Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Απαιτούνται φρέσκα κουλούρια

Αν εξαιρέσουμε τις ντουντούκες που ακόμα ηχούν στα αυτιά μου σαν ένα τεράστιο σμήνος σφιγγών, μελισσών, σκνιπών και κουνουπιών δεν μπορώ να πω μέχρι στιγμής ότι έχω εντυπωσιαστεί. Μέτρια ματς, λίγα γκολ, λιγότερα πνευμόνια και ελάχιστες ατομικές ενέργειες. Θα μου πεις κάτσε ρε μάγκα τώρα ξεκίνησε το μουντιάλ. Σύμφωνοι, αλλά έχω την εντύπωση ότι η αποκαθήλωση για πολλά από τα λεγόμενα φαβορί είναι προ των πυλών. Δεν αρκεί η ποιότητα. Θες και αντοχές. Για να φτάσεις μακριά πρέπει να έχεις διάρκεια και σταθερότητα, αλλά οι ομάδες που είδα μέχρι τώρα δεν μου έδειξαν τέτοια στοιχεία.

Από τα φαβορί Γαλλία και Αγγλία χρειάζονται πολλά συστατικά ακόμα για να προχωρήσουν στην διοργάνωση. Οι μεν Ουρουγουανοί με την συμπαγή αμυντική γραμμή κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν, οι δε Αμερικανοί ισορρόπησαν το ματς και με όπλα την άριστη εφαρμογή του 4-4-2 (τακτική) και το αδιάκοπο τρέξιμο (φυσική κατάσταση) προβλημάτισαν τους Εγγλέζους περισσότερο από όσο περίμενε ο κόσμος. Δουλεμένη ομάδα οι Η.Π.Α. Καλά στοιχεία είχε και η Αργεντινή, η οποία έδειξε ότι το κατέχει το τόπι. Καλοί αυτοματισμοί, κάτω η μπάλα, κάθετο ποδόσφαιρο και υποδειγματική κυκλοφορία που άγγιζε το άριστο. Αλλά πόσο ισχυρό κριτήριο για συμπεράσματα αποτελεί η αντίπαλός της; Έβλεπα τους Νιγηριανούς και δεν μπορούσαν να κουνηθούν. Λες και ήταν ευχαριστημένοι με την μικρή έκταση της ήττας. Ωστόσο, το τεμάχιο θα μπορούσαν να το στάξουν. Πάντως, θεωρώ ότι ήταν η ομάδα με την χειρότερη φυσική κατάσταση από όλες τις υπόλοιπες που αγωνίστηκαν μέχρι στιγμής.

Χειρότερη κι από την δική μας. Με το που είδα στην τηλεόραση πως κατέβαινε η ομάδα έπνιξα την δυσαρέσκεια μου και ξέσπασα στην τσιπούρα που είχα ετοιμάσει. Καλά ρε Όθωνα γιατί εκτίθεσαι; Δεν είπαμε να πετάξεις τρία σέντερ μπακ μέσα; Που πας ξυπόλητος στα αγκάθια; Που πας με Καραγκούνη και Κατσουράνη; Με ποιο κριτήριο περίμενες ότι οι Σαμαράς και Χαριστέας θα ανταποκρινόντουσαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού; Επειδή έπιανε το ''κόλπο'' στα ματς με Μάλτες και Αρμενίες; Λάθος σύστημα από τον Γερμανό και το κυριότερο κακή διάταξη των παιχτών στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως ο Ρεχάγκελ περίμενε ότι μπορούσε να χτυπήσει το ματς και για αυτό έστησε με αυτόν τον τρόπο την ομάδα. Ίσως πάλι να υπερεκτίμησε τις δυνατότητές μας. Αλλά είμαι περίεργος να μάθω ποιο ήταν το κριτήριο της επιλογής του Σεϊταρίδη. Του Τζόρβα; Που ήταν ο Σάλπι; O Κυριάκος; Ο Πρίττας;

Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν είχε βάθος στην άμυνα, έτρωγε εύκολα την κάθετη, δεν υπήρχαν αλληλοκαλύψεις, είχε μέτρια αναπνευστικά αποθέματα, ενώ στην επίθεση χτίζαμε καμινάδες χωρίς να έχουμε τα τούβλα. Οι Κορεάτες εκμεταλλεύτηκαν τα παιδαριώδη λάθη μας, πέταξαν δυο μπαλάκια και αντίος. Η πίκρα μεγεθύνεται για τον απλό λόγο ότι οι Ασιάτες ήταν στα μέτρα μας. Φάνηκε ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις τους σε χρονική στιγμή που τους είχαμε κλείσει στην περιοχή τους. Αδυνατούσαν να διαχειριστούν την πίεση, αλλά για ποια πίεση μιλάμε; Αυτή του Σεϊταρίδη και του Σαμαρά; Μόνο ο Τζιόλης προσπάθησε, αλλά δεν αρκούσε. Στο επόμενο ματς περιμένω να δω διαφορετικά πρόσωπα, άλλο σύστημα και σίγουρα σωστότερη διάταξη. Διότι, στο συγκεκριμένο πιάστηκες κορόιδο Γερμανέ! Φέρθηκες σαν πρωτοεμφανιζόμενος και άπειρος. Γαμώ το κέρατο μου δεν κάνουμε πειράματα σε μουντιάλ. Ακολουθούμε την πεπατημένη. Τέλοσπάντων.

To σημερινού μενού περιλαμβάνει κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι. Επίσης, έχει δυο ματς που δεν θα τα χάσω. Ανυπομονώ να δω το Σερβία - Γκάνα που πιστεύω ότι θα παιχτεί ωραία μπάλα. Όσο για τα Panzer με τα καγκουρό θέλω να δω σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί η Γερμανία. Μήπως πλησιάζει η αποκαθήλωση και για αυτήν;

14 σχόλια:

  1. Απόλυτα εναρμονισμένο το μενού σου με το θέαμα που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Νηστίσιμο!
    Εμένα η Αργεντινή δεν μου άρεσε πάντως. Καλά για Αγγλία και Γαλλία δεν το συζητώ. Ανύπαρκτες. Το Μεξικό μία από τα γνωστά. ΗΠΑ και Νότια Αφρική καλές στα πλαίσια των γνωστών δυνατοτήτων τους. Ουρουγουάη βαρετά αδιάφορη. Νιγηρία, μάλλον θα περάσει δεύτερη. Νότια Κορέα: Αλήθεια μας νίκησε αυτή η ομάδα; Απόχή απ' όλες τις διοργανώσεις επί δεκαετία μπας και αλλάξει η γενιά και πνίξουμε τον πόνο μας.
    Εν ολίγοις στους τυφλούς βασίλεψε πάλι ο μονόφθαλμος. Δηλαδή η Αργεντινή. Όσο κακή και να ήταν, απ' όσες ομάδες είδαμε ως τώρα είναι η πιο ουσιαστική. Δεν με πείθει για τη συνέχεια αλλά δεν παύει να είναι η γνωστή απρόβλεπτη Αργεντινή και μπορεί στο επόμενο ματς να έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.
    Και μια πρόταση: Ο Ντιέγκο μήπως θα κοουτσάριζε καλύτερα μέσα από τα αποδυτήρια; Έχω πολλά χρόνια να δω σε πάγκο τέτοιο καραγκιόζη. Ο τελευταίος νομίζω ήταν ο Αλέφαντος! Κάνω μια πρόβλεψη: Κάτι θα γίνει με αυτόν στον πάγκο και θα γελάσουμε χοντρά. Τον βλέπω να σπάει ρεκόρ ποινής όλων των Μουντιάλ. Δεν μπορεί, κάποιο χοντρό καραγκιοζιλίκι θα κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κάνθαρε!!!

