Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ντροπή και αποθέωση

Από το 1' λεπτό μέχρι το 28' έβλεπα μια γάτα να παίζει με ένα ποντίκι. Από το 29' λεπτό και μετά έβλεπα μια γάτα να παίζει μόνη της κλωτσοσκούφι. Το ποντίκι είχε γίνει τοίχος. Η αποβολή του Μότα μπορεί να χάλασε τα σχέδια του Μουρίνιο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Οι Ιταλοί δεν διέθεταν πλέον την πολυτέλεια να ρίχνουν δυο και τρεις παίχτες πάνω στον Μέσι, αλλά το κυριότερο ήταν ότι με την αποβολή χαλύβδωσε ακόμα περισσότερο η ομάδα. Ο Μέσι βέβαια είχε να αντιμετωπίσει και έναν εσωτερικό αντίπαλο: τον στατικό Ζλάταν. Ο Πέπε το εντόπισε το πρόβλημα, ήταν όμως αργά. Πολύτιμοι κόκκοι άμμου είχαν ξεγλιστρήσει στην κλεψύδρα.

Το αντιποδόσφαιρο του Μουρίνιο δεν στάθηκε ικανό να στερήσει την νίκη από την Μπάρτσα. Έκλεψε όμως την πρόκριση. Γιατί αυτό το πράγμα που είδαμε δεν ήταν ποδόσφαιρο. Ντρεπόμουν που έβλεπα την Ίντερ να παίζει σαν φοβισμένο γατάκι. Ντρεπόμουν τόσο πολύ που ήθελα να προκριθεί η Μπαρτσελόνα. Να προκριθεί το ποδόσφαιρο. Διότι όταν μια ομάδα σχηματίζει μια ανθρώπινη αλυσίδα πίσω από την μπάλα και τη σέντρα δεν έχει δικαίωμα για απαιτήσεις. Χαρακτηριστικό ότι στη μεγάλη περιοχή του Βαλντές δεν πάτησαν συγχρόνως δυο παίχτες της Ίντερ ούτε μία φορά. Την κατοχή και τον αριθμό σωστών πασών τα αφήνω ασχολίαστα. Έτσι παίζουν οι ''μεγάλες'' ομάδες; Αυτό που είδα απόψε ήταν μια μικρή ιταλική ομάδα να αμύνεται υπέρ βωμών και εστιών και να χαίρεται κιόλας. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και ποια ομάδα παίζει το αντιποδόσφαιρο. Ούτε η Χερέθ δεν αγωνίστηκε έτσι στην Βαρκελώνη.

Και μη μου πείτε ότι η αποβολή έφερε τα πράγματα κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι έτσι. Η διάθεση του Μουρίνιο φάνηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Έδωσε πολύ βάθος στην άμυνα, έκλεισε χώρους, έκανε αλλαγές με σαφέστατο προσανατολισμό και έβαλε τα απαραίτητα χαλινάρια στους παίχτες του για να κάνουν την θεωρία πράξη. Όμως τον Πορτογάλο δεν τον συμπαθώ και ύστερα από την αποψινή τραγική εμπειρία που βίωσα τον συμπαθώ λιγότερο. Παρόλα αυτά τον εκτιμώ. Διότι δεν κωλώνει να επιλέξει την τακτική που θέλει και να κάνει τα πάντα για να την εφαρμόσει στο γήπεδο. Έστω κι αν αυτό σημαίνει τον εξευτελισμό της ομάδας του. Ωστόσο, το σημερινό δεν ήταν η αποθέωση της τακτικής, αλλά η αποθέωση του αντιποδοσφαίρου. Και για να είμαι ειλικρινής στον τελικό απέναντι στη Μπάγερν θέλω να τον δω με τους ηττημένους.

Όσο για την Μπάρτσα αν έβαζε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Ωστόσο, δεν είχε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι της και κάποιες φορές έκανε βιαστικές επιλογές. Το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε ήταν μόνο στα χαρτιά, διότι στο γήπεδο δεν υπήρχε τέτοιο αβαντάζ. Η Ίντερ, όπως και η Μπάρτσα άλλωστε, έχει τρομακτική φυσική κατάσταση που της επιτρέπει να αγωνίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς όμως το όμορφο γκολ του Πικέ δεν αρκούσε.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει αυτή η παπαριά του στυλ ''το αποτέλεσμα μετράει'' που ξεστόμιζε συνεχώς ο ανεκδιήγητος Κατσαρός. Έτσι μετράει το αποτέλεσμα; Αν έβλεπα την ομάδα μου να παίζει με αυτόν τον τρόπο θα έκλεινα την τηλεόραση. Αν ήμουν Ίντερ θα ντρεπόμουν.

