Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η συμβουλή


Ας ξεφύγουμε λίγο από τους φρενήρεις ρυθμούς που μάς καταδυναστεύουν. Από τη δίνη της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, από τις προσπάθειες για εύρεση εργασίας. Να ψάχνεις, να μην βρίσκεις και κάποιοι, πραγματικά αχαρακτήριστοι, να σε αποκαλούν άεργο ή να υπονοούν, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ότι κάτι κάνεις λάθος -το λάθος μου, εν τέλει, μάλλον έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχω βύσμα. Με τις αγγελίες να εξαντλούνται αποκλειστικά σε εθελοντές, τηλεφωνικά κέντρα και ασφάλειες. Δεν εννοώ τις ασφάλειες της Δ.Ε.Η. Η λειτουργία της οποίας αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κοινωνικό Κράτος. Καμία πρόνοια. Καμία μέριμνα. Δεν υπάρχει, επί της ουσίας, τίποτα. Τίποτα, παρά μόνο ένα πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Φορολογία. Υπέρμετρη φορολογία. Ούτε πρωτοετής φοιτητής Οικονομικής Σχολής δεν θα προχωρούσε σε τέτοια (φορολογικά) μέτρα. Κι όμως, αυτά τα πράγματα δεν εφαρμόζονται σε κάποιο video game ή στο μαγευτικό Χόλιγουντ. Στην Ελλάδα του 2013, ως ένα είδος πειράματος, λαμβάνουν μέρος. Αλλά κι αυτός ο φοιτητής, αυτός ο κακομοίρης, είναι προκλητικός. Υπέρ το δέον. Άκου εκεί να θέλει να περάσει σε Πανεπιστήμιο. Να σπουδάσει. Να κάνει μεταπτυχιακό. Διδακτορικό. Για να πάρει ένα χαρτί που δεν αρμόζει ούτε για καύσιμο στο τζάκι. Και να πάει, κατόπιν, να δουλέψει για τρεις και εξήντα. Με τους μισθούς να έχουν πέσει πιο χαμηλά κι από το αξιακό μας σύστημα. Για να γίνουμε, υποτίθεται, πάντοτε μέσω της μείωσης του κόστους εργασίας, πιο ανταγωνιστικοί. Τρίχες κατσαρές. Ποια ανταγωνιστικότητα; Αφού η Ελλάδα στερείται παραγωγικής βάσης. Μόνο τη ναυτιλία έχουμε, η οποία αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση, και τον τουρισμό. Και ευτυχώς που στο Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται η Όλγα (φώτο), γυναικάρα, για να έχουμε και κάτι να ασχολούμαστε, διότι, ειδάλλως, δεν θα είχε κανένα νόημα ύπαρξης ένα τέτοιο Υπουργείο. Ούτως ή άλλως, στην Ελλάδα ελάχιστα έχουν προοδεύσει. Και ο τουρισμός, η αριστερά, η λογική, ο ρομαντισμός και το κοινό συμφέρον δεν βρίσκονται στη λίστα. Έπειτα, λοιπόν, από την μακροσκελή εισαγωγή, αλλά γραμμένη με αυθόρμητη διάθεση, προσπαθώντας να ξεχάσουμε όλα τα παραπάνω, μπαίνω στο ψητό. Με αφορμή το τελευταίο κρούσμα, έρχομαι και ρωτάω. Ρε παιδιά, εμείς οι γαμάτοι τύποι που θέλουμε να βρούμε μια νορμάλ κοπέλα, τι πρέπει να κάνουμε; Διατυπώνω την συγκεκριμένη ερώτηση κάπως χαριτολογώντας, με μία πρεζα αστεϊσμού, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις (κλισέ), αλλά έχοντας τη γεύση πως κάτι τσουλάει λάθος. Τι πρέπει να κάνω, επομένως;
  1. Να γίνω gay. Επ' αυτού, σημειώνω ότι στην Μύκονο έχω μεγάλη πέραση. Μην γελάτε, σάτυροι! Ξέρετε τι σημαίνει να συνοδεύεσαι από γκόμενα και να σε κοιτάνε δυο ζεύγη αντρικά μάτια σαν ξερολούκουμο; Μάλλον ευθύνεται η τσαχπινιά μου και το νάζι μου. Συνιστούν βλέπετε, ευχή και κατάρα.
  2. Να ανοίξω ένα λογαριασμό Facebook και να αρχίσω να κυνηγάω τύπισσες μέσω αυτού. Το κάνουν πολλοί φίλοι μου. Με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Εγώ, δεν κατάλαβα, στο πηγάδι κατούρησα; Τι μου λείπει; Όλα τα έχω. Πιασάρικες φωτογραφίες, καλή γραφή και, αν θέλω, γίνομαι μετρ του ψέμματος. Δεδομένη επιτυχία.
  3. Να γίνω παράλογος. Με έχουν χαρακτηρίσει, βλέπετε, πολύ λογικό για σχέση. Πράγματι, έχω την τάση να ενεργοποιώ ικανοποιητικά τη λογική μου διάθεση -αν και ορισμένες φορές αυτή επισκιάζεται από το συναίσθημα. Μια απορία, όμως: εγώ είμαι πολύ λογικός ή αυτές πολύ παράλογες; Αίνιγμα ολκής. Δυσεπίλυτο σταυρόλεξο. Δίχως ξεκάθαρη απάντηση.
  4. Να γίνω λακαμάς/μαλάκας. Μου έχουν πει ότι είμαι ισχυρή προσωπικότητα κι ως εκ τούτου αυτό δεν είναι καλό για μια σχέση. Έχουν δίκιο. Είναι δύσκολο για μια τύπισσα να τα βρει με έναν άντρα που κάποιες φορές τής λέει «όχι» και δεν της κάνει όλα τα χατήρια. Εξαιρετικά δύσκολο. Πιο πιθανό είναι να βρει ο Ηλιάδης δύο και τρεις επενδυτές για την Αρειανάρα.
  5. Να γίνω αμόρφωτος. Θεωρούμαι μορφωμένο αγόρι και αυτό για κάποιες τύπισσες φαντάζει, υποθέτω, τρομακτικό. Σαν να νοιώθουν μειονεκτικά. Καταραμένη ανασφάλεια! Να ακολουθήσω τη μόδα και να γίνω χυδαίος, ηλίθιος και αμόρφωτος; Αυτή δεν είναι η μόδα του σήμερα; Ε;
  6. Να εξακολουθήσω (σ)το ίδιο μοτίβο: πολύ απλά να είμαι ο εαυτός μου. 
Καλή επιτυχία!

