Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Οι Έλληνες ζούνε με το χθες

Λέγαμε το καλοκαίρι ότι η ηγεσία μιας χώρας δεν είναι παγωτό. Να μην μας αρέσει η μία γεύση και να επιλέγουμε μια άλλη. Για παράδειγμα, να αλλάζουμε το σορμπέ λεμόνι με φράουλα Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ο πολιτικός στίβος δεν συνιστά πεδίο δοκιμών. Και δεν πρέπει να τις ανέχεται: δεν πρέπει να τις ανεχόμαστε. Όπως αυτό το κακόγουστο αστείο με την Χρυσή Αυγή που θυμίζει πείραμα της N.A.S.A. Τέλος πάντων. Ας επανέλθουμε στον Αλέξη. Με ποιο κριτήριο να κυβερνήσει ο Τσίπρας; Επειδή βγαίνει και δηλώνει ότι είναι έτοιμος να πάρει τα ηνία της Ελλάδας; Τι σημαίνει αυτό; Κι ο Τζέφρυ έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν». Το μοναδικό αβαντάζ του Τσίπρα είναι ότι δεν έχει δοκιμαστεί στην εξουσία. Κι ως εκ τούτου, μπορεί να λέει και να τάζει ό,τι γουστάρει. Πάντοτε εκ του ασφαλούς. Και, φυσικά, με το στόμα. Αυτή είναι η πολιτική του. Άντε, στο τσακίρ κέφι, να συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα από αυτά που δηλώνουν τα στελέχη των διάφορων παρατάξεων που συγκροτούν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή να επιτίθεται στον Μπένι για τη λίστα Λαγκάρντ. Εκτός αν ο Έλληνας ψηφοφόρος θέλει να τιμωρήσει την Ν.Δ. και το παρηκμασμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ., διορθώνοντας το λάθος με λάθος. Όπως έγινε με την εκτόξευση της  Χρυσής Αυγής σε τρίτο κόμμα. Η πολιτική, όμως, δεν αντιπροσωπεύει το λίκνο της εκδίκησης, αλλά την επιλογή του λιγότερο κακού. Και μια κυβέρνηση, με τον Τσίπρα Πρωθυπουργό, τους κλώνους του Τατσόπουλου (αλήτης) Υπουργούς και τις ''ριζοσπαστικές'' προτάσεις του κόμματος να γίνονται (;) πράξη, μόνο άσχημα πράγματα μπορούν να επιφέρει. Κι αυτό είναι γκαραντί.


Καλώς ή κακώς, όπως έχει η κατάσταση αυτή την στιγμή, όπως δηλαδή διαμορφώθηκε από τις τελευταίες εκλογές και έπειτα, πρέπει να υπάρξει στήριξη στον Σαμαρά. Και πριν πέσετε να με φάτε, οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι ουδείς πολιτικός με εκφράζει. Εξάλλου, είπα και στην προηγούμενη παράγραφο ότι η πολιτική είναι η επιλογή του λιγότερο κακού. Κι όταν λέω στήριξη στον Σαμαρά, εννοώ ουσιαστικά να βοηθήσουμε στον εαυτό μας: να φερόμαστε ως άνθρωποι και όχι σαν άνθρωποι. Αλλά πώς μπορεί να συμβεί αυτό, όταν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τα πιο απλά πράγματα; Για παράδειγμα, να μην καπνίζουμε σε δημόσιους χώρους, να μην οδηγούμε σαν μανιακοί στον δρόμο ή να μην πετάμε σκουπίδια από δω κι από κει. Ας μην ξεφύγω, όμως. Ένας άλλος που πρέπει να στηρίξει τον Σαμαρά είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Με έργα. Του δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να μείνει στην ιστορία ως ένας μεγάλος μεταρρυθμιστής. Και θα είναι κρίμα, για όλους μας, να την πετάξει στον κάδο των αχρήστων. Πλην των ισχυρότατων επιρροών της Τρόικας στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, οι κυβερνώντες πρέπει να επιδείξουν δημιουργικότητα, πρωτοβουλία και φαντασία. Κι όλα αυτά με την συνδρομή έντονης θέλησης. Δεν υπάρχει άλλη πολιτική λύση στον ορίζοντα. Για παράδειγμα, η φοροδιαφυγή πρέπει να παταχθεί. Και είμαι απόλυτος σε αυτό. Χωρίς να ενδιαφέρει το κράτος ποιος φοροδιαφεύγει, πως λέγεται, τι δουλειά κάνει κ.λπ. Όπως, επίσης, πρέπει να ξεκινήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ενδεχόμενη εξόρυξη υδρογονανθράκων. Χωρίς να λογαριάζουμε ιδιαίτερα τις ενστάσεις των Τούρκων. Τέλος, ωραίοι οι κοινωνικοί αυτοματισμοί, αλλά χωρίς αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν υπάρχει προκοπή.