Υ.Γ.1 Αέρας η Μπάγερν από το Ζερλάν.

Υ.Γ.2 Καλώς τα παδιά και 2-0!

Υ.Γ.3 Κατσαρέ παραιτήσου.

31 σχόλια:

  1. Γεια σου Kanthare νυχτοπούλι!!!

    Είδα τον αγώνα πιο πολύ από συνήθεια (δεν είχα διάθεση για ποδόσφαιρο σήμερα) και σκυλοβαρέθηκα. "Ξύπνησα" μόνο στο τελευταίο τέταρτο...

    Αυτό βέβαια δε συνέβη με ευθύνη της Μπάρτσα. Ο Μουρίνιο είναι ο ορισμός του κυνικού. Και η αποβολή τά 'κανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

    Νομίζω πάντως πως το ξύπνημα της Μπάρτσα στο φινάλε δεν έχει να κάνει τόσο με τις αλλαγές όσο με την κόπωση της Ίντερ που έχει υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας...

    Το ίδιο είχε συμβεί και στο Μιλάνο. Η Μπάρτσα μέχρι το '75 δεν είχε ευκαιρία πλην του γκολ.

    Διαφωνώ για την σύγκριση με την Χερέθ. Εδώ παιζόταν τελικός. Για την Χερέθ ήταν ήττα εντός προγράμματος. Και αν η -όποια- Χερέθ είχε να υπερασπιστεί αποτέλεσμα (και πρόκριση σε τελικό) πιθανότατα τέτοια εικόνα θα βλέπαμε.

    Την καλημέρα μου αδερφέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ. (από το παραπάνω) Χαζός είναι να παραιτηθεί ο Κατσαρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ματσάκι ήταν σούπα ξεγυρισμένη και δεν είχαμε προνοήσει να πάρουμε μαζί μας κουτάλια ρε γαμότι.

    Ο άκρως αντιπαθητικός, αλλά μεγάλος κόουτς, Χοσέ βρίσκεται στον τελικό, προς μεγάλη χαρά των επίσης αντιπαθητικών Βαυαρών. Που μόνο την Ίντερ μπορούν να κερδίσουν, αν και δύσκολα.

    Η Μπάρτσα πλήρωσε το περισυνό αβαβά του ημιτελικού με την Τσέλσι, όπου ο εκδοροσφαγέας Όβρεμπο έβαψε τα χέρια του με αίμα. Ο Ντε Μπλέκερε ανήκει επίσης στη Μεζονέτα της Ευρώπης. Βλέπεις στα εξωτερικά δεν καταδέχονται Παράγκες, από μεζονέτα και πάνω σου λέει ...

    Όλα θα ήταν διαφορετικά αν έπαιζε και ο Ινιέστα. Αυτός μαζί με τον Τσάβι είναι το "ζουμί" της Μπάρτσα. Ο Μέσσι (προς το παρόν) είναι το γυαλιστικό, το φινίρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίδες, και γω ηθελα Μπαρτσα αλλα δεν πειραζει. Την χαρηκαμε πολυ φετος, εχει μεινει λιγο ακομα στην Ισπανια και μακαρι του χρονου να την ξαναχορτασουμε. ΥΠΕΡομαδα!!

    Η μεταδοση ήταν αθλια: "Η Ιντερ πιεζει την Μπάρστελόνα" ελεγαν συνεχως. Αλα νταλα:)
    Kanthare, "Το αποτελεσμα μετραει" λέγεται από τους εντελώς άμπαλους.

