Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τι γίνεται στον Ηρακλή;


Υ.Γ.1 Διαβάστε το κατατοπιστικό άρθρο του Αντώνη Πανούτσου.

Υ.Γ.2 Η ομάδα δέχεται πόλεμο; Aν ναι, από ποιον και γιατί;

16 σχόλια:

  1. Για Ηρακλή δεν έχω μυρωδιά, περιμένω να μάθω από σένα.

    Ωραίο ρελόι, το θέλω κι' εγώ! Διαβάζω ήδη τη help page.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς:

    WordPress
    You can not use ClockLink. Embed tags can not be used on this site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Κουβανέ δεν σου κρύβω ότι δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου. Υπάρχουν κενά στον φάκελο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το σημαντικό ζήτημα είναι γιατί υπάρχουν κενά; Πολύ απλά κάποιοι ξέρουν να σηκώνουν γιακάδες, αλλά δεν αγνοούν πως να διοικούν. Και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν ενδιαφέρονται και πολλοί για το θέμα.

    Υπουργέ μου μην νομίζεις ότι κι εγώ κατέχω το θέμα πλήρως. Η πλάκα είναι ότι όσο και να προσπαθήσω οι Ηρακλειδείς βρίσκονται σε σύγχυση και δεν μου το δίνουν να το καταλάβω. Το κείμενο του Πανούτσου με καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό. Από κει και πέρα δεν φταίει καμιά Αθήνα για την κατάντια της ομάδας. Το λέω αυτό επειδή ακούστηκε από διάφορους. Ας σταματήσουμε να ψάχνουμε για άλλοθι και εχθρούς κι ας δούμε την αλήθεια κατάματα.

    Για να μην μακρυγορώ: αν ήμουν φίλος του Ηρακλή θα ακολουθούσα τον Ρέμο σε όποιο κέντρο τραγουδούσε, θα έπινα το ποτάκι μου και μετά θα του πετούσα στο κεφάλι την εξάδα αυγά που θα είχα μαζί μου.

    Όσο για το ρελόι λυπάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πιστεύω ότι θα πέσει τελικά ο Ηρακλής.Έχουν καλυφτεί πολύ χειρότερες καταστάσεις στο παρελθόν.Πόσο μάλλον μετά την κατακραυγή..

    Εννοείται ότι το δάχτυλο πρέπει να δείξει την διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ηρακλής καλείται να πληρώσει, με τον υποβιβασμό του, μια πολιτική «εξυγίανσης» που ποτέ δεν έγινε και ποτέ δε θα γίνει γιατί απλά εξυγίανση και υποταγή του αθλητισμού στο κέρδος με την επιχειρηματική δράση είναι πράγματα αλληλοαναιρούμενα.

    Η πραγματική εξυγίανση προϋποθέτει την κατεδάφιση αυτού του σάπιου οικοδομήματος, που έχει ως πυλώνες και στηρίγματά της επιχειρηματικούς ομίλους και παράγοντες που βρίσκονται πίσω από κάθε διαπλοκή και εντάσσουν σε αυτές τις επιχειρηματικές διαπλοκές το ποδόσφαιρο ως συνιστώσα ή θυγατρική.

    Η πραγματική εξυγίανση προϋποθέτει την εκπαραθύρωση όλων αυτών των παραγόντων, των επιχειρηματιών, που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σαν επιχείρηση, είτε πουλώντας θέαμα, είτε στήνοντας παιχνίδια, είτε ξεπλένοντας μαύρο χρήμα, είτε εξαργυρώνοντας την αγάπη χιλιάδων οπαδών για τα σωματεία τους, προκειμένου να διαμορφώσουν λαϊκό προφίλ ώστε να τους ανοίγονται προοπτικές στους οικονομικούς σχεδιασμούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Δ εθνική έπρεπε να γράφει ο τείχος...

