Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Βρε, τον πούστη!





Υ.Γ.1 Ανέκαθεν γούσταρα τις δύσκολες αποκρούσεις. Με εξιτάρουν. Τις βρίσκω άκρως ελκυστικές. Επαναλαμβάνω: τις δύσκολες αποκρούσεις. Τις πραγματικά δύσκολες αποκρούσεις. Όχι αυτές, τύπου Τοχούρογλου, που εννοούν, με κάθε δόση υπερβολής, ορισμένοι σπίκερ. Να πηγαίνει, για παράδειγμα, η μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα, κι όχι ο τερματοφύλακας στην μπάλα, και να ωρύονται ότι πρόκειται για ''εκπληκτική απόκρουση''. Τέλος πάντων. Και πραγματικά θυμάμαι σπουδαίες αποκρούσεις από σπουδαίους τερματοφύλακες. Και με συνέπεια. Με σταθερότητα. Για παράδειγμα, από τον Κουπέ, τον Καν και τον Σμάιχελ. Τώρα θα θυμάμαι και του Ντίντα. Του 40χρονου, να προσθέσω, Ντίντα.

Υ.Γ.2 Νομίζω ότι πλέον είναι ξεκάθαρο τι συνέβη στην Α.Ε.Κ. Λυπάμαι που το γράφω και ντρέπομαι για λογαριασμό των υπευθύνων, αλλά ο υποβιβασμός της ομάδας ήταν έγκλημα εκ προμελέτης. Εν ψυχρώ. Χωρίς αναισθητικό. Κι αν ήμουν φίλος της Α.Ε.Κ., θα είχα εξοργιστεί έτι περισσότερο και θα ξενέρωνα σε υπερθετικό βαθμό. Ποιοι είναι οι δράστες; Ρωτήστε τον κύριο Μελισσανίδη και τους λοιπούς φωστήρες της Π.Α.Ε. Όσο για το μέλλον, προβλέπω ότι ο Μελισσανίδης θα είναι ο μοναδικός στα πρακτικά του σύμπαντος που θα πουλήσει την ίδια ομάδα δυο φορές...

Υ.Γ.3 Το νομικό τμήμα του Άρη αξίζει ειδική μνεία. Η ομάδα βρίσκεται προ των πυλών του άρθρου 99. Η Π.Α.Ε. εκμεταλλεύτηκε ένα νόμο του κράτους και πλέον βαδίζει με σταθερά βήματα προς την εξυγίανσή της, ενώ, παράλληλα, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για κάποιον επενδυτή. Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ο Άρης, καθώς και αρκετές ομάδες που βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνον, θα έπρεπε να αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Διότι δεν είναι δυνατόν μια Π.Α.Ε., δηλαδή μια ανώνυμη εταιρία, να ξοδεύει περισσότερα από αυτά που βγάζει και να την σκαπουλάρει. Τέλος πάντων. Απλά να σημειώσω τέσσερα πολύ σημαντικά πράγματα. Πρώτον, ο Άρης έχει ακόμα δυο δόσεις, τις οποίες πάντοτε πλήρωνε, για το άρθρο 44 και τελειώνει αυτή η ιστορία. Δεύτερον, με το άρθρο 99 κανείς δεν χάνει τα λεφτά του και ειδικά οι παίχτες και οι προπονητές, με τους οποίους θα γίνουν διακανονισμοί. Όσο για τα χρέη προς το κράτος, απλά ρυθμίζονται, δεν χαρίζονται. Τρίτον, ο Άρης έχει ξεκινήσει την ιστορία με το άρθρο 99 από τον Σεπτέμβριο, με την Ε.Π.Ο. να μην κάνει την παραμικρή κίνηση. Το γράφω αυτό, διότι αρκετοί κάνουν λόγο για αυτοδιοίκητο, ultimatum και λοιπά. Απλά να πω ότι αυτό το καταραμένο το αυτοδιοίκητο το θυμόμαστε όποτε μας συμφέρει, ενώ, αν η Ε.Π.Ο. στείλει τελεσίγραφο στον Άρη, θα είναι απορίας άξιο γιατί δεν το έκανε επί οχτώ μήνες. Τι σκατά περίμενε; Τέταρτον, και τελευταίο, δεν είναι δυνατόν να χλευάζουν τον Άρη οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες για το άρθρο 99, τη στιγμή που η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. υπάγεται εδώ και έναν χρόνο στο εν λόγω άρθρο. Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις. Για να μην αναφέρω τα παγωμένα χρέη της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., ήτοι χρωστούμενα στο κράτος που επί δέκα χρόνια δεν γνωρίζουν προσαυξήσεις και τόκους. Και μιλάμε για δεκάδες μύρια.