    Υ.Γ.
    Καλώς τα παιδιά, ε; Κάτσε καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα τα νυχτοπούλια εδώ ειναι!!!
    Εντάξει καμία σχέση το πρώτο παιχνίι με αυτό, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, χέστηκε Κanthare μου ,συγνώμη κιόλας, για το ποδόσφαιρο ο Μουρίνιο. η ιστορία θα γράψει ότι πήγε σε έναν ακόμα τελικό και νομίζω θα τον πάρει άνετα κιόλας. Είτε με 10-είτε με 11 όπως λές, έτσι θα έπαιζε η Ιντερ.....Τι τρέλα παέι και πουλάει αυτός ο Μουρίνιο...κάτσε όμως μην του πάρει η Ρόμα το πρωτάθλημα...
    O Πικε με 1.92 μπόϊ τους χόρεψε για τα καλά εκεί στην περιοχή...
    Παρατηρήσατε που στο τέλος τους άνοιξαν οι καταλανοί τα μπέκ του γηπέδου εκεί που πανηγύριζαν;;
    Κατσαρέ παραιτήσου δίς!!!
    Kantharos ας πήγαινε η ομάδα μου τελικό champions league και θα αγόραζα 50 ιντσών οθόνη για να βλέπω το αντιποδόσφαιρο που έπαιζε σήμερα η Ίντερ...
    Καλημέρα!!! Το ξενυχτήσαμε πάλι!!!είχαμε δεν είχαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με το δαχτυλο αγγιξε τον ουρανο (βεβαια το αλλο ηθελε να σηκωσει )
    με τους πανυγηρισμους του εχθες και ο φαν κωνσταντινος σηκωθηκε και εδειχνε τον θεο
    αδερφε κανθαρε στο πρωτο παιχνιδι ειχα πει την γνωμη μου και πρεπει να θυμαται ο μπαλαντερ γιατι τον ειχα αποκαλεσει κοουτς και το αψογο διαβασμα που εκανε στους βλακες τους καταλανους
    εχθες ηταν αψογοςςςςςςςς ετσι με δεκα με δεκα
    για το ποσο μικρη ομαδα ειναι η μπαρτσελονα το ηξερα αλλα ελπιζω ο πολυς ο κοσμος να το ειδε εχθες
    ουτε ο ψωμιαδης δεν θα ανοιγε τα μπεκ
    ουτε ο σωκρατες δεν θα εβγαζε μπλουζιτσες(τωρα ξερετε τη να τις κανετε)
    τα βιντεο ας τα πουλανε στα περιπτερα τωρα μαζι με ποικιλης υλης περιοδικα
    καλημερα αδερφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαφωνώ σε όλα σχεδόν Kanthare με το σημερινό σου άρθρο.
    Ο Μουρίνιο νομίζω ότι έκανε συνολικά εκλπηκτικό κοουτσάρισμα.
    Μπάλα δεν είναι μόνο η επίθεση, αν και τέτοια έπαιξε υποδειγματική στο Μιλάνο.
    Προσάρμοσε ιδανικά την τακτική του στις συνθήκες του αγώνα και ο Πέπε έβαζε τα γατάκια όλα μέσα για να προσκρούσουν σε τοίχο. Αντί να βάλει Ανρί να παίξει μαζί με Ζλάταν κορυφή στο β ημίχρονο για να γεμίσει την περιοχή παίζανε γύρω γύρω όλοι.
    Σκέψου ότι έπαιζε με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο στην έδρα της και με δέκα παίχτες απο το 30, και όμως απειλήθηκε ελάχιστα.

    Θεωρώ 100% δίκαια την πρόκριση της Ίντερ, απίστευτα βαρετή και μονότονη την Μπάρτσα η οποία έδειχνε απόλυτη αδυναμία να σπάσει το κατενάτσιο της Ίντερ και τραγικό το κοουτσάρισμα του Πέπε.

    Σαν να τα είχα προβλέψει όλα αυτά σε μια παλαιότερη ανάρτηση μου http://fullkatenatsio.blogspot.com/2010/03/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kanthare συμφωνώ πως ήταν αποκρουστική η Ίντερ. Ωστόσο είναι πλέον δεδομένο πως μόνο έτσι αντιμετωπίζεται αυτή η ομάδα που μας έχει χαζέψει τα τελευταία χρόνια. Έτσι την έπαιξε πέρσι η Τσέλσι, έτσι και πρόπερσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από τον Ρούνεϊ είδαμε και τον Ετό να παίζει πλάγιο μπακ! Επίσης, είδαμε πρώτη φορά διάταξη με 4 λίμπερο πίσω από την αμυντική τετράδα!

    Όμως αυτό δεν μηδενίζει πως ο Μουρίνιο έχει φτιάξει μια καταπληκτική ομάδα, που όταν αποφασίσει να παίξει ποδόσφαιρο (έστω και όχι κατοχής) μπορεί να ρίξει και 3 στην Μπάρτσα. Αν λάβουμε υπόψιν και το πόσο πολύ φάνηκε να το θέλουν, μάλλον άξιζαν να είναι στον τελικό. Μην ξεχνάμε πως χρειάστηκε να αποκλείσουν την μακράν καλύτερη ομάδα του κόσμου, καθώς και την Τσέλσι για να τα καταφέρουν.

