Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κρύος ιδρώτας

Το ότι θα παρακολουθούσαμε διαφορετικό παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο. Η Μπάρτσα ήταν υποψιασμένη. Φάνηκε, άλλωστε, από την εντεκάδα που σύστησε. Όλα τα γρανάζια της καλοδουλεμένης μηχανής δήλωσαν παρόντα. Αντίθετα, η τακτική του Μουρίνιο αποτελούσε βασανιστικό αίνιγμα. Σπαζοκεφαλιά ολκής. Τι θα έπραττε; Θα επεδίωκε την αντιστροφή ρόλων ή θα αγωνιζόταν υπέρ βωμών και εστιών; Ευτυχώς για τον ίδιο και για εμάς επέλεξε το πρώτο. Έπρεπε, όμως, να προβεί σε κάποιες αλλαγές. Άφησε στον πάγκο το επιθετικογενές μπακ Μαρτσέλο και έβαλε τον Κοεντράο. Δυστυχώς, για τον ίδιο και την ομάδα του δεν άλλαξε το σημαντικότερο: τα μυαλά ορισμένων παιχτών του. 

Η Ρεάλ, λοιπόν, προσπάθησε να παίξει όπως στο προηγούμενο ματς. Δεν τα κατάφερε σε απόλυτο βαθμό, αλλά το πάλεψε. Διέκρινα την τάση του Μουρίνιο να παίξει ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζω ότι αν θες να νικήσεις κάποιον που παίζει ποδόσφαιρο, τότε είναι αναπόφευκτο να παίξεις κι εσύ ποδόσφαιρο. Ο Μουρίνιο το κατάλαβε, έστω κι αν πέρασαν χρόνια. Επεχείρησε να εκμεταλλευτεί το ότι η Μπάρτσα ουσιαστικά εφαρμόζει ένα σύστημα χωρίς φουνταριστό. Μέχρι και η διάταξη της ομάδας αυτό υποδηλώνει. Η συνεχής κίνηση χωρίς την μπάλα υποκαθιστά το κορμί που θεωρητικά έπρεπε να βρίσκεται στην περιοχή. Επιπλέον, ο Μουρίνιο σταμάτησε να ρίχνει δυο και τρεις παίχτες πάνω στο Μέσι. Ανέβασε τις γραμμές ψηλά και πίεζε ασφυκτικά σε όλο το πλάτος της μεσαίας γραμμής.


Ο Γκουαρντιόλα, όμως, δεν άλλαξε μόνο τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Έδωσε σαφείς εντολές στα μυαλά της ομάδας. Τι τους είπε; Να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που επίτηδες άφηνε η Ρεάλ. Όποιος έχει παρακολουθήσει την Μπαρτσελόνα γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ο Μουρίνιο πόνταρε στην προβλεψιμότητα του αντιπάλου του και αστόχησε. Ο Μέσι οπισθοχώρησε ελαφρώς, παρασέρνοντας κορμιά, ανοίγοντας χώρους και δημιουργώντας διαδρόμους. Κάπως έτσι μοίρασε μια υπέροχη κάθετη που έκοψε σαν βούτυρο την άμυνα της Ρεάλ. Ο Ινιέστα σκόραρε και έβαλε στη θέση του οδηγού την ομάδα του. Το τεχνητό οφσάιντ δεν δούλεψε. Και πώς να δουλέψει όταν η φάση εκτυλίσσεται με κινηματογραφική ταχύτητα; Αντίστοιχα, δεν δούλεψε και για την Μπάρτσα στο γκολ της Ρεάλ. Ο Αμπιντάλ ολιγώρησε κι ο Κριστιάνο το κάρφωσε. 

