Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η ανακάλυψη

Ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική. Ο Φλέμινγκ την πενικιλίνη. Ο Ανδρόνικος τον τάφο του Φιλίππου. Ο Γαβαλάς το ελληνικό lifestyle. Ο Τσίπρας την αντιπολίτευση. Και οι Έλληνες, εν έτει 2012, ανακάλυψαν το ταλέντο της Εθνικής Νέων. Οι δημοσιογράφοι βρήκαν νέο πεδίο ενασχόλησης, η πλειονότητα των φιλάθλων αναλώνεται σε αόριστες παρατηρήσεις, οι παλαίμαχοι (ξανα)βγαίνουν τσάρκα στην επικαιρότητα για να επιδοκιμάσουν την πορεία της Εθνικής Νέων, η Ε.Π.Ο. βαυκαλίζεται ότι όλα βαίνουν καλώς, και το καράβι εξακολουθεί να αρμενίζει στραβά. Στενοχωριέμαι με τέτοιες επιτυχίες. Ειλικρινά σας μιλάω. Καταλαβαίνω ότι το τρέχον καλοκαίρι είναι ρέστο από μεταγραφικά σενάρια. Το ξέρω ότι φέτος τα αεροδρόμια δεν θα γνωρίσουν δόξες. Το γνωρίζω ότι τον Αύγουστο δεν θα πέσουν τα τσιμέντα. Συνεπώς, οι εφημερίδες κάτι έπρεπε να γράψουν. Κάτι έπρεπε να διαφημίσουν. Κάπως έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της υπερβολής. Και, ξαφνικά, όλοι έμαθαν π.χ. τον Γιαννώτα ή τον Μαυρία. Δεν τους παρακολούθησαν μέσα στη σεζόν. Όχι, βέβαια. Έβγαλαν συμπεράσματα από αυτά που διάβασαν και από το ένα και μοναδικό ματς που έδειξε το πρώτο κρατικό κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης (κλισέ). Εδώ δεν ήξεραν καν την σύνθεση της ελληνικής ομάδας. Δεν ήξεραν ποιος είναι προπονητής.


Εντούτοις, ο σημερινός κόσμος χαρακτηρίζεται σαν ένα χωριό. Με ένα κλικ έχεις μάθει τα πάντα. Που κάνει καγιάκ ο Τζέφρυ, σε ποια ευρωπαϊκή πόλη ψάχνει δουλειά η Διαμαντοπούλου, πόσα γιούρο έχει λαμβάνειν ο επαγγελματίας βουλευτής που ακούει στο όνομα Γιακουμάτος, πότε τουίταρε για τελευταία φορά ο Αλαφούζος, που πήγε διακοπές η Κοκκίνου και ο Μπόγρης, ποιον αντίπαλο απέκλεισε η Εθνική Νέων, με ποιον διασταυρώνεται στην επόμενη φάση, πόσες συμμετοχές είχε ο Μπουγαΐδης στην Α.Ε.Κ., ποιος παίζει έξω δεξιά και τα λοιπά. Αυτό που ξεχνάμε, όμως, είναι ότι πρόκειται για παιδιά. Και σε αυτή τη χώρα, όταν γνωρίζεις αποθεωτική αντιμετώπιση, το να πάρουν τα μυαλά σου αέρα είναι σιγουράκι. Πόσω μάλλον όταν είσαι 18 χρονών. Το αποτέλεσμα; Γίνεσαι βεντέτα, πριν γίνεις ποδοσφαιριστής. Να υποστηρίξω ότι οι παίχτες στερούνται ταλέντου και ικανοτήτων; Ψέμματα θα πω. Υπάρχει potential. Δεν λείπει το ταλέντο και η ικανότητα από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Μέλλον έχουν; Ιδού η απορία.

