Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ήρθε ο «επενδυτής»

Λέγαμε, λοιπόν, ότι ο Ηλιάδης, αντί για επενδυτές, θα έψαχνε τρόπο για να την κοπανήσει. Δεν ήταν δα και σπουδαία πρόβλεψη. Ενεργοποιείς τη λογική σου διάθεση και καταλήγεις στα ανάλογα συμπεράσματα. Δεν χρειάζεται, δηλαδή να είναι κάποιος μέντιουμ. Ούτε να έχει πάρει διδακτορικό από κάποιο Πανεπιστήμιο Ποδοσφαίρου. Δεν είναι, όμως, όλα λογικά, αναμενόμενα και κατανοητά. Υπάρχουν αρκετές νοητικές ασάφειες και αστοχίες. Για παράδειγμα, αυτός ο Κωνσταντινίδης τι πήγε να κάνει στην εκπομπή του Θωμαΐδη; Δεν ήξερε; Δεν του είπανε; Δεν ρώτησε; Και γιατί να πει ό,τι είπε για τον Ηλιάδη; Ποιο ήταν το κίνητρο; Και πώς αποφασίστηκε το timing; Τέλος πάντων. Δεν το συνεχίζω.


Αυτό, εξάλλου, μάλλον αποτελεί πταίσμα μπροστά σε αυτό που συμβαίνει με τους δημοσιογράφους. Να βγαίνουν, λοιπόν, ορισμένοι τύποι, πραγματικά περίεργοι, και να λένε φόρα παρτίδα, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, ότι ο Άρης πρέπει να πέσει στην Γ' Εθνική. Και, μάλιστα, φέρνουν το παράδειγμα της Α.Ε.Κ. Που έπεσε και καθάρισε από τα χρέη. Και καλά ότι νοικοκυρεύτηκε. Και σε δυο χρονάκια θα βρίσκεται πάλι στα σαλόνια της Α' Εθνικής. Σαν να σου λένε κάνε τα όλα πουτάνα, μην πληρώνεις κανέναν, γράψτους όλους και όλα στα παπάρια σου, πρόκρινε τον αθέμιτο ανταγωνισμό και, αν τα βρεις σκούρα ή κάνεις λάθος υπολογισμούς, δεν πειράζει. Πέφτεις αυτοβούλως στην Γ' Εθνική και ξανά προς τη δόξα τραβάς. Και για να τελειώνει αυτό το παραμυθάκι, αρνούμαι να υποβιβαστώ οικειοθελώς σε χαμηλότερη κατηγορία. Ας παλέψει η ομάδα με νύχια και με δόντια, και ό,τι γίνει. Αν είναι να υποβιβαστώ, να υποβιβαστώ αγωνιστικά. Το ξέρω ότι αρκετοί θα με λέτε τρελό. Δεν είμαι τρελός. Πολύ απλά είμαι Αρειανός.

Τέλος, για να κάνουμε και λίγο humor, ο επενδυτής ήρθε. Απλά δεν θα επενδύσει χρήματα. Δηλώνει οδοντίατρος, άσχετα αν οι φήμες υποδηλώνουν ότι έχει να σφραγίσει δόντι από την εποχή του Ιβάν και του Λεκμπέλο, και έρχεται να επενδύσει λελογισμένη τρέλα. Και δεν έρχεται μόνος. Μαζί του φέρνει έναν προπονητή -ναι, είναι ο ίδιος που δεν έπρεπε να φύγει πέρυσι- που, όπως δήλωσε, πιστεύει στο υλικό του Άρη. Ας ελπίσουμε ότι θα πιστέψουν και οι παίχτες σε αυτόν. Διότι άλλη λύση δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Οι παίχτες -και ο κόσμος- πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς. Και με δεδομένη την ποιοτική τους ανεπάρκεια, συν την έλλειψη ψυχολογίας, χρειάζεται τιτανοτεράστια προσπάθεια για να ανεβούμε το βουνό της βαθμολογικής κατάταξης. Ωστόσο, κι αυτό είναι σημαντικότερο, απαιτείται έτι μεγαλύτερη προσπάθεια για να πάψουν -επιτέλους!- αυτές οι ηλίθιες έριδες μεταξύ πρώην και νυν παραγόντων του Άρη. Ούτε σε σαπουνόπερες της Βραζιλίας τέτοιο μίσος και ίντριγκα.

