Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Άγιε Νεκτάριε, πούλα βίλες και κότερα

Ο Μπένι, σε αντίθεση με τον Παπακωνσταντίνου, την σκαπούλαρε. Για αυτό ήταν και φανερά ανακουφισμένος. Δεν φτάνει που έσωσε την Ελλάδα δυο και τρεις φορές, δεν φτάνει που ανέλαβε την Προεδρία του κόμματος σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη στιγμή, δεν φτάνει που προτάσσει τα στήθια του μπροστά από τον πολιτικό τυφώνα που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας, δεν φτάνει που τολμά να αναμετρηθεί με την Χρυσή Αυγή, θα βρει και τον μπελά του από πάνω; Για ένα στικάκι; Σιγά τα ωά. Αλλά θα ήθελα να ήξερα: όσο καιρό μαλώνουν για το ποιος ευθύνεται και φταίει για το στικάκι, υπάρχει κανείς που να ελέγχει τα ονόματα που αναγράφονται στη λίστα Λαγκάρντ;


Ας μην ξεφύγω, όμως. Άλλαξε κάτι που ανέβηκε στο σανίδι του κόμματος ο ευκλεής Μπένι; Κι όταν λέω αν άλλαξε κάτι, εννοώ επί της ουσίας. Απολύτως τίποτα. Νταξ, ο Μπένι προεκλογικά παρίστανε ένα μετανιωμένο, ατίθασο αγόρι που εκπροσωπούσε, τάχα μου, ένα ντεμέκ αντιμνημονιακό κόμμα. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς πως άλλαξε, είναι ότι πλέον δεν ακούς τα σαρδάμ του Τζέφρυ στις πολιτικές ομιλίες. Η γλώσσα, πάντως, παραμένει ξύλινη. Κι όταν λέω ''γλώσσα'', εννοώ τα άψογα ΠΑ.ΣΟ.Κ. που πρέπει να περάσουν αιώνες για να αποκρυπτογραφηθούν. Σαν την γραφή των Μάγια ή την Γραμμική Β'. Λέγαμε, λοιπόν, ότι επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.: είναι εύκολο να υποδύεσαι τον μεταρρυθμιστή και τον μετανιωμένο μπροστά στις κάμερες, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να το εφαρμόσεις στην πράξη. Είναι δαιδαλώδες, βλέπετε, να ξεριζωθούν νοοτροπίες δεκαετιών. Τι άλλο έμεινε ίδιο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετά το συνειδητό πείραμα ''Τζέφρυ'' που διεξήγαγε ο ελληνικός λαός; Τα υπέρογκα χρέη του κόμματος -εντούτοις, δεν τίθεται μόνο οικονομικό ζήτημα: το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει χρεοκοπήσει πολιτικά εδώ και πολύ καιρό. Ο Μπένι ισχυρίζεται ότι τα παρέλαβε από την προηγούμενη ηγεσία. Και έχει δίκιο. Αλλά η λαχτάρα του να αναλάβει την Προεδρία ενός χρεοκοπημένου κόμματος ήταν τεράστια. Και για να έχουμε καλό ερώτημα: ποιος χρωστάει περισσότερα; Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή ο Άρης; Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή ο φούρναρης της γειτονιάς; Τέλος πάντων.

Η κατάσταση, πάντως αρχίζει και ξεφεύγει. Οι εργαζόμενοι στο κόμμα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο και ζητάνε τα δεδουλευμένα τους. Θεμιτό, λογικό, αναμενόμενο και δίκαιο. Και κάπου εδώ έρχεται το πολιτικό θωρηκτό που ακούει στο όνομα Πέτρος Δούκας. Ο οραματιστής πολιτικός προκρίνει τον εθελοντισμό και την άμισθη εργασία. Ως πρόταση δεν είναι απορριπτέα, αλλά δεν την εκστομίζεις υπό τέτοιες συνθήκες. Κι αν θες να την εκφράσεις, τότε να δώσεις και το καλό παράδειγμα. Ο ίδιος, ως βουλευτής, εργάζεται αμισθί; Ας είμαστε σοβαροί. Θα δεχόταν να δουλέψει αμισθί; Δεν θέλω κουματάρες. Εδώ δεν ξέρουμε τι σημαίνει εθελοντισμός και θα πάμε στις επιχειρήσεις να εργαστούμε χωρίς να παίρνουμε σέντσι; Επομένως, μια τέτοια πρόταση μπορεί να βρει πεδίο εφαρμογής στο Λουξεμβούργο, αλλά όχι στην Ελλάδα του 2013. Και οι εργαζόμενοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., αγανακτισμένοι με αυτά που βλέπουν και όντας -προφανώς!- αρνητικοί να υιοθετήσουν μια πρόταση όπως αυτή του Δούκα, δηλώνουν: «Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματά μας! Πουλήστε τις βίλες και τα κότερά σας και πληρώστε τους εργαζομένους σας!».

