Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Οι ψευδαισθήσεις



Υ.Γ.1 Επικρατεί η ψευδαίσθηση, τουλάχιστον για ορισμένους οπαδούς και μερικούς αδαείς, ότι το να γράφεις συνθήματα υπέρ της αγαπημένης σου ομάδας σε τοίχους, πινακίδες, κάδους σκουπιδιών και πόρτες υποδηλώνει επίδειξη δύναμης και αντιπροσωπεύει μεγάλο αριθμό υποστηρικτών. Αν, δηλαδή, πάρω ένα κίτρινο σπρέι και γεμίσω όλη την Αθήνα με «Άρης», αυτό θα σημαίνει ότι οι Αρειανοί έχουν κατακλύσει την Αθήνα; Όχι, βέβαια. Δεν θέλω κουταμάρες. Αλλά και οι πολιτικοί δεν πάνε πίσω. Έχουν την εντύπωση, σαν ένα είδος ανυπόστατης ψευδαίσθησης, ότι αν παραβρεθούν σε πολυάριθμες εκδηλώσεις, ποικίλης ύλης, όπως συνέβη στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, θα (απο)δείξουν στον κόσμο το ενδιαφέρον τους για τα κοινά. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν ισχύει. Ψήφους προσπαθούν να εκμαιεύσουν -και, προφανώς, δημοσιότητα. Ανεπιτυχώς, θέλω να πιστεύω. Διότι, για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιος σώφρων άνθρωπος θα πάει να ψηφίσει τον Σαμαρά ή τον Τσίπρα, επειδή επισκέφτηκε το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη ή επειδή έδωσε συγχαρητήρια σε κάποιον Ολυμπιονίκη; Μόνο ένα κομματόσκυλο θα το έκανε αυτό, αλλά οι καιροί που έδεναν τα σκυλιά με λουκάνικα έχουν παρέλθει: κόπηκε η μάσα και το πελατειακό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας βρίσκεται -γιατί άραγε;- υπό κατάρρευση. Έστω κι αν ακόμα η σκέψη μας και τα κριτήρια μας δεν διακατέχονται από μια νοητική ροή και προσανατολισμό προς το κοινό συμφέρον: είναι, βλέπετε, εξαιρετικά δύσκολο να ξεριζωθούν νοοτροπίες δεκαετιών σε πέντε, μόλις, χρόνια. Ωστόσο, οι πομφόλυγες πρέπει να εξαϋλωθούν. Κι αυτό ισχύει και για τον Σαββίδη. Ωραία τα photoshop με το σύνθημα στην Αμφίπολη, αλλά οι φίλοι του Π.Α.Ο.Κ. θα πρέπει -επιτέλους!- να αποφασίσουν τι θέλουν. Το ξέρω ότι το τελευταίο διάστημα ήταν απασχολημένοι με το αν η αποστολή του Άρη θα επέστρεφε από την Βουλγαρία με τα πόδια ή το πούλμαν, αλλά μάλλον θα πρέπει να ασχοληθούν και λίγο με αυτόν τον κυκλοθυμικό τύπο που αλλάζει εταιρικό πλάνο κάθε εξάμηνο και παριστάνει τον ποδοσφαιράνθρωπο.

