Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ο άξονας

Είχα σκοπό να ανοίξω μια κουβέντα περί χρεών. Θα συγκρατηθώ και θα θίξω το ζήτημα κάποια άλλη στιγμή. Σε προγενέστερη ανάρτηση είπαμε δυο λόγια για το σκοπό του Κατσαβάκη. Στην τρέχουσα ανάρτηση θα μιλήσουμε για τον νέο Άρη που (ανα)συγκροτείται στην Ιταλία. Ποια είναι, άραγε, τα χαρακτηριστικά της ομάδας; Ας τολμήσω μια εκτίμηση. Εν αρχή, η ομάδα, η κάθε ομάδα, χρειάζεται ισχυρό άξονα -προσοχή: όταν στο ποδόσφαιρο λέμε ''άξονας'', δεν εννοούμε την μεσαία γραμμή, αλλά την νοητή ευθεία που εκτείνεται από την μία περιοχή στην άλλη. Και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο άξονας του Άρη; Ρητορικό το ερώτημα. Ποιοι θα παίξουν κεντρικά μπακ, ποιοι θα παίξουν αμυντικά χαφ, ποιοι θα παίξουν κορυφή; Άγνωστο. Δικαιούμαστε τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών κι ως εκ τούτου θεωρώ απολύτως βέβαιο ότι οι σχετικές μεταγραφές θα κληθούν να καλύψουν τις νευραλγικές θέσεις του άξονα. Δεν έχω ιδέα ποιοι θα είναι αυτοί, αλλά ξέρω ότι οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και εύστοχες: δεν έχουμε περιθώρια λάθους. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, ένα σέντερ μπακ, ένα αμυντικό χαφ και έναν επιθετικό. Προς το παρόν η ομάδα απέκτησε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, παίχτες κάτω των 24 χρονών. Τα κριτήρια επιλογής; Πολύ απλά. Να έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, να είναι φιλόδοξοι, διψασμένοι και το κυριότερο: να μπορέσουν να αντιληφθούν και να αναγνωρίσουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.


Συνεπώς, τη δεδομένη στιγμή, παρά τις απαραίτητες ενέσεις ποιότητας σε κρίσιμες θέσεις, ο Άρης συνιστά μια αμιγώς ελληνική ομάδα, που σφύζει από νιάτα και δίψα για διάκριση. Ο ελληνικός χαρακτήρας προσδίδει ομοιογένεια και επικοινωνία. Τα νιάτα φανερώνουν ενθουσιασμό και ενέργεια. Η δίψα για διάκριση βγάζει ενέργεια, φιλοδοξία και προσήλωση. Όμως, χρειάζεται προσοχή. Τα νιάτα συμπορεύονται με λάθη και απειρία, ενώ η δίψα για διάκριση από υπέρμετρο εγωισμό: δεν θα ήθελα να μασκαρέψουμε ενδεχόμενη ανικανότητα σε απειρία. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε νοητικά για αυτά που πρόκειται να δούμε στο χόρτο, εκτός αν ο Κατσαβάκης πραγματοποιήσει κανά θαύμα. Αναφέρομαι σε εμφανίσεις κι όχι αποτελέσματα: για πολλοστή φορά τονίζω ότι οφείλουμε να διαχωρίσουμε τις δυο έννοιες μέσα στο μυαλό μας.