Υ.Γ.4 Χάρηκα πολύ με την κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας από την αγαπημένη μου Ατλέτικο Μαδρίτης. Και μάλιστα, απέναντι σε μια ομάδα που είχε να κερδίσει αρκετά χρόνια. Δυστυχώς το παιχνίδι δεν το είδα, καθώς έπαιζα μουντιαλίτο, αλλά ο πρώτος εγχώριος τίτλος από το 1996 αποτελεί γεγονός και πανηγυρίστηκε δεόντως από τους φαν των ''Los Colchoneros''. Από την άλλη πλευρά, είναι φανερό ότι ο Μουρίνιο απέτυχε. Κι αυτό, ο εγωιστικός εγωισμός του δεν μπορεί να το αντέξει και δεν τον αφήνει να δει καθαρά τα πράγματα. Για τον Πορτογάλο, όμως, θα αναφερθούμε σε κάποια άλλη ανάρτηση.

Υ.Γ.5 Κάποιοι άνθρωποι δεν το έχουν. Θέλω να πω ότι ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο στυλ και ένα δεδομένο background που δεν του επιτρέπει να ερμηνεύει αταίριαστους ρόλους. Για παράδειγμα, εγώ, ως Κωστής, δεν μπορώ να υποδυθώ τον ποζερά ή να το παίξω trendy κετς. Δεν μου βγαίνει, βρε παιδί μου. Αν το κάνω, θα φαίνομαι σαν λακαμάς ολκής. Ο συνδικαλιστής που παίρνει δυο συντάξεις, μία κανονική και μία μαϊμού, δεν μπορεί να παριστάνει τον ''αναγανακτισμένο''. Δεν πείθει κανέναν. Ο δημοσιογράφος -ναι, αυτός που προσπαθεί να επιβάλλει την γνώμη του- δεν μπορεί να το παίζει ηθικολόγος ή κριτής των πάντων, και να παραδίδει, δήθεν, δωρεάν μαθήματα δεοντολογικής δημοσιογραφίας. Καταντά γελοίος. Και ο Αλαφούζος δεν μπορεί να παριστάνει τον οπαδό. Δεν του βγαίνει. Πώς να το κάνουμε;

14 σχόλια:

  1. Οι συνδικαλιστές συνταξιούχοι δεν πείθουν κανέναν; Που ζεις; Δυστυχώς πείθουν την πλειοψηφία. Και μάλιστα συντριπτικά συντριπτική πλειοψηφία.
    Και δεν έχει να κάνει ούτε με μόρφωση, ούτε με IQ, ούτε με κοινωνικό υπόβαθρο. Μακάρι να είχε, θα ήταν εύκολος στόχος.

