Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Υπάρχει φαβορί;

Ναι, υπάρχει. Σωστά μαντέψατε. Η διοργανώτρια χώρα, η Βραζιλία, ποζάρει ως φαβορί. Όχι, δεν είναι ακλόνητο. Δεν είναι απόλυτο. Ούτε αδιαφιλονίκητο. Αλλά αποτελεί το πρώτο φαβορί της διοργάνωσης. Μα, θα πει κάποιος, γίνεται η καλύτερη γραμμή της Βραζιλία να είναι η αμυντική; Όχι, θα πω εγώ, δεν γίνεται. Δεν ακούγεται -και δεν είναι- λογικό. Mια καλή αμυντική γραμμή θα πρέπει να τη θεμελιώνεις και με γρανάζια που ανήκουν σε άλλες γραμμές. Διότι, ας μην το ξεχνάμε, μια καλή αμυντική γραμμή δεν αντιπροσωπεύει πάντα μια καλή άμυνα. Ο Νεϊμάρ το γνωρίζει αυτό;


Πάντως, η Αργεντινή πολύ θα επιθυμούσε να κάνει χουνέρι στην Βραζιλία και να κατακτήσει το τρόπαιο. Θα πρόκειται για μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία. Και οι φίλαθλοι λαχταρούν τέτοιου είδους ιστορίες. Πώς θα φτάσει η Αργεντινή ψηλά; Ένας τρόπος υπάρχει: αντεπιθέσεις. Δίνεις χώρο στον αντίπαλο και, μόλις πάρεις κατοχή, ξεχύνεσαι σαν εμετός στην κόντρα (sic!). Με εκρηκτικούς παίχτες, όπως Ντι Μαρία, Λαβέτσι, Ιγκουαΐν, Αγουέρο, και με τον Μέσι (φώτο) να δείχνει ότι κρατούσε δυνάμεις για το Μουντιάλ, δεν υπάρχει εναλλακτική: επιθετικό transition game, στήσιμο στο όριο του οφσάιντ, τρέξιμο με την μπάλα στα πόδια, μεγάλο πλάτος, υψηλό τέμπο. Το μοναδικό ψεγάδι εντοπίζεται στην άμυνα: κάποιος πρέπει να τρέχει για όλους αυτούς. Τουλάχιστον, δεν πρόκειται, νομίζω, να ξαναδούμε τις προπονητικές τακτικές του Μαραντόνα που στελέχωνε την αμυντική του γραμμή με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς. Απίστευτα πράγματα.

Πρόβλημα, όμως, με την άμυνά τους έχουν και οι Ιταλοί. Δεν υπάρχει η ισχυρή προσωπικότητα στα μετόπισθεν. Νταξ, εξαιρείται ο Μπουφόν. Καλοί οι Κιελίνι και Μπαρτσάλι, αλλά δεν είναι επιπέδου Μαλντίνι, Καναβάρο ή Νέστα. Και το να βλέπεις την Ιταλία να μην διαθέτει στις τάξεις της αξιόπιστους αμυντικούς, ε, όσο να 'ναι, χτυπάει λίγο άσχημα. Θα στηριχθεί σίγουρα στην μετατροπή του Μαρκίζιο σε κρυφό επιθετικό, στις εμπνεύσεις του Πίρλο, οποίος μετά τον τραυματισμό του Μοντολίβο μοιάζει σαν το απόλυτο βαρόμετρο, και την σταθερότητα του Ντε Ρόσι, αλλά με επιθετικό τον Μπαλοτέλι, δεν μπορείς να έχεις μεγάλες βλέψεις. Μυστικό όπλο ο Ιμόμπιλε, το νέο απόκτημα της Ντόρτμουντ, και το γεγονός ότι, αν καταφέρει και περάσει από έναν ομολογουμένως δύσκολο όμιλο, στα νοκ άουτ θα αποδειχτεί τρομακτικά δύσκολος αντίπαλος!