Υ.Γ.2 Η γκρίνια προς τον Αρσέν Βενγκέρ, αυτόν τον πραγματικό manager, αποτελεί αιτία για επιστημονική έρευνα. Λες και δεν έχουν μάθει εδώ και 19 ολόκληρα χρόνια ποια είναι η φιλοσοφία του! Αρκετοί, πάντως, θεωρούν ότι ο Αλσατός τεχνικός (κλισέ) έχει stand by παίχτες τους οποίους θα ανακοινώσει μόλις η ομάδα προκριθεί στους ομίλους του τσου λου. Ας μην ξεφύγουμε, όμως. Παρακολούθησα, λοιπόν, το δεύτερο μέρος του αγώνα Έβερτον - Άρσεναλ. Από ό,τι κατάλαβα, σύμφωνα με τον σχολιασμού του ημιχρόνου από τον Άγγλο σπίκερ, η ομάδα του Λίβερπουλ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος. Πέταξε δύο τεμάχια και, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, στο δεύτερο ημίχρονο παραχώρησε χώρο στον αντίπαλο και προσπάθησε (;) να παίξει με αντεπιθέσεις. Η αντίδραση του Αρσέν αστραπιαία: οι εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές, επέφεραν μία άνοδο των γραμμών, μεγάλο πλάτος, πολλά όβερλαπ, καθώς και ένα χαμηλό τέμπο, στα όρια του υπνωτικού, που ξαφνικά μετατρεπόταν σε επιθετική έξαρση. Σημείο αναφοράς; Ξεκινώ με τον Ζιρού, ο οποίος με εξέπληξε ευχάριστα. Ο Γάλλος δεν συνιστά φορ ολκής, αλλά προχθές ήταν κινητικός, με άριστες τοποθετήσεις, και πολύ καλά τελειώματα. Πραγματικό θωρηκτό που απασχολούσε δύο αμυντικούς και επέτρεπε στους συμπαίχτες του να πατάνε περιοχή, όπως συνέβη στο γκολ του Ράμσεϊ. Συνεχίζω με τον Μερτεζάκερ. Για κεντρικός αμυντικός γνωρίζει και ποδόσφαιρο και μπάλα. Σε υψηλό, να προσθέσω, βαθμό. Αλλά έχει ένα μειονέκτημα: είναι αργός. Και για αυτό χρειάζεται δίπλα του έναν γρήγορο παρτενέρ. Θέλω να πιστεύω ότι ο Αρσέν το γνωρίζει αυτό, εξού και οι φήμες για τον Μανωλά. Μην ξεχάσω και τον Καθόρλα, τον οποίο θεωρώ μπαλαδόφατσα και κάπως υποτιμημένο. Μπήκε ως αλλαγή, περνώντας μπροστά από τον Μονρεάλ, με τον Οζίλ να μετατίθεται στον άξονα, και δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Κόλεμαν. Και σβήνω με την Έβερτον. Έβαλε δύο τεμάχια και κωλοέκατσε. Είχε την ψευδαίσθηση ότι, εύκολα ή δύσκολα, θα έπαιρνε το ματς. Τελικά πήρε έναν βαθμό και θα μπορούσε να μην πάρει κανέναν! Επέδειξε αλαζονεία και μηδενική αντίδραση στις αλλαγές, σε πρόσωπα και τακτική, του Αρσέν. Δεν έδειχνε καν διάθεση, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, να παίξει με αντεπιθέσεις, έστω να τρέξει με την μπάλα στα πόδια στο ανοιχτό γήπεδο. Λες και ήθελε, σαν ένα είδος μπάσκετ, να ροκανίσει τον χρόνο. Τα λάθη, όμως, στο ποδόσφαιρο, αν και όχι πάντοτε, πληρώνονται.

Υ.Γ.3 Η Ατλέτικο, παρά τις απώλειες της, δείχνει ότι, και φέτος, θα αποτελέσει έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο, ο οποίος, σαν την Φρουρά του Μεγάλου Ναπολέοντα, πεθαίνει αλλά δεν παραδίνεται. Ο πρώτος τίτλος της σεζόν, και μάλιστα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ήδη δικός της. Ας μην έχουν οι αντίπαλοι την ψευδαίσθηση ότι η αρμάδα του Σιμεόνε θα ξεφουσκώσει σαν μπαλόνι. Κατ' εικόνα και καθ' ομοιώσιν, λοιπόν.

Υ.Γ.4 Τι μαλακία είναι αυτό το πράγμα με το Ice Bucket Challenge; Αναρωτιέμαι, πόσο ανόητη εμμονή; Για να καταλάβω, κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι με αυτόν τον τρόπο εκπληρώνουν το κοινωνικό και πολιτικό χρέος τους;

Υ.Γ.5 Πώς γίνεται και δεν το έχω ποστάρει τόσα χρόνια;



21 σχόλια:

  1. Κλαίω με την φωτογραφία στην αρχή του πόστ! Είσαι Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε μλκ, ψαρωσα με το παοκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πέσε πέσε το κοπέλι κάνει την κοπελιά και θέλει". Όσο περισσότερο εμφανίζεται ο κάθε πολιτικός στα σπίτια των ψηφοφόρων αποκτά συμπάθειες. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, όχι μόνο στα κομματόσκυλα. Η άμεση λύση είναι κλείσιμο της τηλεόρασης και θέαση μόνο καμιάς ταινίας. Άντε και κάνα κωλαράκι στις μεσημεριανούδες και τις απογευματινούδες, αν είναι κ@υλιάρης ο θεατής.

    Ο Ιβανόητος είναι τζούφιος και το κατάλαβα από τον χειρισμό στην υπόθεση Δώνη. Όπου ήρθαν έξω από την αίθουσα σε συμβιβασμό οι αντίδικοι δικηγόροι και εκείνος - όταν τον ενημέρωσε η Γκοντσάρεβα στο κινητό - δεν το δέχτηκε. Προφανώς γιατί θεωρούσε ότι είναι ο "γ@μάω και δεν πληρώνω". Το δικαστήριο του επιδίκασε τα διπλάσια περίπου από τα "συμβιβαστικά", ότι έλεγαν τα συμβόλαια, και ο Δώνης τα ξεκοκαλίζει με ευχαρίστηση και γέλωτες.