Για να ωριμάσεις, πρωτίστως ως άνθρωπος και έπειτα ως ποδοσφαιριστής, δεν αρκούν μονάχα αυτά τα εφόδια. Απαιτείται νοητική και σωματική προετοιμασία. Ανταγωνισμός. Εμπιστοσύνη. Αξιοποίηση. Και το κυριότερο: να πατάς με τα δυο σου πόδια στο έδαφος κι όχι να πετάς στον ουρανό -η συμβολή των γονέων κρίνεται αποφασιστική. Οι εφημερίδες δεν βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο -ωστόσο δεν νομίζω ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα: το μόνο που τους νοιάζει είναι το πως θα γεμίσουν το χρόνο τους. Μήπως θα ήταν καλύτερα, για όλους μας, αν απαγορευόταν η οποιαδήποτε αναφορά σε ελπιδοφόρους παίχτες; Ενδεχομένως -δόξα και τιμή στους παίχτες που έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι η στροφή στους νεαρούς ποδοσφαιριστές αν δεν γίνει με σχέδιο, υπομονή και ανθρώπους με όρεξη και γνώσεις, θα προκαλέσει μία ακόμη καταστροφή. Και η βίαιη, ελέω κρίσης, ενσωμάτωση αυτών των παιδιών, και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ομάδες που μέχρι πρότινος πλήρωναν υπερβολικά ποσά σε ξένους παίχτες, δεν μας τιμά ιδιαίτερα και δεν αντιπροσωπεύει κάποιο σχέδιο. Τέλος πάντων. Καλή τύχη με τη νέα μας ανακάλυψη.

Υ.Γ.1 Από τον Αντώνη Καρπετόπουλο: «Σε όλα σχεδόν τα ρόστερ των εθνικών ομάδων που έφτασαν σε επιτυχίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ υπάρχουν πάντα δυο-τρεις καθοριστικοί παίκτες που έρχονται από τον Άρη: ήταν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και ο Φιλίππου, ο Χαριστέας και ο Δέλλας, ο Παπανικολάου κι ένα σωρό άλλοι μικροί στις μικρές εθνικές του μπάσκετ, και τώρα ο Κατίδης, ο Γιαννιώτας και ο από μηχανής τελευταίος θεός Διούδης».

Υ.Γ.2 Ο Άρης έχει εννιά προσφυγές. Ο Π.Α.Ο.Κ. πληρώνει στο μιλητό, έχει γίνει μάστερ στους διακανονισμούς και ζει εδώ και χρόνια στον πλανήτη των παγωμένων χρεών και της διοίκησης πρωτοδικείου. Η Α.Ε.Κ. καταστρώνει ισολογισμούς, υπολογίζοντας τα λεφτά που αναμένεται να κερδίσει, υποτίθεται, από την εκδίκαση της υπόθεσης ''Ψωμιάδης'', και ψάχνει τρόπο να χτίζει νέο γήπεδο, ενόσω δεν έχει λεφτά να πληρώσει τον Ο.Τ.Ε. Στον Π.Α.Ο., διά στόματος Καραγκούνη, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ το εστιατόριο της Παιανίας έχει μετατραπεί σε μια εναλλακτική έκδοση της La Pasteria: ένα πακέτο μακαρόνια το βρίσκεις και κάτω από μισό ευρώ. Ποια είναι η κοινή συνισταμένη όλων αυτών των μεγάλων ομάδων; Χρωστάνε. Στο κράτος, σε παίχτες, σε τεχνικά τιμ, σε υπαλλήλους, σε προμηθευτές.  Την ίδια στιγμή η Ρέιντζερς υποβιβάστηκε στην 4η κατηγορία της Σκωτίας. Βρείτε τις ομοιότητες.

Υ.Γ.3 «Το πάθος θα ‘ναι το πρώτο που θα μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα, με ατέλειωτο τρέξιμο και πρέσινγκ σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου». Τάδε έφη Μάκης Κατσαβάκης. Να δω ατελείωτο τρέξιμο και πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και θα είμαι ένα ευτυχισμένος Αρειανός.

Υ.Γ.4 Πάμε για κάτι ανάλαφρο. Κάντε πράξη την δική σας καλοκαιρινή υπόθεση εργασίας και αφεθείτε στους ήχους των παραλιόπαιδων.

15 σχόλια:

  1. Ίσως γι' αυτό να έχουμε κάψει γενιές και γενιές νέων. Γιατί τους θυμόμαστε όποτε δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε. Και τότε ορμάμε να τους κάψουμε.

