Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η κρεατομηχανή της επιθετικότητας

Γιατί προσλήφθηκε ο Αντσελότι; Για να πάρει το πρωτάθλημα; Να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο; Να στήσει μια ομάδα για του χρόνου; Είναι σαφές ότι ο Κομπουαρέ απολύθηκε, επειδή το προφίλ του δεν συμβάδιζε με τις φιλοδοξίες και τις τάσεις των πλούσιων ιδιοκτητών. Κακώς. Ο Γάλλος έκανε καλή δουλειά, υπέταξε την πίεση και κρατούσε τις ισοροπίες, αγωνιστικές και μη. Απεναντίας, ο Αντσελότι προσπαθεί να προσδώσει αμυντικό χαρακτήρα σε μια επιθετική ομάδα. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Σύμφωνα με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, ναι. Τρεις παίχτες ήρθαν στο Παρίσι. Και οι τρεις αμυντικογενείς. Κι όλα αυτά, επαναλαμβάνω, σε μια επιθετική ομάδα. Υπάρχει, άραγε, σχέδιο;

Για τη σημασία του Παρί - Μαρσέιγ, έχουμε αναφερθεί σε προγενέστερο άρθρο. Πραγματική μάχη. Η Παρί ήθελε μόνο νίκη, προκειμένου να πιάσει την θαυματουργή Μονπελιέ στην κορυφή, ενώ η Μαρσέιγ πήγαινε για δυο αποτελέσματα. Μια στιγμή, όμως. Οι γηπεδούχοι επιζητούσαν πειστική εμφάνιση και επίδειξη δύναμης, ενώ οι φιλοξενούμενοι τον τρόπο για να νικήσουν την κούραση και τους τραυματισμούς: οι Φωκαείς έδωσαν το υπ' αριθμόν 48 παιχνίδι μέσα στη τρέχουσα σεζόν. Τι λέτε; Τα κατάφεραν; Η απάντηση στο τέλος του κειμένου.


Οι παίχτες του Αντσελότι ξεκίνησαν ορμητικά. Η ατμόσφαιρα ήταν κολασμένη και το μάτι των παιχτών γυάλιζε. Από την άλλη πλευρά, οι παίχτες του Ντεσάμπ, παρουσιάστηκαν λες και φορούσαν τακούνια. Αδυνατούσαν να αλλάξουν δυο συνεχόμενες πάσες και υποτάχθηκαν πλήρως στον ρυθμό των επίδοξων πρωταθλητών. Και μέχρι να αποκρυπτογραφήσω τα αγωνιστικά πλάνα των δυο ομάδων, η Παρί άνοιξε το σκορ, στο 6' λεπτό, με τον Μενέζ. Βιάζομαι, όμως. Ας εξιστορήσω τα κλικ που μου τρύπησαν το μυαλό. Το πρώτο κλικ, λοιπόν, είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του δεξιού οπισθοφύλακα Αθπλικουέτα ως αριστερό μπακ: ο Ντεσάμπ προτίμησε τον Ισπανό από τον ντεφορμέ Μορέλ. Το δεύτερο κλικ αφορούσε την απουσία του Σα(κ)χό από την βασική εντεκάδα της Παρί και την αναποφασιστικότητα του Αντσελότι για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο: έχει δοκιμάσει διαφορετικά ζευγάρια και κάθε, μα κάθε φορά, προβαίνει σε πειραματισμούς. Τέλος, το τρίτο κλικ, συνοψίζεται στην αμυντικογενή προσέγγιση του αγώνα εκ μέρους του Αντσελότι. Ο Μότα στεκόταν σαν βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο μπροστά από τα σέντερ μπακ, ο Ματουιντί κι ο Σισοκό κάλυπταν τον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στην εντεκάδα δεν υπήρχε καθαρός επιθετικός. Ο Μενέζ υποδυόταν το ψευτοεννιάρι, ενώ ο Παστόρε κι ο Νενέ έπαιζαν, υποτίθεται, πίσω του. Και γράφω υποτίθεται, διότι το επιθετικό τρίγωνο της Παρί ήταν ολίγον άτακτο -πάντα είναι: οι παίχτες κινούνται πολύ χωρίς την μπάλα και αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους, ενώ συχνά επιδιώκουν την ποζεριά κι όχι την απλότητα. Ο Μενέζ συχνά διενεργούσε διαγώνιες κινήσεις για να ανοίξει χώρους, αλλά η Παρί δεν έβγαζε παίχτες από πίσω. Ο Νενέ για αρκετό διάστημα είχε εγκλωβιστεί και απομονωθεί αριστερά. Κι ο Παστόρε δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα. Ο Αργεντινός είναι σοφτ παίχτης, διστάζει να μπει στις μονομαχίες και αρνείται πεισματικά να τα βάλει με πεινασμένα θηρία. Κι επειδή η περιοχή του Μανταντά είχε τον Εμπιά, τον οποίο οι άνθρωποι της Μαρσέιγ είχαν αφήσει νηστικό για καμιά βδομάδα, ο Παστόρε δεν διανοήθηκε να πλησιάσει προς την αντίπαλη περιοχή.