Και πάμε στην Γερμανία. Ο Λεβ έχει αποδειχτεί άψογος διαχειριστής. Προκρίνει τον τακτικό ρεαλισμό, αποδίδει έξοχα με την μπάλα στα πόδια, παίζει ένα γνήσιο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά για να φτάσει στην κορυφή θα πρέπει να λάβει πολλά από τους μέσους και τους μεσοεπιθετικούς: το Μουντιάλ δεν είναι προκριματικά. Ο Κλόζε, αν και killer, μεγάλωσε, ο Γκόμεζ απουσιάζει, ο Ποντόλσκι μοιάζει στάσιμος εδώ και χρόνια, ο Σίρλε δεν με ενθουσιάζει, άρα ο κλήρος θα πεσει στον Κρος, τον Σβάινι, τον Οζίλ, τον Γκέτσε και, φυσικά, τον πολύτιμο Μίλερ. Και ναι, πλήγμα ο τραυματισμός του Ρόις, αλλά υπάρχει κι ο Ντράξλερ.

Κλείνουμε με τους Γάλλους και τους Ισπανούς. Ο Ντεσάν είχε δηλώσει ότι προσπαθεί να φτιάξει μια καλή ομάδα. Ο Γάλλος είναι πρακτικός προπονητής, σπάνια προβαίνει σε μεγαλεπήβολες δηλώσεις και, ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι θα δούμε τολμηρές τακτικές εκ μέρους του. Kάτι που σε τέτοιου είδους διοργανώσεις πάντα παίζει θετικό ρόλο. Ο τραυματισμός του Ριμπερί είμαι σίγουρος ότι τον προβληματίζει, αλλά η Γαλλία βρίθει νεαρών παιχτών με υψηλό τάλαντο (Ντινέ, Σακό, Γκριζμάν, Πογκμπά, Βαράν). Το 2016 ίσως πατήσει κορυφή, αρκεί να παραμερίσει τις ίντριγκες, τους καυγάδες και τα σκάνδαλα. Όσο για τους Ισπανούς, θα εκπλαγώ αν κατακτήσουν το τρόπαιο και τώρα. Δεν είναι μόνο η σωματική κούραση, αλλά, κυρίως, η ψυχολογική. Είναι εξουθενωτικό να παραμείνεις στην κορυφή και λυτρωτικό όταν, μετά από αρκετά χρόνια παραμονής σε αυτήν, δεν το πετυχαίνεις.

Τέλος, είμαι πολύ περίεργος να δω πως ακριβώς θα μετατρέψει ο Φαν Χάαλ, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, αυτήν την Ολλανδία σε πολεμική μηχανή, πότε θα βρει η Πορτογαλία τον αντικαταστάτη του Παουλέτα και, επίσης, πόσοι θα βρεθούν να υποστηρίξουν ότι (και) φέτος είναι η χρονιά της Αγγλίας. Το σίγουρο είναι ότι ξεκινά ένα ποδοσφαιρικό όνειρο για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Είθε να το σηκώσει ο καλύτερος!

Υ.Γ.1 Ποιος θα μαζέψει όλα αυτά τα πολιτικά/κομματικά φυλλάδια και αφίσες, κατάλοιπα, των εκλογών, που προκαλούν αισθητική -και περιβαλλοντική- ρύπανση;

Υ.Γ.2 Το Σάββατο θα γίνει χαμός. Το μενού έχει σουβλάκια, σεφταλιές, λουκάνικα, μπύρες και Ελλάδα!

Υ.Γ.3 Σχεδόν πάντα, διαχρονικά μιλώντας, βρίσκεται μια ομάδα που κάνει την έκπληξη. Για παράδειγμα, η Βουλγαρία το 1994, η Κροατία το 1998 ή η Τουρκία το 2002. Φέτος;

Υ.Γ.4 Λευτεριά στα αυτοκόλλητα Panini!

14 σχόλια:

  1. Υ.Γ.2 Και μια σ'κωταριά δεν είν' κακή ιδέα.
    Υ.Γ.3 Φέτος ψηφίζω Βέλγιο σαν πρώτο φαβορί για αουτσάιντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Βραζιλια σιγουρα δεν εχει την ποιοτητα της ομαδας που ειχε παλια. Και δεν ετυχε απλα... χρονια τωρα εχει πεσει πολυ σε αποδοση. Απο την αλλη ομως εχει η εδρα θα παιξει σημαντικο ρολο, νομιζω στην ψυχολογια των Βραζιλιανων.