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση θα δημοσιευτεί στην επόμενη ανάρτηση.

Υ.Γ.2  Τον τελευταίο καιρό διαβάζω Μάρκο Αυρήλιο. Ξέρετε, αυτόν τον στωικό αυτοκράτορα της Ρώμης που καθόταν μέσα στη σκηνή του εν καιρώ εκστρατειών και αποτύπωνε τις σκέψεις του επί χάρτου. Στα ελληνικά, παρακαλώ. Μέγας ανήρ. Ομολογώ, λοιπόν, με άκρατη διαύγεια, ότι δεν είμαι έτοιμος για τόσο υψηλό επίπεδο γνώσης. Με ξεπερνάει. Και το δηλώνω χωρίς ντροπή. Ο άνθρωπος γράφει τόσο απλά πράγματα που φαίνονται σχεδόν απίστευτα. Ανεφάρμοστα. Ανεδαφικά. Έχουμε αναφέρει, εξάλλου, ουκ ολίγες φορές, ότι το απλό είναι και δύσκολο. Μολαταύτα, μπορώ να πω ότι οι σκέψεις του Μάρκου Αυρήλιου με έχουν ήδη προβληματίζει. Είθε ο προβληματισμός να μετατραπεί σε επιρροή. Αν, εν τέλει, συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται αναμφίβολα για μέγιστο προσωπικό παράσημο.

Υ.Γ.3 Σκεφτόμουν να βάλω Whitesnake και συγκεκριμένα το ''Looking for Love''. Έχω, όμως, πιο άγριες διαθέσεις. Πηγαίνω, λοιπόν, για μάθημα φορώντας μία μπλούζα των KISS. Βλέπει την μπλούζα ένας συμφοιτητής, σχεδόν συνομήλικος, και δείχνει να απορεί με το λογότυπο. Με ρωτάει το αμίμητο: «Γιατί φοράς τέτοια μπλούζα; Ακούς KISS FM;». Ξεπερνώ το αρχικό σοκ και του απαντώ ότι οι KISS είναι ροκ μπάντα. Ο τύπος, όμως, συνεχίζει ακάθεκτος: «KISS; Δεν τους ξέρω. Μάλλον θα είναι καινούρια μπάντα. Εγώ ακούω πιο παλιό ροκ. Συγκεκριμένα Guns N' Roses και Iggy Pop». Και τέζα ο Κάνθαρος. Σαν να με χτύπησε ο Θεός του Κεραυνού.