Με αυτά και με αυτά, γίνεται κατανοητό ότι το πάλαι ποτέ ένδοξο ΠΑ.ΣΟ.Κ. λειτουργεί με κινητή μονάδα νεφρού. Για κάποιους άλλους βρίσκεται ήδη στην εντατική. Κι όμως, αρκετοί εξακολουθούν να θεωρούν, λόγω πολιτικής αδράνειας και νοητικής χαζομάρας, τον παρηκμασμένο οργανισμό ως κόμμα εξουσίας. Επομένως, τι μέλλει γενέσθαι; Όπως κάποτε είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Α.Ε.Κ. θα συγχωνευτεί με τον Θρασύβουλο και ο Άρης με την Επανωμή, ας επιδιώξουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να συγχωνευτούν με την Ν.Δ. Από το να έχεις δυο οργανισμούς που χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους, ας μείνει ένας. Ούτως ή άλλως, τόσα χρόνια δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν. Μπατζανάκηδες ήταν. Και τι θα απογίνει ο Μπένι σε μια τέτοια περίπτωση; Θα δεχτεί να γίνει στέλεχος κάποιας άλλης πολιτικής παράταξης που δεν θα πρεσβεύει τις αξίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Δεν το νομίζω. Η εξουσία, άλλωστε, είναι σαν την πρέζα. Και δεν υπάρχει κέντρο απεξάρτησης. Ο ίδιος δήλωσε προς πάσα κατεύθυνση: «Δεν χρειάζομαι προστασία από κανέναν. Είμαι στόχος εδώ και καιρό μιας χυδαίας εκστρατείας. Έως ότου αποκαλυφθεί όμως όλη η αλήθεια, δεν θα κάθομαι με σταυρωμένα χέρια. Δεν είμαι ο Άγιος Νεκτάριος...». Καλώς ή κακώς, αγαπητέ Μπένι, ο μόνος τρόπος για να μην χρειαστείς προστασία, δεν είναι η προαναφερθείσα συγχώνευση, αλλά η αυτοδιάλυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εξάλλου, υπάρχει αντικαταστάτης: το κόμμα του Αλέξη.

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση στο κουίζ της προηγούμενης ανάρτησης είναι ο Sir Charles. Το βρήκε ο Manolo, ο VAD, ο Μέγας Ιωάννης και ο Χρήστος!

Υ.Γ.2 Η μπασκετική Αρειανάρα συνεχίζει ακάθεκτη!

Υ.Γ.3 Από τον Αλέξη Σπυρόπουλο: «Η Μπάγερν έπαιζε, παίζει, θα παίζει σαν Μπάγερν. Δεν έχει την παραμικρή ανάγκη, να παίξει σαν κάτι άλλο. Σαν κάτι που δεν είναι». Απόλυτα εύστοχο το σχόλιο του δημοσιογράφου.

Υ.Γ.4 Είπαμε ότι  η κίνηση για τον Σισέ ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ. Και κατέληξε σε φιάσκο. Διότι, πλείστες φορές, ο ιθύνων νους αγνοεί ότι ένα τέτοιο τέχνασμα μπορεί πανεύκολα και ανέξοδα να μετατραπεί σε μπούμερανγκ.

Υ.Γ.5 Αυτός ο πανικός, με αφορμή τον δανεισμό του Ζαραδούκα εκ μέρους του Άρη, που πρόσβαλε μεγάλη μερίδα του οπαδικού κοινού, δεν μπορεί να εξηγηθεί σε καμία περίπτωση με τη λογική. Προσωπικά αδυνατώ να τον καταλάβω. Ίσως να ευθύνεται το φτωχό μου το μυαλό. Τέλος πάντων. Από κει και πέρα, το ματς είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι αισιόδοξος για νίκη -μακάρι να διαψευσθώ. Υποθέτω ότι η Α.Ε.Κ. θα μας δώσει χώρο και εμείς, όντας γηπεδούχοι, θα προσπαθήσουμε να τον αξιοποιήσουμε. Όμως, επικρατούν δυο δισεπίλυτα προβλήματα: δεν είμαστε καλοί με την μπάλα στα πόδια, δηλαδή όταν έχουμε κατοχή, και είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι στην κόντρα. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα γρήγορα ποδάρια ορισμένων παιχτών μας απέναντι στο αργό αμυντικό κεντρικό δίδυμο της Α.Ε.Κ και θα έχουμε γρήγορε επιστροφές. Η συνέχεια επί του χόρτου.
 
Υ.Γ.6 Το 1984, οι Bon Jovi κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ. Δεν είναι ιδιαίτερο εμπορικό και δεν έχει τα μεγάλα hits, αλλά πρόκειται για έναν τεχνικά ικανοποιητικό δίσκο που βρίθει εντόνων hard rock πινελιών.

Ι'm burning for love, Filled with desire, I can't stand the heat, And my heart's on fire, I can't get enough, It's down to the wire, I'm making my move, I'm looking for you, Ι'm burning for love, You're the victim it's in your eyes, I'm the suspect and love's the crime...You can run but you can't hide, You're the only one I need, To feel the fire inside...