Μόλις, λοιπόν, μπήκε το γκολ, η Παρί κωλοέκατσε. Το πλάτος το έδιναν τα ακραία μπακ, πράγματι επιθετικά, ο Ζαλέ από δεξιά κι ο Μάξουελ από αριστερά, αλλά κάθε φορά που έπαιρναν μέτρα, τα κενά στα άκρα της άμυνας και της αμυντικής γραμμής ήταν θεόρατα και γινόντουσαν αντιληπτά από τις μακρινές μπαλιές του Σειρού. Ένας Σειρού που αγωνιζόταν λίγο πιο μπροστά από τον Ντιαρά, ενώ συχνά λειτουργούσε ως κρυφός επιθετικός. Επομένως, υπήρχαν δυο λύσεις: παύση των επελάσεων των ακραίων μπακ ή κάλυψη των κενών από τους Ματουιντί και Σισοκό. Εν τέλει, προκρίθηκε η δεύτερη λύση. Τα ερωτήματα, όμως, επιμένουν. Πώς μια φύσει επιθετική ομάδα, μετατράπηκε σε αμυντική κρεατομηχανή; Πού πήγε το υπέροχο transition game των γηπεδούχων; Γιατί έλαβε τέλος το υψηλό τέμπο; Τι απέγινε το κάθετο παιχνίδι; Τέλος πάντων. Η Μαρσέιγ, με κινητήριο μοχλό τις οριζόντιες κινήσεις και το passing game του Βαλμπουενά, προσπαθούσε να ισοφαρίσει. Αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαίσιο Μότα και έναν γρανιτένιο Άλεξ. Μέχρι κι ο Μπίσεβατς είχε ορθή αμυντική συμπεριφορά.  Ως εκ τούτου, ο Ρεμί δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Βοήθεια φώναζε. Κι ο Αγιού από αριστέρα με τον Αλμαφιτανό από δεξιά, αδυνατούσαν να του τη δώσουν. Μερική λύση, προφανώς λόγω προπονητικών οδηγιών, έδωσε ο Φανί, ένα δυναμικό δεξί μπακ, που πήρε μέτρα στην πλευρά και ταλαιπώρησε τον Μάξουελ, αλλά, αφενός μεν οι σέντρες του κατέληγαν σε μυστήριο λαϊκού ήρωα, αφετέρου δε αδυνατούσε να συνεργαστεί με τον Αλμαφιτανό. Τουλάχιστον, η άμυνα δεν συναντούσε πλέον προβλήματα, με τον Εν Κουλού να συνέρχεται από τα συνεχόμενα λάθη του πρώτου εξαλέπτου, μεταξύ των οποίων και η λανθασμένη εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ στο γκολ του Μενέζ, και να μετατρέπεται σε στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής, ενώ ο Αθπλικουέτα βασίλευε στο αριστερό άκρο αμύνης, καθώς, όπως αναφέραμε προηγουμένως, ο Παστόρε πουλούσε μπαλόνια κι ο Ζαλέ δεν είχε βοήθειες.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε ιδιαίτερα η κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να ασκούν πίεση, αλλά αυτή τη φορά, προφανώς λόγω εντολής που δόθηκε στα αποδυτήρια, μετατέθηκε από τα 2/4 στα 3/4 του γηπέδου. Μάλιστα, μπορώ να πω ότι είχε σχετική επιτυχία, καθώς ο μοναδικός που κρατούσε την ψυχραιμία του ήταν ο Μότα -οι υπόλοιποι παίχτες της άμυνας παρουσιάστηκαν ολίγον πανικόβλητοι. Συν τοις άλλοις, πόνταραν και στα στημένα -είναι γνωστό ότι στις στημένες φάσεις η άμυνα της Παρί είναι εξαιρετικά ευάλωτη. Οι Πρωτευουσιάνοι δεν μπορούσαν να απεγκλωβίσουν εύκολα την μπάλα και αδυνατούσαν να αναπτυχθούν με ορθό τακτικό προσανατολισμό. Μολαταύτα, στο 56' λεπτό, έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Μενέζ να σερβίρει και τον Νενέ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση (κλισέ). Η συγκεκριμένη φάση ήταν μία από τις ελάχιστες -ίσως η μοναδική- που θύμισε την Παρί του πρώτου γύρου. Η Μαρσέιγ, όμως, επέμενε. Πόνταρε στο κεφαλόσφαιρο και δικαιώθηκε, στο 60΄λεπτό. Η μπάλα, μέσω μιας γιόμας, από το κεφάλι του Ρεμί, έφτασε στο κεφάλι του Αγιού κι από κει στα δίχτυα του Σιρίγκου. Τεράστια ευθύνη για το γκολ φέρει ο Μάξουελ, ο οποίος μάρκαρε από πίσω τον Ρεμί. Πώς να διεκδικήσεις έτσι κεφαλιά; Η όλη φάση θύμισε Μίτσελ. Βραζιλιάνοι και οι δυο, αριστερά μπακ και οι δυο, μετριότατοι στο marking και οι δυο. Η μπάλα, όμως, είναι μεγάλη ταναπού. Στην επόμενη φάση, μετά από κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο Άλεξ απογειώθηκε, νίκησε στον αέρα κατά κράτος τον Ντιαρά και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο Αντσελότι ήθελε να κλειδώσει το σκορ. Προβαίνει σε αντικατάσταση του Παστόρε και πετάει στο χόρτο ένα επιθετικογενές αμυντικό χαφ, τον Μποντμέρ. Η απάντηση της Μαρσέιγ λεγόταν Μπραντάο και Ζινιάκ. Ο Ντεσάμπ ήθελε να μεταφέρει την πίεση πλήρως στο τερέν των γηπεδούχων και να ποντάρει στα παρόμοια χαρακτηριστικά των δυο παιχτών (δύναμη, ύψος, κεφάλι, τελείωμα). Για να μην σας κουράζω περαιτέρω με περιττές λεπτομέρειες, η Μαρσέιγ, στο 80' λεπτό, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σεϊρού και συνάμα απώλεσε την χαρά να τσαλακώσει την βαθμολογική συγκομιδή και το προφίλ της Παρί.

Εντούτοις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το αγωνιστικό προφίλ της Παρί είναι ήδη τσαλακωμένο. Τα στοιχεία του Αντσελότι έχουν εισχωρήσει στο D.N.A. της ομάδας. Το μεταλλάσσουν. Και συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι φυσικές άμυνες του οργανισμού απορρίπτουν αυτά τα στοιχεία ως απαράδεκτα και ανεπιθύμητα. Η Παρί μπορεί να πήρε το τρίποντο, αλλά δεν έπεισε και δεν τρόμαξε. Ηθικοί νικητές είναι οι κουρασμένοι παίχτες του Ντεσάμπ. Παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν, ισορρόπησαν, πάλεψαν, αντιπαρέταξαν δύναμη στην δύναμη και πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις. Μπορεί να μην πήραν το ματς, να μην κατάφεραν να πάρουν ούτε το Χ, αλλά απέδειξαν κάτι πολύ σημαντικό: ότι ένα καλό σχέδιο δεν μπορεί να υποκατασταθεί από πακτωλό χρημάτων.