    την Αργεντινή εγώ την πιστεύω. Απλά χτες έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες! αλλά νομίζω ότι μπορεί να πάει μπροστά με το υλικό που έχει... Ακόμα και τα δεύτερα να κατεβάσει με μας δύσκολο το βλέπω... Τα δεύτερα της είναι κάτι Αγκουέρο και Μιλίτο....

    Καλά για μας πανικός... Αυτός ο Χαριστέας μας έχει σπάσει τα νεύρα... Τον σαλπιγγίδη τι τον βάζει αριστερό εξτρέμ;;; Τον Βύντρα στόπερ;;; Άντε αριστερά δεν έχεις κανένα, μόνο σπυρόπουλο, αλλά στόπερ δεν έχεις; Και που είναι ο Νίνης να σου κάνει το δημιουργικό παιχνίδι;;; Καλός ο Κάρα αλλά τα έχει τα χρονάκια του πλέον, δεν έχει τόσο πνευμόνι... αλλά από τον Πάτσα, μάλλον καλύτερος ο Κάρα...

    Τι να πω... Εδώ το μενού έχει πολύ διάβασμα και γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου... δυστυχώς τα ματς μόνο το βράδυ στις περιλήψεις... Καλή χταποδομακαρονάδα!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανθαρε μηπως ειναι η ιδεα μου μηπως καλπαζει η ζωηρη μου φαντασια
    αλλα γιατι εχω την εντυπωση οτι τον ιγκουαιν ο μονος ανθρωπος που καταφερε να τον ξευτιλισει ηταν ο σπορτκαστερ ο θεοφιλοπουλος
    και γιατι εχω την αισθηση οτι με τα δηθεν αστειακια και γελακια για τον ντιεγκο ηταν κακογουστα που στο φιναλε δεν του αξιζει δεν ειναι γελωτοποιος
    αδικος κυριοι προσπαθητε να φτασετε περιγραφες αγωνων των αμερικανων στο ΝΒΑ
    απλα οι ανθρωποι ειναι πολυ μακρια
    οπως και οι λατινοι
    τα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα Κανθαρε.

    Το πιο εκνευριστικο με την Εθνικη δεν ηταν ουτε το οτι εχασε, ουτε η εμφανιση, ουτε οι επιλογες Ρεχαγκελ (που με αφηνουν σχεδον αδιαφορο να πω την αληθεια). Ηταν ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι-πωλητες, οι οποιοι πλασαραν με τοσο αθλιο τροπο το προιον που λεγεται Εθνικη Ελλαδος. Πραγματικα εμετικοι. Με το ζορι να το κανουν να φαινεται ελκυστικο. Ειχαμε εφτα καλα λεπτα σε ολο το ματς και αυτοι, πιαστηκαν απο αυτο και ειπαν οτι δικαιουμασταν κατι παραπανω. Αλλα βεβαια: πως θα χτυπησουμε τηλεθεαση? Πως θα στελνουμε sms για να γινουμε γερμανοι προπονητες και να παιρνουμε μερος σε γελοιους διαγωνισμους? Πουλα εθνικη και κανε το ασπρο μαυρο.

    Κατα τα αλλα, αυτο το Μουντιαλ μπορει και να το θυμομαστε μετα απο δεκα χρονια μονο για τις εκνευριστικες σε σημειο ρατσιστικων αντιδρασεων βαβουζελες. Κι αυτο γιατι απο θεαμα....... Εδω να φανταστεις το καλυτερο ματς ηταν το Αγγλια-ΗΠΑ, τι μπορεις να περιμενεις μετα απ' αυτο? Ειδα και τις ΗΠΑ και συγκινηθηκα γιατι θυμηθηκα τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΦΑΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ, τον ξανθο ελληνοαμερικανο Alexi Lalas με το τραγισιο μουσι, που νομιζες οτι ακουει Pantera μες τον αγωνιστικο χωρο. Αλλες εποχες.......

