Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Σχέδια και σχέδια

Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια που ακούω και διαβάζω κάθε μέρα στην αθλητική επικαιρότητα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όταν δεν υπάρχει λογική και κυρίως θέληση, τότε δεν υπάρχει γιατρειά. Ας το πάρουμε απόφαση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο στερείται ισχυρών θεμελίων. Μέχρι να ξηλωθεί το οικοδόμημα ας αλλάξουμε άθλημα. Ο Κάνθαρος, για παράδειγμα, δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο σκουός. Μπορώ να πω ότι τα πάω αρκετά καλά. Καλύτερα από ότι περίμενα. Τέλος πάντων. Στην τρέχουσα ανάρτηση θα μιλήσουμε σε χαλαρό ύφος για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα θα επικεντρωθούμε στην Άρσεναλ και στην Παρί (ομαδάρα). 


Την Άρσεναλ την έχω συνδυάσει με τον Βενγκέρ. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με σαφές και ξεκάθαρο εταιρικό πλάνο που καθορίζει και οριοθετεί το αγωνιστικό σχέδιο που εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια. Το σκάουτινγκ είναι υποδειγματικό. Η ανάπτυξη και η ποδοσφαιρική ωρίμανση των παιχτών είναι εξαιρετική. Οι πορείες της ομάδας είναι αξιόλογες και εμπλουτισμένες με το στοιχείο της διάρκειας και της συνέπειας. Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος τη φετινή σεζόν τα έχει βρει σκούρα. Ο Φάμπρεγας κι ο Νασρί έφυγαν. Το ξεκίνημα στην Πρέμιερ δεν είναι καλό. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και αρκετές τιμωρίες. Ο ίδιος ο Βενγκέρ είναι τιμωρημένος από την Ουέφα. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι οι απώλειες βασικών μονάδων, το ξεκίνημα στην Πρέμιερ, οι τιμωρίες και οι τραυματισμοί. Είναι η αμφισβήτηση και εσχάτως η γκρίνια. Αυτό είναι το χειρότερο. Το χείριστο μπορεί να προκύψει από το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα με την καλοδουλεμένη Ουντινέζε. Θεωρώ ότι θα τη βρει τη λύση ο Βενγκέρ. Πάντα την έβρισκε. Κι ας έχει να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ του τσίχλα, την Τσέλσι του Ρομάν, τη Σίτι των Αράβων, τη Λίβερπουλ του Κένι και εσχάτως την διψασμένη Τότεναμ. Κάποια στιγμή οι πολύτιμες μονάδες θα αναπληρωθούν, τα αποτελέσματα θα έρθουν, οι τραυματισμοί θα πάψουν και οι τιμωρίες θα λήξουν. Έχει στη διάθεσή του ένα αρκετά μεγάλο ποσό για μεταγραφές, το οποίο λογικά θα διοχετεύσει στην γαλλική αγορά.

Εντούτοις, η γαλλική αγορά δεν προσφέρεται μόνο για τον Αρσέν. Αν η Παρί θέλει να μεγαλουργήσει θα πρέπει να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα και να ζητήσει από τον κόσμο υπομονή για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι ακριβές μεταγραφές από μόνες τους δεν φέρουν την ουσία μήτε την καταξίωση, παρά μόνο προκαλούν ντόρο. Στη Γαλλία υπάρχουν άφθονα ταλέντα. Η Παρί μπορεί να τα τσιμπήσει και να φτιάξει μια ομάδα που θα κυριαρχεί στο Σαμπιονά, όπως είχε κάνει κάποτε η Λιόν. Παρακολουθώ την ομάδα τα τελευταία χρόνια και ο μόνος χαρακτηρισμός που μπορώ να της προσάψω είναι ένας: σταθερή αστάθεια. Την Κυριακή έπαιξε με την Βαλενσιέν και την κέρδισε, έστω και δύσκολα. Η ομάδα είναι ορμητική, έχει ταχεία ανάπτυξη, πιάνει διαολεμένο ρυθμό με τον Νένε και τον Μενέζ, ενώ στην κορυφή δεσπόζει ο μικρός δαίμονας που ακούει στο όνομα Γκαμέιρο. Στα χαφ ο Ματουιντί προσπαθεί να κόψει ότι κόβεται, αλλά οι βοήθειες που παίρνει είναι ελάχιστες. Ο ντελικάτος Μποντμέρ παίζει πιο μπροστά. Ο Σαντόμ είναι φιλότιμος, αλλά κι εγώ φιλότιμος είμαι. Τα ακραία μπακ Τιενέ και Σεαρά έχουν επιθετικές αρετές, αλλά σοβαρές αμυντικές αδυναμίες. Ωραία και καλά τα όβερλαπ, αλλά θα πρέπει να γυρνάς και στην θέση σου, ειδικά από τη στιγμή που ο Μπίσεβατς και παραδόξως ο Σα(κ)χό δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στο κέντρο άμυνας. Η Παρί πρέπει να βασιστεί στα αξιόλογα φυτώριά της και να στραφεί σε διψασμένα και ταλαντούχα Γαλλάκια, πλαισιωμένα με μπαλαδόφατσες (π.χ. Παστόρε, Νένε) και έμπειρους παίχτες (π.χ. Καμαρά). Ωστόσο, δεν νομίζω ότι οι Άραβες μπήκαν για να φέρνουν νεαρούς Γάλλους ή ότι ο Λεονάρντο θα τους πείσει για κάτι τέτοιο. Δεν πειράζει. Θα μάθουν. Όλα θα γίνουν εν καιρώ.