Υ.Γ.1 Τι αποκομίσαμε από την αγωνιστική; Τρία πράγματα. Πρώτον, η νίκη της Κέρκυρας. Ωραία ομάδα ο Ολυμπιακός. Με εγωισμό και τσαμπουκά. Πόσο τυχαία είναι τα διπλά επιλεγμένων ομάδων, στο Καραΐσκάκη, κατά τις τελευταίες αγωνιστικές; Κι οι τυφλοί βλέπουν. Δεύτερον, η αναβολή του Λεβαδειακός - Ξάνθη. Και για προφανή λόγο: τον δυνατό αέρα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η Λειβαδιά αποτελεί την πόλη των ανέμων. Σαν το Σικάγο ένα πράγμα. Ελπίζω να καταλαβαίνουμε ότι ο λόγος της αναβολής είναι γελοίος -η πραγματική αιτία ονομάζεται έλλειψη οργάνωσης. Όπως και το ότι τα παιχνίδια ξεκινούν, υποτίθεται, την ίδια ώρα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο: ονομάζεται, υποτίθεται, αξιοπιστία. Και φτάνουμε στον Άρη. Μετά από οχτώ χρόνια, στο Χαριλάου, βρέθηκε ένας γυμνός πίθηκος που δεν γνώρισε την απαιτούμενη εξέλιξη. Ίσως δεν τον αγάπησε η μαμά του κι ως εκ τούτου ένοιωσε υποχρεωμένος να ξεσπάσει στην επόπτρια. Πλάκα πλάκα, αν ακολουθήσουμε μια τέτοια υποστηρικτική γραμμή, παίζει και να δικαιωθούμε στα Δικαστήρια. Μπα, Άρης είσαι. Τέλος πάντων. Εν αρχή, δεν με νοιάζει αν η μπάλα βγήκε πλάγιο άουτ, κόρνερ, για καφέ ή στο διάστημα. Δεν με νοιάζει αν το φύλο του επόπτη είναι άνδρας, γυναίκα, αντρογυναίκα ή γυναικοάντρας. Δεν με νοιάζει αν το μπουκάλι την βρήκε στο μαπίδι, στον κώλο, στα πλευρά ή στο μυαλό. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πεμπτουσία της υπόθεσης. Ο γυμνός πίθηκος που πέταξε το μπουκάλι δεν ήταν οργανωμένος. Συνεπώς καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι οργανωμένοι αποτελούν τα ''κακά παιδιά''. Τις περισσότερες φορές οι μη οργανωμένοι αποδεικνύονται καταστροφικοί. Επιπρόσθετα, θέλω να πιστεύω ότι, ενόσω το μπουκάλι βρισκόταν στον αέρα, τον έπιασαν οι συνοπαδοί του και του εξήγησαν το όνειρο. Επειδή δεν πρόκειται ουδείς θεσμικός φορέας να τον κατηγορήσει, να τον συλλάβει και να του επιβάλλει ποινή, ας τον αναγκάσουν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού να μην ξαναπατήσει γήπεδο. Αν δεν τον αναγκάσουν, είναι κι αυτοί συνένοχοι. Είναι κι αυτοί ανεγκέφαλοι (sic!). Ευθύνες, βέβαια, φέρει κι ο Τριτσώνης, ο οποίος δεν είχε τα καλαμπαλίκια να κατασταλάξει σε απόλυτη απόφαση και έριξε το μπαλάκι στην βοηθό. Σε αυτές τις περιπτώσεις δυο λύσεις υπάρχουν: συνεχίζεις κανονικά το ματς ή το διακόπτεις οριστικά εξ αρχής. Δεν καταφεύγεις σε ημίμετρα του τύπου να αδειάσει το πρώτο μισό της θύρας 2 και τρίχες κατσαρές. Τέλος, επειδή δεν είμαστε όλοι γυμνοί πίθηκοι, έχω να πω στην (ανεγκέφαλη) Ε.Π.Ο. ότι πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθεί, πως δεν είναι δυνατόν για τα ίδια παραπτώματα να επιβάλλονται διαφορετικές ποινές ή να μην επιβάλλονται καθόλου. Επί τούτου, υπάρχουν ουκ ολίγα παραδείγματα, έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Να χαρώ αξιοκρατία και Δικαιοσύνη. Όπως δεν είναι δυνατόν να φωνάζουν οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες για εφαρμογή των νόμων. Που αν πας στην Τούμπα, μαζέψεις από το χόρτο τις μαλαματίνες που πέφτουν και τις ανακυκλώσεις, θα χεστείς στο δίφραγκο.

Υ.Γ.2 Τους τελευταίους 19 μήνες, κάθε, μα κάθε, φορά που συναντώ ανθρώπους που έχουν να με δουν καιρό, μου απευθύνουν την ίδια ερώτηση: «Αδυνάτισες;». Στο τέλος θα εξαϋλωθώ. Καταραμένη ερωτική απογόητευση.

Υ.Γ.3 Ας βάλουμε κι ένα καταθλιψιάρικο τραγούδι. Άκυρο. Καταθλιψιάρικη τραγουδάρα.

...I feel the pain inside my heart, like a knife it tears me apart, my tears they shed I have no one, God, please tell me what I have done...So when I die no one will care, I ask you do you think that it's fair? Soliloquy! Well that's my plea, Won't someone please believe in me?...

27 σχόλια:

  1. Διαφωνώ. Αν είναι πίθηκος ήταν ντυμένος (με ρούχα). Αν και οι πίθηκοι είναι ζαβολιάρηδες και παιχνιδιάρηδες, δεν είναι περιοδόπανα.

    Για μένα είναι φύλαρχος, παραποίηση του φίλαθλος. Αυτός και ο άλλος-οι που πέταξαν τα μάρμαρα στην Πλατεία.

    Όπως το λες, οφείλουν οι οργανωμένοι να γίνουν ακτιβιστές. Έκαμες το ματσάκι ιερόδουλη μωρή λινάτσα; Που σε πονεί και που σε σφάζει! Να δω μετά ποιος θα τολμήσει να πουλήσει "αντριλίκι". Ένας απ' αυτούς να γίνει του νοσοκομείου και ταυτόχρονα διάσημος στο διαδίκτυο, με φώτοζ και όλα τα στοιχεία του, να δείτε πως θα μαζευτούν όλοι αυτοί, οι έχοντες - συνήθως - άριστες σχέσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

    Για την Παρί δεν κατέ'ω πράμα.

    Keep on, move forward, love another babe!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Κάνθαρε, η Παρί Σαιν Ζερμαίν είναι μια νεόπλουτη ομάδα με μυρωδιάδες ιδιοκτήτες, που νομίζουν ότι επειδή αγοράζεις εύκολα τα κορυφαία στελέχη για τις επιχειρήσεις, έτσι και με λεφτά αγοράζεις ομάδες και παίκτες και σαρώνεις τα τρόπαια. Δεν είναι έτσι. Το ποδόσφαιρο παντού και πάντα είναι πάνω απ' όλα ΑΓΩΝΑΣ (εκτός κι αν μιλάμε για πρωταθλήματα τύπου Ελλάδας και Σοσιαλιστικών καθεστώτων). Οι ομάδες, το θέαμα και οι τίτλοι εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους. Χρειάζονται σχέδιο, δουλειά, οργάνωση, και ανθρώπους που ξέρουν τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η Παρί προς το παρόν είναι σε φάση "βλέποντας και κάνοντας". Το ότι διεκδικεί σοβαρά τον τίτλο οφείλεται στο μέτριο επίπεδο του γαλλικού πρωταθλήματος, και στην διάλυση της Λυών.

