Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τις Κυριακές μας πίσω

Una faccia, una razza. Κλασσική έκφραση που εννοεί πως Έλληνες και Ιταλοί έχουν κοινά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά. Σας πληροφορώ ότι ουδέν κοινό στοιχείο μοιραζόμαστε με τους Ιταλούς. Οι άνθρωποι διατηρούν στοιχειώδεις δομές και δεν φοβούνται να λάβουν τολμηρές και γρήγορες αποφάσεις. Ακριβώς όπως έκαναν με την παράνομη μετανάστευση, το δημόσιο χρέος και τα αθλητικά σκάνδαλα. Επίσης, έχω βαρεθεί να ακούω για την Τουρκία και το πόσο οπισθοδρομική χώρα είναι. Σας πληροφορώ ότι σε σύγκριση με την Ελλάδα βρίσκεται έτη φωτός μπροστά. Επικρατεί συγκεκριμένο και ουσιαστικό πλάνο για πλείστα θέματα όπως εξωτερική πολιτική, τουρισμός, οικονομία, αθλητισμός και κυρίως υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν είναι τυχαία τα αντανακλαστικά που έδειξαν οι τουρκικές αρχές στα θέματα των στημένων. Ούτε είναι τυχαία η ταχεία ανάπτυξη της χώρας τη στιγμή που η Ελλάδα κάνει βήματα προς τα πίσω.

Και πάμε στα δικά μας. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Πίστευα ότι κάτι καλό θα προέκυπτε από την όλη ιστορία. Φευ! Έκανα λάθος. Ίσως είμαι ρομαντικός. Ίσως είμαι ρούκουνας. Ίσως υποτιμώ την αύρα των σκοταδόψυχων. Ίσως ήμουν εύπιστος απέναντι σε εκείνους που μιλούσαν για κάθαρση. Ειλικρινά δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αρκετοί περίμεναν ριζοσπαστικές εξελίξεις. Και τι έγινε; Μια τρύπα στο νερό. Γιατί έγιναν όλα αυτά; Πάλι δεν ξέρω. Με πιάνετε παντελώς αδιάβαστο. Ο καθένας εκφράζει την άποψή του. Κάποιοι λένε ότι Βόλος και Καβάλα είναι μεγάλες πόλεις, ήτοι πολλές ψήφοι. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η παράγκα έχει ισχυρά θεμέλια και γερές πλάτες. Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για ανικανότητα. Υπάρχουν και εκείνοι που μιλάνε για αποπροσανατολισμό. Αυτό που ξέρω είναι ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Οι αρμόδιοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά την υπόθεση. Τα κατηγορητήρια δεν ήταν δομημένα. Συγκροτημένα. Επιμελή. Οι θεσμοί θα μπορούσαν να αποκτήσουν αξιοπιστία. Όμως, με τα ''θα'' και τα ''αν'' δεν υπάρχει προκοπή.


Πλέον, όλοι, μα όλοι, είναι υποψιασμένοι και καχύποπτοι. Όχι μόνο διατηρήθηκε η υφιστάμενη παθογένεια, αλλά εξελίχθηκε. Βελτιώθηκε. Εξαπλώθηκε. Σαν γάγγραινα. Αυτή η απόφαση δείχνει σαφής αδυναμία τήρησης και εφαρμογής του νόμου. Απροθυμία για τιθάσευση της αναρχίας και της αταξίας. Οριοθετεί το παρόν. Καθορίζει το μέλλον. Θα επαναλάβω ότι το αυτονόητο είναι άκρως ενοχλητικό. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το να αποθεώνεις το αυτονόητο υποδηλώνει παθογένεια. Το να οραματίζεσαι το αυτονόητο υποδηλώνει παθογένεια. Το να είσαι ανήμπορος να πράξεις το αυτονόητο υποδηλώνει παθογένεια. Οι προεκτάσεις είναι πολύ σοβαρές κι έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία και στην πολιτική.

Κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε για ήθη, αξίες και ενότητα. Εκείνοι που χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν με φειδώ. Κάποιοι έχουν το θράσος να συγκρίνουν λαμογιές. Σκοτώνω πέντε ανθρώπους και ζητάω αθώωση ή έστω επιείκεια, χρησιμοποιώντας το ακλόνητο επιχείρημα ότι ο γείτονας σκότωσε περισσότερους κι ως εκ τούτου πρέπει να απαλλαγώ των κατηγοριών. Κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε για παύση των συνδέσμων. Πράγματι, εντοπίζεται πρόβλημα με τα ισχύοντα ορισμένων συνδέσμων, αλλά όταν δεν μπορείς να νοικοκυρέψεις συγκεκριμένα πράγματα θα προβείς σε κλεισίματα συνδέσμων; Θα σε μπουζουριάσουν και θα έχουν και δίκιο. Κάποιοι έχουν το θράσος και μιλάνε για βία. Ποιος τη δημιούργησε; Ποιος την παράγει; Ποιος τη συντηρεί; Για ρωτήστε τις φυλλάδες και τα πρωτοσέλιδα τους. Για ρωτήστε τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για ρωτήστε τη(ν) (αθλητική) δικαιοσύνη.

Πραγματικά μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Η Καβάλα υπό την Προεδρία του Σταύρου Ψωμιάδη κλείνει μηδενικά συμβόλαια, στερώντας από το κράτος φορολογηθέντα χρηματικά ποσά και προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο Βόλος υπό την Προεδρία του Αχιλλέα Μπέου ανέβηκε επίπεδο, αξιοποιώντας τα κέρδη από το στοίχημα και προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Εξάλλου, το έλεγε και ο ίδιος: «Ζω από το ποδόσφαιρο». Οι οπαδοί του Βόλου υποστήριζαν τον Μπέο και έπαιζαν ξύλο με τους Παναθηναϊκούς. Συγχρόνως, προβάλλουν ως υπέρτατο επιχείρημα το ότι η ομάδα έπαιξε καλή μπάλα κι ως εκ τούτου θα ήταν άδικο (!) για το θέαμα να μην αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Η Ουέφα κρίνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου παρανόμησε και τον τιμωρεί με πενταετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τη στιγμή που οι εν Ελλάδι αρμόδιοι είναι πολύ large τύποι, μετατρέποντας τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Μπορεί να μας πει ο Σαΐνης της Ε.Π.Ο.land τι απάντησε στην Ουέφα όταν η τελευταία έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία, ρωτώντας τι θα γίνει με την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Βόλου; Μια Ουέφα που τιμωρεί με ενδείξεις. Καλά κάνει. Έτσι προστατεύει και προστατεύεται το ποδόσφαιρο. Εντούτοις, δεν υπήρχαν απλά ενδείξεις. Στην Ιταλία ο Μότσι και η Γιουβέντους τιμωρήθηκαν επειδή μιλούσαν με διαιτητές -κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ακούς Πιλάβιε; Για όσους δεν θυμούνται η Γιουβέντους είχε πέσει στη Β' Εθνική και η Φιορεντίνα στη Δ' Εθνική. Απορώ, όμως, γιατί αντί για αφαίρεση βαθμών δεν προέκυψε πρόσθεση. Να ξεκινούσε, φερειπείν, με +10 η Καβάλα και +8 ο Βόλος. Έτσι για να γουστάρουμε βρε παιδί μου. Και φτάνουμε στην αποθέωση. Οι Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος τιμωρήθηκαν βάναυσα και υποδειγματικά, ενώ οι ομάδες τους ηθικά απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες (!). Αντίθετα, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε. Πού είναι ο Τάκης; Γιατί δεν καταδικάστηκε; Πλαστογραφία έκανε. Σε δημόσια έγγραφα παρακαλώ. Επαναλαμβάνω ότι ο Ηρακλής υποβιβάστηκε. Δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Κι ο Τάκης ουδέποτε αναζητήθηκε. Το ίδιο κι ο Μάκαρος. Πού ακριβώς εντοπίζεται η αξιοκρατία; Με ποια κριτήρια αποφασίζεται η δυσφήμιση του αθλήματος; Δυστυχώς, αυτό που προκύπτει από την όλη ιστορία είναι ότι η κρίση αξιών, ήθους και ιδεών ζει και βασιλεύει. Φέρτε όσες Τρόικες θέλετε. Φέρτε όσα Δ.Ν.Τ. γουστάρετε. Συγκροτήστε όσες επιτροπές σας κάνει κέφι. Δεν υπάρχει γιατρειά. Είναι σαν να σου λένε κάντε τα όλα πουτάνα. Το πολύ πολύ να τιμωρηθείς με αφαίρεση βαθμών (από το επόμενο πρωτάθλημα). Είναι σαν να σου λένε στήστε αγώνες για να κονομήσετε εσείς και η ομάδα σας. Ούτως ή άλλως πλέον υπάρχει δεδικασμένο. Μόνο μην πλαστογραφήσετε. Αντίο λογική. Καλημέρα παράνοια (μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια).