    Παντως αυτο το Μουντιαλ πρεπει να το παρει η Αργεντινη. Αφ ενος για να δικαιωθει ο κορυφαιος ποδοσφαιριστης στον πλανητη αυτη τη στιγμη, αφ ετερου για να τους τρελανει ολους ο Ντιεγκο. Καραγκιοζης ξεκαραγκιοζης, ειναι θεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μέχρι στιγμής έχω απογοητευτεί από το μουντιάλ. κακή μπάλα, φασαρία από τις ντουντούκες και απουσιά χρόνου ή σκορ, ακόμα και στις καθυστερήσεις του ματς.

    Η εθνική μας βέβαια ήταν ακόμη πιο απογοητευτική, μας βλέπω να κατακτάμε τα αρνητικά ρεκόρ το ένα μετά το άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κανθαρε σε ψαχνει ο μποτρινι.μαλον για να σου κανει μυνηση χαχαχα
    για την εθνικη απο την αρχη που ηρθε ο ρεχαγκελ ετσι επαιζε κι ετσι παιζει.χαλια δηλαδη.απλα το 2004 πεταχτηκε μεχρι το περιπτερο ο θεος για τσιγαρα,επιασε και την κουβεντα στο δρομο με καναδυο αγιους κι αργησε να γυρισει στο ποστο του με αποτελεσμα να γινουν καποιες ψιλομαλάκιες τις οποιες αργοτερα οπου βρει ευκαιρια τις διορθωνει.
    απο το μουντιαλ θα σταθω μονο στον παιχτη της αμερικης αλτιντορ που το λιγο που τον ειδα πραγματικα μου αρεσε.πηγη κινδυνου ο πιτσιρικας αλλα ειχε διπλα του εμπειρους παιχτες και σοβαρο προπονητη που επαιζε με συστημα.αν τον επερνε ο θειος μαλον θα ακομα θα τον βριζαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αρχικα θα συμφωνησω οτι αυτο με τις ντουντουκες ειναι κατι το αδιανοητο, οσο περνανε οι μερες συνειδητοποιω οτι βλεποντας τους αγωνες δεν τις αντιλαμβανομαι και αυτο δεν ειναι καλο σημαδι και για το αυτι μου...οσο για τα ματς μεχρι στιγμης πολυ μετρια πραγματα! ισως μονο η αργεντινη εδειξε ποιοτητα και η ουρουγουαη (φορλαν speaking)...οσο για τα δικα μας τα εγχωρια η ελλαδαρα με εξεπληξε μολις ειδα τον πινακα με συστημα 4-4-2 αναρωτηθηκα μηπως μπερδεψαν τις καρτελες? που ειναι η αβυσσαλεα αμυνα μας με πενταδα στην αμυντικη γραμμη? και φυσικα το πληρωσαμε, μας γλεντησαν οι σχιστοματηδες ασε που φαγαμε και τη σκονη τους...αν και ειχαμε καποιες καλες ευκαιριες ειδικα στην αρχη με τοροσιδη και μετα με και γκεκα!!! τελοσπαντων στις επαλξεις για το επομενο ματς την πεμπτη αλλα και καθε μερα γιατι απο μπαλα αλλο τιποτα αυτες τις μερες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνθαρε χάλια ποδόσφαιρο βλέπουμε από όλους.
    Τώρα για την Εθνική μας... Πήγε και πήρε Σεϊταρίδη, Τζιόλη μην πω και άλλους, που ούτε στις ομάδες τους δεν παίζουν. Μου βάζει τον Βύντρα βασικό που τον βρίζουν όλοι. Μόνο στον Ρεχάγκελ αρέσει. Έχει κολήσει με τον Τοροσίδη να τον βάζει αριστερά. Λες και δεν μπορεί να βάλει τον Σπυρόπουλο αριστερά και να βάλει τον Τοροσίδη στη θέση του. Ο Σαμαράς είναι ένα χάλι μαύρο. Ανήκει στην μάρκα παιχτών 3Α!
    ΑΜΠΑΛΟΣ, ΑΤΕΧΝΟΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΣ!!! Το ίδιο και ο Αχρηστέας! Άλλα τόσα θα φάμε από τη Νιγηρία με αυτήν την ενδεκάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Κάνθαρε!

