Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η συνέχεια επί χόρτου και οθόνης

Όταν η Αργεντινή παρουσιάζει θλιβερό θέαμα, κάποιοι το ονομάζουν επαγγελματική νίκη. Όταν η Βραζιλία δεν μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, τότε γίνεται λόγος για ανορθόδοξη τακτική. Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο ομάδες παρουσιάζουν άναρχο ποδόσφαιρο. Με την Αργεντινή να παίζει πιο άναρχα από την Βραζιλία. Συμπαίχτες και αντίπαλοι ψάχνουν τον Μέσι, με τον Καμπέγια να μην μπορεί να βρει λύσεις από τον έξτρα παίχτη που μένει αμαρκάριστος λόγω της προσαρμοσμένης άμυνας πάνω στον Μέσι. Αυτό, δηλαδή που γινόταν στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα. Ένας Μέσι, λοιπόν, δεν φέρνει την άνοιξη: χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη από τους συμπαίχτες του. Εντούτοις, είναι κάπως υποκριτικό και αστείο αυτή η Αργεντινή να δέχεται τη μισή κριτική από αυτήν της Βραζιλίας. Με τον κλώνο του Τζιν Χάκμαν, τον Φελίπε Σκολάρι (φώτο), να καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του Νεϊμάρ. Οι Γερμανοί, πάντως, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την Βραζιλία την ερχόμενη Τρίτη, δεν αστειεύονται. Ξεκίνησαν δυναμικά το τουρνουά, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην Πορτογαλία, αλλά φαίνεται ότι ο Λεβ, επηρεασμένος από την ισοπαλία με την Γκάνα, όπως φάνηκε στα παιχνίδια με Αλγερία και Γαλλία, προσέχει ιδιαίτερα τον κώλο του. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδια. Με την απουσία του Νεϊμάρ να δίνει μια ενδιαφέρουσα χροιά, μία αινιγματική πινελιά θα έλεγα, ως προς το τι είδους ποδόσφαιρο θα παίξει η διοργανώτρια χώρα (κλισέ). Θα έλεγα, λοιπόν, ότι οι Γερμανοί, που ξέρουν να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο, έχουν το προβάδισμα για να πάνε τελικό.


Στην αντίπερα όχθη, έχουμε τους Ολλανδούς. Η ομάδα του Φαν Χάαλ, την οποία -λανθασμένα- είχα υποτιμήσει πριν την έναρξη του τουρνουά, θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Εντούτοις, για να φτάσει η Ολλανδία σε αυτό το σημείο, έπρεπε να αποκλείσει την ηρωική Κόστα Ρίκα, μια πειθαρχημένη ομάδα, με οργανωμένη άμυνα, στελεχωμένη με ενθουσιώδεις παίχτες, και με έναν προπονητή, ρεαλιστή και πρακτικό, που έπαιζε ποδόσφαιρο αναμονής -εντούτοις κάποια προβληματάκια στις αντεπιθέσεις τα είχαν (π.χ. μικρό πλάτος και μέτριο επιθετικό transition game), ενώ με καλύτερο παίχτη τον τερματοφύλακα δύσκολα φτάνει κανείς μακριά. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει η Αργεντινή; Να παίξει με αντεπιθέσεις -έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ενώ διαθέτει ευάλωτη άμυνα και μπερδεμένη τακτική. Καταλαβαίνω τους νοσταλγούς του Μαραντόνα που θέλουν να δουν την Αργεντινή πρώτη, αλλά θα πρόκειται για έκπληξη ολκής αν συμβεί κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, θα εκπλαγώ αν καταφέρει να προκριθεί εις βάρος της Ολλανδίας. Αρκεί ο ορεξάτος και εκρηκτικός Ρόμπεν, ο M.O.M της Ολλανδίας, να πασάρει πιο γρήγορα. Το ίδιο, βέβαια, λέω εδώ και χρόνια, αλλά προκοπή δεν βλέπω. Τέλος πάντων. Η συνέχεια επί χόρτου και οθόνης.

Υ.Γ.1 «Εξαρχής θεωρώ πως κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πιστεύω πως ο Κρουλ είναι ο καταλληλότερος στα πέναλτι. Μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνία της εστίας κι έτσι τον προετοιμάσαμε, πέφτοντας σε όλα στη σωστή πλευρά. Είμαι περήφανος για τη συνεργασία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φαν Χάαλ μετά το τέλος του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις είδα τον Κρουλ, αμέσως θυμήθηκα τον Φαν Μπρόκελεν. Ένα κτήνος που μπορούσε να τεντώσει το κορμί του και να φτάσει τις γωνίες. Ήμουν πολύ μικρός όταν τον είχα παρακολουθήσει, αλλά είχα εκπλαγεί από αυτήν την ικανότητά του.

Υ.Γ.2 Ομολογώ την έκπληξή μου μόλις διάβασα ότι ο Αμπιντάλ έκλεισε στον Ολυμπιακό. Κυρίως διότι μου φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του παίχτη και μία μέρα αργότερα αυτός βρέθηκε στον Πειραιά. Όπως και να έχει, πρόκειται για έναν μεγάλο παίχτη που θα δώσει λάμψη στο μίζερο πρωτάθλημά μας.

Υ.Γ.3 Ωραίος ο Αλαφούζος. Λεβεντόπαιδο. Και, πιθανολογώ, χιουμορίστας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συμπεριφορά προς τον Καραγκούνη.

