Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους


Ισχυρίζονται ορισμένοι ότι ο Άρης είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Προς οικονομία της συζήτησης θα το δεχτώ. Αυτό, όμως, τι σημαίνει; Ότι η χειρότερη ομάδα δεν έχει δικαίωμα να παλέψει για την σωτηρία της; Αν είναι να υποβιβαστούμε, αφήστε μας να πέσουμε αγωνιστικά. Δεν χρειαζόμαστε εξωτερική βοήθεια. Αλλά είναι ολίγον περίεργο το αμφιλεγόμενο σφύριγμα να δίνεται πάντα εις βάρος του Άρη. Στατιστικά να το πάρεις, δεν βγαίνει. Απλά δεν βγαίνει. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο φέτος. Όχι, βέβαια. Αυτό το μοτίβο επικρατεί από πέρυσι. Με αξιοθαύμαστη συνέπεια. Κι ας ουρλιάζουν κάποιοι ότι πέρυσι ανεβήκαμε στο άρμα του Μαρινάκη. Τρομάζω στη σκέψη τι άλλο θα έβλεπαν τα ματάκια μου, αν δεν «είχαμε ανέβει σε άρματα και καρνάβαλους». Ποια είναι η πλάκα; Ότι όλοι αυτοί που φώναζαν, κυρίως οι οπαδοί της Α.Ε.Κ. και του Π.Α.Ο.Κ., που συμπαρέσυραν κι άλλες ομάδες τύπου Πανιωνίου, και καλά ότι ο Άρης ανέβηκε στο άρμα του Μαρινάκη, είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν ακόμα πιο σκληρές διαιτησίες και ακόμα πιο εχθρική στάση από την Ε.Π.Ο. Για να φανεί ότι ο Άρης δεν έχει σχέση με το so called σύστημα. Κι όμως, ακόμα κι έτσι, ο Άρης δεν έβγαλε την στάμπα του. Κερδίζει ο Άρης; «Είναι παράρτημα», λέει ο όχλος. Χάνει ο Άρης; «Εκεί στη Β' Εθνική», λέει ο ίδιος όχλος. Και υπάρχουν και κάποιοι περίεργοι τύποι που πάνε να βγάλουν τον Άρη ευνοημένο. Όπως γράφει ο Αντώνης Πανούτσος: «Από εκεί και πέρα, όποιος έχασε κι έχει παράπονο από τη διαιτησία, δεν είναι παράρτημα, κι όποιος κέρδισε, εκτός από τον Π.Α.Ο.Κ., είναι. Μέχρι την επόμενη αγωνιστική που όσοι ήταν παραρτήματα και κέρδισαν, αν χάσουν θα πάψουν να είναι, κι όσοι κερδίσουν θα γίνουν». Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να μας βγάζετε κάθε βδομάδα μια λίστα που θα περιλαμβάνει ποιες ομάδες είναι παραρτήματα. Αυτή η ιδέα μπορεί κάλλιστα να υλοποιηθεί από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι, εντελώς ξαφνικά και απροσδόκητα, ενώ βρισκόμαστε στην 26η αγωνιστική, ανακάλυψαν ότι ο Άρης είναι αδικημένος! Απίστευτα πράγματα. Και, τέλος, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μπορεί η διαιτησία να έχει αδικήσει τον Άρη, αλλά όχι στον βαθμό που ο Άρης έχει αδικήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Υ.Γ.1 Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ συνιστά μία πολύ μεγάλη επιτυχία και, ειλικρινά σας μιλάω, το χάρηκα πάρα πολύ. Δεν έχει σημασία που αυτό το πράγμα δεν ήταν Μάντσεστερ. Όσοι παρακολούθησαν το ματς, γνωρίζουν λίγο ποδόσφαιρο και δεν έχουν οπαδικές παρωπίδες, καταλαβαίνουν πλήρως τι εννοώ. Και, επίσης, καταλαβαίνουν ότι η κακή εμφάνιση της Μάντσεστερ, σε σημείο νωχελικότητας, υπεροψίας και αδιαφορίας, δεν μειώνει, σε καμία περίπτωση, την νίκη του Ολυμπιακού. Καλά να πάθουν. Δεν ευθύνεται, λοιπόν, ο Ολυμπιακός για την κατάσταση της Μάντσεστερ αλλά, μάλλον, η ίδια η Μάντσεστερ. Κι όλα αυτά από έναν Ολυμπιακό που δεν παρουσίασε και τίποτα σπουδαίο. Είμαι βέβαιος ότι ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν τους Άγγλους τόσο κακούς! Εν κατακλείδι, λέγαμε ότι η καλύτερη κλήρωση θα ήταν να πέσει με την Μάντσεστερ. Και, πράγματι, έτσι έγινε. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ρεβάνς. Και στην Αγγλία, στο Old Trafford, σε ένα κατηφορικό γήπεδο, θα είναι εξαιρετικά σπάνιο να ξαναδούμε την ομάδα του Μόγιες σε αυτήν την θλιβερή κατάσταση. Ελπίζω ο Μίτσελ να το θυμάται αυτό. 

