Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Insert coin to continue

«Σαν την Χαλκιδική δεν έχει», λένε οι Θεσσαλονικείς. Δεν ξέρω αν βρίσκετε υπερβολική μια τέτοια άποψη, αλλά για μένα ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Το κριτήριο; Συναισθηματικό. Εκεί, βλέπετε, περνούσα τα καλοκαίρια μου. Τοποθεσία; Νέα Πλάγια. Με σήμα κατατεθέν τα επικά λουκάνικα, τη λαχταριστή μπουγάτσα, την υπέροχη πίτσα και το φοβερό σνίτσελ. Με την γεύση, σαν αμβροσία, να μένει ίδια και απαράλλαχτη επί όσο θυμάμαι τη ζωή μου. Απίστευτη συνέπεια! Δεν είναι, όμως, μόνο τα φαγητά. Ούτε η χρυσή άμμος της απέραντης παραλίας ή το θρυλικό Totem, ένα μπαράκι που, κάποτε, μάζευε όλον τον κόσμο και γινόταν κυριολεκτικά χαμός. Οφείλω να αναφέρω και τα παιδιά με τα οποία μεγάλωσα εκεί πέρα. Μπορεί να τα έβλεπα μόνο τα καλοκαίρια, μπορεί, ως Αθηναίος (χαβουζιάρης), να μην είχα την ευχέρεια/ευκολία να επισκεπτόμουν τα Νέα Πλάγια τόσο συχνά όσο αυτοί, μπορεί κάποια παιδιά που κάναμε παρέα να «χάθηκαν στον δρόμο», αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που τους συναντώ. Τέλος, και παρακαλώ να μην με κοροϊδέψετε, ένας επιπλέον λόγος που λατρεύω αυτό το μέρος είναι το Wonder Boy (φώτο). 


Τι είναι το Wonder Boy; Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που έπαιζα όταν ήμουν πιτσιρικάς. Με τρομερό gameplay, απλούστατη πλοκή και πολύ καλά, πάντοτε για την εποχή του, γραφικά. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι το καλύτερο video game που έχω παίξει. Προσοχή, όμως: αναφέρομαι στο Wonder Boy in Monster Land, ήτοι την δεύτερη έκδοση της σειράς. Θυμάμαι να κάθομαι και να παρατηρώ όσους το έπαιζαν. Δεν είναι, βλέπετε, εύκολο παιχνίδι. Υπάρχουν κόλπα και μυστικά, τα οποία για να τα μάθεις πρέπει να παρακολουθήσεις κάποιον έμπειρο παίχτη. Κι εγώ καθόμουν και παρατηρούσα. Και κάποια στιγμή αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου. Με τον καιρό έγινα κι εγώ έμπειρος. Θυμάμαι να το φτάνω στην τελευταία πίστα και να κάθονται από πάνω μου δυο ντουζίνες άτομα να με κοιτάνε και να αγωνιούν για το αν θα (το) τερμάτιζα ή όχι. Σπάνια τους απογοήτευα.

Αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, το βρήκα πάλι φέτος μετά από χρόνια. Το μηχάνημα δεν δεχόταν δραχμές, δεν είχα πλήθος κόσμου πάνω από το κεφάλι μου, είχα ξεχάσει αρκετά από τα κόλπα και τα μυστικά του παιχνιδιού, αλλά η έλξη που ασκούσε πάνω μου ήταν το ίδιο ισχυρή. Αδιαφιλονίκητη, θα μπορούσα να πω. Βάζω, επομένως, με λαχτάρα, ένα κέρμα στη σχισμή και ξεκινώ να παίζω. Κι όπως μοχθώ, γινόμενος πάλι παιδί, να θυμηθώ τα κόλπα και τα μυστικά, κάποια στιγμή, περίπου στα μισά του παιχνιδιού, τέλειωσαν οι ζωούλες μου! Ο ήρωας χάθηκε, ο παίχτης, απογοητευμένος, κατέβασε το κεφάλι και η οθόνη έδειξε «Insert Coin to Continue». Ακριβώς, δηλαδή, ότι συμβαίνει στον Άρη.

