Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σαν τον καφέ

Ο Κώστας Καίσαρης λέει ότι τα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα είναι σαν τον καφέ: αν ξέρεις να τα διαβάζεις, βλέπεις τα μελλούμενα. Αυτά που πρόκειται να συμβούν. Και έχει απόλυτο δίκιο. Ειδικά όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να είσαι ο μάντης Κάλχας ή να έχεις σπουδάσει πυρηνική φυσική. Λίγο μυαλό να κουβαλάς στο κεφάλι και να έχεις ασχοληθεί κάπως με το άθλημα, καταλαβαίνεις τι γίνεται. Αν και -δυστυχώς!- τις περισσότερες φορές, για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να πέσεις στο επίπεδο των δημοσιογράφων. Κοινώς, χαμηλά. Πολύ χαμηλά.


Έχουν ξαμολυθεί, λοιπόν, τα σκυλιά του πολέμου, δηλαδή οι οπαδικοί δημοσιογράφοι που περνάνε την ανεπίσημη γραμμή της Π.Α.Ε., και πριονίζουν την καρέκλα του Μίτσελ (φώτο). Παλιά τεχνική. Αλλά αποτελεσματική. Σχεδόν αλάνθαστη. Κι όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, την τελική απόφαση θα την λάβουν οι οργανωμένοι -όμως, ελπίζω να θυμόμαστε ότι αρκετές φορές οι μη οργανωμένοι αποδεικνύονται χειρότεροι από τους οργανωμένους. Αφού υποβληθούν σε πλύση εγκεφάλου αναφορικά με την ανικανότητα του Μίτσελ. Και τι ανικανότητα! Πρωτοφανής! Πού ακούστηκε προπονητής να κάνει δοκιμές σε φιλικά παιχνίδια; Ούτε στο ερασιτεχνικό δεν γίνονται αυτά. Μην κοιτάτε που κοτζάμ Μάντσεστερ και Μπαρτσελόνα πειραματίζονται στα φιλικά. Εδώ είναι Ελλάδα. Μα, τέτοιο θράσος από τον Ισπανό τεχνικό; Να δοκιμάζει σχήματα και θέσεις; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Το γεγονός ότι άλλαξε σχεδόν όλη η βασική εντεκάδα δεν αποτελεί άλλοθι. Ούτε δικαιολογία. Δεν θέλω κουταμάρες. Η ομάδα έπρεπε να είναι καταιγιστική.

Κι αυτός ο Μαρινάκης ανεκδιήγητος. Έδιωξε τον Ζαρντίμ που ήταν αήττητος στο πρωτάθλημα, πήρε εννιά βαθμούς στο τσου λου και είχε τα φόντα να προχωρήσει στο πρώην Ουέφα, καθώς ο Πορτογάλος είχε προκρίνει ορθώς τον τακτικό ρεαλισμό, και κρατάει ακόμα αυτόν τον Ισπανό που τολμάει να πειραματίζεται στα φιλικά; Τόσα χρόνια φανατικός οπαδός της ομάδας, δεν έχει μάθει ότι τα φιλικά του Ολυμπιακού είναι τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς; Όλα καλά, όμως. Στο ματς με την Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός ήταν οδοστρωτήρας. Ισοπεδωτικός. Ο Μίτσελ έσωσε την καρέκλα του, μέχρι το επόμενο φιλικό με την Βαλένθια, και οι φίλοι της ομάδας θα πάνε στις εργασίες τους με ψηλά το κεφάλι. Κι αν ο Πρόεδρας κρίνει ότι ο Μίτσελ -με τη σωστή αποζημίωση φυσικά- είναι λίγος για να κοουτσάρει τα φιλικά παιχνίδια, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Δώνης, αφού δραπέτευσε από τα δεσμά του Σαββίδη, είναι ελεύθερος και ωραίος. Εκτός αν, εν τέλει, δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις ικανό και πρόθυμο προπονητή μέσα στον Αύγουστο.

Υ.Γ.1 Η Μπεσίκτας έκανε πρόταση για τον Χολέμπας. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της είδησης. Το ότι βρέθηκε, δηλαδή, ομάδα που ενδιαφέρεται να αγοράσει έναν ακραίο αμυντικό που δεν αμύνεται. Το δεύτερο σκέλος της είδησης είναι ότι αυτή η ομάδα προσφέρει 2,5 εκατομμύρια γιούρο (!) στον Ολυμπιακό. Συγγνώμη, αλλά οι Τούρκοι τον παρακολούθησαν σε κάποιο παιχνίδι; Έστω σε ένα, ρε παιδί μου.

Υ.Γ.2 Η Α.Ε.Κ. λέγεται ότι θα πάρει 1,5 εκατομμύριο από την Νόβα. Ωραία πράγματα. Κουτί της ήρθε. Τι τις θέλει τις ανόδους; Ταλαιπωρία. Ας κάτσει καμιά πενταετία στην Γ' Εθνική να τα τσεπώνει ξεκούραστα. 