    Σε αυτο το μουντιαλ ολα τα λεφτα ειναι το Βελγιο με μια γκαμα παικτων της ιδιας φουρνιας που βγαζουν ματια, αλλα παρα την πολυ καλη ποιοτητα παικτων σαν "ομαδα" δεν εχει δεσει οπως για παραδειγμα ειχαν κανει οι Ελεφαντες (που αγαπω) στο προηγουμενο μουντιαλ.

    Ελλαδα δεν υποστηριζω ποτε, αλλα θα εδινα τα ρεστα μου για να βρεθω εστω για σε εναν αγωνα. Ποσο μαλλον οταν αυτη η διοργανωση γινεται στη Βραζιλια.

    Και κατι τελευταιο ευτυχως δεν θα εχουμε βουβουζελες και γυναικες οπαδους με φουτερ... οπως το 2010 στην Ν. Αφρικη. :P

    Λευτερια στις γκομενες που φορανε μπραζιλιαν μαγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Νευμάρ παίζει φέτος;

    Αυτό το ξεχύνεται σαν εμετός ποιος δημοσιογράφος το είχε πει κάποτε; Νομίζω ήταν για τον Ζιντάν..

    Ο Κλόζε μακάρι να μη σκοράρει γιατί νομίζω ότι περνάει το Φαινόμενο στα γκολ και είναι κρίμα κι άδικο μας κλείσαν το σκυλάδικο και τέθοια...

    ΥΓ1: Κανείς! Θα μείνουν εκεί να τα θαυμάζουμε μέχρι τις επομενες εκλογές που θα βάλουν άλλα από πάνω τους!

    ΥΓ3:Εγώ θα έλεγα το Βέλγιο.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργέ, μη μου βάζεις ιδέες! Ψηφίζω Βέλγιο και Ουρουγουάη. Αν και η Ουρουγουάη πρέπει να περάει από δύσκολο όμιλο.

    Μανόλο, η έδρα παίζει ρόλο και στην ψυχολογία, αλλά, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, και στην σφυρίχτρα. Εννοείται ότι ψηφίζω Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα. Μου αρέσουν ως ομάδες. Σε όλες τις γκόμενες που φοράνε μπραζίλιαν;

    Πρόεδρε, παίζει και παραπαίζει. Το ξεχύνεται σαν εμετός το είχε πει ο Μαυρομάτης, νομίζω για τον Ρονάλντο. Έναν Ρονάλντο που δήλωσε ότι προσεύχεται να μην σκοράρει ο Κλόζε! Ο Γερμανός μπορεί να μην ξέρει μπάλα, αλλά συνιστά σκόρερ ολκής και φοβερό κεφαλοσφαιριστή με άψογο timing και καλό άλμα. Κανείς δεν θα τα βγάλει; Βέλγιο και Ουρουγουάη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου βάζω!

      Γιατί τι είναι ένας άνθρωπος χωρίς ιδέες; Ένα τίποτα είναι, ένα μηδενικό!

      Λευτεριά μόνο στις σεξουάλες που φοράνε μπραζίλιαν. Τις μπαζόλες ας τις "χρεωθούν" τίποτε σαβουροτέτοιοι.

      Διαγραφή
    2. Τελικά θα τη βγάλουμε με σουβλάκια και λουκάνικα. Ψήνονται και εύκολα. Ήθελα και κάτι πιο μεζεκλίδικο, όπως σεφταλιές, αλλά δεν βρήκα.

      Εντάξει.

      Διαγραφή
  5. Χάρης

    Με την Βραζιλία χθες κοιμήθηκα. Με την Εθνική Ελλάδος ΔΕΝ κοιμάμαι ποτέ, όσο ανιαρό κι αν είναι το ματσάκι, αλλά αυτή η Βραζιλία το κατάφερε, ειδικά στο Β' ημίχρονο (πρέπει να βοήθησε και ο εκνευρισμός μου από τον σχολιαστή του αγώνα με τις μαλακίες που ξεστόμιζε συνεχώς). Μια ασύνδετη ομάδα τουρλουμπούκι, που έκανε επιθέσεις με την... πίεση του γηπέδου και των φιλάθλων (θυμίζοντας Ολυμπιακό σε εποχές που δεν είχε παίκτες και έπαιζε μπάλα η Θ7), και έναν Luis Gustavo στο κέντρο να περπατάει χειρότερα από τον Κατσουράνη και τον De Rossi. Μια ομάδα που έπρεπε να φάει καπάκι 2ο γκολ από τους Κροάτες που πλήρωσαν με ήττα την αναίτια οπισθοχώρισή τους. Μια ομάδα που, αν δεν σπρωχθεί διαιτητικά από την FIFA, λογικά θα ταπεινωθεί στην συνέχεια. Τί άλλο να προσθέσω?