Υ.Γ.2 Όποιος θέλει να δει ίντριγκα, σαπουνόπερες και κωμικοτραγικές καταστάσεις, μπορεί να παρακολουθήσει τις συνεδρίες της Βουλής. Ούτε κουτσομπολίστικες εκπομπές, ούτε τούρκικα σίριαλ, ούτε τους κλώνους του Μάρκου Σεφερλή.

Υ.Γ.3 Πάμε λίγο δυνατά!

15 σχόλια:

  1. Εδώ κάποιοι ισχυρίζονται πως μόνο οι μεγάλες ομάδες χρίζουν σεβασμού. Άκουσα δηλώσεις του δικού μας Αναστασίου να λέει πως οι διαιτητές μας φέρονται σαν την Βέροια και τον Άρη. Δηλαδή σε αυτό το κράτος μπουρδέλο σεβασμό αξίζουν μόνο οι Μαρινάκιδες οι Βαρδινογιαννίδες και γενικά οι φραγκάτοι; Δεν θα έπρεπε όλες οι ομάδες να αντιμετωπίζονται ίσα; Αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mη στενοχωρέσαι,συναρειανέ μου,και η επστημη μαζι μας ειναι :)
    http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/anwnymes_apodeikseis_gia_to_gkol_toy_platania.2661561.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mahler, προφανώς. Αλλά δεν υπάρχει αξιοκρατία και ισονομία. Ούτε για δείγμα. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο για τον Αναστασίου, πάντα φταίει κάποιος άλλος. Ποτέ ο ίδιος.

    Vad, και η επιστήμη είναι μαζί μας, και ο υποβιβασμός είναι μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Κάνθαρε, ο Άρης ήταν τελειωμένη υπόθεση ως προς τον υποβιβασμό. Το γκολ που μέτρησε με τον Πλατανιά δεν μπορώ να το κρίνω λόγω της θέσης της κάμερας, αλλά δεν φταίει αυτό για τον υποβιβασμό. Απλώς ο Άρης είναι από τις χειρότερες ομάδες. Αν φταίει κάτι για τον υποβιβασμό είναι η συνολική τραγική κατάσταση του Συλλόγου. Με τους Κόντηδες, Σκόρδες και Αθανασιάδηδες να τα έχουν ρημάξει όλα εδώ και 10 χρόνια και να μην έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Είχα πει πέρυσι για την ΑΕΚ ότι αν δεν έπεφτε (με τον τρόπο που έπεσε) πέρυσι, θα έπεφτε φέτος για πλάκα. Έτσι και ο Άρης. Αν όχι φέτος, το πολύ του χρόνου θα υποβιβαστεί, και μάλιστα 2 κατηγορίες μαζί.

    Να πω λίγο για τα ουρλιαχτά που ακούσαμε το ΣΚ. Ο Αναστασίου (με τους "ελεύθερους σκοπευτές από το Κίεβο"), παρ' ότι κάτι κάνει στον Παναθηναϊκό, είναι γελοίος και ευθυνόφοβος. Ο Βελλής τα πήρε με τον Αμπάρκιολη για το κάλπικο πέναλτυ που έδωσε στον Πανιώνιο και παραληρούσε. Απειλεί κιόλας να αποσύρει την ομάδα από το Πρωτάθλημα (δεν νομίζω να το κάνει πράξη, κάλεσε Συνέλευση των... Απολλωνιστών για να λέει μετά "κόντρα στα θέλω μου θα μείνουμε επειδή με παρακάλεσαν τα παιδιά"). Είπε 2-3 μαλακίες (ειδικά για τον γαύρο Αναστόπουλο, που μάλλον τον μπέρδεψε με τον Αλέφαντο ;Ρ), αλλά και 10 σωστά, που τα ξέρουμε όλοι. Και πάω στον Κούγια, που τον έχουν σφάξει περισσότερο από όλους τους άλλους μαζί. Αυτός είδε, πέρα από τα νταηλίκια που φάγανε στο Αίγιο πριν το ματς, να του ακυρώνουν μια απίστευτη γκολάρα χωρίς λόγο με αυθαιρεσία του κόρακα Φουκάκη (δες το στο Youtube, http://www.youtube.com/watch?v=Gtkoc1MN2jE, στο 42' του αγώνα), και στην συνέχεια η Παναχαϊκή έχασε 4-0 από τον Παναιγιάλειο. Ο Κούγιας είναι ο πρώτος που κάνει πράξη τα λόγια τα μεγάλα, και απέσυρε επισήμως την ομάδα του από το Πρωτάθλημα της Football League 1, κάνοντάς της εκκαθάριση.