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν πτοήθηκαν. Ο Τσάβι έβγαζε προς τα έξω μια φρεσκάδα και οργάνωνε τις επιθέσεις υπό τα νέα δεδομένα. Ο Πέδρο μπορεί να μην ξέρει πολλά κόλπα με την μπάλα στα πόδια του, αλλά σαφώς γνωρίζει τι πρέπει να πράξει χωρίς αυτήν. Ο Ματσεράνο και κυρίως ο Ντάνι Άλβες είχαν περιορίσει τον Κριστιάνο στο να χάνει την μπάλα. Επιπρόσθετα, διέκρινα κάτι πολύ σημαντικό. Στον προηγούμενο αγώνα οι Καταλανοί είχαν πανικοβληθεί τόσο πολύ που πετούσαν την μπάλα με γεμιστά. Χθες, οι μακρινές μπαλιές έλαβαν μέρος βάσει πλάνου και ήταν άκρως απαραίτητες, προκειμένου να απεγκλωβιστεί η άμυνα και να δημιουργηθούν καταστάσεις ανισορροπίας στην αντίπαλη αμυντική τετράδα. Θυμηθείτε την εκμετάλλευση των κενών χώρων που λέγαμε παραπάνω. Οι αντιδράσεις του Βαλντέζ με βοήθησαν να το διαπιστώσω και να το καταλάβω. Από την άλλη πλευρά, ο Ντι Μαρία είχε περιοριστεί σε ανασταλτικό ρόλο, ο Κεντίρα έτρεχε και ξανάτρεχε, ενώ ο Πέπε πρώτα σκότωνε και μετά ρωτούσε. Πραγματικά άτεχνος και αντιαθλητικός ποδοσφαιριστής. Όσο για τον Ράμος δεν το κούνησε ρούπι από τη θέση του. Προφανώς λόγω εντολών. Ο Μουρίνιο, μάλλον, φοβόταν την εκτελεστική δεινότητα του Βίγια.

Η Μπάρτσα, όμως, κατέχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Λέγεται χρόνος. Προϊόντος του χρόνου, λοιπόν, ανατέλλει η ομοιογένεια. Πραγματικά αξιοθαύμαστη. Οι παίχτες της γνωρίζουν ιδανικά το παιχνίδι του άλλου. Τόσα χρόνια προπονήσεων και δουλειάς αποτυπώνονται στο χόρτο. Επιτρέψτε μου να προσθέσω με τον καλύτερο τρόπο. Από αυτή την ομοιογένεια προήλθε το δεύτερο γκολ της Μπάρτσα. Και σε άριστο χρονικό σημείο. Λίγο πριν το ημίχρονο, ήτοι μηδέν χρόνος αντίδρασης για τους φιλοξενούμενους. Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Μουρίνιο.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, όντας μπροστά στο σκορ, έκαναν το αναμενόμενο. Και το λογικό θα έλεγα. Έριξαν το μεταβολισμό του παιχνιδιού. Έκλεισαν τις πτέρυγες. Πρόσθεσαν λίγη σκοπιμότητα. Από την άλλη πλευρά του λόφου, ο Μουρίνιο φρέσκαρε την ομάδα, αλλάζοντας πρόσωπα και θέσεις. Έβαλε τον Μαρτσέλο ως αριστερό μπακ και αντικατέστησε τον κιτρινισμένο Κεντίρα. Τα όβερλαπ με τον Κριστιάνο ήταν πλέον γεγονός. Επιπλέον, πέρασε -σωστά- στη θέση του Ντι Μαρία τον Χιγκουαΐν. Η παραφωνία άκουγε στο όνομα Μπενζεμά. Η Ρεάλ θέλει επιθετικό. Επίσης, ήθελε και γκολ. Το πρόβλημα ήταν ότι όσο περισσότερο το κυνηγούσε, τόσο πιο επικίνδυνη γινόταν η Μπάρτσα. Ο Ντάνι Άλβες μπορεί να πρόσεχε τον κώλο του και να μην ανέβαινε, αλλά ο άξονας της Μπάρτσα έπαιζε αιφνιδιαστικά και ουσιαστικά. Ωστόσο, τα στημένα εξακολουθούσαν να αποτελούν πρόβλημα για την άμυνα των Καταλανών. Ένα κόρνερ του Κακά -και μάλιστα άσχημα εκτελεσμένο- προκάλεσε αναμπουμπούλες στην περιοχή των γηπεδούχων. Εν τέλει, προκάλεσε και την ισοφάριση. Ήταν η σειρά του Πέπε να λουστεί με κρύο ιδρώτα.