Υ.Γ.1 For the record, το παιχνίδι το τερμάτισα με τη δεύτερη φορά. Δεν ξεχνιέται, τελικά, η τέχνη!

Υ.Γ.2 Τι θα γίνει με αυτόν τον Μανωλά; Στον Ολυμπιακό θα μείνει; Όπως οι γεροντοκόρες στο ράφι; Τόσες ομάδες υπάρχουν, δεν βρίσκεται μία να τον πάρει; Η Μπάγερν Μονάχου, για παράδειγμα. Έστω η Μπαρτσελόνα. Μπας και γλιτώσουμε από τα ρεπορτάζ του κώλου.

Υ.Γ.3 Ο Σαββίδης, λέει ο Κώστας Καίσαρης, έραψε τσέπες σε παντελόνια και σακάκια. Τι απέγιναν, άραγε, οι Ντρογκμπά και Ροναλντίνιο;

Υ.Γ.4 Από το νέο άλμπουμ των Iced Earth.


21 σχόλια:

  1. Άμα πίστεψε κανείς ότι ο Ιβάν θα έφερνε στον ΠΑΟΚ Ντρογκμπά και Ροναλντίνιο, εγώ είμαι ο Μπουτάρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανθαράκο καλώς σε ξαναβρίσκουμε!!
    Ελπίζω να πέρασες όμορφο καλοκαίρι!!
    Η Χαλκιδική είναι, ήταν και θα είναι λατρεμένος προορισμός διακοπών μου.
    Αλλά και όποιο μέρος μας συνδέει με όμορφες αναμνήσεις και ειδικά από την παιδική ή νεανική μας ηλικία, πάντα όμορφα θα τα θυμόμαστε.
    Για τα λοιπά ποδοσφαιρικά όπως πολύ καλά γνωρίζεις, δηλώνω για μιαν ακόμη φορά παντελώς άσχετη, μπορώ όμως να σου φτιάξω όποιο από τα μεζεδάκια-φαγητά ανέφερες χα χα χαα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα ρε μαλάκα, wonder boy! Πωωωωωω, καλά εγώ έπαιζα το άλλο βέβαια περισσότερο, αλλά και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαλκιδική βεβαιως,απ'το 1976,τοτε που στις Καβουρότρυπες και στον Αρμενιστη ήμασταν εμεις,το σκηνάκι μας και κανενας άλλος...και παρακατω ο δρόμος σταματούσε στη Συκιά,και στο Πόρτο Κουφό πήγαινες με ψαρόβαρκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου, ρε Μπουτάρη!

    Έλενα, τα Νέα Πλάγια είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος. Σε μια βδομάδα παίρνεις δέκα κιλά. Να τρως σνίτσελ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια και να νοιώθεις ηδονή. Ή πίτσα με μια σάλτσα που όμοια της δεν έχω γευτεί. Όσο για τις αναμνήσεις, μακάρι να έμενα πιο κοντά για να μπορώ να επισκέπτομαι το μέρος πιο συχνά.

    Πρόεδρε, παιχνιδάρα. Παιχνιδάρα!

    VAD, αλίμονο αν όλα έμεναν ίδια από το 1976!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγαλε?για τις ρακετες κουβεντα,ε?ακομη ποναει το χερι μου απο το 5ωρο του σαββατου!!!
    ΥΓ1:ημουν κ εγω στην ντουζινα!
    ΥΓ2:ο "αμυντικος" που εφερες στις ρακετες ειναι καλυτερος απο τον μανωλα?
    ΥΓ3:ηρθε στη γειτονια ο ιδιοκτητης απο το μαγαζι με τα ηλεκτρονικα κ εψαχνε εναν τυπο γυρω στα 30 κ ρωτουσε αν ξερουμε κατι γιατι εχει 5 ημερες λεει να φανει κ αγχωθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς σε βρίσκω και πάλι.