Υ.Γ.1 Είχαν σκοπό να ανεβάσω ένα άρθρο για την ποδοσφαιρική Αρειανάρα, αλλά περιμένω να δω τι θα γίνει με την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει αναβολή.

Υ.Γ.2 Τα σέβη μου στο Δημήτρη Παπανικολάου. Καλός παίχτης. 

Υ.Γ.3 Τόσο δύσκολο είναι ρε παιδιά να καταλάβουμε τις διαφορές στις σημασίες των λέξεων; Άλλο επίσημο, άλλο φιλικό. Δεν πειράζει. Αποθεώστε. Κράξτε. Μέση λύση δεν υπάρχει. Οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού το ξέρουν καλά το παιχνίδι. Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.

Υ.Γ.4 Θα μας τρελάνει ο Τζέφρυ. Ήθελα να ήξερα τα κίνητρα όλων αυτών που τον ψήφισαν. Τι θα σκέφτονται, άραγε, όταν τον βλέπουν αμέριμνο να κάνει μπάνια και να πηγαίνει για ελαφρύ τρέξιμο; Στο ναρκομανή δεν του πλασάρεις διαφημίσεις με ναρκωτικά. Στον καψούρη δεν του δείχνεις φωτογραφίες με αγαπημένα ζευγάρια. Στον φτωχό δεν του σερβίρεις τηλεοπτικές σειρές με πλούτη, μεγαλεία και δόξες. Στον άνθρωπο που δεν πάει διακοπές, δεν του λες με στόμφο ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, ονόματι Τζέφρυ, διακοπάρει σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία και κάνει κανό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν βρίσκεται και μια τορπίλη για να φωνάξουμε όλοι μαζί: «Βυθίσατε Τζέφρυ!».

Υ.Γ.5 Οι Virgin Steele κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ με τίτλο The House of Atreus Act II. Το παρακάτω κομμάτι αποτελεί ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ. Ελπίζω να σας άρεσε.

19 σχόλια:

  1. Πέρασα να σου πω μια καλησπέρα...και να εκφράσω την ευχαρίστησή μου για το όμορφο μουσικό κομμάτι που έβαλες! :)
    Καλό απόγευμα Kanthare!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω κι εγώ για το κομμάτι.. Όχι τίποτα άλλο απλά δεν έχω ακόμα ιδέα τι γίνεται φέτος στις αγγλικές και στις γαλλικές ομάδες.... HAIL VIRGIN STEELE!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Αστροφεγγιά. Χαίρομαι που σου άρεσε. Καλό ξημέρωμα.

    Γεια σου Πρόεδρε. Δεν είναι κακή μπάντα. Το τελευταίο τους άλμπουμ ήταν κάπως μέτριο, αλλά δεν βαριέσαι. DeFeis έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κανω διαλειμμα να φαω κατι στο φτερο, να κανω τη φραπεδια μου και να ριξω μια αναλυση της Αρσεναλ, μετα την Ισπανικη.
    Νικολα με λενε και ειμαι ΠΑΟΚτσης, που εχει προλαβει να δει τον Κουδα να σκοραρει.
    Οποτε ειτε Νικολα με πεις, ειτε Κουδα, το ιδιο ειναι.

