Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τρέλανέ μας κι άλλο!

Ο Βιγιακάμπα, ως Πρόεδρος της Μπανταλόνα, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό όπλο του Άρη δεν είναι η ίδια η ομάδα ως σύνολο, αλλά το ατομικό ταλέντο αρκετών από τις μονάδες που διαθέτει. Δεν ξέρω από που προήλθε αυτή η εκτίμηση για τον Άρη, αλλά αν λάβουμε ως κριτήριο το αποψινό ματς έπεσε έξω.

Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο πλην της νίκης συνοδευόμενης από καλή εμφάνιση. Για μένα, αυτά τα δυο ήταν τα ζητούμενα. Όσο για την προσέλευση ήμουν (σχεδόν) βέβαιος ότι ο κόσμος θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του αγώνα. Όντως έτσι έγινε. Μακάρι να έμενα Σαλονίκη για να έδινα το παρόν στο γήπεδο. Θεωρώ μεγάλη αχαριστία να είσαι δίπλα στο Παλέ και να μην πηγαίνεις εξαιτίας του Δαμιανίδη και του κάθε Δαμιανίδη. Ας μην ξεφύγω όμως.

Απόψε όλα πήγαν καλά. Τι είδαμε; Είδαμε μια ομάδα να παίζει σωστό μπάσκετ. Να ελέγχει τα ριμπάουντ, να τρέχει σε ανοιχτό γήπεδο και να βγάζει αιφνιδιασμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσουμε πολλά φάουλ που έφθειραν από νωρίς τους παίχτες της Μπανταλόνα. Η άμυνά μας ήταν δυνατή, είχε βοήθειες και ανάγκαζε τους Ισπανούς να βαράνε τρίποντα. Πολλά τρίποντα. Όπως εμείς στα Τρίκαλα. Η ομάδα έπαιξε ορθολογικά, είχε επιλογές και επέβαλε έναν ρυθμό που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι αντίπαλοι, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά χάθηκαν. Το φοβερό είναι ότι ήμασταν σταθεροί στην σταθερότητά μας. Εξίσου φοβερό ότι δεν μας βγήκε η ψυχή. Προσωπικά χάρηκα να βλέπω την ομάδα να αποδίδει καλό μπάσκετ. Επίσης, χάρηκα την μακαρονάδα με τα μύδια που έφαγα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Αλλά δεν καταλαβαίνω κάτι ρε παιδιά. Στα Τρίκαλα έπεσε ο γενικός και απόψε τον σηκώσαμε; Τι σκαμπανεβάσματα είναι αυτά; Προσπαθώ να καταλάβω αν όλο το βάρος έχει πέσει στην Ευρώπη. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Αλλά διάολε είσαι ο Άρης! Δεν μπορείς να επιλέγεις παιχνίδια και αν πράγματι ο Μπλατ έχει αποφασίσει να διακριθεί στην Ευρώπη δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Ας σκεφτούμε ότι ο τροπαιούχος πάει Ευρωλίγκα. Αν όμως για τον άλφα βήτα λόγο δεν πάρεις την κούπα τι κάνεις; Ανατρέπεις όλο το σκηνικό μέσω των play off; Κι αν τερματίσεις στην έβδομη ή όγδοη θέση; Αντίο ζωή. Μάλλον οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Πάντως, πριν λίγο καιρό λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το come back στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι ήταν απορροφημένοι στο να κράζουνε. Κάποιοι ακόμα είναι. Το κράξιμο είναι δυνατό χούι και δύσκολα φεύγει από πάνω σου. Ο Kanthar0s, όντας φύσει αισιόδοξος σε βαθμό αηδίας, πίστευε ακράδαντα ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα. Πλέον, μένει ένα ακόμα παιχνίδι, αυτό απέναντι στη Λε Μαν, για να δούμε τι θα γίνει στον όμιλο. Αν θες να είσαι μάγκας κερδίζεις και τερματίζεις πρώτος στον όμιλο χωρίς να σε νοιάζει τίποτα άλλο. Ε κάντο λοιπόν!

Υ.Γ.1. Ελπίζω στο ερχόμενο ματς με Πανιώνιο να μην σαπίσουμε.