25 σχόλια:

  1. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, σήμερα δεν υπάρχει καμία Κυβέρνηση εν Ελλάδι. Υπάρχει μόνο μια κομπανία, ένας θίασος, που απλώς κάνουν τα ελάχιστα απ' όσα ζητάει η Τρόικα ή/και θα έπρεπε να σκεφτούμε απο μόνοι μας για να σωθεί η χώρα. Αν έκαναν αυτά που πραγματικά απαιτούνται για την δημοσιονομκή μεταρρύθμιση στην Ελλάδα (π.χ. απολύσεις υπεράριθμων/επίορκων ΔΥ), θα τους λιντσάριζε ο κόσμος (πρώην βύσματα του Δημοσίου και των κομμάτων κατά πλειοψηφία). Η περιβοήτη Ανάπτυξη θέλει παραγωγική βάση (σ.σ.: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, και μάλιστα σοβαρές, όχι μερικές βιομηχανίες μπισκότων κα μακαρονίων), η οποία λάμπει διά της απουσίας της (ας είναι καλά πρώτα οι ΠΑΣΟΚοι και μετά οι λοιποί αγωνιστές συνδικαλιστές, που εξαφάνισαν τις περισσότερες ελληνικές βιομηχανίες με τους "αγώνες" τους επί 30 χρόνια). Αυτοί στο Μαξίμου θέλουν απλώς να κερδίσουν μία ακόμη μέρα στην εξουσία. Την οποία εξουσία απλώς δεν ξέρουν τί να την κάνουν, παρά μόνο για να προστατεύσουν τον κώλο τους. Και άντε πες έχουμε μια ανίκανη Κυβέρνηση, και να έχουμε ελπίδα ότι η Αντιπολίτευση θα πράξει σωστά. Όσο σκέφτομαι την υπάρχουσα Αντιπολίτευση στην Ελλάδα, με λούζει κρύος ιδρώτας καθώς αναρωτιέμαι τί θα συμβεί αν σπάσει ο Διάολος το ποδάρι του και γίνουν Εξουσία... Σίγουρα δεν θα κάνουν τις μαγκιές τύπου "θα εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους να μας χρηματοδοτήσουν με το κιλό, αλλιώς θα τους πάρουμε μαζί μας στον γκρεμό της χρεοκοπίας". Αυτό που θα κάνουν, είναι μια τρύπα στο νερό, γιατί θα αυξήσουν κι άλλο την φορολογία (ειδικά στους μεσαίους, τους οποίους υποτίθεται θέλουν να προστατεύσουν), για να το παίξουν λαϊκοί και δημοκράτες. Γιατί απλώς κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον απλό κανόνα ότι για τα πάντα (προσλήψεις, κοινωνική πολιτική, κλπ) χρειάζονται λεφτά, που στην Ελλάδα απλώς τελείωσαν (ως γνωστόν, τα λεφτά που κυκλοφορούν σήμερα είναι δανεικά και όχι ελληνικά) και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Για την ακρίβεια, κάνουν ότι δεν το βλέπουν.

    Με τις γκόμενες, από αρχαιοτάτων χρόνων όπως ξέρουμε, βρίσκεις άκρη μόνο με έναν τρόπο. Με το πορτοφόλι. Και σε μικρότερο βαθμό με την αλητεία και το αντριλίκι, αλλά το πορτοφόλι παραμένει κυρίαρχο ατού. Γιατί οι γυναίκες έλκονται όχι τόσο από το αν είσαι σωστός άνθρωπος και δεν θα την βαράς, αλλά από το χρήμα. Στα λέω προς γνώση και συμμόρφωση, γιατί καλώς ή κακώς έτσι είναι η πραγματικότητα. Έχω συναντήσει χρηματικές απαιτήσεις ακόμα και από μυξιάρικα κοριτσάκια που ακόμα δεν έχουν βγάλει έστω ένα ευρώ στην ζωή τους.

    KISS. Θρυλικό συγκρότημα κάποτε στα '70s. Πλέον είναι καρικατούρες. Ας είναι, τα έχουν δώσει όλα 40 χρόνια τώρα και έχουν μπει στο πάνθεον του Rock n' Roll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως στις γυναίκες έτσι και στις δουλειές αλίμονο αν πας και την πρώτη μέρα και είσαι ο εαυτός σου!!!!! ΠΟΤΕ δεν είμαστε ο εαυτός μας... Γιατί απλά ο εαυτός μας έχει πρόβλημα στο να δουλεύει υπερωρίες. Γιατί ο εαυτός μας στην ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για σένα, θα απαντήσει αυθόρμητα ταξίδια με αγαπημένους. Απάντηση που δε θα εκτιμηθεί καθόλου από μελλοντικό εργοδότη. Αντ΄' αυτού στις συνεντεύξεις λέμε ένα σωρό πίπες που ξέρουμε και ξέρουν ότι είναι πίπες. Αλλά τις λέμε, μας προσλαμβάνουνε και μετά πάμε το ταξίδι που λέγαμε.