    Την Αργεντινή δεν την έχω σε καμία εκτίμηση. Όσους Messi και Aguero κι αν έχει μεσοεπιθετικά, βλέπω το roster στο μεσοαμυντικό κομμάτι και με πιάνουν τα γέλια. Κι αυτοί κινδυνεύουν με κανέναν διασυρμό από σοβαρό αντίπαλο, όπως πριν 4 χρόνια που οι Γερμανοί τους έριξαν 4. Ο Messi καμία δύναμη δεν φύλαγε για το Mundial, προβλήματα τραυματισμών είχε όλη την χρονιά. Μην περιμένετε να πάρει την Αργεντινή από το χεράκι και να την οδηγεί στην κούπα, γιατί απλά δεν είναι τέτοιος παίκτης. Είναι παίκτης που μπορεί να αναδειχθεί μόνο μέσα από το οργανωμένο σύνολο, και τέτοιο η Αργεντινή δεν έχει.

    Η αγαπημένη μου Ιταλία έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Δεν έχει πλέον τις αμυντικάρες του παρελθόντος, μόνο τον Buffon να δεσπόζει στο τέρμα. Θα αναγκαστεί, με κινητήριο μοχλό τον Pirlo και τα τρεχαντήρια τύπου Marchisio (ποιός De Rossi, Κατσουράνης έγινε κι αυτός) να γίνει κάπως πιο επιθετική. Το θέμα είναι πώς θα φτάνει η μπάλα στον Immobile (που φέτος έκανε πολύ καλή σαιζόν) και στον Balotelli. Μεγάλο αίνιγμα η Ιταλία.

    Για μένα η Γερμανία είναι το φαβορί να σηκώσει το τρόπαιο. Και αν είχε τον Mario Gomes σε φόρμα, θα έλεγα ότι πάει να το πάρει περπατώντας. Αλλά αφού με τον γερο-Kloze δεν έχει φορ της προκοπής, τα πράγματα δυσκολεύουν. Για να δούμε.

    Οι Ισπανοί δεν το παίρνουν ξανά. Όχι πριν ανανεώσουν εκ βάθρων το roster. Λογικά θα πάνε ψηλά, αλλά με οριακές νίκες όπως στο Euro 2012. Επίσης θεωρώ έγκλημα του Del Bosque που πήρε τους τελειωμένους Torres, Villa και τον τραυματία Diego Costa για την επίθεση, αντί των Negredo και Llorente που έκαναν καλή σαιζόν. Πάλι θα παίζουν με 4-6-0 και τον Fabregas σε ρόλο επιθετικού.

    Αν ήταν να κατονομάσω εκ των προτέρων την έκπληξη του τουρνουά, θα έλεγα την Αγγλία. Όσο κι αν είναι τσουρουκάδες, όσα προβλήματα κι αν κουβαλάνε στα μυαλά τους, πιστεύω ότι την μαλακία να παίζουν 4-4-2 με αμυντικά χαφ τους Lampard και Gerrard όπως το 2010 και να τρώνε τα γκολ με το τσουβάλι δεν θα την ξαναδούμε. Έχουν καλούς παίκτες. Βέβαια, προϋπόθεση για να πάνε ψηλά, είναι αν έχουν πλέον δυνάμεις για να τρέξουν πάνω-κάτω.

    Εν δυνάμει εκπλήξεις θεωρώ την Χιλή και την Ουρουγουάη, χωρίς όμως να ελπίζω ιδιαίτερα σ' αυτές.

    Όσο για την Εθνική Ελλάδος, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ!