14 σχόλια:

  1. Ενα καλο σερί και...εξασφαλισαμε την παραμονή,για το μπάσκετ μιλάω,φυσιολογικά θα ακολουθήσει η ήττα απ'τον Παναθηναικό(ε,να μην εχουμε και παραλογες απαιτησεις),μετά ομως θελω να μετρησω μεχρι το τελος 7 νίκες,ειναι στο προγραμμα,οπότε μέχρι πενταδα πιανουμε!Είμαι πολύ αισιόδοξος,ε;:)
    -Δεν παρακολουθω πολύ ποδοσφαιρο,αλλά ο Ζαραδούκας ειναι καλός παικτης για τα τωρινά αρειανά δεδομενα,άσχετα αν τον πήγαν πίσω οι τραυματισμοί.Γιατί ενοχλήθηκαν οι οπαδοί,επειδη έρχεται απ'τους γαυρους;Πότε θα ξεκολλήσουμε απ'αυτές τις παπαριές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ψάχνουν να δούνε τι έγινε με το στικάκι, θα ξαναψάξουν, το πήρε ο Μπένι, ο Παπακωνσταντίνου, όχι ο Παπαδήμος, όχι φταίει ο Ομπράντοβιτς, όχι φταίει ο σκουπιδοτενεκές της γειτονιάς, όχι τα χρυσόψαρα της γυάλας της Μαρίκας φταίνε και θα συνεχιστεί μέχρι να βαρεθούνε, να τα παρατήσουνε και να βρούνε άλλο θέμα να ασχοληθούνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Προφανώς και η υποκρισία βασιλεύει, φίλε Κάνθαρε, σ' αυτή την κωλοχώρα. Το ότι Βενιζέλος, Τζέφρυ και Παπαδήμος την γλίτωσαν είναι το λιγότερο. Τα φόρτωσαν όλα στον Παπακωνσταντίνου, που δεν είναι και τόσο πολύ "δικό μας παιδί" για να χρειάζεται προστασία. Μην νομίζεις ότι θα πάθει τίποτα στο τέλος, αφού δεν έκλεψε τίποτα λεφτά σαν τον Τσοχατζόπουλο (επειδή είμαστε Ελλάδα, η ιστορία με το στικάκι, σε σχέση με άλλα που έχουν γίνει, είναι πταίσμα), απλώς θα ξεφτιλιστεί με τις Προανακριτικές και την Ζωή "δεν είμαι από τζάκι" Κωνσταντοπούλου να τον πρήζει στις ερωτήσεις και να τον στριμώχνει στα σχοινιά, και τίποτα παραπάνω. Κι αν τυχόν φτάσει στο Ειδικό Δικαστήριο, όλο και κάποιος θα τον σώσει. Αν ξέρεις, και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πάει στο Ειδικό Δικαστήριο το 1990 για τον Κοσκωτά, και τον αθώωσε με διπλή ψήφο και σκορ 7-6 ο Μητσοτάκης, που είχε κάνει σημαία την πολιτική κάθαρση!!! Έλεγε μάλιστα τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομίζω ότι "οι πρώην Πρωθυπουργοί δεν πάνε φυλακή, πάνε σπίτια τους", και καλά να μην αμαυρωθεί ο θεσμός του πρωθυπουργού. Τρίχες κατσαρές, όλο και κάποια βρωμιά θα ήξερε ο γερο-Ανδρέας για τους κατηγόρους του και τους έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.

    Όσον αφορά τον εθελοντισμό του Πέτρου Δούκα, τί να λέμε τώρα. Ξέρει ο κύριος αυτός τί σημαίνει εθελοντισμός? Πού να ξέρει, ειναι δυνατόν κοτζάμ Δούκας να υπηρετεί άλλους και μάλιστα αμισθί? Οι υπάλληλοι αυτοί θα μείνουν απλήρωτοι, και αυτό δεν αλλάζει, αφού το κόμμα ψόφησε και δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι. Αν χρειαστεί, τα στελέχη θα κάνουν από μόνοι τους τις δουλειές που πρέπει, δηλαδή καθαριότητα, προμήθεια τροφίμων, τακτοποίηση λογιστικών βιβλίων, κλπ. Αν περιμένουν να πουλήσουν Βενιζέλος και σία τα κότερα και τις βίλες για να πληρώσουν αυτούς τους ψωρο-υπαλλήλους, γελάστηκαν. Θα τα πουλήσουν κάποια στιγμή, αλλά όχι για να πληρώσουν τους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ. Θα πουλήσουν για να φάνε.

    Για Μπάγερν και Γκουαρδιόλα, είμαι περίεργος να δω τί θα γίνει.

    Ο Σισέ, για καλή του τύχη, δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό. Έναν ΠΑΟ που άγεται και φέρεται από τους κωλο-οπαδούς που δεν χώνεψαν ποτέ το ότι οι Βαρδινογιάννηδες δεν τους "έπαιζαν" (σε αντίθεση με τον Κόκκαλη και την Θύρα 7), και τους εκδικούνται στο πρόσωπο παιδιών της ομάδας που και καλά είναι τα "παιδιά τους". Δεν θα έβαζα ποτέ το χέρι μου στην φωτιά για κανέναν από τον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό που έγινε με Βύντρα και Σπυρόπουλο είναι αλητεία. Και οι συμπαίκτες τους αλήτες επίσης. Κανονικά, έπρεπε να τους προστατεύσουν, άμα λάχει να αποχωρούσαν και από το γήπεδο. Λες και πάει η ομάδα για τίτλο ή ο,τιδήποτε για να μην έχει περιθώριο να χάνει βαθμούς. Και ας πήγαινε ο Αλαφούζος την άλλη μέρα στην προπόνηση να τους παραπονεθεί αν μπορούσε, επειδή τόλμησαν να εναντιωθούν στους οπαδούς.