    Αντίστοιχα και στις σχέσεις...Μπορεί να σου κλείσω πρώτο ραντεβου στο Θησείο, το οποίο απεχθάνεσαι, μη μου το πεις.... Μη ξινίσεις τη μουρη σου και μη μου πεις ότι βγαίνεις μόνο εξάρχεια... Αστο για το 5ο ραντεβου. Ο αυτός μας έχει καλά στοιχεία και κακά στοιχεία. Κρύψε τα κακά... Θα τα ανακαλύψει κάποια στιγμή αλλά τότε μπορεί να έχει πέσει στον έρωτα σου και να είναι αργά...

    Τέλος μην της πεις στο πρώτο ραντεβού ότι διαβάζεις Μάρκο Αυρήλιο. Θα σε θεωρήσει δήθεν. Αστη να το ανακαλύψει όταν σε δει πραγματικά να το διαβάζεις ή όταν το βρει στη βιβλιοθήκη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γίνω γκέι λέει,χαχαχα.
    Συμφωνώ με τη Χριστίνα,κατά τα άλλα. Και για να προλάβω πιθανή ερώτηση,που μπορεί να σου 'ρθει στο μυαλό: όχι,δε λέμε να γίνεις δήθεν τυπάκι ή να πουλάς παραμύθα. Επιπλέον,εάν όντως διαθέτεις τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις,αργά ή γρήγορα θα εκτιμηθούν. Τέλος,η παγίδα της αυτοκριτικής και της αυτογνωσίας είναι να μη βλέπουμε πολλές φορές τα λάθη μας,με αποτέλεσμα να καθόμαστε ν' αναρωτιόμαστε «πότε θα βρεθεί κάποια/ος νορμάλ και για 'μένα τον/τη γαμάτο/η;». Σκέψου το,ακούγοντας KISS fm. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλεπεις το θεμα λαθος. Γιατι να πρεπει να σε διαλεξουν εκεινες και οχι εσυ αυτες? Αμα ηξεραν και οι γυναικες τι ηθελαν τοτε θα βγαζαμε καμια ακρη! Μας εχει φαει ο δηθενισμος. Καλυτερα λοιπον ο εαυτος σου να ξερουν και απο την αρχη με τι ατομο εχουν να κανουν. Οι αμοιβαιες υποχωρησεις ερχονται στην επομενη φαση και ειναι φυσιολογικο να γινει κατι τετοιο.

    Εεε οχι και Kiss!

    Ολ ταιμ κλασικ η Ολγα, αλλα σαν τη Ραπτη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανθαρε μια ειναι η λυση αμα θες να σε κοιταξει καμια γυναικα..Γινε γκει..Γινε γκει και θα δεις..
    αυτες ειναι ομορφιες η ζωης...τι αστεια λεμε τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν βλέπεσαι και έχεις και μια κάποια οικονομική άνεση, αυτό που σου μένει είναι να είσαι καλός στα λόγια ! Το λέγειν είναι πολύ μα πολύ σημαντικό και θα συμφωνήσω με τη Χριστίνα, δε χρειαζεται να είσαι ο εαυτός σου στην αρχή. Σκέψου να τη βγάλεις έξω για φαγητό και να αρχίσεις να ρεύεσαι ! Θα σε στείλει.
    Το πιο σημαντικό όμως απ' ολα είναι να ξέρεις εσύ τι θέλεις. Να υπάρχει ένας στόχος. Πως τη θέλεις τη γυναίκα ρε αδερφέ ? Από εμφάνιση και από χαρακτήρα. Πρέπει αυτό να το έχεις ξεκαθαρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kiss εεεεεεεεε ? Αν και έχω μεγαλώσει και με τις τραγουδάρες τους, θα το πω: Η πιο σκληρή "gay" μπάντα του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανθαράκο μου εγώ θα σου πω να παραμείνεις ο εαυτός σου!
    Και σ' όποιαν αρέσεις ....... για τις άλλες δεν θα μπορέσεις!
    Ετσι κι αλλιώς τον πραγματικό μας εαυτό και να θέλουμε να τον κρύψουμε, θα φανεί πολύ γρηγορότερα από ότι πιστεύουμε.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρη, η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα. Πάρα πολλά. Με τις λύσεις να σπανίζουν. Σαν νερό στην έρημο. Δεν υπάρχει ζήτημα μόνο με την περιορισμένων ικανοτήτων ελληνική κυβέρνηση. Όπως σωστά λες, βλέπεις το ποιόν της αντιπολίτευσης και τρέμει το φιλοκάρδι σου. Να το πάω παραπέρα; Βλέπεις την συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών και καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει προκοπή. Καμιά ελπίδα. Καμιά υγεία. Θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας, αλλά χωρίς να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτό είναι ανέφικτο. Απλά ανέφικτο. Όσο για τις γκόμενες, δυστυχώς οφείλω να συμφωνήσω μαζί σου. Αυτό το λέω κι από προσωπικές εμπειρίες, με διάφορες γκόμενες να έχουν την απαίτηση να πληρώνω συνέχεια κι όταν δεν το κάνω να με λένε τσιγγούνη, αλλά κι από περιστατικά φίλων μου. Δεν έχω πρόβλημα με μια γκόμενα που θέλει χρήμα, αλλά μην μας λέει τρελούς όταν το υποδεικνύουμε. Ότι ντεμέκ δεν κυνηγάει το πορτοφόλι. Άσε, μου έρχονται περιστατικά στο μυαλό και φρικάρω. Τέλος, οι KISS μεγάλη μπάντα. Αλλά πράγματι έχουν ξεθωριάσει. Αμείλικτη η φθορά του χρόνου. Αμείλικτη.

