Υ.Γ.1 Πώς (πρέπει να) νοιώθουν οι Έλληνες (εργαζόμενοι) όταν τους λένε ότι πρέπει να δουλέψουν για να πληρώνουν τις αναπηρίες του κράτους, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι του Δ.Ν.Τ. και οι Έλληνες πολιτικοί γεύονται τους καρπούς μας και λειτουργούν με διαφορετικά κριτήρια από αυτά του κοινού συμφέροντος; Πώς (πρέπει να) νοιώθουν οι Έλληνες (εργαζόμενοι) όταν τους λένε ότι πρέπει να δουλέψουν περισσότερα χρόνια για να λάβουν μικρότερες συντάξεις, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι του Δ.Ν.Τ. θα αποσυρθούν στα πενήντα τους και θα πάρουν εξαψήφια σύνταξη, ενώ παράλληλα οι Έλληνες πολιτικοί δεν αποσύρονται ποτέ και παίρνουν συνεχώς συντάξεις και ''συντάξεις''; Πώς (πρέπει να) νοιώθουν οι Έλληνες (εργαζόμενοι) όταν χωρίς ουσιαστική καθοδήγηση και με όπλο το φιλότιμο (προσπαθούν να) κάνουν καλά τη δουλειά τους, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι του Δ.Ν.Τ. και οι Έλληνες πολιτικοί τρέφονται από το φιλότιμο των Ελλήνων και αποτυγχάνουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους; Πώς πρέπει (να νοιώθουν) οι Έλληνες (πολίτες) όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, όταν δεν θέλουν να καταλάβουν ότι τα δικαιώματά τους πηγάζουν από την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς πάσα κατεύθυνση, όταν γνωρίζουν άπαντες ότι η πλέον ορθολογική λύση είναι η συρρίκνωση του Δημοσίου -που όλοι ευαγγελίζονται, αλλά ουδείς τολμά να εφαρμόσει- κι όταν αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η χώρα έχει γνωρίσει προ πολλού ηθική και κοινωνική χρεωκοπία; Ορίστε και μια εύλογη απορία προς δυνατούς λύτες: τι μερίδιο ευθύνης αναλογεί στους Έλληνες ψηφοφόρους;
Υ.Γ.2 Εντούτοις, τι είδους πολίτες είμαστε; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, όμως, η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από εύκολη. Οι Έλληνες πολίτες είναι οι πλέον υπερκαταναλωτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πιο σπάταλοι. Πρώτοι σε κατά κεφαλήν κατανάλωση νερού και ενέργειας. Σε κατά κεφαλήν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σε ιδιοκτησία και χρήση κινητών. Σε ιδιοκτησία πρώτης και εξοχικής κατοικίας. Σε κατανάλωση οικονομικών αγαθών. Σε χορήγηση δανείων. Σε κατανάλωση και χρήση τσιγάρων. Σε κατανάλωση και χρήση φαρμάκων και αντιβιοτικών. Σε παχυσαρκία. Επιπλέον, βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις σε διαχείριση υδάτινων πόρων, διαχείριση στερεών αποβλήτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση και αποταμίευση. And the list goes on. Εν τέλει, τι είδους πολίτες θέλουμε; Στο σχολείο κυριαρχεί η βαθμοθηρία, η οποία κατά την ενήλικη ζωή μετουσιώνεται σε ρουσφέτι και ψηφοθηρία. Ποια είναι η αντίδραση του Έλληνα πολίτη; Να κράξει το κράτος. Όταν φτάνεις στο σημείο να θεωρείς το κράτος ως εχθρό σου, τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι υποβόσκει βαρύνουσα κρίση. Κοινωνική κρίση. Ηθική κρίση. Αξιακή κρίση. Θλιβερό. Πραγματικά θλιβερό. Πού ακριβώς εντοπίζεται η ηθική, η ικανότητα, το συναίσθημα, η γνώση και η θέληση;