Υ.Γ.2 Η μακαρονάδα με τα μύδια ήταν με κόκκινη σαλτσούλα.

17 σχόλια:

  1. Δεν έχω σχόλιο για το μπάσκετ, αλλά για τα μακαρόνια. Μόνο με κιμά και τυρί τα τρώω. Τα υπόλοιπα δεν τα πλησιάζω. Ιδιαίτερα ότι έχει σχέση με θαλασσινά .... μακριά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα φιλε, το αποτελεσμα δηλωνει πολυ μεγαλη εμφανιση. Δεν μπορεσα να δω το ματς, σιγουρα θα επαιξε φοβερα ο Αρης για να διαλυσει τη Μπανταλονα, λιγες μερες μαλιστα μετα το χαστουκι απο τα Τρικαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Της ανωμαλιας το αναγνωσμα.
    Δεν βγαζω ακρη μαυτη την ομαδα,εκει που με τρελαινει και θελω να σπασω τα παντα,ξαφνικα με ανεβαζει τοσο που δινω συγχωροχαρτι για οτι κακο εχω δει.Την καληνυχτα μου σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς αυτόν τον ΑΡΗ θέλουμε: που κάνει την Μπανταλόνα να φαίνεται Τρίκαλα και όχι τον ΑΡΗ που κάνει τα Τρίκαλα να φαίνονται Μπανταλόνα!

    Loco ο ΑΡΗΣ; piu loco εμείς!

    Vamos για Vitoria :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Kanthar0s όταν έρθεις πάνω έλα να πάμε στο Παλέ αλλά όταν κατέβω κ εγώ θέλω Μακαρονάδα... :) :)
    Η καλύτερη εμφάνιση φέτος.
    Ο κόσμος με εξέπληξε ευχάριστα...δεν το περίμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Reddragon θα έρθω μαζί με τον Μπαλαντέρ και θα φάμε τρελή μακαρονάδα. Όχι απαραίτητα με μύδια. Και ήταν και τεράστια πανάθεμα τα. Νέας Ζηλανδίας.

    Mike το αποτέλεσμα όπως σωστά λες δηλώνει μεγάλη εμφάνιση. Μακάρι να παίξουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια.

    Αλλά όπως λέει κι ο Foris άντε βγάλε άκρη με την ομάδα.

    Μακάρι αγαπητέ Πορτιάτη όλοι οι αντίπαλοί μας να φαινόντουσαν σαν τα Τρίκαλα, αρχής γενομένης από τον Πανιώνιο. Μην το κάνουμε πάλι ντέρμπι.