    Επισης οσο μιλαμε για ποδοσφαιρο, ειμαι φτιαγμενος για κουβεντα. Οχι ομως για αιωνιους και για παραγκες. Εχω ξεφυγει απο το τρυπακι. Αυτα ας τα χαιρονται οι συγχρονοι πρασινοι και βενετοι.

    Κουδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουδας

    Η Αρσεναλ στην εποχη του Βενγκερ πρεπει να χωριστει σε δυο μερη. Στην προ Emirates εποχη και στην μετα.
    Συνολικα στα 14+ χρονια που βρισκεται ο προπονηταρας στην ομαδα, το ποδοσφαιρο που παιζει ειναι παντα πρωτοβουλιας και ακρως θεαματικο. Στην πρωτη περιοδο, που χρησιμοποιουσε το Highburry, επαιρνε και τιτλους, με αποκορυφωμα την χρονια του αηττητου πρωταθληματος.
    Στη δευτερη περιοδο του Emirates, δεν εχει καταφερει να παρει κανεναν τιτλο, εξακολουθει να παιζει ομως ελκυστικο ποδοσφαιρο, τερματιζοντας παντα στην τετραδα και συμμετεχοντας στο ΤσουΛου.
    Αυτη ηταν και η επιδιωξη του Βενγκερ, γιατι με το χρεος και την αποπληρωμη του γηπεδου, εκοψε τα μεγαλα ποσα για μεταγραφες, στοχευοντας σε νεαρους ταλαντουχους παιχτες, που τους βελτιωνε μεσα απο σκληρη δουλεια.
    Το σχεδιο του ηταν, οτι οσο σημαντικοι κι αν ειναι οι τιτλοι (που ειναι), αλλο τοσο σημαντικο ειναι και η οικονομικη ευμαρεια του συλλογου. Μια ματια στη γειτονια της Liverpool ειναι η αποδειξη για το σκεπτικο του. Η Aston Villa (πρωταθλητρια Ευρωπης το ’84) επισης ειχε και εχει μεγαλα οικονομικα προβληματα. Δεν ξερω αν οι Chelsea και Man City, θα υπαρξουν το ιδιο δυνατες αν φυγουν οι Abramovic και οι σειχηδες.
    Ακομα και η Man. Utd με τα τεραστια κερδη απο την εκμεταλευση του ονοματος της, εχει περισσοτερα χρεη γιατι κακοδιαχειριζεται απο τους ιδιοκτητες της.

    Απο αυτην την πλευρα λοιπον ο Βενγκερ εχει πετυχει απολυτως στη δουλεια του. Ανεβασε την τιμη της μετοχης της Αρσεναλ στο χρηματιστηριο του Λονδινου, κοντα 100 φορες στα χρονια που ειναι αφεντικο.
    Στην αγωνιστικη πλευρα ομως δειχνει να προδιδεται απο τους νεαρους ασσους του. Ειδικα ο χαμενος τελικος περσυ απο την Birmingham, κοστισε πολυ στην ψυχολογια της ομαδας, που απο τους τεσσερις στοχους που ηταν μεσα Μαρτιο μηνα, δεν πηρε τιποτα. Στο πρωταθλημα καταφερε να παρει τους λιγοτερους βαθμους απο οποιαδηποτε αλλη ομαδα, μετα απο κεινον τον τελικο.
    Κι ομως η περσυνη ομαδα ηταν η μοναδικη που κερδισε τους δυο αντιπαλους του ΤσουΛου. 2-1 την Barca στο Λονδινο και 1-0 την Man. Utd στο Λονδινο επισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η φετεινη χρονια ειναι αρκετα δυσκολη. Απο τη μια οι αποχωρησεις Fabregas, Nasri, Clishy και μαλλον του Bendtner, αφηνουν μεγαλο ελλειμα στο επιθετικο και δημιουργικο κομματι. Υπαρχουν οι παικτες για να τους αντικαταστησουν, αλλά ειναι τραυματιες και τιμωρημενοι στην αρχη της χρονιας. Συναμα υπαρχει και μια αρνητικη αυρα που ειναι ο,τι χειροτερο. Αποδειξη το αυτογκολ που εχασε τον αγωνα κοντρα στη Liverpool.
    O Jack Whilshire ειναι ο νεος ηγετης στο κεντρο, αλλά η υπεχρησιμοποιηση του περσυ, τον εχει βγαλει off. Υπολογιζεται να παιξει ξανα στο τελος Σεπτεμβρη, αρχες Οκτωβρη.
    Η φυγη του Clishy ανοιξε το δρομο για τον Kieran Gibbs και τον Armand Traore. Και οι δυο τους ειναι τραυματιες ομως.
    Ο Emannuel Frimpong ειναι φοβερα δυνατος και γρηγορος. Μεχρι ν’ αποβληθει το περασμενο Σαββατο ηταν ο καλυτερος παιχτης της ομαδας. Τιμωρημενος ειναι και ο Song. Τραυματιας ο Diaby, o Koncsielni, o Squilacci, o Djourou.

