Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Οι βουκελάριοι εξαφανίστηκαν

Ναι, αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός. Συθέμελα ο πολιτικός κόσμος κλονίστηκε. Ο Βενιζέλος κλαίει σαν κουτάβι. Ο Σαμαράς προμηθεύτηκε τσίγκινο σωβρακάκι. Κι ο Τσίπρας αποφάσισε να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν, πάντοτε σαν μία γροθιά, τις εξελίξεις. Η κυρία με τον ξύλινο λόγο, την ανέκφραστη μουσούδα και τα χίλια ταγέρ δήλωσε: «Αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν με εκφράζει πια». Σωστό, θεμιτό και αναμενόμενο -να μας πει, όμως, ποιο ΠΑ.ΣΟ.Κ. την εξέφραζε. Με το τάγμα των πρασινοφρουρών να εξαφανίζεται προϊόντος χρόνου, όπως οι περίφημοι βουκελάριοι του Βελισ(σ)άριου (φώτο) στο Βυζάντιο, έχει μείνει μόνο ο Βενιζέλος να φυλάει τις κομματικές Θερμοπύλες. Με τους επί χρόνια ψηφοφόρους του κόμματος να προτιμούν τα νιάτα και τις υποσχέσεις -πάντα με το στόμα- του Αλέξη του Τσίπρα. Κι όλοι ξέρουμε το γιατί. Μπορούμε να το λέμε μεταξύ μας, αλλά απαγορεύται να το δηλώνουμε δημόσια. Η Διαμαντοπούλου, όμως, δεν σταματάει εδώ. Διερεύνησε τις αιτίες που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πνέει τα λοίσθια. Έκανε λόγο για ''θέμα ηθικής αξιοπιστίας'' και ''πολύ μεγάλη αδυναμία επανεκίνησης''. Έπεσε διάνα. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και στο τέλος πέταξε την πολιτική βόμβα: «Έχω ανάγκη την ταπείνωση». Ποιος σας είπε ότι οι πολιτικοί δεν κάνουν την αυτοκριτική τους; Ποιος διαδίδει τέτοια ασύστολα ψεύδη; Μια χαρά τα είπε η Διαμαντοπούλου. Ο κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του διαφημίζει την αυτοκριτική του, πάντοτε προς τέρψιν του κοινού, και μηδενίζει το κοντέρ. Για να αρχίσει νέες κωλοτούμπες, νέα ψέμματα και νέες υπερβολές. Ο πρώτος διδάξας υψηλοτάτου επιπέδου ήταν ο Λοβέρδος και πλέον έχουμε και την Διαμαντοπούλου. Γιατί, όμως, έχει ανάγκη την ταπείνωση; Νταξ, είπαμε ότι μηδενίζει το κοντέρ. Πού μηδενίζει; Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Αφού, όπως δήλωσε, δεν την εκφράζει. Εμμέσως πλην σαφώς, λοιπόν, ετοιμαστείτε για νέο κόμμα υπό την αιγίδα της Διαμαντοπούλου.