Συνεπώς, το αδηφάγο και δυσανάλογα μεγάλο κράτος που μας περιβάλλει, που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε παρέα με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, που εμείς οι ίδιοι το αποτελούμε, πρέπει να εξομαλυνθεί και αναπόφευκτα να συρρικνωθεί. Ειδάλλως, θα γίνουμε όλοι, ή έστω οι περισσότεροι εξ υμών, άμισθοι υπάλληλοι ενός προβληματικού κράτους. Ναι, εκείνοι ήταν μεγαλο-κλέφτες, κι εμείς μικρο-απατεώνες. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να κοιτάμε το ''ένδοξο'' παρελθόν και να κατακρίνουμε τα πάντα και τους πάντες πλην των εαυτών μας; Ότι δεν πρέπει να ξεριζωθούν νοοτροπίες δεκαετιών; Η Άντζελα Δημητρίου (φώτο) τραγούδαει ότι οι χωρισμένοι ζούνε πάντα με το χθες. Το ίδιο και οι Έλληνες. Ίσως, διότι, χορτάτος λαός δεν επαναστατεί. Και προφανώς εννοώ νοητικά.

Υ.Γ.1 Από τον Κώστα Καίσαρη: «Γι' αυτό λοιπόν επαναλαμβάνω αυτό που έλεγα και χθες: Το δίδυμο Αδαμίδη-Βιντιάδη είναι πολύ χειρότερο από το δίδυμο Τσάκα-Φεϊζάλ. Ο Τσάκας τουλάχιστον έχει δείξει μια συνέπεια. Για όσους είναι άπιστοι Θωμάδες έφερε τον πρίγκιπα στην Αθήνα. Να τον δούνε από κοντά. Να τον ακουμπήσουνε για να διαπιστώσουν ότι είναι πραγματικός κι ότι δεν πρόκειται για περί φαντάσματος. Και αν ζήτησε τρεις μέρες παράταση για τα λεφτά δεν χάθηκε ο κόσμος. Ο Βιντιάδης μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει απολύτως τίποτα. Προφανώς έχει δει αλευρωμένους τους ΑΕΚτζήδες και τους έχει περάσει για μυλωνάδες».

Υ.Γ.2 Από τον Αντώνη Πανούτσο: «Αυτό που με τα χρόνια πιστεύω είναι ότι ο καλός τεχνικός διευθυντής κρίνεται από τους παίκτες που απορρίπτει και όχι από αυτούς που παίρνει».

Υ.Γ.3 Η νίκη του Άρη, επί του Πανιωνίου, αποτελεί μεγάλη, πολύ μεγάλη βαθμολογική ανάσα-έστω κι αν αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά η εξάρτηση της ομάδας από τον Αγκάνθο. Και σε αυτό το σημείο, όπως έχουμε πει, πρέπει να ενδιαφερόμαστε μόνο για τους βαθμούς. Το μόνο που ελπίζω είναι ότι η διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή τέλος πάντων, θα έχει καταστρώσει εναλλακτικά σχέδια για κάθε ενδεχόμενο (π.χ. παραμονή ή υποβιβασμό).

Υ.Γ.4 Αλίευσα ένα (εύστοχο) σχόλιο κάποιου χρήστη από μια αθλητική ιστοσελίδα: «Φτάσαμε στο σημείο να ενοχοποιήσουμε την πεντακάθαρη, αδιαμφισβήτητη και εμφατικά μεγαλειώδη ανωτερότητα μιας ομάδας». Ποια ήταν η αφορμή για την συγκεκριμένη δήλωση; Η νίκη και η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Εσπανιόλ.

Υ.Γ.5 Αυτά είναι!