21 σχόλια:

  1. Φαντάζεσαι το (καθόλου απίστευτο) σενάριο το πάρει η Ολλανδία κόντρα στη Γερμανία; Θα έχει ωραία φάση απο στατιστικής άποψης.
    Η ομάδα που είναι γνωστή ως loser για 3 χαμένους τελικούς (τι ηλίθιος χαρακτηρισμός ο "loser" όταν μιλάμε για φιναλίστ!! Αμα είσαι τελευταίος απλά σε ξεχνάνε, αμα είσαι 2ος σε θυμούνται ως loser) θα έχει πάρει το 1ο της Παγκόσμιο κύπελλο, έχοντας νικήσει Αργεντινή (1978) και Γερμανία (1974), και φυσικά έχοντας συντρίψει στους ομίλους την Ισπανία (2010)

    Καταγμα σπονδύλου ο Νεϋμαρ, οι γιατροί του δίνουν 2-3 εβδομάδες, και παράλληλα έκατσαν να δώσουν εξηγήσεις για το οτι είναι απίθενο να συμμετέχει στον τελικό σε 1 βδομάδα. Επαναλαμβάνω: απο κάταγμα σπονδύλου!! Κάτι άλλες δηλωσούλες οτι θα μπορούσε ο άνθρωπος να μην ξαναπαίξει μπάλα, πέρασαν πιο μουλωχτά...
    Ευτυχώς που αποκλείστηκε και η Πορτογαλία, γιατι θα βλέπαμε τον Ρονάλντο με ένα πόδι να ποζάρει στο γήπεδο τις νέες πατερίτσες της "Nike". Ξέρω, όλοι τώρα να λυσσάξουμε για τους "αδυσώπητους" "καπιταλιστές" σπονσορες που ωθούν αυτά τα φαινόμενα. Αυτή όμως είναι η μια πλευρά της αλήθειας: Οι εταιρείες είναι αδυσώπητες, γιατι απευθύνονται σε αδυσώπητους πελάτες.

    Επειδη δεν το πολυπαρακολούθησα, τι εκανε ο Αλαφούζος στον Καραγκούνη; Δεν τα βρήκαν στο οικονομικό η κάτι τέτοιο, εκεί είχα μείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φιλε μου Κανθαρε!

    Να κανω μια προβλεψη;

    Στο ματς Βραζιλια-Γερμανια η Γερμανια θα κανει μεγαλειωδη εμφανιση, εκμεταλλευομενη και τις σημαντικοτατες απουσιες των διοργανωτων και θα τους ριξει μεγαλοπρεπη σφαλιαρα μεσα στην εδρα τους, με μεγαλη μπαλα!

    Στο Ολλανδια-Αργεντινη, περιμενω σκορ 1-2 η 0-2, με 2 γκολ του Μεσι!

    Οποιος και να το παρει δεν με χαλαει:

    -Η Βραζιλια, γιατι ειναι η Βραζιλια και η διοργανωτρια.
    -Η Αργεντινη, γιατι εχει τον Μεσι και θα αναψουν οι κουβεντες για τον κορυφαιο ολων των εποχων και γουσταρω τετοιες διαστασεις αποψεων.
    -Η Γερμανια, γιατι την εχω στο στο στοιχημα.
    -Η Ολλανδια, γιατι της το χρωσταει η ιστορια και παιζει την καλυτερη μπαλα στο φετινο Μουντιαλ.

    Ιδωμεν.. Προβλεπω μεγαλα ματς παντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν το Μουντιάλ γίνεται Ευρώπη ή Λατ. Αμερική το κερδίζει χώρα από την αντίστοιχη ήπειρο. Μόνο το 1958 - πολλά χρόνια πίσω - το πήρε η Βραζιλία, γιατί μάλλον δεν σταματιόταν.

    Γι' αυτό προβλέπω τελικό Αργεντινή - Γερμανία με νικήτρια την αλμπισελέστε. Η Βραζιλία δεν περνάει τελικό, γιατί τότε είναι υποχρεωμένη να το κερδίσει. Ενδεχόμενη ήττα από Αργεντινή είναι κάζους μπέλι. Άρα θα αποκλειστεί πριν, ο κόσμος της θα το δεχτεί σχετικά ανώδυνα. Η δε Αργεντινή θα περάσει τελικό γιατί οι Ολλανδοί μέχρι τώρα δεν έχουν αντιμετωπίσει πονηρή άμυνα σαν την αργεντίνικη (ή την ιταλική).

    Αυτά. Εκτός αν οι Φιφατζήδες διαβάζουν κάνθαρο και τα μοντάρουν διαφορετικά για να με ξεφτιλίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Welcome, Alex! Για τον χαρακτηρισμό looser, συμφωνώ. Πρόκειται για υπερβολή. Ίσως και εμπάθεια. Αυτό το πράγμα με τον τραυματισμό του Νεϊμάρ δεν το καταλαβαίνω. Πώς είναι δυνατόν να βγήκαν σενάρια ότι ίσως θα μπορεί να παίξει στον τελικό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να φτάσει η Βραζιλία τελικό, κάτι που δεν το βλέπω. Και, επίσης, πώς είναι δυνατόν η γνωμάτευση να κάνει λόγο για κάταγμα, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας να είναι λες και γρτσούνισε το δάχτυλο; Ο Κριστιανο Ρολάντο είναι ωραίος τύπος. Αποκλείστηκε η Πορτογαλία και έφυγε σφαίρα για τα ελληνικά νησιά. Και πολύ καλά έκανε. Και το λέω χωρίς ειρωνεία. Τέλος, όταν γράφουμε ''Αλαφούζος'', θέλω να πιστεύω ότι όλοι εννοούμε οργανωμένοι. Ο Καραγκούνης δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, διότι δεν τον θέλουν στον Παναθηναϊκό. Αλλά τους βολεύει να συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα. Και καλά ότι προσπάθησαν. Κοροϊδία σκέτη.

    Nick, κάνε όσες προβλέψεις θέλεις! Προσωπικά θα ήθελα να το πάρουν οι Γερμανοί. Υποστηρίζω τα Πάντσερ εδώ πολλά χρόνια, δεν μπορώ να το κρύψω. Θα ήθελα, πάντως, έναν τελικό Γερμανία-Ολλανδία κι ας το πάρει ο καλύτερος. Δεν νομίζω ότι θα με συγκινούσε ιδιαίτερα ένας τελικός Βραζιλία-Αργεντινή. Τακτικά δεν θα δούμε τίποτα, παρά μόνο τον Μέσι.

    Υπουργέ, θεωρείς ότι η αργεντίνικη άμυνα είναι πονηρή; Νομίζω ότι είναι αφελής η άμυνά τους. Με αργές επιστροφές και τεράστια προβλήματα στις αλληλοκαλύψεις. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα σταματήσουν τον Ρόμπεν. Όσο για το σενάριο να μην περάσει η Βραζιλία τελικό, τι εννοείς; Ότι θα κάτσει να χάσει; Ότι θα χάσει από μια καλύτερη ομάδα; Νομίζω ότι σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα. Όλες οι ομάδες θα ήθελαν να πάνε τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Αργεντινή μετά τους ομίλους έφτασε μέχρι εδώ χαλαρουίτα και χωρίς να κινδυνέψει. Είναι η μόνη που τα έχει καταφέρει έτσι εύκολα και χωρίς προπονητή στον πάγκο. Ούτε οι παίκτες του - ορισμένοι - δεν τον σέβονται, αλλιώς ο Λαβέτσι δεν θα τολμούσε να του κάνει πιτσικουλιές με το νερομπούκαλο. Σαμπέγια ο ρούκουνας! Για να φέρνει τις κανάτες με το νερό και τα κατρούτσα στη χασαποταβέρνα καλός είναι. Και να μαζεύει τα άδεια πιάτα ...

    Η Βραζιλία έχει κάτσει να χάσει σε τελικό το 1998. Όχι απλά σε ημιτελικό. Θα κάνει ότι έχει συμφωνηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Οι 2 ημιτελικοί δυστυχώς δεν πιστεύω να έχουν τόσο αγωνιστικό ενδιαφέρον, γιατί θα αναμετρηθούν 2 ομάδες (Γερμανία-Ολλανδία) που παίζουν μπάλα με 2 ομάδες (Βραζιλία-Αργεντινή) που δεν μπορούν να παίξουν καθόλου. Αντίθετα, βλέπω έναν φανταστικό Τελικό, την Γερμανία κόντρα στην Ολλανδία. Να εξηγηθώ.

    Η Γερμανία ξεκίνησε δυνατά, αλλά μετά την 4άρα στην Πορτογαλία και την ισοπαλία με την Ghana δείχνει να έχει φρακάρει αγωνιστικά, πέρασε οριακά την Αλγερία και την Γαλλία του βλάκα Deschamps. Παραμένει πάντως πολύ δυνατή ομάδα. Η Βραζιλία πέρασε με τα χίλια ζόρια Χιλή και Κολομβία, με τα μάτια μου να πονάνε από τους Fred, Jo, Luiz Gustavo και Paulinho. Έχασε τον Neymar από την καρατιά του Zuniga, και τον αρχηγό Thiago Silva από κάρτες. Δεν θα εκπλαγώ αν, μετά τον μανδύα του Αχαρναϊκού, δω την ομάδα της Βραζιλίας να φοράει τον αντίστοιχο της Costa Rica λόγω των απουσιών. Να αμύνεται λυσσαλέα για να πάει στα πέναλτυ. Και να δω τον Gene Hackman (ωραίος Κάνθαρε :Ρ) να σηκώνει την Κούπα. Ιεροσυλία απέναντι στον Pele και τους λοιπούς Βραζιλιάνους θρύλους. Ε, όχι. Η Γερμανία να πάει στον Τελικό. Τα Panzer μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα, το θέμα είναι αν θα το κάνουν, γιατί τους βλέπω να έχουν κάτσει.

    Η Αργεντινή είναι ακόμα πιο σάπια από την Βραζιλία. Πέρασε οριακά την Ελβετία και άνετα το Βέλγιο (ο εγκληματίας Wilmots κατάφερε και χαράμισε τόσους παικταράδες και δεν τους έκανε ομάδα, είναι χαρακτηριστικό ότι με την Αργεντινή περισσότερες προσπάθειες έκανε ο σέντερ μπακ/αριστερό μπακ Vertonghen). Εντάξει, ποτέ η Αργεντινή δεν έκρυψε την μπάλα, πάντα είχαν 3-4 παικταράδες, αλάνια με κοτσίδες και ενδεχόμενα και κοκαϊνομανείς (δεν ήταν μόνο ο Maradona τέτοιος...) να ξέρουν μπάλα και να τα κάνουν όλα, αλλά φέτος είναι η πιο φτωχή αγωνιστικά ομάδα που θυμάμαι να είχαν ποτέ. Παίζει να μην έχει ούτε έναν μακρυμάλλη, έτσι για την τιμή των όπλων! Υπάρχει μόνο ο Messi, και από κει και πέρα Higuain, Aguero και Di Maria, με τους 2 τελευταίους να τραυματίζονται και να μας χαιρετάνε. Το υπόλοιπο ρόστερ είναι απλά για να συμπληρώνει την 11άδα. Δεν μπορώ να φανταστώ την Αργεντινή να νικάει την μαγκιόρικη Ολλανδία που πέρασε το Μεξικό με ανατροπή και την Costa Rica με άκαρπη ανελέητη πίεση και στα πέναλτυ. Αρκεί ο Van Gaal να ΜΗΝ κλείσει τον Messi με 4-5 παίκτες πάνω του (σάμπως με ποιόν να συνεργαστεί ο Messi?), και όλα τα υπόλοιπα θα τα κάνουν οι Robben και Sneijder, αρκεί να αντέξουν τις κλωτσιές που θα φάνε.

    Εύγε στον Van Gaal. Πραγματικά έπαθα την πλάκα μου όταν είδα ότι άλλαξε τον Cillessen (χωρίς να υπάρχει τραυματισμός) με τον πανύψηλο Krul γιατί είναι ειδικός στα πέναλτυ. Έψαχνα να δω μήπως στον ολλανδικό πάγκο καθόταν ο Αλέφαντος με κανένα πορτοκαλί μπλουζάκι, μόνο από αυτόν περίμενα κάτι τέτοιο. Κι όμως, ο ψηλός έπεφτε πάντα στην σωστή γωνία, έπιασε 2 σουτ, και σε συνδυασμό με τα φανταστικά χτυπήματα των Ολλανδών που ξύριζαν τα δοκάρια στις γωνίες, η Ολλανδία πέρασε στον ημιτελικό. Όλο αυτό προφανώς δεν ήταν αναλαμπή της στιγμής, αλλά προμελετημένη κίνηση.

    Από κει και πέρα, προτρέχω αλλά αναμένω Τελικό Γερμανία-Ολλανδία. Εκεί που έβλεπα τους Γερμανούς χαλαρά για κούπα, τώρα γέρνω προς Οράνιε μεριά, τουλάχιστον έχουν βγάλει τσαγανό και έχουν παίξει δυνατά και καλά. Αρκούν όμως ο Robben, ο Sneijder, ο Van Persie και ο Huntelaar για να νικήσει η Ολλανδία την Γερμανία των Muller, Schweinsteiger, Ozil, Kroos, Khedira, Hummels, Lahm, Neuer, Gotze, και Schurrle? Μένει να το δούμε, αρκεί βεβαίως να φτάσουν στον Τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      (συνέχεια)

      Οι σχολιαστές της ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ, δυστυχώς, δεν το βάζουν κάτω με τίποτα. Χαλάνε το Mundial. Οι εκνευριστικές κοτσάνες θα ειπωθούν, ό,τι και να γίνει. Πρόχειρα θυμάμαι τα εξής:
      -Βέλγιο-ΗΠΑ, κάνει το 2-0 στο 105' ο Lukaku και σύμφωνα με τον σπήκερ "το παιχνίδι τελείωσε", ενώ μένει το 2ο ημίχρονο της παράτασης. Στο 107' σκοράρει Αμερικανός, κάνει το 2-1 και το παιχνίδι άναψε για τα καλά μέχρι να λήξει. Ο σπήκερ το έκανε γαργάρα.
      -Βραζιλία-Κολομβία, βάζει γκολ ο Thiago Silva, μετά βάζει το 2ο γκολ ο David Luiz με την φαουλάρα, και ο σπήκερ αναφωνεί "αν έχεις τέτοια σέντερ μπακ, τί τα θες τα σέντερ φορ"...
      -Στον ίδιο αγώνα, 3 παίκτες πάνω από την μπάλα συσκέπτονται για το ποιός θα σουτάρει το φάουλ. "Το τρίο των σοφών πάνω από την μπάλα"...
      -Από τον Καίσαρη διάβασα το εκπληκτικό και σουρεαλιστικό "πολύ έξυπνα, σαν να έχει χειροπέδες στα χέρια", σε φάση που αμυνόμενος έβαλε τα χέρια πίσω από την πλάτη του... για να μην κάνει πέναλτυ σε σουτ επιτιθέμενου!
      Έχουν ειπωθεί κι άλλα, άθλια και εκνευριστικά, αλλά είναι τόσα πολλά που τα ξεχνάω...

      Για τον Καραγκούνη θα πω ότι καλά θα κάνει να πάει ας πούμε στο MLS στις ΗΠΑ ή στην Αυστραλία να τα εισπράξει χοντρά τώρα που μπορεί να παίξει ακόμα 1-2 χρόνια, και να πάει να γ***θεί ο Παναθηναϊκός, που του χρωστάνε λεφτά κι από πάνω. Δεν τον θέλουν, δεν τον εκτιμούν, με το ζόρι θα τον έφερνε ο Νταμπίζας για να κρεμάσει τα παπούτσια του χωρίς να τον τιμήσουν, δεν χρειάζεται να γυρίσει σε τέτοιο εχθρικό περιβάλλον. Πραγματικά ο Παναθηναϊκός τρώει και διώχνει τα παιδιά του, κι ας έχει φύγει η Οικογένεια. Τώρα δεν ξέρω ποιός πραγματικά δεν ήθελε τον Καραγκούνη, άλλοι λένε για τον Αναστασίου που είναι νάνος μπροστά του, άλλοι για τους οπαδούς. Τα λεφτά του συμβολαίου πάντως δεν ήταν το πρόβλημα, για έναν παίκτη που νέος έπαιξε στον Παναθηναϊκό τσάμπα 5 χρόνια.

      Διαγραφή
  7. Νικολας.

    O Σαμπεγια ειναι προπονηταρας και διαφωνω με τον Υπουργο και τον Κανθαρο με τους υπαινιγμους του.
    Τα νουμερα λενε πως σε 40 συνολικα παιχνιδια που ειναι στον παγκο της Αργεντινης, εχει μονο 5 ηττες και 8 ισοπαλιες. Κερδισε τα υπολοιπα 27 παιχνιδια.
    Στα επισημα εχει μονο 2 ηττες, εκ των οποιων η μια ηταν απο την Ουρουγουαη στο τελευταιο παιχνιδι των προκριματικων, τον περασμενο Οκτωβρη, οταν η Αργεντινη ηταν αδιαφορη και δεν κατεβασε Μεσσι, Ντι Μαρια, Πεπιτα, Λαβετσι, Ματσερανο.
    Ολα αυτα απο τον Ιουλιο του ‘11που ανελαβε την Αργεντινη.
    Το μεγαλο προτερημα του ειναι οτι επεισε τον Μεσσι να γινει ο ηγετης της ομαδας, ενω περασε και αυτην τη νοοτροπια στους υπολοιπους αστερες της ομαδας. Με τον Μεσσι παροντα στην 11αδα εχει μονο μια ηττα, μεσα στη Βενεζουελα, τον Οκτωβρη του ’11. Ο ιδιος ο Μεσσι εχει σκοραρει 24 γκολ σε 21 παιχνιδια που επαιξε κατω απο τις οδηγιες του Σαμπεγια.
    Γενικα η Αργεντινη εφτασε μεχρις εδω, χωρις να παιξει φοβερη μπαλα. Στον ομιλο καθαρισε ο Μεσσι, και στα νοκ αουτ ο Ντι Μαρια, που ειναι μεγαλο πληγμα ο τραυματισμος του.
    Λογικα θα τον αντικαταστησει ενας εκ των Ρικι Αλβαρες ή Εντσο Περες.
    Στον αγωνα με την Ελβετια ηταν τυχερη στην τελευταια φαση με το δοκαρι.
    Για να κερδισει την Ολλανδια πρεπει να παιξει επιθετικα και να κυνηγησει το γκολ, ανεβαζοντας πολλους παιχτες. Αυτο μας εδειξε η Αυστραλια και το Μεξικο (μεχρι το γκολ).
    Η Ολλανδια μ’ αυτο το περιεργο 5-3-2, κλεινει καλα τα πλαγια, και δεν δεχεται φασεις απο οβερλαπινγκ των αντιπαλων μπακ. Εχει προβλημα ομως στον αξονα, γιατι ο Ντε Γιονγκ ψιλοχανεται, και ο κεντρικος αμυντικος ο Βλααρ, ειναι αργος και τρωει ευκολα την ντριμπλα.
    Συνεπως ο Μεσσι που κινειται σ’ εκεινους τους χωρους, θα βρει ευκαιριες να σκοραρει.

    Το Βραζιλια-Γερμανια το βλεπω 0-0 και στα πεναλτυ θα περασουν οι Γερμανοι.
    Ο Φελιπαο κανει εγκληματα στον παγκο. Επιμενει στους Φρεντ, Χουλκ, Οσκαρ, τη στιγμη που σερνονται. Σωστα χρησιμοποιει τον Λουις Γκουσταβο στο αμυντικο χαφ, για να παιρνει την πρωτη πασα. Απο κει και μπροστα ομως θελει σκυλους στα χαφ, να φανε τον αντιπαλο. Φερναντινιο, Παουλινιο, Ραμιρες, πρεπει να βγαινουν μονο νεκροι απο το γηπεδο. Βαζεις και τον Γουιλιαν με τον Ερνανες να ομορφυνουν λιγο την ομαδα, και πιεζεις αδιακοπα.
    Επισης το διδυμο Σιλβα-Λουις, ειναι καλο στην οργανωση της επιθεσης απο πισω. Αμυντικα ομως ειναι για τα μπαζα. Συνεχεια κανουν λουφες, με κακες τοποθετησεις. Τα ιδια ισχυουν και για τον Νταντε, που μαλλον θα παιξει αντι του Σιλβα.
    Ο Ιουλιος Καισαρας στο τερμα, δεν εχει κανει μεχρι τωρα τη μεγαλη παπαρια. Μαλλον ηρθε η ωρα, γιατι δε νομιζω να τελειωσει ετσι το τουρνουα, χωρις χτυπητη γκελα.

    Η Γερμανια δεχεται πολλες φασεις, κι αυτο γιατι με τους Σβαιν, Κροος, Κεντιρα, στο κεντρο, δεν εχει γρηγορες επιστροφες. Ομαδες με γρηγορη κοντρα, οπως η Γκανα και η Αλγερια του μαστορα Χαλιλοζιτς, την εφεραν στα ορια της. Ας οψεται ο Νουερ, που ειναι μακραν το κορυφαιο μπακοτερμα.

    Απο τους τεσσερις εναπομειναντες, φαβορι για μενα ειναι η ομαδα με τον καλυτερο κοουτς. Κι αυτη ειναι η Ολλανδια.

    ΥΓ. Το ποδοσφαιρο ειναι θεαματικο αθλημα. Δεν ξερω αν θα παρουμε φετος καποιον τιτλο, αλλά υποσχομαι οτι η ομαδα μας θα προσπαθει να βαζει παντα ενα παραπανω γκολ απο τον αντιπαλο. Να ενθουσιαζουμε τους φιλαθλους μας.
    Ταδε εφη Ροτζερ Σμιντ, νεος προπονητης της Λεβερκουζεν, απο την Σαλτσμπουργκ. Βρηκα την ομαδα που θα υποστηριζω φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι το φετινό μουντιάλ έχει να "αφήσει πράγματα" ως παρακαταθήκη στο βιβλίο της μυθολογία του ποδοσφαίρου. Περιμένω να ολοκληρωθεί για να έχω πλήρη εικόνα και να τοποθετηθώ...

    Προβλέψεις για τους δύο ημιτελικούς δεν μπορώ να κάνω αλλά -κόντρα στους περισσότερους σχολιαστές- θα ήθελα τελικό Αργεντινή - Βραζιλία. Για να βιώσουμε εκτός από την αγωνιστική και την μυστικιστική διάσταση του ποδοσφαίρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ρωταω εγω ποτε, ειχε ομαδα η Αργεντινη για να εχει και τωρα; Και οταν λεω ομαδα εννοω συνολο, και οχι παικτες. Ακομη και το 86 ειχε το Μαραντονα και οχι το συνολο. Σε αντιθεση με τη Βραζιλια, που το συνολο ηταν αυτο που εβγαζε ματια.

    Παθιασμενος και δηλωμενος Βραζιλιανος, αλλα αυτη η ομαδα δεν βλεπεται. Οταν η Βραζιλια λοιπον δεν εχει το καλυτερο δεκαρι να φτιαχνει παιχνιδι, τοτε μη περιμενεις πολλα. Δυστυχως απο το 02 και μετα που εφυγε ο Ριβαλντο η Βραζιλια "πεθανε". Μηπως λοιπον ηρθε η ωρα να πεθανει ολο το αθλημα μεχρι να επανελθουμε;

    Βαλε το Χουλκ μπροστα ρε Σκολαρι να τους παρει παρτουζα ολους... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω να ρωτησω κατι; Εντελως καλοπροαιρετα και αφελώς ενδεχομενως. Και που εχει μαλλιασει η γλωσσα σου κ που τα λες ξανα κ ξανα, ποιος σ ακουει;
    Δεν θα επρεπε, για να εχει νοημα αυτο που λες, να γίνει γνωστο το βλογκ σου στους ποδοσφαιρικους κυκλους διεθνως κ να μεταφραστει ωστε να κατανοησουν οι προπονητες τις προτασεις σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρης

    Τελικά τσόντα η Βραζιλία με την Γερμανία. Ακόμα κι εγώ που τους κράζω δεν περίμενα η Σελεσάο να φάει 7, με τα 5 στο πρώτο μισάωρο και με αλλεπάλληλα λάθη στην μεσαία γραμμή. Ακόμα κι εγώ λυπήθηκα τον Fred που στοχοποιήθηκε και έτρωγε γιούχα. Αλλά πώς να το κάνουμε, η ζωή και το ποδόσφαιρο είναι δίκαια, δίνουν στον καθένα ό,τι του αξίζει. Και αυτή η ομάδα δεν άξιζε να φοράει την θρυλική φανέλα των καριόκας. Η Γερμανία έπαιξε όμορφα και σωστά όπως έπρεπε, αν και σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε στο φουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρες! Θα επανέλθω αργά το απόγευμα. Χάρη, και λοιποί αναγνώστες, αν η Γερμανία έπαιζε στο φουλ, θα ξεπερνούσαν τα δέκα γκολ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπουργέ, αυτή η Αργεντινή δεν είναι φτιαγμένη να παίζει για τον Μέσι και δεν είναι φτιαγμένη να παίζει χωρίς τον Μέσι. Δεν ξέρω αν ο Σαμπέγια είναι τόσο άχρηστος όσο ισχυρίζονται ορισμένοι, αλλά δεν βλέπω το πως μπορεί να περάσει από την Ολλανδία. Ο Φαν Γκάαλ είναι έξυπνος προπονητής, θεωρώ ότι θα δώσει χώρο στους Αργεντίνους και θα χτυπήσει στην κόντρα. Έτσι κι αλλιώς οι Αργεντίνοι είναι τραγικοί στις γρήγορες επιστροφές και δεν έχουν αλληλοκαλύψεις. Αλλά και οι Ολλανδοί έχουν δυο παίχτες που γίνονται συμπαίχτες των αντιπάλων: τον Ίντι και τον Βινάλντουμ.

    Χάρη, η Γερμανία έκανε επίδειξη δύναμης. Έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσε να βάλει και δέκα γκολ. Το παιχνίδι δεν χωράει κριτική. Δεν χρειάζεται να είσαι Διδάκτορας του ποδοσφαίρου για να καταλάβεις ότι αυτή η Βραζιλία δεν μπορούσε να επικρατήσει επί της Γερμανίας. Η ποδοσφαιρική λογική έλεγε διασυρμό και πράγματι έτσι έγινε. Έστω κι αν τη στιγμή που έμπαιναν τα τεμάχια το ένα πίσω από το άλλο, νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα! Και εγένετο τελικός Γερμανία - Ολλανδία! Εκτός αν ο Μέσι κάνει όργια. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο για να επικρατήσουν οι Αργεντίνο.

    Νικόλα, ας μην παίξουμε με τα νούμερα: δεν μας ταιριάζει. Μάλλον συμφωνώ με την άποψη ότι ο Μέσι θα βρει χώρους και θα σκοράρει. Το ζήτημα είναι πόσα γκολ θα φάνε. Συν τις απουσίες που έχουν, έστω κι αν αυτές μπορεί να χαλυβδώσουν την υπόλοιπη ομάδα. Επιμένω, πάντως, ότι δεν ξέρω πώς αυτή η Αργεντινή μπορεί να περάσει από τους Ολλανδούς που βγάζουν επιθέσεις φωτιά. Και μπορεί η Κόστα Ρίκα να τους κράτησε στο μηδέν, αλλά η άμυνα της Αργεντινής είναι πολύ χειρότερη. Άσε τις διαγώνιες αλληλοκαλύψεις. Αν προβλέπεις ότι ο Μέσι θα σκοράρει, επειδή θα βρει χώρους, τότε είναι πολύ λογικό να υποθέσουμε ότι ο ο Ρόμπεν θα κάνει πάρτι. Για την Γερμανία που λες, φαίνεται ότι βραχυκυκλώνει όταν παίζει χωρίς την μπάλα: το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας καμουφλάρει τις αμυντικές αδυναμίες της. Όσο για το υστερόγραφο, ωραία δήλωση.

    Μπαλαντέρ, δεν θα με συγκινούσε ένας τελικός Αργεντινή - Βραζιλία. Άσε που θα τον θεωρούσα ένα τυχαίο γεγονός. Δυο ομάδες, δηλαδή, που θα έφταναν με τα ψέμματα σε έναν τελικό. Το έχουμε δει να συμβαίνει από μία ομάδα, αλλά από δύο πάει πολύ.

    Μανόλο, υπήρχαν κι άλλοι παίχτες. Ο Σκολάρι έκανε τραγικές επιλογές. Το κράξιμο που έφαγε και τα ερωτηματικά που αναδύθηκαν ήταν δίκαιο και εύλογα αντίστοιχα. Τρομερά λάθη από τόσο έμπειρο προπονητή. Τρομερά!

    Balanced girl, αν γίνει γνωστό θα ξαναγίνει άγνωστο. Λίγοι βρίσκουν ενδιαφέρονται αυτά που γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νικολας.

    Φιλε Κανθαρε αδικεις την Αργεντινικη αμυνα. Η μοναδικη ομαδα που εχει μηδεν παθητικο στα νοκ αουτ.
    Η Αμυνα παιζεται απ' ολους τους παιχτες, σε συναρτηση με τον χωρο. Οταν κλειστεις στα 30 μετρα στο γηπεδο σου, λογικο ειναι να μην βγαλει ο αντιπαλος πολλες φασεις. Οπως εγινε στα παιχνιδια της Κοστα Ρικα.
    Σαν Αργεντινη ομως που εισαι, ο κοσμος εχει απαιτησεις για επιθετικο ποδοσφαιρο και θεαμα. Αν κοψουν τ' ανεβασματα οι Ζαμπαλετα και Ροχο, και κρατησει το χωρο του ο Ματσερανο, η Αργεντινη δεν τρωει γκολ.
    Οι απουσιες των Ντι Μαρια και Κουν, δινουν αλλοθι σε παιχνιδι ταμπουρι. Μπροστα εχει την ποικιλια Μεσσι.

    Ο Ρομπεν ειναι μεγαλη παιχτουρα, κι αν δεν ειχε τους τραυματισμους του, θα ηταν ισαξιος των Μεσσι-Ροναλντο.
    Ο Φαν Γκααλ εχει κανει σπουδαια δουλεια στον αμυντικο τομεα για την Ολλανδια. Αυτο το 5-3-2 που κατεβαζει, δεν αφηνει να φανουν οι αδυναμιες των κεντρικων αμυντικων, κυριως του Βλααρ και του Ιντι. Γιατι πολυ απλα μειωνει τον χωρο και ο αντιπαλος πρεπει να ειναι πολυ ακριβης στις πασες και με πολλα τρεξιματα. Εκει αναδυκνειεται και το ταλεντο του Ρομπεν, που στην κοντρα και με τη μπαλα στα ποδια, ειναι σαν Μεσσι.

    Σε τρεις περιπου ωρες, αρχιζει. Απο ενστικτο πηγαινω Αργεντινη και Μεσσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πρόλαβες με το μηδέν παθητικό της Αργεντινής μετά τους ομίλους.

      Απόψε πιστεύω ότι το πρώτο αργεντίνικο γκολ θα το παστελώσει ο αλητάμπουρας Λαβέτσι. Κρίμα μόνο που δεν έχει μακρύ μαλλί "Κανίγια", αλλά έχει κούρεμα φλώρικο για να βρίσκει δουλειά στην Ευρώπη.

      Και ο Ρομπέν απόψε θα είναι το πρώτο (και το τελευταίο) ματς στο Μουντιάλ που θα είναι μέτριος. Έχω δει όνειρο ...

      Διαγραφή
  15. Μπορεί και να την αδικώ, αλλά εξετάζω την αμυντική της τακτική. Και μέχρι στιγμής αυτό που βλέπω δεν με ικανοποιεί. Θα πρέπει να βελτιώσουν αισθητά τις επιστροφές τους στην άμυνα. Προσοχή: δεν λέω αμυντική γραμμή, αλλά άμυνα. Και, επίσης, θα πρέπει να προσέχουν τα άκρα τους: χρειάζεται διαγώνια αλληλοκάλυψη. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το ξέσπασμα του Μαστσεράνο ότι αυτοί που γυρνάνε και παίζουν άμυνα είναι ελάχιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάνθαρε η Αργεντινή δεν μου άρεσε, εξ αρχής,
    η Βραζιλία πήρε την τιμωρία που της άξιε, αν και υπερβολική, αφού έπαιζε χμ μέτρια μπάλλα, ειχε ζμπρώξιμο αποδιαιτησία και έδρα, θεατρίνιζαν στα φάουλ και ηταν φως φανάρι οτι η ομάδα τους θα φορτωνόταν με εξτρα αγχος λόγω έδρας και απαίτησης χιλιάδων κόσμου, εκατομμυρίων ισως, να πετύχει !
    Και έπαθε αυτο που δεν ηθελε, διασύρθηκε.
    Οπως ειπε ενας, δεν υπάρχει "θρυλική" ομάδα που δεν εχει φάει 7 !
    Αν με εντυπωσίασε μια φορά η Ολλανδία εξ αρχής, με το συνεχές τρέξιμο και φυσική κατάσταση άριστη, αναγκάζομαι να πώ το ίδιο και για τους αντιπαθείς Γερμανούς.
    Με πειθαρχία και άριστη φυσική κατάσταση, με ποδόσφαιρο λογικό και ακριβείας, εχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν αυτο το Μουντιάλ και έχουμε Τελικό απέναντι στην Αργεντινή και τέλος η διοργάνωση.
    Θυμάμαι την Εθνική μας, πόσο χειρότερα θα ειχε παίξει αν ειχε περάσει την Κοστα Ρίκα ; ήθελα πολύ να τη δω ενα βήμα ακόμα παραπέρα. Και δεν πιστεύω οτι θα ειχε φάει εφτά ακόμα και απο τη Γερμανία.
    Ετσι κι αλλιώς θα ηθελα να δω εναν Τελικό πχ Χιλή - Μεξικό και οχι τους γνωστούς σεσημασμένους Γερμανο Βραζιλιανο Αργεντινούς πάλι ξανά μανά !
    Οπότε το μόνο που θα με κάνει να δω τον Τελικό θα ειναι η περιέργεια αν η Αργεντινή θα φάει 5 γκολ για να κλαίνε οι αργεντινόκαβλοι Μεσσιλάτρες Μαραντονόπληκτοι αθλητικογράφοι και λοιποί :) (γίνομαι κακός) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χάρης

    Αργεντινή-Ολλανδία. Από τις μεγαλύτερες σούπες που είδα ποτέ. Σχεδόν χωρίς καθόλου φάσεις. Μόνο ο Robben στο 90' που κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Mascherano που έκανε τάκλιν αυτοθυσίας, και η εξ επαφής κεφαλιά του Palacio στα χέρια του Cillessen στο 115'.

    Και οι 2 ομάδες ήταν σφιχτές και αποτελεσματικές στην άμυνά τους, και καμία δεν μπόρεσε να λειτουργήσει επιθετικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Αργεντινή όταν έβγαινε μπροστά έδινε την αίσθηση ότι ήταν ελαφρώς πιο απειλητική.

    Μηδέν από μηδέν λοιπόν το ματσάκι, και μοιραία η λύση δόθηκε στα πέναλτυ. Πέρασε η Αργεντινή και αποκλείστηκε η Ολλανδία με τις οικτρές εκτελέσεις των Vlaar και Sneijder. Ίσως ο Van Gaal έπρεπε να βάλει ξανά τον Krul για τα πέναλτυ, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

    Τελικός Γερμανία-Αργεντινή λοιπόν. Οι Αργεντίνοι σε καμία περίπτωση δεν είναι καρναβάλι σαν τους Βραζιλιάνους, αλλά δεν έχουν την παραμικρή ποδοσφαιρική ποιότητα σαν ομάδα. Μόνο με μαγκιές και κατάθεση ψυχής δεν κερδίζονται αγώνες κόντρα σε ανώτερους αντιπάλους. Ένας Messi και μερικοί ακόμα δεν ξέρω τί πρέπει να γίνει στον Τελικό για να πάρουν το Κύπελλο από τους Γερμανούς. Ακόμα κι αν τα Panzer δεν είναι σε κατάσταση για να παίξουν 100% στο φουλ, αρκεί να παίξουν σωστά και το Κύπελλο είναι δικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τζονάκο, δεδομένου ότι η ψαλίδα μεταξύ μικρών και μεγάλων έχει μικρύνει, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Ολλανδία, περνόντας την Κόστα Ρίκα, και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Συμφωνώ ότι η τιμωρία της Βραζιλίας ίσως είναι υπερβολική, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Έρχονται στγιμές που συναντάς ανώτερο αντίπαλο και χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια. Αλλά, επαναλαμβάνω, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αρκεί να μπορέσεις να αποκρυπτογραφήσεις τα αίτια που σε οδήγησαν σε τέτοια αποτυχία. Όσο για τους Γερμανούς, μάλλον είναι το φαβορί. Αυτά, βέβαια, έλεγα και για τους Ολλανδούς απέναντι στος Αργεντινούς και δάγκωσα τη γλώσσα μου! Γιατί;

    Διότι, Χάρη, δεν περίμενα την Ολλανδία να παίξει τόσο συντηρητικά. Ο Φαν Χάαλ έκλεισε καλά τον Μέσι, αλλά σπατάλησε δυνάμεις. Οι πίσω δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν τους Ρόμπεν και Σνάιντερ και, ως εκ τούτου, δεν μπορούσαν κι αυτοί με τη σειρά τους να υποστηρίξουν τον Φαν Πέρσι. Οι Ολλανδοί φάνηκαν φοβισμένοι, προτίμησαν να μπλοκάρουν την επίθεση των Αργεντινών παρά να ποντάρουν στην μέτρια άμυνα των Αργεντίνων. Έπαιξαν άμυνα στο μισό τερέν και δεν άνοιξαν το πλάτος.Ουσιαστικά, κατά την γνώμη μου, αυτό που έπρεπε να κάνει ο Φαν Χάαλ ήταν να δώσει κατοχή στους Αργεντίνους. Οι Αργεντινοί ως αφελείς θα προσπαθούσαν να πάρουν την πρωτοβουλία, δεν θα μπορούσαν, και οι Ολλανδοί θα έβγαιναν στην κόντρα. Έλα, όμως, που δεν έβγαιναν. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το βλέπεις σε πράξη. Βέβαια, σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ψυχωμένο παιχνίδι των Αργεντίνων. Με τον Μαστσεράνο να βρίσκεται παντού και να κόβει τα πάντα, τον Μέσι να λειτουργεί σαν μαγνήτης για δύο και τρεις αντιπάλους και τον Ρόχο να δίνει μονοδιάστατο πλάτος στην επίθεση της Αργεντινής, η ομάδα του Σαμπέγια φάνηκε να ψάχνει περισσότερο το γκολ. Στα συν και η άμυνα των Αργεντινών, τοποθετημένη πολύ ψηλά, σχεδόν πάνω στον Σίλεσεν! Εν ολίγοις, οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Το ίδιο κι εμείς που παρακολουθήσαμε το παιχνίδι και περιμέναμε μια έκλαμψη. Τέλος, να (ξανα)πω κάτι για τον Ρόμπεν. Ο άνθρωπος είναι παιχταράς. Φεύγει από το φτερό με την μπάλα κολλημένη στο πόδι του, συγκλίνει προς τον άξονα και εκτελεί. Άριστος στο ένας εναντίον ενός, μπουκαδόρος, δίνει πλάτος και μπερδεύει την αντίπαλη άμυνα. Αλλά πρέπει να δίνει πιο γρήγορα την πάσα. Με την Κόστα Ρίκα κατάφερε και έβγαλε τον Φαν Πέρσι πέντε φορές οφσάιντ επειδή κράτησε την μπάλα παραπάνω. Χθες, σε δυο περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική την ευκαιρία στο 90' λεπτό, αντί να σουτάρει γρήγορα, κράτησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τον κόψει ο αντίπαλος. Δεν γίνεται να το βλέπω εγώ και όχι οι επαγγελματίες προπονητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και ο Ρομπέν απόψε θα είναι το πρώτο (και το τελευταίο) ματς στο Μουντιάλ που θα είναι μέτριος. Έχω δει όνειρο ...

    Αλλά δεν με πίστεψε κανένας. Καλά έκανα που δεν μπήκα στον κόπο να αναφέρω το λόγο που "ονειρεύτηκα", τσάμπα κόπος θα ήταν.

    Την Κυριακή "ονειρεύτηκα" ότι θα ξεκινήσει ο Άγγελος της Μαρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...