    Οσο για τις αποκρούσεις, δεν είναι δύσκολες ΜΟΝΟ αν πηγαίνει στην απέναντι γωνία (καβλώνω βέβαια και με θεϊκές αποκρούσεις, με τον τερματζή να πετάγεται κυριολεκτικά απο το ένα δοκάρι στο άλλο). Δοκίμασε να αποκρούσεις εξ επαφής σουτ με τη μπάλα να πηγαίνει κοντά στο ύψος ανέμεσα στον αγκώνα και στον ώμο. Όπως έκανε ο Καρολ στον τελικό, η ο Μπουφόν στο πρόσφατο Γιούρο (οκ, ψιλοάκυρο να ναι οι 2 στην ίδια πρόταση, αλλα αυτοί μου ήρθαν στο μυαλό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάτι τέτοιες αποκρούσεις λυπάμαι και τον παρά λίγο σκόρερ που κάνει το ιδανικό να σκοράρει και του το αρνείται με απίστευτο τρόπο ο τερματοφύλακας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλεξ, προσωπικά δεν με πείθουν οι ευκλεείς συνδικαλιστές. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος. Και για να είμαι ακριβής, νομίζω ότι δεν πείθουν ούτε καν τους ίδιους τους τους εαυτούς! Για τις αποκρούσεις, δεν ανέφερα κάπου ότι είναι είναι δύσκολες μόνο όταν πηγαίνει στην απέναντι γωνία. Αλλά έχω βαρεθεί να ακούω τους σπίκερ να λένε ''εντυπωσιακή απόκρουση'' όταν η μπάλα πάει πάνω στο τέρμα. Αν αυτό είναι ''εντυπωσιακή απόκρουση'', τότε κάτι αποκρούσεις που απογειώνεται το τέρμα στο γάμα τι είναι; Σαν τον Σμάιχελ που εκτιναζόταν στο γάμα, έπιανε την μπάλα στον αέρα (!) και έπεφτε στο έδαφος μαζί της. Και εννοείται ότι τα σουτ, όχι μόνο τα εξ' επαφής, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με τις καινούριες μπάλες να πηγαίνουν σαν τρελόμπαλα που αψηφούν την βαρύτητα το έργο των τερματοφυλάκων είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν κάποιες αποκρούσεις που αναρωτιέσαι και απορείς πως το έβγαλε ο κίπερ. Και άκρη δεν βγάζεις.

    Παρτάλι, έχεις δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Κάνθαρε, κι εγώ γουστάρω τους τερματοφύλακες-αίλουρους (και προφανώς δεν είναι μεγάλη απόκρουση όταν ο επιθετικός στέλνει την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα). Αν και εδώ που τα λέμε, ένας τερματοφύλακας πρέπει να ξέρει να τοποθετείται, για να έρχεται η μπάλα πάνω του. Αν βλέπεις κάποιον να πετάγεται συνέχεια δεξιά και αριστερά, πάει να πει ότι μάπα το καρπούζι.

    Για την ΑΕΚ δεν ξέρω να πω λεπτομέρειες. Μπορεί ο Τίγρης να γουστάρει να πάρει την ομάδα διαλυμένη και χωρίς χρέη για να την ξαναπουλήσει κάποτε (αυτό έλειπε, να βάζει χωρίς να το γουστάρει λεφτά σε βαρέλι χωρίς πάτο όπως είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα), αλλά δεν μας έχουν πει τί γίνεται τελικά με τα χρέη των €60+ εκατομμυρίων και τις ποινικές ευθύνες των Προέδρων (Αδαμίδη και σία) και των Μετόχων (Νοτιά, Παππά και σία).

    Για τον Άρη και το άρθρο 99 είναι προφανές ότι έχει παρέμβει δυνατά ο Ιωαννίδης για να μην υπάρξει θέμα από πουθενά και από κανέναν. Για να μην έχει αντιδράσει η ΕΠΟ με το πρόσχημα του αυτοδιοίκητου και τις οδηγίες της UEFA αλλά αντιθέτως να κάνει την πάπια (μαζί με την ΑΕΚ που εν τέλει δεν συνέχισε την καταγγελια κατά του Άρη), πάει να πει ότι και άλλη ομαδα (που "δεν πρέπει" να εμποδιστεί) θα επιχειρήσει να το κάνει.