Το θετικό είναι ότι σε αυτή την κατάσταση δεν βρίσκεται μόνο ο Άρης. Έχουμε αρκετούς συνταξιδιώτες. Αυτό υποδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον και αμφίρροπα αποτελέσματα. Εντούτοις, ο Άρης δεν πρέπει να παραμελήσει το αγωνιστικό: οι ζητούμενοι παίχτες του άξονα πρέπει να είναι γνώστες του ελληνικού πρωταθλήματος και να μην προέρχονται από τις ατζέντες των μάνατζερ. Οφείλει να βρει τον ιδανικό παρτενέρ του Παπαζαχαρία, ο οποίος να έχει σωστές τοποθετήσεις, να είναι εγκεφαλικός, να προσθέτει σκληράδα και να μπορεί να παίξει με την μπάλα κάτω -η τεχνική ανεπάρκεια του άξονα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά ελπίζω ότι τουλάχιστον το ένα σέντερ μπακ να μπορεί να παίξει κάθετα και να μην πανικοβάλλεται. Οφείλει να βρει ένα αμυντικό χαφ, ράτσας ροτβάιλερ, που να βοηθάει την αμυντική τετράδα, να πασάρει καλά σε οριζόντιο επίπεδο, να κερδίζει τις μονομαχίες, σε αέρα και έδαφος, να μην χάνει εύκολα τη μπάλα και να είναι καλός αθλητής. Τέλος, οφείλει να βρει έναν επιθετικό που να διακρίνεται από υψηλή αποτελεσματικότητα, να παίζει, αν είναι δυνατόν, με πλάτη, και να τρέχει μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ. Με λίγα λόγια, χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές που να εναρμονίζονται με τα θέλω του Κατσαβάκη, δηλαδή τον αμυντικογενή χαρακτήρα με τον οποίο θα σφυρηλατηθεί η ομάδα, να καθοδηγούν τους νεαρούς παίχτες σε σωστά μονοπάτια και, τέλος, ''να βγουν μπροστά'', όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Υ.Γ.1 Από τον Αντώνη Καρπετόπουλο: «Από την Πάρμα μπορεί να φύγει ο Τζιοβίνκο επιστρέφοντας στη Γιουβέντους: του Νίνη του εύχομαι να μην αρχίσουν οι Ιταλοί να τον συγκρίνουν με τον δαιμόνιο κοντό, γιατί αλίμονό του».

Υ.Γ.2 Οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις του Αλαφούζου για τις εισφορές των Παναθηναϊκών θυμίζουν κρατικό προϋπολογισμό. Μα, καλά, αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν μαθηματικά;

Υ.Γ.3 Μια χαρά παίχτες έχει η Α.Ε.Κ. Ποιος τόλμησε να πει ότι η ομάδα δεν συμπληρώνει εντεκάδα; Ο Μαύρος φουνταριστός, ο Κωστής κρυφός κυνηγός, ο Τσιάρτας play maker κι ο Βλάχος στα χαφ. Τέσσερις θέσεις καπαρωμένες.


Υ.Γ.4 Ο Joe Satriani σας εύχεται καλό καλοκαίρι!

14 σχόλια:

  1. Η κούραση είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν νοείται να θες να παίξεις σωστό ποδόσφαιρο και να μη χύσεις κιλά ιδρώτα.

    Αυτό το σχόλιο άφησες στον bill. Φίλε μου η ζωή καμιά σχέση δεν έχει με το ποδόσφαιρο. Η ζωή δεν είναι παιχνίδι. Δεν είναι κάτι τόσο απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εἶναι ἀλήθεια ὅτι ὁ Ἄρης, ἐπανασυνδέεται μέ τήν ἑλληνική κοινωνία. Εἶναι πιθανόν νά ξαναδοῦμε γειτονιές ὁλόκληρες στήν κερκίδα, γιά νά δοῦν ἕνα "δικό τους" παιδί. Βέβαια, ἡ διαπίστωση αὐτή δέν σημαίνει ὅτι εἶναι ἰκανή γιά νά ἀπολαμβάνουμε ποδοσφαιρική πανδαισία στό γήπεδο ἠ νά ἔχουμε τρελλές συγκομιδές βαθμῶν. Θά δοῦμε λοιπόν, ἀλλά ἡ "ἑλληνοποίηση"τῆς ὁμάδας, προσωπικά μ΄ἄρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, θα γίνω ο "κακός της υπόθεσης" και θα πω ότι όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε για τουρλουμπούκι που προκαλεί γέλιο. Έτσι και πέφτανε κατηγορία (ή κατηγορίες) λόγω χρεών οι ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, τί θα γινότανε του χρόνου? Ο Ατρόμητος και ο Κομπότης θα κονταροχτυπιόντουσαν για την 2η θέση του Τσάμπιονς Ληγκ, ενώ θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα θα διεκδικούσαν πλην του Πλατανιά, και η Καλλονή με την Επανωμή ανεβαίνοντας από την 2η κατηγορία. Το καλό για τον Άρη είναι ότι σχεδόν όλες οι ομάδες θα βράζουν στο ίδιο καζάνι, οπότε πιθανότατα θα την σκαπουλάρει. Το θέμα είναι να φτιάξει ομάδα με μαγκιά και όχι τόσο τεχνική, γιατί με τα λεφτά που δεν υπάρχουν αν φτιάξει αφελή ομάδα θα το πληρώσει.