Υ.Γ.3 Μιλάς για πατρίδα και σε βαφτίζουν εθνικιστή. Κι έχεις τους πολιτικούς να κρατιούνται με νύχια και με δόντια από την καρέκλα και να σκέφτονται το ατομικό και κομματικό συμφέρον. Ποιος τη χέζει την πατρίδα; Εντούτοις, πώς έκατσαν στην καρέκλα; Τους πήραν οι φίλοι τους τσάρκα στα έδρανα της Βουλής και τους παλούκωσαν με το ζόρι; Όχι, βέβαια. Ο ελληνικός λαός τους τοποθέτησε με την ψήφο του. Πώς έγινε ο Τζέφρυ Πρωθυπουργός; Του έπιασε το χέρι η σύζυγός του και η μητέρα του και τον οδήγησαν μία ωραία πρωία στο Μαξίμου; Δεν θέλω κουταμάρες. Ο ελληνικός λαός τον επέλεξε, έστω κι αν δεν είναι ο καταλληλότερος. Σχολιάζεις τους παράνομους μετανάστες και σε χαρακτηρίζουν ρατσιστή. Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένα δωμάτιο που χωράει δέκα νοματαίους κι έχουν εισχωρήσει εκατό δεν μας αφορά. Δεν πειράζει: η χρονική στιγμή που θα αντιστραφούν οι ρόλοι και θα
Υ.Γ.4 Αν στη χώρα μας φορολογούσαν την ηλιθιότητα θα ήμαστε πάμπλουτοι. Ωστόσο, υποθέτω ότι κάποιοι θα (εξ)ασκούσαν την τέχνη της φοροδιαφυγής. Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι κάποιες φορές νοιώθω περίεργα. Σκέφτομαι πόσο άτιμοι είμαστε και ειλικρινά με πιάνει το παράπονο. Ζούμε στην πιο όμορφη, στην πιο ευλογημένη, στην πιο πλούσια χώρα. Δυστυχώς, έχουμε καταφέρει -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να καταστήσουμε αυτό τον τόπο ανάξιο του λόγου μας. Έχουμε επιτύχει τον υποβιβασμό του. Σπεκουλάρω τις δυο τελευταίες προτάσεις και αναρωτιέμαι: ''Τι παπαριές γράφεις ρε Κάνθαρε;''. Μια χαρά είναι η Ελλάδας μας. Οι Έλληνες έχουν το πρόβλημα. Δεν τρώγονται με τίποτα. Πιο πιθανό είναι να γίνει ο Μπέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να στήνει τις εκλογές, παρά να βάλουν μυαλό οι Έλληνες. Όχι ότι ο τωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει κάτι καλύτερο, αλλά τέλος πάντων. Αισθάνομαι ως ένας άνθρωπος που ελίσσεται μέσα από ένα πλέγμα μαλακίας. Αισθάνομαι ως ένας άνθρωπος που έχει εγκλωβιστεί στη λίμνη των ηλιθίων. Και είναι απύθμενη η άτιμη. Τουλάχιστον το ίδιο αισθάνονται και οι W.A.S.P.
Υ.Γ.5 Η απάντηση στο κουίζ της προηγούμενης ανάρτησης είναι ο Έντερ της Α.Ε.Κ. Λεβεντόπαιδο και ρεαλιστής.
Ο Μπέος πρόεδρος της δημοκρατίας...φαντάσου πως θα γίνει η χώρα μας μετά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τον φίλο μας τον Έντερ, πραγματικά λεβεντόπαιδο και ταπεινός και ρεαλιστής. Είναι ρε παιδί μου να ξέρεις που είναι τα όρια σου. Ακόμα γελάω με τις δηλώσεις του.