Ποιος θα ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το άθλημα; Ποιος θα ξοδέψει χρόνο και χρήμα σε αυτό το προϊόν; Ο Φλωρίδης και ο Σαχπατζίδης; Θα γράψουμε και για αυτούς κάποια στιγμή. Είμαστε κυριολεκτικά για κλάματα (κλισέ). Είμαστε κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου (κλισέ). Είμαστε κυριολεκτικά άξιοι της μοίρας μας (κλισέ). Έχω γράψει επανειλημμένως ότι δεν είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Είμαστε πελάτες. Όταν αγοράζεις ένα προϊόν από τα ράφια των εμπορικών καταστημάτων που δεν σε αφήνει ικανοποιημένο τι κάνεις; Το αγοράζεις εκ νέου; Δεν νομίζω. Θα προσπαθήσεις να το επιστρέψεις. Να στείλεις επιστολή διαμαρτυρίας. Να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου. Μπορεί και να αδιαφορήσεις. Αν το σκάνδαλο είναι μεγάλων διαστάσεων (π.χ. διατροφικό) τι κάνεις; Ενεργοποιείσαι. Δραστηριοποιείσαι. Αντιδράς. Όχι μόνος σου. Μέσω της μάζας. Εν προκειμένω, ως μάζα εννοούνται οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι και η πολιτεία. Επιβάλλεται συστράτευση. Συντονισμός. Συσπείρωση. Ας αφήσουμε τις μεταξύ μας διαφωνίες, έριδες και διχόνοιες που μαστίζουν αυτό το όμορφο πράγμα που ονομάζεται ποδόσφαιρο. Μπορούμε να αντιδράσουμε πειθαρχημένα; Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα, της οποίας το πηγάδι της λογικής και της κριτικής σκέψης έχει στερέψει προ πολλού. Λειτουργούμε με ωφελιμιστικά, εγωιστικά, βαθμοθηρικά και ψηφοθηρικά κριτήρια. Φωνάζουμε ή ''φωνάζουμε'' για την ανικανότητα της τωρινής κυβέρνησης και την ανυπαρξία του Σαμαρά. Και τι καταλαβαίνουμε; Ο Τζέφρυ φεύγει, ο Αντώνης έρχεται. Σαν το ουίσκι ένα πράγμα. Που ωριμάζει δεκαετίες μέσα στο βαρέλι. Το ίδιο και τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας. 

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση στο κουίζ της προηγούμενης ανάρτησης είναι ο υποτιμημένος, ανυπέρβλητος και αεικίνητος Κώστας Νεμπεγλέρας. Αυτόν (υποτίθεται ότι) ήθελε η Ίντερ.

Υ.Γ.2 Το σκίτσο αποτελεί ευφύημα του Soloup από την εφημερίδα ''Goal''.

Υ.Γ.3 Πρόκειται για ένα από τα πιο υποτιμημένα σχήματα στο χώρο του σκληρού ήχου (κλισέ). Αγνό, καθαρό, παραδοσιακό heavy metal. Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι σας παρουσιάζω τους Armored Saint.


18 σχόλια:

  1. :-) το συγκρότημα θα το αναζητήσω :-) καλό μεσημέρι :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα είπες όλα Κάνθαρε!
    Η απόλυτη κατάντια!!!
    Κάθε φορά μας εκπλήσσει αυτή η χώρα στο πόσο πιο κάτω μπορεί να πέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι ακριβως ειναι!
    Και για την Ιταλια και για την Τουρκια (πολλα χρονια και σε πολλους τομεις μπροστα απο την Ελλαδιτσα μας) και για την ανικανοτητα των "αρμοδιων" να αποβαλλουν οριστικα καθετι αρρωστημενο και σαπιο απ' το χωρο του αθλητισμου.