    Για το 2 ομοιότητες δεν βρίσκω. Βρίσκω όμως τρανταχτές διαφορές. Εκείνοι δεν έχουν Πιλάβιο, δεν έχουν Μπέο, ούτε Ψωμιάδη, ούτε Μαρινάκη. Ούτε και Γκαγκάτση πρόκειται να αποκτήσουν ποτέ. Αν πεις δε για Πατέρα και Βγενόπουλο; Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους. Καλά, για Κόκκαλη και Κοκκαλιάρη, αυτοί ούτε κοκκαλάκι νυχτερίδας δεν διαθέτουν. Γι' αυτό πέφτουν στην Δ' Εθνική. Και όποιος ισχυρίζεται ότι χρειάζονται νόμοι και παιδεία και ήθος και αρχές να πάει να βάλει σκωτσέζικη φούστα. Άκρες χρειάζονται. Άκρες και θράσος απύθμενο!

    Για το 3, ο Κατσαβάκης μιλάει για πάθος, ο Βλάχος μιλάει για θανάτους μέσα στο γήπεδο και άλλα τέτοια "ποιητικά". Τις σφαλιάρες να δούμε σε ποιον θα αναθέσουν να τις μαζεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αμορφωτος τυπος που σχολιαζε την ωρα του τελικου δολοφονωντας την Ελληνικη γλωσσα (και το IQ μας) μας ειναι ο πρωην ποδοσφαιριστης Παχατουριδης νυν προπονητης μιας απο τις Εθνικες ομαδες νεων.
    Τωρα με ποιο μεσο εγινε παιδαγωγος νεων ενας ανθρωπος που δεν μπορει να αρθρωσει μια προταση στη νεα Ελληνικη (σε οποιαδηποτε Ελληνικη βασικα) ενας Πιλαβιος το ξερει.
    Οταν εχεις ομως αμορφωτους ανθρωπους να παιδαγωγουν τρυφερα νεουδια, καταλαβαινεις και τη συνεχεια..
    Ελικρινα θα θελα να ημουν μπροστα σε μια προπονηση να δω πως τα εξηγει στους παικτες του και τι ακριβως εκεινοι αντιλαμβανωνται.

    Βαλε και τους ΑΡΔ που αφου εκαναν τον Νινη και τον Φετφα Μεσι, εχουν αναλαβει το νεο Κριστιανο (a.k.a. Vlahodimos!).
    Ελπιζω καποιοι απο τους γονεις των πιτσιρικων να εχουν τα μυαλα να τους στειλουν εξω οσο ειναι νωρις μπας και κανενα δουλεψει στο ταλεντο του αντι να καταλειξει δανεικος του ΟΣΦΠ σε καποια απο τα παραρτη...ανταγωνιστικα σωματεια ;)

    Υ.Σ. Twiter την ωρα του τελικου: "Καθε φορα που ο Παχατουριδης μιλαει ενας νεος ποδοσφαιριστης εγκαταλειπει το ποδοσφαιρο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κραζω τον Παχατουριδη κι εχω κανει ενα σωρο ορθογραφικα lol!
      Ευτυχως δεν προπονω κανενα ;)

      Διαγραφή
  3. Υποκλίνομαι στο ΥΓ1!:)
    -Πόσα και πόσα ταλεντα δε χαθηκαν ακριβως επειδή τους φουσκώσανε τα μυαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αετόπουλο, κάπου κάνουμε λάθος. Αυτό είναι σίγουρο. Είναι θέμα γονέων, προπονητών, δημοσιογράφων, φιλάθλων και, εσχάτως, μάνατζερ. Οι γονείς θέλουν να σπρώξουν το παιδί μπας και κονομήσουνε κάτι, οι δημοσιογράφοι τους γεμίζουν τα μυαλά με αέρα, οι προπονητές, παρά τα λόγια στήριξης και μπλα μπλα, δεν τους εμπιστεύονται, οι φίλαθλοι κρίνουν χωρίς να γνωρίζουν και οι μάνατζερ υπόσχονται στο παιδί μεγαλεία και πλούτη. Μάλιστα ένα παρόμοιο θέμα είχε θίξει πρόσφατα κι ο Γκαλάς, ο γνωστός Γάλλος ογκόλιθος. Ότι τα μυαλά των νεαρών Γάλλων αστέρων έχουν πάρει αέρα και δεν ξεφουσκώνουν. Για τα πάθη της Ρέιντζερς δεν σχολιάζω. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ούτε οι οπαδοί παρακαλούσαν τους βουλευτές της Γλασκώβης, ούτε έβλεπες πορείες στο κέντρο της πόλης, ούτε έγραφαν οι εφημερίδες για σκάνδαλα και κυκλώματα. Για Κατσαβάκη και Βλάχο είπαμε: πρώτος στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού.