    Τέλος, ο Μαρινάκης έσβησε άλλο ένα bullet point από την "to do" λίστα, στην προσπάθεια να γίνει Κόκκαλης. Έδιωξε τον Ζαρντίμ, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, και αήττητο μάλιστα. Όσο άσχημα κι αν έπαιξε τελευταία η ομάδα, πάντα υπάρχουν και οι αγωνιστικές κοιλιές. Υποψιάζομαι ότι τον έδιωξε όχι τόσο επειδή και καλά η ομάδα δεν απέδιδε στο γήπεδο, αλλά για να κάνει λίγη οικονομία στα λεφτά που γλίτωσε από τον Ζαρντίμ, λόγω απουσίας απειλής στο πρωτάθλημα. Προφανώς, ο Νικοπολίδης θα κάτσει μέχρι το καλοκαίρι, δεν νομίζω να κάτσει και του χρόνου. Τον Ζαρντίμ δεν έπρεπε καν να τον προσλάβει το καλοκαίρι, αλλά δεν του φέρθηκε εντάξει ο Βαγγέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θεαματικη πτωση η καλυΤερα η διαλυση του ΠΑΣΟΚ δεν πρεπει να εκπλησει κανεναν, με το ΠΑΣΟΚ ηταν που η Ελλαδα μετα το 80` συμμετειχε στην μεγαλη μεγενθυση και οχι αναπτυξη της παγκοσμιας οικονομιας παιρνοντας δανεια που το 93` φτασαν το 100% του ΑΕΠ,και που δεν μειωθηκε ποτε αυτο το ποσοστο ακομα και ως το 2008,και οταν η φουσκα εσκασε, η μεγενθυση σταματησε και τα δανεια κοπηκαν ετυχε να ειμαστε η πρωτη βομβα που σκαει,οποτε μαζι με τν διαλυση της οικονομιας μου φαινεται απολυτα λογικη η διαλυση και του κομματος που ηταν ο "υπευθηνος" τοτε.

    Οσο για τον εθελοντισμο μην το γελατε, πολυ πιθανο θεωρω να δω τιποτα συμπεθερους που η ατομικη τους επιτυχια βασιστηκε στην επιτυχια του ΠΑΣΟΚ να τρεξουν να "σωσουν" το κομμα.

    Πολυ ωραιο αρθρο κανθαρς,μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατάφερες κι έχωσες πάλι τον Άρη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον Μπένι! Αλλά βλέπω ότι με τα χρώματά τους έβαλες και στο παιχνίδι σου ΠΑΟ και ΑΕΚ! Έτσι όπως μπερδεύεις συνειδητά τη σκέψη σου, ως συνήθως, μου δίνεις το δικαίωμα να το κάνω κι εγώ. Σωστά λοιπόν βάζεις δίπλα στο ΠΑΣΟΚ τον Άρη, όπως ΑΕΚ και ΠΑΟ, θα πω εγώ.

    Ασήμαντο, ανύπαρκτο το ΠΑΣΟΚ, μικρό κόμμα, ζόμπι. Είναι ικανό να καταστρέψει ακόμα και την κινητή μονάδα νεφρού με τον ανθυγιεινό τρόπο που τρέφεται. Αφού δεν συγχωνεύτηκαν ΑΕΚ και Άρης με Θρασύβουλο και Επανωμή αντίστοιχα (καλώς δεν συγχωνεύτηκαν) ας το κάνει το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, όπως το ΙΚΑ με το ΤΕΒΕ, το ΤΣΑ κλπ. Ας μπουν όλοι τους στο ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε όλοι τους άρρωστοι είναι! Θα μου πεις τι θα μείνει εκεί στο κέντρο; Ας μείνει ο ανυπόφορος και υπό μετάλλαξη ΣΥΡΙΖΑ αποβάλλοντας τις συνιστώσες; Γιατί όχι; Αφού κατάφερε στη συνάντησή του με τον Σόιμπλρ να μετατρέψει την «κατάργηση» του μνημονίου σε «διαπραγμάτευσή» του, ας μείνει! Η τεχνική του Ανδρέα είναι διαχρονική, να εξαπατά τον κόσμο!

    Ασήμαντες μικρές ομάδες ο Άρης και η ΑΕΚ (σε… φούντωσα ε;). Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν ακόμα και οι δύο για να χαρακτηριστούν τελεσίδικα έτσι; Η ιστορία τους; Τι να πει η χώρα για την ιστορία της που ακόμα δεν μπορεί να πιάσει τον πάτο; Ιστορικές ομάδες που έχουν πάψει να πρωταγωνιστούν είναι πολλές στην Ευρώπη είτε ανήκουν στην Α’ κατηγορία είτε συνήθως από τη Β’ κατηγορία και πιο κάτω . Όσες δεν αντέχουν ας πάψουν να υπάρχουν είτε λέγονται Ολυμπιακός, είτε ΠΑΟ, είτε «Άσπρα Σπίτια». Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Αυτός ο «αγώνας» αρκετών ομάδων να παραμείνουν ακόμη και σαν νεκροζώντανες στο προσκήνιο είναι πέρα κάθε λογικής. Που είναι η Λιντς, η Νόττιγχαμ Φόρεστ, η Ελλάς Βερόνα, ποιο το κύρος ομάδων σαν την Τορίνο και την Γκλάντμπαχ σήμερα!