Το Υ.Γ1 με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Mlk egrapses.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞερεις τι λεω να κανουμε εστω και για μια μερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σταματησουμε τη δουλεια, αργια και ετσι να ουμε (που θα λεγε και ο Μακαρος). Να παμε ολοι στις παραλιες να βαλουμε μουσικη και να αρχισουμε να χορευουμε. Ολοι ομως... ουτε απεργιες ουτε τιποτα. Παραλια απο το πρωι μεχρι το αλλο πρωι, γλεντι, τραγουδι και χορος (το μπαλαμουτι εννοειται, γι' αυτο δεν το εγραψα). Μας πουλανε τρελα αυτοι θα τους πουλησουμε και εμεις!! :P
Μικρέ Σκάουτερ, δεν νομίζω ότι με τον Μπέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας η κατάσταση θα είναι χειρότερη από ότι είναι τώρα. Ούτως ή άλλως ο θεσμός είναι της πλάκας. Μια μαριονέτα κάνει πιο πολλές δουλειές. Εξάλλου, ο Μπέος θα δώσει νέα διάσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ ανώνυμε. Κι εσύ.
Μανόλο, στέκομαι στο μπαλαμούτι. Τι όμορφη εποχή είναι το καλοκαιράκι. Πω πω πω πω. Φωτιά. Από κει και πέρα, Το πρόβλημα είναι ότι αυτή την τρέλα που μας πουλάνε, εμείς τους την δώσαμε. Όλοι είμαστε συνένοχοι για την κατάντια μας. Όλοι. Και πρώτοι και καλύτεροι οι Έλληνες ψηφοφόροι. Διαπράττουν συνεχή εγκλήματα κατά της Ελλάδος. Και έπεται συνέχεια με τον Σαμαρά στην καρέκλα.
Υ.Γ. 4 - Εδώ δε συμφωνώ. Το φαινόμενο της ανθρώπινης ηλιθιότητας είναι παγκόσμιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε νομίζω ότι ο μέσος Άγγλος, Σουηδός, Γερμανός, κτλ, έχει υψηλότερο IQ από το μέσο Έλληνα. Απλώς έχει κάτι στη χώρα του που στη δική μας λείπει: ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Και ένα έθνος το οργανώνει η κυβέρνηση.
Το αν η οργάνωση συνεπάγεται και την ευτυχία -αυτό δεν είναι το μεγάλο ζητούμενο?- είναι άλλο μεγάααλο θέμα.
Να αναφέρω π.χ. ξανά την Σουηδία με την πολύ καλή κρατική οργάνωση και το πολύ υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών?
Όπως και να 'χει... Ο δρόμος πιστεύω για την όποια αλλαγή είναι από μέσα προς τα έξω...
προσυπογράφω σχεδόν κάθε σου πρόταση με κλάμα ψυχής...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμπρός να φορολογήσουμε την ηλιθιότητα λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτοί που θα φοροδιέφευγαν θα ήταν τότε έξυπνοι ή ηλίθιοι;
Νομίζω Κάνθαρε οτι μια χαρά έξυπνοι είμαστε οι Έλληνες. Αλλά είμαστε τεμπέληδες κι αμελείς.
Σαν τους έξυπνους μαθητές που το παίρνουν πάνω τους είμαστε και τελικά τους ξεπερνούν όλοι.
Σκοτεινέ Σεφ δεν αναφέρομαι σε ΙQ. Κάποιος μπορεί να είναι εξυπνότερος από τον Αινστάιν και να είναι γαιδούρι. Να περνάει με κόκκινο. Να πετάει τα σκουπίδια του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Να σπρώχνει τον συμπολίτη του για να μπει στο μετρό. Να κλέβει την θέση στην ουρά της τράπεζας. Επαναλαμβάνω ότι δεν αναφέρομαι στο πόσο γρήγορα και εύκολα μπορεί ο Έλληνας να λύσει ασκήσεις των μαθηματικών ή της φυσικής. Η πικρή αλήθεια είναι ότι κοινωνικά και πολιτικά είμαστε ηλίθιοι. Κι αυτό φαίνεται στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητας. Το λυπηρό είναι ότι η ηλιθιότητα κάνει μπαμ. Φαίνεται. Προκαλεί. Όσο για την οργάνωση και την ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης σε αυτό το θέμα σου απευθύνω μια ερώτηση: ποιος την ψηφίζει την κυβέρνηση; Ποιος την ψυφίζει εδώ και πολλές δεκαετίες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛύχνε, άστα να πάνε. Κυριολεκτικά κλάμα ψυχής.