    Bgt, δεν ξέρω ποια είναι τα κριτήρια πρόσληψης των προπονητών νέων. Εδώ είχε πάρει τη θέση ο Γεωργιάδης. Ο ίδιος που είχε σπάσει το πόδι του Πανόπουλου, είχε στείλει στην εξέδρα τον Αουρέλιο για 2,5 μήνες και παραλίγο να κόψει στα δυο το πόδι του Καράμπελα. Το ότι αυτοί οι παίχτες είναι του Άρη είναι τυχαίο. Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό. Ότι τους βάραγε επειδή φορούσαν κίτρνη φανέλα. Έστω, λοιπόν, ότι διδάσκει αυτός ο άνθρωπος τα νέα παιδιά για αυτοσυγκράτηση και διαχείριση θυμού μέσα στο γήπεδο. Τι να τους πει; Και δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει αν μαθαίνει στα παιδιά πως να σπάνε πόδια και να προκαλούν αιματώματα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεν έπαιρνε στην Εθνική ομάδα ούτε έναν παίχτη από τους νέους του Άρη! Από τους πρωταθλητές νέους του Άρη! Συνεπώς, αν κρίνω από την πρόσληψη Γεωργιάδη, δεν μπορώ να περιμένω πολλά για την εκπαίδευση των νεαρών - ειλικρινά θα ήθελα να ήξερα τι περιμένει η ΕΠΟ από ανθρώπους ως ο Παχατουρίδης κι ο Γεωργιάδης. Κι όταν λέω εκπαίδευση, εννοώ πρωτίστως ως ανθρώπους. Για τους νέους Μέσι (Νίνης, Φέτφα και Κουτσιανικούλης) και το νέο Ρονάλντο (Βλαχοδήμος) νομίζω η παράννοια είναι τόσο έκδηλη που δεν αξίζει σχολιασμός. Λίγο ποδόσφαιρο να γνωρίζεις μέσα στο κεφάλι σου και να έχεις μια άλφα αντίληψη του κόσμου, βλέπεις τι γίνεται. Για τα ορθογραφικά σου λάθη, μη μασάς. Προσωπικά σε συγχωρώ. Ο Παχατουρίδης δεν ξέρω!

    VAD, το υστερόγραφο το έγραψε ο Καρπετόπουλος. Ένας Ολυμπιακός. Αν το έγραφε Αρειανός, π.χ. εγώ, θα άκουγε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, οι νέοι παίκτες της Εθνικής U-19 που ξαφνικά τους έμαθαν όλοι, πιστεύω δεν θα έχουν καλή πορεία όπως η Εθνική ομάδα Ελπίδων που το 1998 έχασε από την Ισπανία στον τελικό. Από περιέργεια, έψαξα ποιοί παίκτες απάρτιζαν εκείνη την ομάδα. Μεταξύ άλλων Καραγκούνης, Άντζας, Ελευθερόπουλος, Λάκης, μαζί με κάτι Κουλακιώτηδες. Μιλάμε για την αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου των τελευταίων 10-15 ετών. Και οι μισοί από αυτούς σήκωσαν το Euro της Πορτογαλίας το 2004. Εν αντιθέσει με την Ισπανική ομάδα, που ανέδειξε μόνο τον Βαλερόν, δεκάρι της Λα Κορούνια επί σειρά ετών, ενώ οι υπόλοιποι Ισπανοί έμειναν στην αφάνεια. Οι Έλληνες παίκτες όπως ο Καραγκούνης βρήκαν την θέση τους στον Ήλιο μόνοι τους στις ελληνικές ομάδες, πάλεψαν γι' αυτό. Οι Νέοι μας σήμερα αναμένεται να μπουν βίαια στις βασικές ενδεκάδες των ομάδων (ΑΕΚ, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, Άρης, κλπ) όχι βάσει σχεδίου αλλά λόγω ανάγκης. Θα φορτωθούν με βάρη και ευθύνες (πρωταθλητισμό ή αποφυγή υποβιβασμού) που ούτε εκπαιδεύτηκαν για να σηκώσουν, ούτε είναι ακόμα έτοιμοι γι' αυτό.