    Ο Ολυμπιακός έπαιξε ανέλπιστα καλά χθες κόντρα στην σάπια Manchester Utd. Λέω ανέλπιστα, γιατί 2 μήνες τώρα δεν έχει τρέξει, και κερδίζει στην Ελλάδα παίζοντας 10-20 λεπτά. Η Manchester Utd. περίμενα να τρέξει έστω και λίγο, ως Αγγλική ομάδα. Αντιθέτως, όχι μόνο δεν έτρεξαν, αλλά πέφτανε κάτω μόνοι τους και πουλούσαν την μπάλα. Ο φουκαράς ο Rooney έκανε την δουλειά που έπρεπε να κάνει όλο το κέντρο και μοιραία δεν φάνηκε. Ο Van Persie ανύπαρκτος. Οι υπόλοιποι, πολύ λίγοι. Ακόμα και ο Ferdinand με τον Vidic είδαν τον Campbell να τους κάνει πλάκα στο 2-0. Η πλάκα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βάλει 1 γκολ ακόμα και να κλειδώσει την πρόκριση. Βαριά φανέλα έχει η Manchester Utd., αλλά αυτή η ομάδα που έχουνε δεν μπορεί να μεταμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό και να ρίξει 3-4 γκολ στον Ολυμπιακό στο Old Trafford. Αν παίξει σοβαρά ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς, την πρόκριση την έχει.

    Για τα της Βουλής, αν εννοείς το δήθεν σκηνικό με την πορφυρογέννητη Ζωή Κωνσταντοπούλου (την κόρη του μπαμπά της, του Νίκου), χαλάς το σάλιο σου και την ζαχαρένια σου. Ακόμα και ο σημερινός κρυόκωλος Σεφερλής πιο αστείος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνθαρε καλησπέρα.
    Ο Άρης είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος.
    Δεν φταίει καμία εξωγενής αιτία για την κατάντια της ομάδας παρά οι ίδιοι οι Αρειανοί παράγοντες, οπαδοί και τελευταίοι οι εντελώς ανίκανοι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το σημερινό ρόστερ.
    Η πτώση, την οποία θεωρώ δεδομένη εδώ και πολύ καρό, δεν ξέρω σε πια κατηγορία, αποτελεί τη μόνη λύση! Λύση βάλσαμο! Σαν τον θάνατο που αναζητά ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο της επάρατου. Η ανάσταση η μόνη λύση!
    Αυτή η επιμονή να παραμείνετε στην κατηγορία με το μέλλον μαύρο κι άραχνο δεν την κατάλαβα ποτέ.
    Δεν βλέπετε στην ΑΕΚ; Δεν παραδειγματίζεστε; Φαινόμενο προς διερεύνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Άρης ναι δεν έχει παίξει καλά. Αλλά γιατί θα πρέπει να τον σπρώξει και το σύστημα να πέσει ευκολότερα; Όσο θεωρώ άκυρα τα όσα λένε όσοι ζούν από το τηλεοπτικό πρόγραμμα ποδόσφαιρο "δεν γίνεται να πέσει η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, ο Άρης" επειδή κάποτε ήταν μεγάλες ομάδες, έτσι πιστεύω πως όλες οι ομάδες πρέπει να μπορούν να δίνουν την μάχη τους αγωνιστικά και η τύχη τους να κρίνεται στο γήπεδο. Όχι στο πόσο ιστορικές είναι, τι αριθμό οπαδών έχουν και άρα πόσες συνδρομές θα έχει η ΝΟVA από αυτούς αν παίζουν Α Εθνική (κακά τα ψέματα αυτό μόνο ενδιαφέρει). Η ΑΕΚ πάντως, έπεσε ερασιτεχνικό αλλά με ΜΕλισσανίδη που ρίχνει χρήματα και έχει και τα κονέ και θα την οδηγήσει (ελπίζω καθαρά) πάλι σε καλύτερη θέση. Αν ο Άρης δεν έχει κάποιο επιχειρηματικό πλάνο για την επόμενη μέρα ενός υποβιβασμού τύπου ΑΕΚ, τότε απλά θα διαλυθεί πιστεύω.

