μα, τι σόι πρωτάθλημα είναι αυτό;

Υ.Γ.2 Τα σέβη μου στον Σάκη Πρίττα. Κρίμα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Πρόκειται περί υποτιμημένου παίχτη που παραμέριζε το ''εγώ'' και έβαζε μπροστά πάντα το ''εμείς''. Ακούραστος εργάτης, πολύ καλός μαντουμανίστας, ιδανικός σε ρόλο σκούπα μπροστά από τα κεντρικά μπακ. Θα μου λείψεις, Ολύμπιε Θεέ!

Υ.Γ.3 Από τον Αντώνη Πανούτσο: «Στα 11 χρόνια του στην ΑΕΚ ο Νίκος Γεωργέας άνηκε σε αυτή τη μυστήρια κατηγορία των ποδοσφαιριστών στην οποία ανήκει και ο Πάντος, που ξεκινάνε τη σεζόν στην κερκίδα, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τους βρίσκει στον πάγκο, τα Χριστούγεννα στην ενδεκάδα και το τέλος της σεζόν στο εικονοστάσι του προπονητή με κεράκι να καίει για να τον προστατεύουν οι άγιοι να μην τραυματιστεί. Παίζοντας στη λάθος εποχή, που για τον ποδοσφαιριστή η εμφάνιση και το στυλ παίζει τον ίδιο ρόλο με την μπάλα που ξέρει, ο Γεωργέας αδικήθηκε όσο λίγοι από το κοινό. Επειδή από εμφάνιση έμοιαζε να μην ξέρει μπάλα, το ''είναι φιλότιμος'', που είναι το ευγενικό συνώνυμο του ''τη σταματάει με τις τρεις'', συνόδευσε τον Γεωργέα στην καριέρα του. Με ικανότητες, όμως, πάνω από τον μέσο όρο του Έλληνα πλάγιου μπακ, ο Γεωργέας και κατέβαζε την μπάλα, και μπορούσε να σεντράρει από τα αριστερά, και έκανε καλές μπούκες, που από προκατάληψη πέρναγαν απαρατήρητες. Για κάθε παίκτη έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να κρεμάσει τα παπούτσια του, όταν δεν αντέχει ή όταν η ομάδα του τον αντικαθιστά με κάποιον καλύτερο. Το πρώτο δεν ισχύει για τον Γεωργέα, αφού τελείωσε την περσινή σεζόν βασικός. Το δεύτερο ακόμα λιγότερο, αφού η ΑΕΚ δεν τον αντικαθιστά με κανέναν. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τη σπουδή να ανακοινωθεί ότι η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Γεωργέα τελείωσε. Εκτός αν οι τρεις μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων είναι με κάποιους καλύτερους, η πρόωρη διακοπή της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Γεωργέα θα είναι ανεξήγητα βιαστική και ανώφελη».

Υ.Γ.4 Βρισκόμαστε στο 1980. Ένα νέο σχήμα αναδύεται. Απευθείας από το κίνημα του N.W.O.B.H.M. μας συστήνονται οι Tank που προκρίνουν έναν αυθεντικό heavy metal ήχο. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφορεί δυο χρόνια αργότερα. Και είναι εξαιρετικό!


9 σχόλια:

  1. Αυτη ειναι μια καλη ερωτηση, τι ακριβως πρωταθλημα θα ειναι αυτο φετος?

    Ο Ολυμπιακος και οι "Αλλοι". The "Others".

    Αντε το πολυ να κανει κανα θαυμα ο Παππους και σαν ενοχλητικο κουνουπακι να τσιμπαει τον Ολυμπιακο συνεχεια μπας και στον τελος τον εκολλησει καμια ελονοσια και του παρει το πρωταθλημα.

    Αντε να σου βαλω τον Παοκ του Δωνη και τον Ατρομητο του Ντουσαν.
    Και μετα το χαος.
    Αν το παρει ο ΟΣΦΠ (γυρω στο 95% πιθανο) τι θα πανηγυριζουν στο τελος θα ειναι αξιο αποριας.
    Αν το παρει κανεις αλλος θα προκειται για θαυμα και καποιος τυχερος που θα το εχει παιξει στο στοιχημα θα γινει δισεκατομμυριουχος (σε δραχμες μαλλον).

    Και η πρωταθλητρια αυτου του θαυμαστου, 100% επαγγελματικου, οργανωμενου, αξιοζηλευτου και προπαντως ισοδυναμου πρωταθληματος να συμμετεχει απευθειας στους ομιλους του Τσ.Λ. για να τσεπωνει τα μυρια ωστε να απομακρυνθει ακομη περισσοτερο απο τους υπολοιπους.