    Για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι προφανές ότι η χρονιά πήγε στράφι, μόνο στο κομμάτι των εντυπώσεων όμως. Γιατί στο οικονομικό (στο πρακτικό κομμάτι δηλαδή) είναι όλα ΟΚ. Το λέω γιατί κακά τα ψέμματα, σήμερα το παν είναι τα λεφτά, και όλα τα υπόλοιπα έπονται (πλην του να παίζεις και λίγη μπάλα για τους θεατές). Τα λεφτά τους τα παίρνουν από την τηλεόραση, τους χορηγούς, τις διαφημίσεις, τις φανέλες, το Τσου Λου. Όλα είναι μια χαρά. Είτε βγεις 1ος, είτε 2ος, είτε 3ος στο πρωτάθλημα, τα ίδια λεφτά θα πάρεις (άντε να μιλάμε για πενταροδεκάρες διαφορά) και στο ίδιο Τσου Λου θα συμμετάσχεις. Η Ρεάλ πήγε και στα ημιτελικά του Τσου Λου. Ένας αγώνας μείον που δεν πήγε στον Τελικό και έχασε 3-4 εκατομμύρια μπόνους. Πόσο άσχημα είναι δηλαδή η χρονιά αντικειμενικά? Επειδή δεν πήρε το 10ο Τσου Λου? Ή επειδή δεν είχε φέτος πάλι την επίθεση των 100+ γκολ? Στραβές τυχαίνουν σε όλους. Το θέμα είναι μην εκτροχιαστεί το μαγαζί. Και ναι, ο Μουρίνιο είναι πυρ και μανία με την φετινή αποτυχία της ομάδας. Γιατί θεωρεί ότι ο Κασίγιας και οι κλίκες της Ρεάλ του την έστησαν για να τον διώξουν. Μπορεί να είμαι υπερβολικός, αλλά τέτοια πράγματα (να "φάει" στυγνά και χωρίς αναισθητικό έναν παίκτη "σημαία" σαν τον Κασίγιας) ο Μουρίνιο δεν έχει ξανακάνει στις άλλες ομάδες που υπήρξε προπονητής. Και δεν έχει ξανακάνει, γιατί δεν χρειάστηκε. Και όχι, δεν τον υποβίβασε επειδή βρίστηκαν στην προπόνηση. Κάτι χοντρό έχει γίνει. Και δεν είναι τυχαίο που ούτε ο Πρόεδρος ο Πέρεθ δεν έχει παρέμβει. Κάτι θα γνωρίζει κι αυτός.

    Για την Ατλέτικο έχω να πω ότι χωρίς τον Φαλκάο (και το φοβερό του σκοράρισμα) δεν θα είχε ξεφύγει από την μετριότητα. Και αυτό θα φανεί όταν του χρόνου με το καλό θα έχει αποχωρήσει (όλα δείχνουν ότι πάει στην Μονακό). Η Πριμέρα έχει χωριστεί στα 2 (Ρεάλ-Μπάρτσα, και όλοι οι άλλοι). Επομένως, ένας μεσαίος σύλλογος (από τους πολλούς) αν έχει μια στοιχειωδώς καλή ομάδα και τον Φαλκάο να σκοράρει σαν τρελός, άνετα παίρνει την 3η θέση για το Τσου Λου. Και αυτός ήταν ο στόχος. Τα λεφτά του Τσου Λου. Το αν η Ατλέτικο Μαδρίτης καταφέρει να εδραιωθεί στα ψηλά πατώματα της Πριμέρα και να βγαίνει στο Τσου Λου συνέχεια, μόνο ο χρόνος θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι χειρότερη φάρα μετα τους πολιτικάντηδες ειναι οι συνδικαλιστές και οι δημοσιογράφοι,βρε τους πούστηδες!!!
    καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρη, νομίζω ότι όλοι οι τερματοφύλακες ξέρουν να τοποθετούνται. Είναι βασικότατο στοιχείο. Αν δεν το έχεις, δεν μπορείς να λέγεσαι τερματοφύλακας. Ακόμα κι ο Νικοπολίδης, αυτός ο υπερτιμημένος ποδοσφαιριστής, ήξερε να τοποθετείται και πολύ καλά μάλιστα. Προφανώς από τις παραπάνω προτάσεις εξαιρείται ο Τζόρβας που είναι από τους χειρότερους τερματοφύλακες -ίσως ο χειρότερος- που έχω δει στη ζωή μου.