16 σχόλια:

  1. Eσύ καλά τα λες κι εγώ μαζί σου,αλλά ο Έλληνας δεν αλλάζει το έχει δείξει άλλωστε κατά καιρούς!Όσο για όλους αυτούς,το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος και να βγεί,εμείς πρέπει να δουλέψουμε για να φάμε...καλημέρες και φιλί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από 10 μήνες απουσίας μου, παρατηρώ μια σχετική αποστασιοποίηση (θετικό αυτό) από την υπόθεση ποδόσφαιρο (μόνο υστερόγραφα).
    Να υποθέσω ότι οφείλεται στην εικόνα που παρουσιάζει ο Άρης και η μη αναστρέψιμη καθοδική πορεία του που δεν σημαίνει και την τελική πτώση του στο τρέχον πρωτάθλημα; Κι επειδή σε θεωρώ smart δεν πιστεύω να ζεις με αυταπάτες!
    Για τα σοβαρά της κύριας ανάρτησης δεν έχω να πω πολλά αφου συμφωνώ μαζί σου.
    Και πάλι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά παλικαρά μου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως έχω πει παλιότερα κάθε μέρα μπριζόλα ας φάμε και λίγο φασολάδα!
    Με γαμάνε πολλά χρόνια Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ ας γαμήσει λίγο κι ο Τσίπρας, δεν είναι κακό να πάρει την ευκαιρία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tommy μου εδώ συμφωνώ απόλυτα...τόσα χρόνια μας γαμάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι...ας δούμε και κάτι διαφορετικό! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα αθλητικά έχω δηλώσει άσχετη ως γνωστόν, για τα πολιτικά όμως θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!
    Κανείς πολιτικός δεν με εκφράζει, όμως ο Τσίπρας μου θυμίζει τόσο έντονα τον Ανδρεα που έταζε λαγούς με πετραχείλια και όλοι ξέρουμε που μας οδήγησε η πολιτική του, ώστε θεωρώ ότι η τυχόν επιλογή του θα μας αποτελειώσει!
    Φιλιά Κανθαράκο, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλιοκόριτσο, προφανώς και πρέπει να δουλέψουμε. Και θα δουλέψουμε. Ο Έλληνας δεν είναι τεμπέλης. Αλλά αυτές οι πελατειακές σχέσεις πρέπει να κοπούν όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Διότι οι σχέσεις ψηφοφόρων και πολιτικών κλονίστηκαν, επειδή κόπηκε, έστω μερικώς, η μάσα. Δυστυχώς, εξακολουθούμε να λειτουργούμε με αξιοπερίεργα κίνητρα. Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο.

    Chrisgio, χαίρομαι που σε βλέπω! Γράφω περισσότερα πολιτικά/κοινωνικά/προσωπικά άρθρα, διότι πλέον δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλο τα ίδια και τα ίδια -ακόμα και τακτικά δεν υπάρχει κάποια καινοτομία ή κάτι διαφορετικό. Ουδείς μαθαίνει. Βαριέμαι και, κυρίως, ενοχλούμαι να γράφω συνέχεια τα αυνονόητα. Δεν είναι τυχαίο ότι καθετί που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο φλερτάρει με την τρέλα, τον παραλογισμό και την έλλειψη του αυτονόητου. Δεν έχω και πολύ χρόνο για να παρακολουθώ ενδελεχώς τα ξένα πρωταθλήματα και να γράφω για αυτά. Τέλος πάντων. Καλή χρονιά!

    Tommy, διαφωνώ. Η χρονική περίοδος και οι τωρινές συγκυρίες δεν αρμόζουν για ''δοκιμή Τσίπρα''. Αν ήταν διαφορετικό το πολιτικό σκηνικό και οι οικονομικές συνθήκες, να το συζητούσαμε -αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο παραλογισμός αυτών που δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν και τότε αμείωτος. Αλλά, τώρα, έτσι όπως είναι η κατάσταση, δεν επιτρέπονται δοκιμές. Με την ίδια λογική μπορεί κάποιος να έρθει και να πει να δοκιμάσουμε την Χρυσή Αυγή. Θεέ και Κύριε. Αυτοί, πριν βρίζουν τους άλλους, πρέπει να παίρνουν ιδιαίτερα μαθήματα, βρίζοντας τον εαυτόν τους στον καθρέφτη. Ανώτατη τακτική για να μην μπερδεύονται.