    Ο Ολυμπιακός έχασε από την Κέρκυρα αλλά δεν νομίζω ότι το "έδωσε". Τί να πει κανείς δηλαδή για το ματς με τον Λεβαδειακό πριν 5 χρόνια, που χάνανε 3-0 στο ημίχρονο και το συμμαζέψανε σε 3-2, για να ρίξουν τον ΟΦΗ? Στο πάλαι ποτέ Χαριλάου, ο διαιτητής ήταν γελοίος. Το ματς έπρεπε να διακοπεί οριστικά από την πρώτη στιγμή που έπεσε το μπουκάλι στην επόπτρια, ασχέτως αν έπαθε τίποτα το σοβαρό ή όχι. Και βάζω στοίχημα ότι κανείς δεν συνέλαβε τον σκοπευτή, ούτε τον πείραξε κανείς τριγύρω του. Το πολύ πολύ ένα χαλαρό βρισίδι. Όσο για τον αέρα στην Λιβαδειά, έχεις άδικο. Ήταν ωραίο δηλαδή το Ξάνθη-ΠΑΟ 2-3 που με τον αέρα η Ξάνθη έκανε το 0-3 σε 2-3 και ο ΠΑΟ δεν μπορούσε να περάσει την σέντρα? Καλά έκανε ο διαιτητής που το ανέβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γκαμέιρο γιατί δεν παίζει;
    Δεν τους θέλει τους γρήγορους παίκτες ο Κάρλιτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορία:Πως μπορούν μερικοί άντρες να γράφουν κατεβατά για το ποδόσφαιρο ενώ άλλοι ούτε που ξέρουν τι είναι κόρνερ;
    Απορία Νο 2:Γιατί οι άντρες που δεν τους αρέσει ο αθλητισμός εκνευρίζονται με τις γυναίκες που ασχολούνται;
    Λέω τον πόνο μου, γιατί ένας απ' τους πολλούς λόγους που χώρισα ήταν πως ο πρώην δεν άντεχε να βλέπει ούτε μπάσκετ!
    Ούτε την Εθνική!
    Με έλεγε 'χούλιγκαν'!!!
    Ελεος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάμαι το καλοκαίρι λέγαμε ότι δεν θα είναι εύκολο για την αγαπημένη σου ομάδα στη Γαλλία το πρωτάθλημα, παρά την πολύ σοβαρή ενίσχυση του ρόστερ της. Ο στόχος που είχες θέσει, ήταν να βάλει τις βάσης η Παρί για τη δημιουργία μιας ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό.
    Όμως οι άλλοι διεκδικητές φέτος αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και πραγματικά της δίνετε η δυνατότητα να πετύχει το στόχο αυτό. Το ότι βρέθηκε η Μονπελιέ να την έχει από κοντά, πιστεύω ότι τη βοήθησε ψυχολογικά και κατά συνέπεια αγωνιστικά. Την κράτησε σ’ εγρήγορση όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ η Μονπελιέ ως διεκδικητής του τίτλου… κάθε άλλο παρά την τρομάζει…

    Ο Αντσελότι φίλε το “φοβήθηκε” το παιχνίδι και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου…
    Η Μαρσέιγ είχε 9 παιχνίδια χωρίς νίκη, τελείωσε με το CL, έκανε και το ρεπό της… ήταν να τη φοβάσαι…

    Το να στεφθεί πρωταθλήτρια η Παρί φέτος, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Αν το συνδυάσει και με επιθετικό – θεαματικό ποδόσφαιρο, νομίζω ότι θα μιλάμε για ποδοσφαιρικό θαύμα… ιδικά απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.

    Ας πάρει φέτος το πρωτάθλημα με νύχια και με δόντια (να φύγει η κάψα) και του χρόνου κάνει επίδειξη δύναμης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Κανθαρε θα αναφερθω μονο στον Αρη.
    Χθες γυρισα 30 χρονια πισω οταν το αιμα μου εβραζε και δε σηκωνα μυγα στο σπαθι μου για τιποτα.
    Δε στεκομαι στον ανεγκεφαλο που πεταξε το μπουκαλι,δε θα σταθω στα καραγκιοσλικια της εποπτριας αλλα σαυτη την υπεροχη διοικηση που εχουμε.
    Γατακια,λειψαρχιδες,κοτες,ξεφτιλες.
    Δεν ειχαν το θαρος να υψωσουν τη σημαια του Αρη ψηλα.
    Δεχτηκαν να εκενωθει η μιση θυρα 2,τι λετε μωρε πατε καλα,τα ακουσαν βεβαια οι σεκιουριταδες που δε φταινε τιποτα για ενα μεροκαματο πανε τα παιδια και δε λεει να τους το στερησουμε.
    Μουλαρωσα που λες και ενω ειχε αδειασει η μιση θυρα εγω καθομουν στο καρεκλακι μου επιδεικνειωντας το διαρκειας μου και το νουμερο της λεσχης που αναγραφεται στο καθισμα .
    Απο που θα με διωξει ο Τριτσωνης? ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ δεν καταλαβαν καλα.Βρε τι με το φιλοτιμο στην αρχη οι σεκιουριταδες να φυγω τι με απειλες ,εγω δεν.
    Μαλιστα καποιος μου ειπε θα μας αφαιρεσουν 2 βαθμους του χρονου.
    Καλα ρε φιλε εδω χασαμε 30 βαθμους .
    μεσα στο Χαριλαου και σε πειραξαν οι 2.
    Πανω απολα ο Αρειανος πρεπει ναναι περηφανος.
    Δεν δεχομαι κανενα τελεσιγραφο απο κανενα.
    Ειμαι ομαδαρα ,εχω ιστορια,κατεβασα 30000 κοματια για πλακα στο ΟΑΚΑ και μου λες να αδειασω τη μιση θυρα?
    Βρε αιιι στα κοματια στα κακαλα μου οι -2,Αρης εισαι,δε μασαω απο τσαμπουκαδες και εκβιασμους.
    Το μπουλο τωρα Αθανασιαδοκοντηζαμπετογρανωζηδες απο τον Αρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρειανός στην Αθήνα...βλέπεις με πολύ αφέλεια τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τους αναγνώστες: την ώρα που έγραψα και δημοσίευσα το άρθρο δεν είχαν βγει όλα τα αρπακτικά της μαλακίας να λένε μπαρμπούτσαλα του κώλου. Το τι παπαριά άκουσα και διάβασα, δεν περιγράφεται. Όλοι ξαφνικά το παίζουν δικηγόροι και ηθικά στοιχεία. Ειλικρινά τσαντίστηκα.