    Ο κόσμος έκανε το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φιλε κανθαρε καλημερα
    χορτασα μπασκετ και οχι μονο πηρες την διαφορα αλλα τους ξεφτιλισες
    θα το ξαναπω ενα τεραστιο μπραβο στον ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ που εχεις στον παγκο και κοσμει το ελληνικο μπασκετ
    απο την πρωτη στιγμη αν θυμασαι υπηρξα τρελλαμενος με την προσληψη μια και ανηκει στα δικα μου ματια στους πεντε κορυφαιους της ευρωπης
    ο αρης και καλα θα κανει να δει ευρωπη και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ γιατι το τρενο εχει χαθει απο το καλοκαιρι
    με τον ανεκδιηγητο ιταλο και μετα τον φωτακη με τις λανθασμενες επιλογες ο αρης εφτασε να μπαινει δεν μπαινει
    τη εκανε λοιπον ο μεγαλος πηρε τον ουολς και μεσα απο τους επισημους αγωνες και στο ειχα ξαναπει κανει προετοιμασια τελος
    και αμα θες τη γνωμη μου καλα κανει ο τροπαιουχος παει απευθειας ευρωλιγκα και μην ξεχνας του χρονου με μεγαλυτερα εσοδα
    επομενως μαζι του και να συνεχισει την προετοιμασια μεσο πρωταθληματος γιατι για εκτη θεση εισαι χλωμος
    καταπληκτικος ο ουολς σου προσδιδει αλλη ποιοτητα
    απο τους τρεις διεθνεις που εφερε δεν ξερω και εγω ποιος μονο ο κακιουζης αξιζει να μεινει τα υπολοιπα παιδια στο καλο
    καλημερα καλημερα καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημέρα παίδες, Kanthar0s είχες γράψει χθές στο blog μου: "Να σου πω την αλήθεια θέλω να κερδίσουμε αλλα να δούμε και καμιά βελτίωση. Να παίξουμε λίγο μπάσκετ."...Είχα πεί απο μέσα μου είσαι "τρελος" :D:D:D Ποιό μπάσκετ; Αλλά που να φανταστώ ότι η ομάδα χθές θα σκόρπιζε την Μπανταλόνα..Πιστεύω τα είδαμε όλα χθές και θέαμα αλλά και ουσία!!! Αφού μπορείτε ρε παληκάρια γιατί μας έχετε σκάσει φέτος!!!
    Τρέλανε μας ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ...Σταθερότητα απο εδώ και πέρα όμως όχι άλλο σκωτσέζικο ντούς....Για τον κόσμο τι να πείς...πραγματικά ένας υπέροχος ΛΑΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα σε ολους! τι τρελη νικη ηταν η χθεσινη! μας πηραν τα μυαλα. πολυ καλη αμυνα αλλα ειχαμε και καλες επιθεσεις και ευστοχια, αφου σε καποια στιγμη λεω σιγουρα αρη βλεπουμε (μετα τον ολεθρο του σαββατου)? ευτυχως φιλε κανθαρε ο κοσμος πηγε στο παλε και δε σταθηκε σε εγωϊσμους και μικροτητες για το ποιος φταιει για την παρουσια του αρη στην ελλαδα. προσωπικα αν ειχα δηλωσει ποτε αυτα που λενε καποιοι για ευθυνες δαμιανιδη δε θα ειχα μουτρα ουτε να παω αλλα ουτε να πω για τη χθεσινη μεγαλη εμφανιση και επιβλητικη νικη της αριαναρας!

    ας μας πουνε τωρα ποιος ευθυνεται για το χθεσινο? ο δαμιανιδης ή ο θεος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το είδα το παιχνίδι αλλά ήταν πολύ μεγάλη νίκη. Μπράβο στον Άρη. Πάντα τέτοια.
    Τα άλλα με τις μακαρονάδες και τα θαλασσινά τι τα ήθελες όμως; Πάνω που πάει να αγιάσει κανείς και να χάσει κανένα γραμμάριο, τσουπ, πάρε μια μαρινάδα να στανιάρεις. Κι άντε να τρέχεις στο Παλμιέ μπιστρό πρωινιάτικα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Animation κι εγώ όταν το έλεγα δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα κερδίζαμε με τριάντα! Χθες είδαμε μπάσκετ και αυτό που λες ισχύει: Αφού μπορείτε ρε παληκάρια γιατί μας έχετε σκάσει φέτος!!!

    Μια σταθερότητα θέλουμε και να βρούμε ρόλους για τον κάθε παίχτη.

    Pansofix κανονικά έτσι έπρεπε να είναι, αλλά σκέψου να πάμε κανά f4. Θα ψάχνουν εισιτήρια άτομα που δεν θα ξέρουν καν το ρόστερ της ομάδας. Τον Δαμιανίδη φυσικά μπορείς να τον κράζεις. Έχεις το δικαίωμα να το κάνεις ακόμα και αν εσύ ο ίδιος δεν στηρίζεις την ομάδα. Δεν λέω ότι δεν έχουν γίνει λάθη, ούτε ότι απαγορεύεται η κριτική. Αλλά οφείλουμε να σκεφτούμε κάποια πράγματα.

    Κωνσταντίνε ο Μπλατ πρέπει να μείνει. Η ομάδα μπορεί να πάρει την κούπα. Αν δεν την πάρει όμως; Αυτή η κούπα δίνει όραμα, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να καταρρεύσει.
    Σωστό αυτό που λες ότι κάνει προετοιμασία μέσα από τους επίσημους αγώνες. Δοκιμάζει πράγματα. Βέβαια το ίδιο έκανε και ο Κατσικάρης. Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε ένα ρυθμό. Όσο για τους τρεις διεθνείς ο Κακιούζης είναι λίρα εκατό. Οι άλλοι δυο ακόμα ψάχνονται. Βασικά κι εμείς τους ψάχνουμε.