    Στο τι θα γίνει η απάντηση βρίσκεται στο αν η κυβέρνηση θα αντέξει τις πιέσεις της uefa ώστε να μην ρίξει τον ΗΡΑ και να μην έχει τράβαλα και ακταστροφές...
    Στην κατάσταση που βρισκόμασταν δεν βλέπω να μπορούμε να αντιδράσουμε στην Uefa άρα βλέπω τον Ήρα στην Δ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ δεν ξέρω αν τελικά ο Ηρακλής θα καταφέρει να τη γλιτώσει. Αλλά αρχίζει να διακρίνεται, έστω και αμυδρά, το σχέδιο που εξυφαίνεται και αφορά στη συρρίκνωση των λεγόμενων "τρίτων δυνάμεων" του ποδοσφαίρου. Με άλλα λόγια στους δύο τρίτος δεν χωρεί. Δεν φτάνουν τα φράγκα για να βγαίνει και τρίτο μερδικό ρε αδερφέ.
    Τώρα, εκείνο που έχει μείζονα σημασία είναι αν το σχέδιο αυτό βρίσκει έδαφος να εφαρμοστεί εκ των έσω αυτών των "τρίτων δυνάμεων". Λόγου χάρη ο κύριος Ρέμος και οι συν αυτώ πόσο "βοήθησαν" να γίνουν κάποια πράγματα τόσο λάθος ώστε να είναι αρκετά για να οδηγήσουν τον Ηρακλή στον αφανισμό; Μήπως όσο βοήθησαν και οι κύριοι Θανόπουλοι, Αθηνίδες, Γρανίτσες (με το γκρέμισμα της Ν. Φιλαδέλφειας) και λοιποί την ΑΕΚ να ακολουθήσει παρόμοια πορεία, με τη διαφορά ότι στο παρά πέντε -και προς το παρόν- εκείνη κατάφερε να τη γλιτώσει; Τα φράγκα είναι λίγα για να μοιραστούν σε πολλά μερίδια αλλά πάνω απ' όλα οι πελάτες που διαφεύγουν σε τριγύρω μαγαζιά αφαιρούν δυναμική από τα πολυκαταστήματα. Μια καλή απαλλοτρίωση θα ωφελήσει τους λίγους αλλά εκλεκτούς και κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη να την ξεκινήσει. Δεν λέω ότι ντε και καλά όσοι έπεσαν στη λούμπα και έριξαν και τις ομάδες τους το έκαναν από ταπεινά κίνητρα. Κορόιδα πιάστηκαν, πολύ απλά, γιατί είχαν μεσάνυχτα για τη μπόχα που αποπνέει ο συγκεκριμένος χώρος. Άλλωσε ξεχνάει κανείς ότι πολλά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρωπότητα έγιναν στο όνομα μιας μεγάλης αγάπης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παντως ειλικρινα δε νομιζω πως ο ηρακλης ειναι ο μονος που βρισκεται σε αυτη την κατασταση και αφου ανοιγουν τους δικους του φακελους ας ανοιξουν και αλλων ομαδων που εχουν χρωστουμενα και αλλα πολλα που ειναι επιλειψημα...περισσοτερο σαν εξιλαστηριο θυμα μου φαινεται η γρια!!! δεν ξερω αν τελικα θα πεσει παντως ο τρεμος πρεπει να παρει δρομο γιατι μονο πισω τους κραταει και νομιζω πως ευνοειται κιολαςμε το να πεσει οχι μονο στη β εθνικη αλλα και παρακατω ο ηρακλης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "δυστυχώς" το αίσθημα δικαίου που έχω μου λέει πως δεν πρέπει να πέσει ο Ηρακλής. για άλλους τράπεζες ανοίγουν κυριακάτικα κλπ κλπ. Από την άλλη βέβαια, δεν διορθώνεις ένα λάθος κάνοντας ένα άλλο, αλλά μια ζωή έτσι δεν γίνεται;

    Τώρα για τους ηρακληδείς, ήρεμα ρε παιδιά (με τα σπασίματα εννοώ). Τα καημένα τα αμάξια του απλού πολίτη τι σας φταίγαν; Για το ότι ξαφνική αποφασίστηκε μια πορεία και παρέλυσε η πόλη δεν με πειράζει, μαζί σας, αλλά αν θέλετε να κάψετε κάτι μάλλον αλλού πρέπει να πάτε, σε άλλα γραφεία και όχι στο μουσείο αθλητισμού!

    Γενικά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να επικρατεί ψυχραιμία, όσοσ τετριμένο και αν ακούγεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jorge DeVille καλωσήρθες!
    Έχεις δίκιο ότι έχουν κουκουλωθεί χειρότερες καταστάσεις στο παρελθόν. Μένει να δούμε τι θα γίνει και ποια θα είναι η αντίδραση του Ρέμου στην κατάληξη της όλης ιστορίας.

    Αliatas είσαι πολύ μπροστά.