    Ο ΠΑΟΚ μου θυμίζει Πανάθα πέρσι τέτοια εποχή. Αλλά πέρσι ήρθαν τελικά 3-4 παίκτες και το πράγμα μαζεύτηκε. Συν την παρουσία του Στηβ Ρούτερ. Γιατί αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος που η ομάδα έστρωσε και έπαιξε το τόπι, όχι ο Αναστασίου. Ο ΠΑΟΚ ούτε παίκτες προτίθεται να φέρει, ούτε ο "μητροπολίτης" Αναστασιάδης είναι πλέον στην ηλικία να το παλέψει δυνατά, όπως το έκανε παλιότερα. Μη ξεχάσω, ο Κλάους δεν υπέγραψε ανανέωση και προβλέπω να γίνει δύσκολα, αφού υπάρχουν ομάδες έξω που τον θέλουν και δίνουν περισσότερα απ' όσα του προσφέρει ο ΠΑΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mahler,δεν θέλω υπερβολές. Ημίθεος.

    Ανώνυμε, κι εγώ ψάρωσα.

    Υπουργέ, συμφωνώ με τα μπούνια ότι πρέπει να κλείνουμε ητν τηλεόραση. Το φωνάζω χρόνια. Αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι κάποιος θα ψηφήσει τον Τσίπρα με κριτήριο την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος ή στην Αμφίπολη. Θα πρέπει να είναι κάποιος βλάκας για να κάνει κάτι τέτοιο. Θα είχε πολύ ενδφιαφέρον, πάντως, να εξετάσουμε με ποια κριτήρια ρίχνει ο κάθε ψηφοφόρος την χήφο του στην κάλπη. Όσον αναφορά τον Ιβάν, είναι αποδεκτό ότι ήρθε για μπίζνες. Επίσης, είναι αποδεκτό ότι δεν ήξερε που έχει έρθει. Μάλιστα είχα κάνει μια πρόβλεψη, αρκετά ριψοκίνδυνη: ότι ο Ιβάν θα αποτύχει και θα αφήσει έναν ΠΑΟΚ γεμάτα χρέη. Αυτά τα έλεγα ήδη από την πρώτη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν θα επαληθευτούν, αλλά αυτή την γεύση μου είχαν αφήσει τότε οι δηλώσεις του Προέδρου. Ο χειρισμός του στην υπόθεση Δώνη δείχνει πόσο ασόβαρος και αλαζόνας είναι, καθώς και το ότι είχε υποτιμήσει κάποια πράγματα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο σαββιδης κανεις λαθος δεν αλλαζει το εταιρικο πλανο του αλλα ειναι σταθερο απο τοτε που ηρθε στην ελλαδα.Να κανει ο παοκ πρωταθλητισμο(οτι και αν σημαινει αυτο) χωρις να ξοδευει λεφτα.Αυτος εκτος παοκ κανει τις δουλειες του και μια χαρα την βγαζει.Εμεις και ο ποντιακλης ειμαστε στα ταρταρα και ακομα πεφτουμε οποτε μονο και μονο απο φοβο σιγα μην κουνηθει φυλλο εκει.
    Υγ σκεψου να ησουν ποδοσφαιριστης του Αρη σημερα...ποσο μλκς θα ενιωθες....
    Υγ 2 το ice bucket challenge ειναι απλα κουλ.Δεν εχει να κανει με κοινωπολιτικους λογους απλα κανεις το κομματι σου σε ολους και πανω απο ολα τσαμπα!!!!!(μπορεις να κανεις και πασα σε καμμια προικισμενη φιλη σου να παρεις και ματι).Βεβαια σε αλλες χωρες εχω δει χρηστες να κανουν την μαγκια τους με το βιντεακι αλλα να ποσταρουν μαζι και μια αποδειξη απο πληρωμη εστω 5 ευρω.
    βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βαγγέλη, την μία λέει ότι πάει για Ροναλντίνο και ένα χρόνο μετά παίζει με τον Κουλούρη. Την μία σπαταλά χρήματα για δανεικούς και την άλλη ράβει τσέπες. Την μία παίρνει τον Στέφενς και την άλλη παίρνει τον Άγγελο. Την μία διώχνει τον Γκαρσία, την άλλη τον παίρνει πίσω. Και αρκετά άλλα. Το μόνο που μένει ίδιο είναι η έλλειψη σοβαρότητας. Αλλά δεν πρέπει να κατηγορούμε τον Σαββίδη. Οι οπαδοί είναι αυτοί που ευθύνονται. Διότι πίστεψαν ότι θα γκρεμίσει παράγκες για να χτίσουν την δική τους. Ο Σαββίδης, όμως, για μπίζνες έχει έρθει. Σε κάθε συνέντευξη τύπου για τα του ΠΑΟΚ, αρχής γενομένης από την πρώτη εμφάνιση στις κάμερες, έκανε λόγο για μπίζνες. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν το κατάλαβαν; Τι περίμεναν; Ότι από μιρκό παιδί κοιμόταν με την φωτογραφία του Σαράφη αγκαλιά;

    Για τον Άρη, τι να πούμε; Είχα σκοπό να γράψω ένα εκτενές άρθρο, αλλά μου φαίνεται ότι δεν θα έγραφα κάτι καινούριο. Σκέφτομαι, λοιπόν, να γράψω τι σημαίνει για μένα ένας τέτοιος υποβιβασμός. Το ζητούμενο είναι να βρω χρόνο για να το αποτυπώσω στην οθόνη.

