Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ορισμένες παρατηρήσεις

Ναι, είναι αλήθεια. Ο χρόνος που αφιερώνω στο blog έχει μειωθεί. Όχι, δεν βαρέθηκα ούτε να γράφω μήτε την παρέα σας. Αλλά δεν έχω χρόνο. Ειλικρινά σας μιλάω. Όμως, δεν είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Ακόμα και να μπορούσα να γράψω, δεν θα ήξερα που να επικεντρωθώ. Θα λέγαμε τα ίδια και τα ίδια. Θα ανακυκλώναμε τα ίδια πράγματα. Σαν τον Πανόπουλο που έχει στο καρνέ του τέσσερα ονόματα προπονητών και τους υπογράφει με αλφαβητική σειρά. Οι αθλητικές ειδήσεις είναι ελάχιστες, ενώ κάποια νέα ή ρεπορτάζ της πλάκας αναδημοσιεύονται και σχολιάζονται από πολλαπλούς πομπούς. Η παρερμηνεία, η υπερβολή και η παραπληροφόρηση, ως απόρροια της άγνοιας και της έλλειψης κρίσης που στοιχειώνουν το είναι μας, συνιστούν, δυστυχώς, τα εφόδια που συνοδεύουν την συντριπτική μερίδα των αναγνωστών/ακροατών/θεατών/οπαδών.


Ήθελα, λοιπόν, να γράψω για το ματς με τον Πανιώνιο -αλλά όχι για τακτικές και συστήματα. Και, πράγματι, αναφερόμενος στο δύσκολο εγχείρημα της ομάδας για αποφυγή του υποβιβασμού, έγραψα μια μικρή ανάρτηση. Ήταν, όμως, ημιτελής. Διότι ήθελα να αναφερθώ και σε κάποια άλλα στοιχεία του αγώνα· ήθελα να προβώ σε ορισμένες παρατηρήσεις. Για πάμε:

  • Ο Τάτος είναι απαράδεκτος. Αναφέρομαι στην συμπεριφορά του. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρει τόπι, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που είναι κυριολεκτικά ο δωδέκατος παίχτης των αντιπάλων. Ευτυχώς που ήρθε κι ο Μπακασέτας και του έχει δώσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Όμως, κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι δεν παίζει στον Ολυμπιακό. Κάποιες φορές μου θυμίζει τον Καστίγιο. Γκρίνια, ψευτοτσαμπουκάδες, μπινελίκια. Δεν θέλω στον Άρη τέτοιους παίχτες. Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι αντρικό άθλημα, και πράγματι είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να επιτίθεσαι στον αντίπαλο με κουτουλιά. Ούτε οι διαστάσεις του συμβάντος μειώνονται επειδή το έχει κάνει κι ο Ζιντάν.
  • Πάμε στον Σούλη. Είναι ένας προπονητής περιορισμένων ικανοτήτων, αλλά αυτό δείχνει και την κατάντια του Άρη. Τον συμπαθώ, όμως, διότι έχει ψυχή, έχει πίστη, λελογισμένη τρέλλα, ξέρει να ανεβάζει την ψυχολογία των παιχτών, γουστάρει που εργάζεται στον Άρη και, παρά το γεγονός ότι δεν τον θεωρώ ικανό να στήνει ομάδες, νομίζω ότι αν δεν τον είχε διώξει πέρυσι ο Ηλιάδης, επειδή τον είχε φέρει ο Σκόρδας, αυτή τη στιγμή θα είχαμε καλύτερη βαθμολογική θέση και πολύ καλύτερη επικοινωνία στην άμυνα. Ο Σούλης, βλέπετε, είναι πρακτικός προπονητής. Αλλά το να πιάνεις από τον λαιμό τον Λαμπρόπουλο του Πανιωνίου δεν είναι κι ό,τι καλύτερο. Νταξ, καταλαβαίνω ότι οι παλμοί και η ένταση έχουν φτάσει στο μάξιμουμ, αλλά, ρε Σούλη, δεν είσαι προπονητής της Ελπίδας Σαππών. Θες να πιάσεις τον αντίπαλο από τον λαιμό, πιάσ' τον. Όταν, όμως, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, μην μας κάνεις τον ανήξερο. Παραδέξου ότι έκανες μαλακία και λήξε το θέμα.
  • Να πω και κάτι περί εύνοιας. Δεν γίνεται όταν ευνοείται ο Άρης, κάτι εξαιρετικά σπάνιο, σαν ορισμένα είδη ζώων, να βγαίνουν όλοι και να μιλάνε για παράρτημα, κι όταν αδικείται, κάτι που έχει γίνει κανόνας στο πρωτάθλημα, να μην μιλάει κανείς. Δείχνει εμπάθεια, δεν το καταλαβαίνετε; Είναι χαζό. Άτιμο. Σίγουρα, δεν γίνεται όταν αδικείσαι να ουρλιάζεις για χειρουργεία, κι όταν ευνοείσαι να κάνεις τουμπεκί. Πρόκειται για επιλεκτική ευαισθησία. Και συνεχίζω, λέγοντας ότι οι προηγούμενες σφαγές που έχει υποστεί ο Άρης, και είναι πλείστες, δεν νομιμοποιούν, ούτε δικαιολογούν την εύνοια, ακόμα κι αν αυτή έρχεται, όπως ανέφερα, σπανιότατα. Επομένως, ο Τάτος έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα. Έστω κι αν δεν πιστεύω τον διαιτητή του αγώνα, που δήλωσε, υποτίθεται, ότι: «Αν τον απέβαλα, θα έμπαινε ο κόσμος μέσα». Δεν τον πιστεύω για τέσσερις λόγους. Πρώτον, ο κόσμος ήταν μια ακόμη φορά υπόδειγμα. Μέχρι και οι παίχτες του Πανιωνίου το παραδέχτηκαν. Δεύτερον, πότε σεβάστηκαν τον Άρη στην τρέχουσα σεζόν για να τον σεβαστούν τώρα; Τρίτον, οι διαιτητές συχνά καταφεύγουν σε μετατόπιση ευθυνών, για να καλύψουν τα δικά τους λάθη. Και είμαι της άποψης ότι ο διαιτητής δεν πήρε πρέφα τι συνέβη στη συγκεκριμένη φάση. Κάτι που, τέταρτον, ενισχύεται από το γεγονός ότι στα αποδυτήρια ο διαιτητής προφανώς επικοινώνησε με κάποιον φίλο που εμπιστεύεται, όπως είθισται να συμβαίνει, για να του πει τι έκανε λάθος. Προφανώς του είπανε ότι έκανε μαλακία με τον Τάτο και για αυτό στο δεύτερο ημίχρονο σφύριζε φανατικά υπέρ του Πανιωνίου. Το γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν πήρε ούτε κίτρινη κάρτα αποτελεί θαύμα που πρέπει να γραφτεί στα ρεκόρ Γκίνες!
Αυτά είχα να πω. Και κάτι τελευταίο: κερδίστε την Βέροια!

Υ.Γ.1 Από τον Αντώνη Πανούτσο: «Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό το χθεσινό δίδυμο (σ.σ. αναφέρεται στο ματς με την Βέροια) δεν είναι συνταγή που εύκολα επαναλαμβάνεται. Με τη Βέροια, για ένα ημίχρονο κι ιδιαίτερα το δεύτερο που οι αντίπαλοι είναι κουρασμένοι το δίδυμο Τσόρι και Ιμπαγάσα είναι επιβλητικό. Σε δυνατότερο ματς, ας πούμε με τη Γιουνάιντεντ λόγω ταχύτητας ένα τέτοιο πείραμα θα ήταν αυτοκτονικό. Για να μην το μουρμουράω όμως, στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζει ο Ολυμπιακός με τη Βέροια και τον Πανθρακικό και το ότι μεταξύ άλλων μπορεί να κατεβάσει οκτάρι-δεκάρι τον Τσόρι και τον Ιμπαγάσα όταν τα ματς στραβώνουν δεν είναι ευκαταφρόνητο όπλο».

Υ.Γ.2 Οι παρανοϊκές γυναίκες, παραμένουν παρανοϊκές. Γκαραντί. Συμβουλή προς άντρες: μην προσπαθείστε να τις αλλάξετε και κάντε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τις αποφύγετε! Κι αν ερωτευτείτε μια τέτοια γυναίκα, καταπιέστε τα συναισθήματά σας!

Υ.Γ.3 Νέος προπονητής στην Φούλαμ. Με τους φίλους της Μάντσεστερ να λένε πως όταν φτάσουν την βαθμολογική θέση των Λονδρέζων, θα αλλάξουν κι εκείνοι προπονητή.

