Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το σορτσάκι



Είχα προαναγγείλει ότι θα έγραφα για τον Π.Α.Ο.Κ. Συγγνώμη, αλλά δεν βρήκα χρόνο για τη συγγραφή του άρθρου. Και επειδή θα λείψω εκτός Αθηνών, δεν θα καταφέρω να γράψω ούτε για τα μεθεόρτια του παιχνιδιού. Θα εκδράμω, βλέπετε, εις την ηρωική Σπάρτη. Την είχα επισκεφτεί και πέρυσι, με διαφορετική παρέα, όπου πέρασα τέλεια, φοβερά, ανεπανάληπτα! Τέλος πάντων. Να είστε, πάντως, σίγουροι ότι θα απαντήσω στα σχόλιά σας, μόλις επιστρέψω! Επομένως, τι θα περιλαμβάνει η σημερινή ανάρτηση; Κουιζάρα! Από αυτά που μου αρέσουν και, πιθανολογώ, σας αρέσουν. Ο ελληνικός αθλητισμός, εξάλλου, ειδικά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, είναι γεμάτος με ευτράπελα περιστατικά. Στο ποδόσφαιρο, για παράδειγμα, έχουμε παρακολουθήσει ιστορίες τρέλας στα αθλητικά δικαστήρια, ενώ στο μπάσκετ οι ξένοι αθλητές που στελέχωναν το πάλαι ποτέ κραταιό πρωτάθλημα της Α1, μάς έχουν προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου. Είχα ξεχωρίσει δυο κουίζ: ένα ποδοσφαιρικό και ένα μπασκετικό. Εν τέλει, προκρίθηκε το μπασκετικό. Ίσως διότι αναφέρεται σε ξένους παίχτες που πραγματικά έκαναν τη διαφορά και άλλαζαν τις ισορροπίες. Περιμένει, λοιπόν, ο καλαθοσφαιριστής να πληρωθεί το μηνιάτικο. Επικοινωνεί με τη διοίκηση και του λένε ότι θα πληρωθεί τοις μετρητοίς, αλλά θα πρέπει να περιμένει. Τι να κάνει κι αυτός, περιμένει. Λίγες μέρες αργότερα, κι αφού έχει πατήσει το παρκέ για προπόνηση, έρχεται ένα μέλος της διοίκησης και τον φωνάζει να πληρωθεί. Εκείνος, πρώην παίχτης του N.B.A., περιμένοντας να πληρωθεί σε αμερικάνικα δολλάρια ή, έστω, σε ελληνικές δραχμές, τον πλησιάζει και τι να δει; Τα λεφτά ήταν σε γερμανικά μάρκα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το ποσό ήταν τόσο μεγάλο που, φοβούμενος μην το αρπάξει κάποιο ''ποντικάκι'', δεν ήξερε που να το βάλει. Επομένως, και με δεδομένο ότι ξεκινούσε η προπόνηση, τα έβαλε μέσα στο σορτσάκι του (και στο εσώρουχό του), και προπονήθηκε με τα λεφτά να συντροφεύουν τα καλαμπαλίκια του! Ποιος ήταν ο πολυμήχανος καλαθοσφαιριστής;
  1. Γουόλτερ Μπέρι (Ηρακλής)
  2. Μίτσελ Ουίγκινς (Σπόρτινγκ)
  3. Χάρολντ Έλις [(φώτο), (Άρης)]
  4. Μέλβιν Τσίτουμ (Περιστέρι)
  5. Ματ Μπούλαρντ (Π.Α.Ο.Κ.)
  6. Τζεφ Μαλόουν (Β.Α.Ο.)
Καλή επιτυχία!

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση θα δημοσιευτεί στην επόμενη ανάρτηση.

Υ.Γ.2 Δεν ξέρω τι είδους ποδόσφαιρο θα επιλέξει να παίξει ο Στέφενς κι αν θα προφυλάξει το σκορ ή θα κυνηγήσει το γκολ -όμως, ξέρω ότι η Σάλκε, παρά τις απουσίες, θα κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα κι όπως είδαμε από το πρώτο ματς, δεν το κάνει και άσχημα. Εύχομαι, πάντως, να προτιμήσει, πάντοτε με ορθολογικό τρόπο, το δεύτερο, καθώς όσες φορές οι ελληνικές ομάδες έχουν επιλέξει συνειδητά να κρατήσουν το μηδέν, με τελευταίο κρούσμα τον Ατρόμητο απέναντι στην Άλκμααρ, χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια. Ελπίζω να μην φοβηθεί τον αντίπαλο, να υποτάξει το άγχος και να βρει τρόπο να απεγκλωβίζει την μπάλα από το τερέν του. Όσον αφορά ορισμένους δημοσιογράφους που επιμένουν να αβαντάρουν τον Π.Α.Ο.Κ., έχω να τους πω να χαλαρώσουν και λίγο. Καλοκαιράκι είναι...