    Το Ice Bucket Challenge μου φαίνεται ένα πανηγυράκι. Λίγο χαβαλές, πολλή δημοσιότητα και μηδαμινή ουσία. Συμφωνώ, όμως, με την πάσα που λες. Και επαυξάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρης

    Αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί στην Αμφίπολη με αφήνει αδιάφορο. Δεν πάνε να βρουν ότι εκεί μέσα ζει ακόμα ο Μεγαλέξανδρος παρέα με την γοργόνα και τους χαλάμε την φάση τώρα που τους βρήκαμε μετά από 2300+ χρόνια απομόνωσης? Άπαξ και βλέπω τον κάθε τυχάρπαστο να ποζάρει στην κάμερα και να το παίζει Indiana Jones, με πιάνουν τα γέλια.

    Στον ΠΑΟΚ τελικά η κατάσταση αγωνιστικά είναι πολύ χειρότερη απ' όσο πίστευα. Η ομάδα είναι για γέλια. Κόντρα στην Καλλονή είδα να παίζουν κάτι ελληνόπουλα ονόματι Σαββίδης, Κουλούρης και σία, που δεν μου έδειξαν ότι είναι ποδοσφαιριστές αλλά παιδιά που τα έφεραν από τα τσικό επειγόντως. Με την γκέλα έγινε άλλο πανηγύρι, με τους τσαμπουκάδες ανάμεσα σε ΠΑΟΚια και Ιβάν Σαββίδη. Και ο Ρώσος να πουλάει τρέλα στην έκτακτη ΓΣ, όπου έβαλε Βρύζα και Σία δήθεν να βρούνε παίκτες στην τούρλα του Σαββάτου. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλει τον ΠΑΟΚ αλλά τον φορτώθηκε. Για business ήρθε στην Ελλάδα, και του είπε ο Βενιζέλος να πάρει τον ΠΑΟΚ αν θέλει να κάνει δουλειές. Γι' αυτό και η επιμονή του να γλιτώσει κάποια εκατομμύρια από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ο Άγγελος Αναστασιάδης πάλι τα έριξε στην διαιτησία. Αφού ρε μάγκα πολύ σωστά λες ότι πρέπει να κερδίσεις και τους διαιτητές, τί έκανες γι' αυτό? Έφτιαξες καμιά ομάδα της προκοπής φέτος και δεν το ξέρουμε, έστω και με τους διαθέσιμους παίκτες? Θεωρώ δύσκολο ο Άγγελος να κάνει παρέλαση (του Οκτώβρη ή του Μάρτη δεν ξέρω), όχι λόγω Ιβάν αλλά ομαδικής αποτυχίας.

    Τον έφαγες τον Wenger και την Arsenal Κάνθαρε. Κάταγμα στο πόδι ο Giroud. Και γιοκ ο Μανωλάς για την άμυνα αφού τον πήρε τελικά η Roma. Ο Αλσατός θα την βγάλει με τους Koscielny, Mertesacker και τον πιτσιρικά Chambers, αφού είχε την φαεινή ιδέα να διώξει και τον Vermaelen.

    Η Atletico κέρδισε μεν την Real για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αλλά γκέλαρε στο πρωτάθλημα. Χωρίς τον Diego Costa να δω τί θα κάνουν κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες που θα παίζουν πιο κλειστά.

    Το Ice Bucket είναι κακόγουστη μαλακία. Και έχει γίνει μόδα στους αργόσχολους των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με Χάρη στη συντριπτική πλειοψηφία των τοποθετήσεών του.

    Πανηγύρι η Αμφίπολη, ξεχειλωμένο για να γίνεται μπούγιο. Ιστορικοί ξένοι σχεδόν αποκλείουν να βρεθεί η σωρός του Αλέκου εκεί. Ακόμα και ο τάφος δύσκολα να είναι της μακεδονικής βασιλικής οικογένειας. Και τι σκούζουν; Ούτε ένα κασόνι με χρυσές μνες δεν έχουν βρει.

    Ο δημιουργός του άις μπάκετ έχει πεθάνει. Αυτό δεν τους λέει κάτι για θεία δίκη;

    Στο μόνο που διαφωνώ είναι στον μητροπολίτη. Όχι παρέλαση, ούτε τα σχολεία δεν προλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νικολας.