    Για την ΑΕΚ ούτε εγώ ξέρω λεπτομέρειες, αλλά από αυτά που διαβάζω και καταλαβαίνω ήταν μιλημένη η δουλειά. Και ως φίλαθλος του ποδοσφαίρου με ενοχλεί αυτό το πράγμα. Μηδέν ειλικρίνεια με τον κόσμο. Σκέτη κοροϊδία

    Δεν ξέρω αν ο Ιωαννίδης βάζει πλάτες. Πάντως, ισχύει ότι είχε γκρινιάξει στον Σαρρή σε αυτό το ζήτημα. Το θέμα, όμως, είναι αν όλες αυτές οι διαδικασίες είναι νόμιμες και θεμιτές. Διότι τους νόμους, τα αυτοδιοίκητα και τις περηφάνειες τις θυμόμαστε όποτε μας συμφέρουν. Τέλος, αν η ΕΠΟ αντιδράσει σε αυτό το χρονικό σημείο θα εκθέσει, για μία ακόμη φορά, τον εαυτό της.

    Για την ΠΑΕ Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί όλα να είναι οκ. Εννοοώ στους ισολογισμούς. Κι αν προσέξεις γράφω ότι ο Μουρίνιο απέτυχε, όχι η Ρεάλ. Η Ρεάλ πήγε στους τέσσερις του τσου λου, έστω και χωρίς να παίξει καλά, έχασε το πρωτάθλημα από την Μπάρτσα και έχασε το κύπελλο από την Ατλέτικο. Νταξ, δεν είναι ομάδες της πλάκας. Ο οπαδός, όμως, δεν νοιάζεται για τέτοια πράγματα. Συχνά ξεχνάει ότι μια ομάδα αποτελεί μια ανώνυμη εταιρία, με μετοχές, Δ.Σ. και λοιπά. Το μόνο που θέλει είναι επιτυχίες. Αυτά τον νοιάζουν. Ο Μουρίνιο θα έπρεπε να είναι πυρ και μανία όχι με τα αποδυτήρια, αλλά με τον εαυτό του. Είναι, όμως, τόσο τυφλωμένος που δεν μπορεί να αντιληφθεί τα προφανή. Δεν ξέρω τι έγινε με τον Κασίγιας, αλλά από την αρχή της σεζόν η Ρεάλ δεν πατούσε καλά στο χόρτο. Ο Κασίγιας είναι μια πανέμορφη αφορμή. Και ο Μουρίνιο συνεχίζει να είναι προκλητικός.

    Η Ατλέτικο είναι ευχάριστη στο μάτι. Κάποιες φορές παίζει κάπως ανορθόδοξα, π.χ. με ασύμμετρο πλάτος ή φτωχές αλληλοκαλύψεις, αλλά προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Και συχνά το καταφέρνει. Δεν είναι μόνο ο παιχταράς Φαλκάο. Έχει καλούς συμπαίχτες. Κι ο Ντιέγκο Κόστα, κι ο Κουρτουά, κι ο Τουράν, κι ο Γκοντίν, κι ο Ραούλ Γκαρσία είναι πολύτιμα γρανάζια. Ειδικά ο πρώτος με έχει εντυπωσιάσει κι ο δεύτερος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από πέρυσι. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Και μην ξεχνάς τα Ουέφα και τα Σούπερ Καπ που πήρε. Η τρίτη θέση είναι μεγάλη επιτυχία.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν τα μάτια μπορούσαν να μιλήσουν τι θα έλεγαν κι αυτά!
    μέσα στο συνονθύλευμα των ορθών σας σκέψεων σας αφήνω μια ευχή για ένα καλό βράδυ!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κεφαλιά που το τόπι πάει να σκάσει πάνω στη γραμμή, δίπλα στο δοκάρι, είναι αποκρουσάρα!

    Θεωρώ ότι ο Μποστάτζο επίσης δεν είχε ιδέα που να σταθεί και που να βρεθεί. Κονταροχτυπιέται με τον Τζόρβα για το τερματζίδικο "λεμόνι".