    Το «πολιτικό θωρηκτό» και μαλακιστίρι ξεστόμισε κάτι που την εποχή της μεγάλης κρίσης στην ναυτιλία το 1959 είχε βρει εφαρμογή. Μπαρκάριζαν άμισθοι νησιώτες ναυτικοί με μόνη απαίτηση το καθημερινό φαγητό τους, αφού οι άγονες πατρίδες τους δεν έδιναν τότε προοπτικές. Ταξίδευαν μήνες και χρόνια ολόκληρα υπό τέτοιες συνθήκες. Επειδή ακόμα το επίπεδο της σημερινής Ελλάδας δεν έχει φτάσει στην εποχή του ’59 ας αφήσουμε αυτή την κουβέντα για τα επόμενα χρόνια μιας και κατά κει οδεύουμε. Ήδη κατρακυλώντας έχουμε πιάσει το ΄80.

    Το θέμα Μπένι ας μην το ζορίζουμε κι άλλο. Ακόμα ένα πολιτικό πτώμα. Αν έβαζα στοίχημα για το ποίος έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει στο μέλλον πρωθυπουργός, Βενιζέλος ή Τσίπρας, θα έβαζα όλα τα λεφτά μου στον Αλέξη.

    Ναι η κατάσταση έχει ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα κι αν θέλουμε να αλλάξει κάτι πρέπει να αποδεχτούμε όλα τα κακά ακόμα κι αν αφορούν τα «δικά» μας και μας πονούν.
    Οι ΠΑΣΟΚΟΙ να κοιτάξουν να βρουν άλλη στέγη, πολιτικά στελέχη, οπαδοί και λαμόγια που του αναλογούν.

    Όλοι μας ας προβληματιστούμε με την νέα άνοδο της ΧΑ στο 12% κι αντί να την αγνοούμε, να την περιφρονούμε, να την υποβαθμίζουμε, ας αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που την κάνει δυνατότερη. Γιατί ένα τεράστιο τμήμα του εκλογικού σώματος την προτιμά. Το φίδι συνεχίζει και γεννάει, ΓΙΑΤΙ;

    Ο Άρης και η ΑΕΚ και πολλές άλλες ομάδες ας το πάρουν απόφαση ότι η λύση γι’ αυτές είναι ο υποβιβασμός και αν έχουν τα κότσια να επανέλθουν εκεί που λένε ότι αξίζουν να ανήκουν. Ας μην προκαλούν με συλλαλητήρια, καταλήψεις αθλητικών κέντρων και συλλογή υπογραφών για αναστολή πληρωμών των οφειλών τους (άκουσον-άκουσον) την ώρα που άνεργοι και άστεγοι υποφέρουν και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον Ολυμπιακό (τον Ζαρντίμ) και τα χθεσινά έχω να πω ότι ούτε αυτός είναι άτρωτος από την κρίση. Το ότι υπάρχει ο Μαρινάκης που «σκορπάει(;)» κάποια χρήματα δεν σημαίνει ότι όλα εκεί πάνε καλά. Αν δεν υπήρχε αυτός η πορεία του θα ήταν σχεδόν η ίδια με αυτές των υπολοίπων ομάδων και λέω σχεδόν γιατί διαθέτει το καινούργιο «Καραϊσκάκη» που αποτελεί μια εμπορική βάση.
    Τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός παρουσίαζε ένα πολύ άσχημο θέαμα και παρόλο, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερη από πέρυσι. Προσαρμόζεται αθόρυβα (χωρίς να το καταλαβαίνουν οι οπαδοί του) στην πραγματικότητα και προσπαθεί να κρατήσει το επίπεδό του απλώς πάνω από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Ο στόχος του όπως και των άλλων του αυτού επιπέδου ελληνικών ομάδων είναι το πρωτάθλημα και δευτερευόντως το κύπελλο. Από κει και πέρα ΜΟΝΟ τα εκατομμύρια του πρώτου γύρου του Champions League τους «καίνε» και μετά ότι καλό προκύψει. Τα υπόλοιπα για «δόξες» και «μυθικές πορείες» στην Ευρώπη είναι για τους ανεγκέφαλούς.

    Η… μουρμούρα λοιπόν των «φιλάθλων» εις βάρος του Ζαρντίμ αποτέλεσε την αφορμή της απόλυσής του. Και λέω αφορμή γιατί πιστεύω ότι ήταν προδιαγεγραμμένη. Και ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε για να το επισπεύσει!

    Με δικαιολογία το κακό θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα, λες και πέρυσι ήταν θεαματική, ο Μαρινάκης απαλλάχτηκε από ένα βαρύ συμβόλαιο, αυτό του προπονητή. Υπολείπονται αυτά των Τοροσίδη και Τζεμπούρ που θα δούμε πως θα καταλήξουν οι υποθέσεις τους. Έπρεπε να βρει δικαιολογία που να αντέχει έστω και ελάχιστα στην λογική και να μη γίνει ρεζίλι που απολύει έναν προπονητή με τον οποίο η ομάδα δεν έχει γνωρίσει ήττα, είναι πρώτη με 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και συνεχίζει στην Ευρώπη. Πήγε βέβαια στα σκουπίδια το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» όσον αφορά το θέαμα. Η πίεση των ανεγκέφαλων του έλυσε τα χέρια.

    Ναι πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από προπονητή αυτή την περίοδο. Του φτάνει και ο Νικοπολίδης να βγάλει τη χρονιά αναίμακτα. Και να σου πω και κάτι; Δεν θα εκπλαγώ αν πάει με αυτόν ως το τέλος της περιόδου. Αντίθετα θα το θεωρούσα ευφυές αν τελικά το πράξει.