Υ.Γ.3 Είχα υποσχεθεί στον Χάρη να εξιστορήσω ένα κρούσμα καφρίλας που έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου. Ο θύτης είναι φίλος ενός φίλου. Βρίσκεται, λοιπόν, ο πρωταγωνιστής μας σε κάποιο μπαράκι και κοζάρει μια τύπισσα. Την πέφτει και, για να μην μακρηγορώ, ο τύπος σκοράρει. Έλα, όμως, που η τύπισσα κατάλαβε διαφορετικά την κατάσταση και περίμενε ότι θα προκύψει κάτι περισσότερο. Του έστελνε μηνύματα για να πάνε για ποτάκι, για βολτούλα και λοιπά. Τίποτα εκείνος. Δεν έμπαινε καν στον κόπο να απαντήσει. Κάποια στιγμή, κι αφού η κοπέλα απηύδησε, του στέλνει στο κινητό το ακόλουθο μήνυμα: «Είσαι πολύ μαλάκας. Την επόμενη φορά να με πληρώσεις κιόλας!». Κι ο τύπος, νταής και μάγκας, βαρύς και ασήκωτος, ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν άνεργος, κρίνοντας ότι δεν μπορεί να αφήσει τέτοια προσβολή να πέσει κάτω, απαντά: «Μόλις βρω δουλειά».

Υ.Γ.4 Μαθαίνω ότι ο Ρομπέρ Πιρές, αυτός ο Γάλλος αλητάμπουρας, πρωταθλητής κόσμου το 1998 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2000, φόρεσε τη φανέλα της Θύελλας Ραφήνας (!) και αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι ενάντια στον Α.Ο. Μυκόνου! Ψιτ, Ρομπέρ, έλα μια βόλτα κι από το Χαριλάου!

Υ.Γ.5 Τιτανοτεράστια κομματάρα και τιτανοτεράστια γυναικάρα!

9 σχόλια:

  1. Εντάξει,ίσως να μην είναι σωστό,αλλά έλιωσα με το «μόλις βρω δουλειά». Καλά να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ματ Μπουλαρντ:-Ρ τα καημενα τα λεφτα!Αριστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Έλις υπήρξε τεράστιος παιχταράς και αν θυμάσαι προπονητής του Άρη εκείνη την εποχή ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος μιλάμε για εποχή 1995 αν δεν με απατά η μνήμη μου κάνθαρε

    τώρα για το κουιζ εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κάποιος ο Μπέρι αλλά συμφωνώ με την Αριστέα ήταν ο Ματ Μπούλαρντ που εκείνη την χρονιά ο Πάοκ άλλαξε τρεις προπονητές ( σακοτα, λάιο, ΤΙΓΡΗΣ)
    Στην θητεία του στους συμπολίτες κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδος και συμπαίκτες ενδεικτικά αναφέρω είχε τον τεράστιο ΜΠΑΝΕ και τον σέρβο Σάβιτς

    θα σου στείλω την διεύθυνση μου για το δώρο
    χαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενταξει, μετα την αποκαλυψη του προορισμου σου σταματησα να καταλαβαινω τι διαβαζω κι επεσα σε καταθλιψη... Ποσο μου λειπει... Τεσπα...
    Επανηλθα στον ανεργο με την θεικη κ καφρικη ατακα!
    Να περασεις ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικολας.

    Harold -the elevator- Ellis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το κουίζ το ξέρω, είναι ο φόργορντ Ματ Μπούλαρντ του ΠΑΟΚ κάπου το 1994 ή 1995. Τώρα είναι σχολιαστής των Χιούστον Ρόκετς μαζί με τον Ντρέξλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ. †, βρε, κι εγώ έλιωσα, αλλά πρόκειται περί καφρίλας!

    Γεια σου, Αριστέα!

    Αγαπητέ Κωνσταντίνε, έχω την εντύπωση ότι η μνήμη σου δεν σε απατά. Και για τον Σούλη και για τη σεζόν. Ο Έλις παιχταράς. Τι να λέμε τώρα; Καμία σχέση με κάτι παιχτάκια που αγωνίζονται τώρα. Και καμία σχέση η τότε Α1 με το σημερινό χάλι. Άστα, με πιάνει θλίψη όταν τα σκέφτομαι. Για τη σεζόν του Μπούλαρντ, δεν θυμάμαι καλά αν είχε αλλάξει τρεις προπονητές, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είχε αλλάξει τρεις ξένους (Μουστάφ, Λάμπλει και Μπούλαρντ;). Καλή συνέχεια!

    Balanced Girl, σου λείπει η Σπάρτη; Από Αθήνα είναι κάτι λιγότερο από τρεις ώρες. Πάρε φίλους και φίλες, και πήγαινε. Ακόμα εδώ είσαι; Έφυγες!

    Γεια σου, Νικόλα, με τα elevator σου!

    Υπουργέ, πόσο παιχταράς ήταν ο Ντρέξλερ; Και όταν θυμάμαι τον Clyde "The Glide" Drexler, μου έρχεται αυτόματα στο μυαλό ο τεράστιος Hakeem.

    Καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω είχε πάει να παίξει στο Σιάτλ και επειδή κλήθηκε τελευταία στιγμή στην dream team, τη μία και μοναδική, σήκωσαν οι Σιατλινοί πανώ στο γήπεδό τους:

    Drexler, the Barcelona bench warmer!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...