    ΥΓ. Σωστός ο μπαλαδόρος. Καλό είναι να έχουμε και ένα εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση ανάγκης ρε Μπάρτσα!

    ΥΓ2. Για την Κυριακή θα τα πούμε εδώ ή να περιμένουμε κειμενάκι;

    paok-uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γεια σου κανθαρε.για το μπαρτσα ιντερ δε θα πω τιποτα.τι με νοιαζει εμενα???δε το ειδα αλλα κι αυτοι που το ειδαν το μετανοιωσαν.τελικα οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι.για το μεταξυ μας παιχνιδι ηταν αναμενομενο.ολη τη χρονια αυτο το εργο βλεπουμε.και απο οτι φενετε θα συνεχιστει και για τα επομενα χρονια κοκκαλη θελοντως.την καλημερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αδερφέ δεν πειράζει...
    Θα πάρουμε ΕΜΕΙΣ εκδίκηση για την Μπάρτσα του χρόνου! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ... και με γειά το νέο banner!

    Τροποποιώ το (αρχαίο) σύνθημα:
    Ο τρίτος γύρος θα'ναι ο τελικός!
    Ζόρικος, μοβόρικος και... Αρειανός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με paok-uk!
    Μόνο έτσι μπορούν, αν και στο εντός έδρας ήταν καλύτεροι.

    mpaladoros, νομίζω ότι πρέπει να λέγεσαι (α)mpaladoros από δω και πέρα:)πλακίτσα..
    Όχι ρε φίλε, δεν έπαιζε βαρετά η Μπάρτσα. Αυτή ήεθλε να παίξει ποδόσφαιρο, οι άλλοι όχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια χαρά σε όλους!

    Μπαλαντέρ συμφωνώ ότι η Ίντερ από ένα σημείο και μετά κουράστηκε. Είναι και μεγάλο το γήπεδο πανάθεμά το. Έβλεπα τον Ετό και νόμιζα ότι είχε τάσεις λιποθυμίας.

    Υπουργέ μου συμφωνώ για Ινιέστα και Τσάβι. Το εντυπωσιακό είναι ότι και αυτοί προέρχονται από τα φυτώρια. Αυτό θα πει δουλειά.

    Pavvou όχι άλλο Κατσαρό. Δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρει να περιγράφει, δεν ξέρει και μπάλα, έστω τα στοιχειώση.

    Animation αυτο με τα μπεκ ήταν σατανικό! Εκτός αν πρέπει να ανοίγεις τόσο γρήγορα τα μπεκ για να θρέψεις το χόρτο, αλλά δεν το νομίζω. Όσο για τις 50 ίντσες τελεόραση αν έπαιζε έτσι ο Άρης και πήγαινε τελικό τσου λου (λεμε τώρα) θα χαιρόμουν για την προκριση, όχι για τον τροπο που την πηρα.

    Κωνσταντίνε κι εγώ νομίζω άλλο δάχτυλο ήθελε να σηκώσει αλλά κρατήθηκε!

    Μπαλαδόρε καλά κάνεις και διαφωνείς! Αυτό έλειπε να συμφωνούμε συνεχώς. Για αυτό είμαστε εδώ για να αλληλοσυμπληρωνει ο ένας τον άλλον!

    PAOK-UK πολύ καλή η τοποθέτησή σου. Το αποτέλεσμα το πήρε δεν λέει κανείς όχι. Ισως και να άξιζε να βρίσκεται στον τελικό η Ίντερ. Κρατω επιφυλάξεις. Την Κυριακή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γράψω. Θα πέσουν κορμιά (με την καλή έννοια)!

    Θέμη για το μεταξύ μας παιχνίδι δεν θα μου έκανε εντύπωση κανένα αποτέλεσμα. Απλά η μπίλια έδειξε κίτρινο.

    Πορτιάτη λες να εκδικηθούμε; Να παίζουμε Χαριλάου με Ίντερ κι ο κουνελοδόντης Χαβίτο να κάνει χατ τρικ; Να το δω κι έχω ολοκληρωθεί ως άνθρωπος!