And, περί εξυπνάδας έγραψα παραπάνω. Όπως είπα στον Σκοτεινό Σεφ, στα τριπλά ολοκληρώματα και στις ταλαντώσεις μπορεί να είμαστε σούπερ, αλλά αδυνατούμε να φερθούμε ηθικά και σωστά εντός κοινωνικού συνόλου. Κι αν για αυτή τη συνέπεια φέρει ευθύνη η εκάστοτε κυβέρνηση ρωτώ για πολλοστή φορά: την κυβέρνηση ποιος την ψηφίζει; Μόνη της παλουκώνεται στη Βουλή; Ο λαός την εκλέγει με την ψήφο του. Ένας λαός που μετά την μεταπολίτευση έχει ξεσαλώσει. Είτε φέρει την ιδιότητα του πολιτικού, του ψηφοφόρου και πάει λέγοντας. Όσο για τη φορολόγηση είναι πολύ δύσκολο να πεις σε έναν κοινωνικά και πολιτικό ηλίθιο ότι είναι ηλίθιος. Είναι πολύ δύσκολο, διότι είναι η αλήθεια. Επίσης, το γεγονός ότι οι Έλληνες θεωρούνται τεμπέληδες είναι ένας τεράστιος μύθος. Οι Έλληνες δουλεύουν αρκετές ώρες και συνήθως δουλεύουν πολύ σκληρά. Όμως όταν έρχεται η ώρα της κάλπης λειτουργούν με προσωπικά κριτήρια και ωφελιμιστική διάθεση. Ακριβώς όπως κάνουν και οι πολιτικές οικογένεις που μας κυβερνούν.
Υ.Γ. Προφανώς και υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις. Μπορεί να είναι λίγες, αλλά υπάρχουν. Κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα γράψουμε για της υποχρεώσεις του ανθρώπου στα περιβάλλοντα που βιώνει και τις προκλητικές διαφορές που εσκεμμένα εφαρμόζει.
Δεν μας θεωρώ τεμπέληδες γιατί δεν δουλεύουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήλλά γιατί δεν σκεφτόμαστε, γιατί δεν διαβάζουμε και γιατί δεν γνωρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας.
Γιατί χρησιμοποιούμε τη δουλειά σαν άλλοθι για να μην ενδιαφερόμαστε για τα κοινά. Ο καθένας έχει κλειστεί στον κόσμο του κι από κει φωνάζει για τους υπόλοιπους. Μα δεν είναι μόνο η δουλειά προσφορά στην κοινωνία αλλά και οι ιδέες, οι προτάσεις και κυριότερα η προώθηση της αλληλεγγύης.
Αυτή είναι η δουλειά στην πραγματικότητα.
Κι εκεί είμαστε πολύ τεμπέληδες.
Καλημέρα!
Έχω κουραστεί να βλέπω φωτό με πλοία να βουλιάζουν...δεν λέω για την δικιά σου ειδικά..ίσα ίσα είναι όμορφη κι ακόμη σαν εικόνα είναι πάρα πολύ παραστατική δείχνοντας τι συμβαίνει στις μέρες μας...well, κρίμα για τα καημένα καράβια...θα έλεγε κανείς πως φθάνουν σε ποσοστό τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχαχαχαχαχα σίγουρα έχω απωλέσει το μυαλό μου...Μην μου δίνεις σημασία! :)
Πολύ ωραίο τραγούδι παρεμπιπτόντως! ;)
And, επομένως με ποιο δικαίωμα κράζουμε; Πόσοι από αυτούς που ουρλιάζουν είναι σωστοί απέναντι στον εαυτό τους, στον συνάνθρωπό τους και το κράτος; Πόσοι από αυτούς που βρίζουν δεν είναι τεμπέληδες στο να ασχοληθούν με τα κοινά; Το έχουμε αναφέρει πολλάκις: περιμένουμε να αλλάξει ο κόσμος γύρως μας, χωρίς να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι αυτό είναι αδύνατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστροφεγγιά, η φωτογραφία που στολίζει την ανάρτηση που φάνηκε ευπρεπής και -όπως σωστά σχολιάζεις- λίαν παραστατική. Χαίρομαι που σου άρεσε το τραγούδι. Φαίνεται ότι δεν τα βάζω άσκοπα. Πράγματι είναι όμορφο κομμάτι.