    Η μαλακια του Σαββιδη ειναι οτι δεν βγηκε να κανει μια συνεντευξη τυπου, και να δηλωσει τους στοχους της ομαδας.
    Ο Αγγελος ομως δηλωσε πολλες φορες, οτι τα νεαρα παιδια που ειναι πρωταθλητες με την Κ20, θα προωθηθουν στην πρωτη ομαδα.
    Για μενα ειναι σωστη κινηση. Γιατι προκριμενου να εχω στην ομαδα μου τους περσυνους Λαζαρ, Βουκιτς, Στοχ, Ολισε, Νινη, Χουσεν, καλυτερα να εχω τους πιτσιρικαδες, που ειναι και ΠΑΟΚτσακια.
    Ο Λινο αντικατασταθηκε επιτυχως με τον Ρατ, ενω εμειναν αμανατι οι Μααρτενς, Μαντουρο, απο τον Στεφενς.
    Χρειαζεται οπωσδηποτε ενας κεντρικος αμυντικος, γιατι δε βγαινει χρονια με Κατσικα και Βιτορ. Κατ’ αναγκη παιζουν εκει Σκονδρας, Τζαβελλας, Τζιολης και Μαντουρο.
    Στη Μολδαβια ο ΠΑΟΚ δεν αξιζε να χασει, βασει αποδοσης και ευκαιριων που ειχε. Οπως και με την Καλλονη, εκανε ευκαιριες, ελεγξε το ρυθμο, αλλά εμεινε στην ισοπαλια.
    Το ολο σκηνικο το δημιουργουν οι κωλοφυλλαδες και οι κωλο’’δημοσιογραφοι’’. Οσο δε γινεται νταραβερι με τις μεταγραφες και τους μανατζαραιους, δεν πεφτει και κανενα ψιχουλο γι αυτους. Γι αυτο τους φταιει ο Αγγελος και ο καθε Αγγελος.
    Ο Ιβαν πηρε τον ΠΑΟΚ για να κανει αλλου ειδους δουλειες. Πηρε ανετα το Μακεδονια Παλλας, το Πορτο Καρρας, τη Σεκαπ, το Ξενια Παλιουριου και δε ξερω γω τι αλλο.
    Αν ολοκληρωσει τη ρυθμιση χρεων και το αθλητικο κεντρο στη Θερμη, θα εχει κανει το μεγαλυτερο καλο στον ΠΑΟΚ.Κι ας μην εφερε τον Ροναλντινιο.
    Παντως το να δουλευει καποιος σαν υπαλληλος στην εταιρια ΠΑΟΚ, και να ξερει οτι θα πληρωθει το μηνιατικο του σε σταθερη βαση, ειναι στα υπερ του Ιβαν.

    Τωρα που επεσε ο Αρης στη Γαμα Εθνικη, οι Σουπεραδες θα βρουν μεγαλη ευκαιρια για νεο φαγωποτι.

    Για την Αρσεναλ τα εχουμε πει εδω και καιρο. Απλως μου κανει εντυπωση που καποιοι ‘’ειδημονες’’ ανακαλυψαν τωρα τη χρησιμοτητα του Ζιρου.
    In Arsene we trust.

    ΥΓ. Το ξαναγραφω για μην λες οτι δεν το ειπα. Η φετεινη Λεβερκουζεν και ο προπονηταρας Ροτζερ Σμιντ, θα ειναι ευχαριστηση στα ματια των απανταχου φιλαθλων.
    ΥΓ 2. Οι καλυτερες αναμνησεις μου στη Χαλκιδικη ειναι απο τη Σαρτη. Στην Καλλιθεα ομως και στην Τρυπα, εδινα το παρον τουλαχιστον ενα μηνα καθε καλοκαιρι, τοτε που ημουν νεος και καβλιαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νικόλα, προσπάθησε να καταλάβεις ότι εμείς οι απέξω και μη εμπαθείς έχουμε προσεγγίσει επαρκώς την αλήθεια περί Ιβάν. Στην αρχή τον διαφήμισαν τα Μέσα - πάντα με το αζημίωτο - αλλά από τις δηλώσεις για Ροναλντίνιους έχασε κάθε καλή μαρτυρία. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι και στο Ροστόκ άλλαζε τους προπονητές σαν πουκάμισα. Κερασάκι ο χειρισμός με τον Δώνη, περισσότερο της πλάκας δύσκολο να γίνει.

    Δεν κάνει ο άνθρωπος, είναι πρόεδρας! Πολύ φοβάμαι ότι θα αφήσει φεύγοντας συντρίμμια σε μια μεγάλη ομάδα. Γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν καθορίζονται από τις κούπες, αλλά από τους φιλάθλους τους, το πλήθος.

    Με ενοχλεί όσο δεν φαντάζεσαι που απουσιάζουν από την Α΄ Εθνική ομάδες σαν τον Άρη τον Ηρακλή, τη Λάρισα. Και παίζουν κάτι χωριά, Σουβλάκια, Σαρδέλλες, Δέντρα, Απορρυπαντικά, που δεν γεμίζουν ταξί. Γιατί έτσι βολεύει την εγκληματική οργάνωση.