    Άποψη μου ειναι οτι οι μεγαλες ομαδες μενουν στην ιστορια οχι μονο για τους τιτλους, αλλα και για το πως τους παιρνουν. Και μεσα στο μυαλό μου η Ιντερ και η καθε Ιντερ με τετοιες εμφανισεις μονο μεγαλες δεν ειναι. Αποτελεσμα μπορεις να παρεις με πολλους τροπους και ο Μουρινιο διαλεξε τον χειροτερο. Φυσικα και χέστηκε, αλλα μαλλον υποτιμα την ομαδα του και την νοημοσυνη μας. Κι οπως ειπα και στο αρθρο ηταν αποθεωση αντιποδοσφαιρου. Αποθεωση τακτικης θα ηταν αν ακριβως ειχε κανει το ιδιο πραγμα π.χ. ο Πανιώνιος επί Παράσχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν αντεξα και πηγα για υπνο.
    Αν επαιζε ετσι ελληνικη ομαδα,ακομα θα μας κραζαν.Σιγα ρε φιλαρακι μη παραιτηθει ο Κατσαρος και ο καθε Κατσαρος.Ξερεις τι γλυψιμο εκανε για να μπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προφανως και συμφωνω απολυτα.
    πολυ σωστος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο πρώτο παιχνίδι πήρε ταυτότητες ο Μουρίνιο αναγκάζοντας τους πάντες να μιλάνε για τη σιδερένια Ίντερ που δικαιούταν ενός ακόμη γκολ για να έχει ξεμπερδέψει από τότε με την υπόθεση πρόκριση. Στον επαναληπτικό τον κατηγορούμε για παιχνίδι σκοπιμοτήτων και αναχρονιστικό ποδόσφαιρο. Εγώ είδα πάλι μια σιδερένια ομάδα, απροσπέλαστη ακόμα και με παίκτη λιγότερο στα 2/3 του αγώνα. Και φυσικά και η άμυνα μέρος του παιχνιδιού είναι. Το θέμα είναι πώς την παίζεις την άμυνα. Αν το κάνεις παλικαρίσια, με ψυχή και με πάθος δεν είναι αθέμιτος τρόπος για να αγωνιστείς, προτάσσοντας πάντα και το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το αποτέλεσμα. Αν το κάνεις αλά ελληνικά, με διαρκείς ξάπλες στο χόρτο και νεκρούς που ανασταίνονται και ξαναπεθαίνουν, με αποκρούσεις στ' αστέρια προσδοκώντας να αργήσει η μπάλα να επιστρέψει και με χίλια δυο ακόμα σαχλαμαρίστικα τερτίπια, τότε ναι, μπορούμε να τον καταδικάσουμε αυτόν τον τρόπο. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Μουρίνιο παρέδωσε σεμινάριο αμυντικού ποδοσφαίρου αποδεικνύοντας ότι μπορεί να προσαρμόσει την ομάδα του σε όποιο τρόπο παιχνιδιού γουστάρει μεταμορφώνοντας και τους παίκτες του σε ρολίστες στις θέσεις εκείνες που θα του φανούν πιο χρήσιμοι (αλίμονο αν δεν είδαμε τον Ετό σε θέση αριστερού μπακ να μαρκάρει σαν σκύλος). Εν ολίγοις άλλο Μουρίνιο -και συνεπώς άλλη Ίντερ- θα δούμε στον τελικό κι ας μη βιαζόμαστε να τους καταδικάσουμε πριν μας αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο.
    Για τα καραγκιοζιλίκια του Βαλντές και των υπευθύνων του γηπέδου που άνοιξαν τα ποτιστικά τι να πω; Αν μη τι άλλο κάποιος να τους πει ποια ομάδα εκπροσωπούν και ότι δεν μπορούν να την κατατάσσουν σε επίπεδο φιλοξενίας κάτω κι από την Άνκαρα Γκιουτζού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αετόπουλο συμφωνούμε σε όλα, αλλά διαφωνώ σε ένα που είναι τόσο βασικό που τελικά διαφωνώ ρε φίλε:)
    "το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το αποτέλεσμα."