    Η "εργασία" στην ΑΕΚ ήταν κανονισμένη. Εντελώς όμως! Απλά έμπαιναν εμπόδια από Νικολαΐδηδες, Αδαμίδηδες, Θανόπουλους, στα κεφάλια των οποίων θα πέσουν τώρα οι υποχρεώσεις, αφού υπέγραφαν. Άγνωστο είναι πως θα φερθεί ο Παππάς, στον οποίον στηρίχτηκαν οι προαναφερόμενοι για να αναλάβουν το προεδριλίκι. Θα τους καλύψει ή θα παίξει τον παππά;

    Ο Μουρίνιο απέτυχε γιατί όσο και μεγάλη προσωπικότητα να έχει κάποιος, η Ρεάλ είναι μεγαλύτερο μέγεθος. Αυτό δεν είναι κάτι που γνωρίζει να το χειριστεί. Συν αυτό που αναφέρει ο Χάρης, κάτι χοντρό έγινε εκεί με τον Κασίγιας & Σια. Η διοίκηση νομίζω ότι δεν έδωσε δίκιο στον Πορτογάλο, αλλά έκανε το κορόιδο για να μην πληρώσει τη μεγάλη αποζημίωση απόλυσης.

    Ερώτημα. Ο άλλος Πορτογάλος, ο Βίλας Μπόας, θα συνεχίσει στα σπιρούνια; Λέω όχι. Τη γνώμη σας θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kάποιοι τερματοφύλακες δίνουν άλλη διάσταση στο άθλημα που παίζεται με τα πόδια !
    Μικροί οταν είμαστε θαυμάζαμε τις εκτινάξεις τους γι αυτό και τελικά έπαιξα μπάσκετ χαχα.
    ΑΕΚ και όχι μόνο, σε μοίρα κακή λόγω των χρεών και αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται όλοι να εχουν τα κακά τους χάλια εκτός απο τη γνωστή ομάδα που πήρε το κύπελλο φέτος όπως το πήρε.
    Αλασκούζος και λοιποί, θα εξαφανιστούν οταν δούν οτι δεν τους εμπιστεύεται κανείς ιδιαίτερα αλλά αυτο θέλει χρόνο. Και παιδεία.
    Και στο μπάσκετ υπάρχει πρόβλημα και θα φανεί σύντομα θα το δείς, αρκετοί σύλλογοι επιζούν οριακά ( παρά το οτι ως άθλημα εχει φέρει στη χώρα πάρα πολλά ), η ΑΕΚ έπεσε παντού κι έμεινε με το γυναικείο βόλλεϊ να εχει κατι σε Α' εθνική, Ηρακλής, Λάρισα ΟΦΗ, κλπ ρηστάρτ απο μικρές κατηγορίες και αναθεώρηση των πάντων απο παράγοντες μεχρι φροντιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου, Phantoma!

    Υπουργέ, κι ο Κοστάντζο ήταν ωραίος, αλλά ο Τζόρβας είναι άλλο πράγμα! Για την ΑΕΚ είναι θλιβερά τα πράγματα. Και οι δημοσιογράφοι μέσα στο κόλπο. Κάτι Σαμπράκοι και κάτι Τσακίρηδες είναι για λιθοβολισμό, κι αυτό το γράφω με σώας τα φρένας. Το ότι η Ρεάλ είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον αλαζόνα Πορτογάλο προπονητή το έχουμε πει άπειρες φορές. Το καταλαβαίνουμε, το αντιλαμβανόμαστε, αλλά ο κύριος Μουρίνιο αδυνατεί να δει τα προφανή. Νομίζω ότι και η διοίκηση θα χαρεί που θα δει τον Μουρίνιο εκτός ομάδας. Η σιγή του Πέρεθ όλο αυτό το διάστημα αυτό υποδηλώνει. Για τον Βίλας Μπόας δεν ξέρω αν θα συνεχίσει ή όχι. Η Τότεναμ δεν εκπλήρωσε στους στόχους της, αλλά δεν γνωρίζω το πλάνο της διοίκησης και τι έχουν συμφωνήσει.