    Μπορείς να παίξεις στον υπολογιστή όσα arcade παιχνιδάκια θέλεις, αρκεί να βρεις το MAME 32.

    Η επανεκκίνηση του Άρη από Γ΄ Εθνική είναι στη δικαιοδοσία του προεδρείου της ΠΑΕ, όχι της ΚΜΑ που την ψήφισε χθες. Και απ' ότι ξέρω αυτός ο Στεφανίδης - που πάτε και τους βρίσκετε έναν έναν - είναι ενάντιος.

    Ο Ιβανόητος τελικά αποκαλύφθηκε ότι είναι τζούφιος. Από ποδοσφαιρικό μυαλό τουλάχιστον, αλλά μπορεί και από φράγκα. Δηλαδή - αν ισχύει το τελευταίο - εμπρόσθιος.

    Για τον άλλο άμπαλο Αλαφούζο δεν λέω, για ευνόητους λόγους. Μόνο για την καρμιριά του με τον Ροντρίγκο Γκάλο, που έκλεισε στην πορτογαλική μικρομεσαία Πάκο Φερέιρα με καμιά 80αριά χιλ ετήσιο συμβόλαιο. Και στοίχισε στο κλαμπ 2,1 εκ. αφού έπαιξε δεξί μπακ η μαύρη τρύπα 30, που κάνει την αβίαστη πάσα στον αντίπαλο και δεν σκίζεται να επιστρέψει στη θέση του, αφήνοντας το ξέφωτο στη Σταντάρ να σκοράρει.

    Χθες όμως μας αποζημίωσε. Εκτός την ασίστ στο 3ο παστέλι στον Μπεργκ μας έκανε τη χάρη και αποβλήθηκε το πάναργο κριάρι. Και μάλλον θα κάνει καιρό να ξαναδεί ενδεκάδα. Καλά κάνω και βλέπω στραβά ανθρώπους με τατουάζ "μανίκι". Δείχνει ανυπερθέτως έλλειψη γούστου και μέτρου.

    Στη λιμανίσια σαλαμούρα ο Ευάγγελος Τζάμπας πουλάει και τα πόμολα. Και τα κόκκινα αιγοπρόβατα χαίρονται με τους δανεικούς σακάτηδες ή άγνωστους που φέρνει. Προβλέπω φέτος να παρακολουθήσουμε την επιθεώρηση «ο Θρήνος στα σαλόνια, το "κάνει" στα σεντόνια». Απολαύστε υπεύθυνα, εγγυημένο γέλιο αφειδώς, με spicy προεκτάσεις.

    Υ.Γ. 1. Τα Παλιά Πλάγια που βρίσκονται; lol
    Υ.Γ 2. Με την αγάπη που περιγράφεις τα Πλάγια, είμαι βέβαιος ότι υπάρχει στο παρελθόν έντονη συγκίνηση από μωράκι. Πες όλες τις σκανδαλιστικές λεπτομέρειες και υπόσχομαι να τα κάνω πουτ@να!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Ωραίος ο Κάνθαρος! Αράζει στην Χαλκιδική κι εγώ έχω πάει 1-2 φορές στην ζωή μου πολύ μικρός. Θα επανορθώσω!

    Τα video games είναι ένα πολύ αγαπημένο μου hobby από μικρός, μαζί με τον αθλητισμό. Και σίγουρα καλύτερο από το να πετάω δεκάδες χιλιάρικα σε καγκουράμαξα για τις γκόμενες και να βάζω 4πλές εξατμίσεις με αεροτομές.