    Χριστίνα, σιχαίνομαι την ποζεριά. Δεν με εξιτάρει. Την βρίσκω ανούσια. Και την βρίσκω ανούσια, διότι αυτός που έχει την τάση να δείχνει πράγματα στο τέλος δεν δείχνει τίποτα. Ουσία μηδέν. Δεν διαφημίζω, λοιπόν, τις γνώσεις μου ή το ο,τιδήποτε άλλο. Ούτε λέω από το πρώτο ραντεβού, με στόμφο, ότι διαβάζω Μάρκο Αυρήλιο. Αυτά τα πράγματα δεν χρειάζεται να τα διατυμπανίσεις. Φαίνονται από μόνα τους. Βγαίνουν στην πορεία. Κι όταν λέω να είμαι ο εαυτός μου, μάλλον είναι δύσκολο να καταλάβεις πως το εννοώ μέσα από τον γραπτό λόγο. Ειδικά από τη στιγμή που δεν με γνωρίζεις προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για ολους εσας που σχολιαζετε να μην ειμαστε ο εαυτος μας κλπ....μαθετε επιτελους οτι καποιοι και αληθεια λεμε στις συνεντευξεις για δουλειες(και στη ζωη γενικοτερα) και δε σαλιαριζουμε-γλειφουμε και ειμαστε ο εαυτος μας ΠΑΝΤΑ κι οχι μονο με τις γυναικες κιολας...με ολους...........απο το 1ο λεπτο....οχι απο το 1ο ραντεβου.....υπαρχουμε ακομα.....και δε παταμε κι εκει που θελουνε τα περισσοτερα χαζογκομενακια-χαζοτυπακια του δηθενισμου - ψευτοδιασκεδασης χωρις ιδεολογικο υποβαθρο...σε μπουζουκια και κλαμπς,,,,οταν καποιος ειναι πραγματικος ιδεολογος τηρει τις αξιες-ιδεες του μεχρι να πεθανει...και δε φοβαται τι θα πει καποιος η αν θα μεινει μονος για καποιο διαστημα....τα υπολοιπα ας τα κρινει ο κοσμος


    Διαφωνω με αυτο που λες κανθαρε...."Με τους μισθούς να έχουν πέσει πιο χαμηλά κι από το αξιακό μας σύστημα".....πρωτα χαθηκαν οι αξιες-ιδανικα προ πολου....και μετα πολλων ηρθε και η οικονομικη κριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, προφανώς και η κρίση είναι πρωτίστως αξιακή. Δεν το συζητώ αυτό και το έχω επισημάνει ήδη από τις πρώτες αναρτήσεις πολιτικού/κοινωνικού περιεχομένου. Και εκνευρίζομαι τα μάλα, υπέρ το δέον, όταν βλέπω πολιτικούς και δημοσιογράφους να λένε για τα προβλήματα της κοινωνίας που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση. Ακρίβως το ανάποδο ισχύει.

      Τέλος, έχω πει σε κάποιο άλλο άρθρο, ότι είναι ευεγερτικό για εμάς να προσπαθήσουμε να μάθουμε την προσωπικότητα του άλλου. Βέβαια, εδώ δεν ξέρουμε τον εαυτόν μας, θα μάθουμε τον άλλον; Τέλος πάντων.