    Ο Νίνης δεν νομίζω ότι θα συγκριθεί με τον Τζιοβίνκο, που είναι ένα ποδοσφαιρικό "μαμούνι". Άλλωστε μιλάμε για Ιταλούς που το ποδόσφαιρο το ξέρουν πολύ καλύτερα από τους δικούς μας προπονητές της εξέδρας. Ειλικρινά δεν ξέρω τί να πω για τον Νίνη αν θα τα καταφέρει στην Σέριε Α. Ακόμα θυμάμαι τον Νίνη όταν πρωτόπαιξε με τον Μουνιόθ και έκανε πλάκα σε όλους, τρέχοντας και σκοράροντας. Τελευταίο του πολύ καλό παιχνίδι ήταν με την Ρόμα πριν 2 χρόνια. Έκτοτε έπεσε πολύ, είχε και τον τραυματισμό στον χιαστό φέτος. Καλή του επιτυχία.

    Όσο για τα λεφτά που έλπιζε να μαζέψει από τον κόσμο ο Αλαφούζος, αποδείχθηκε ότι το δεκάρικο εκατομμύρια ήταν ανεδαφικό και όνειρο θερινής νυκτός. Το δίφραγκο που λογικά θα μαζευτεί από τον κόσμο και πολύ είναι. Όταν ζητάς από τον κόσμο να δώσει λεφτά, πρέπει να δίνεις το παράδειγμα. Κατ' αρχάς δεν υπάρχει κάτι ή κάποιος να εμπνεύσει. Η ομάδα είναι χωρίς προοπτική (καμία σχέση με τον Ολυμπιακό, που έχει διοίκηση, γήπεδο, παίκτες, αλλά και επιτυχίες), οπότε πάει και η Πανάθα. Ο Αλαφούζος για το μέγεθός του έπρεπε να πει ότι "βάζω 1-2 εκατομμύρια". Το ίδιο και οι Βγενόπουλος, Πατέρας, Γιαννακόπουλοι, Βαρδινογιάννης (ναι, ναι, Βαρδινογιάννης, ο "καβούριας"). Φευ, τίποτα απ' όλα αυτά. Ξέρω φτιαγμένο άτομο (φανατικός, πάει εκδρομές, κλπ) που ακόμα και στις μέρες μας για πλάκα θα έδινε 1000 ευρώ, αλλά δεν του πάει η καρδιά να το κάνει. Γιατί ακριβώς δεν βλέπει καμία προοπτική, όχι απαραίτητα τίτλους. Μάλλον στο τέλος θα αναγκαστούν οι μέτοχοι να βάλουν λεφτά και όχι να την βγάλουν στην φτήνια.

    Στην ΑΕΚ (όπως και σε άλλες ομάδες) έχουν μείνει μόνο οι φανέλες και οι δάφνες της ιστορίας της. Και όπως έχει πει ο Αλαμάνος, "οι δάφνες πλέον χρησιμεύουν μόνο στην φακή". Αντί να το βουλώσουν και να το γυρίσουν στο μοντέλο της Μπορούσια Ντόρτμουντ (συμμάζεμα, σταδιακή αποπληρωμή χρεών, όχι κοροϊδία στον κόσμο ότι πάμε για πρωτάθλημα, όχι μεταγραφές διαφόρων Πίου για να βγάζει μίζα ο κάθε Αδαμίδης, πώληση ταλέντων), συνεχίζουν κανονικά τις πρακτικές τους. Δεν πληρώνουν ΦΠΑ και Εφορία, δεν πληρώνουν τους παίκτες κα τις άλλες ομάδες, κάνουν μεταγραφές με λεφτά που δεν υπάρχουν, και είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου, Ανήσυχε. Εννοείται ότι η κούραση αποτελεί μέρος του παιχνιδιού. Και στην προετοιμάσια μπαίνουν τα θεμέλια μιας ομάδας: η νοητική (και σωματική) κούραση πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη. Δεν ξέρω αν η ζωή είναι σαν το ποδόσφαιρο -μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Αλλά, όπως και στο ποδόσφαιρο, χάνεις, κερδίζεις, στεναχωριέσαι, αποθεώνεις. Τηρούν αρκετές ομοιότητες.