    Για το περιστατικό και κάθε λογής περιστατικό είμαι κάθετος: πρέπει να τιμωρείται το κίνητρο. Όχι, η ευστοχία του κάθε μαλάκα οπαδού. Πρέπει, δηλαδή, να τραυματιστεί κάποιος; Όχι βέβαια. Από εκεί και πέρα, όμως, απαιτείται αυστηρή τήρηση των νόμων και των κανονισμών. Αξιοκρατία και Δικαιοσύνη. Όχι, επιλεκτική εφαρμογή αυτών. Δεν είναι καλτσόν να τους τεντώνουμε και να τους μαζεύουμε. Και εννοείται ότι ο μαλάκας που πέταξε το μπουκάλι πρέπει να αποκλειστεί από το γήπεδο και να τιμωρηθεί. Κατά την γνώμη μου πρέπει να μπει φυλακή.

    Συνεχίζω με ερωτήματα. Γιατί η επόπτρια συμπεριφέρθηκε σαν να έφαγε πυρηνική βόμβα στο κεφάλι; Γιατί η επόπτρια δεν ήθελε να πάει σε Δημόσιο Νοσοκομείο; Γιατί πήγε, αναγκάστηκε να πάει δηλαδή, με εισαγγελική παρέμβαση; Τι σημαίνει ''ψυχολογικοί λογοι''; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι δημιουργείται δεδικασμένο; Γιατί ο Τριτσώνης επέμενε να αδειάσει η κερκίδα και γιατί μόλις αυτή άδειασε το διέκοψε οριστικά; Γιατί ο Τριτσώνης σε ανάλογες περιπτώσεις δεν έχει διακόψει ματς (κέρμα στο κεφάλι του επόπτη και παρακίνηση για να συνεχίσει το ματς); Γιατί σε χείριστες περιπτώσεις (κάψιμο τερματόφυλακα, εισβολή οπαδών και παρενόχληση ποδοσφαιριστων, μαλαματίνες, κέρματα, ντου και λοιπά), άλλοι διαιτητές, δεν έχουν διακόψει ματς; Η εξυγίανση και η πάταξη της βίας ξεκινά από το Χαριλάου και την 28η αγωνιστική; Ποιον κοροϊδεύουμε;

    Επομένως, για κάθε αναφορά στο περιστατικό επικαλούμαι το κείμενο και το παρόν σχόλιο.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργέ, ξεκινώ από τα σημαντικά, ήτοι την τελειταία πρότασή σου. Δεν είναι εύκολο, ρε φίλε. Πες με κολλημένο, πες με μαλάκα, πες με ότι θες. Και συνεχίζω. Όταν λέω γυμνός πίθηκος, εννοώ χωρίς τρίχωμα. Ελπίζω να τον μπαγλάρωσαν. Οι φήμες λένε ότι αρκετοί κινήθηκαν εναντίον του.

    Χάρη, το γεγονός ότι διεκδικεί τον τίτλο είναι ένα κράμα πολλών πραγμάτων. Για παράδειγμα, η αστάθεια της Λιλ και η πτώση της Λιόν. Ο δεδομένος ενθουσιασμός. Αλλά η ομάδα έχει παίξει και ποδόσφαιρο. Δεν βρίσκεται από τύχη τόσο ψηλά. Και έχει ποιοτικό υλικό. Αλλά θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο σχέδιο. Όπως έχω πει στο παρελθόν, θα βάλουν μυαλό. Θα αναγκαστούν να βάλουν μυαλό. Εκτός κι αν θέλουν να μιμηθούν τις σπατάλες του Αμπράμοβιτς. Του αυθεντικού Αμπράμοβιτς, όχι των πράσινων κλώνων του. Για τον Ολυμπιακό είναι κι ο Λεβαδειακός, και η Κέρκυρα, και η Λάρισα, κι αν θυμάμαι καλά, και η Βέροια. Για την αναβολή στο Λεβαδειακός - Ξάνθη, συγχώρα με, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ αναβολή λόγω αέρα. Τι σημαίνει πείστηκε ο διαιτητής να αναβάλει το ματς από την πτήση μιας διαφημιστικής πινακίδας; Να βιδώνουν τις πινακίδες στο έδαφος. Έχεις δει σε ευρωπαϊκό ματς να ''πετάνε'' πινακίδες; Και δεν παίζει ρόλο το θέαμα. Και σε τελική ανάλυση, εδώ δεν έχουν αναβληθεί άλλα κι άλλα ματς που έβγαινες να παίξεις ποδόσφαιρο και έπρεπε να φέρεις και την βάρκα σου μαζί. Ευθύνη, δεν φέρει ο αέρας, αλλά η έλλειψη οργανώσης. Και της ΕΠΟ και της ΠΑΕ Λεβαδειακού.

    Μικρέ Σκάουτερ, ο Κομπουαρέ χρησιμοποιούσε τον Γκαμέιρο και καλά έκανε. Είναι γρήγορος, έχει έκρηξη, καλά τελειώματα και χαμηλό κέντρο βάρους. Επίσης, η παρουσία του έδινε περισσότερους χώρους για τους Παστόρε, Νένε και Μενέζ. Το επιθετικό transition στηριζόταν σε αυτούς τους τέσσερις παίχτες. Χωρίς τον Γκαμέιρο, οι υπόλοιποι τρεις χάνουν το στήριγμά τους, ενώ παράλληλα το κενό του δεν αναπληρώνεται με κάποια επέλαση από τα κεντρικά χαφ. Υπάρχει κι ο Ορό, βέβαια, αλλά αυτός είναι άλλους είδους παίχτης. Πιο βαρύ και δυνατό κορμί, με καλό κεφάλι, σχετικά καλά τελειώματα, αλλά δεν μπορεί να παίξει (κι) ως επιθετικός περιοχής και δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Τώρα τι θέλει να κάνει ο Αντσελότι, δεν ξέρω. Ακόμα δεν έχει κατασταλάξει σε σταθερή εντεκάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σερενάτα, όταν βλέπω άντρα να μην ασχολείται με μπάλα ή αθλητισμό γενικότερα, κάτι δεν μου κάθεται σωστά. Δεν το γεύομαι καλά. Είναι σαν να μου λες ότι μια γυναίκα δεν θα προσέχει τα μπιζουδάκια της ή δεν θα κοιτάει όμορφα ρούχα στις βιτρίνες. Την δεύτερη απορία σου δεν μπορώ να στη λύσω. Υποθέτω ότι είναι θέμα ανθρώπου. Μπορεί να νοιώθει μειονεκτικά που μια γυναίκα ασχολείται, ενώ αυτός όχι. Μπορεί να θέλει να περνάει το δικό του, του στυλ ''αφού δεν ασχολούμαι εγώ, δεν θα ασχολείσαι κι εσύ''. Αλλά, όχι να σε λέει και χούλιγκαν. Ήμαρτον. Τότε οι πραγματικοί χούλιγκαν πώς πρέπει να αποκαλούνται; Σοβαρά ένας από τους λόγους που χώρισες ήταν κι αυτός; Είσαι πολύ μπροστά!