    Πολυ φοβαμαι οτι αυτην τη φορα θα θρηνησουμε θυματα -και- εντος γηπεδων. Προσωπικα ευχομαι και ελπιζω να ΜΗΝ ξεκινησει ποτε το νεο πρωταθλημα. Αλλωστε μονο οι γαυροι θα χαιρονται για αυτο, αφου θα συνεχισουν την ατσεια καταμετρηση των στημενων πρωταθληματων τους.

    Η δικη μου προταση: Νεα λιγκα με ΠΑΟ, ΑΕΚ, Αρη, Ηρακλη, Λαρισα και οποιον αλλο θελει να απεμπλακει απο τη ΣΑΠΙΛΑ.

    Καλο απογευμα φιλε και κουραγιο με τους μαφιοζους που μας γαμανε τις Κυριακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει μαζί σου Κάνθαρε. Ωστόσο, η ουέφα μάλλον σε έβγαλε οφσάιντ με την πιο χαλαρή, από αυτήν που είχε διαρρεύσει, τιμωρία.
    Η σαπίλα μας φτάνει ως την ουέφα;
    Ντράπηκαν αυτοί για λόγου μας κι είπαν να χαλαρώσουν την τιμωρία για να μην είναι τόσο εμφανής η διαφορά ανάμεσα στις 2 τιμωρίες (ουέφα και επο);
    Ήταν εξ αρχής αυτή η τιμωρία;
    Δεν ξέρω...

    Μπάι δε γουέι, η ανακοίνωση της ουέφα λέει ότι η απόφαση είναι εφέσιμη ως και την Δευτέρα 15/8 και ότι κατόπιν θα αποφασίσουν για το ποια ομάδα θα αντικαταστήσει τον Βόλο στα ματς με την Παρί (αν η έφεση απορριφθεί).
    Δηλαδή παίζει να σκάσει φαξ στο στα γραφεία του Άρη και να λέει "Παιδιά αύριο παίζετε με την Παρί, καλή διασκέδαση"; Ακόμη και τους Λουξεμβούργους να καλέσουν, το σκηνικό θα θυμίσει ελληνική προχειρότητα...

    alex_a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ το έγραψα και χθες, δεν αξίζει πλέον. Αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία να σπάσει το απόστημα αλλά όπως πάντα, στο τέλος κερδίζουν οι...σκοταδόψυχοι που λες κι εσύ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το γιατί έγινε αυτό, άσε που εγώ πιστεύω ότι ισχύει κάτι λίγο απ'όλα.

    Ένα είναι το θέμα: Εφόσον τώρα όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να καθαρίσει ο χώρος αυτός, αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία που τη χάσαμε, για ποιον λόγο να παρακολουθούμε το ελληνικό πρωτάθλημα; Ακόμη και αν η Χ ομάδα δεν έχει εμπλακεί πουθενά (υπάρχουν μερικές ακόμη) για ποιον λόγο ο φίλαθλος της Χ να βλέπει, αφού ξέρει πως και να αξίζει δεν θα τον αφήσουν;

    Εσύ είσαι φίλαθλος του Άρη, φανατικός και υγιής, για ποιον λόγο θα συνεχίσεις να βλέπεις το ελληνικό πρωτάθλημα; Για τις άπειρες συγκινήσεις που (δεν) προσφέρει; Διότι, εκτός από το ότι είσαι φίλος της ομάδας σου και θα την βλέπεις γιατί τη γουστάρεις τρελά, για ποιον άλλον λόγο να καθίσει να δει κανείς το έκτρωμα;

    Τις Κυριακές μας πίσω!

    Υ.Γ Θεός ο Γεωργίου, μέχρι και τον Νεμπεγλέρα στην Ίντερ έστειλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Leviathan να το αναζητήσεις. Δεν θα χάσεις. Καλά να περνάς.

    Δήμο, στην Ελλάδα δεν πλήττεις ποτέ. Κυριολεκτικά ποτέ. Με κάτι θα βρεις να ασχοληθείς. Γερό στομάχι να έχεις μόνο.