    Cummulus, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ελληνοποίηση της ομάδας έγινε βίαια και απότομα. Μολαταύτα, νομίζω ότι προσαρμοστήκαμε ικανοποιητικά και, δεδομένου των δυσχερών συγκυριών, χαράξαμε μια πορεία, ένα υποτυπώδες σχέδιο. Μέσα από αυτή την κατάσταση πρέπει να δουλέψουμε με τους παίχτες και να τους αναδείξουμε. Υποθέτω ότι θα θέλουν να αναδειχτούν και οι ίδιοι. Και οι δυο πλευρές θα κερδίσουν, ασυμβεί αυτό.

    Χάρη, κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα την σκαπουλάρει ο Άρης. Αναφέρομαι στο αγωνιστικό. Διότι, έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα και με την έλλειψη οργάνωσης που διέπει την ΕΠΟ, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει με 16 ομάδες και τελειώσει με έντεκα. Το θέμα με τον Νίνη είναι γιατί τον πήρανε. Για να επενδύσουν πάνω του; Τον θεωρούν έτοιμο παίχτη εντεκάδας; Πιστεύουν ότι μπορεί να ηγηθεί; Συμφωνώ ότι το τελευταίο του ματς ήταν με τη Ρόμα, όπου ήταν απολαυστικός. Και μιλάμε για έναν παίχτη που δεν έχει μείνει απλώς στάσιμος, αλλά έκανε βήματα πίσω. Δυστυχώς. Ήταν πραγματικά μεγάλο ταλέντο. Και πάμε στον Αλαφούζο. Δεν ξέρω τι όνειρο είδε. Ότι, τάχα μου, θα μαζέψει άνω των δέκα χαρτιών. Όπως ο Μαύρος που μιλούσε για 40.000 διαρκείας. Δεν αρκείς να το λες, ακόμα και να το πιστεύεις, αλλά το πως θα πείσεις τον κόσμο να μπει στο τρυπάκι. Και για να μιλήσουμε και ντόμπρα, το να λες στον κόσμο να βοηθήσει δεν αποτελεί σχέδιο, αλλά απεγνωσμένη προσπάθεια, δίχως εναλλακτική. Κλείνουμε με ΑΕΚ. Διάβασα κάπου ότι στα Σπάτα κόπηκε το ρεύμα και το προσωπικό, μετά και τις διακοπές τηλεφώνων, θεώρησε ότι η ΠΑΕ δεν πλήρωσε (πάλι) τους λογαριασμούς. Έλα, όμως, που η ΔΕΗ έκανε έργα συντήρησης! Για τέτοια κατάσταση μιλάμε. Να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο. Και το αγωνιστικό παραμελημένο του κερατά. Κι έχεις και τον Μαύρο που λέει ότι αν δεν κάτσει η κατάσταση, αποχωρώ. Έχεις και τον Βλάχο που λέει ότι δεν έχει παίχτες. Και διάβαζες κάτι ρεπόρτερ της ΑΕΚ να λένε ότι η ομάδα θα χτυπήσει Κατσουράνη και θα φτιάξει καινούριο γήπεδο. Άντε βρες άκρη.

    Γεια σου, Astazzia! Βιρτουόζος, γκουρού, μάγιστρος. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Θα παρακολουθήσω με μεγαλύτερο ενδιαφέρον (σε σχέση με τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον) το φετινό πρωτάθλημα.

    Πιστεύω πως οδεύουμε προς το χειρότερο πρωτάθλημα από καταβολής του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά είμαι περίεργος να δω τι θα προκύψει...

    2) Kanthare ζητάς άμεσες (αλλά όχι βιαστικές) κι εύστοχες (χωρίς περιθώρια λάθους) προσθήκες:

    • έναν στόπερ που να παίζει και χαμηλά και να ξέρει να κατεβάζει την μπάλα

    • έναν αμυντικό χαφ "πίτμπουλ" να είναι καλός και ψηλά και χαμηλά και καλός πασέρ (στα 5 μέτρα)

    • κι έναν φορ με "υψηλή αποτελεσματικότητα" που να ξέρει να παίζει και με πλάτη;

    Κι όλα αυτά χωρίς λεφτά; Σου έχω την λύση: πάρτε τον... Κόπερφιλντ τεχνικό διευθυντή!!!