    Ήθελα να ‘ξερα, θα έλεγαν το ίδιο, θα μιλούσαν για θέαμα και άλλες αηδίες, επίσημος Ολυμπιακός και οπαδοί, αν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ήταν ποιοτικά και αγωνιστικά κοντά του; Ασφαλώς όχι αφού τότε θα ήταν υπό αμφισβήτηση τα εκατομμύρια της Ευρώπης και ο Ζαρντίμ θα ήταν αυτοκράτορας στο λιμάνι κι ας ήταν το θέαμα ελεεινό και το γεγονός ότι η ομάδα τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα αγωνιστικά. Αγκομαχεί να κερδίσει ακόμα και ομάδες σαν την Παναχαϊκή και Καβάλα στο κύπελλο.

    Κάποιοι μίλησαν για κίνητρα και πειραματισμούς. Για το κίνητρο θα συμφωνούσα αν ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού προσπαθούσε να κάνει κάτι, πράγμα που δεν έκανε. Τι να κάνει; Πειραματισμούς, που δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑΝ! Αντίθετα έβαλε στο ψυγείο τους Φετφατζίδη, Βλαχοδήμο, Τάτο κλπ. Δεν ξέρω καν αν θα είχε κερδίσει και τον Μανωλά αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Αβραάμ. Ούτε σε αγώνες που το σκορ ήταν 4-0 δεν τους επέλεξε ούτε καν σαν αλλαγές. Πότε θα τους έδινε ευκαιρίες; Σ΄ αυτή την περίπτωση ο Ζαρντίμ έκανε μέγα λάθος!

    Κλείνοντας έχω να πω ότι ο Μαρινάκης ορθά έπραξε έστω και καθυστερημένα. Πριν φτάσει στο σημείο των ΠΑΟ και ΑΕΚ, να τρέχει και να μη φτάνει, αρχίζει και ρίχνει το μπάτζετ (proypologismos στα αγγλικά…) της ομάδας σε ρεαλιστικά, για την εποχή, και ελληνικά δεδομένα επίπεδα. Σιγά-σιγά η ομάδα θα ελληνοποιηθεί έστω και χωρίς το Ζαρντίμ αφού εκείνος δεν το επιθυμούσε.

    Η ομάδα προετοιμάζεται για την επιβίωσή της μέσα στην γενική κατρακύλα της χώρας.

    Ετοιμάζεται για τη νέα εποχή του ποδοσφαίρου, αν αυτή υπάρξει, στο να παραμείνει πρώτη στο… χωριό (Ελλάδα).

    Η… πόλη (Ευρώπη) μπορεί να περιμένει!

    Υ.Γ.: Άκουσα σήμερα ότι από την νέα περίοδο δεν θα υπάρχει Δ’ Εθνική. Θα συγχωνευτεί με την Γ’ Εθνική. Κι όλα αυτά όταν πέρυσι τα λαμόγια είχαν αποφασίσει την αύξηση των ομάδων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την άνοδο στην Β Εθνική των αμαρτωλών Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή;

    Καλησπέρα παλικαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προτάσσει τα στήθη του ο ευρύστερνος Μπένι; Τι με λες τώρα γαβρί μ'!

    Η λέξη στικάκι δεν είναι πρόστυχη; Παράδειγμα σε ταινίες για ... προχωρημένους λέει η πρωταγωνίστρια: baby, stick it in my pussy! Κατ' επέκταση ο έχων στικάκι είναι ο μικροτσούτσουνος ...

    Για τον Ολυμπιακό, φίλαθλο-οπαδό- ή whatever, ο δανεισμός του 28χρονου Ζαραδούκα δεν έχει ποδοσφαιρική λογική. Σαν Ζαρντίμ θα παραχωρούσα τον Λυκογιάννη, να πάρει παιχνίδια να ψηθεί. Θα μου πεις, αυτά πρέσβευε και ο - κανονικός - Ζαρντίμ και τον πουλέψανε.

    Το Χ που περίμενε όλη η υφήλιος ήρθε τελικά στο Βικελίδης, με οφσάιτ γκολ του Πετρογκόλ στα πολύ χασομέρια. Όπως και με το χθεσινό 1-1 στο ΟΑΚΑ, όποιος είχε την "έμπνευση" να το παίξει στο live score κονόμησε. Αν μάλιστα είναι μέλος της ομάδας, ενισχύει - όσο να πεις - τις πιθανότητες να το πετύχει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Συμπληρώνω: ο Τοροσίδης μόλις ανακοίνωσε επίσημα ότι φεύγει για τα ξένα και εγκαταλείπει το "μεγαλείο του Ολυμπιακού". Κατά την γνώμη μου, πήρε την σωστή απόφαση, και οι δύο πλευρές θα βγουν κερδισμένες. Ο Τοροσίδης θα έχει την ευκαιρία να επαναφέρει την καριέρα του σε παλαιότερα στάνταρντ, και ο Ολυμπιακός να απαλλαχτεί από έναν παιχταρά μεν αλλά εφησυχασμένο μπουζουκόβιο απ' ότι κατάλαβα. Στον Ολυμπιακό τα έκανε όλα, και εδώ και 3 χρόνια αγωνιστικά έχει πάρει την κάτω βόλτα. Αν έμενε, η κατρακύλα του λόγω εφησυχασμού θα συνεχιζόταν.