Όμως, οι παίχτες των γηπεδούχων δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Θυμάστε την ομοιογένεια που προανέφερα; Οφείλω να πω ότι πρόκειται για μια άκρως υποτιμημένη αρχή του ποδοσφαίρου. Εμείς, βέβαια, επειδή δεν την κατανοούμε σε βάθος την πιάνουμε και την ξεχειλώνουμε. Ας μείνουμε, όμως, στο θέμα μας. Η Μπάρτσα σκόραρε το νικητήριο γκολ και πήρε την κούπα και τις καρδιές μας. Το ματς ήταν τόσο ενδιαφέρον που φοβόμουν να πάω για κατούρημα μπας και χάσω καμιά φάση. Το ματς ήταν τόσο απρόβλεπτο που είχα μείνει με τα καλαμπόκια στα δόντια. Και με ενοχλούσαν τα άτιμα. Τουλάχιστον, ήταν εύγευστα.

Κατά τη γνώμη μου, ο κοινός κώδικας της ομάδας ήταν το κλειδί της ομάδας. Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για ζήτημα μέγιστης σημασίας. Για αυτό ο Πέπε ήθελε διακαώς τον Φάμπρεγας. Διότι, καταννοεί, όσο λίγοι, τα θέλω του συστήματος που ακούει στο όνομα Μπαρτσελόνα. Η απλότητα μπορεί να μην εφαρμόστηκε στο ακέραιο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Δεν υπάρχει μόνο Μπάρτσα, υπάρχει και Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι σε αυτά τα δυο παιχνίδια παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι προς το καλύτερο. Με τρομερή φυσικά κατάσταση. Με αξιοζήλευτη αγωνιστική πειθαρχία. Με αποκρυσταλλωμένο αγωνιστικό πλάνο. Εντούτοις, όπως είπα και στην αρχή, ο Μουρίνιο δεν έπραξε το σημαντικότερο: δεν άλλαξε τα μυαλά των παιχτών του. Ο Πέπε, ο Μαρτσέλο και ο Ράμος πρέπει να μιλούν λιγότερο και να ακούνε περισσότερο. Δεν τελειώσαμε. Ο Μουρίνιο δεν έπραξε το σημαντικότατο: δεν άλλαξε τα μυαλά του εγώ του. Πραγματικά κρίμα. Όπως έχω πει πολλάκις, δεν έχει κανένα δικαίωμα να τσαλακώνει το προφίλ της ομάδας που εργάζεται. Είτε αγωνιστικά είτε επικοινωνιακά. Αντίθετα, έχει την υποχρέωση να αναγνωρίσει την ήττα του. Αν δεν ξέρεις να χάνεις, δεν ξέρεις να κερδίζεις. Απαράβατος κανόνας χωρίς εξαιρέσεις. Οι ''μαγκιές'' δεν έχουν θέση σε αυτό το επίπεδο. Σε αντίθεση με την Μπάρτσα, η όπισθεν της Ρεάλ είναι ο ίδιος της ο προπονητής.

Υ.Γ.1 Θα παρακαλούσα τους Έλληνες που φέρουν την ιδιότητα του παράγοντα, πολιτικού, δημοσιογράφου και οπαδού να μου απαντήσουν στο εξής ερώτημα. Γιατί οι φίλοι της Μπάρτσα και της Ρεάλ κάθονται μαζί στις κερκίδες;

Υ.Γ.2 Άντε τώρα να δεις τον Παναθηναϊκό με τη Μακάμπι. Σε λούζει κρύος ιδρώτας και μόνο που το σκέφτεσαι.

Υ.Γ.3 Θα βγει ένας ρεπόρτερ του Ολυμπιακού να πει την αλήθεια για τις θλάσεις των παιχτών; Βαυκαλίζεστε ότι όλα βαίνουν καλώς. Σας πληροφορώ ότι δεν βαίνουν.

Υ.Γ.4 Οι Thin Lizzy, με τον John Sykes στη μηχανή τους, μας χαρίζουν ένα από καλύτερα hard rock κομμάτια όλων των εποχών. Ήρθε η σειρά μας να λουστούμε με κρύο ιδρώτα.