    Μάγε αυτό είναι ένα θέμα που με προβληματίζει. Άλλοι λένε ότι θα πέσει στην Β', άλλλοι λένε ότι θα πέσει στην Δ'.

    Αετόπουλο ο παραλληλισμός που επιχείρεις με την ΑΕΚ έχει δόση αλήθειας. Τελικά αν επικρατήσουν τα ισχύοντα και πέσει η ομάδα ίσως είναι προς όφελος της ομάδας. Θυμάμαι τον ευατό μου στην περίπτωση του Άρη όταν ήταν να υπαχθεί στο περιβόητο άρθρο 44 που ήμουν από τους λίγους που εξέφραζα την απορία μήπως πρέπει να πέσουμε Δ' για να καθαριστεί το τοπίο και να ξεβρωμήσει ο τόπος.

    Πανσοφίξ το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Όσο για το αν είναι εξιλαστήριο θύμα δεν το γνωρίζω. Ο φάκελος έχει κενά, απλά δεν ξέρω αν αυτά είναι πραγματικά ικανά για να τον ρίξουν. Σε προηγούμενες καταστάσεις δεν θυμάμαι πάντως παρόμοια αντιμετώπιση. Η πλάκα είναι ότι ο Κομπώτης, ο ΟΦΗ και διάφοροι άλλοι τρίζουν ήδη τα δόντια τους.

    Bilogion σωστά μιλάς. Βασικά αν θέλουν να κάψουν κάτι ας πάνε μια βόλτα από τον Ρέμο. Νόμιζε ο άνθρωπος ότι τα πράγματα θα ήταν εύκολα και θα τον λατρεύανε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πίστα Αντωνάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Κάνθαρε!!

    Δεν γνωρίζω επί του θέματος αλλά είμαι σίγουρη πως θα το μάθουμε στις επόμενες μέρες από 'σενα!! Πέρασα απλά για να πω μια καλησπέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την καλησπερα μας και απο εμας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξερω αν ο Ηρακλης πεσει, δεν ξερω αν εχει πληρη φακελο (που μαλλον εχει δηλαδη), δεν ξερω αν τον πολεμανε (που τον πολεμανε μαλλον αλλα οχι για διαφορους ιδεαλιστικους λογους που αρεσκομαστε καμια φορα να υποστηριζουμε για τις ομαδες μας, οτι τις κυνηγαει το συμπαν), δεν ξερω καν αν υπαρχει εστω και μια προσωπικοτητα μες στον Ηρακλη αυτη τη στιγμη που εχει τις ικανοτητες, τη θεληση, την τιμιοτητα (οση τιμιοτητα μπορει να εχει καποιος που ασχολειται με το ποδοσφαιρο) και το οραμα για να συσπειρωσει γυρω του τον κοσμο και να βγουν απο το τελμα ισως και του υποβιβασμου.

    Αυτο που ξερω σιγουρα και απο την προηγουμενη εμπειρια μου απο τον ΑΡΗ, ειναι οτι ο κοσμος του Ηρακλη σε αυτη την προσπαθεια, θα ειναι Μ-Ο-Ν-Ο-Σ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Kanthare, εδώ ο προσφάτως εξαφανισμένος απ' τις μπλογκογειτονιές.

    Δεν έχω ασχοληθεί επισταμένως με την περίπτωση του Ηρακλή.

    Έχω να καταθέσω όμως πως αν τιμωρηθεί με υποβιβασμό, ορθώς να γίνει (αν δεν πληροί κάποιες πάγιες προϋποθέσεις) αλλά να ισχύσει το ίδιο σε όλες τις παρόμοιες υποθέσεις.

    Όχι σαν τα Γιάννενα που (ορθώς) υποβιβάστηκαν τότε μόνο που ο νόμος σταμάτησε να ισχύει μετά.

    (Πως; Δεν σταμάτησε να ισχύει; Δηλαδή ήταν όλοι νομιμότατοι;)

    Επιλεκτική τιμωρία ισοδυναμεί με αδικία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την καλημέρα μου σε Θεά και Cosmara!

    Αγαπητο Φάντασμα συμφωνώ απόλυτα ότι ο Ηρακλής είναι μόνος του! Το μόνο σίγουρο αυτό είναι.

    Μπαλαντέρ όντως επιλεκτική τιμωρία ισοδυναμεί με αδικία. Στην περίπτωση του Ηρακλή είναι όντως επιλεκτική η τιμωρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...