    Πάντως, τα λόγια του θα έπρεπε να είναι καμπανάκι. "Έχω αποφασίσει να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Θέλω να τονίσω ότι ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση δεν είναι οικονομικός. Θέλω να ζήσω το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό." Σαν να λέει επίσημα, στα μούτρα του Μαρινάκη, όπως όλοι μας, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα είναι *&^%$#@. Αυτό είναι μεγάλη χλαπάτσα για τον Βαγγέλη.

    Είμαι περίεργος να δω σε ποιά ομάδα και ποιό πρωτάθλημα θα πάει το καλοκαίρι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θα έλεγα Γερμανική ομάδα (πλην Μπάγερν και Ντόρτμουντ προφανώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα πάλι κάπου αλλού θα τα ρίξουν και στο τέλος λογικά δεν θα την πληρώσει κανένας!

    Ας πάρουμε τα λεφτά από τους φοροφυγάδες και μόνο η δημόσια ξεφτίλα των κυβερνούντων μου αρκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης πετυχημένο θα ήταν το..."πούλα και φύγε", μόνο που αντί για Τζίγκερ θα έλεγε...Μπένι...ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. VAD, τα πράγματα στο μπάσκετ είναι τόσο ρευστά που μέσα σε λίγους αγώνες μπορεί να βρεθείς από τις τελευταίες θέσεις στην πρώτη εξάδα και τούμπαλιν. Οι οπαδοί ενοχλήθηκαν, διότι, όπως λένε, με τους δανεισμούς των Διαμαντάκου και Ζαραδούκα ανεβήκαμε στο άρμα του Ολυμπιακού. Απίστευτα πράγματα. Πραγματικά απίστευτα. Όπως είχαμε ανέβει στο άρμα της Γκλάντμπαχ όταν είχαμε πάρει δανεικό τον Μπομπαντίγια ή στο άρμα της Παρί όταν είχαμε πάρει δανεικό τον Ελ Καρκουρί.

    Πρόεδρε, προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Προφανώς και πρέπει να αποδοθούν. Απλά ελπίζω η Δικαιοσύνη να συνεχίζει απερίσαπστη το έργο της. Διότι βρισκόμαστε σε μια χώρα, όπου υπάρχει έγκλημα, αλλά όχι ένοχος.

    Χάρη, καταννοώ πλήρως την πρώτη παράγραφο που γράφεις. Μιλάμε για τρελό παπατζιλίκι. Και μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού. Ναι, του ίδιου που εδώ και χρόνια έχει μπερδέψει τις προτεραιότητές του. Δυστυχώς, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανίκανους και ανήθικους ανθρώπους. Για την πρόταση του Δούκα δεν υπάρχουν λόγια. Δεν είναι μόνο το timing άστοχο, αλλά η όλη εξήγηση που έδωσε. Βρισκόμαστε σε μια χώρα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την κοινωνική οικονομία, μεταξύ της οποίας ανήκει κι ο εθελοντισμός. Δηλαδή δεν τον εξασκεί, αγνοεί την σημασία του. Και έρχεται ο Δούκας και μου λέει να πάω να δουλέψω σε μια επιχείρηση χωρίς να παίρνω φράγκο; Ο εθελοντισμός συνιστά επιλογή κι όχι ανάγκη. Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω αν παρακολουθείς τις εξελίξεις στο θέμα των χρεών που ταλανίζουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Υπερχρεωμένα κόμματα που έχουν τεράστια εσωτερικά ελλείμματα δεκάδω εκατομμυρίων ψηφίζουν νόμους και ισοπεδώνουν άτομα, ή εταιρίες, που ακόμα και τα 100 ευρώ τον μήνα μπορεί να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή τους. Αφού έχουν κάνει μπουρδέλο τα οικονομικά των τα κομμάτων τους, θα κολλήσουν σε εμένα και σε εσένα; Για Μπάγερν και Γκουαρντιόλα, ο χρόνος, και μόνο ο χρόνος, θα δείξει. Αυτό το πράγμα με τον Σισέ ήταν άθλιο εκ μέρους της ΠΑΕ Πανθηναϊκός. Και το λυπηρό είναι ότι υπήρχαν οπαδοί που τσίμπησαν. Μιλάμε για μεγάλη παθογένεια στο οπαδικό κίνημα του ΠΑΟ. Η αντιμετώπιση των οπαδών προς τον Βύντρα και τον Σπυρόπουλο είναι τραγική. Αυτός ο Βύντρα είναι ήρωας. Και δεν υπερβάλλω. Για τον Ολυμπιακό έχω σκοπό να γράψω ένα άρθρο. Ουσιαστικά θα αναφέρεται στην τακτική του Ζαρντίμ. Δεν έχω διάθεση να αναλύσω τους λόγους απομάκρυνσης. Δεν μπορώ να ασχολήθώ με έναν παραλογισμό που είναι αυτονόητος.

    Ιταλέ, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είσαι πανεύστοχος στην ορολογία σου: ο σωστός όρος είναι οικονομική μεγέθυνση κι όχι οικονομική ανάπτυξη. Έχει τεράστια διαφορά το ένα με το άλλο. Και δυστυχώς, βλέπω ότι η ανάπτυξη που λέει και ξαναλέει ο Σαμαράς αναφέρεται σε μεγένθυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρήστο, παντού χωράει η Αρειανάρα!