Μην σας κάνει εντύπωση. Ο πολιτικός στίβος είναι σαν τον πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αντί να μειώσουμε τις ομάδες, τις αυξάνουμε. Και το διατυμπανίζουμε κιόλας. Το παρουσιάζουμε ως κάτι ελκυστικό. Που θα αποβεί, ντεμέκ, υπέρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ίδιο γίνεται και στην περίπτωσή μας. Αντί να μειωθούν τα κόμματα, ο κάθε πικραμένος που δεν ''εκφράζεται'' μέσα από την κομματική του παράταξη, πάει, για ευνόητους λόγους, και ιδρύει το δικό του κόμμα. Και μετά έρχονται οι εκλογές και ακούς ορισμένους πολιτικούς να λένε ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» και «χρειαζόμαστε αυτοδυναμία». Απίστευτα πράγματα. Μα αυτοί που τα λένε είναι ιδρυτές και μέλη των νέων κομμάτων που πλημμυρίζουν τον πολιτικό κόσμο! Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν η κυρία Διαμαντοπούλου, και η κάθε κυρία Διαμαντοπούλου, έχει ανάγκη την ταπείνωση, να κλειστεί σε μοναστήρι ή να μείνει σε κάποιο ξερονήσι και να ζήσει σαν ασκητής. Με αυτά που προσφέρει η φύση. Έστω να πάει σε ένα από τα εξοχικά που διαθέτει. Να εγκατασταθεί εκεί και να καλλιεργεί ζαρζαβατικά. Και η μόνη ενασχόλησή της με την πολιτική να είναι οι συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής για τα χρόνια της δόξης. Τότε που το πάλαι ποτέ περισπούδαστο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλυνε και έδενε. Έκοβε και έραβε. Με τους πρασινοφρουρούς να έχουν πιάσει όλα τα πόστα. Από υπουργικές καρέκλες και διευθυντικές θέσεις μέχρι κλητήρες και σκουπιδιάρηδες. Φαίνεται ότι εκείνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. την εξέφραζε. Διότι, για να είμαστε και λίγο ειλικρινείς, αν η κυρία Διαμαντοπούλου είχε τσίπα, θα αποχωρούσε εσαεί από το πολιτικό σκηνικό και θα μας άδειαζε τη γωνιά. Κι αυτή βάζει πρώτη ταχύτητα για ίδρυση νέου κόμματος. Αλλά γιατί χαλάω τη ζαχαρένια μου; Λες και δεν ξέρω ότι η πολιτική είναι σαν πρέζα. Και, μάλιστα, χωρίς κέντρο απεξάρτησης. Σαν τον Βενιζέλο, ο οποίος παίρνει τη δόση του διατηρώντας με μηχανική υποστήριξη έναν παρακμάζων κομματικό οργανισμό που πρέπει να αυτοδιαλυθεί.

Υ.Γ.1 Είμαι περίεργος να δω τι πρωτάθλημα θα έχουμε του χρόνου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε. Κι ας μιλάμε για ένα βαρετό, όπως έχει καταντήσει, προϊόν. Ο γράφων, πάντως, ομολογεί, με πάσα ειλικρίνεια, ότι έχει κουραστεί και κορεστεί. Και δεν υπάρχει και κανά Mundial ή Euro για να ξεχαρμανιάσουμε.

Υ.Γ.2 Με αφορμή μια κουβέντα που συμμετείχα την Κυριακή, δηλώνω ευθαρσώς τα παρακάτω. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν θα υπήρχαν τόσες κακομαθημένες γυναίκες εκεί έξω, αν δεν υπήρχαν οι αντίστοιχοι άντρες -αλλά και στερεότυπα- που τους επιτρέπουν να κάνουν ό,τι θέλουν. Και για να γίνω ακόμα πιο προκλητικός/κυνικός/υπερβολικός, για να βρει κάποιος γκόμενα πρέπει να είναι είλωτας του αιδοίου, λεφτάς, μαλάκας, λακαμάς, ψεύτης ή/και λαμόγιο. Για να βρει κάποιος νορμάλ τύπος μια νορμάλ γκόμενα πρέπει να πάρει ένα τουφέκι και να κυνηγάει ανεμόμυλους. Εκτός αν αυτός ο νορμάλ τύπος αποφασίσει ότι, προκειμένου να βρέξει το παξιμάδι του ή να καμουφλάρει τις ανασφάλειές του, πρέπει να πέσει πολλά επίπεδα. Και προσωπικά αρνούμαι να πράξω κάτι τέτοιο. Το σταματώ εδώ, διότι το υστερόγραφο θα βγει μεγαλύτερο από την ανάρτηση.

Υ.Γ.3 Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε τον Hercule Poirot. Πρόκειται για φανταστικό χαρακτήρα της Agatha Christie. Βέλγος στην καταγωγή, ενίοτε παράξενος, ελαφρώς αλαζόνας, αλλά πάντοτε κομψός και gentleman. Το χόμπι του, έστω το επάγγελμά του, είναι να εξιχνιάζει μυστήρια, κυρίως φόνους. Και πάντοτε με επιτυχία. Έχει γυριστεί και σειρά. Με τον εξαιρετικό David Suchet στο ρόλο του Poirot. Σας προτρέπω να την παρακολουθήσετε. Δεν θα το μετανοιώσετε!

Υ.Γ.4 Ναι, είναι ένα από τα καλύτερα hard rock κομμάτια που υπάρχουν στο μουσικό χάρτη. Και ναι, το έχω ξαναποστάρει. Αλλά δεν το χορταίνω!