    Παλιοκόριτσο, λες/θες να δούμε κάτι διαφορετικό; Ας αρχίσουμε, τότε, να φερόμαστε ως άνθρωποι κι όχι σαν άνθρωποι. Πού ξέρεις; Ίσως δούμε καλύτερες μέρες.

    Έλενα, σου έχω ξαναπεί ότι έχεις μεγαλύτερη σχέση με τα αθλητικά από ό,τι ορισμένοι ''ειδικοί'' του χώρου. Κι αυτό διότι έχεις αυτογνωσία. Μην μασάς. Για τον Τσίπρα τα λέω και στο κείμενο. Γκαραντί η καταστροφή. Καλή βδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας χρεοκοπήσουμε, στα παπάρια μου! Τουλάχιστον θα πιάσουμε πάτο και μετά θα ανεβαίνουμε και θα έχουμε σε κάτι να ελπίζουμε για να δημιούργήσουμε κάτι εντελώς από την αρχή! Γιατί η νοοτροπία του Έλληνα δεν αλλάζει ακόμα και μετά από αυτά που τραβάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για άλλη μια φορά έξοχο άρθρο. Αν και στην αρχή με μπέρδεψε η φωτογραφία της Άντζελας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζουνε οι Ελληνες? Μη με τρομαζεις.... αγριευομαι με τα βαμπιρ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάνθαρε ζούμε και θα ζούμε στο χθες! Και μια χώρα που ζει στο χθες, δε δημιουργεί μελλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, κι εγώ πιστεύω ότι όταν μιλάμε για Κυβέρνηση, δοκιμές στην Εξουσία, παιχνιδάκια και "παίξτε με κι εμένα στο Μαξίμου" δεν χωράνε. Βαριέμαι να γράψω πολλά για τον Αλεξάκο. Θα πω μόνο τα λόγια τους: "να το ρισκάρουμε" (όσον αφορά τις μαγκιές περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, αποχώρησης από το Ευρώ, άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδος, επιστροφή αέρα-πατέρα στην Δραχμή, κλπ). Τατσόπουλος-συγγραφέας= ανέκδοτο, και μάλιστα του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Όποιος ψευδο-αριστερός πολιτικός είναι ανεπάγγελτος, χωρίς καμία ειδίκευση, και ξέρει 5 γράμματα και όχι παραπάνω, κοτσάρει ένα "συγγραφεύς" ως ιδιότητα για να πουλάει μούρη.

    Εννοείται πρέπει να στηριχτεί ο κάθε Σαμαράς και η κάθε Τρόικα. Το θέμα είναι να τελειώνουμε με το "πολιτικό κόστος" που φρενάρει ό,τι πει η Τρόικα. Η γάγγραινα της Ελλάδος, η φοροδιαφυγή, δεν είναι εύκολο να παταχθεί, πουθενά στον κόσμο. Ακόμα και στην Αμερική, 2-3 πιάσανε από τα μεγάλα ονόματα (Wesley Snipes, Nicholas Cage) φοροφυγάδων. Οι άλλοι καταφέρνουν και ξεγλιστράνε. Στην Ελλάδα που βρίθει περιπτώσεων ανθρώπων που δηλώνουν τα μηδενικά εισοδήματα του Donald Duck και έχουν χοντρά λεφτά στο εξωτερικό, δεν είναι καθόλου εύκολο να συσταθεί αξιόλογος εισπρακτικός μηχανισμός.

    Πάει και ο Πακιστανός που μάζεψε από τα φανάρια ο Τσάκας για να παριστάνει τον Σαουδάραβα Πρίγκηπα... Στην ΑΕΚ έχουν ακόμα τον Βιντιάδη να κάνει την καβλάτζα του και να περνάει την ώρα του. Στην ΑΕΚ ακόμα δεν έχουν δει τα χειρότερα. Μπορεί να κάνανε μερικές μεταγραφές, αλλά το κανόνι δεν το γλιτώνουν με τίποτα, και το αγωνιστικό και το οικονομικό. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει υποβιβαστεί η ομάδα, το θέμα είναι σε ποιά κατηγορία θα πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρτάλι, η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Αυτό είναι βέβαιο. Αλλά πρέπει να αλλάξει κυρίως διότι το αντιλαμβανόμαστε ως λύση στο πρόβλημα κι όχι επειδή νοιώθουμε ότι αναγκαζόμαστε από μια αόρατη δύναμη. Πρέπει, δηλαδή, να αλλάξει από επιλογή κι όχι αναγκαιότητα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

    Νίκο, χαίρομαι που σου άρεσε. Να ξέρετε ότι, όσο και να μου αρέσουν τα άρθρα που γράφω, ο μοναδικός κριτής είστε εσείς, οι λιγοστοί αναγνώστες μου.