Υ.Γ.3 Οι δημοσιογράφοι είναι σαν τα ψάρια. Ρίχνεις λίγο ζυμαράκι στη θάλασσα, κι αυτά κάνουν την εμφάνισή τους. Όπου ζυμαράκι, βάλτε τον Π.Α.Ο.Κ. του Ιβάν. Γενικώς μιλώντας, μια χαρά τον αβαντάρουν. Εδώ και πολύ καιρό. Τέλος πάντων. Μάθαμε, λοιπόν, ότι για τον αποκλεισμό φταίει ο διαιτητής, η τύχη, η άδεια Τούμπα, η σκληρή προετοιμασία και η ανετοιμότητα. Όμως, υπάρχουν ακόμα ελπίδες. Η Ουέφα θα τιμωρήσει μάλλον την ουκρανική ομάδα, λόγω στημένων παιχνιδιών, με τον Π.Α.Ο.Κ. να παίρνει τη θέση της. Και πού ξέρετε; Μέχρι το επόμενο παιχνίδι, ίσως ανακαλύψουμε ότι κάποιες φορές οι ελληνικές ομάδες χάνουν επειδή δεν αξίζουν την νίκη. Δεν είναι κακό να το παραδέχεσαι.

Υ.Γ.4 Πρόσφατα, κάποιος μου είπε, υπό μορφή απορίας, πως γίνεται, ενώ το blog είναι Αρειανό, να μην γράφω συχνά για τον Άρη. Η απάντηση είναι πολύ απλή! Απλούστατη! Δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό να γράψω για την Αρειανάρα! Αν και έχω σκοπό να γράψω σύντομα κάποια πράγματα που θα αφορούν το αγωνιστικό.

Υ.Γ.5 Μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού! Εύχομαι να περνάτε/περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα! Το δικό μου καλοκαίρι, πάντως, δεν έχει σχέση με το περσινό, αλλά δεν πειράζει! Μην είμαστε αχάριστοι! Τα καλύτερα έρχονται!

Υ.Γ.6 Υπέροχο τραγούδι! Πραγματικά υπέροχο!

13 σχόλια:

  1. ερασα να ω ενα γεια και να ευχηθω καλο καλοκαιρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Οι αθλητικοί δημοσιογράφοι έχουν δούναι και λαβείν με τις ομάδες και τους παράγοντες - ενίοτε και με τους παίκτες. Οπότε λογικό είναι να γράφουν ενορχηστρωμένα (και με χαρτάκι) όλοι οι κόκκινοι ρεπόρτερς, σε όποια φυλλάδα κι αν εργάζονται, ότι "ο Μίτσελ τελειώνει" αν ο Ολυμπιακός δεν βάζει 5 γκολ στα φιλικά.

    Η πλάκα πάντως είναι ότι και φέτος προβλέπεται ο Κωστάκης ο Μήτρογλου (παρ' ότι έκανε πέρυσι την καλύτερη χρονιά του σε γκολ) να γυαλίζει τον πάγκο, με την έλευση του Σαβιόλα και την πιθανή φυγή του Τζιμπούρ.

    Δεν άκουσα κάτι για τον Χολέμπας και την Μπεσίκτας (λες και η περίπτωση του Ριέρα που πήγε πριν 2 χρόνια στην Φενέρ νομίζω ήταν καλύτερη δηλαδή ως προς το τούρκικο scouting). Εδώ που τα λέμε, ο Χολέμπας δεν είναι ο μοναδικός μπακ που δεν αμύνεται καλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έχει όμως άλλο προσόν, το ότι τρέχει και είναι πολύ αθλητικός (τί λέγαμε τις προάλλες, ότι σήμερα στο ποδόσφαιρο προέχει η τρεχάλα και όλα τα άλλα έπονται?...). Δεν νομίζω ο Μαρινάκης να τον δώσει τώρα και να μείνει με τον Λυκογιάννη ή να μπει σε περιπέτειες να βρει αριστερό μπακ της προκοπής τον Αύγουστο. Πάντως επειδή παλαιότερα είχε ακουστεί και για τον Μασάντο ότι τον ήθελε ρώσικη ομάδα με 2 μύρια, νομίζω ότι έπρεπε να τον είχαν δώσει σούμπιτο.

    Ο Μελισσανίδης πλέον έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Μιλάμε για ποδοσφαιρικό πραξικόπημα τα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα για την ΑΕΚ (ή μήπως ο Κόκκαλης με τον ΟΠΑΠ ήταν καλύτερος?). Και μάλιστα χωρίς ο Τίγρης να έχει πάρει (ακόμα) την ΕΠΟ και την ΚΕΔ με το μέρος του. Ούτε έχει βάλει και τίποτα φράγκα της προκοπής στην ΑΕΚ. Περιμένω να περάσουν τα 2 χρόνια να δω τα μελλοντικά γλέντια και τις κόντρες με τον Μαρινάκη.

    Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί οριστικά από τα play-off του Τσου Λου. Αν πει η ΟΥΕΦΑ ότι εν τέλει η Μέταλιστ αποκλείεται, είτε θα έχουν ήδη παίξει το πρώτο παιχνίδι με τον επόμενο αντίπαλο, είτε όχι, θα προκριθεί η άλλη ομάδα. Για να είχε ελπίδες ο ΠΑΟΚ, θα έπρεπε να έχει ήδη βγει απόφαση από την Ουκρανική Ομοσπονδία (όπως η ΕΠΟ είχε αποβάλλει τον Ολυμπιακό Βόλου με τα στημένα το 2011 και η ΟΥΕΦΑ τον απέκλεισε σε 5 λεπτά από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα). Μου κάνει εντύπωση που θυμηθήκανε φέτος στημένο ματς του 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν παρακολουθώ φιλικά παιχνίδια και προετοιμασίες ομάδων και τέτοια έχω να παρακολουθήσω πολλά χρόνια, αλλά το σκηνικό απ ότι φαίνεται δεν έχει αλλάξει, μόνο οι προπονητές θα αλλάζουν πάλι φέτος στις ομάδες σαν τα βρακιά μας...

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου, Εκφράσου! Καλό καλοκαίρι!

    Χάρη, αυτό που θέλω από τους δημοσιογράφους είναι να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οι φυλλάδες δεν κάνουν ούτε για κωλόχαρτο. Και είναι φοβερό το πως μπορούν να στρέψουν το κλίμα εναντίον του οποιουδήποτε. Μακάρι να μπορούσαμε να φιλτράρουμε αυτά που διαβάζουμε και ακούμε. Τέλος πάντων. Για Μήτρογλου δεν έχω να πω κάτι περισσότερο από αυτά που έχω πει κατά καιρούς. Να μάθει πρώτα τι σημαίνει κίνηση μπροστά από το σέντερ μπακ και οφσάιντ και τα ξαναλέμε. Για τον Χολέμπας ακούστηκε ότι θα τον δώσει και θα πάρει για αντικαταστάτη τον Τζαβέλλα. Νταξ, είπαμε να τρέχουν οι σύγχρονοι παίχτες, αλλά οι επιστροφές του Χολέμπας δεν είναι αργές ή γρήγορες, απλά ελάχιστες! Για τον Μελισσανίδη λέγεται ότι πήρε τέτοιο ποσό -πραγματικά μεγάλο-, διότι η Νόβα θέλει να τα έχει καλά με το νέο αφεντικό του ΟΠΑΠ. Πάντως, προσωπικά βλέπω έναν αδικαιολόγητο σνομπισμό από τον Μελισσανίδη. Με το στόμα κι εγώ ξέρω να κάνω τον σπουδαίο. Στον ΠΑΟΚ τον έχουν σηκώσει πολύ τον αμανέ. Κι όσο πιο ψηλά πετάς, τόσο πιο σκληρή είναι η πτώση. Δεν ξέρω πως και γιατί θυμήθηκαν τώρα κάποια στημένα του 2008, αλλά δεν έχει σημασία. Κι εγώ νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί οριστικά από το τσου λου.

    Πρόεδρα, καλά κάνεις και δεν παρακολουθείς. Τα συμπεράσματα των φιλικών είναι μόνο για τους προπονητές. Αλλά ξέχασα: κι εμείς προπονητές είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά υπέροχο τραγούδι αν και ομολογώ δεν μας εχεις μάθει ετσι...
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Χολέμπας τουλάχιστον είναι σχετικά καλός επιθετικά.
    Αμα σου κάνει αυτό εντύπωση, το οτι η Λίβερπουλ(!) ακούγεται να προσφέρει 2,5 μύρια (!) για τον Μασάδο (!), δεν σε κάνει να απορείς σε ποιο παράλληλο σύμπαν ξύπνησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου, Φούλη!

    Άλεξ, εννοείται ότι μου κάνει! Έχουμε πει ότι οι μάνατζερ έχουν μεγάλη δύναμη, αλλά ορισμένα πράγματα ξεπερνάνε και την πιο αχαλίνωτη φαντασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα πάλι μου κάνει μεγάλη εντύπωση που φημολογείται ότι ενδιαφέρεται η Μάλαγα για Τζιμπούρ. Θεωρώ ότι μετά την άρνησή του να περάσει πλήρεις ιατρικές εξετάσεις στην Νόττινγχαμ, καμιά σοβαρή ομάδα δεν ενδιαφέρεται γι' αυτόν, αφού υπάρχει περίπτωση να της βγει Ι5, ντακότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργέ, από φημολογούμενα ενδιαφέροντα άλλο τίποτα! Εδώ φημολογείται ότι η Μπενφίκα ενδιαφέρεται για τον Φέισα. Σε λίγο θα ενδιαφερθούν και για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι που σου άρεσε! Είναι πράγματι πανέμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...