    Betonia, έχεις δίκιο για την εγρήγορση που δίνει η παρουσία της Μονπελιέ. Στο παρελθόν, η Παρί, την έχει πληρώσει αυτή την έλλειψη εγρήγορσης. Ο ρεαλιστικός στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν πρόκριση στο τσου λου της επομένης περιόδου. Το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να είναι ο κύριος στόχος. Δεν γίνεται να λες ''πάω για πρωτάθλημα'' και μετά να ψάχνεις τους τρόπους για να το πάρεις. Η ανυπομονεσία δεν είναι καλός σύμβουλος. Συμφωνώ ότι ο Αντσελότι το φοβήθηκε το παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι το παραφοβήθηκε. Αντίθετα, μόλις η Μαρσέιγ διέκρινε ότι ο αντίπαλος είναι ένας σκύλος που δεν δαγκώνει, όρμησε να πάρει το ματς και παραλίγο να τα καταφέρει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν υποτίθεται ότι έχεις το καλύτερο υλικό, τις φιλοδοξίες και μια γενικότερη εξωστρέφεια, πρέπει να παίξεις για να τα αποδείξεις στο χόρτο κι όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια και όμορφα κουστούμια. Εκτός αν οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να κερδίζουν αντιπάλους και τρόπαια, χωρίς να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάς και τον ενθουσιασμό του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φόρη, υποτίθεται ότι για το καλό της ομάδας έπρεπε να μετακινηθείς από τη θέση σου. Τώρα ποιο ακριβώς είναι το καλό της ομάδας είναι σχετικό. Το ίδιο και το καλό του ποδοσφαίρου. Τα καραγκιοζιλίκια της επόπτριας έγιναν για ποιανού καλό; Τα καραγκιοζιλίκια του Τριτσώνη; Τέλος πάντων. Δεν μπορώ να σε αναγκάσω να φύγεις από τη θέση σου και δεν μπορώ να σου πω αν είσαι σωστός ή λάθος. Πάντως, κι εγώ περήφανος Αρειανός είμαι, έστω κι αν αυτή τη στιγμή έχει κλωνιστεί η πάσης φύσως περηφάνειά μου λόγω μαλακίας πλείστων πλευρών. Και κάτι που θυμήθηκα τώρα και ξέχασα να το γράψω στο αρχικό μου σχόλιο. Η ΠΑΕ έβγαλε μια ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: ''Σαν γεγονός, η οποιαδήποτε ρίψη αντικειμένου, είναι ενέργεια απαράδεκτη και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, θεωρούμε δε πως δεν είναι δικό μας έργο η ανεύρεση δραστών σε παρόμοιες ενέργειες, αλλά άλλων αρμοδίων''. Ποιοι είναι οι άλλοι αρμόδιοι, ρε παιδιά; Να μου τους πείτε κι εμένα. Στο γήπεδο μας είχε ματς, η ομάδα μας έπαιζε, οι οπαδοί μας βρισκόντουσαν στις κερκίδες, δικοί μας ήταν οι σεκιουριτάδες που καθοδηγούσαν τον κόσμο. Ποιοι είναι οι αρμόδιοι; Ποιος έχει την ευθύνη για την ανεύρεση; Να σας πω; Πρώτα από όλα οι συνοπαδοί του μαλάκα που πέταξε το μπουκάλι. Τον τσάκισαν; Μακάρι! Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ο μαλάκας δεν πετούσε το μπουκάλι. Ποιος άλλος έχει την κύρια ευθύνη; Η ΠΑΕ Άρης! Ένας άνθρωπος ζημιώνει την εταιρία. Το προφίλ, το πρεστίζ, το ταμείο. Δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Ζημιώνει το μαγαζί και μου λέτε ότι δεν φέρετε ευθύνη για τη ανεύρεσή του; Πρωτίστως εσείς την έχετε! Ποιος άλλος φέρει ευθύνη; Η Νόβα! Που όποτε την συμφέρει παίρνει μετριοπαθή στάση κι όπου νομίζει ότι μπορεί να επιτεθεί, το κάνει ανελέητα. Ποιος άλλος έχει ευθύνη; Οι δημοσιογράφοι! Που το παίζουν αδέκαστοι και ηθικά στοιχεία, με επιλεκτική μνήμη και μια τάση εναλλαγής αποθέωσης και ισοπέδωσης Κι αυτοί φέρουν ευθύνη για την ανεύρεση του δράστη, διότι πολλές φορές αυτοί τον υποθάλπτουν. Ποιος άλλος φέρει ευθύνη; Η ΕΠΟ και η Πολιτεία. Με την μη τήρηση των νόμων και την μη εφαρμογή των κανονισμών. Κι ακόμα χειρότερα για την επιλεκτική τήρηση και εφαρμογή αυτών. Και για να επανέλθω στα του σχολίου σου, το ματς έπρεπε είτε να έχει διακοπεί άμεσα είτε να συνεχιζόταν άμεσα. Το να λέει ''αδειάστε την μισή θύρα για να συνεχίσουμε'' είναι της πλάκας. Ενδεχομένως η Διοίκηση υποτάχθηκε στα θέλω του Τριτσώνη, διότι έκρινε ότι είχε τα χέρια της δεμένα. Είναι εύκολο να λέμε ''δεν έπρεπε η ομάδα να δεχτεί αυτά τα πράγματα'', αλλά είναι δύσκολο να γίνει πράξη. Η θέση της ομάδας θα ήταν επιβαρυμένη, διότι ''δεν θα λάμβανε υπόψη τις παραινέσεις του διαιτητή''. Καλώς ή κακώς, αυτό θα γινόταν.