    Καταρχάς είναι απαράδεκτη η ώρα 14:30-16:00 για μπάλα! Διότι ενσκύπτει το δίλημμα "καφές ή μπύρα ή ούζο;" Δύσκολα βρίσκεις απάντηση και μετά καταλήγεις με δύο φρέντο - τρία μπιρόνια και δυο καραφάκια μαζί με διάφορα μεζεκλίκια σε σημείο που να μην σε ενοχλούν πια οι (εξαντλητικές) σφήκες/βαβουζέλες...

    Α, ναι έπαιζε και η εθνική...
    Τώρα τι να πει κανείς; Είναι τουλάχιστον εκνευριστικό να έχουν οι πάντες καθαρότερη εικόνα εκτός του 70άρη γερμανού! Μάλλον τον έπιασαν τα καλά του ΔουΝουΤου και πρέπει να κάθεται (δεν σηκώνεται πλέον - μόνο κάθεται) στον πάγκο για καμιά δεκαριά χρόνια ακόμα... ο κακομοίρης!
    Όσο για κάποιους παίκτες μας: εκεί κάτω έχει κάτι ωραίες θάλασσες τίγκα στους καρχαρίες, δεν πάνε για καμιά βουτίτσα να δροσιστούνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παίδες, στις αναλύσεις σας να λάβετε υπ' όψη σας και το τί στοίχημα παίζεται ...κατα Σιγκαπούρη μεριά!

    Η Αργεντινη έβαλε ένα τεμάχιο και τέλος, μετα έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι! Όχι, όμως, επειδη δεν μπορούσε περισσότερα!
    Προφανως επειδη στη Σιγκαπούρη την έπαιξαν τα λαμόγια με ένα γκολ πλεονέκτημα της Νιγηρίας, και τίναξαν τη μπάνκα!

    Σας λέω, μακρια και απ' τη Βραζιλία που την παίζουν με πλεονέκτημα ένα γκολ! Θά 'ρθει 1-0 και θα χάσετε λεφτα! (Πράγμα που έγινε αρκετες φορες πριν το Μουντιάλ φέτος, στα διεθνη φιλικα.)

    Γενικα οι λατινοαμερικάνικες είναι (ή έχουν εξελιχθει σε) απατεωνο-ομάδες.
    Οι ευρωπαϊκες αντίστοιχες είναι κάτι Πολωνίες και κάτι Βέλγια... κι όχι πως οι άλλες πάνε πολυ καλύτερα. Πχ, ποιος μου λέει εμένα ότι η Ολλανδία, που την παίζουν άσσο με 1.40, δεν θα έρθει ισοπαλία; (Ευρωπαϊκες ...αβροφροσύνες! Και οι ...αγγλοσαξωνικες ευγένειες: τό 'πνιξε καλα το κουνελάκι ο τερματοφύλαξ της Αγγλίας!)

    Υγ: Η εθνικη μας; πίκρα! Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστός ο Πορτιατης!! Ρε, το συκώτι μας ρε:)

    Σήμερα, πέμε για 0-0 στο βραδινό!

    Καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Μουντιαλικό μενού περιλαμβάνει ΜΟΝΟ σούπα. πήξαμε στις σούπες ματς ρε κάνθαρε. Το μόνο καλό παιχνιδι μέχρι τώρα ήταν αυτο του Μεξικού με την Νότια Αφρική.
    Για την Γερμανία ε, εντάξει, με έναν σάκο του μποξ έπαιζε που η άμυνα της θύμιζε του ΠΑΟ στο καμπ νού όπου την είχε στήσει ο μετρ Μαλεζάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ζητώ συγνώμη που που δεν απάντησα στα σχόλια σας, αλλά έχει ελαχιστοποιηθεί κάπως ο ελεύθερος χρόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. re file symfoni na se rotiso kati pos ginetai na valo ena video st keimeno mou apot youtube xoris n xreiastei nat katevaso apot youtube kai na t anevaso kseris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...