    ΥΓ: κι αν πέσει κανένα "έτσι γ@μ@νε αυτοί που σας χρωστάνε" κόντρα σε Ευρωπαίους τύπου Ολλανδίας ή Γαλλίας, θα πέσει το γέλιο της αρκούδας (λέμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικολας.

    Πολλες διαφωνιες εχω Κανθαρε.
    Η Γαλλια ειναι ομαδαρα και ο Πογκμπα ο πληρεστερος χαφ στον κοσμο.
    Η Ολλανδια του Φαν Γκααλ εχει φοβερη αμυνα και τους Φαν περσι, Ρομπεν στην κοντρα.
    Η Αγγλια εχει τον Χοντσον στον παγκο, και αρα σκληρη αμυντικη τακτικη.
    Η Χιλη ειναι το μεγαλο κοπροσκυλο (underdog), μαζι με την Κολομβια.

    Φαβορι για μενα η Γερμανια.

    ΥΓ Αυτος ο φουστης ο Γιαπωνας, σκετος καμικαζι τυπου Παπαχιντζιου ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη, μετριότατη η Βραζιλία, ως ομάδα και μονάδες. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει, αν δεν ανεβάσει άμεα την απόδοσή της. Τραγικός ο Σκολάρι με τις δηλώσεις του για το πέναλτι. Αν δεν το έδινε ο Ιάπωνας, δεν θα σκόραραν οι Βραζιλιάνοι. Δεν είχαν ορθολογικό τρόπο να σκοράρουν. Ασύνδετη ομάδα, χωρίς διαγώνιες αλλληλοκαλήψεις, με τρομακτικά κενά στα χαφ και προβλήματα στα ακραία μπακ.

    Εντάξει, μπορεί να μην κράταγε δυνάμεις ο Μέσι για το Μουντιάλ. Αλλά πιστεύω ότι κι ο ίδιος ξέρει πως πρέπει να κάνει μεγάλη εμφάνιση. Το δήλωσε, άλλωστε, και πρόσφατα. Επαναλαμβάνω ότι για την Αργεντινή μόνο οι αντεπιθέσεις υπάρχουν. Αν τις εφαρμόσουν, σίγουρα θα πετυχαίνουν γκολ. Το θέμα είναι πόσα θα δέχονται.

    Θα γούσταρα να το έπαιρνε η Γερμανία. Μου αρέσει ως ομάδα. Πάντα μου άρεσε. Ίσως η μοναδική ομάδα που ξέρει τι κάνει, πώς το κάνει και γιατί το κάνει.

    Οι Ισπανοί είναι πιθανό να παίξουν πάλι ένα ένα ποδόσφαιρο κατοχής που θα λειτουργεί παλι σαν ένα είδος άμυνας. Θα εκπλαγώ αν καταφέρουν να περάσουν στα ημιτελικά.

    Τέλος, δεν ξέρω τι θα κάνει η Ιταλία με τον όμιλο που έμπλεξε. Αν περάσει, όμως, δεν θα θες να πέσεις μαζί της στα νοκ άουτ. Δεν είναι αφελείς οι Ιταλοί.

    Αγγλία, ε; Όλα μέσα είναι. Θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικόλα, δεκτές οι διαφωνίες! Πάντως, με αφορμή αυτό που λες για τον Παγκμπά, θα πρέπει να συζητήσουμε τι σημαίνει ''πληρέστερος'' και πως εξυπηρετεί την κουβέντα ένας τέτοιος όρος. Προσωπικά, δεν τον χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο. Δεν μου αρέσει και νομίζω ότι δεν μπορεί να αντικαπτρίσει την ποιότητα ενός αθλητή. Κάτσε να ρίξω και έναν αντίλογο:

    - Την Ολλανδία δεν την πιστεύουν οι ίδιοι οι Ολλανδοί. Αυτό, βέβαια, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικό για την ομάδα του Φαν Χάαλ.

    - Ο Χόντγκσον βρισκόταν και στο πρόσφατο Euro στον πάγκο της Αγγλίας. Σε ένα Μουντιάλ δεν αρκεί πάντα ο τακτικός ρεαλισμός ή το να είσαι πρακτικός.