    Μανόλο, δεν ζουν; Μην λες τέτοια πράγματα!

    Σωστή η Λεύκη.

    Χάρη, συμφωνώ απόλυτα με το περίφημο πολιτικό κόστος. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην Κυβέρνηση ή στους ψηφοφόρους, αλλά και στην αντιπολίτευση. Οι δυνάμεις πρέπει να συμπλεύσουν όλες μαζί. Κι αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, τυφλωμένος από τα σχετικά υψηλά ποσοστά του, ασκεί αντιπολίτευση παλαιάς κοπής. Φωνάζω, ουρλιάζω, κράζω, διαφωνώ με τα πάντα και όλο και κάτι θα μείνει. Το θέμα, όμως, ποιο είναι; Να κυβερνήσει ο Τσίπρας ή να λύσουμε, με σταθερότητα, τα προβλήματά μας όσο πιο ανώδυνα γίνεται; Για την φοροδιαφυγή μια καλή αρχή, ένας καλός τρόπος είναι να τσιμπήσουν καμιά δεκαριά μεγάλα ονόματα, να τους λιανίσουν και θα δεις πως θα μαζευτούν οι υπόλοιποι. Παλιό κόλπο, αλλά πάντα πιάνει. Τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όταν έχεις παράγοντες σαν τον Αλαφούζο και διάφορα τρωκτικά σαν τον Αδαμίδη, δεν υπάρχει γιατρειά. Μα, ήθελα να ήξερα, αυτό το άθλημα δεν έχει ανθρώπους να το αγαπάνε πραγματικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρης

    Το ποδόσφαιρο έχει ανθρώπους που να το αγαπάνε πραγματικά. Και πολλούς μάλιστα. Είναι όλοι όσοι δεν πατάνε στα γεμάτα κάφρους αλλά άδεια από κόσμο και θέαμα γήπεδα. Οι αγνοί ποδοσφαιρόφιλοι, που δεν γουστάρουν να βρίζουν την μάνα του άγνωστου επόπτη που δεν άφησε την ομάδα να βάλει ένα γκολάκι, και του αντίπαλου ποδοσφαιριστή που τόλμησε να σκοράρει μέσα στον "Ναό" εναντίον της ομαδάρας. Αλλά δεν έχουν καμία δύναμη, καμία δυνατότητα και καμία όρεξη να ανακατευτούν ενεργά με κάτι τόσο σάπιο, στρεβλωμένο, άρρωστο, σκοτεινό, νταβατζωμένο, και στημένο. Ναι, στημένο. Όχι το φετινό πρωτάθλημα. Από παλιά είναι που στήνεται. Δεν είναι μόνο η Παράγκα που δίνει τα πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό. Από παλιά ήταν αν θυμάσαι, πριν τον ερχομό του Στοιχήματος, οι "ομορφιές" των τελευταίων 10 αγωνιστικών περίπου, όπου έρχονταν περίεργα αποτελέσματα και κανόνιζαν μεταξύ τους οι μικρομεσαίοι ποιός θα υποβιβαστεί και ποιός θα σωθεί. Με το αζημίωτο φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάρη, αυτοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο, δηλαδή άτομα όπως εγώ κι εσύ, δεν έχουν την δυνατότητα της οργάνωσης. Αυτό δηλαδή που κατέχουν οι οργανωμένοι. Είναι, όμως, πράγματι έτσι; Δεν είμαι τόσο σίγουρος.

    Θεωρώ ότι υπάρχουν τρόποι. Από το να μην διαβάζεις ορισμένα δημοσιογραφικά κατακάθια, μέχρι να μην υποστηρίζεις γενικώς το προϊόν του ποδοσφαίρου. Από το να γράφω σε αυτό το blog, μέχρι τα δικά σου/δικά σας σχόλια που είναι πάντα έγκυρα και εύστοχα.