    Mike, το πρόβλημα είναι ότι στα γήπεδα μπορεί να εκδηλωθεί κοινωνικός αναβρασμός. Σε μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται να υπάρξουν θύματα. Ελπίζω να μη συμβεί. Όσο για την εκκίνηση του πρωταθλήματος το να λες ότι δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα είναι εύκολο. Το να το κάνεις πράξη είναι έτι δυσκολότερο. Υπάρχουν χορηγοί, υπάρχουν συμβόλαια, υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ή ''ζουν'' από το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι σίγουρος ότι θακερδίσεις κάτι από όλα αυτά. Θες να τους χτυπήσεις σκληρά; Εφάρμοσε τους νόμους και μην κάνεις παζάρια με τη νομοθεσία. Επίσης, κόψε επιδόματα. Μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν συμμορφωθεί όλες οι ΠΑΕ, οι οποίες με τη σειρά τους θα συνετίσουν τους φιλάθλους τους.

    Γεια σου Alex_a. H Ουέφα κρίνει με διαφορετικά κριτήρια από ότι η ΕΠΟ. Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές. Από κει και πέρα όταν η Ουέφα έστειλε φαξ για το τι θα γίνει με την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Βόλου ο Πιλάβιος σφύριζε αδιάφορα. Ίσως πίστεψε ότι η Ουέφα θα υποκαταστούσε την ανεπάρκειά του. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα έχασε μια ομάδα, καθώς και βαθμούς. Αν την θέση την είχε πάρει ο Άρης εξαρχής θα είχε μπει στο γκρουπ των ισχυρών και θα είχε αυξημένες πιθανότητες για να μπει στους ομίλους και να πάρει περισσότερους βαθμούς. Γιατί Πιλάβιε δεν πήρε τη θέση του Βόλου ο Άρης κι ο κάθε Άρης; Δεν το ξέρατε ότι από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Μπέος καταδικάστηκε, δεν υπήρχε περίπτωση για την Ουέφα να κρατήσει τον Βόλο στην Ευρώπη; Πλεόν, είναι πολύ αργά.

    Τα σέβη μου στο Μικρό Σκάουτερ. Ξεκινώ από τον Νέμπε. Αν ήξερε μπάλα αυτό το παιδί θα έπαιζε σε κορυφαία πρωτθλήματα και κορυφαίες ομάδες. Και συνεχίζω. Για ποιο λόγο να συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ελληνικό πρωτάθλημα. Το ερώτημα είναι αρκετά πολύπλοκο με πολυσχιδείς προεκτάσεις. Σκέψου πόσα πράγματα κάνουμε στη ζωή μας που δεν έχουν νόημα, δεν έχουν ευχαρίστηση, δεν έχουν λογική κι όμως τα κάνουμε. Για παράδειγμα, να οδηγείς χωρίς κράνος. Να καπνίζεις σαν φουγάρο. Δεν μπορώ να σου δώσω συγκεκριμένη απάντηση, ειδικά για το ποδόσφαιρο. Σκέψου ότι αλλάζουμε τα πάντα: αυτοκίνητα, γκόμενες, ρούχα, συνήθειες. Μέχρι και κόμματα αλλάζουμε ανάλογα με τα ρουσφέτια και το που φυσάει ο άνεμος. Ομάδα, όμως, δεν αλλάζεις. Κάθεσαι και την παρακολουθείς. Θυμάμαι κάτι ματς στο Χαριλάου με καταρρακτώδη βροχή κι όμως το γήπεδο είχε μέσα δέκα χιλιάρικα. Γιατί; Διότι είναι τρέλα. Είναι πάθος. Είναι συναίσθημα. Χάνεις και συγκινείσαι. Κερδίζεις και χαίρεσαι. Και να σου πω και κάτι άλλο; Μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει αυθεντικές συγκινήσεις. Σύμφωνα με τα παραπάνω, κρίνω ότι οι υγιείς φίλαθλοι δεν θα το παρατήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν θα το παρατήσουν, διότι το αγαπούν. Σε αντίθεση με τους αρμόδιους, τους ''αρμόδιους'' και όλους αυτούς που το υποβαθμίζουν συνεχώς (π.χ. δημοσιογράφοι). Το ξέρω ότι δεν σε κάλυψα, τουλάχιστον προσπάθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις τελείωσα την ανάγνωση βιβλίου γνωστού αθλητικογράφου-φίλου της ΑΕΚ,για να μην κάνω και διαφήμιση, που πραγματεύεται,μέσα από ένα "αθλητικό μυθιστόρημα",αυτήν την παρωδία που ακούει στο όνομα ελληνικό ποδόσφαιρο.
    Αν και κυκλοφόρησε το 2009 ήρθε και κούμπωσε με τις περσινές αποκαλύψεις και έδωσε εξηγήσεις για πολλές ιστορίες που όλοι γνωρίζουμε αλλά κανείς δε μιλάει για αυτές.
    Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους του πραγματικού ποδοσφαίρου και όχι αυτής της virtual reality εκδοχής που "απολαμβάνουμε" στα ελληνικά γήπεδα.
    Το στοίχημα με τη μικρότερη απόδοση αυτήν την στιγμή είναι πόσο πιο κάτω ακόμα μπορεί να πάει το πράγμα.Αυτό το ρημάδι το βαρέλι δεν έχει πάτο?Γιατί αν πιάσεις rock bottom(που λένε κι οι UFO),μετά μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας.
    Η (ταπεινή) μου άποψη:δεν υπάρχει σωτηρία.Το γιατί,το ψάχνουμε ακόμα (συμφέροντα,εκβιασμοί,
    πολιτική,λεφτά,λεφτά,λεφτά...).Μες στην τεράστια απογοήτευση μου,μου βγαίνει απίστευτη απαισιοδοξία πως τίποτα και ποτέ δε θα αλλάξει.Οι Κυριακές μας είναι χαμένες από χέρι.