    - Θα γούσταρα να έβλεπα Χιλή. Θυμάσαι τι ωραία ομάδα ήταν με τον Μπιέλσα στον πάγκο;

    Τέλος, θα τα δούμε όλα στο χόρτο. Θα λάμψει η αλήθεια. Όπως έλαμψε ο Ιάπωνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έκατσα να δω μουντιάλ γεμάτος χαρά κι ανυπομονησία. Μου έσπασαν τα νεύρα τα κοράκια! Ήμαρτον και μέρσι κι όλα τα συναφή. Είναι άχρηστοι ή τα κάνουν επίτηδες; Καλή επιτυχία στην Ελλαδάρα σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρης

    Είδα το Ισπανία-Ολλανδία. Μιλάμε ότι έπεσε χοντρή π***τσα.

    Δεν είχα εικόνα για την ομάδα της Ολλανδίας και ξαφνιάστηκα από την 5άρα. Ακόμη και στο 1ο ημίχρονο που ο Ισπανοί ήταν σχετικά καλοί, έβλεπα ότι οι Ολλανδοί αν και δυσκολεύονταν να πάρουν την μπάλα, όταν την έπαιρναν ήταν πολύ απειλητικοί. Έβαλε και ο Van Persie μια γκολάρα και σμπαράλιασε την ψυχολογία των αντιπάλων του.

    Στο 2ο ημίχρονο έγινε το πατατράκ και οι Ολλανδοί έβαλαν στα δίχτυα τους ανήμπορους να αντιδράσουν Ισπανούς. Ούτε καν την κατοχή μπάλας σαν είδος άμυνας δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν. Όσο είχαν την μπάλα ήταν απίστευτα φλύαροι, όλο πασούλες και ουσία μηδέν. Αν στην αρχή δυσκολεύονταν, τώρα οι Ολλανδοί έπαιρναν την μπάλα όποτε ήθελαν, ακόμα και από τον Casillas. Robben και Σία δεν σταμάτησαν να βγάζουν φάσεις μέχρι το τέλος. Άνετα θα μπορούσαν να έχουν βάλει 1-2 γκολ ακόμα, χώρια το δοκάρι του Van Persie.

    Για μένα αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Daley Blind, πολύ ωραίο αριστερό μπακ, δεν τον είχα ξαναδεί.

    Αν οι Ολλανδοί δεν ξεφουσκώσουν και συνεχίσουν έτσι (υποτίθεται έπαιξαν έτσι χθες γιατί ήθελαν να πάρουν ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 2010), βάζουν υποψηφιότητα για την κούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Οβριός Σεππ Μπλάτερ (Joseph Blatter) είναι μια σιχαμερή λιγδωμένη τρύπια λινάτσα! Και παρότι έχει γίνει ήδη 78 κλεισμένα (10/3/1936) δεν τον ξεκολλάς από την καρέκλα ούτε με πένσα. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

    Γι' αυτό και παραδοσιακά οι διαιτησίες στα Μουντιάλ είναι πού χειρότερες από το Euro. Φέτος βέβαια ανέβηκαν επίπεδο, αν συνεχίσουν έτσι η Σουπερλίγδα θα χάσει τα πρωτεία.

    Επικεφαλής της διαιτησίας στο Μουντιάλ είναι φέτος ο συμπατριώτης του Μάσιμο Μπουζάκα, άλλο κάρο με πατάτες. Και ναι, προφανώς υπάρχει παράγκα, αλλά σε αυτό το επίπεδο ονομάζεται μεζονέτα, με τις πισίνες της, τα τζακούζια της και όλα τα κομφόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπαλαντέρ, κάποια λάθη γίνονται επίτηδες, π.χ. όταν για να σπρωχτεί ο γηπεδούχος/διοργανωρής, κάποια άλλη γίνονται επειδή έχουμε να κάνουμε με ΦΙΦΑ κι, ως εκ τούτου, με διαιτητές από κάθε απίθανη χώρα που προφανώς δεν έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά για ένα Μουντιάλ.

    Χάρη, είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο! Και μετά άρχισε ο καταιγισμός! Ας μην βιαζόμαστε, όμως. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια. Ο Μπλιντ είναι γιος του παλιού σέντερ μπακ του Άγιαξ και της Εθνικής, Ντάνι Μπλιντ.

    Φουλ επίθεση ο Υπουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...