In the still of the night, I hear the wolf howl, honey, Sniffing around your door, In the still of the night, I feel my heart beating heavy, Telling me I gotta have more, In the shadow of night, I see the full moon rise, Telling me what's in store, My heart start aching, My body start a shaking, And I can't take no more, no, no, Now I just want to get close to you, An' taste your love so sweet, And I just want to make love to you, Feel your body heat...

13 σχόλια:

  1. Καλά τι περίμενες; Αν κάποιος γευτεί την εξουσία δεν την αφήνει μετά για κανένα λόγο.

    Υ.Γ.2 Όπως λες δε φταίνε οι γυναίκες ρε, αλλά υπάρχουν και μερικές αξιόλογες εκεί έξω, και ζουν ανάμεσα μας. Λίγες αλλά υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Μόλις άκουσα/διάβασα τα περί Διαμαντοπούλου, γέλασα 2-3'', και λέω, "γιατί Θεέ μου, τί φταίει αυτός ο ευλογημένος τόπος, να ανέχεται τέτοια όντα; δεν μπορούσε να είχε λίγο καλύτερους ανθρώπους να τον κατοικούν;".

    Στα σοβαρά τώρα. Η Διαμαντοπούλου δεν πάει να κάνει κόμμα. Είναι ξεκάθαρο, κρίνοντας και από τις αποτυχίες άλλων (Ντόρα, Λουκα-Νίδη, Λοβέρδο, κλπ). Το να φτιάξεις κόμμα δεν είναι άρπα-κόλλα (άσχετα αν τα κόμματα λειτουργούν στο άρπα-κόλλα), θέλει λεφτά, και για να το ιδρύσεις και να το λειτουργήσεις, και για να προσελκύσεις κόσμο ως εν δυνάμει στελέχη.

    Η κυράτσα αυτή παρακαλάει να την πάρουν σε κανένα κόμμα της προκοπής. Γι' αυτό και άρχισε τα "δεν με εκφράζει το ΠΑΣΟΚ πλέον", και τα περί "ταπείνωσης" (ειδικά αυτό ασχολίαστο, ας αυτοεξοριζόταν στην Μύκονο ή την Κυανή Ακτή, για πιο κάτω δεν γίνεται, είναι και τα ταγέρ στην μέση). Το ιδανικό κατ' αυτήν θα ήταν να την πάρει στην αγκαλιά της η ΝΔ. Σου λέει, όταν πάει η Άρια Αγάτσα (πάλαι ποτέ πουλέν του Ανδρέα), γιατί όχι κι εγώ. Καλύτεροι είναι δηλαδή ο Άδωνις (που έβριζε τον Σαμαρά παρέα με τον Καρατζαφέρη) και ο Βορίδης με το τσεκούρι? Ή έστω να την έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τους δώσει τα φώτα της σχετικά με το πώς είναι να κυβερνάς. Στο κάτω-κάτω, όταν τόσοι και τόσοι έκαναν το δρομολόγιο Συνασπισμός-ΠΑΣΟΚ, γιατί όχι το ανάποδο?

    Κατ' εμέ, τα κόμματα δεν πρέπει να ζούνε πάνω από 10-20 χρόνια, ειδικά όταν είναι χρόνια εξουσίας. Αυτό συμβαίνει γιατί στην Ελλάδα τα κόμματα δεν είναι θεσμικά (με εξαίρεση το ΚΚΕ, αν και προσκολλημένο στις αρχές του, εν τούτοις δεν συνειδητοποιούν ότι δεν είματε στον 19ο αιώνα, αλλά στον 21ο) όπως στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, αλλά προσωποκεντρικά. Άπαξ και αποχωρήσει/πεθάνει ο ιδρυτής/ηγέτης, πάπαλα, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, και πολύ άργησε. Πεθαίνει όπως του αξίζει, στην μιζέρια και στον εξευτελισμό, και θα ήθελα κάποτε να κυνηγηθούν όσοι φταίνε για το (ηθικό, οικονομικό, κλπ) κατάντημα της χώρας, έστω και μετά θάνατον. Τα ίδια ισχύουν για την ΝΔ, σε μικρότερο βαθμό, επειδή κυβέρνησαν λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα κόμμα που κατ' εμέ ζει ακόμα, αλλά δεν θα κρατήσει πολύ. Γιατί το λέω? Όταν έρχεται εκ μεταγραφής ο υβριστής της ΝΔ Άδωνις και γίνεται κορυφαίο κομματικό στέλεχος, πάει να πει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της ΝΔ είναι για γέλια, ειδικά αν σκεφτούμε τα διάφορα παιδιά των παλαιών που κατέκλυσαν το κόμμα. Αν το ΠΑΣΟΚ επλήγη από διαφθορά, η ΝΔ έχει πληγή από τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία. Κάθε τυχαίος και το δικό του τζάκι εκεί μέσα.

    Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα είναι πιο γελοίο του χρόνου. Το μόνο που μπορεί να συμβεί, είναι να δούμε αν θα πέσει ο Σαρρής με τα ασφαλιστικά μέτρα του Γκαγκάτση. Εκεί να δεις γέλιο. Αν και επί της ουσίας, μηδέν εις το πηλίκον. Θα γίνουν πάλι εκλογές στην ΕΠΟ και στο τέλος θα τις ξαναπάρει ο Μαρινάκης με άλλο ενεργούμενο.

    Για τις κακομαθημένες γυναίκες εκεί έξω και τους μουνόδουλους (συγγνώμη, αλλά ευγένειες σε αγενείς καταστάσεις δεν χωράνε), αναφέρω 2 προσωπικές εμπειρίες. 1ον, παρακούω συζήτηση 2 γνωστών μου κοριτσιών (μέτριες γκόμενες) κάποτε στην σχολή, και η μία λέει στην άλλη ξεδιάντροπα "θέλω άντρα με λεφτά και αμαξάρα, να με πηγαίνει ταξίδια έξω και να με γαμάει ωραία" (μετά παραπονιούνται οι γυναίκες όταν οι άντρες τις θέλουν μόνο για την "δουλειά"). Και να φανταστείς μιλάμε για 3ο έτος, άρα ήταν κάπου στα 20 τους, όχι 30. 2ον, κάποτε που είχα μαλλούρα (περιποιημένη όμως, όχι Ταρζάν), μια γκόμενα που γούσταρα έβαζε φίλους της να μου λένε "κόψε τα μαλλιά". Προφανώς με το υποσυνείδητο μήνυμα "κάν' το και δεν θα χάσεις". Δεν υπέκυψα και "έχασα" (το έχω κάνει επανειλημμένως στην ζωή μου). Αν έκανα καλά και γλίτωσα, ο χρόνος μόνο μπορεί να πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tommy, όχι μόνο δεν την αφήνει, αλλά εθελοτυφλεί. Αρνείται να δεχτεί ότι η εξουσία διαφθείρει, ότι εκφυλίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Επίσης, δεν ξέρει ότι το διοικείν είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Έχει σημαντικές ευθύνες και πρέπει να τις αποδέχεται. Και, τέλος, μετατρέπεται, αγνοώντας όλα τα παραπάνω, σε περισπούδαστο σατραπίσκο. Πάμε και στο άλλο θέμα. Ναι, υπάρχουν νορμάλ γυναίκες για σχέση. Δεν διαφωνώ. Υφίστανται και λαμπρές εξαιρέσεις. Ομως, για να τις βρεις, πέρα από τα κλασ(σ)ικά εφόδια, όπως αυτοπεποίθηση, ετοιμόλογος και λοιπά, χρειάζεσαι και τύχη. Έστω καλό timing. Τέλος πάντων. Μεγάλη κουβέντα. Ίσως είχε δίκιο ένας πολύ καλός μου φίλος που μου είπε ότι είμαι πολύ λογικός για σχέση. Και του είχα απαντήσει ότι είμαι εγώ πολύ λογικός ή αυτές πολύ παράλογες; Μάλλον η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και τείνει προς το δεύτερο συνθετικό.