26 σχόλια:

  1. καλημερα κανθαρε
    κι εμεις εδω μαζι καθομαστε ρε φιλε βαζελοι και γαυροι...στα καφενεια!!
    για τον ολυμπιακο ποιες θλασεις λες??
    ο τορο την επαθε στην εθνικη (αν δεν ειναι τρικ γιατι πουλιέται) κι ο τζιμπουρ κι αυτος στην εθνικη.
    φυσιολογικα πραγματα δηλαδη .
    με χαλαει πολυ η γκρινια για ερνεστο ακομα και για τον ουρταδο.
    στο φιναλε οποιου δεν του αρεσει ας βλεπει μπαρτσα -ρεαλ κι ας μας αφησει στην ησυχια μας.
    οπως καταλαβες εχθες ειδα το μεγαλο παιχνιδι εγω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα πρώτα: τα'λεγα, δεν τα'λεγα; :)

    Πάλι δεν το είδα, κακώς, αλλά είχα κάτι σημαντικότερο..

    Αυτό που θέλω να πω είναι το πόσο συμφωνώ περί σημαντικότητας της ομοιογένειας σε μια ομάδα. Είναι ο μεγάλος μου πόνος για την ομάδα μου. Μαζί με τις αλλαγές προππονητών τα τελευταία χρόνια, η Bayern υποφέρει από ανομοιογενεία και λόγω των πολλών καινούριων προσώπων. Φταίω που θέλω πίσω τον Hitzfeld; :)

    Οι Thin Lizzy είναι εγγύηση ρε! Δώσε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Θέμη. Στα καφενεία ε; Και στις παραλίες και στα λεωφορεία και στις τράπεζες. Στο γήπεδο; Όσο για τις θλάσεις μία είναι η αλήθεια. Για να πάθεις θλάση σημαίνει δυο πράγματα. Ή ότι είσαι σωματικά εξαντλημένος ή ότι είσαι αγύμναστος. Επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι στην περίπτωση του Ολυμπιακού και του ελληνικού πρωταθλήματος γενικότερα ισχύει το δεύτερο. Το ερώτημά μου, όμως, είναι άλλο. Δεν θα βγει ένας, ένας ρε παιδί μου, να πει την μοναδική αλήθεια;