Πολλές καλημέρες σε όλους.
Καλά όλα αυτά , αλλά θα μπορούσε να υπάρξει και αντίλογος, ο οποίος θα ήταν κάπως έτσι :
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ?
Επειδή δεν είχα δουλειά και μου έταξαν μία στο δημόσιο, με αντάλλαγμα την ψήφο μου ?
Επειδή μου είπαν ότι θα βγάλουν την χώρα μου από την κρίση εφαρμόζοντας μια πολιτική που ποτέ δεν εφάρμοσαν ?
Επειδή είμαι υπερκαταναλωτικός και σπάταλος ? Γιατί ? Επειδή θέλω να χαρώ λίγο παραπάνω τις ομορφιές της ζωής ?
Επειδή έχω σπίτι και εξοχικό ? Με αίμα και υδρώτα τα έφτιαξα.
Επειδή πήρα δάνεια, όταν με παρακαλούσαν οι τράπεζες να μου τα δώσουν , χωρίς να με ελεγξουν ?
Μήπως φταίω εγώ που ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οσοι έχουν καθήκον να με ενημερώνουν, είναι διαπλεκόμενοι με την πολιτική εξουσία ?
Φταίει ο δημόσιος υπάλληλος που θα χάσει τη δουλειά του και το ψωμί της οικογένειάς του για να σωθεί η οικονομία? Και μετά τί ? Η οικονομία ΔΕΝ θα σωθεί και θα έρθει και η σειρά μας .
Φταίω εγώ που κάποιοι παίζουν οικονομικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας μου και θησαυρίζουν από αυτά ?
ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ !
Η λογική του όλοι μαζί τα φάγαμε είναι αυτή που τους βολεύει.
ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, που εφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν την καταστροφή .
Κἀνθαρε,
ΑπάντησηΔιαγραφήὑπάρχει ἡ ἡγεσία πού "ἄγει"καί τό πλῆθος πού "ἄγεται". Τήν εὐθύνη τήν ἔχει ἡ ἡγεσία. Ἐξ'ἄλλου τό λέει καί ἡ λαϊκή θυμοσοφία: Τό ψάρι βρωμάει ἀπ' τό κεφάλι. Βέβαια, καί ἡ αὐτοκριτική έπιβάλλεται.