    Απο την αλλη λενε οτι στους δυσκολους καιρους υπαρχουν οι ευκαιριες και ξεπεταγονται οι καλοι. Αρα και ο Αρης, γιατι οχι?

    Εγω μια περιεργια την εχω για το νεο πρωταθλημα. Ισως παρακολουθησω (μεσω streaming βεβαιως βεβαιως) την 1η αγωνιστικη. Ποτε δε ξερεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πιο σοφή ανάλυση για τον Κατσαβάκη... Καλός, τίμιος αλλά με ταβάνι και με την άμυνα ευαγγέλιο...

    Αν ήμουν Αρειανός θα ήθελα η ομάδα να τη σκαλουπάρει φέτος, να μπει σε ένα δρόμο ασφαλή από οικονομικής άποψης και ας παίζω για μια χρονιά με τον Αρκούδα και με τον Λιοντάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Κάνθαρε.
    Καλά τά λές. Ἀφοῦ ὁ σκοπός ἀγιάζει τά μέσα, σκοπός εἶναι νά μήν ὐποβιβασθοῦμε, ἄρα τό μέσον εἶναι ὁ Κατσαβάκης. (γιατί τόν ἅγιο Θωμᾶ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TheBgt, δεν ξέρω ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Σοβαρότατη υποψηφιότητα, πάντως, θέτει ο Ολυμπιακός. Στους τυφλούς, βλέπεις, βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε τι είδους πρωτάθλημα θέλουμε. Όλοι μας. ΕΠΟ, λίγκα, παράγοντες, παίχτες, δημοσιογράφοι και οπαδοί. Μακάρι να γινόταν να κάτσουν όλοι αυτοί σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν. Ζητάω πολλά; Για τον Άρη, το καλό είναι ότι σε παρόμοια θέση βρίσκονται κι άλλες ομάδες. Νομίζω ότι αν, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, πέσει ο Άρης αγωνιστικά, τότε κάτι πολύ σάπιο υποβόσκει στην ομάδα.

    Βασίλη, αν όλα αυτά που έγραψα για τον Κατσαβάκη βρουν πεδίο εφαρμογής στον Άρη, θα είμαι ευτυχής. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα. Αρκεί να μείνουμε έξω από το δωμάτιο, να μην γκρινιάξουμε στην πρώτη ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί και να βάλουμε λίγο ρομαντισμό στο αρειανόμετρό μας. Μακάρι να μπουν σε μια τάξη τα οικονομικά, αλλά θα πρέπει να καταβληθούν πολλές προσπάθειες που απαιτούν υπομονή, δηλαδή χρόνο. Ελπίζω να μην μεταφράσουμε την υπομονή σε ανοχή ή αδυναμία.

    Cummulus, υπό τα συγκεκριμένα δεδομένα, αντικειμενικός σκοπός πρέπει να είναι η σωτηρία. Άγιος Θωμάς = Θωμάς Μαύρος. Σε λίγο θα βάλει σορτσάκι και θα μπει στο χόρτο να παίξει. Αρχίζω να πιστεύω ότι για αυτό τον κάλεσαν στην ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όπως τα είπες Κάνθαρε οι ίδιοι οι αριανοι τα κάναμε στην ομάδα μας

    αυτό είναι που το κάνει χειρότερο...

    μακάρι η ομάδα να παίξει στην κατηγορία

    καλό σ/κ σε όλους

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Lio, σύντομα θα ξέρουμε που θα παίζουμε. Νομίζω ότι πρέπει να γράψω, κάποια στιγμή τέλος πάντων, τις θέσεις μου για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη. Είναι ακριβώς οι ίδιες με εκείνες που εξέφραζα πριν οχτώ χρόνια.

    Καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Κατσαβάκης για τον Άρη είναι πισωγύρισμα. Το ίδιο και ο Βλάχος για την ΑΕΚ. Όπως και να το δει κανείς. Απλά κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία. Πάντως αν περιμένει κανείς να δει ποδόσφαιρο μ' αυτούς καλύτερα να βγάλει διαρκείας στο Μπάντμιγκτον για να βλέπει θεάματα πάνω στον πάγο. Όσο για το ρόστερ τής κάθε ομάδας θα είναι σα να παρακολουθούμε αγώνες των U-20.
    Μελλοντικά αυτό ίσως να αποδειχτεί θεϊκό. Για την ώρα το πρωτάθλημά μας θα διεξάγεται με 2 επαγγελματικές ομάδες και 16 (μπορεί και 19) ερασιτεχνικές. Οπότε θα χορτάσουμε να βλέπουμε τις ομορφιές τού μπάσκετ με τους δύο να σφάζονται και τους υπόλοιπους χαβαλέδες να συναγωνίζονται σε υποτέλεια για το ποιος θα τα έχει καλά με τον πιο ισχυρό. Καραγκιόζ μπερντές εν ολίγοις.

    Για τον Γεωργέα, αν δεν φέρουν κάποιον μικρότερο αλλά και με σχετική εμπειρία στη θέση του, θα είναι μεγάλα ζώα. Ποτέ δεν τρελαινόμουν με τον Φούλη. Παίκτης ανέκδοτο ήταν αλλά στον τομέα φιλότιμο δεν τον συναγωνίζεται άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής πλην ίσως του Πρίττα.

    Κράτα και μια πισινή πάντως για τις επερχόμενες εξελίξεις σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετωπίζουν θέμα αδειοδότησης και ενδεχόμενων ποινών. Μιλάω για ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο και ΟΦΗ σε πρώτη φάση, γιατί ακολουθούν κάτι ΠΑΟΚ, Κέρκυρες, Γιάννινα και πολλοί ακόμα, με αποκορύφωμα την εξέλιξη της υπόθεσης Παναθηναϊκός που ξαφνικά ξεχάστηκαν τα 200 εκατομμύρια που έχει μπει μέσα και κάνει μεταγραφές και κινήσεις που θυμίζουν σωματείο που σφίζει από υγεία. Στο μεταξύ, η Παναθηναϊκή κίνηση, αν δεν έβαζαν από 500 χήνες οι Αλαφούζος, Πολέμης, Πατέρας, Βγενόπουλος, Νίκας, Μάρης και Βαρδινογιάννης (ω, ναι, ω, ναι και Βαρδινογιάννης) θα είχε μαζέψει από τα τρία το μακρύτερο. Περισσότερα έχει μαζέψει η ΑΕΚ με την κίνηση Μαύρου από τον κόσμο της. Γι' αυτό, λοιπόν, όπως έλεγα, μαγειρεύεται κίνηση απεμπλοκής όλων αυτών των ομάδων με πολυετείς διακανονισμούς και μάλιστα χωρίς επιβαρύνσεις ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν. Πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο η Nova που βλέπει να απαξιώνεται το προϊόν της, όσο και ο ΟΠΑΠ. Συναινεί φυσικά και ο Γιάννης Ιωαννίδης. Πάλι ομορφιές θα δούμε αλλά αφού είναι για το καλό των ομάδων μας, δεν βαριέσαι... χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσχετο με την ανάρτηση, αλλά οι πιτσιρικάδες του Άρεως μια χαρά είναι. Ελπίζω να αξιοποιηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αετόπουλο, βάσει των συνθηκών, ο Κατσαβάκης και ο Βλάχος θεωρούνται καλές επιλογές. Νομίζω ότι και για την ΑΕΚ ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Από αυτήν την άποψη θα έχουμε άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Ο Γεωργέας ήταν ένας υποτιμημένος ποδοσφαιριστής. Αν ζητάς τη γνώμη μου, θεωρώ ότι τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές είναι υπερχρήσιμοι σε πάσης φύσως ομάδες. Παίχτες, δηλαδή, που παραμερίζουν το ''εγώ'' και δίνουν τα πάντα όλα για την ομάδα. Κι ας είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Αυτό το πράγμα που γίνεται στο πρωτάθλημα, δείχνει προχειρότητα και έλλειψη ισονομίας. Για παράδειγμα, γιατί να παίξει ο χωρίς άδεια Άρης και ΑΕΚ στην Α' Εθνική; Πώς πήρε άδεια ο ΠΑΟΚ; Τι συμβαίνει ακριβώς στον ΠΑΟ; Και σε τελική ανάλυση, τι σημαίνει η φράση ''δεν πρέπει να χαθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος''; Τώρα την θυμηθήκαμε κι αυτήν; Όποτε μας συμφέρει; Τέλος πάντων.

    Κίτσο, δεν είναι άσχετο. Το ξέρω ότι είναι μια χαρά -προφανώς έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους. Άλλοι δεν το ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...