      Πάντως, έχω σκοπό να γράψω ένα άρθρο για τους πολλαπλούς μας εαυτούς. Διότι, καλώς ή κακώς, αυτοί υπάρχουν. Πρέπει να υπάρχουν; Σε κάποιες φάσεις τις ζωής μας, ναι, πρέπει. Αλλά εμείς, αυτό που χαρακτηριζόταν ως εξαίρεση, το καταστήσαμε κανόνα. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, προτιμώ την πλευρά της ''εξαίρεσης''. Κι ας μην με συμφέρει. Όπως μού είπε ένας φίλος μου πρόσφατα: ''Αυτή η ιδέα που έχεις για τις αξίες, θα σε φάει''. Ε, ας με φάει.

      Διαγραφή
  11. Κατερίνα, μα η προσωπικότητά μου εκτιμάται από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Αν σου έγραφα τι κοπλιμέντα έχω ακούσει από διαφορετικούς ανθρώπους τον τελευταίο καιρό, θα με περνούσες για ψώνιο του κερατά. Από την εξωτερική μου εμφάνιση και τις γνώσεις μου μέχρι τις ικανότητές μου στην μπάλα και τη ζαχαροπλαστική. Και να ξέρουμε ότι το κοπλιμάν δεν είναι κάτι εύκολο να βγει προς τα έξω. Να εκφραστεί. Θέλει προσωπικό θάρρος. Και γνώση. Αυτοκριτική. Μια διαδικασία στην οποία προσπαθώ να υποβάλλομαι καθημερινά. Και πιστεύω ότι τα καταφέρνω. Κι αφού τα ψιλοκαταφέρνω εγώ, που δεν θεωρώ εαυτόν και κάτι σπουδαίο, τότε μπορούν οι περισσότεροι. Η αυτοκριτική δεν είναι αυτομαστίγωμα. Δεν είναι ένα είδος κατηγορητηρίου που με συνοπτικές διαδικασίες βγαίνεις ένοχος. Τέλος πάντων. Ας μην ξεφύγω.

    Μανόλο, γίγαντα, ξεκινάω από τα σημαντικά. Γυναικάρα και η Ράπτη, γυναικάρα και η Όλγα. Τι να λέμε τώρα; Γυναικάρες! Με ρωτάς γιατί να μη διαλέξω εγώ; Εγώ διαλέγω, κι αυτές διαλέγουν, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχουν πάντα οι γυναίκες. Αυτή η φήμη ότι ο άνδρας είναι κυνηγός συνιστά ανυπόσταστο ψέμα. Έστω έναν χαριτωμένο μύθο. Και ειδικά με την είσοδο του Facebook και τη συμπεριφορα της γκόμενας που την έχει δει κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά είναι και δεν ξέρει ή αδιαφορεί πως να συμπεριφέρεται σε ένα πέσιμο, ο μύθος του κυνηγού περνάει οριστικά στην αντίστοιχη σφαίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε, και να ήθελα να γίνω gay, συγγνώμη, αλλά δεν νομίζω ότι το έχω. Όσο και να με λαχταρούν. Σήμερα, για παράδειγμα, είδα μια τριαντάρα, με φατσάρα, που φορούσε στενή φούστα, ταγιέρ και γόβες. Φοβερό πλάσμα.

    Ηλία, θυμάμαι να ακούω με τις ώρες τα πρώτα άλμπουμ των KISS. Ας τους λένε όπως θέλουν, gay, ποζεράδες, ψεύτικους, δεν με ενδιαφέρει. Εμένα μου αρέσουν! Για το αν βλέπομαι ή έχω λέγειν, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το γράψει κάποιος που με γνωρίζει προσωπικά -δεν έχει νόημα να γράφω εγώ για τον εαυτό μου. Αλλά, βλέπεις, αυτό το καταραμένο blog έχει καταφέρει να προσελκύσει άτομα που δεν γνωρίζω προσωπικά κι όχι τους φίλους/φίλες μου! Για το να είμαι ο εαυτός μου, ρε παιδιά, αυτό έλειπε, να βγαίνεις έξω σε ιταλικό εστιατόριο και να ρεύεσαι την μακαρονάδα polo που έφαγες πριν λίγο. Ο Χριστός και η Παναγιά!