    Και καλώς ή κακώς, τα γήπεδα δεν γεμίζουν από τους οργανωμένους. Ούτε οι ομάδες ζουν από τους οργανωμένους. Υπάρχουν και οι μη οργανωμένοι, οι οποίοι είναι περισσότεροι από τους οργανωμένους, που θα πρέπει να αφυπνιστούν και να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του. Ποιο είναι αυτό; Η τσέπη ορισμένων π.χ. παραγόντων ή δημοσιογράφων. Κόβεις εφημερίδες, κόβεις κλικς, κόβεις διαρκείας και μπουτίκ και θα σου πω εγώ πότε θα βάλουν μυαλό.

    Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι μη οργανωμένοι, αρκετές φορές είναι πολύ χειρότεροι από τους οργανωμένους. Έστω και λίγες φορές να έχεις πάει γήπεδο, το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση από την στιγμή που επικρατεί έντονη κοινωνική κρίση.

    Όσο για τις ''ομορφιές'' των τελευταίων αγωνιστικών, δεν έχω να πω κάτι. Ισχύει. Είτε η ομάδα λέγεται Ολυμπιακός είτε Ξάνθη.

    Πολλές καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβω πώς νέοι άνθρωπο επιλέγουν να δώσουν την ψήφο τους (το μοναδικό που μας έχει απομείνει που θυμίζει Δημοκρατία) σε αυτόν που 40 χρόνια λέει ψέματα, έχει χτίσει ένα κράτος διαφθοράς με σάπια θεμέλια και εξακολουθεί να εκλέγεται χάρη σε αυτό. Σε αυτούς που μας λένε ψέματα μέσα στα μούτρα μας, συνεχίζουν και πλουτίζουν εις βάρος μας και ενώ μας περιορίζουν κάθε εισόδημα, οι ίδιοι απολαμβάνουν τις ίδιες ανέσεις με πριν.
    Πρέπει δηλαδή να επιλέξουμε στη συνέχιση μιας πολιτικής που μαθηματικά μας οδηγεί στην υποδούλωση στις ξένες δυνάμεις (ήδη έχουμε παραχωρήσει εθνική κυριαρχία) και την χρεωκοπία κάθε σπιτιού. Με τον κύκλο της μείωσης μισθών-> μείωση αγοραστικής δύναμης-> λιγότερος τζίρος στα καταστήματα-> απολύσεις/κλείσιμο επιχειρήσεων-> μεγαλύτερη ανεργία και το πιο αστείο από όλα; Επειδή δεν βγαίνουν αυτά τα μέτρα, παίρνουμε και άλλα για μεγαλύτερη ύφεση! Και περιμένουμε τι; Να υπάρξει ανάπτυξη έτσι;
    Συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σας. Αξιοπρέπεια πάνω από όλα και καμία στήριξη στους (ίσως) μεγαλύτερους προδότες που έχουν περάσει ποτέ από κυβέρνηση κράτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουρκούτι, όπως γράφω και στο κείμενο, πολιτική σημαίνει η επιλογή του λιγότερο κακού. Και στην πολιτική δεν χωράνε πειράματα και δοκιμές τύπου Χρυσή Αυγή ή Τσίπρας.

    Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό πρόσωπο ή πολιτική παράταξη που με εκφράζει, αλλά καταλαβαίνω ότι, όπως είναι διαμορφωμένο το πολιτικό σκηνικό τη δεδομένη στιγμή, δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες πως θα μας σώσει κάποιος μαθητευόμενος μάγος ή κάποιο ανώριμο πείραμα.

    Όσο για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έχω γράψει ουκ ολίγες φορές ότι αυτό οφείλεται στην μη θέληση της κυβέρνησης να προβεί στις λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές, διότι σκέφτεται το πολιτικό κόστος. Τρίχες κατσαρές. Οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν τώρα και πρέπει να πραγματοποιηθούν βάσει σχεδίου. Δεν πρέπει να υφίσταται πολιτικό κόστος σε τέτοιες περιπτώσεις. Κι αν είχαμε σωστή αντιπολίτευση και σωστούς δημοσιογράφους, θα πιέζανε προς αυτήν την κατεύθυνση. Μακάρι να είχαμε και σωστούς πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...