Υ.Γ.1 Αποφασίστηκε η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι πάει. Τον φασισμό τον καταπολεμάς με φασιστικά μέτρα. Κι ας υποδύεσαι τον αντιφασίστα -μέγιστη μορφή φασισμού. Να σταματούν τη χρηματοδότηση με το έτσι θέλω, κόμματα που χρωστάνε της Μιχαλούς. Εν τέλει, τόσο πολύ την φοβούνται;

Υ.Γ.2 Θυμάστε τη λίστα με τα κλικ; Σε εκείνη τη λίστα, λοιπόν, είχα βάλει τον Ούμπιντες. Ο άνθρωπος πραγματικά τα κάνει όλα και συμφέρει. Σωστός επαγγελματίας και ουσιαστικός ποδοσφαιριστής. Κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.3 Διασκέδασα ιδιαίτερα με την πλάκα που έπαθε ο Λιάπης. Περισσότερα από τον Κώστα Καίσαρη: «Αν δεν ήταν ανηψιός του Καραμανλή, τι θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του; Ούτε τον περιπτερά. Θα μπέρδευε τις σοκολάτες με τα τσιγάρα. Αυτός ο τύπος, λοιπόν, με το απλανές βλέμμα στραμμένο στο άπειρο είχε διατελέσει δύο φορές υπουργός Μεταφορών και για δυόμισι χρόνια υπουργός Πολιτισμού. Τον κόβεις δηλαδή από φάτσα να μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο; Είναι σίγουρο ότι θα τα μπερδέψει. Τον άκουγες να μιλάει σαν υπουργός και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μια πρόταση. Αυτός ο άνθρωπος, αυτή η τραγική φιγούρα, είχε διατελέσει για έξι συνολικά χρόνια υπουργός! Ένα τίποτα. Μόνο και μόνο επειδή ήτανε από σόι. Και δεν είναι βέβαια ο μόνος. Αμέτρητοι είναι οι Λιάπηδες που έχουνε κυβερνήσει και κυβερνάνε αυτήν την καταραμένη τη χώρα. Άχρηστοι. Ανίκανοι. Κι ο εν λόγω Λιάπης, βέβαια, δεν φύτρωσε σαν ραπανάκι. Εκλεγμένος ήτανε. Κι όχι μια φορά και δύο. Είκοσι δύο χρόνια σερί έβγαινε βουλευτής! Από το 1985 μέχρι το 2007. Ούτε ένα ρεπό δεν έκανε. Και δεν έχει βέβαια στον ιδιωτικό τομέα ούτε ένα ένσημο. Στην κυριολεξία ούτε ένα».

Υ.Γ.4 Το ξέρω ότι έρχονται Χριστούγεννα, αλλά έχω πιο άγριες διαθέσεις.

I really love you baby, I love what you've got, Let's get together, we can, Get hot, No more tomorrow, baby, Time is today, Girl, I can make you feel, Okay, No place for hidin' baby, No place to go, You pull the trigger of my, Love gun, (love gun), love gun, Love gun, (love gun), love gun, You can't forget me baby, Don't try to lie, You'll never leave me, mama, So don't try, I'll be a gambler, baby, Lay down the bet, We get together, mama,You'll sweat...

8 σχόλια:

  1. Τον Σκορδα δεν τον βλεπω να πλησιαζει στα του ΑΡΗ.

    Ο υποβιβασμος λογω χρεων παντα ειναι η εσχατη λυση, αλλα πρεπει να σημειωθει πως δεν διαγραφονται τα χρεη, απλως η ομαδα παιρνει το ΑΦΜ του ερασιτεχνη και οχι εταιρεια (βλ. ΠΑΕ). Τα χρεη μενουν στην ΠΑΕ, στο ΑΦΜ της δηλαδη και σε οσους ειχαν μεριδιο στην εταιρεια, ασχετως αν μετα το κρατος παιρνει τα λεφτα ή οχι.

    Το θεμα ειναι οτι αυτο πια πρεπει να σταματησει, ολες οι ομαδες να χρωστανε και το κρατος να κανει τα στραβα ματια. Εκει πρεπει να ερθει το ξεσκαρταρισμα, αφου λοιπον το (μοντερνο) ποδοσφαιρο ειναι επαγγελματικο τοτε πρεπει καη οι ΠΑΕ να λειτουργουν βαση των νομων και των κανονων της αγορας και του φορολογικου συστηματος. Γιατι οπως ειπα και πριν τα χρεη δεν διαγραφονται, και το κρατος δεν λεει επειδη χρεοκοπησε η εταιρεια τα χασαμε. Τα παιρνει απο το λαο.

    Παλι Κις θα φαμε? Ειπαμε καπρις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου είχε κολλήσει το συγκεκριμένο τραγούδι σήμερα το πρωί και είπα να το δημοσιεύσω. Προς το παρόν, πάντως, πάω να φάω κανά μανταρίνι!

    Δεν είμαι Σκόρδας. Ούτε Ηλιάδης. Ούτε Γράντας. Είμαι Άρης. Αγαπώ τον Αρη και το ποδόσφαιρο. Όχι την ΠΑΕ Άρης. Αυτά τα ξεκατινιάσματα πρέπει να σταματήσουν. Ούτε παιδάκια πέντε χρονών δεν κάνουν έτσι. Τόσο πολύ βιάζονται όλοι αυτοί να αναλάβουν μία χρεοκοπημένη ΠΑΕ;

    Αυτό το αστείο με τον υποβιβασμό πρέπει να λάβει τέλος. Το ίδιο ισχύει και με τα χρέη. Χρωστάει ο ΠΑΟΚ 30 μύρια και πάει ο Ζαγοράκης και λέει στον Αλουγοσκούφη να του δώσει 8 και να ξεχρεώσουνε. Απίστευτα πράγματα. Έρχεται ο Σαββίδης και λέει να μην πληρώσει τους τόκους και τις προσαυξήσεις. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκβιάζει και το Κράτος από πάνω. Και καλά ότι δεν πληρώνω τίποτα και δεν παίρνεις φράγκο. Έχεις την ΑΕΚ να μην πληρώνει τις δόσεις του 44, αλλά να υπογράφει τον Γκούντγιονσεν για έξι κατοστάρικα και να συμμετέχει κανονικότατα στο πρωτάθλημα. Και πόσα άλλα παραδείγματα. Και έχεις και τους δημοσιογράφους να προτρέπουν ανοιχτά την ΠΑΕ Άρης να υποβιβαστεί οικειοθελώς για να γλιτώσει από τα χρέη στο δημόσιο. Όποια ΠΑΕ έκανε λάθη, ακούσια ή εκούσια, στα οικονομικά της να βρει ορθολογικό τρόπο να βρει την άκρη. Να κόψει τον λαιμό της. Κι αν δεν μπορεί, γεια σας. Αντίο. Οι ΠΑΕ, όμως, συμπεριφέρονται σαν τις επιχειρήσεις του Δημοσίου. Ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που βγάζουμε και δεν βαριέσαι. Και αύριο εδώ θα είμαστε. Ο τρόπος, εν τω μεταξύ, περιορίζεται στο σχέδιο. Αυτό, δηλαδή, που δεν έχει ούτε μία ελληνική ομάδα. Ούτε μία! Άντε να εξαιρέσω τον Ατρόμητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Είναι αυτονόητο ότι τα κόλπα που ξέρανε οι παράγοντες, όπου δεν πλήρωναν την Εφορία και έκαναν μεταγραφές ή/και παντελόνιαζαν λεφτά, πρέπει να τελειώσουν. Έλα όμως που εδώ είναι η τριτοκοσμική Μπανανία. Με αυτά που διαβάζω, ότι έφυγαν όλοι από τον Άρη και έμειναν τα καημένα τα παιδάκια από τα τσικό, θεωρώ ότι ο αγωνιστικός υποβιβασμός του Άρη είναι βέβαιος, αν και πιστεύω ότι θέλουν να ρίξουν την ομάδα επίτηδες και να ξηγηθούν α λα Δημητρέλος. Τί άλλο να κάνουν για να σιγουρέψουν τον υποβιβασμό, να κάνουν διακοπή συμβολαίου σε όλα τα παιδιά και να κάψουν τα δελτία τους για να μην κατεβαίνει η ομάδα σε κανέναν αγώνα?