    Χάρη, ίσως έχεις δίκιο. Ενδεχομένως να μην στοχεύει στην ίδρυση κόμματος -αν και η ίδια άφησε σαφείς υπόννοιες. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι θα την χαλάει να πάει σε κάποιο άλλο κόμμα. Λες και υπάρχουν ιδεολογίες. Σωστά μιλάς. Όπως στο ποδόσφαιρο κάνουν μεταγραφές, ακόμα κι από rival club, έτσι και στην πολιτική. Θα την χάλαγε να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ και αύριο-μεθαύριο να πάρει καμιά υπουργική καρέκλα; Δεν το νομίζω. Άντε, στο μέλλον να βλέπουμε μεταγραφές κι από τη Χρυσή Αυγή. Να παίρνει τον Τατσόπουλο από το ΣΥΡΙΖΑ και την Λιάνα την Καννέλη από το ΚΚΕ. Και στο τσακίρ κέφι να υπογράφει και τον Βορίδη με το τσεκούρι του. Η πλάκα με το ΠΑΣΟΚ ξέρεις ποια είναι; Ότι χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του! Ένα κόμμα που ήταν επί χρόνια στην εξουσία, που ψήφιζε προϋπολογισμούς και νομοσχέδια, που έκανε κουμάντο στην οικονομική ζωή και κυβερνούσε μια ολόκληρη χώρα, δεν μπορεί να βάλει τάξη στα του οίκου του. Για την ακρίβεια, τα έκανε πουτάνα. Άρα, γιατί μας κάνει εντύπωση το μπουρδέλο μου άφησε στην χώρα; Τέλος πάντων. Χάρη, ο μουνοειλωτισμός είναι ανίατη και θανατηφόρα ασθένεια που χαλάει την πιάτσα. Όμως, ήθελα να ήξερα, ποια γκόμενα γουστάρει να είναι με κάποιον που είναι μουνοείλωτας; Αυτή η γκόμενα σέβεται τον εαυτόν της; Κι αυτός ο άντρας, που συνειδητά φέρεται έτσι, σέβεται τον εαυτό του; Εν πάση περιπτώσει. Για τις ιστορίες που αναφέρεις νομίζω ότι ο καθένας έχει άπειρες ντουζίνες να πει. Όπως εγώ που καράφλιασα με αυτά που άκουγα την Κυριακή. Για να το θέσω υπό μορφή παραδείγματος, σκοτώνει ο άλλος άνθρωπο, κι εγώ προκαλώ μια απλή και αναίμακτη γρατζουνιά, αλλά εγώ είμαι αυτός που χαρακτηρίζεται σαν δολοφόνος. Απίστευτα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο σκέφτομαι ότι αυτή η γυναίκα κάποτε έλυνε και έδενε, και υποχρέωνε τα παιδάκια μας να ακολουθήσουν ότι βλακεία της κατέβαινε, μου ρχεται να ξεράσω.
    Περιμένω πως και πως τις επόμενες εκλογές, όπου πιστεύω (και ελπίζω) θα πέσει πολύ γέλιο μ' αυτά που θα δούμε.

    ΥΓ. Λατρεύω Αγκάθα και Πουαρώ, δεν έχω χάσει καμία ταινία (κινηματογραφική και τηλεοπτική) και φυσικά έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της.
    Φιλιά Κανθαράκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν είσαι στις "φίλαθλες" προτιμήσεις μου (sic), όταν διάβασα ότι "έχει ανάγκη την ταπείνωση"...ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις τι εικόνες σχηματίστηκαν στο μυαλό μου!!!
    Και ναι, εγώ τις παραδέχομαι, άσχετα αν πολλοί όχι :) Είναι κι αυτό μια μορφή εκδίκησης!

    Υ.Γ.1 σίγουρα όχι!
    Υ.Γ.3 Λατρεύω Χερκύλ (τα χείλη σαν ΟΥ) Πουαγό κι έχω δει σχεδόν όλη τη σειρά :)
    Υ.Γ.4 κομματάρα, ινδίδ

    Υ.Γ.5 καλώς σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήμουν θύμα -κι ακόμα είμαι δηλαδή- της Αννούλας. Δεν θέλω να επεκταθώ,γιατί δε συνηθίζω να βρίζω χυδαία. Το πρόβλημα όσων κυβερνώντων ψηφίζουν τα εκπαιδευτικά νομοσχέδια είναι ότι δεν έχουν μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα. Να δουν πώς σκέφτονται και πράττουν τα παιδιά και πόσο πανικό προκαλούν στους καθηγητές που,αν και κακοπληρωμένοι,προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους (όχι όλοι σαφώς).