    TwistedTool, η ομοιογένεια σε μια ομάδα είναι το α και το ω. Προέρχεται βάσει χρόνου, αλλά όχι γενικά και αοριστα. Κυρίως από δουλειά, δουλειά, δουλειά. Επειδή αυτή η δουλειά υπό τη συνοδεία της συνέπειας και της διάρκειας είναι άγνωστοι όροι στην Ελλάδα, για αυτό δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα πράγματα. Την είδα την Μπάγερν με τη Ζυρίχη. Θες επιθετικό. Αυτός ο Γκόμεζ είναι παντελώς άτεχνος ποδοσφαιριστής. Θες έναν παίχτη μπροστά να τρέχει, να είναι μπουκαδόρος και να μην χρειάζεται να δουλέψει όλη η ομάδα για αυτόν. Να ανοίγει διαδρόμους για τους Ριμπερί και Ρόμπεν κι όχι να προσπαθούν να φτιάξουν τις φάσεις μόνοι τους. Οι Λαμ και Σβαϊνστάιγκερ βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. Ωριμάζουν ποδοσφαιρικά. Και ναι, οι Thin Lizzy είναι εγγύηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να'χουμε καλό ρώτημα, ποιόν προτείνεις για Bayern; (δεν έβλεπα ούτε Bayern ψες πάντως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελείωσε το μικρό παιχνιδάκι της Μπάρτσα με τη Ρεάλ και τώρα θα δούμε μπαλάρα με το Βύντρα να βγάζει σέντρες διαβήτη και το Σπυρόπουλο να κόβει τους πάντες και να μην αφήνει κανένα να περνάει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν Kantharako σήμερα έπιασα το νόημα...εννοώ προχθές δεν ήξερα το αποτέλεσμα και απ΄τα γραπτά σου συμπέρανα πως η Μπάρτσα κέρδισε το τρόπαιο...
    Πάντως ήταν προφητικό, δεν νομίζεις? χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Παραμένω σε διακοπές απ'τα αθλητικά δρώμενα οπότε κι ενημέρωσή μου είναι ελλιπής. Γι αυτό συγχώρα με για τα όποια λάθη μου...έχουμε ολόκληρο χειμώνα μπροστά μας να αναλύουμε! ;)
    Πολύ ωραίο το hard κομμάτι που άκουσα σήμερα στο post σου...!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Θα παρακαλούσα τους Έλληνες που φέρουν την ιδιότητα του παράγοντα, πολιτικού, δημοσιογράφου και οπαδού να μου απαντήσουν στο εξής ερώτημα. Γιατί οι φίλοι της Μπάρτσα και της Ρεάλ κάθονται μαζί στις κερκίδες;"
    Aν λάβεις απάντηση, θα ήθελα να μου την προωθήσεις σε παρακαλώ.
    Οχι τίποτ' αλλο, αλλα για να δω ΠΟΙΟΣ σου εχει απαντήσει και τι ακριβώς.
    Για τη Μπάρτσα εχω να πώ οτι όλοι οι άλλοι πρέπει να την αντιμετωπίζουν χωρίς κόμπλεξκαι χωρίς να σκέφτονται πως οτι και να κάνουν, οι μπλαουγκράνα θα επιβάλουν το παιχνίδι τους όπως και να 'χει.
    Αυτο που "φοβάμαι" ειναι οτι η Μπάρτσα μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TwistedTool, ποιον προτείνω για την Μπάγερν; Ένας παίχτης στυλ Ρούνεϊ θα ήταν ιδανικός. Άντε βρες τον.

    Πρόεδρε, σε αυτά τα ματς βλέπεις ποιότητα. Βλέπεις τακτική. Βλέπεις να εφαρμόζεται η τακτική. Βλέπεις σωστές αντιδράσεις υπό καθεστώς πίεσης, πανικού και χρονού. Τώρα για Παναθηναϊκό άστα. Τα δυο τελευταία χρόνια φωνάζω για το υλικό του ΠΑΟ και οι φίλοι της ομάδας με χλεύαζαν. Είδες πως επηρρεάζουν συνειδήσεις οι δημοσιογράφοι. Η πουτάνα η αλήθεια, όμως, λάμπει. Μπορεί να καθυστερεί, αλλά λάμπει.

    Astrofegia, να συνεχίσεις τις διακοπές σου. Το ποδόσφαιρο ως άθλημα αποτελεί δευτερεύον και τριτεύον κομμάτι της ζωής μας. Τον χειμώνα θα γίνει χαμός. Θα φροντίσει ο Άρης για αυτό. Το κομμάτι είναι κομματάρα. Είδες τι κάνουν οι πινελιές του Sykes;