    Σου λέει ο Σκόρδας, δηλαδή ο Τίγρης είναι ο μόνος μάγκας να ρίχνει την ΑΕΚ και να ξεμπερδεύει με τα χρέη? Εμείς τί είμαστε? Θα πέσουμε κι εμείς. Και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι που χρωστάνε. Μόνο μην τύχει και το αποφασίσουν όλοι μαζί ταυτόχρονα, και μείνει ο Ολυμπιακός μόνος του να παίζει με τα Σούρμενα και τον Ατσαλένιο στην Σούπερ Κλίκα, και να βγαίνει στο Europa League η Δόξα Δράμας και στα προκριματικά του Champion's League ο Ολυμπιακός Βόλου του "φιλάθλου" Μπέου.

    Δεν ήξερα ότι οι ξεφτιλισμένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κόμματα που χρωστάνε στο Κράτος και τους φορολογούμενους, ανέστειλαν την κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Ουδεμία έκπληξις όμως, για μένα. Αγανάκτηση θα έλεγα ότι νιώθω, για την έλλειψη ισονομίας. Κόβουν τα λεφτά στην ΧΑ, ένα κόμμα εκλεγμένο, άσχετα αν εγώ δεν τους υποστηρίζω (το επαναλαμβάνω, γιατί στην Ελλάδα αν δεν υποστηρίζεις την Αριστερά, τότε θεωρείσαι φασίστας και χουντικός), και όλοι οι άλλοι καταστροφείς και τα σούργελα που πουλάνε ιδεολογία του κώλου τα παίρνουν κανονικά. Ακόμα και κόμματα που περιφρονούν ανοιχτά το Σύνταγμα και απειλούν με αντάρτικο πόλεων (στο μιλητό πάντα...), όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα περί ρατσισμού είναι η αφορμή, όχι η αιτία. Αλλιώς θα κυνηγούσαν και το ΛΑΟΣ. Στο κάτω-κάτω, μια ζωή η ΧΑ τα ίδια έλεγε, δεν έγιναν τώρα ρατσιστές, αλλά κανείς δεν συγκινήθηκε και δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί τους. Τέλος πάντων, να δω τί θα γίνει αν η ΧΑ λάβει 10% στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, ποιός ξέρει τί μας περιμένει με την αστάθεια και τις τιτάνιες παρανομίες που διαπράττονται.

    Ο Λιάπης είναι ένα δειλό και βλαμμένο ανθρωπάκι, που χρωστά τα πάντα στον θείο του. Έκανε ό,τι μαλακία έκανε με το τζηπ, και τουλάχιστον ζήταγε συγγνώμες (άλλο αν, απ' ότι διάβασα, εξαφανίστηκε στο εξωτερικό και έστειλε στο δικαστήρο τον δικηγόρο του). Όταν είχε συλληφθεί αντίστοιχα ο Κουλούρης για άλλη μαλακία πέρυσι, μόνο που δεν ζήταγε και εξηγήσεις από πάνω που τον πιάσανε οι αστυνομικοί, επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα (όντας άνω των 65 ετών) και είχε παραβιάσει καμιά δεκαριά φανάρια στην σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρη, ας πέσουμε, αλλά τουλάχιστον να πέσουμε μαχόμενοι. Με δόξα. Επίσης, σου θυμίζω ότι αν θέλαμε να πέσουμε στην Γ', θα είχαμε πέσει από πέρυσι. Κι όμως, ο Άρης πάλεψε και έμεινε, ενώ κάποιοι άλλοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Κι αυτό ακριβώς περιμένω από την ομάδα να κάνει και φέτος: να παλέψει με νύχια και με δόντια. Εν τω μεταξύ, ο Περικλής ο Στέλλας ισχυρίζεται ότι τον δρόμο της Γ' Εθνικής σκέφτεται κι ο ανεπίσημος ΠΑΟΚ! Και καλά επειδή το Κράτος αρνείται να δεχτεί τις προτάσεις του Σαββίδη. Λες κι όταν αγοράζεις μια ανώνυμη εταιρία, τα παίρνεις όλα εκτός από τα χρέη. Και μετά λες και λέω ότι αυτά τα κόλπα πρέπει να τελειώσουν. Πώς να τελειώσουν;

    Δεν ξέρω τι λέει ο Σκόρδας. Αλλά δεν νομίζω να θέλει να πέσει η ομάδα για δεύτερη φορά στα χέρια του. Κι αν είμαι για κάτι σίγουρος, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αρειανών δεν θέλουν να υποβιβαστούν οικιοθελώς από την Α' Εθνική.