    Τζονάκο, μικρός έπαιζα τέρμα. Και ήμουν σχετικά καλός για την ηλικία μου. Τερματοφύλακας της σχολικής ομάδας γαρ. Μετά, κάποια στιγμή, μπήκα μέσα στο γήπεδο και μάγεψα. Το αποτέλεσμα ήταν να καθιερωθώ στην μεσαία γραμμή. Όταν ήμουν στα ντουζένια μου, δηλαδή υγιής, με φώναζαν Τομάζι, τον παίχτη της Ρόμα. Πλέον γίνομαι σαν τον Ιέρο. Στα ματς υψηλής έντασης παίζω σέντερ μπακ! Είμαι περίεργος να δω τι πρωτάθλημα θα έχουμε του χρόνου. Χωρίς την ΑΕΚ, με τον Άρη σε μια περίεργη κατάσταση, τον ΠΑΟ του Αλαφούζου χωρίς πλάνο, τον Ολυμπιακό να παίζει μόνος του και να τα κάνει όλα λάθος, και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί λάθος μονοπάτια. Μπορεί να με περάσετε για τρελό, αλλά η πιο νορμάλ ομάδα αυτή τη στιγμή είναι ο Αστέρας Τρίπολης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους στόχους της επόμενης σεζόν. Έχει προπονητή, ξέρει τι θέλει και η φετινή εμπειρία θα αποδειχθεί πολύτιμη. Τζονάκο, δυστυχώς δεν υπάρχει ελληνικό μπάσκετ και δεν πρέπει να τυφλωνόμαστε από την επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Το προϊόν του μπάσκετ στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, δεν πουλάει και βρίσκεται σε παρακμή. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρης

    Κάνθαρε, με αφορμή όσα λέτε για τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο μπάσκετ, θα πω 2 λόγια. Και μεταξύ μας, ο Κοστάντσο είναι απλά μύθος! Καμία σχέση με τον όντως γκαφατζή Τζόρβα.

    Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του χρόνου θα είναι περισσότερο παρωδία από φέτος. Δεν είναι μόνο ότι θα απουσιάζει η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός λόγω χρεών και φτώχειας πάει πάσο, ο Άρης θα παλέψει ξανά για την σωτηρία, και ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ κάνει μαλακίες (απόλυση Δώνη πριν τα play-off και φύτεμα του ΓΧ Γεωργιάδη) και δείχνει να έχει πάρει τον στραβό δρόμο στο παραγοντικό κομμάτι. Η κατάντια όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι θέλει (χωρίς να δείχνει ότι θα φτιάξει καμιά ομάδα της προκοπής), και οι υπόλοιποι τρέχουν ποιός θα προσκυνήσει πρώτος. Παράνοια! Αντί να συνασπιστούν (όχι υπό την σκέπη του διεκδικητή της Παράγκας, Ιβάν Σαββίδη, αλλά ανεξάρτητα από αυτό) και να απαγκιστρωθούν από το άρμα του μεγάλου, συνεχίζουν το ίδο βιολί.

    Το πρωτάθλημα μπάσκετ δεν υπάρχει παίδες. Με το μπάσκετ γενικά σταμάτησα να ασχολούμαι εδώ και 10 χρόνια περίπου (είτε ελληνικό, είτε ευρωπαϊκό). Πόσα χρόνια έχει που η Α1 έχει καταντήσει σάκος του μποξ για τους ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, ώστε να ξεμουδιάζουν και να προπονούνται πριν τα ευρωπαϊκά ματς? Από τότε που ο Άρης έπαιξε τελευταία φορά στην Ευρωλίγκα, ουσιαστικά 3ος στην βαθμολογία δεν υπήρχε, οι ποιοτικές διαφορές ήταν τεράστιες. Παλιά, για να πάρεις τον τίτλο, έπρεπε να περάσεις διά πουρός και σιδήρου. Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, ΑΕΚ. Ακόμα και ομάδες όπως ο Απόλλων Πατρών, το Περιστέρι, ο Μακεδονικός, ο Πανιώνιος, το Μαρούσι και ο Σπόρτινγκ ήταν υπολογίσιμοι αντίπαλοι. Και ναι, το ότι ο Ολυμπιακός πήρε την Ευρωλίγκα δεν σημαίνει ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ. Οι παικταράδες Σπανούλης και Διαμαντίδης είναι 30+ ετών, όπως και οι λοιποί της Εθνικής ομάδας. Ποιός έχει αναδειχθεί ξωπίσω τους στο ίδιο επίπεδο? Μόνο μην μου πείτε για τον Παπανικολάου. Έχει μέλλον, αλλά ακόμα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους άλλους.