Υ.Γ.4 Πολύ ωραίο άλμπουμ. Δυνατό. Σαν το κομμάτι που ακολουθεί.

16 σχόλια:

  1. Γεια σου Κάνθαρε φίλε μου. Απόλυτα σεβαστό το ότι δεν έχεις χρόνο αφού πρώτα είναι οι υποχρεώσεις και μετά η ''διασκέδαση'' (η αρθρογραφία στο blog δηλαδή).

    ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΤΟ. Είναι υπερβολικά εκνευριστικό το ότι κράζει συνεχώς τους συμπαίκτες του με το παραμικρό λάθος. Σου δίνει την εντύπωση ότι αισθάνεται ο παικταράς ανάμεσα στους άμπαλους και αδικημένος. Όσο παικταράς είναι (που είναι ο άτιμος), άλλο τόσο κωλοπαιδαράς είναι.

    Συμφωνώ σε ότι έγραψες για Σούλη, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

    Είναι γεγονός αυτό για τον Άρη. Όταν αδικούμαστε και φωνάζουμε, μας λένε ''κοιτάξτε να παίξετε μπάλα εσείς εκεί και αφήστε τους διαιτητές''. Όταν... ευνοούμαστε (όσο ευνοηθήκαμε τέλος πάντων) είμαστε το καλύτερο παράρτημα του γαύρου και η ομάδα που θα τη σώσουν για 468955708ή φορά οι παρασκηνιακοί. Τελικά εμείς οι Έλληνες οπαδοί είμαστε ότι πιο αστείο-κομπλεξικό υπάρχει.

    Στο ματς με Πανιώνιο όσο ''ευνοηθήκαμε'' στην μη αποβολή του Τάτου, άλλο τόσο αδικηθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο που με το κάθε άγγιγμα έδινε φάουλ έξω από την περιοχή (ευτυχώς λίγο η τύχη, λίγο η πολύ καλή μας άμυνα, λίγο ο Διούδης μας γλίτωσαν), λες και παίζαμε μπάσκετ. Δε γίενται ρε συ Τοπούζη να διορθώνεις το λάθος με ακόμα περισσότερα λάθη!

    Συμφωνώ με τον Πανούτσο. Ο Τσόρι και ο Ιμπαγάσα είναι μπαλαδόροι που όμως λόγω ηλικίας (κυρίως ο Ισπανός) μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως μαζί μόνο στα εύκολα ματς του πρωταθλήματος. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολαϊτάν που μας τον έχουν κάνει Θεό. Καλός, χρυσός για να σκοράρει απέναντι στις κατα 15 κλάσεις κατώτερες ομάδες από το γαύρο, αλλά μέχρι εκεί.

    Καλά τα λες στο υ.γ. 2 σου. :D

    Ο Μάγκατ πήγε στη Φούλαμ. Ετοιμάσου Κωστάκη να λιώσεις στη δουλειά!

    Να 'σαι καλά Κάνθαρε και συγγνώμη αν κούρασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κι από εμένα. Ο Άρης, έτσι όπως έχουν τα πράγματα θέλει το απόλυτο στα επόμενα δύο παιχνίδια (με Βέροια και Πλατανιά που έχουν τον ίδιο στόχο με εκείνον). Αν κάνει το 2/2 σε αυτά τα παιχνίδια (δεν είναι εύκολο) θα συζητάμε σε άλλη βάση. Όσον αφορά τον Τάτο δυστυχώς, τέτοια νοοτροπία έχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα... όσο δεν τιμωρούνται θα έχουμε τα ίδια ή και χειρότερα.
    Η ενέργεια του Σούλη για μένα είναι απαράδεκτη. Το θέμα δεν είναι ότι το έκανε μπροστά σε μάρτυρες (οπότε και γελιοποιήθηκε από τη δημοσίευση της περίφημης φωτογραφίας) όσο το ότι το έκανε. Για μένα δε δικιολογείται κι αν υπήρχε superleague θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Εδώ βέβαια θα μου πεις δε γίνονται άλλα κι άλλα....
    Για τον Ολυμπιακό το πρόβλημα με τους Ιμπαγάσα και Τσόρι είναι ότι είναι εξαιρετικά αργοί ως ποδοσφαιριστές. Αν τολμήσει το απονενωημένο (γιατί θα πρόκειται περί αγωνιστικής αυτοκτονίας) και τους χρησιμοποιήσει ο Μίτσελ στο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ οι δυο τους θα τα φτύσουν στα πρώτα 30 λεπτά από το ρυθμό που θα έχει το παιχνίδι. Και δεν είναι θέμα φυσικής κατάσταση.
    Εντάξει. Μάγκατ προπονητάρα. Το συμπαθώ πάρα πολύ. Θεωρείται αρκετά σκληρός προπονητής. Φημολογείται ότι κάνει κουμάντο μέχρι και στην ...κρεβατοκάμαρα των ποδοσφαιριστών του Δεν ξέρω βέβαια αν προλαβαίνει να κάνει πολλά στη Φούλαμ, αφού οι Λονδρέζοι έχουν τη χειρότερη άμυνα και την και την 4η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Αν είχε αναλάβει νωρίτερα, θα ήμουν αρκετά σίγουρη (όπως όταν ανέλαβε ο Πιούλις την Κρύσταλ Πάλας).
    Θα δούμε.