    Το πώς αντιμετωπίζονται οι νεανίες ποδοσφαιριστές από το σύστημα φαίνεται από το εξής περιστατικό. Στην Δ' Εθνική ή στο Ερασιτεχνικό, υπήρχε κανονισμός από την ΕΠΟ που έλεγε ότι στην βασική ενδεκάδα της κάθε ομάδας πρέπει να ξεκινάνε τουλάχιστον 4-5 18χρονοι αν δεν κάνω λάθος. Διάβασα κάποτε ότι με το που η Χ ή Ψ ομάδα έκανε την εναρκτήρια σέντρα, πέταγαν την μπάλα πλάγιο άουτ και κατ' ευθείαν γίνονταν 3 αλλαγές. Έμπαιναν 3 πιο έμπειροι στην θέση των 18άρηδων, γράφοντας τις οδηγίες και τις ντιρεκτίβες της ΕΠΟ στα παπάρια τους. Αντί να μαθαίνουν οι νέοι ποδόσφαιρο σε αυτές τις κατηγορίες, οι σύλλογοι αυτοί θέλανε να κάνουν πρωταθλητισμό, έστω και στην Α' ή Β' ΕΠΣΑ. Μακάρι να κάνω λάθος για τις πιθανότητες επιτυχίας και καθιέρωσης των Νέων, αλλά να μου πει κανείς αν υπάρχουν προπονητές που να παιδαγωγήσουν σωστά και να προπονήσουν σε κάθε επίπεδο τους νεαρούς αυτούς για να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους και επαγγελματίες.

    Αυτά που λες φίλε Κάνθαρε για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, μαζί με την προηγούμενή σου ανάρτηση όπου σημείωνες ότι "οι μεταγραφές αντικαταστάθηκαν από προσφυγές", περιγράφουν το μαύρο χάλι που χρόνια τώρα χαρακτηρίζει τις δομές του ποδοσφαίρου. Οι ομάδες αυτές θα έπρεπε να υποβιβαστούν για παραβίαση οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι σε ιδιώτες (παίκτες, προπονητές, μάνατζερ, άλλες ΠΑΕ) και Δημόσιο (οφειλές ΦΠΑ, μή πληρωμή δόσεων τύπου άρθρου 44) αλλά και για αθέμιτο ανταγωνισμό. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα έπρεπε να πέσουν κατηγορία. Οι άλλες ομάδες έπρεπε να αναλάβουν δράση να τις πετάξουν από την Λίγκα. Τί να κάνουμε, η ζωή είναι σκληρή και αμείλικτη καμιά φορά, όχι σαν την Σούπερ Λίγκα που κάνανε αγώνα να μην τιμωρηθεί ποτέ κανείς. Και οι ομάδες θα συνεχίσουν να είναι έρμαιο τυχοδιωκτών που θα τις απομιζούν και θα τις χρεώνουν. Πόση διαφορά έχει ο Μάκαρος (που υπεξαίρεσε δισεκατομμύρια δραχμές από την ΠΑΕ ΑΕΚ) από τον Θανόπουλο και τον Αδαμίδη (που με χρεοκοπημένη ουσιαστικά την ΠΑΕ έφαιρναν τον Γκερέιρο με 500 χιλιάρικα ετησίως και δεν έπαιξε ποτέ ή τον Γκουντγιόνσεν με πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως συμβόλαιο, ενώ φυσικά όλο και κάποια μίζα θα πήραν από τις τόσες μεταγραφές)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αααα δε το ξερα για το Γεωργιαδη.
    οντως εχει τοσο μενος με τους παικτες του Αρη? γιατι καλε? πουλαει οπαδισμο μπας και μετα τον παρουν προπονητη στον ΠΑΟΚ?
    Εκεινο το μαρκαρισμα στον Καραμπελα θα μπορουσε να ηταν μερος απο ταινια σπλατερ..μππρρρρ...