    Αντάρτης

    ΥΓ:Κουφάλες,ακόμα κι αν μας κλέψετε τις Κυριακές,θα 'χουμε πάντα τις Τρίτες,τις Τετάρτες και τις Πέμπτες (ελληνικού Κυπέλλου εξαιρουμένου)

    ΥΓ1:Κάνθαρε θα σχολιάσεις καθόλου την υπό ίδρυση επιτροπή για τον έλεγχο της ανωνυμίας των blogs?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ καλα τα λες και εσυ και τα αλλα παιδια στα σχολια τους.. εκει που λες βρε μπας και αλλαξουν τα πραγματα?.. στην συνεχεια λες μπααα αδικα ξεγελαστηκα εδω ειναι Ελλαδα! καλημερα και καλο σαβββατοκυριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δωσε μου πισω τις υπολοιπες μερες μου να σου δωσω τις Κυριακες σου καλημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αrmored Saint ρεεεεε!

    Αν και Αρειανός , καλα τα λές :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντάρτη, ξεκινώ από τα σημαντικά. Το Rock Bottom είναι τραγουδάρα. Πορώθηκα τώρα. Θα το βάλω σε μελλοντική ανάρτηση. Από κει και πέρα, από τη στιγμή που οι δικαστές της ΕΠΟ, ουσιαστικά δεν δίκασαν δεν υπάρχουν και πολλά λόγια. Από τη στιγμή που αυτοί που γνωρίζουν δεν μιλάνε δεν γίνεται δουλειά. Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα κατέληξα σε ένα συμπέρασμα. Δεν είναι μόνο θέμα ανικατότητας. Προτίστως είναι θέμα θέλησης. Και λέω θέλησης, διότι κάποιοι ενώ μπορούν είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν. Το σύστημα του Μπέου, του Μάκαρου κι εγώ δεν ξέρω ποιανού άλλου πρέπει να έχει πολύ γερές βάσεις. Ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Ξαναλέω ότι οι προεκτάσεις είναι σημαντικότατες και ξεφεύγουν κατά πολύ από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια. Όσο για την ανωνυμία των blogs είναι για γέλια. Δεν έχω σκοπό να γράψω κάτι. Αν συμβεί κάτι το συνταρακτικό, τότε θα ανακατευτώ.

    Μαρία, εδώ είναι Ελλάδα και κατοικούν Έλληνες. Άνθρωποι της υπερβολής, της σπατάλης, της ανηθικότητας και της ωφελιμιστικής διάθεσης. Όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πέρα από τον εαυτό μας το κοινό συμφέρον ίσως κάνουμε κάποια βήματα προς τα εμπρος.