    Αγάπη Ολούθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nick, ευχαριστώ για την κατανόηση!

    Δεν ξέρω αν αισθάνεται παιχταράς ανάμεσα σε άμπαλους. Αλλά πολλές φορές αγωνίζεται σαν να αδιαφορεί για τα χιλιάδες βλέμματα που βρίσκονται πάνω του. Και το να κράζεις τους συμπαίχτες σου, δείχνει χαζομάρα. Το να γκρινιάζεις συνέχεια στον διαιτητή, δείχνει χαζομάρα. Δεν θέλω τέτοιου είδους ποδοσφαιρικό τσαμπουκά ή αγωνιστική ετοιμότητα.

    Ο Έλληνας είναι λάτρης του παρασκηνίου και της συνωμοσιολογίας. Θα σπεύσει να εξηγήσει πράγματα και καταστάσεις με το δίκιο του κι όχι με την Δικαιοσύνη. Όταν πάθει κάτι, θα γκρινιάζει με λύσσα και μένος, αλλά όταν πάθει το ίδιο κάποιος άλλος, θα πει ''έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι, σκάσε και κολύμπα''. Ο Έλληνας οπαδός δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντίθετα, επιβεβαιώνει πλήρως τον κανόνα.

    Εννοείται ότι ένας διαιτητής δεν πρέπει να διορθώνει το λάθος με λάθος. Αυτό σημαίνει ότι είναι κακός διαιτητής.

    Το ξέρεις ότι ο Ολαϊτάν ήταν να έρθει στον Άρη; Και τελικά κατέληξε στην Βέροια; Ο Ιμπαγάσα είναι παιχταράς. Παιχταράς!

    Μακάρι να είχα άδικο σε αυτά που γράφω για τις γυναίκες. Μακάρι.

    Άκρως ενδιαφέρουσα η πρόσληψη Μάγκατ. Ίδωμεν.

    Δεν κούρασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηνελόπη, ο Άρης πρέπει να κερδίσει την Βέροια. Με τον Πλατανιά μας βολεύει και το Χ. Αλλά για να έχει αξία η νίκη επί του Πανιωνίου, πρέπει να κερδίσουμε τον Αρβανιτίδη.

    Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν τέτοιες συμπεριφορές, διότι δεν έχουν αποκτήσει (ποδοσφαιρική) παιδεία. Είναι προφανές ότι στα φυτώρια των ελληνικών ομάδων δεν γίνεται καλή δουλειά. Οι πιτσιρικάδες γίνονται βεντέτες πριν γίνουν ποδοσφαιριστές.

    Ναι, είναι απαράδεκτος. Και γελοιοποιήθηκε περισσότερο με αυτά που δήλωσε.

    Ο Ιμπαγάσα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Ο Μίτσελ δεν δήλωσε τον παιχταρά στη λίστα της Ουέφα!

    Κοίτα, μια πρόσληψη προπονητή μεσούσης της σεζόν σχεδόν πάντα λειτουργεί αναζωογονητικά για την ομάδα και χαρίζει ψυχολογία στην ομάδα. Δίνει ώθηση. Το θέμα είναι πόσο αυτό θα διαρκέσει.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα στην παρέα...