    Το θέμα με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι αυτή την στιγμή συνιστά έναν κυριολεκτικά άχρηστο και περιττό οργανισμό. Δεν υπάρχει καμιά χρησιμότητα. Ούτε για τη χώρα, ούτε για τους πολίτες, ούτε καν για τους ίδιους τους εργαζομένους. Αν ήταν επιχείρηση θα είχε ήδη κλείσει. Προ πολλού.

    Εδώ πρέπει να σε διορθώσω: ο Άρης και η ΑΕΚ δεν είναι ασήμαντες ομάδες. Μην είμαστε υπερβολικοί. Αλλά και να πέσουν στην Δ' Εθνική, ακόμα και να διαλυθούν, δεν θα τα βάψω και μαύρα. Πρώτα από όλα είμαι φίλαθλος και αντιλαμβάνομαι ότι έχω να ασχοληθώ με σοβαρότερα πράγματα. Δεν ξέρω τι εικόνα ανθρώπου και φιλάθλου έχω περάσει μέσα από αυτό το blog για μένα, αλλά ειλικρινά σου μιλάω, αν ο Άρης πρέπει να πέσει, ας πέσει. Αν πρέπει να διαλυθεί, ας διαλυθεί. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

    Αυτό που γράφεις για την ναυτιλία του 1959, δεν έχει σχέση με αυτό το πράγμα που προτείνει ο Δούκας. Ο εν λόγω κύριος πρέπει να σκέφτεται περισσότερο τις ρηξικέλευθες προτάσεις που υποβάλλει προς πάσα κατέθυνση. Και να θυμάται να δηλώνει στο πόθεν αίσχες τα εκατομμύρια του...

    Ο Μπένι πρέπει να αυτοδιαλύσει το ΠΑΣΟΚ και να αποσυρθεί από την πολιτική. Να βγει και να πει ότι το κόμμα απέτυχε παταγωδώς. Να αναλάβει την ευθύνη. Να αποχαιρετήσει τον κόσμο, να αποσυρθεί στα ενδότερα και να εξασκήσει το επάγγελμά του. Αυτό που σπούδασε εννοώ.

    Ο μόνος που μπορεί να εκδιώξει ή να συγκρατήσει την Χρυσή Αυγή, είναι ο ίδιος που την έβαλε στην Βουλή: ο ελληνικός λαός. Τέλος. Αλλά, όσο τα άλλα κόμματα προβαίνουν σε αστοχίες έργων και δηλώσεων, τόσο θα ανεβαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Χωρίς να ασκεί ιδιαίτερη πολιτική σε παν επίπεδο. Κι αυτό είναι το λυπηρό. Πάμε, δηλαδή, να διορθώσουμε το λάθος με λάθος.

    Για την απομάκρυνση του Ζαρντίμ δεν υπάρχουν λόγια -προφανώς κι ο Ζαρντίμ ενδέχεται να έκανε λάθος επιλογές, αλλά δεν ξέρω κάποιον προπονητή που δεν κάνει λάθη. Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις. Ξέρεις ποια είναι η αλήθεια; Ότι ο Ολυμπιακός σε οργάνωση βρίσκεται πιο μπροστά από τις άλλες ομάδες. Κι όμως, αυτή η ομάδα δεν έχει θεσπίσει πλάνο! Αν είχε πλάνο δεν θα έφερνε τον Ζαρντίμ ως αντικαταστάτη του Βαλβέρδε και δεν θα τον παρουσιάζε ως hot όνομα. Εκτός αν θεωρείται πλάνο το να χαϊδεύεις τα αυτάκια των οπαδών. Και το χειρότερο είναι ότι η έλλειψη ανταγωνισμού θα καταρρακώσει τον Ολυμπιακό. Το χείριστο είναι ότι δεν το καταλαβαίνει.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπουργέ, δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με το παιχνίδι στο Χαριλάου. Τακτικά δεν υπήρχε η παραμικρή συγκίνηση, ενώ διαιτητικά αρνούμαι να μπω στην λογική του παραλόγου. Απλά διαπιστώνω για πολλοστή φορά ότι ο κόσμος πάσχει από έλλειψης παιδείας. Και δεν εννοώ μόνο αθλητικής. Για να έχουμε καλό ερώτημα, από που γνωρίζεις αυτά τα πράγματα περί στικακίου;! Είσαι σάτυρος!

    Χάρη, ο Τοροσίδης ήταν κάθε πέρσυ και καλύτερα. Ίσως να είχε χάσει το ενδιαφέρον του και να ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Δεκτό. Απλά να γνωρίζει, ειδικά από την στιγμή που θέλει να ζήσει το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, ότι σε εκείνα τα μέρη επικρατούν διαφορετικές καταστάσεις και αντιλήψεις. Για παράδειγμα, η Γερμανία δεν έχει Γλυφάδα. Τέλος, νομίζω ότι, λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα, η περιθωριοποίηση του Ολυμπιακού δίνει στο στοίχημα λιγότερο από μονάδα. Κι αυτό δεν ξέρω πως θα το αντέξει η περηφάνεια του Μαρινάκη.

    Tommy, προσωπικά δεν μου αρκεί η δημόσια ξεφτίλα. Θέλω απονομή Δικαιοσύνης. Άκυρο: απαιτώ απονομή Δικαιοσύνης.

    Ευχαριστώ πολύ, Μάρκο! (Τζίγγερ, αγόρασε και γύρνα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...