    3) Παρότι παραδέχομαι το υψηλό τεχνικό του επίπεδο, ποτέ δεν συμπάθησα την μουσική του Satriani. Ποτέ, όμως, δεν "έψαξα" το γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπαλαντέρ, δεν νομίζω ότι ζητάω υπερβολικά πράγματα -αντίθετα, ζητάω ελάχιστα πράγματα σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει κάποιος παίχτης στις προαναφερθείσες θέσεις. Ζητάω έναν στόπερ με έφεση στο κάθετο παιχνίδι για να απεγκλωβίζεται εύκολα η μπάλα από την περιοχή μας. Εδώ και χρόνια, όταν μας πιέζει ο αντίπαλος ψηλά, βραχυκυκλώνουμε.

    Ζητάω ένα αμυντικό χαφ με καλή οριζόντια πάσα και καλό κόφτη. Δεν ζήτησα παίχτη να παίρνει μέτρα στον άξονα. Ούτε να βγάζει κάθετες πάσες ή να μετατρέπεται σε κρυφό φορ. Εξάλλου, δεν θα προκρίνουμε τέτοιο στυλ παιχνιδιού.

    Ζητάω έναν επιθετικό που να μπορεί να παίζει με πλάτη, δηλαδή να σπάει καλά τη μπάλα στις πτέρυγες, και να αξιοποιεί τυχόν ευκαιρίες από κόντρα επιθέσεις και πλαγιοκοπήσεις. Δεν ζήτησα επιθετικό που να σουτάρει με τα δυο πόδια, ούτε να αδειάζει τον προσωπικό του αντίπαλο με τεχνική ή ταχύτητα.

    Όπως έγραψα, τα χαρακτηριστικά των τριών παιχτών πρέπει να συνάδουν με τις επιταγές που υπογράφει ο Κατσαβάκης.

    Μπορώ να πω ότι κι εγώ δεν είμαι φαν του Satriani. Αλλά ο άνθρωπος είναι πολύ τεχνίτης. Ίσως πάρα πολύ.

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. BALADEUR,

    κατά πάσα πιθανότητα γιατί ο Satriani προσπαθεί να αναδειχθεί μέσα από τη μουσική που παίζει και όχι να αναδείξει τη μουσική που παίζει. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες διαχρονικά είναι ταπεινοί. Άπειρα τα παραδείγματα κάποιων που μετά από κάποιο χρόνο καβάλησαν καλάμι και η καλλιτεχνική τους αξία εξαφανίστηκε.

    Το λάθος που κάνετε - εκεί διαφωνούμε - είναι που κρίνετε ότι ο Αλαφούζος και ο Μαύρος έχουν αγαθές προθέσεις. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ! Ακόμα και ο 2ος μπορεί άνετα να κέρδισε χρήματα κάτω απ' το τραπέζι για παίκτες που έμειναν "ελεύθεροι". Όπως πχ οι Πράσινοι από τον ελεύθερο Νίνη ... Άλλο η ομάδα να μπαίνει μέσα και άλλο ο πρόεδρας. Συχνά πυκνά μπαίνει μέσα η ομάδα ενώ ο πρόεδρας κονομάει. Θέτε παραδείγματα;

    Το ελληνικό πρωτάθλημα προσγειώθηκε απότομα στην ελληνοποίηση. Φέτος θα δούμε διάφορα γραφικά. Του χρόνου όμως μάλλον θα είναι καλύτερο από το περσινό, το προπέρσινο κ.λ.π. Γιατί ο μισθοφορικός στρατός διεκπεραιώνει τις υποθέσεις, δεν πολεμά. Κάποιες εξαιρέσεις μισθοφόρων, σαν τον Άρη του Κούπερ, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    Του χρόνου με τα πολλά ελληνόπουλα και την κατάσταση ομαλοποιημένη το πρωτάθλημα θα μπει στον ίσιο δρόμο, νομίζω. Ίσως να πάει κάμποσο χειρότερα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Έ, δεν γίνεται να τα έχεις όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 4minister

    Αυτό εννοούσα όταν έγραφα ότι μου προκαλεί ενδιαφέρον το νέο πρωτάθλημα κι ότι είμαι περίεργος να δω τι θα προκύψει. Και η δική μου επιθυμία προς τα εκεί "κλείνει"...

    Όσο για τον Satriani, στην μουσική του αναφέρθηκα. Στον ίδιο τρέφω απεριόριστο θαυμασμό...