    -Τάτος: τον παρακολουθώ από τότε που αγωνιζόταν στο Χαϊδάρι (6-7 χρόνια πριν). Είχε χαρακτηριστεί ως ο "Νίνης της Β' Εθνικής". Τα τελευταία χρόνια έμεινε στάσιμος. Έχει κάποια εξαιρετικά προσόντα (τα οποία βελτίωσε ελάχιστα) και κάποιες χτυπητές αδυναμίες (στις οποίες δεν δούλεψε, καθόλου). Είχε τα προσόντα για καριέρα, αλλά όπως στρώνει κανείς κοιμάται...

    -Σούλης: σε βρίσκω πολύ επιεική με τον χαρακτηρισμό "προπονητής περιορισμένων ικανοτήτων". Όμως όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημά μας (διοικητικά, αγωνιστικά) δεν ξέρω κατά πόσο οι κανονικοί προπονητές έχουν θέση και μπορούν να παράξουν έργο...

    -Ιμπαγάσα: δεν έχω σχόλια για τον παιχταρά. Μπαίνει στο γήπεδο και "γλυκαίνει" το παιχνίδι. Άλλη κλάση. Φινέτσα...

    -Γερμανός προπονητής σε Αγγλική ομάδα. Θέλω να το δω στην πράξη...

    -Συμπαθώ Grave Digger. Προσπαθώ να τους φανταστώ με έναν καλύτερο τραγουδιστή από τον Chris...

    ΥΓ. Ήθελα να σχολιάσω και ένα θέμα που έθιξες σε υστερόγραφο της προηγούμενης ανάρτησής σου (με ΟΦΗ και Γκαλέτι) αλλά δεν προκάμω. Another time...

    Να έχεις μία όμορφη Κυριακή Kanthare!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Στον Άρη ο Σούλης έχει διαδεχθεί τον Μιχαλίτσιο στον ρόλο του "πάντα διαθέσιμου κόουτς". Από την μπάλα το έχουν γυρίσει στο νταηλίκι, και αυτό δεν έχει σώσει κανέναν. Με νταηλίκι κάνεις 1-2 νίκες, αλλά για παραπάνω δεν γίνεται. Ενδιαφέρον στον Άρη πλέον έχει η "μπάλα" που θα παίξει ο Σκόρδας, όχι ο Τάτος.

    Είδα ότι η θρυλάρα εξακολουθεί να είναι χαλαρή. Πολύ χαλαρή. Χθες νίκησε 4-2 τον Πλατανιά. Τον τελευταίο καιρό τον έχει φρακάρει ο Ατρόμητος, χώρια τις νίκες με το στανιό με άλλες ομαδούλες. Και δεν μου λέει κάτι το γεγονός ότι οι μεταγραφές (Βαλντές, Πέρες, Μαρκάνο) και ο Ολαϊτάν σκοράρουν απέναντι σε άμυνες της πλάκας και ομάδες που δείχνουν σαν να παίζουν φιλικά. Γενικά ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν προ Χριστουγέννων. Έρχονται τα ματς με την Μάντσεστερ, και μπορεί να λέμε ότι η ομάδα του Μόγιες είναι σάπια, αλλά και ο Ολυμπιακός σήμερα δεν πάει πίσω. Αν δεν παίξουν καλά, θα φάνε 4 από τον Κάρικ και τον Κλέβερλι.

    Προπονητής Μάγκατ σημαίνει "ψήνω τις μπριζόλες για μέρες μέχρι να φύγει όλο το λίπος". Ακούει ο Κωστάκης? Ο Γερμαναράς δεν αστειεύτηκε ποτέ, και ούτε πρόκειται να αστειευτεί στην Φούλαμ.

    Η πλάκα είναι ότι οι Φουλαμιανοί οπαδοί φώναζαν στα social media "where's Mitroglou?" (χώρια τις χαζομάρες τύπου "προτιμούμε τον Μήτρογλου αντί του Μέσσι") επειδή δεν έχει παίξει ακόμα. Τώρα είναι που θα αργήσουν να τον δουν στο χόρτο. ;Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παικτες σαν τον Τατο στην Ελλαδα πολυ και στις μικρες κατηγοριες ακομα. Πολυ λιγος για τον Ολυμπιακο γι' αυτο και βολοδερνει δανεικος εδω και εκει.

    Ο Σουλης απο τους πιο αντιπαθητικους προπονητες (εδω γελαμε) στην Ελλαδα, οσο μποι του λειπει τοση γλωσσα βγαζει απο τοτε που ηταν στην προοδευτικη.