    Μπορεί μάλιστα κάποτε να μάθουμε ότι στις ομάδες που απουσιάζουν έστειλε δικούς της ανθρώπους να τις διαλύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      Είναι δύσκολο να έστειλε η Παράγκα πράκτορες να διαλύσουν τις ομάδες. Μόνοι τους διαλύθηκαν ομάδες σαν τον Άρη και τον Ηρακλή. Κανένας πράκτορας δεν θα έφτιαχνε κοτζάμ γήπεδο για την Λάρισα. Πράκτορες θα μπορούσαν να στείλουν μόνο σε ομάδες των γειτονιών της Αθήνας, τύπου Ιωνικός, Αιγάλεω, Ακράτητος, Προοδευτική, κλπ.

      Διαγραφή
    2. Πάντως είχε μια καφετέρια στη Γλυφάδα ο Πηλαδάκης μαζί με τον Ρέμο (μπορεί να την έχουν ακόμη) όπου έκαναν τις επαφές τους ο Μπέος και η ρέστη συνομοταξία. Μπορούσαν δηλαδή και οι δυό ιδιοκτήτες να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συζητείται για τα "κουμπώματα".

      Είδες πως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις; Όλοι ένα παρεάκι.

      Διαγραφή
  11. Χάρη, ας μην υποτιμούμε τα ευρήματα της Αμφίπολης. Δεν πρόκειται για κάτι που βρίσκουμε κάθε μέρα. Κι άσε τους πολιτικούς να νομίζουν ότι επειδή φωτογραφήθηκαν μπροστά από τον τάφο κέρδισαν και ψήφους. Ίσως έχουν βγάλει και κάποιο υπολογιστικό μοντέλο. Έστω κάποια εξίσωση. Μια φωτογραφία ίσον εκατό ψήφοι. Δύο φωτογραφίες 220 ψήφοι. Και πάει λέγοντας.

    Δεν ξέρω αν ο Άγγελος θα προλάβει την παρέλαση, αλλά το γεγονός ότι αναφέρθηκε στην Παναγία σε τόσο πρώιμο στάδιο μού δείχνει ότι τα πράγματα δε τα βλέπει καλά. Κι αφού αναφέρθηκες στον Βρύζα, τι στο καλό έχει αυτός ο άνθρωπος; Μέλι; Μέχρι να τα βαθειά γεράματα θα κάτσει στον ΠΑΟΚ; Και πόσα λεφτά να παίρνει άραγε; Είχα μείνει στα 7.000 ανά μήνα.

    Εν τω μεταξύ, αν δεις την φάση που τραυμτίστηκε ο Ζιρού, θα απορήσεις. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, αυτό που λέγεται: ο Βενγκέρ περιμένει να μπει στους ομίλους για να ανακοινώσει τους stand by παίχτες. Στο τρέχον χρονικό σημείο, πάντως, περνάει, καθώς προηγείται 1-0. Σκέψου να έπιανα στο στόμα μου και την Μάντσεστερ του Ολλανδού. Πόσα λες να έτρωγε σε αυτήν την περίπτωση;

    Σωστή η παρατήρησή σου για την Ατλέτικο και τις ομάδες που παίζουν κλειστά. Ο Ντιέγκο Κόστα είναι χρήσιμος σε αυτές τις περιπτώσεις. Το χειρότερο για την Ατλέτικο είναι ότι πλέον την έχουν πάρει χαμπάρι. Αλλά εμμένω στην άποψή μου: θα είναι και φέτος ανταγωνιστική.

    Ακριβώς όπως το είπες: μόδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπουργέ, ακόμα και τίποτα να μην έχει ο τάφος στην Αμφίπολη δεν παύει για μια πολύ ελκυστική ανακάλυψη. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή κάποιοι ψάχνουν/επωφθαλμιούν την δημοσιότητα μέσα από τέτοια γεγονότα ή καταστάσεις.

    Μήπως να αρχίσουμε κι εμείς να προκαλούμε ο ένας τον άλλον; Να καταβρέχομαι με παγωμένο νερό και να προκαλώ την Σούλα που κάθεται όλη μέρα με ένα τσιγάρο στο στόμα και τον κυρ-Νίκο τον φούρναρη που το μόνο που βλέπει μπροστά του είναι αλεύρια, ψωμιά και ταμειακές μηχανές. Κι αν αρνηθούν την πρόκληση να θεωρηθούν πάραυτα μη φιλάνθρωποι και ρεμάλια.

    Θα δούμε τι θα προλάβει ο Άγγελος. Είναι μεγάλη η Παναγιά. Και ξέρεις τι είναι η Παναγιά; Ο καθένας έχει την δικιά του. Για να μπορεί να βρίζει ο ένας την Παναγία του άλλου. Η Παναγιά του Άγγελου πρέπει να είναι πολύ ισχυρή, πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νικόλα, αρκεί η προώθηση των νέων παιδιών να γίνει με σχέδιο κι όχι λόγω βαύνασων συνθηκών, άδειων ταμειών ή επιβολή από δημοσιογράφους/οπαδούς/παράγοντες. Το λέω συνέχεια, αλλά έχω την εντύπωση ότι ελάχιστοι κατανοούν τη λογική που κρύβεται πίσω από αυτές τις λέξεις. Εκτός αν νομίζουμε ότι η ψυχολογία ενός παίχτη είναι κάτι άχρηστο και μη ουσιώδες. Για να μην αναφέρω την εκπαίδευση του Έλληνα ποδοσφαιριστή σε τακτική. Το τελευταίο το αναφέρω διότι βλέπεις ταλέντα να γίνονται βεντέτες πριν γίνουν ποδοσφαιριστές.