    Για τα εγχώρια ποδοσφαιρικά τί να πούμε? Η ΕΠΟ και το πρωτάθλημα κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχουν καν, και όλοι αυτοί οι κύριοι που υπερασπίζονται το αυτοδιοίκητο να είναι στα δικαστήρια. Όλοι και όλα είναι μέσα στην παρανομία και την παρατυπία. Ομάδες που ρίχνουν κανόνι και είτε κάνουν εκκαθάριση (ΑΕΚ, Άρης) είτε επανέρχονται με άλλο ΑΦΜ σαν να μην τρέχει τίποτα (Ηρακλής, Κέρκυρα, Λάρισα). Ομάδες που με την χρήση διαφόρων νόμων σβήνουν τα χρέη που κανείς δεν αναζητά (ΟΦΗ, Άρης, ΑΕΚ, παλαιότερα Πανιώνιος) και δεν κινείται φύλλο. Ομάδες με παγωμένα χρέη (ΠΑΟΚ). Και ομάδες που ετοιμάζονται να ρίξουν κανονιές (Πανιώνιος) αλλά η ΕΠΟ τις αφήνει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Και όλα αυτά χωρίς συνέπειες σε κανένα φυσικό πρόσωπο και σε καμία ΠΑΕ. Ο μόνος που υφίσταται συνέπειες είναι ο φορολογούμενος που κληρονομεί τα χρέη των κυρίων αυτών.

    Ειδικά ο Πανιώνιος με εξοργίζει, γιατί είναι μια ΠΑΕ που απλά δεν μπορεί να σταθεί στην 1η κατηγορία, δεν πληροί τα κριτήρια, δεν υπάρχει φράγκο, του απαγορεύθηκαν να κάνει μεταγραφές, χρωστάει παντού όπως πολλές άλλες ΠΑΕ, και αγωνίστηκε να μείνει σε μια κατηγορία από την οποία είναι πολύ πιθανό να ζητήσει του χρόνου να υποβιβασθεί αυτοβούλως στην Γ' Εθνική. Και έστησαν το τελευταίο παιχνίδι με τον Πλατανιά (αν θυμάμαι καλά), το περίφημο 0-0 χωρίς ούτε μία φάση, με αποτέλεσμα να υποβιβασθεί ο Απόλλων που δεν χρωστάει πουθενά.

    Πάμε στα μεγάλα ψάρια: βγάζω το καπέλο στον manager Μαρινάκη. Φέτος ο Ολυμπιακός θα παίζει με τον Roberto και 8, 9 ή 10 καινούριους στην 11άδα. Τον Σάμαρη δεν περίμενα να καταφέρει να τον πουλήσει φέτος με 5-10 εκατομμύρια, και μάλιστα σε μια ομάδα (Benfica) όπου το χρήμα δεν ρέει. Ο Μανωλάς ακούγεται εδώ και μήνες ότι φεύγει, αλλά όσο κολλάει η μεταγραφή του δεν θα εκπλαγώ αν μείνει άλλη μια χρονιά. Το μπλέξιμο με τον Pulido (τέτοιο serial ούτε ο αλησμόνητος Diogo) έφερε τον Benitez για φορ. Οι εξτρέμ που ήρθαν (Ghazaryan, Dossevi, Durmaz) ούτε που τους ξέρω, ενώ ο Afellay είναι ερώτημα αν ήρθε για να παίξει ή για διακοπές. Anyway, τον Γαύρο θα τον δούμε στο Champion's League τί ψάρια θα πιάσει, όχι στο πρωτάθλημα της πλάκας που τρέχουν όλοι ποιός θα ανοίξει τα πόδια πρώτος.

    Ο Ιβάν Σαββίδης έχει λεφτά, αλλά έχει επιλέξει να μην βάλει άλλα στον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον για φέτος, εξ ου και η επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη που μπορεί να δουλέψει επιτυχώς και με λίγα και να κάνει προετοιμασία με την ομάδα στο Άγιο Όρος. Οι μεταγραφές που έκανε ούτε που τους ξέρω. Να βάλει η Παναγία το χέρι της για τον ΠΑΟΚ φέτος.

    Ο Παναθηναϊκός είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι, με 2 αποχωρήσεις (Abeid και Καπίνο). Για να δούμε αν ο Αναστασίου καταφέρει να βελτιώσει κι άλλο τους νεαρούς παίκτες (αν και υπάρχουν κάποιοι σαν τον Τριανταφυλλόπουλο που δεν μου γεμίζουν το μάτι καθόλου) και την ομάδα συνολικά. Όσο υπάρχει ο Berg να σκοράρει, δεν έχει να φοβάται τίποτα.

    Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος θα παλέψουν για κάτι καλύτερο από την απλή συμμετοχή στην 5άδα. Οι Αρκάδες έχουν ξεκινήσει πολύ καλά την σαιζόν και μάλλον μπαίνουν στο Europa League. Οι Περιστεριώτες κατάφεραν να αποκλειστούν από κάτι Βόσνιους με ήττα ντροπή. Μούφα προπονητής ο Παράσχος.

    Για ΑΕΚ και Άρη είναι όλα ήδη γνωστά. Η ΑΕΚ έρχεται, ο Άρης ακόμα πάει. Το μόνο που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, είναι τί θα γίνει με το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, όταν έχουν κόντρα τον γελοίο Δήμαρχο και τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με κάτι Οικολόγους της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μόνο που αντέχουμε ακόμα και παίζουμε σαν χαζά μέσα στον ήλιο πέντε ώρες ρακέτες, σημαίνει ότι το λέει η καρδούλα μας! Ο ''αμυντικός'' που έφερα εννοείται ότι είναι καλύτερος από τον Μανωλά. Το λέω αυτό μπας και το διαβάσει και εμφανιστεί στο νέο πρωτάθλημα πιο ορεξάτος και φρέσκος. Τέλος, μου δίνεις μια ωραία πάσα για κάτι που ξέχασα να πω. Ο ιδιοκτήτης των ηλεκτρονικών ειναι γυναίκα. Ποιο είναι το περίεργο; Ότι είναι ίδια ο Λάμπρος Σκόρδας!!!

    Υπουργέ, δεν υπάρχει περελθόν έντονης συγκίνησης από μωράκι. Απλά το μέρος τα σπάει! Όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά, Υπουργέ και Χάρη, μάλλον έχουμε...

    ... να κάνουμε με παραποδοσφαιρικά. Ξεκινώντας από τον Άρη, η κατάσταση είναι απλή. Απλούστατη. Να πω ότι η ομάδα δεν έχει έσοδα ούτε για την Β' Εθνική. Η Γ'΄Εθνική ήταν και είναι μονόδρομος. Αυτό το ήξεραν μέχρι και τα κοχύλια. Γιατί τότε καθυστέρησε τόσο πολύ το που θα παίζουμε; Διότι αν η ομάδα παίξει στην Γ΄Εθνική, τότε τα χρέη περνάνε στα φυσικά πρόσωπα. Και αυτοί που πέρασαν από τις διοικήσεις, τότε που ερχόταν ο Αμπρέου με ένα μύριο συμβόλαιο, θα έχουν κάποια προβληματάκια. Ειδικά όσοι έχουν υποθηκεύσει και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ο Σκόρδας κι ο Ματθαίου. Ο μόνος που την γλιτώνει είναι ο Κόντης. Πραγματικός φαντομάς. Φίανεται ότι αυτός έκλεινε συμφωνίες με χειραψίες. Πουθενά δεν θα βρεις υπογραφή του. Σε κανένα έγγραφο. Μεγάλος μάγκας. Όπως μεγάλος μάγκας είναι κι ο Μαρινάκης που παίρνει Σαμάρηδες και Φέισες και τους πουλάει για μύρια. Και δεν ειρωνεύομαι. Το έχει πιάσει το κόλπο. Είδατε τι κάνουν τα βύσματα; Σε άλλους βρίσκουν δουλειά, σε άλλους βρίσκουν αγοραστές για μέτριους παίχτες. Για ΠΑΟ δεν νομίζω να ασχοληθώ ξανά στο εγγύς μέλλον. Αν οι οπαδοί του είναι ευχαριστημένοι, πάω πάσο. Είναι; Το ίδιο ισχύει και για τους ΑΕΚτσήδες. Γουστάρουν να βλέπουν τους λαϊκισμούς του Μελισσανίδη; Πάλι επιβεβαιώνεται αυτό που λέω: οι οπαδοί θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους ''μεγάλη'' με κάθε κόστος. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο. Δεν τους νοιάζει. Κι άσε την ΕΠΟ, όπως πολύ σωστά εξηγεί ο Χάρης, να κοιμάται. Τέλος, για τον ΠΑΟΚ θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον Φέισα η Μπενφίκα έδωσε (άσχετα που χρωστάει ακόμα) 1,5 εκ. όλα κι' όλα, αγοράζοντας το 50%. Στα 4,5 το "φτάσαμε" γιατί κοστολογήθηκε το ολόμαλλο Στσέποβιτς με 3 εκ. Για τον Σάμαρη, ένα παίκτη με χρηματιστηριακή αξία 2,5 εκ. δεν έχω μάθει ακόμα λεπτομέρειες. Πάντως σε τετραπλάσια τιμή αποκλίσεις - και μάλιστα προς τα πάνω - είναι περίεργες. Μπορεί και μόνο εφημεριδάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοίτα, από όπου και να το πιάσουμε, τα ποσά ξενίζουν. Είναι δυνατόν να δίνει η Φούλαμ 15 μύρια για τον Μήτρογλου; Να δίνει η Μπενφίκα τόσα λεφτά για τον Σάμαρη; Σίγουρα παίζουν κονέ, και μπράβο στον Ολυμπιακό για αυτό, και ενδέχεται να υπάρχουν ρήτρες και όροι που δεν γνωρίζουμε και δεν θα γνωρίσουμε ποτέ. Ή μπορεί να μην υπάρχει scouting. Όσο για το αν είναι εφημεριδάτες, νομίζω ότι μια σύγκριση με τον τύπο της χώρας στην οποία πάει ο παίχτης, θα μας διαφωτίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο διεθνής όρος είναι money laundry ...