    Ανώνυμε, μπορει να είμαι αφελής. Σίγουρα, όμως, είμαι διαφορετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μαγκες οι κανονισμοι φετος ειναι πιο αυστηροι.
    το ξερανε ολες οι παε.
    μη συγκρινετε τα περσινα η προπερσινα.
    θες καλος θες κακος.
    το μπουκαλι τη βρηκε και παπαλα.
    οτι χανεις τον αγωνα και μειον 3 βαθμους τοχω σιγουρο.
    για κεκλεισμενων και αφαιρεση του χρονου δεν ξερω.
    οντως στην τουμπα γινοντε χειροτερα αλλα φετος τουλαχιστον δεν θυμαμε κατι.
    κι εφοσον την ευθυνη την εχει η καθε παε τιμωρειτε η ομαδα.

    αποριας αξιο που σου εκανε εντυπωση η ηττα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κι οχι της κουλας που εδωσε παραμονη στον πας.
    και ηθελες να γινει ο αγωνας στη λειβαδια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι πιο αυστηροί, ρε Θέμη; Για ποιον είναι πιο αυστηροί; Για τον Άρη και τον κάθε Άρη; Ή για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος; Και πότε ακριβώς έγιναν πιο αυστηροί; Την 28η αγωνιστική; Κοροϊδευόμαστε; Εδώ βγήκε ο Μπιτσαξής και ουσιαστικά εξίσωσε το πλαστικό μπουκάλι που πέταξε ένας μαλάκας σε μια γηπεδική εκκλησία, με τα επεισόδια στο Πανιώνιος - ΠΑΟ που πέφτανε μάρμαρα. Πλάκα κάνουμε; Η όλη κατάσταση έχει πάρει τροπή προς την εύρεση εξιλαστήριου θύματος. Δεν θυμάσαι να γίνονται φέτος πράγματα στην Τούμπα; Πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό τα επεισόδια στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο, στο οποία, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα! Και δεν πρόκειται για ρίψη ενός πλαστικού μπουκαλιού! Και μιλάμε για ένα ματς που έγινε πριν κάτι μήνες! Αλλά θα μου πεις το κύπελλο είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ κι όχι της Σούπερ Λίγκας, οπότε η ΕΠΟ, αν γουστάρει, τα εκδικάζει και σε δέκα χρόνια. Δηλαδή, ρε Θέμη, το θέμα είναι είναι να πετύχεις τον άλλον; Να εξαρτάσαι από το πόσο εύστοχος ή άστοχος είναι ο μαλάκας που θα πετάξει ή θα κάνει το οτιδήποτε; Γιατί να μου κάνει εντύπωση η ήττα της ΑΕΚ; Έχει ομάδα και δεν το ξέρω; Για την Λειβαδιά, όπως είπα και πριν, είναι αστείο να αναβάλλεται ματς λόγω ισχυρού αέρα. Η πινακίδα έφυγε γιατί απλά κάποιος την είχε παρατήσει εκεί, όχι γιατί είχε τυφώνα. Ο αέρας κάνει τη δουλειά του, αλλά οι ιθύνοντες του Λεβαδειακού και του πρωταθλήματος αρνούνται να κάνουν τη δική τους. Αν φυσάει, ας βάλουν ανεμοθραύστες. Έχει αναβληθεί ματς στη Σκωτία λόγω ισχυρού αέρα; Τι λέμε ρε παιδιά; Και η πλάκα με τους διαιτητές είναι η ώρα που χρειάζεται για να διακόψουν ή να αναβάλλουν ένα ματς. Βλέπεις, πρέπει να κάνουν και τα τηλέωνά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικα διακοπτονται και στο χαριλαου αγωνες,οχι μονο στο οακα.Ας προσεχαν ολοι τι ψηφιζανε στην επο και τη λιγκα.

    Χωρις διοικηση δεν πας πουθενα,τοσο απλα ειναι τα πραματα...οσοι θελουν να τα αναλυουν με λογικη,παραδειγματα και δεδικασμενα χανουν τον χρονο τους και την ψυχραιμια τους.

    Καλο πασχα φιλε και καλη ανασταση (γενικα και ειδικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οικοδεσπότα!

    Στο σχόλιό σας στο ΥΓ 1 "και οι τυφλοί βλέπουν", έχω να προσθέσω το εξής, μέρες πού 'ναι:

    Ποιός κάνει πεθαμένους ν' ανασταίνονται, χωλούς να σηκώνονται, και παραλυτικούς να τρέχουν ωσάν τον Μπόλτ;
    Απάντηση: Ο Κύριοc Ημών, και το ελληνικό πρωτάθλημα!!! LOL!!!

    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ls13, ναι, διακόπτονται και στο Χαριλάου αγώνες. Από εκεί καταλαβαίνεις την αξιοκρατία και την έλλειψη ισονομίας. Δυστυχώς, στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν αρκεί να έχεις μόνο καλή Διοίκηση. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα, τα οποία ο Άρης δεν διαθέτει κι έχει επιλέξει εκούσια να απέχει από αυτούς.

    Εργδημεργ, και το ελληνικό κράτος! Τόσοι τυφλοί που έπαιρναν επιδόματα, δεν διαπιστώθηκε ότι ξαφνικά έβλεπαν;

    Μην βιάζεστε με τις ευχές. Θα έχουμε κείμενο αύριο το βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γιατι μπερδευεις τα πραγματα ρε κανθαρε??
    ποια 28η?
    απο το καλοκαιρι που εγκριθηκε ο κανονισμος!!
    βαση αυτου τιμωρηθηκε ο βαζελος.
    κι ο αρης στην 28η εριξε ο βλακας το μπουκαλι.
    ποτε να τον τιμωρησουν?
    την 1η αγωνιστικη?
    σε ποιον αγωνα ακριβως τραυματιστικε εποπτης η διαιτητης και δεν τιμωρηθηκε ομαδα φετος?
    γιατι μπουκαλια κροτιδες και λοιπες μαλακιες πεφτουν σε ολα τα παιχνιδια αλλα δεν χτυπαει κανεις ευτυχως και με βρισκει αντιθετο να μην τιμωρειτε ομαδα.
    περυσι ο κανονισμος δεν ελεγε για αφαιρεση βαθμων.
    φετος εγινε πιο αυστηρος!!
    πως δεν το ξερεις??
    και ΑΑΑΑΝ θυμασε οταν ελεγαν σε ΜΕΝΑ περυσι για τα επεισοδια στο καραισκακη τους απαντουσα οτι ΕΙΧΑΝ προηγηθει στο παιχνιδι παο- ολυμπιακος βολου ΙΔΙΑ επεισοδια!!!!!
    στον αγωνα ολυμπιακος βολου-παοκ παλι τα ιδια!!
    πριν το καραισκακη αυτα!!!
    αυτο λεγετε υποκρισια.
    εγω δεχομουν ως θεμης τιμωρια -10 βαθμων και 20 κεκλεισμενων των θυρων.
    εσεις ομως δεν λεγατε τι ποινη θα βαζατε στον βαζελο και τον μπαοκ!!
    οπως βλεπεις λοιπον οταν λες σε μενα για οπαδικα γυαλια αγαπη στον προεδρο και αλλα τετοια ωραια θα πρεπει να δεινεις το παραδειγμα.
    οι διοικησεις καλα κανουν.
    η λιγκα καλα κανει.
    τα συμφεροντα τους υπερασπιζονται.
    εγω αγαπαω τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και καλα κανω.
    εσεις ομως που λετε οτι αγαπατε το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    κανετε καλα??
    να μην τιμωρηθει ο αρης?
    που δεν τιμωρηθηκε τελικα!!!
    σκανδαλωδως!!!
    το κυπελο ειναι αλλη διοργανωση αλλοι κανονισμοι.
    κακως αλλα......