    Υ.Γ. 2: Το θέμα είναι να μη διαλέγεις απ' το σωρό. Αν θεωρείς ότι για να βρεις κοπέλα πρέπει να 'χεις ένα απ' αυτά τα χαρακτηριστικά,αυτόματα υποτιμάς κι εκείνη και τον εαυτό σου. Το λέω και σε φίλους μου που σκέφτονται έτσι,το λέω και σ' εσένα: να προσέχετε με ποιες μπλέκετε! Αν η άλλη είναι ηλίθια/συμφεροντολόγα/κακομαθημένη,φαίνεται εξαρχής,απλώς συχνά εμείς οι άνθρωποι εθελοτυφλούμε,οπότε το λάθος είναι -κατά ένα μεγάλο ποσοστό- δικό μας. Κι εγώ ξέρω τύπους που αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως τρύπες. Τι έχει να λέει αυτό; Ότι όλοι είναι γουρούνια ή ότι πρέπει ν' ανοίγω τα πόδια μου σ' όποιον να 'ναι; Να μη ρίξεις τα στάνταρ σου για καμιά και να ξέρεις ότι θα βρεις μια αξιόλογη γυναίκα. Μπορεί ν' αργήσει λιγάκι και να δυσκολευτείς,αλλά κανείς δεν μένει έτσι. Το θέμα είναι,όταν τη βρεις,να μην την αντιμετωπίσεις όπως θ' αντιμετώπιζες κάποια σαν αυτές που περιγράφεις,γιατί θα γίνει Λούης και με το δίκιο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλενα, οι πολίτες αυτού του τόπου την ψηφίζανε. Συνειδητά. Και τώρα, όλοι αυτοί που ψήφιζαν τέτοια πολιτικά πρόσωπα κράζουν. Και η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει, διότι κλονίστηκαν οι πελατειακές σχέσεις ψηφοφόρου-πολιτικού. Ο Πουαρό τα σπάει!

    Αφρικανέ, καλώς ήρθες! Φαντάζομαι, πάνω-κάτω, τις δημιουργηθείσες εικόνες! Είσαι Σατανάς! Τα σέβη μου για την αψεγάδιαστη προφορά του Πουαρό! Μου μένει ακόμα ένα επεισόδιο, ενώ, μόλις πρόσφατα, ανακάλυψα ότι γυρίστηκε η τελευταία σεζόν με πέντε ακόμα επεισόδια!

    Κ. †, παιδί μου, μίλα ελεύθερα! Εδώ η ίδια η Διαμαντοπούλου έβαλε τα κλάμματα για το ότι τα παιδιά ελάμβαναν πέρυσι φωτοτυπίες κι όχι βιβλία. Ποιος είπε ότι οι πολιτικοί δεν κλαίνε; Για την εκπαίδευση έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Εδώ θυμάμαι στο σχολείο σχολικούς συμβούλους, που είτε δεν είχαν μπει ποτέ σε τάξη είτε είχαν να μπουν καμιά 15ετία, να έρχονται και να μας λένε πως θα κάνουμε το μάθημα. Ουσιαστικά μας έλεγαν πράγματα που δεν ήταν δυνατόν να βρουν εφαρμογή! Πάρε τώρα αυτό το παράδειγμα και μεγέθυνέ το σε επίπεδο Υπουργού Παιδείας. Για τις γκόμενες το θέμα είναι αρκετά δύσκολο να εξαντληθεί μέσα από ένα ιστολόγιο. Κάποιοι έχουν ανασφάλειες και τις καλύπτουν μέσω μιας γκόμενας/γκόμενου. Άλλοι θέλουν απλά να κάνουν μόστρα. Άλλοι έχουν γκόμενα απλά για να έχουν. Προσωπικά δεν κατατάσσω εαυτόν σε καμία από τις άνωθεν κατηγορίες. Ούτε ανάγκη έχω από μόστρα, ούτε ανάγκη να καλύψω τις ανασφάλειές μου, ούτε να είμαι με κάποια απλά για να λέω ότι έχω γκόμενα. Δεν θέλω να κοροϊδεύω καμιά τύπισσα και προπαντός δεν θέλω να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Συμφωνώ ότι εξαρχής φαίνεται αν είναι κακομαθημένη και λοιπά. Έχεις απόλυτο δίκιο. Και συμφωνώ ότι πολλές φορές εθελοτυφλούμε. Ότι βλέπουμε τα σημάδια και τα αγνοούμε Αλλά, προσωπικά, δεν μπορώ να επιλέξω με ποια ερωτεύομαι. Last but not least, όποιος αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν τρύπες είναι μαλάκας και δεν φοράει παντελόνια (κλισέ) -μολαταύτα, θα δεις ότι πολλοί τέτοιοι τύποι έχουν γκόμενα. Επίσης, για να είμαι με κάποια -δεν δένομαι εύκολα- σημαίνει ότι έχω εντοπίσει κάτι ελκυστικό, κάτι ενδιαφέρον. Και όταν είμαι με κάποια, πάντα προσπαθώ, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να λειτουργώ και να συμπεριφέρομαι ως κύριος. Αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα ολκής. Δεν πειράζει. Ας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνεις ανάρτηση για τις γυναίκες τότε,να δούμε τις απόψεις σου επί του θέματος! :p
      Σαφώς πολλοί τέτοιοι τύποι έχουν γκόμενα,αλλά το θέμα είναι ΤΙ γκόμενα έχουν. Γενικώς και αορίστως,δεν λέει κάτι. Όσες δέχονται ν' αντιμετωπίζονται με τέτοιο εξευτελιστικό τρόπο,δε σέβονται τον εαυτό τους. Δεν είμαι άνδρας,όμως ξέρω ότι δεν θα 'θελα να είμαι με κάποιον που η αυτοεκτίμησή του βρίσκεται στα τάρταρα.
      Εννοείται ότι δεν επιλέγεις ποια θα ερωτευτείς,μα εάν δεις ότι μακροπρόθεσμα δε σε καλύπτει,είναι καθαρά δική σου επιλογή το αν θα μείνεις μαζί της ή όχι.
      Τα μειονεκτήματα τα κρίνουμε με βάση το αντίκτυπο που έχουν επάνω μας και μόνο. Κάνε ό,τι κάνεις επειδή το γουστάρεις εσύ ο ίδιος πραγματικά,διότι στην τελική,αυτό που μένει είναι να τα 'χουμε καλά με τον εαυτό μας. Αυτά από 'μένα και με συγχωρείς αν σε κούρασα. :)