      Διαγραφή
    2. Χάρης

      Η Fulham έδωσε τον Γενάρη 15 εκατομμύρια ευρώ για τον Μήτρογλου (που μέχρι να τραυματιστεί σκόραρε σαν τρελός) γιατί ήταν αγγλική ομάδα με αναιμική επίθεση, πάλευε να σωθεί, είχε πρόεδρο με πολλά λεφτά, και στην τούρλα του Σαββάτου στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου ήταν ό,τι καλύτερο (θεωρητικά) μπορούσαν να αγοράσουν για την επίθεση. Δεν υπολόγισαν καλά 2 πράγματα: τον τραυματισμό του παίκτη (από τον οποίο δεν ξέρω αν έχει συνέλθει 100% ακόμα), και το γεγονός ότι ο βαρύς και αργός Μήτρογλου δεν κάνει για το αγγλικό στυλ ποδοσφαίρου.

      Ο Σάμαρης μπορεί να μην είναι παικτούρα, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι το παιδί αυτό ήρθε από τον Πανιώνιο και στο 1ο εξάμηνο έγινε βασικός στον Ολυμπιακό μέχρι να τον φάει ο N'Dinga, ενώ μετά από μόλις 1 χρόνο και με αρκετές καλές εμφανίσεις σε Ολυμπιακό και Εθνική φεύγει με μεταγραφή σε καλύτερο πρωτάθλημα. Δεν το λες και μικρό κατόρθωμα για τον Σάμαρη. Για τον Μαρινάκη όμως δεν το συζητάω. Το ότι πληρώνεται τόσα λεφτά για παίκτες που παίζουν σε πρωτάθλημα ανυπόληπτο και σκιώδες, είναι κατόρθωμα.

      Διαγραφή
    3. Χάρη, ισχύει και για σένα η παραπάνω απάντηση. Η Φούλαμ ΔΕΝ έδωσε 15 εκ.