    Για τις θέσεις που πονάει ο ΠΑΟΚ συμφωνώ. Όμως, δεν συμφωνώ για τα των χρεών. Όταν πήρε τον ΠΑΟΚ, γνώριζε τη χρέη είχε -όπως γνώριζε και ην ύπαρξη ''παγωμένων'', με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πήρε τον ΠΑΟΚ; Πήρε και τα χρέη. Δεν γίνεται να μου κάνει (λεκτική) επίδειξη δύναμης σε κάθε συνέντευξη τύπου, να δηλώνει παπαριές και όταν συναντά τον Υπουργό να του λέει δεν πληρώνω τ΄κους και προσαυξήσεις. Αφού το γνώριζες, ρε λακαμά! Τι σημαίνει δεν πληρώνω; Αν δεν θες να πλήρώσεις, να μην έμπαινες στην ΠΑΕ.

    Θα τα πούμε για τον Άρη. Ήθελα να γράψω ένα άρθρο για τον Μπακούνιν, αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Άρη θα προσπαθήσω να γράψω κάτι σχετικό. Ελπίζω να προλάβω.

    Για την Λεβερκούζεν το έχεις πει και το θυμάμαι πολύ καλά. Μην ανησυχείς, δεν το ξεχνώ.

    Από Χαλκιδική λατρεύω την Άφητο. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργέ, θα συμφωνήσω με τον Χάρη. Οι ομάδες αυτές μόνες τους έβγαλαν τα μάτια τους. Όσες αδικίες και να έχουν υποστεί (π.χ. επικές διαιτητικές σφαγές εις βάρος του Άρη και του Ηρακλή), αποφάσεις αθλητικού δικαστηρίου (π.χ. Κουρομπύλια), αθέμιτος ανταγωνισμός (π.χ. παγωμένα χρέη ΠΑΟΚ ή συμμετοχή ομάδων στο πρωτάθλημα χωρίς άδεια), παρασκήνιο (π.χ. περίεργα αποτελέσματα τελευταίων αγωνιστικών αντιπάλων του Άρη, με τον τελευταίο να χάνει την πρόκριση στην Ευρώπη δύο φορές) και τα λοιπά, αυτές οι ομάδες, επαναλαμβάνω, έβγαλαν μόνες τους τα μάτια τους. Όλα αυτά που γράφω δεν αποτελούν δικαιολογίες. Ούτε άλλοθι. Όλες αυτές οι ομάδες θα συνέχιζαν να παίζουν στην Α' Εθνική, αν δεν έβριθαν αλαζονείας, αν δεν ήταν τόσο σπάταλες κι αν σταματούσαν τις ντρίμπλες στην αλήθεια. Ο Ηρακλής έκανε πλαστογραφίες, ο Άρης έφερνε παίχτες με αμύθητα συμβόλαια και η ΑΕΚ έκανε σχέδια επί χάρτου για νέο γήπεδο, ενόσω ο ΟΤΕ είχε κόψει το τηλέφωνο στα γραφεία της. Τι να λέμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτά τα παραποδοσφαιρικά θέματα συνηθίζεις να διαφωνείς μαζί μου. Όπως τότε με τον Σαουρίδη, που σου έλεγα ότι το φευγιό του μου μοιάζει όπως των ποντικών όταν βουλιάζει το πλοίο. Τελικά έτσι την έφυγε, να προλάβει τα ζόρια. Που σημαίνει ότι ήξερε τα "μελλούμενα" Κωστή! Που σημαίνει ότι είχανε στήσει μάκενα σε βάρος της ομάδας και μασουλάγανε όλοι Κωστή.

      Ώρες-ώρες με κουράζεις με την επιμονή σου.

      Για την Αμφίπολη μια άλλη φορά. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχουν βρει τίποτε αξιόλογο. Επομένως είναι αδικαιολόγητος τόσος ντόρος. Και καλά έχει σκύψει από πάνω η παγκόσμια κοινότητα και αναμένει εναγωνίως. Ψιλοχοντροκαιχεσμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα λέμε.

      Διαγραφή
    2. Κάτσε, ρε Υπουργέ, δηλαδή ο Σαουρίδης ήταν/είναι πράκτορας της εγκληματικής οργάνωσης; Αν ήξερε τα μελλούμενα, αυτό ισχύει διότι βρισκόταν ήξερε τα της ομάδας. Όχι ότι ήταν πράκτορας. Κι αν έφαγε λεφτά, αυτό έγινε με κριτήριο την μάσα και την απληστία, όχι επειδή κάποιοι από κάποια εγκληματική οργάνωση του είπαν να φάει λεφτά.