    Ε, όχι. Εγώ αράζω καναπέ για να δω μπαλίτσα κ όχι να μου κάνουν "ευγενικές" καθυστερήσεις οι ιδρυτές του κατενάτσιο.. Για άλλον αγώνα (π.χ τελικό) δεν ξέρω να σου πω, αλλά σε αυτόν... απαπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε αντιδιαστολή με το ματς της Βαρκελώνης είδα χθες τον ημιτελικό του πρωην Ουέφα στο Άνφιλντ. Η Ατλέτικο έπαιξε με σεβασμό στους οπαδούς της που πήγαν στην Αγγλία, με σεβασμό στην ιστορία της ομάδας και σεβασμό στο φίλαθλο κοινό που παρακολουθούσε το ματς από την τηλεόραση. Ούτε κατενάτσιο, ούτε 11 παιχτες πίσω από μπάλα και σέντρα. Και προκρίθηκε. Πήρε το απότελεσμα που ήθελε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν του απαράδεκτου Μουρίνιο που με το στυλ παιχνιδιου του καταφερε να μειώσει κατά την γνώμη μου την Ιντερ και τον ίδιο του τον εαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kanthare θα το επαναλάβω! Μην ξεχνάς ότι η Ίντερ έπαιζε στην έδρα μίας σαφώς ανώτερης ομάδας. Συντριπτικά καλύτερη φάνηκε η Μπάρτσα και στα 2 παιχνίδια. Οπότε δεν είχε και πολλές επιλογές για το πως θα την αντιμετωπίσει. Είχε και καβάτζα 2 γκολ.

    Βέβαια η αλήθεια είναι πως στο πρώτο παιχνίδι η Ίντερ δεν έπαιξε και άσχημα! 3 γκολ έβαλε και έχασε και 2-3 κλασσικές ευκαιρίες. Το κακό για την Μπάρτσα είναι πως δεν κατάφερε να είναι όσο κυνική χρειαζόταν. Δεν ήταν στο επίπεδο συγκέντρωσης που είχε δείξει στον ημιτελικό με την Μίλαν επί Ράικαρντ ας πούμε. Και αυτό δεν είναι και παράλογο να τιμωρηθεί...

    Εγώ πάντως από τα χθεσινά συγκράτησα την μεγαλειώδη πρόκριση της Φούλαμ. Που δείχνει πως στο ποδόσφαιρο ένας από τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας είναι η πίστη και το πείσμα. Αληθινό παράδειγμα η Φούλαμ.

    paok-uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. α ρε μπαρτσα ο τελικος δε θα ειναι πια ο ιδιος...σιγουρα το αποτελεσμα δεν ηταν δικαιο για μια μπαρτσελονα που ηταν φουλ επιθεση και μια ιντερ που επαιξε τον ορισμνο του αντιποδοσφαιρου το υψιστο αντιποδοσφαιρο ελεω μουρινιο!!! αρα κανθαρε συμφωνω απολυτα μαζι σου για τον μουρινιο ο οποιος με αυτο το στυλ ποδοσφαιρου δεν τιμησε καθολου την ομαδα του και εδειξε να μην εχει καθολου εμπιστοσυνη!!! εγω εβλεπα το μιλιτο που αντι για επιθεση ηταν φουλ αμυνα ποιος ο μιλιτο!!! ναι σιγουρα το αποτελεσμα μετραει αλλα μετραει και ο τροπος που εφτασες σε αυτο το αποτελεσμα και τι εννοω...αν η ιντερ παρει τον τιτλο ή ακομα και αν δεν το παρει δε θα μεινει στη συνειδηση του κοσμου ως η μεγαλη ομαδα που πηρε τον τιτλο αλλα μια ομαδα που οπως οπως κατορθωσε να παρει ενα τιτλο που κανεις δεν περιμενε!
    ρε μουρινιο με τον τροπο αυτο υποτιμας μια ομαδα που δεν ειναι μικρη και εχει πολυ καλο υλικο! αμυνεσαι σα τρελος και εχεις ετο μιλιτο ζανετι σναϊντερ...αν ειναι ποτε δυνατον πολυ θα ηθελα να βαλλει 2 γκολ η μπαρτσα να τον δω μετα που θα ετρεχε για φουλ επιθεση οσαν το βεγγο και θα ετρωγε και αλλα πολλα!!! αλλα το ποδοσφαιρο δεν ειναι δικαιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ pavvou