      Είμαι ο Ρομάν και στην ομάδα που κατέχω έχει υπογράψει ο Δαβίδ Ηλιού, με χρηματιστηριακή αξία 30 εκ. Βρίσκεται αγοραστής που τα δίνει και του προτείνω μια καλύτερη τιμή αλλά με την προϋπόθεση να γράψουμε στα χαρτιά 60 εκ. Αυτόματα κάποια 30+ εκ. που έχω κερδίσει από πωλήσεις όπλων καθαρίζονται και νομιμοποιούνται.

      Αν βλέπετε το ποδόσφαιρο μόνο αθλητικά, το βλέπετε με παρωπίδες.
      Αν γράφει κάποιος κάτι και κανείς δεν ασχολείται, χάνετε την ευκαιρία να γίνει συζήτηση διαφωτιστική.

      Διαγραφή
  12. Παίρνοντας πάσα απο το προηγούμενο σχόλιό σου, να σου πω οτι οι οπαδοί του ΠΑΟ είναι λιγότερο ευχαριστημένοι απ όσο θα πρεπε, δεδομένων των συνθηκών τουλάχιστον.
    Βασικά, απο τη "μια" είναι οι φανατικοί της 13, που αν διαφωνήσεις μαζί τους είσαι τσιράκι του Βαρδινογιάννη. Βέβαια, αυτό που λένε είναι η πικρή αλήθεια: Η ομάδα τσουλάει σε σωστό δρόμο. Αν, στο τεχνικό τιμ τουλάχιστον, δεν δοθεί αισιοδοξία και στήριξη, σε ποιόν πρέπει να δοθεί;
    Απο την "άλλη", ο κλασικός Ελληνάρας-αναλυτής εκ του αποτελέσματος. Αμα δεν είδες τον αγώνα με τη Σταντάρ, αλλα διάβασες σχόλια σε social media, μάλλον τώρα θα νομίζεις οτι η ομάδα πέρυσι γλίτωσε παρα τρίχα τον υποβιβασμό, οτι έφαγε 4 απο τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο, και οτι η Στανταρ είχε 3-4 δοκάρια και άλλες τόσες ευκαιρίες εκτός απο τα 2 γκολ.
    Γκρίνια και μιζέρια επειδή... τζάμπα είναι!! Αλλα αμα ρίξουμε τεσσάρα και στον Λεβαδειακό, να δεις για πότε θα ξαναγίνει μάγος ο Αναστασίου...
    Εμένα πάντως μου αρέσει η ομάδα. Κυρίως λόγω του τεχνικού τιμ. Ο Αναστασίου μου έχει δείξει οτι είναι ένας προπονητής άπειρος μεν, κανονικότατος του είδους δε.

    Για τον πρόεδρο που λέει για 30φυλλό: Μην ξεχνάμε οτι δεν είναι η φυσική του θέση. Εδώ βέβαια είναι ένα ερωτηματικό για τις επιλογές του Αναστασίου: Για ποιό λόγο μέχρι να καθιερώσει τον Μπουρμπο, υπολογίζει αυτόν ως δεξί μπακ σαν να μην υπάρχει αύριο. Ενώ υπάρχει ο Σπυρόπουλος, ενώ αποφάσισε να δώσει και δανεικό τον (ταλεντάρα για μένα!) Μαρινάκη.
    Φαντάζομαι, ίσως σκέφτεται οτι κερδίζει σε αμυντικές ικανότητες. Αλλα και πάλι είναι χαζούλης, και δυσκολεύεται να εκμεταλευτεί σωστά τη δυναμικότητα του (το απέδειξε και κόντρα στη Στανταρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      Καλησπέρα. Με τον Τριανταφυλλόπουλο δεν έχω προσωπικά. Απλά δεν θεωρώ ότι ως παίκτης αξίζει να παίζει στον Παναθηναϊκό (ας όψεται ότι ο ΠΑΟ χρεοκόπησε). Αμυντικός που παίζει υπέρμετρα δυναμικά δεν είναι αμυντικός, αλλά ένα ατσούμπαλο δρεπανηφόρο άρμα και άμπαλος που θα παίρνει συνέχεια κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Όσο για την "φυσική θέση", αυτές οι δικαιολογίες είναι ασόβαρες. Ένα σωρό μεγάλοι παίκτες έχουν παίξει επιτυχώς σε άλλη θέση λόγω ειδικών συνθηκών (π.χ. ο Gerrard στην Liverpool κατά καιρούς έχει παίξει σχεδόν σε κάθε θέση, ο Mascherano από αμυντικό χαφ στην Barcelona έγινε κεντρικός αμυντικός, ο Di Maria από κλασικό εξτρέμ έγινε στα χέρια του Ancelotti εσωτερικός μέσος, ο Messi ξεκίνησε εξτρέμ και καθιερώθηκε ως σέντερ φορ), και ο Τριανταφυλλόπουλος, που είναι θεωρητικά κεντρικός αμυντικός, σε θέση δεξιού αμυντικού δεν μπορεί απλώς να μην τον περνάνε αέρα οι εξτρέμ και να μην μπορεί να δώσει μια πάσα δίπλα του σε συμπαίκτη? Δεν ζήτησα να κάνει όσα ο Dani Alves στα καλύτερά του. Απλώς να παίξει σωστά κι ας μην είναι κανονικό δεξί μπακ.

      Διαγραφή
  13. Γεια σου Άλεξ!

    Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να στηρίξεις την ομάδα και πολύ καλά κάνεις. Ούτε διαφωνώ ότι ο Αναστασίου δουλεύει, αν και έχει την τάση να μην παραδέχεται ποτέ τις αστοχίες του και να εκθέτει με τις δηλώσεις του τους παίχτες. Αλλά το να λέμε ότι όποιος έχει διαφορετική άποψη από τους οργανωμένους είναι φαν του Βαρδινογιάννη είναι κάπως άτοπο. Το γεγονός είναι ότι ο Αλαφούζος τους έχει πασάδες. Κι όσο αυτό συμβαίνει, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

    Για το πόσο εύκολα ο Αναστασίου, κι ο κάθε Αναστασίου, μετρατρέπεται σε μάγο είναι γνωστό. Δοκάρι και μέσα αποθεώνεις, δοκάρι και έξω καντηλιάζεις. Αυτά, υποθέτω, συμβαίνουν κι αλλού, αλλά πιθανολογώ ότι σε αυτή την χώρα γνωρίζουν έξαρση.

    Τέλος, πρέπει να καταλάβουμε πόσο χαμηλής ταχύτητας και δυναμικότητας είναι (και) το φετινό πρωτάθλημα. Κι όταν αυτό συμβαίνει, η μετριότητα μας φαίνεται ως κάτι καλό, ακόμα και εξαιρετικό. Να το θυμόμαστε αυτό και να μην το ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι "οποιος διαφωνεί μαζί τους είναι τσιράκι" το παρέθεσα ως αποψη δική τους, όχι δική μου. Προς όποια παρεξήγιση...

      Για τη σημερινή κακή εμφάνιση δεν με ανησυχεί τόσο οτι δεν κάναμε καλή 1η αγωνιστική, όσο οτι χάνουμε τον Μπεργκ. Εφόσον η ομάδα λειτουργεί άρτια βέβαια, ίσως να αποδειχθεί οτι δεν είναι τόσο "one man show" όσο φαίνεται. Το οτι θα έχουμε ένα πρόβλημα παραπάνω στην τελική ενέργεια είναι το μόνο σίγουρο.

      Διαγραφή
    2. Ναι, κατάλαβα τι ενννοείς.

      Το ματς δεν το είδα και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αλλά θα έχει όντως ενδιαφέρον να δούμε πόσο εγκλωβισμένος είναι ο ΠΑΟ στον ιστό του Μπεργκ. Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, ισχύει και το ανττίθετο: η ομάδα απλευθερώνεται και παίζει πιο ομαδικά, με περισσότερες τακτικές επιλογές. Θα δούμε.

      Διαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...