    Πολλα θα εξαρτηθουν απο την προκριση ή οχι κοντρα στην Udinese σημερα. Αν περασει η ομαδα στους ομιλους, τοτε λογικα θ’ αρχισει η ανακαμψη. Αν αποκλειστει, ακολουθει το παιχνιδι με την Man. Utd. Που προμηνυεται ηττα και βλεπω δυσκολα να βγαλει λαγο απο το καπελο για φετος ο Βενγκερ.
    Οψομεθα τα σημερινα λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Νικόλα συμφωνώ με τα γραπτά σου. Η Ουντινέζε είναι κανονική ομάδα και μέσα στο Φρίουλι λογικά θα τους πιέσει αρκετά τους Άγγλους. Αυτό που δεν ξέρω είναι το αν θα σκόραρει η Άρσεναλ. Η ομάδα στερείται ψυχολογίας. Θεωρώ, όμως, ότι θα τη βρει την άκρη. Ήδη ακούγονται κάποια ονόματα. Το ένα είναι του Αζάρ της Λιλ που είναι μικρός, εξελίξιμος και πραγματικά πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Το άλλο είναι του Εμβιλά της Ρεν που είναι κλώνος του Μακελελέ, αν και περιμένω να τον τσιμπήσει η Παρί όσο προλαβαίνει ακόμα. Πάντως, τον πιστεύω τον Αρσέν. Έχει ακόμα πολλά να δώσει. Το θέμα δεν είναι η ήττα από τη Λίβερπουλ μήτε το ερχόμενο ματς με τη Μάντσεστερ. Είναι το τι θα γίνει απόψε. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί το χείριστο σενάριο, ήτοι αποκλεισμός, δεν χρειάζεται τρέλα. Τον έχεις τόσα χρόνια προπονητή για να τον διώξεις στην πρώτη στραβή; Και έστω ότι η γκρίνια γιγαντώνεται και εν τέλει φεύγει. Να έρθει ποιος; Είμαι της άποψης ότι Θα επανέλθει η ψυχολογία. Ειδικά αν οι οπαδοί πάψουν τις μίρλες. Εκ μέρους των αναγνωστών και φυσικά εμού του ιδίου ευχαριστώ για τα σχόλια σου.

    Μπαφιάρη, πώς βάζεις γκολ; Πολύ εύκολα. Στοπάρεις, σημαδεύεις, λαμβάνεις σωστή στάση σώματος και πυροδοτείς. Κάθε φορά που γράφεις σε αυτό το blog αυτό ακριβώς κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικα με καλη αποδοση ηρθε η νικη και η προκριση. Θα μπορουσε να βαλει ενα γκολ στο πρωτο ημιχρονο στην τεραστια ευκαιρια του Walcott, οπως και να φαει παραπανω απο ενα.
    Κρατω ομως το ποσοστο κατοχης μπαλας 60%-40% υπερ της Αρσεναλ και το γεγονος οτι μετα την αποκρουση του πεναλτυ, η Ουντινεζε, κατερευσε.

    Ακουγεται κατι για δανεισμο του Κακα. Μακαρι.

    Νικολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝ θελω να σου πω κανθαρε οτι τον εχω σε τεραστια εκτιμηση
    τον θεωρω τον καλυτερο προπονητη μανατζερ προεδρο πωλητη που εχει βγει στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο
    ομοιως δεν προκειται να υπαρξει
    επειδη μου αρεσει το αγγλικο ποδοσφαιρο και εχω ψαξει λιγο τα ζητηματα της αρσεναλ
    οτι εχει γινει η αρσεναλ το χρωσταει στον μεγαλο αλσατο
    δεν θα κατσω να σου πω αν παιζει σωστα τα συστηματα η κοιμαται στον παγκο
    αυτα τα ξερουν οι δημοσιογραφοι οι αλεφαντοι και τα καφενεια που καθεται ο καθε πικραμενος
    αυτο που ξερω εγω να πω ειναι οτι σαν τον αλσατο δεν θα ξαναυπαρξει τετοια περιπτωση
    σαν προπονητη βεβαια και δεν θελω κουβεντα τον τοποθετω στη δευτερη θεση πισω ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ
    περασε εχθες και στο τσαμπιονς και ετσι δεν θα εχετε τη δυστυχια να βλεπετε στο μπαρτσα λιγκ τους περιεργους ιταλους με τα ασπρομαυρα
    ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΧΩΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
    ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
    ΩΡΑΙΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

    Υ.Γ
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΓΚΑΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ
    ΕΛΑ ΜΟΥΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΕΛΑ ΜΟΥΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο αρσεν ειχε φιλοξενηθει το 97 για τρεις μερες απο τον κοκκαλη και του ειχε εξηγησει με το νι και και με το σι τι πρεπει να κανει.
    απο τα 12 που πηρε ο θειος στη συνεχεια κατι πρεπει να καταλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νικόλα, ο Αρsέν ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να τιθασεύει την πίεση. Είναι αυτό που στην Αγγλία λέγεται μάνατζερ. Πραγματικός μάνατζερ. Δεν είναι Νιόμπλιας και Δερμιτζάκης. Να είμαι ειλικρινής το ματς δεν το είδα, παρά μόνο φάσεις κι ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Είδα, όμως, αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Να πω και κάτι για τον Γουάλκοτ. Αυτό το παιδί δεν έχει βελτιωθεί όσο θα ήθελε ο Αρσέν ή όσο θα μπορούσε. Το μόνο που του έχει μείνει είναι η ταχύτητα. Έχει πρόβλημα με την πάσα, κοντινή ή μακρινή, και προφανώς με το τελείωμα. Ειδικά το να μην μπορείς να πασάρεις στην Άρσεναλ του Βενγκέρ είναι φοβερό ελάττωμα. Μου φαίνεται ότι έχει μείνει στάσιμος. Πάμε και στον Κακά. Όταν έπαιζε στη Μίλαν τον έβλεπες και έτριβες τα μάτια σου. Κούρσες, απότομες προσποιήσεις, σουτ, κάθετο ποδόσφαιρο. Στη Ρεάλ σάπισε. Είχε και τραυματισμούς. Όπου κι αν πάει, μακάρι να αναγεννηθεί.

    Κωωνσταντίνε, εννοείται ότι ο Αρσέν θεωρείται αναμορφωτής της Άρσεναλ. Δικαίως. Θες οργάνωση, υποδομές, οικονομικά, μεταγραφικά, αγωνιστικά. Τα άλλαξε όλα προς το καλύτερο. Όπως είπα και σε παραπάνω σχόλιο, έχει ακόμα να δώσει πράγματα. Δεν είναι τελειωμένος προς Θεού. Δεν είπες, όμως, κουβέντα για τον τσίχλα. Γιατί; Όσο για τον Γκάλη και το Διαμαντίδη, πάλι προχθές διαφωνούσα με έναν φίλο μου. Δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι. Και το χειρότερο είναι μπαίνει και το οπαδικό στη μέση. Μπείτε γαμώ το κέρατό μου σε ξένα φόρουμς που έχουν ανάλογα γκάλοπ να δούμε ποια θέση καταλαμβάνει ο Διαμαντίδης.