    Ο Ιμπαγασα οσο αργος και να ειναι, που ειναι λογικο στα 38 να μη μπορεις να τρεξεις, μπορει ανα πασα στιγμη να παρει την ομαδα πανω του. Για μενα με τους Αγγλους πρεπει να παιξει στο πρωτο ημιχρονο, γιατι μπορει να του λειψει η ταχυτητα, αλλα θα μπορεσει να βγαλει μια δυο ασιστς. Αν δεν τον βαλει καθολου ή αν τον πεταξει μεσα μετα το 70' τα πραγματα δεν θα στρωσουν και πολυ. Ο Ολυμπιακος αλλωστε εχει αρχισει να "σκαει" και αυτο φαινεται στα παιχνιδια του.

    Ο καθες ανθρωπος εχει τον τυπο του, μη ψαχνεις να βρεις ακρη, για ολους τους ανθρωπους, υπαρχει ενας αλλος που θα περασουν καλα. Δεν υπαρχει ουτε ταιμινγκ, ουτε κλικ, ουτε αλλο μισο. Ειναι τι και πως θα σου βγει εκεινη την ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπαλαντέρ, για τον Τάτο μάλλον θα συμφωνήσω. Στον Ατρόμητο ωρίμασε, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια έχει μείνει στάσιμος. Έχει βελτιώθει, πάντως, στους ψευτοτσαμπουκάδες.

    Αυτό που λες για τους προπονητές περιέχει μεγάλη δόση αλήθειας. Οφείλω να το δεχτώ. Στην πραγματικότητα, αν μια ομάδα έχει μια σχετικά καλή άμυνα, με έναν γρήγορο αμυντικό, και δυο, τρεις παίχτες που να τρέχουν σητν κόντρα, μπορεί εύκολα να κάνει ζημιές, χωρίς να στηριχτεί σε κάποιο φοβερό τακτικό πλάνο, δηλαδή τη συμβολή του προπονητή. Κι αυτό δείχνει το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος.

    Ο Ιμπαγάσα είναι παιχταράς. Τέλος.

    Γερμανός προπονητής σε οποιαδήποτε ομάδα σημαίνει πειθαρχία. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στον Μάγκατ.

    Είναι ωραίοι οι Grave Digger. Νταξ, ο Chris δεν είναι κι ο τέλειος τραγουδιστής, αλλά το λέει η καρδούλα του. Τον πάω.

    Να σχολιάσεις όποιο θέμα θέλεις και να έχει μια όμορφη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρη, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς για την μπάλα που θα παίξει ο Σκόρδας. Τι μπάλα να παίξει; Να φορέσει το κοντό παντελονάκι και να πάρει τη θέση του Παπαδόπουλου στα χαφ;

    Ας μην ξεγελιόμαστε από τις τελευταίες εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, να προσέχουν τους τραυματισμούς, να δοκιμάζει τακτικές και σχήματα και τα λοιπά. Το βέβαιο είναι ότι η Μάντσεστερ βρίσκεται σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση και σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αλλά παραμένει Μάντσεστερ. Πράγμα που σημαίνει ότι σου πετάει ένα γκολ σε ανύποπτη στιγμή, χωρίς να καταλάβεις το πως και το γιατί.

    Για Μάγκατ συμφωνώ.

    Μάλλον κι εδώ συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μανόλο, ο Τάτος έχει προσόντα. Άλλα πράγματα φαίνεται να του λείπουν.

    Από τους πιο αντιπαθητικούς; Μπορεί να είναι κι έτσι.

    Ο Ιμπαγάσα δεν έχει δηλωθεί στην λίστα της Ουέφα!

    Νομίζω ότι κλικ υπάρχει. Και συγκυρίες υπάρχουν. Σίγουρα ο καθείς έχει τον τύπο του, αλλά κάποιες ομάδες ανθρώπων τηρούν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά.

    Καλή βδομάδα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνο εγώ πιστεύω (εκτός φυσικά των φίλων της ομάδας) ότι ο Άρης θα τα καταφέρει και θα σωθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι, δεν το πιστεύεις μόνο εσύ. Αλλά, όπως και να έχει, πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμπτωματικά, κι εγω περι χρόνου έγραψα.
    Πιστεύω οτι ο Σούλης δεν ειναι κακός προπονητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άτιμος ο χρόνος!

    Όχι, κακός δεν είναι. Κακός είναι ο Νιόμπλιας, για παράδειγμα. Αλλά παραμένει περιοριστικών ικανοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...