Ηλία, δεκτός ο αντίλογος. Κλείνεις το σχόλιο σου, λέγοντας ότι φταίνει αυτοί και μόνο αυτοί που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Εμείς είμαστε αυτοί που φέραμε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε χειρότεροι από αυτούς που ψηφίζουμε για να μας κυβερνήσουν. Αν δεν ήμαστε χειρότεροι και είχαμε περισσότερο μυαλό δεν θα τους δίναμε την καρέκλα. Και να πω ότι το λάθος έγινε μια και δυο φορές να πάει στο διάολο. Το έργο παίζεται σχεδόν 40 χρόνια. Και θα ξαναπαιχτεί πολύ σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Cummulus, εμείς είμαστε η ηγεσία. Εμείς είμαστε το κεφάλι του ψαριού. Βεβαίως η αυτοκριτική επιβάλλεται. Δυστυχώς, βλέπω ελάχιστο κόσμο που είναι διατεθειμένος να υποστεί αυτοκριτική. Το έχουμε πει πολλάκις: η αυτοκριτική θέλει καλαμπαλίκια. Προσπάθεια. Όρεξη. Κόπο. Αυτά τα στοιχεία δεν τα διαθέτουμε ή μάλλον δεν θέλουμε να τα διαθέσουμε για αυτό τον σκοπό. Αντίθετα, το να φωνάξεις, να βρίσεις και να κράξεις είναι η πιο εύκολη λύση. Το να λες: ''όπου βρίσκεις αυτό το κράτος πρέπει να το κλέβεις'' ή ''όσα μου κόψουνε θα βρω τρόπο να τα παίρνω μαύρα'', είναι η ψευτομαγκιά που μας διακρίνει κι ο τρόπος για να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας. Το να κάτσεις αναλογιστείς ποιες είναι οι ευθύνες σου και τι πραγματικά μπορείς να κάνεις, φαίνεται ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Κι ας είναι αυτονόητο.
Υ.Γ. Δυστυχώς, μια τέτοια συζήτηση είναι εξαιρετικά δύσκολο να λάβει μέρος μέσα από ένα ιστολόγιο. Αυτό που έχω να πω ότι σέβομαι την άποψη του καθενός και τον ευχαριστώ που έκανε τον κόπο να καταθέσει την γνώμη του επί του θέματος.
Φοβερός τίτλος, φοβερό αρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς φταίμε ταυτόχρονα με τους πολιτικούς. Γιατί δεν γίνεται μπουρδέλο χωρίς πουτάνες (εμάς) και χωρίς τσατσάδες (αυτούς). Όταν βλέπεις ειδήσεις στην τηλεόραση, όταν παρακολουθείς σκουπίδια με καραστημένους διαγωνισμούς, όταν έχεις χρόνια να ανοίξεις ένα βιβλίο,
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΤΑΙΣ!
Για το Μπέο (άνθρωπο του ποδοσφαίρου) πρόεδρα της Δημοκρατίας (ποιανής;) μην τρελαίνεστε. Και ο τωρινός, ο Κάρολος, έχει τον ανηψιό του στο ποδόσφαιρο, τον Σοφοκλή, σε προεδρικό αξίωμα βεβαίως-βεβαίως. Εξάλλου αν γινόντουνε ξώραφος 1ος πολίτης της χώρας, δεν θα ήντουνε ο μπροστινός Μπαρμπαμπέος αλλά ο άρχοντας ο Στήβ, ο μέντοράς του.
Ευχαριστώ Χαράλαμπε. Απλά αποτύπωσα τις σκέψεις μου στην οθόνη, πατώντας το πληκτρολόγιο. Ζητείται ελπίδα. Να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπουργέ μου όλοι φταίμε. Όλoι είμαστε συνένοχοι. Το λυπηρό είναι ότι δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα. Βαυκαλιζόμαστε ότι δεν δεν φέρουμε ευθύνη και κράζουμε τους πάντες εκτός από τους εαυτούς μας. Όσο για τους Προέδρους, θείο και ανίψι, δεν βρίσκω λόγια. Ειδικά το ανίψι έχει χάσει την μπάλα. Τώρα θα μου πεις πότε την βρήκε για να τη χάσει; Σωστό κι αυτό. Για πες μου: τελικά ο Στηβ ποιος είναι;
Αυτός:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=80467&catid=10
Υπάρχει παλιά σχέση και στην Πλατεία λεγόταν ότι αυτός τον προώθησε σαν πρόεδρο του Νιόνιου. Γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να είναι, αφού έχει εκτίσει ποινή στις φυλακές για εμπορία ουσιών οπότε έβαλε Μπέο για "μπροστινό". Μετά Πανταζή αν θυμάστε.
Τη Λαίδη όχι, δεν την χρησιμοποίησε ....