    Θα συμφωνήσω απόλυτα πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κονομάνε τα διοικητικά στελέχη (και οι μανατζαρέοι) κι οι ομάδες χρεώνονται. Θα διατηρήσω την επιφύλαξή μου για τον Μαύρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργέ, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι ο Μαύρος ήρθε στην ΑΕΚ για να πάρει χρήματα κάτω από το τραπέζι. Με την ίδια λογική κι ο Λαμπριάκος για τον ίδιο λόγο ήρθε στον Άρη -επίτρεψέ μου να αμβιβάλλω. Τώρα για τον Αλαφούζο αλλάζουν τα δεδομένα. Πρόκειται για επιχειρηματία, με αρκετά χρήματα, πολλά επικοινωνικά κόλπα και, όπως φαίνεται, έφεση στο τουίτερ. Δεν ξέρω αν ηρθε για να καβατζώσει λεφτά από τον ΠΑΟ, αλλά σίγουρα δεν ήρθε για να δυναμιτήσει το κλίμα. Απλά οι εκτιμήσεις του για τις εισφορές ήταν εκτός πραγματικότητας. Ήδη κάποιοι λένε ότι το εγχείρημα πάει για βρόντο, ενόσω ο Τσάκας ξεκίνησε την αντιπολίτευσή του. Προσωπικά, εμμένω στην άποψή μου: αυτοί που βρίζανε τον Τζίγγερ θα τον ζητάνε απεγνωσμένα πίσω. Όσο για την ελληνοποίηση, αποτελεί ευκαιρία ολκής για ορισμένα παιδιά να αντιληφθούν το μέγεθος της ευκαιρίας που τους παρουσιάζεται και να φανούν συντετοί σε ενδεχόμενη επιτυχία. Νομίζω ότι φέτος όλόκληρος ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

    Γεια σου, Μπαλαντέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρης

    Ο Μαύρος δεν νομιζω ότι θα ξηγηθει α λα Αδαμίδης. Άλλωστε τον ειχαν επί δεκαετίες στην απ' εξω. Ο Αλαφούζος τώρα ειλικρινά δεν βλέπω το κίνητρό του. Ίσως κανει χαβαλέ νομίζοντας ότι θα γινοταν ηρωας με τα λεφτα του κοσμου και τουιταρει. Σίγουρα δεν κάνει ελεημοσύνες για τον Παναθηναϊκό. Αφού δεν έχει βάλει παρά λίγα λεφτά για τα δεδομενα του. Ο Πατέρας που τον "πιστευει", έβαλε... δέκα χιλιάρικα! Ο Βγενοπουλος τιποτα. Ο Τζιγγερ ήδη έχει δώσει πολλά, με το μηδενικό ενοίκιο της Παιανίας. Λογικα θα βάλει κάποια φραγκα στο τελος, γιατί κατά τα αλλα ειναι πολυ "καβούριας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια χαρά! εγώ θα είμαι λίγο εκτός θέματος (δικού σας) και θα ασχοληθώ λίγο με το "θέμα των ημερών", δηλαδή τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου. Όσες συζητήσεις έχω παρακολουθήσει γίνονται σε λάθος βάση, το πιο άδικο στην όλη υποθεση κατ' εμέ είναι ότι το ανεκδοτο δεν είναι καν ρατσιστικό, εκτός αν ρατσισμός είναι η απλή αναφορά σε κάποια ανθρώπινη φυλή. Το ανέκδοτο έχει μια αναφορά στον αυξημένο πληθυσμό Αφρικανών στην Ελλάδα (γεγονός) και μια αναφορά στην κοινή καταγωγή τους με τα κουνούπια του Δυτ. Νείλου (επίσης γεγονός ή στο περίπου), χωρίς η γλώσσα της να είναι προσβλητική. Δεν ξέρω αν ειμαι ο μονος που το βλεπει ετσι αλλα αισθανομαι οτι γραφω τα αυτονοητα. Αν διαφωνείται πείτε το!

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρη, ο Πατέρας ήταν Πρόεδρος με τις τσέπες άλλων. Μόλις έφτασε η ώρα να βάλει το χέρι στην δική του τσέπη, είδαμε τι έβγαλε. Τον Μαύρο, πάντως, δεν μπορώ να τον φανταστώ κλώνο του Αδαμίδη.

    Νίκο, έχω ετοιμάσει από το μεσημέρι ένα άρθρο για την Παπαχρήστου, αλλά δεν πρόλαβα να το δημοσιεύσω. Μόλις τώρα μπήκα σπίτι και κάθομαι να το δουλέψω. Σχεδόν είναι έτοιμο. Θα ήθελα τη γνώμη σου.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...