    Εμείς οι απ' έξω που αράζουμε στον καναπέ για να δούμε μπαλίτσα έχουμε σαφώς τα δίκια μας που προσδοκάμε στο θέαμα. Αλλά για σκέψου τους οπαδούς της Ίντερ σε όλο τον κόσμο που εκείνο που τους έκαιγε ήταν η πρόκριση στον τελικό και τίποτα περισσότερο. Κάθε ομάδα παίζει πρώτα για τους στόχους της και μετά για να προσφέρει θέαμα στους ουδέτερους φιλάθλους όλου του κόσμου. Να σου θυμίσω και τη φράση "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"; Και τη δόξα πού τη βάζεις; Οι Ιταλοί είναι οι πρώτοι διδάξαντες το κατενάτσιο και όλος ο κόσμος έχει συνδέσει στο μυαλό του τη σκληρή άμυνα με το ιταλικό ποδόσφαιρο. Δε νομίζω να ξενίζει κανέναν ο τρόπος παιχνιδιού τους. Και κάτι ακόμα. Αν έχεις κάτι δεκαετίες να δεις κούπα στην Ευρώπη θα το επιδιώξεις πάση θυσία. Με όποιο κόστος και με όποιο κίνδυνο να αποκτήσεις και εχθρούς για το αντιαισθητικό ποδόσφαιρο που παίζεις.
    Αλλά γιατί δεν βλέπουμε λίγο και προς την πλευρά της Μπάρτσα; 76' κατοχής μπάλας είχε! Είδες πόσα σουτ έκανε σ' αυτά τα 76'; Μόνο τέσσερα (4)! Αν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, απέναντι σε τέτοιες κλειστές άμυνες θα το αποδείξεις και κόντρα στο όποιο αντιποδόσφαιρο. Στα ευκολάκια και η Μαγιόρκα καλή είναι. Άποψή μου πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγγνώμη που μπαινοβγαίνω και ενοχλώ με τα σετνόνια μου αλλά να δώσω και ένα χειροπιαστό παράδειγμα για να τεκμηριώσω ην άποψή μου.
    Στο euro του 2004 με το αντιποδόσφαιρο που παίξαμε κάναμε πολύ κόσμο να αγανακτήσει. Εμείς όμως και χοροπηδούσαμε από την αγωνία στους καναπέδες μας και κάψαμε μετά την Αθήνα.
    Και σήμερα, μετά από 6 χρόνια, όλοι μιλάνε για το θαύμα της μικρής Ελλάδας που σήκωσε τότε το τρόπαιο. Το αντιποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα και όλο και λιγότεροι το θυμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αετοπουλο σεβαστη η αποψη σου.Τελικα πρέπει να εισαι πρωτα ΑΕΚ και μετα ιντερ, έτσι; Οποτε δικαιως θα χαρηκες!

    Καλά το 2004 οι πιο πολλοι μας εκραζαν και το ειδαμε το 2008 που μας γιουχαραν.

    Όσο για το τι θυμαται καποιος περισσοτερο;Για μενα τα καλυτερα ματς φετος στο ΤΣ.Λ. ηταν τα Αρσεναλ-Μπάρστα, γιατι και οι δυο ειχαν ναι μεν το μυαλό τους στην νικη αλλα όχι με καταστροφικο παιχνιδι. Θα παραδεχτω όμως ότι του χρόνου δεν θα θυμαμαι αυτό, αλλά το ότι η κουπα πηγε στην Ιντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. pavvou όντως συμπαθώ την Ίντερ από την Ιταλία. Την θεωρώ και πιο καθαρή από τις άλλες ιταλικές. Από την άλλη δεν θέλω να τρελάνω κανέναν λέγοντας πως δεν συμφωνώ ότι η Μπάρτσα παίζει το ωραιότερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Το πιο ελκυστικό. Και συμφωνώ επίσης ότι το καλύτερο παιχνίδι φέτος ήταν το Άρσεναλ-Μπάρτσα αλλά και το Μπάρτσα-Άρσεναλ (συμπτωματικά από Αγγλία συμπαθώ την Άρσεναλ) με τον Μέσι να κάνει όργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Μουρίνιο ξεφτίλισε τους πάντες...ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ...

    στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όπου έχουν καταργηθεί τα δεκάρια και εξτέμ διότι η ομάδα που νικάει είναι αυτη που πέρνει το κέντρο, κατέβηκε με 3 επιθετικούς και ένα δεκάρι και απέκλεισε την Τσέλσι και έρειξε 3 στην Μπάρτσα...