    Και να 'ταν μόνο η Ελλάδα όπου το μπάσκετ περνάει κρίση? Πλην των Ισπανών και των Ρώσων σε μικρότερο βαθμό, ποιός άλλος υπάρχει ουσιαστικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ? Κάποιοι λίγοι παίκτες εδώ κι εκεί. Χώρες με παράδοση στο άθλημα, όπως Ιταλία και Γαλλία, έχουν ξεπέσει, ενώ η πάλαι ποτέ ατμομηχανή του μπάσκετ στην Ευρώπη, οι Γιουγκοσλάβοι (Σέρβοι και Κροάτες κυρίως), δεν νομίζω να έχουν αναδείξει κανέναν παικταρά εδώ και πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρη, μέσα από αυτή την κατάσταση αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να δω ποιες ομάδες θα βγουν μπροστά. Ο Αστέρας είναι σιγουράκι, ενώ κι ο Ατρόμητος μάλλον θα μείνει στην πεντάδα. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι από τη Β' Εθνική έρχονται διψασμένες ομάδες. Μπορεί το πρωτάθλημα και του χρόνου να είναι χαμηλής ταχύτητας και ποιότητας, αλλά σίγουρα θα έχει ένα περίεργο ενδιαφέρον. Τώρα, όσον αφορά τις παράγκες, με συγχωρείς, αλλά τι θέση να πάρω; Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτός που θέλει να ρίξει τις παράγκες, το κάνει γιατί θέλει να στήσει τη δική του. Και ο Ιβάν, ως απόλυτος υποψήφιος σε αυτό το πράγμα, πρέπει να ξέρει ότι έχει πάρει λάθος δρόμο. Ή, έστω κάποιοι του τα λένε λάθος.

    Για το μπάσκετ δεν υπάρχει να πούμε κάτι άλλο. Μιλάμε για ένα άθλημα που πνέει τα λοίσθια. Και το απόλυτο παράδειγμα είναι η Ευρωλίγκα και τα λεφτά που παίρνει ο νικητής. Μιλάμε για ψίχουλα. Το προϊόν του μπάσκετ δεν πουλάει. Και η πικρή αλήθεια, έστω κι αν ορισμένοι αρνούνται να τη δεχτούν, είναι ότι δεν υπάρχουν παίχτες. Πάρε, για παράδειγμα, του Αμερικανούς που έρχονται να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα με εκείνους που έπαιζαν στα μέσα της δεκαετίαςε του 90'. Οι σημερινοί ξένοι θα έδεναν τα κορδόνια του Ρέντφορντ, του Γουίγκινς, του Ορτίθ και του Γκάρι Γκραντ. Στο τσακίρ κέφι θα κουβαλούσαν και τις τσάντες τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μετριότητες που, λόγω χαζομάρας η ρομαντισμού, βαφτίζονται από ορισμένους καλοί παίχτες ή παιχταράδες Για να μην μιλήσω και για τους Έλληνες. Κι όπως σωστά λες, όλη η Ευρώπη ουσιαστικά περνάει κρίση. Εδώ πέρασε πολύ μεγάλη κρίση το NBA και έκανε χρόνια για να ξαναπάρει τα πάνω του. Τέλος πάντων.

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...