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Η Χρυσή Αυγή χρόνια τα ίδια λέει και κάνει. Αυτοί τώρα την πήραν πρέφα; Τώρα την μυρίστηκαν; Ή απλά προσπαθούν να προστατεύσουν τις καρέκλες του από το αναδυόμενο κόμμα του Μιχαλολιάκου; Και τι καταφέρνουν; Κατά την γνώμη μου, ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί, επομένως, συμπεριφέρονται έτσι; Διότι, έχω την εντύπωση, μας περνάνε για πρόβατα. Και δικαιολογημένα, καθώς έτσι έχει δείξει το παρελθόν, αλλά ας μην εκπλαγούν αν δουν ότι η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει. Τέλος, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι, όπως κι εσύ, δεν υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή. Το λέω αυτό διότι έχουμε την τάση να βάζουμε πολύ εύκολα ταμπέλες στους ανθρώπους.

    Νταξ, ο Λιάπης δήλωσε ότι έκανε λάθος. Ο Κουλούρης ζητούσε και τα ρέστα. Όπως και να έχει, αυτό που γράφει ο Καίσαρης, απλά πράγματα δηλαδή, συνιστούν πραγματικότητα. Άκου 22 συνεχόμενα χρόνια βουλευτής. Ούτε μια φορά αλλαγή. Αναντικατάστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον τρόπο τον έδειξε ο Τίγρης.Πέφτεις αγωνιστικά στη Β΄ Εθνική, οπότε τι Β' τι Γ', δεν γκρινιάζουν οι φίλαθλοι, ρίχνεις την ομάδα στη Γ' και καθαρίζεις. Γιατί η ΑΕΚ μπορούσε να σωθεί, αλλά σαμποταρίστηκε από "μέσα" βάσει του τιγρέ σχεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορούσε, δεν μπορούσε, το σίγουρο είναι ότι κάποιοι το σιγούρεψαν. Και μετά ορισμένοι ΑΕΚτσήδες, δημοσιογράφοι και μη, κατηγορούσαν τον Άρη για τον υποβιβασμό τους. Είμαστε, φαίνεται, περήφανοι επιλεκτικά. Κι όταν κάποιοι δημοσιογράφοι, προφανώς ουδέτεροι, ρωτούσαν εύστοχα τον Μελισσανίδη γιατί αποφάσισε να επιστρέψει ακριβώς μόλις η ομάδα έπεσε, εκείνος δήλωνε ότι δεν χρειάζεται να σκαλίζουμε το παρελθόν και τρίχες κατσαρές. Όπως οι πολιτικοί θεωρούν τους πολίτες πρόβατα, έτσι και οι Πρόεδροι/ιδιοκτήτες θεωρούν τους οπαδούς πρόβατα.

    Πολλές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα το ίδιο δρομολογούσε ο Ηλιάδης για τον Άρη. Τώρα με Σκόνδρα δεν ξέρω. Οι κακές οι γλώσσες λένε ότι με Σκόνδρα και Σούλη είναι περισσότερο Ολυμπιακάρης από ποτέ.

    Καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω αν ο Ηλιάδης προσπάθησε να κάνει το ίδιο για τον Άρη. Αν το προσπάθησε, καλώς αποτελεί παρελθόν.

    Μόνο Ολυμπιακάρης; Βάλτε κάτι ακόμα, ρε παιδιά. Βαμμένοι κόκκινοι είμαστε. Κάτω από την κίτρινη φανέλα με το Θεό του Πολέμου στο στήθος κρύβουμε την ερυθρόλευκη. Ξέρεις αυτή που πίσω αναγράφει το όνομα του Τζότζερβιτς. Μην μας πουν και προοδευτικούς. Και πριν κοιμηθούμε, ανάβουμε μια λαμπάδα στο μπόι του Μαρινάκη που μας έσωσε πέρυσι. Μην κοιτάς τον τρόπο και το timing. Με χιτσκοκικό φινάλε, δηλαδή. Με τον Αγκάνθο να έχει το θράσος να πέσει στο γρασίδι μετά από αγκωνιά του Ταβλαρίδη και να αποβάλλεται στο ματς με τον Ατρόμητο. Όχι, μην μπερδεύεσαι. Κόλπο ήταν. Ο Μαρινάκης τα κανόνισε έτσι για να δώσει μια πιο όμορφη γεύση στο πρωτάθλημα. Όλες οι σφαγές του Άρη, σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, ήταν σχέδιο του Μαρινάκη. Για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...