    χθες ήταν για ακόμη μια φορά η απόδειξη πως η τακτική νικάει την κλάση. Δεν στεναχωρήθηκα ΚΑΘΟΛΟΥ που αποκλείστηκε η Μπάρτσα, διότι η πραγματικά διαστημική ομάδα καταφέρνει και σπαει την τακτική. Ο μεγάλος Ζοσέ απέδειξε πως η Μπάρτσα είναι θνητή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. PΑΟK-UK πράγματι η Φούλαμ έχει κάνει έναν μικρό άθλο και αξίζει τον σεβασμό. Έπαιξε και μπάλα έτσι, όχι φρου φρου κι αρώματα.

    Πανσοφίξ το ποδόσφαιρο δεν έχει λογική και αγνοεί τι σημαίνει δίκαιο ή άδικο.

    Μάγε κατά την γνώμη μου ο Μουρίνιο ξεφτίλισε πρωτα τον εαυτό του, μετά την ομάδα που τον πληρώνει και κατόπιν το ποδόσφαιρο.

    Αετόπουλο οποιαδήποτε σύγκριση με το euro 2004 δεν υφίσταται για τον απλό λόγο ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Πρώτον δεν παίξαμε όπως έπαιξε ο Μουρίνιο και δεύτερον είσαι η Ελλάδα και παίζεις π.χ. με την Γαλλία. Οι διαφορές είναι συγκριτικά τεράστιες σε σχεση με την Μπάρτσα και την Ίντερ.

    Και χθες η Ατλέτικο θα μπορούσε να παίξει ακριβώς όπως έπαιξε η Ίντερ, αλλά δεν το έκανε. Πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα με άλλο τρόπο. Αν έπαιζε μαζική άμυνα και περνούσε η ομάδα θα επευφημήσουμε τωρα τον Κίκε Φλόρες για την αποθέωση της τακτικής;

    Pavvou δεν ξέρω αν τελικά θα το πάρει η Ίντερ, αλλά αυτό που έκανε δεν το ξεχνώ.
    Σας παραθέτω επίσης μια δήλωση που έιχε κάνει ο Μουρίνιο όταν ήταν προπονητής στην Τσέλσι σε ένα ματς απέναντι στην Τόταναμ:

    «Όπως λέμε στην Πορτογαλία, έφεραν ένα λεωφορείο και το τοποθέτησαν μπροστά από το τέρμα. Θα ήμουν απογοητευμένος αν είχα πληρώσει 50 λίρες για να δω αυτό το παιχνίδι, γιατί η Τότεναμ μόνο αμυνόταν. Ήρθαν μόνο για να μην χάσουν. Αυτό είναι άδικο για την απόδοση μας».

    Οι φίλοι της Ίντερ και του ποδοσφαίρου που πλήρωσαν για να δουν το προχθεσινό σόου θα είναι απογοητευμένοι Μουρίνιο; Τι λες; Εγώ πάντως είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ατσα κωλοτούμπα ο Μουρίνιο:):)

    Μπράβο ρε Κάνθαρε τσακάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μεγαλος καραγκιοζης αν ειπε αυτα τα πραγματα!!! αυτοματα πεφτει κατηγοριες στο βαρομετρο των μεγαλων προπονητων...θα παραφρασω τον τιτλο σου κανθαρε.."ντροπη και αισχος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νομίζω ότι το παρακάτω απόσπασμα είναι μετά από εκείνο τον αγώνα με την Τότεναμ.

    http://www.youtube.com/watch?v=FnfaeszteBw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κροτίδες στις 3.30 εξω απ το ξενοδοχείο..
    ποτιστήρια για να μην πανηγυρίσει ο αντίπαλος..
    Βαλντέζ να τρέχει στο Μουρίνιο..

    αυτά κάνουν μια ομάδα μικρή. Εγώ λυπάμαι για τη Μπάρτσα που τη συμπαθώ.
    Και σε όλους μας αρέσει η επίθεση, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί η άμυνα;
    Γιατί άμυνα έπαιξε η Ίντερ, όχι κατενάτσιο, κι όπως δεν ξέρει τη διαφορά ας ψαχτεί.

    Και 3 γκολάκια στο Μιλάνο χωρίς κατοχή. Κατοχές και διάφορα τέτοια είναι για τους δημοσιογράφους, αν παίζεις μπάλα μπορείς να παίζεις γρήγορα και κάθετα και να μην την κουράζεις με πασσούλες.

    Ίντερ είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα στην Ευρώπη. Παίζει και άμυνα και επίθεση και ξέρει και πότε να το κάνει, τέλος.

    Vamos Αρης
    Forza Inter

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...