    Γεια σου Μάγε. Δυστυχώς δεν κατέχω τις μέρες σου και δεν κατέχεις τις Κυριακές μου. Προσωπικά θα συνεχίσω να αγαπώ το ποδόσφαιρο. Μικρός έπαιζα σε αλάνες και γύριζα με σκοτωμένα γόνατα. Υποθέτω ότι αυτοί που δεν το αγαπάνε δεν έχουν νοιώσει την μαγεία του να κλωτσάς ένα τόπι. Τη μαγεία του να κάνεις ή να δέχεσαι τάκλιν και να γεμίζεις αίματα. Τη μαγεία του να συμμετέχεις σε μια ομάδα. Τη μαγεία που νοιώθεις από τη στήριξη και τον συναγωνισμό των συμπαιχτών σου και τον ανταγωνισμό των αντιπάλων σου. Τη μαγεία του να βάζεις γκολ ή να κερδίζεις και να χαίρεσαι σαν μπέμπης που του δώσανε κουδουνίστρα. Ακόμα και τη μαγεία του να χάνεις. Αν δεν ξέρεις να χάνεις δεν ξέρεις να κερδίζεις. Αν δεν ξέρεις να παράεχεσαι την ανωτερότητα του αντιπάλου, τότε στερείσαι γνώσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η μπάλα, όντας ομαδικό άθλημα, βγάζει, προς τα έξω τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Μόλις παίξω με κάποιον μπάλα μπορώ να σου πω τι άνθρωπος είναι. Τέλος πάντων. Με συγχωρείς, ξέφυγα.

    Καλώς ορίζω τον HolyMartyr. Armored Saint και τα μυαλά στα μίξερ. Αν δεν έχεις ακούσει το τελευταίο τους άλμπουμ να του ρίξεις μια ματιά. Οι Αρειανοί είναι λεβεντόπαιδα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεια σου ρε κανθαρε.
    ποιες κυριακες??εδω και τις καθημερινες γινετε χαμος!!
    εχω λαλησει.
    εχουν ξεσαλωσει οι ρουφιανες σου λεω!!
    δεν προλαβαινω να μαζευω την μπαλα απο τα διχτυα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ίσως ο κακός μας χαρακτήρας να φταίει για όλα. Και η τάση μας να κάνουμε το ελάχιστο για να κερδίσουμε το μέγιστο.

    Και η κακή μας νοοτροπία να θεωρούμε τους εαυτούς μας "εκλεκτούς του Θεού" και τους άλλους λαούς ως απολίτιστους που έχουν κερδίσει τα πάντα με αδικίες. Διότι εμείς είμαστε οι δίκαιοι, οι καλοί, οι αδικημένοι, οι πολιτισμένοι κ.ο.κ.

    Υ.Γ: Ότι λέω ισχύει για την πατρίδα μου αφού την ίδια νοοτροπία σε χειρότερο βαθμό έχουμε οι Κύπριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Θέμη γίγαντα. Τόσο πανικός γίνεται; Πώς πάνε οι βουτιές;

    Xose Barella, για την τάση που λες με το ελάχιστο να πηγαίνουμε για το μέγιστο συμφωνώ με τα μπούνια. Η νοοτροπία μας, δυστυχώς, δεν είναι σωστή. Και δύσκολα αλλάζει. Πολύ δύσκολα. Απλά όταν φτάνεις στον πάτο το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επέλθει άνοδος. Υποθέτω ότι ακόμα δεν έχουμε φτάσει πάτο. Τα χειρότερα έρχονται και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ σε οικονομικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kanthare, μακάρι να ξεφεύγεις συχνότερα όπως στο πιο προηγούμενο σου σχόλιο.
    Μέσα σε μια παράγραφο κατάφερες να περιγράψεις ολόκληρη τη μαγεία του να παίζεις ποδόσφαιρο.
    Keep on!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Νίκο. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι μπόρεσα να περιγράψω, έστω και στο ελάχιστο την μαγεία. Κάποια πράγματα δεν περιγράφονται με λόγια. Ειδικά από μένα που είμαι μέτριος στον γραπτό και προφορικό λόγο. Πάντως, προσπάθησα όσο μπορούσα. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...