    Τζονάκο, δίνω τροφή προς σκέψη. Από ότι μου έχουν πει παλαιοί φίλοι του ποδοσφαίρου, κάποτε οι φίλαθλοι/οπαδοί βλέπανε τα ματς μαζί. Καθόντουσαν δίπλα δίπλα στην κερκίδα. Στο διπλανό κάθισμα ντε. Για αυτό μιλάω για ηθική και κοινωνική χρεωκοπία. Για αυτό μιλάω για κρίση, αξιών, ιδεών, ήθους και ιδανικών. Όσο για τη Μπάρτσα το στοίχημα δεν είναι να γίνει καλύτερη. Το στοίχημα είναι να έχει σταθερότητα, διάρκεια και συνέπεια. Η άποψη μου είναι ότι θα τα έχει αυτά τα στοιχεία και φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε κάνθαρε αν θες ομοιογένεια να δεις ρηλαξ μια ομάδα που ποδόσφαιρο μπορεί να μην βγάζει πάνω από 50% αλλά βρισκόμαστε με τα μάτια κλεστα μετά από 3 χρόνια που παιζουμε μαζί. όσο αφορά το ματσ εγώ σου το είπα (στην προηγούμενη ανάρτηση) έπαιξε η χειρότερη μπαρτσα με μια σαφώς καλύτερη ρεαλ στο πρώτο ματσ. το δευτερο μύριζε από πολυ πιο πριν μπλάουγκρανα. δεν υπάρχει περίπτωση η μπάρτσα να βγάλει την εικόνα που έβγαλε στο πρώτο ματσ εντος. λες και σεληνιάζονται εντός. πέρσι δεν έχασα ματσ εντός. οσο αφορά το γιατι οι οπαδοί καθονται μαζι; είναι επειδή πλακώνονται οι παιχτες γιαυτους. ειναι κάτι σαν το wwf ένα πράμα. είδες εσύ ποτε να πλακώνονται στην κερκίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε κανθαρε, εχω μια εντελως ασχετη ερωτηση. Μπορεις να κανεις κανονικα αναρτησεις? Απο το μεσημερι μεχρι τωρα προσπαθω για μια νεα (γαματη) αναρτηση αλλα μου εχει κολλησει το πλαισιο του κειμενου και δεν μπορω να γραψω τιποτα. Δειχνει συνεχως πως φορτωνει. Ως εμπειρος μπλογκερ (γλειψυμο φουλ) μηπως ξερεις τι παιζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σήμερα εχει παρουσιαστεί πρόβλημα με τον editor του Blogger σε διάφορα μπλογκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό παιχνίδι, καλές και οι δύο ομάδες, είδαμε μπάλα, που τόσο ανάγκη έχουμε, αλλά χθες έλαμψε και πάλι το άστρο του Μέσσι. Το παιδί απλά δεν παίζεται, έκανε τα πάντα και το σημαντικότερο, το έκανε σε κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο. Προβλέπω πολύ αμφίρροπο παιχνίδι για τη κορυφή φέτος στην Ισπανία.

    Υ.Γ Ο Μουρίνιο έπεσε πολύ στα μάτια όλων με τις παιδιάστικες αντιδράσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. o μουρίνιο είναι ηλίθιος αντιεπαγγελματίας κάντε μόνο σύγκριση με τον σερ άλεξ. συγκρίνεται φινέτσα και το πόσο κύριος είναι ο καθένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρόεδρε για το ζεύγος Μπάρτσα - Ρεάλ. Το Καμπ Νου είναι κατηφορικό γήπεδο. Χθες δεν έπαιξε μπαλάρα, αλλά ήξερε τι έπρεπε να κάνει και γνώριζε πως να προσαρμοστεί. Όσο για την ομοιγένεια πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στα ομαδικά αθλήματα και ειδικά σε αυτά που αποτελούνται από πολλές παίχτες. Όπως εσείς έχετε τη Ρηλάξ, έτσι κι εγώ προσπαθώ να προσδώσω ομοιογένεια στην ομάδα μου. Χρόνια τα λέω. Όσο για τους οπαδούς δεν έχω να προσθέσω κάτι. Σκέψου να παίζει ΠΑΟΚ - Άρης ή ΠΑΟ - ΟΣΦΠ και να κάθονται οι οπαδοί δίπλα δίπλα.

    JRous, το παρατήρησα κι εγώ αυτό που λες. Νομίζω ότι πλέον όλα βαίνουν καλώς.

    Γεια σου Τζονάκο.

    Μικρέ Σκάουτερ, αυτά που έκανε ο Μουρίνιο ούτε στο νηπιαγωγείο δεν γίνονται. Κρίμα. Τουλάχιστον είδαμε μπάλα σε σημείο να αναρωτιέσαι αν αυτό που παίζεται στην Ελλάδα ονομάζεται πράγματι ποδόσφαιρο. Από ότι καταλαβαίνω, μάλλον, λέγεται διαιτητόσφαιρο. Ο Μέσι είναι παιχταράς.