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  6. Τον Αρη δεν τον έχω παρακολουθήσει σχεδόν καθόλου φέτος και δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική γνώμη αλλά αυτό που ακούω από την αρχή σχεδόν του πρωταθλήματος είναι ότι ευνοείται συνέχεια και θέλουν να τον κρατήσουν στην Α εθνική οπωσδήποτε. "Μα, αφού συνέχεια χάνει, πώς ευνοείται συνέχεια;", ρωτάω. Και το μόνο που λέγανε είναι "Ευνοείται, να δεις που άμα μείνει στην Α να ξέρειες ότι σίγουρα θα είναι ευνοημένος". Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική...

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί είναι με τη λίγδα λιγκ της Ελλαδάρας φέτος είπα να μην ασχοληθώ καθόλου. Πάντως να ξέρεις ότι αν κάνετε τώρα το 4χ4 θα κινήσετε υποψίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οικοδεσπότα!

    Συμμερίζομαι τον πόνο σας επί τωι ακούσματι της λέξεως "παράρτημα" (του Ολυμπιακού Πειραιώς, ή "θρύλου", ή "θρήνου", εννοείται), ως δυσφημιστικού χαρακτηρισμού της ομάδας Υμών Άρεως Θεσσαλονίκης.
    Να σκεφθείτε, όταν προσφάτως χάσαμε ημείς (οι Ολυμπιακοί Βόλου) με 0-4 από τον Παναθηναϊκόν διά το κύπελλον, την επαύριον φυλλάς τις πρασίνη (εκ χολής) εξέμεσεν -άνευ λόγου καί αιτίας- κακίαν οκτάστηλον, αν καί όλως ανεδαφικήν, διά την ημετέραν ομάδαν: "Στα τέσσερα το παράρτημα!"

    Όθεν, ανταποδίδω την κακίαν μετά τόκου: Ιστορικώς, ποία ομάς ομοψήφισε με τον Ολυμπιακόν Πειραιώς (ή "θρύλον", ή "θρήνον"), ίνα μη τιμωρηθεί ο τελευταίος; Καί ουχί άπαξ, αλλά πλειστάκις! Άρα, ποία ομάς αποτελεί αγλαόν υπόδειγμα "παραρτήματος" του Ολυμπιακού Πειραιώς (ή "θρύλου", ή "θρήνου"); Ά;

    Όχι ημείς, πάντως. Ουδέ ο υμέτερος Άρης.

    (Έλα, έλα, βοήθεια από το κοινόν: από "Παναθην..." αρχίζει! :-) )

    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (Ωσεί υστερόγραφον:

    Εδώ σε θέλω, μάστορη, να κάνεις έρευνα γιά τη σχέση προέδρων των ΠΑΕ καί ποδιτσοστοών. Καί ποιόν ακριβώς ρόλο παίζουν οι τελευταίες πχ στην επιβολή "ισοβίου πρωταθλητή" με χρήματα του Δημοσίου, ή τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος -μέσω φοροδιαφυγής- από "παράγοντες" καί λοιπά λαμόγια.
    Ή στον τον ετήσιο διακανονισμό "ποιός πέφτει-ποιός ανεβαίνει-ποιός μένει". Ή στο ποιές ομάδες με μηδέν κόσμο επιβάλλονται στανικώς, ως πλυντήρια μαύρου χρήματος - καί πού καταλήγει αυτό.
    Ή, τί ρόλο παίζει -ή ήθελε να παίξει- μία ομάδα, στης οποίας τον τίτλο περιέχονται οι λέξεις "Διεθνής Ένωσις".

    Εδώ βρίσκεται όλος ο ζωμός! Δυστυχώς, εγώ, παρ' ότι συνομωσιολόγος, αδυνατώ. Δεν διαθέτω τόσα πολλά στοιχεία, ούτε τόσο πολλές γνώσεις.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρη, να δεχτώ ότι ο Άρης είναι η χειρότερη ομάδα. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να τον καταδικάσουν πριν της ώρας του; Και γνωρίζω πολύ καλά ότι και να σωθούμε, αν σωθούμε, που δεν το βλέπω, όσο μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στο εσωτερικό της ομάδας, δεν υπάρχει μέλλον. Μείνουμε ή πέσουμε κατηγορία, ή κατηγορίες, δεν υπάρχει μέλλον. Αλλά είναι το δικό μας μέλλον. Όχι της ΚΕΔ και της ΕΠΟ.