    Αετόπουλο έχεις δίκιο είναι προκλητικό. Αλλά είμαστε καλοφαγάδες ρε γμτ. Τι να κάνουμε; Άσε που καθιερώθηκε πλέον. Κάθε φορά που θα βλέπω Άρη θα τρώω καλό φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. επιτέλους "ξεφτιλίσαμε" και εμείς κάποιον φέτος!:D
    όλη η ομάδα χθες λειτούργησε άψογα! πολύ θετική εντύπωση μου έκανε η απάντηση του Μπλατ όταν ρωτήθηκε πως καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε τόσο καλά την Μπανταλόνα, μια τόσο δυνατή ομάδα..είπε λοιπόν ότι όλη την δουλειά για το μπάσκετ την κάναν οι βοηθοί του, Πρίφτης και Δένδας, ενώ ο ίδιος μίλησε μόνο στην καρδιά των παιχτών! αυτό είναι πολύ σπουδαίο...τρομερό τεχνικό τιμ, με τεράστιο ηγέτη μόνο χαρές μπορεί να φέρει (ελπίζω από εδώ και πέρα έτσι να γίνει κιόλας!)

    Φίλς kanthare δεν πιστεύω πως συμβαίνει επιλογή παιχνιδιών από τον Άρη, η ιστορία και ο κόσμος μας και το μεγαλείο του προπονητή και των παιχτών μας δεν το επιτρέπουν...βέβαια, φυσικά και δεν είμαι σε θέση να βρω τι φταίει, αλλά αποκλείω την περίπτωση επιλογής παιχνιδιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια. Το καλύτερο σε όλη την υπόθεση του μπασκετικού άρη για μένα είναι πως αποδείχτηκε μια κακή παρένθεση σε βάθος χρόνου η άθλια εμφάνιση σας στο ΟΑΚΑ. Ελπίζω σε μια καλύτερη συνέχεια, όπως το ίδιο εύχομαι και στο Μαρούσι... λείπει πολυ απο το Ελληνικό μπασκετ η ανταγωνιστικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κανθαρε μην συγκρινεις τον φωτη με τον μπλατ ο αλλος παιρνει τιτλους οπου και αν παει και ο φωτης ριχνει ομαδες
    και οσο για το ρισκο που λες μα η ζωη ειναι ρισκο και κανει τους δυνατους τους πραγματικα μεγαλους να ξεχωριζουν
    τα λαθη ας τα δουν οι διοικουντες που εκαναν το καλοκαιρι ομαδα σαλατα
    και να εισαι σιγουρος οτι ο μπλατ ηδη γνωριζει τις κινησεις που πρεπει να κανει το καλοκαιρι
    επιμενω να δει την κουπα ο αρης γιατι μπορει και την ελλαδα να τη δει ως διοργανωση πειραματισμου
    και στο φιναλε δεν φταει αυτος
    και τον αρη για φετος μιλαω παρακολουθω την πορεια του απο την αρχη οχι τωρα απλα στην ευρωπη με γεμιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο στον Μπλατ για τις δηλώσεις του.

    Biologion δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος για την επιλογή παιχνιδιών. Για μένα ή αυτό φταίει ή το υλικό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικα.

    Μάγε όπου ανταγωνιστικότητα = χρήμα. Και μια που αναφέρεσαι στο Μαρούσι ο μπαμπάς Βωβός έχει τρελαθεί με τον υιο Βωβό επειδή ενώ έχουν οικονομικά προβλήματα αυτός ρίχνει λεφτά στο μπάσκετ!

    Κωνσταντίνε δεν συγκρίνω τον Μπλατ με τον Κατσικάρη σε καμία περίπτωση. Μακάρι να πάνε όλα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άσε τον Μπλατ και τον Κατσικάρη και πες αν σου άρεσε η θρεψίνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν το δοκίμασα ακόμα! Όταν το δοκιμάσω θα σε ενημερώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...