    Άλεξ, ο Μουρίνιο δείχνει πολύ λίγος. Είχε δείξει αρκετά σημάδια με τη Τσέλσι, αλλά στη Ρεάλ έχει ξεσαλώσει. Ο Σερ Άλεξ έχει διαφορετική κουλτούρα την οποία ο Μουρίνιο δεν μπορεί να φτάσει σε καμία περίπτωση.

    Καλό ξημέρωμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μέχρι και εγώ που είμαι παντελώς βλαμμένη με τα του ποδοσφαίρου, θ’ απαντούσα στα υ.γ. 1 -2 -3.....

    φαντάσου, κανθαρούλη μου, πόσο κραυγάζει η αλήθεια...
    και ένα καλό αυτί και μια κοινή λογική, όσο και να πεις την διαθέτομε, κύριε πρόεδρε!

    σε φιλώ αγορίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Κάνθαρε, σ'ευχαριστώ πολύ!

    Δυστυχώς, δεν κατάφερα να δω τα δύο παιχνίδια αλλά με τις αναρτήσεις σου πιστεύω πως έχω μια καλή εικόνα για όσα έλαβαν χώρα μεταξύ της λατρεμένης Μπάρτσα και της σιχαμένης Ρεάλ.

    Εύχομαι ανάλογη συνέχεια και μια καριέρα ως σχολιαστής στα ματς του Τσου Λου στη ΝΕΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Λύχνε, σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι άσχετοι. Το χείριστο, όμως, είναι άλλο. Δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο. Δεν αγαπούν τον αθλητισμό. Η αλήθεια μπορεί να καθυστερεί ορισμένες φορές, αλλά λάμπει. Κι όταν λάμπει φωτίζονται όλα τα μέρη του δωματίου.

    Vaggnamite, μακάρι τα γραπτά μου και οι απόψεις μου να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Όσο για το σχολιασμο του τσου λου ομολογώ ότι αν και υπερβολική ευχή θα είχε πλάκα. Ειδικά αν αυτός που περιγράφει είναι ο Θεοφιλόπουλος.

    Καλή συνέχεια να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολυαγαπημένοι Thin Lizzy.

    Όταν ισοφαρίζεις στο 80φεύγα και τρως το τρίτο πριν τα χασομέρια σημαίνει ότι ο άλλος σε έχει για πλάκα. Δεν είδα αγώνα για να πω περισσότερα.

    Ευτυχώς που ο Σιχαμουρίνιο έγινε προπόνας και όχι δάσκαλος (που έχει πτυχίο). Ωραία ανατροφή θα έδινε στα παιδιά ο πατσσαβούρης, ο ξυνόφατσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η barcelona παιζεται πιο ευκολα απο τη Villareal και τη Valencia, παρα απο τη Μαδριτη. Κι αυτο γιατι στο ποδοσφαιρο κατοχης μπαλλας, απαντας με ποδοσφαιρο κατοχης.
    Δεν αφηνεις την προφανως ανεποιμη Barcelona να εχει 60% κατοχη στο πρωτο παιχνιδι.

    Σαν γνησιος ποδοσφαιροφιλος (...) εχω παρακολουθησει τα περισσοτερα παιχνιδια της Barcelona. Αν οι Valencia και Villareal ειχαν τους ποιοτικους παιχτες της Μαδριτης, θα κερδιζαν την Barcelona.

    Μπορω να γραψω γαμηστερη αναλυση, αλλά θα ειναι μεγαλη, μακαρονι και δεν ξερω αν εχω το δικαιωμα στο χωρο σου.

    Χαιρομαι που βρηκα το Blog αυτο και ευχομαι μαζι με την ομαδα σου, να κανετε ακομα μια γυρισια απο τη βητα εθνικη.
    Πλακα κανω ετσι ? Ειμαι αμετανοητος ΠΑΟΚτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραία περιγραφή του ντέρμπι!
    Πάντως, και το Μακάμπι - ΠΑΟ είχε θέαμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε, γράψε την ανάλυση της Μπάρτσα αφού κάνεις κέφι και άσε Κάνθαρο να αποφασίσει αν θα την ανεβάσει. Σαν θέμα, όχι σαν μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μπραβο ρε κανθαρε γαμω τις αναλυσεις
    ΕΥΓΕ
    εισαι για την μπαλα αρχοντας ΤΕΛΟΣ
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Υπουργέ μου, η Μπάρτσα έχει την ομοιογένεια και το ποδοσφαιρικό πείσμα. Δεν παρατάει τους αγώνες. Αντίθετα, η Ρεάλ έχει το Μουρίνιο. Δεν ξέρω αν τα κάνει επίτηδες για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από την ήττα, αλλά αυτά τα πράγματα δεν τα κάνουν ούτε προπονητές στα τοπικά πρωταθλήματα. Η εικόνα του αρχίζει και φθείρεται επικίνδυνα. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην παρασυρθούν οι παίχτες του. Τότε καήκαμε.