    απροπο ακουγεται οτι ο Εθνικος μας Αγγελος επιστρεφει στον Αρη. φημες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε μέλλον στην Ελλάδα??? ιδού η απορία! (ο καθένας με τον πόνο του)
    α! κι επίσης...Άρης και μόνο Άρης!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνθαρε, αντί σχολίου παραθέτω το σημερινό άρθρο του Καρπετόπουλου στη SD, που αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της εθνικής U19, αλλά και κάθε ελληνικής εθνικής ομάδας! http://www.sday.gr/Articles/Antonis-Karpetopoulos/NOOTROPIA.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρη, όπως τους έμαθαν, έτσι τους ξέχασαν. Δεν μας νοιάζει το μέλλον αυτών των παιδιών, απλά προσπαθούμε να επωφεληθούμε τα της στιγμής. Αν μας ένοιαζε δεν θα έβλεπες πρωτοσέλιδα με νέους Μέσι και νέους Ρονάλντο -μα, τέλος πάντων, ποιος πείθουν τέτοια πρωτοσέλιδα; Αυτό που γράφεις στην δεύτερη παράγραφο ισχύει. Δυστυχώς ισχύει. Όσο για τους προπονητές, ποιος να διαπαιδαγωγήσει τι; Και πώς; Επαναφέρω το παράδειγμα με τον Γ.Χ. Γεωργιάδη. Πόση διαφορά έχει ο Μάκαρος από τον Αδαμίδη; Ουσιαστικά είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μη σου πω ότι ο Αδαμίδης δημιούργησε μια νέα κατηγορία μόνος του. Όπως ο Κόντης στον Άρη. Εν τέλει, οι νεαροί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα τσουλάνε όπως όλα τα άλλα πράγματα. Στην διακριτική ευχέρια λίγων ανθρώπων, στο φιλότιμο ορισμένων και περισσότερο στην τύχη παρά στο σχέδιο.

    The Bgt, γιατί έχει τόσο μένος με τους παίχτες του Άρη; Δεν ξέρω. Δεν βρέθηκε ποτέ κάποιος δημοσιογράφος να τον ρωτήσει. Να του εκφράσει μια απορία, ρε παιδί μου, του στυλ: ΄΄Κύριε Γεωργίαδη, γιατί σπάτε πόδια;''. Τέλος πάντων. Αν έρθει ο Χαριστέας, θα δυναμώσουμε αρκετά -δεν είναι φήμες. Και δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά. Χρόνια τον περιμένω πίσω τον Άγγελο.

    Pela, Σωστή η απορία σου. Μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω. Έτσι, θα απαντούσα και στον εαυτό μου.

    Ανώνυμε, σπεύδω να διαβάσω το κείμενο του Καρπετόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει, αλλα δεν υπαρχει ελληνικο πρωταθλημα, ουτε μεταγραφες ουτε ειδησεις ουτε τιποτα. Στο Α' νεκροταφειο πιο πολυ ζωντανια εχει.

    Την Δευτερα ειδα τον Μωραλη του Ολυμπιακου και του μιλησα... να σκεφτεις μου ειπε να μην περιμενω τρομερα πραγματα.

    Και ουτε λεφτα να δουμε ωραιους κωλους σε κανα νησι δεν εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μανόλο, το έχω/έχουμε παρατηρήσει. Δεν χρειαζόταν να (σ)το πει ο Μώραλης. Όσο για τους ωραίους κώλους, αν πας σε καμιά παραλία που μαζεύει μπομπάτα κομμάτια, θα σου φύγει το καφάσι! Εμένα, πάντως, μου φεύγει. Είναι ωραίο το καλοκαιράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. που θα πάει θα μεγαλώσουμε τα μωλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και τι τραγούδι, πόσο πιο καλοκαιρινό;
    Πάρε κι ένα από 'μένα.
    http://www.youtube.com/watch?v=H2W4wglPW2c&feature=related
    Καλό καλοκαίρι έρχεται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Akrat, όχι απλά να μεγαλώσουν. Να ωριμάσουν.

    AnD, ευχαριστώ! Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...