    Σωστή η Έλενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα με πεθάνεις ρε πούστη (έμμεση σωστή απάντηση το 1 αν αντέχεις τα πέη και τα αξύριστα κωλιά) μία με τους επενδυτές του Άρη και μια με το 3ο υστερόγραφο και δεν κάνει να γελάω γιατί είμαι στη δουλειά!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είχα αναπτύξει ολόκληρη θεωρία για να αποτυπώσω αλλά το τελευταίο υστερόγραφο με ξεπέρασε και ξέχασα και το όνομα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να τελειώσει το παραμυθάκι με τους fake KISS. Οι πραγματικού KISS είναι τούτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι KISS είναι λατρεία και παρακαλώ να μη γίνονται αστειάκια μαζί τους!

      https://www.google.gr/search?q=kiss+sokolata&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CrGhUprvDcKOywO_noDoBA&ved=0CDsQsAQ&biw=1280&bih=928#facrc=_&imgdii=_&imgrc=38gDWNHfgc6NgM%3A%3BnoKJ6LgIncozqM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.sokolata.net%252Fnew%252Fsites%252Fdefault%252Ffiles%252Fstyles%252Fpreview%252Fpublic%252Ffield%252Fimage%252FIMG_1488.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.sokolata.net%252Fnew%252Fsokolata-kiss%3B430%3B290

      Διαγραφή
  16. Tommy, έπρεπε να ήσουν σε μια γωνία να δεις τι φάτσα που είχα όταν μου τα έλεγε!

    Μπαλαντέρ και Χριστίνα, είπαμε KISS FM!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε μια μόνο ανάρτηση έχεις θέσει όλα αυτά τα θέματα? πρέπει να έχω δυο παράθυρα ανοιχτά: ένα για να θυμάμαι τα θέματα και στο άλλο να γράφω το σχόλιο!!
    Θα ήταν καλό σαν ιδέα...αλλά δεν το έκανα...ουπς
    Οπότε θα αναφέρω κάποια πράγματα σχετικά με το τι μου έμεινε στο μυαλό..
    Υπουργείο τουρισμού: έχω την εντύπωση ότι η αύξηση στον τουρισμό που αναμενόταν το φετινό καλοκαίρι δεν οφειλόταν στην ομορφιά της υπουργού ούτε στις ικανότητές της. Δεν θέλω να γίνω γραφική και να αναφέρω το αποτυχημένο σποτάκι από Λονδίνο με το φλας μομπ, που το απέσυραν άρον άρον, αλλά θα αναφέρω κάτι, ίσως μικρό, που μου έκανε εντύπωση στις αρχές του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, γινόταν μια έκθεση τύπου στο Σύνταγμα (από αυτές που γίνονται σχετικά συχνά με διάφορα θέματα) για προώθηση του τουρισμού κατά βάση με περίπτερα από πολλά μέρη και νησιά της Ελλάδος. Μέχρι και ομάδες χορού με παραδοσιακές στολές είχαν που χόρεψαν φυσικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως τα πάντα στις επιγραφές ήταν γραμμένα ΜΟΝΟ στα ελληνικά. Κι αναρωτιέμαι με το φτωχό μου το μυαλό, έχοντας παρακολουθήσει λίγα μαθήματα μάρκετινγκ στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό, αρχή της τουριστικής περιόδου, που στην Αθήνα έχουν καταφθάσει αρκετοί τουρίστες (καθώς συνήθως μέσω Αθήνας ξεκινούν για τις εξορμήσεις στα νησιά) πώς θα προωθήσεις και θα ενημερώσεις για αυτά τα μέρη, ώστε να προσελκύσεις κόσμο, όταν τα ελληνικά ονόματα δεν συνοδεύονται κι από αγγλικά? Στοχεύεις στον εσωτερικό τουρισμό? Που αρκετοί από τους Έλληνες θα πάνε μόνο στη γενετειρά τους για διακοπές? Δεν λέω όλοι, αλλά αυτοί που έχουν κυρίως οικογένειες ή υποχρεώσεις, δεν θα επιλέξουν κάποιο άλλο μέρος, όσο και να τους δελεάσεις με την έκθεση... Τέσπα..με το φτωχο μου το μυαλό...μπορεί να υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που δεν μπορώ να αντιληφθώ.
    (Ήδη έχει γίνει ανάρτηση το σχόλιο...)
    Δεν σχολιάζω άλλο. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι να είσαι γενικότερα ο εαυτός σου, όπως σου βγαίνει δλδ, εντός φυσικά λογικών πλαισίων -- μην σου έρθει πχ να χαστουκίσεις τον άλλον και να το κάνεις!!
    Τέλος, χωρίς να έχω βιώσει προσωπικά τις δυσκολίες εύρεσης εργασίας, παρά μόνο μέσω συγγενικών και φιλικών προσώπων, μήπως να εστιάσεις καλύτερα σε αυτόν τον τομέα και να αφήσεις τα γκομενικά?? :p (ναι, ναι..ακούγομαι σαν μαμά..αυστηρή..φαντάσου πώς θα είμαι σαν πεθερά!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είχα γράψει παλαιότερα μια ανάρτηση που αναφέρω, σε υστερόγραφο, ωραία πράγματα για τον τουρισμό. Είμαι της άποψης ότι η χώρα θα μπορούσε να βγάζει περισσότερα δισεκατομύρια από τον τουρισμό. Το γιατί αυτό δεν συμβαίνει, δεν αφορά μόνο το αντίστοιχο Υπουργείο και την Όλγα, αλλά όλους αυτούς του Έλληνες που ζουν από τον τουρισμό. Διότι μπορεί να μην μιλάνε όλοι αγγλικά, γερμανικά και ρώσσικα, αλλά μου φαίνεται ότι όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά τη γλώσσα της τσαπατσουλιάς, της προχειρότητας και της λαμογιάς. Για να μην πω τίποτα χειρότερο. Επομένως, το θέμα είναι κάπως πολύπλευρο. Τέλος πάντων. Θα έγραφα κι άλλα, αλλά πρέπει να ετοιμαστώ για έξοδο.