      Διαγραφή
  8. Σε παρακαλώ! Σιγά την κούραση! Χαρά μου να διαβάζω σοβαρές απόψεις! Πλάκα πλάκα μπορεί και να κάνω μια ανάρτηση αποκλειστικά για γυναίκες. Αν και νομίζω ότι, κάπου κάπου, μπαίνουν έντονες πινελιές.

    Έχεις δίκιο για το τι γκόμενα έχουν αυτοί οι τύποι. Συμφωνώ και επαυξάνω. Η δική μου αυτοεκτίμηση, πάντως, βρίσκεται στα ύψη: ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι κι από τι είμαι φτιαγμένος.

    Προφανώς και είναι δική μου επιλογή για το αν θα μείνω ή όχι μαζί της, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι η συμπεριφορά μου εξαρτάται κι από την άλλη πλευρά: δεν σκέφεται πάντα όπως εμείς, δεν λειτουργεί λογικά, δεν έχει υπομονή και δεν συμβιβάζεται, αλλά, συγχρόνως, απαιτεί να είναι με κάποιον που την προσέχει και να την φροντίζει, με τον τύπο να κάνει υποχωρήσεις που η ίδια δεν κάνει! Συν τοις άλλοις, ασχολείται με ανασφάλειες που δεν δίνουμε δεκάρα και φτιάχνει ανυπόστατα σενάρια που δηλητηριάζουν το μυαλό της. Κι όλα αυτά, χωρίς εμείς να κάνουμε το παραμικρό, κι όμως εμείς είμαστε αυτοί που τα λουζόμαστε!

    Τέλος, μια χαρά τα έχω με τον εαυτό μου. Και δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν είναι όλες οι γκόμενες έτσι. Υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Αλλά είναι ελάχιστες.

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαντάζομαι μια Super League με 10-12 ομάδες το πολύ. Να παίζουμε 4 φορές μεταξύ μας μέσα στην χρονιά. Δεν θα αναφέρω ποιές ομάδες. Όποιες το αξίζουν εννοείται. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ομάδα χωρίς οπαδούς. Αρκετούς ώστε να γεμίζουν ένα μικρό γηπεδάκι. Τώρα αν μια ομάδα έχει φράγκα έχει μάγκα πρόεδρο παίζει καλή μπαλά αλλά από κόσμο νιετ τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περίνιο, κάπως έτσι είναι. Αλλά δεν το βλέπω να γίνεται.

    Πρόεδρε, είσαι ωραίος! Νομίζω ότι οι περισσότεροι κάτι τέτοιο σκέφτηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...