    ουτε ο παοκ εχει ομαδα??
    γιατι και εκει κερδισε ο πας την αμεσως προηγουμενη αγωνιστικη!!!
    αλλα ουτε αυτο σου εκανε εντυπωση!!
    εφτιαξε υπερομαδα ο αγγελος στο αγιον ορος!!!

    εσυ στη σκωτια ζεις??
    εχεις δει πολλα παιχνιδια με τετοιο αερα??
    περυσι δεν ηταν στην ξανθη που εφυγε η πορτα και χτυπησε εναν ανθρωπο σοβαρα??
    τι πιο απλο και αυτονοητο να μην γινετε παιχνιδι οταν κινδυνευει η σωματικη ακεραιοτητα παιχτων και θεατων??
    μην αφηνεις το οπαδικο συμφερον να σε κυριευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέμη, μα, δεν τραυματίστηκε! Οι γνωματεύσεις τριών γιατρών το υποδεικνύουν, τις οποίες έλαβε υπόψη το δικαστήριο. Και μάλιστα η μία γνωμάτευση προήλθε με παρέμβαση εισαγγελέα! Διότι, η κυρία, ενώ ισχυριζόταν ότι πονούσε, δεν ήθελε να πάει στο δημόσιο νοσοκομείο να εξεταστεί!

    Κι ο Άρης τιμωρήθηκε! Ποιος σου είπε, ρε Θέμη, ότι δεν τιμώρήθηκε; Ο υπάρχων κανονισμός εφαρμόσθηκε. Καλός, κακός ή μέτριος, αυτός είναι ο κανονισμός και βάσει αυτού τιμωρήθηκε ο Άρης. Αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ, δεν έχουν σχέση με το περιστατικό στο Χαριλάου και οποιαδήποτε προσπάθεια εξίσωσης των δυο καταστάσεων από θεσμικούς φορείς, δημοσιογράφους και οπαδούς που δεν έχουν ψάξει το ζήτημα είναι απλώς εκτός πραγματικότητας υποκρύπτουν δόλο. Ο Άρης, όμως, φέρει ευθύνη επικοινωνιακά. Πρώτα με τον Κόντη και ορισμένες δηλώσεις του και έπειτα με την ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν είναι αρμόδιος ως προς την ανεύρεση του δράστη. Μην τρελαθούμε. Ποιος είναι αρμόδιος; Ο φούφουτος;

    Όπως και το κάνουμε, ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο αγωνιστικό σύνολο από την ΑΕΚ. Έχει και προπονητή. Και είναι και πιο συσπειρωμένος. Κι αν δεις τα Γιάννενα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ επί Άγγελου. Βοήθησε η Παναγιά!

    Ρε Θέμη, ποιο οπαδικό συμφέρον; Επειδή θεωρώ αστείο λόγο να αναβάλλεται παιχνίδι λόγω ισχυρού αέρα; Ο αέρας φταίει ή ότι το γήπεδο είναι ξέγραγο αμπέλι; Ο αέρας φταίει ή ότι το γήπεδο δεν φέρει καν ανεμοθραύστες; Ο αέρας φταίει που κάποιος παράτησε την πινακίδα, χωρίς να την έχει ασφαλίσει; Έχω δει ματς στην Σκωτία που η μπάλα στεκόταν στον αέρα και γυρνούσε πίσω. Κανονικά έγινε. Ούτε πινακίδες πήγαναν βόλτα. Ούτε υπήρχε σκέψη για αναβολή ή διακοπή. Ίσως φταίει το μικροκλίμα της Λειβαδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έλα αγόρι μου να σε πάω στα τσίπουρα, να πάρουμε κι εξτρά και μετά σοροπιαστά να μου καρδαμώσεις!
    άκου εκεί έρεψες!
    χρειαζούμενη η ζάχαρη καθότι είναι καθαρή ενέργεια κι ο εγκέφαλος θέλει τη "βενζίνη" του.
    λοιπόν, κλείσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kanthare ο Summertime Blues έχει δίκιο (κι ας μη μου αρέσουν τα τσίπουρα!)...

    ...και οι Warlord τα σπάνε. Ανυπομονώ για τον καινούριο τους δίσκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στα του Ελληνικού πρωταθλήματος έχω σταματήσει να σχολιάζω. Όταν αποφασίσουν να σοβαρευτούν ίσως ανακαλέσω. Στην παρούσα φάση δεν αξίζει τον κόπο. Αξία τους δίνω όταν ασχολούμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας χαιρέτησα; Δεν σας χαιρέτησα. Χαίρετε, τι κάνετε; Καλά ευχαριστώ...

    (Αθάνατος ελληνικός κινηματογράφος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Summertime Blues, λες;

    Γεια σου, Μπαλαντέρ, γίγαντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε Θέμη τι θέλεις κι εσύ και μιλάς. Οταν πρόκειται για άλλες ομάδες πρέπει να σκοτωθεί κάποιος για να γίνει θέμα.Για ένα μπουκαλάκι τωρα θα ασχολούμαστε... Μη κοιτάς τον Ολυμπιακό που είναι η λαιλαπα του ποδοσφαίρου, και φταίει για ότι κακο και στραβό γίνεται.
    Ο Αρης και ο ΠΑΟ είναι πραγματικά ομάδες που φετος διδάσκουν ήθος ! Πρέπει να το έχει γράψει και ο Καίσαρης.

    Ηλίας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηλία, έχει εγκαθιδρύσει την σκέφη σου σε λάθος βάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...