      Και τίποτα να μην βρούνε στην Αμφίπολη, δεν παύει να θεωρείται αρχαιολογική ανακάλυψη. Λες και βρίσκουμε κάθε μέρα τάφους (με περίμετρο 500 μέτρα) 2.500 ετών.

      Διαγραφή
    3. Όχι, δεν λέω ότι ήταν πράκτορας ο Σαουρίδης, αλλά ότι θα μπορούσε να είναι. Αυτό που επίσης λέω είναι πως για σένα τότε ήταν υπεράνω κριτικής. Όπως και ο Κόντης, τότε. Ενώ για μένα οι Αλαφογιαννακό δεν είναι, έχω πολλά ράμματα για τη γούνα τους. Μόνο αυτό.

      Όσο για την Αμφίπολη θυμάμαι τι έγινε στη Βεργίνα. Πρώτα τα ευρήματα και μετά η δημοσιότητα. Ενώ τώρα ξεχειλώνεται στη δημοσιότητα - γιατί πρέπει να θυμίσουμε μεγαλεία στο πόπολο - ενώ μπορεί να είναι απλά ένας ομαδικός τάφος. Για να το ξεχειλώσω προς την ανάποδη.

      Διαγραφή
  15. Νικόλα, ξέχασα να αναφερθώ στον Ζιρού. Ο Γάλλος εννοείται ότι είναι χρήσιμος παίχτης. Αλλά, όπως έχω τονίσει πολλάκις στο παρελθόν, η Άρσεναλ χρειάζεται μπομπάτο επιθετικό, ειδικά από την στιγμή που ουσιαστικά δεν έχει αναπληρωτικό!

    Φιλότιμος ο Ζιρού, αθλητικός, παίζει καλά με πλάτη, θα παίξει και το ένα-δύο, μπορεί να απασχολήσει αμυντικούς, να ''τραβήξει'' αντίπαλο και να ανοίξει χώρους, να σκοράρει με κεφάλι ή κοντινό πλασέ, ακόμα και να μαρκάρει,, αλλά δεν τον θεωρώ τόσο ευφυή, ούτε τεχνίτη, ούτε ότι μπορεί να συμπαρασύρει σε άνοδο τους συμπαίχτες του. Μάλλον το ανάποδο ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νικολας.

    Ο Ζιρου ειναι υπερπολυτιμος για την Αρσεναλ. Ειναι ο μοναδικος απο τους μεσοεπιθετικους, που ειναι ψηλο και δυνατο κορμι, πολυ αποτελεσματικος στον αερα και κυριως μαρκαρει τρεχει και αμυνεται. Σιγουρα δεν ειναι μαγος με τη μπαλα στα ποδια. Αλλά αν ηταν, θα μιλουσαμε για Βαν Μπαστεν και Νιστελρου, σε συσκευασια Ζιρου. Ποσα σεντερ φορ εχεις δει να γυριζουν και να μαρκαρουν στην περιοχη τους ?
    Α αλλαγη του, ο πιτσιρικας Σανογκο, ειναι τεχνιτης και καλος σκορερ. Δεν εχει ομως τη δυναμη του Ζιρου, ουτε τη μαχητικοτητα του.

    Για τον Ιβαν συμφωνω με σενα και τα σχολια του Υπουργου. Ο ανθρωπος ηρθε στον ΠΑΟΚ να κανει αλλου ειδους δουλειες, και να εχει την καλυψη των οπαδων.
    Ειναι γεγονος ομως, οτι εβαλε μια ταξη στο μπουρδελο που ειχε καταντησει ο ΠΑΟΚ.
    Το προτζεκτ του Αγγελου με τα πιτσιρικια, το βρηκε βολικο και οικονομικο, και το αφησε να προχωρησει μεχρι τωρα, εκθετωντας τον Αγγελο, το Βρυζα, κι αυτους που το στηριζουν.
    Αν γινει καμια αναποδια σημερα με τους Μολδαβους, θα πεσουν πολλα κεφαλια.

    Τα χρεη του ΠΑΟΚ ειναι σαν του Ολυμπιακου επι Κοσκωτα και του Παναθηναικου στη μεταΤζιγγερ εποχη.
    Απλως το Ελληνικο κρατος κανει τα στραβα ματια και προτιμα να τα παρει απο τους συνταξιουχους.

    Η Αμφιπολη ηρθε για να σκεπασει τη μαλακια με τον ΕΝΦΙΑ. Σιγα μην ενδιαφερεται ο Σαμαρας για τις αρχαιοτητες και το μεγαλειο της αρχαιας Ελλαδας.
    Η αρχαιολογος ειναι εκει δυο χρονια τωρα, και φωναζε καιρο για τη μεγαλη περιφραξη του ταφου.

    Αθυτος ειναι το χωριο, που το εκαναν Αφυτο τα τελευταια χρονια. Υπαρχουν κι εκει αρχαια. Λες να εμφανιστει ο Σαμαρας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...