    Τον Αναστασίου δεν τον συμπαθώ. Έχει την τύχη και συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα της πλάκας, και με τα ψέμματα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Σε ένα πρωτάθλημα, δηλαδή, που οι προπονητές δεν παίζουν σχεδόν κανέναν ρόλο. Κι αυτό το βιολί με το να φταίνει πάντα οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος πρέπει να σταματήσει. Δηλαδή ο Αναστασίου είναι αλάνθαστος; Έτσι νομίζει; Αυτό το είδος των προπονητών το απεχθάνομαι. Κυριολεκτικά σου μιλάω.

    Για τον Βελλή και τον Κούγια, κάτσε να δούμε που θα πάει η ιστορία. Ή, μάλλον, κάτσε να δούμε που θα την πάνε την ιστορία. Τον Βελλή, πάντως, τον συμπαθώ. Τον Κούγια όχι και τόσο.

    Στα του Ολυμπιακού, ένας μέτριος Ολυμπιακός κέρδισε μια τραγική Μάντσεστερ. Επαναλαμβάνω ότι δεν μειώνεται η αξία της νίκης. Σε καμία περίπτωση. Και μιλάμε για πολύ μεγάλη νίκη. Δεν λέω τίποτα άλλο. Ίσως διότι μόνο αυτό πρέπει να κρατήσουμε.

    Αυτό το πράγμα που γίνεται στον πολιτικό στίβο της χώρας δείχνει την κατάντια μας. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καπετάνιε, ναι, παρατηρώ την Α.Ε.Κ. και βλέπω μια ομάδα χωρίς πλάνο, με τους οπαδούς να μην έχουν καταλάβει πως βρέθηκαν στην κατηγορία, με έναν Μελισσανίδη που δεν έχει βάλει ούτε ένα λεπτό του ευρώ, με δηλώσεις τύπου ''ερχόμαστε'' και τα λοιπά.

    Πρόεδρα, υπάρχουν και ορισμένοι αμετανόητοι που επιμένουν ότι ο Άρης είναι και ευνοημένος από πάνω! Απίστευτα πράγματα!

    Tommy, ναι, θα κινήσουμε υποψίες. Όλη η σεζόν είναι ένα κόλπο και το μόνο που θέλουν τα αφεντικά μας είναι να δώσουν μία νότα σασπένς στο πρωτάθλημά μας. Αν κάνουμε, δηλαδή, ένα μπαράζ νικών είναι στημένο για να μείνουμε κι αν κάνουμε ένα μπαράζ ηττών είναι στημένο για να πέσουμε. Τις εμφανίσεις τις κοιτάει κανείς;

    Εργδημεργ, αυτό το πράγμα με τα παραρτήματα ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας. Βαφτίζουμε με μεγάλη ευκολία κάποιες ομάδες παραρτήματα. Για παράδειγμα, όποιος ψηφίζει το ίδιο με τον Ολυμπιακό είναι παράρτημα. Τότε όλες οι ομάδες που κατά καιρούς έχουν ψηφίσει το ίδιο με τον Ολυμπιακό είναι παραρτήματα! Κι αυτό γυρνάει μπούμερανγκ, σαν ένα έξυπνο τρόπο για να συναντήσει περισσότερες δυσκολίες ο Ολυμπιακός, χωρίς να ενδιαφέρονται οι πομποί για το πρόβλημα που προκαλούν στις ομάδες που αποκαλούν παρατήματα. Για παράδειγμα, η ομάδα που θεωρείται παράρτημα, μόλις αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, σκυλιάζει για να την κερδίσει, και καλά για να αποβάλει την στάμπα ''παράτημα''. Κι όσον αφορά την Αρειανάρα, το έχω ξαναπεί: αν ο Άρης ήταν παράρτημα, θα είχα βγει και θα το είχα δηλώσει, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Αλλά ''παράρτημα'' που δέχεται τέτοιον πόλεμο από διαιτησία και ΕΠΟ, πρώτη φορά βλέπω. Για το υστερόγραφό σου πρέπει να πω ότι ούτε παρασκηνιολόγος είμαι, ούτε συνωμοσιολόγος, ούτε στοιχεία διαθέτω, ούτε γνώσεις έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...