    Τέλος, αυτό είμαι: ο εαυτός μου. Και δεν χαστουκίζω κόσμο. Αν και ορισμένοι θέλουν πολύ ξύλο για να στρώσουν. Σαν ένα μαλάκα που κατέβασε το παράθυρο και πέταξε στον δρόμο, εν κινήσει, δέκα τόνους σκουπίδια. Ευτυχώς ο εαυτός μου δεν ανήκει σε τέτοια κλάση. Είναι πιο πολιτισμένος. Άρα και λιγότερο ενδιαφέρων.

    Όταν λες να εστιάσω περισσότερο στις εύρεση εργασίας, πως το εννοείς; Να γκρινιάζω και να κλαίγομαι για το ότι δεν βρίσκω εργασία; Να μιζεριάζω; Να είμαι απαισιόδοξος και να βρίζω τους πολιτικούς και αυτούς που βρίσκουν δουλειά με βύσμα; Όχι, αγάπη μου. Έχουμε κι αξιοπρέπεια. Όπως έχουμε στειλει και χίλια βιογραφικά, αλλά δεν παίρνουμε καν απάντηση. Δεν πειράζει. Άκουσα ότι στα 2000 βιογραφικά σου δίνουν μια συνέντευξη δώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ σορυ...ήταν μάλλον μια αποτυχημένη προσπάθεια χιουμορ. Όπως μου έλεγαν μικρή το τρίπτυχο του τύπου σπουδες, δουλειά, γαμπρό.
      Τεσπα, καλή επιτυχία εύχομαι (έχω ενα φίλο που ψάχνει να βρει δουλειά ένα χρόνο τώρα..και ψάχνει κι αυτός σοβαρά -- όπως εσύ, μην γίνει καμια παρεξήγηση -- όχι απλά για να το λέει)

      Διαγραφή
    2. Μη ζητάς συγγνώμη! Δεν παρεξηγούμαι τόσο εύκολα!

      Διαγραφή
  19. ωραίο το νεο λουκ του μπλογκ σου,μείνε όπως είσαι και πάλεψέ το, ξεχνα το Facebook και τους gay στην τελική άνοιξε ενα ιντερνετικο ράδιο εχεις τις μουσικές γνώσεις...
    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φούλη, προχθές ένας γνωστός με ''μάλωσε'' για το γεγονός ότι δεν έχω ακόμα Facebook. Κι όλα αυτά επειδή του είπα ότι την έπεσα τις προάλλες σε μια τύπισσα και της ζήτησα τηλέφωνο. Μου λέει δεν πρέπει να ζητάς τηλέφωνο, αλλά Facebook. Του λέω: ''Ρε μάγκα, την έχω μπροστά μου, σάρκα και οστά, και θα ζητήσω Facebook; Τι είμαι; Πεντάχρονο;''. Αν ήμουν γκόμενα και ερχόταν ο άλλος και μου ζητούσε το Facebook θα ξενέρωνα με τα μπούνια. Τέλος πάντων. Όσο για τις μουσικές γνώσεις, δεν νομίζω ότι τις κατέχω στον βαθμό που αφήνεις να εννοηθεί, αλλά πρέπει να δεις τι κομματάρα θα τσοντάρω στην επόμενη ανάρτηση. Αύριο θα ανέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...