    Ανώνυμε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές παράμετροι σε ένα ματς. Άλλες ιδιαιτερότητες έχει το Μπάρτσα - Ρεάλ κι άλλες έχει το Μπάρτσα - Βαλένθια. Εντός κι εκτός χώρου. Η Μπάρτσα τα έχει βρει πολλές φορές σκούρα από ομάδες τύπου Μπιλμπάο και Χερέθ. Δεν έχει να κάνει μόνο η ποιότητα παιχτών. Γύρα από τη Β' Εθνική είναι λίγο δύσκολα να κάνουμε. Αυτά, όμως, μας έχουν σφυρηλατήσει. Αυτά τα περίφημα τουρ της επαρχίας. Κι όχι μόνο. Όσο για την ανάλυση που θες να κάνεις προς Θεού. Μη με ρωτάς. Απλά κάνε την.

    Γεια σου ρε Chrisgio. Να είσαι καλά ρε μάγκα.

    Πιγκουίνε, το ματς του ΠΑΟ ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Τουλάχιστον το πρώτο ημίχρονο. Να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να καταρρεύσει έτσι, αλλά μάλλον υπερτίμησα τις δυνατότητες κάποιων παιχτών, τη διάθεσή τους και τη φυσική κατάσταση. Η άμυνα ήταν ερασιτεχνική. Ξεκινούσε και τέλειωνε στην αμυντική τετράδα. Οι παίχτες δεν τρέχουν. Αυτός ο Κατσουράνης έχει γίνει προκλητικός. Το ίδιο και ο Νίνης. Αλλά δεν φταίει αυτός. Έχουμε τους δημοσιογράφους για αυτό. Πώς γίνεται να τον αποθεώνουν και μετά από 4 μήνες να τον κράζουν; Θα τρελαθούμε ρε γμτ. Πάντως, όταν βλέπεις Μπάρτσα πέφτουν γκολ. Το ίδιο κι όταν βλέπεις ΠΑΟ.

    Υπουργέ μου, όποιος θέλει να μιλήσει για μπάλα και ποδόσφαιρο είναι καλοδεχούμενος. Δεν χρειάζεται να πάρει άδεια από κάποιον.

    Γεια σου Κωνσταντίνε γίγαντα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οι δημοιογράφοι του παναθηναικού είναι η ίδια πάστα με τα δημοσιογραφάκια του ολυμπακού που πριν ενα μήνα έβρισκαν τρόπους να δικαιολογούν τα αίσχη που ήταν μπλεγμένη η ομάδα τους και να ηροποιούν τους νονούς της μαφίας του ελληνικόυ ποδοσφαίρου. περι τούτου πρόκειτε και για τα δημοσιογραφάκια του ΠΑΟ αλλά και όποιουδήποτε ΄'αλλου αρνιού που επι μισθώση έρχεται και ασελγεί στο ιερό για πολλούς ποδόσφαιρο. αυτή είναι η δημσιογραφική κουλτούρα που επικρατεί στη ελλάδα και σε μεγάλο βαθμό αυτή φταίει για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. για να μην παρεξηγηθώ απ΄αυτούς υπάρχουν και σε άλλες ομάδες απλά καταπιάστηκα με τις δυο που είναι στην επικαιρότητα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άλεξ, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Και εννοείται ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλες ομάδες. Όταν πιάσουμε πάτο, τότε θα υπάρξει βελτίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...