    Θέμη, τι κατάλαβε δλδ; Ανάπτυξη φυτωρίων; Υποδομές; Σκάουτινγκ; Οργάνωση; Διάρκεια; Επικοινωνιακή πολιτική; Οικονομική πολιτική; Επενδύσεις; Προπονητές; Τι κατάλαβε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε κανθαρε με τον μπαρμπαλεκο θα ασχολουμαι τωρα ?
    επιμενει ο φιλος σου ο βαζελοκλαψας οτι ο διαμαντιδης ειναι καλυτερος του γκαλη ?
    ασχολειται με το μπασκετ ?η οτι προλαβαινει λεει ?
    και εσυ καθεσαι και μιλας μαζι του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα, Αρειανός είμαι. Όμως, προσπαθώ να δω τα πράγματα αντικειμενικά. Προσπαθώ να μην φοράω οπαδικά γυαλιά. Νομίζω ότι όποιος έχει σπουδάσει τον Νίκο Γκάλη δεν μπορεί να τον συγκρίνει με κάποιον Διαμαντίδη. Όχι λόγω διαφορετικότητας των εποχών. Πολύ απλά οι παίχτες ως ατομική ποιότητα δεν συγκρίνονται. Λένε ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει, Παπάρια μάντολες. Όποιος ξέρει μπάσκετ παίζει. Τέλος. Κι ο Γκάλης ήξερε. Δλδ, ο Σαμπόνις που πέρασε κυριολεκτικά μέσα από διάφορες εποχές και καταστάσεις γιατί όπου πήγαινε μεγαλουργούσε; Διότι, ήξερε μπάσκετ ο άνθρωπος. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Γιατί τα κάνουμε δύσκολα;

    Όσο για τον τσίχλα νομίζω ότι αξίζει αναφοράς. Μην τον απαξιώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η δικη μου εκδοχη στην σειρα προπονητων ειναι.
    #1 Βενγκερ, #2 Βαν Γκααλ.
    Επισης θελω να δω πολυ τον Μαρσελο Μπιελσα να δουλευει σε δυλλογο.

    Ο Φεργκιουσον δουλευει στην πλουσιοτερη ομαδα του κοσμου, εχει ξοδεψει τρελα λεφτα και δεν εχει παρουσιασει ομαδες που να σε ελκυουν με την αποδοση τους.
    Εχει παρει ομως πολλους τιτλους στην Αγγλια. Εμενα ομως αυτο δε μου λεει τιποτα. Στην Ευρωπη θα επρεπε να ειχε σηκωσει περισσοτερες, με τετοιο μεγεθος που αντιπροσωπευει, (που οφειελεται εν πολλοις σ' αυτον).
    Δυο κουπες, η μια με τεραστια κωλοφαρδια στα χασομερια και η αλλη στα πεναλτυς.

    Ξαναλεω, για μενα που ειμαι φιλαθλος, προτιμω να πληρωσω εισιτηριο να δω ομαδα του Βενγκερ και του Βαν Γκαλ, που ειναι εγγυημενα επιθετικες και θεαματικες.

    Αλλοι προπονητες που γουσταρω να βλεπω τις ομαδες τους ειναι, ο jesus Jorge της Benfica, o Marcelino Toral που φετος ειναι στη Σεβιλλη, ο Manuel Pellegrini της Μαλαγα και ο Dieter Hecking της Νυρεμβεργης.

    Νικολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νικόλα, παρακολουθούσα την Άλκμααρ του Βαν Γκάαλ. Τρομερά δουλεμένη ομάδα. Ταχεία ανάπτυξη, πίεση ψηλά, γρήγορη κυκλοφορία, ορμητική από το ξεκίνημα του παιχνιδιού μέχρι το τέλος, διψασμένη και συνδυασμός θεάματος και ουσίας. Δημιούργημα του Ολλανδού. Αυτό ακριβώς που λες: πληρώνες εισιτήριο για να την δεις. Γενικώς στο ολλανδικό πρωτάθλημα βλέπεις αρκετά καλό θέαμα και επιθετικό ποδόσφαιρο. Όσο για τον τσίχλα δεν ξέρω αν έπρεπε να πάρει κι άλλες ευρωπαϊκές κούπες, αλλά το στίγμα του το έχει αφήσει για τα καλά. Οριοθετημένη φιλοσοφία και κουλτούρα μεγάλης ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Βενγκέρ πάντα βρίσκει λύσεις αλλά φοβάμαι ότι τώρα είναι περισσότερο στριμωγμένος από ποτέ. Το Πρωτάθλημα έχει ήδη αρχίσει και υπάρχει πολλή γκρίνια.
    ΥΓ. Σκουός, ε; Ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα Πιγκουίνε. Από τη στιγμή που πέρασε στο τσου λου -έπεσε στον όμιλο με Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ και Ολυμπιακό- θα αρχίσει να ρολάρει. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι τι γίνεται με τα μεταγραφικά. Η ομάδα θέλει ενίσχυση. Όσο για το σκουός τα σπάει. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε, ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι από το καλοκαίρι στην Ατλέτικο Μπιλμπάο και στο μικροσκόπιό μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...