Για τον Κακέτση λες ρε μάγκα; Την Λαίδη ίσως την χρησιμοποίησε με διαφορετικό τρόπο. Πάντως, έχει πλάκα ο Στηβ. Κυρίως έχει φωτογένεια και λέγειν. Παιδί της πιάτσας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα στο μπλογκ για λιγο χαβαλε,σου εχω αξίωμα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήBravo file eisai foveros! (De borousa na min to pw :P) To analogo tou Lake of Fools to exei pei o Ainstain xwris kan na exei gnwrisei sygxronous Ellines: "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
ΑπάντησηΔιαγραφήρε φίλε θα γυρίσει ο τροχός και θα φύγουν όλοι αυτοί. μάλιστα θα φύγουν την χειρότερη στιγμή εκέι που θα χρειαζόμαστε ηγέτες (ποιους ηγέτες) θα μείνουμε ακέφαλοι και θα δυσκολευτούμε αλλά θα τα καταφέρουμε και στο τέλος θα βρούμε και τους ηγέτες μας
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχομαι VAD. Δυο λεπτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ ανώνυμε. Η ρήση του Αϊνστάιν είναι γνωστή. Το περιεχόμενό της είναι που αγνοούμε.
Πρόεδρε η ηγεσία είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη έννοια. Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Το ίδιο ισχύει και για το διοικείν. Η ανυπαρξία ηγετών δεν είναι φαινόμενο μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Για να μην πω παγκόσμιο.
Ηγέτες πάντα υπάρχουν, απλά δεν βγαίνουν πια επικεφαλής. Υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία να αποκλείονται νωρίς-νωρίς. Οι τωρινοί δήθεν ηγέτες είναι "μπροστινοί" και επιλέγονται ΚΑΙ για τη μέτρια διανοητική τους ικανότητα. Εξάλλου ένας πραγματικός ηγέτης δεν δέχεται το ρόλο του μπροστινού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι μια μεγάλη συζήτηση ...
Υπουργέ μου δεν νομίζω ότι υπάρχουν ηγέτες. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Επίσης, η ηγεσία δεν χρειάζεται να διατυμπανίζεται. Συνήθως ο ηγέτης στο ευρύ κοινό είναι αθόρυβος, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστημάτα δίνει ισχυρό στίγμα. Το σίγουρο είναι ότι πράγματι είναι μια μεγάλη και συνάμα ενδιαφέρουσα συζήτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι φίλοι μου, δεν το δέχομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ !
Την ευθύνη την έχουν οι πολίτες μόνο στα δημοκρατικά πολιτεύματα !
Ακριβώς αυτό. Την ευθύνη την έχουμε εμείς. Κια όπως έγραψα παραπάνω οδεύουμε για ένα ακόμη λάθος. Ας προετοιμαστούμε ψυχολογικά για τον ερχομό του Σαμαρά. Δεν θα βγει μόνος του. Όχι. Εμείς θα τον βγάλουμε με την ψήφο μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι δεν θα τον βγάλουμε εμείς. Θα τον βγάλουν το 10% του συνολικού πληθυσμού, που θα πάει να ψηφίσει. Γιατί το 90% δεν προκειται να πλησιασει την καλπη. Δυστυχως το συστημα που εχουν φτιαξει αυτοι, τους επιτρεπει να κυβερνησουν ακομα και με πέντε ψήφους !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πολίτευμα έχουμε, αυτόν τον Πρόεδρο Δημοκρατίας κι αυτούς τους ψηφοφόρους. Απαιτείται ισχυρή δόση αυτοκριτικής και τεράστια προσπάθεια εσωτερικών αλλαγών. Το να μην πας να ψηφίσεις είναι μέγιστο πολιτικό έγκλημα και μη εφαρμοφή του εκλογικού σου δικαιώματος. Τόσο μυαλό έχουμε, για αυτό επιλέγουμε την αποχή. Επομένως, για αυτό σου λέω: εμείς θα τον βγάλουμε Πρωθυπουργό. Ανέκαθεν εμείς τους βγάζαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφή