Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Δείτε τα λάβαρα και νιώστε

Τι να πούμε τώρα; Από που να ξεκινήσουμε; Είμαι απίστευτα ξενερωμένος και απογοητευμένος. Θα προσπαθήσω νηφάλια να πω δυο πράγματα. Ας ξεκινήσουμε από το χάος που φαίνεται ότι έχει παραλάβει (και) ο Μπλατ. Έχουμε αλλάξει τρεις προπονητές. Και ποια είναι η διαφορά; Τίποτα. Μηδέν εις το πηλήκιον που είχε πει κι ο Γιωργάκης. Η άμυνα μάλλον έχει γίνει λίγο χειρότερη, αλλά το πρόβλημα παραμένει η επίθεση. Τουλάχιστον επί Ματσόν ήξερες ότι δεν υπάρχει σύστημα. Έβλεπες μια οργανωμένη αναρχία. Πλέον βλέπεις σκέτη αναρχία. Ο καθένας κάνει ότι θέλει. Ενώ θεωρητικά υπάρχουν επιθετικά συστήματα, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα. Δεν βλέπεις ένα πικ εν ρολ, κάποιο καλό συνδυασμό, δεν υπάρχουν καν σωστά σκριν. Φυσικό επακόλουθο, να μην υπάρχει δημιουργία και να στηρίζεσαι αποκλειστικά στα τρίποντα. Κακά τα ψέμματα όλο το ζουμί βρίσκεται στην περιφέρειά μας. Μπαίνουν τα σουτ; Μπορεί και να κερδίσουμε. Δεν μπαίνουν; Ετοιμαζόμαστε για ήττα.

Αλλά πως να υπάρξει επιθετική δημιουργία με τον Κλαρκ στον άσσο; Πολύ απλά δεν υπάρχει. Μιλάμε για ένα παίχτη εκτελεστή σε κορμί play maker. Τον έχω χορτάσει τον Κίκι δυο χρόνια τώρα. Τον θυμάμαι κι από το Αιγάλεω, τότε που πέταγε κάτι πενηντάρες. Αλλά ο Άρης δεν είναι Αιγάλεω. Ποια είναι η εναλλακτική μας; Ο κουτσός Μάιλς που απόψε προσπάθησε να παίξει μπάσκετ. Διότι οι περισσότεροι παίχτες μας δεν μπορούν. Ο Ρίτσαρτσον είναι ένα στατικός σουτέρ και αν δεν έχει χώρο για τρίποντα βραχυκυκλώνει μόνος του. Ο Γουόλς ήρθε για να βελτιωθούμε επιθετικά και να ανοίξει χώρους, αλλά είναι παίχτης ψυχολογίας και μάλλον μας μπερδεύει παρά μας βοηθάει. Ο Χατζηβρέττας και ο Ντικούδης είναι κατεστραμμένοι μπασκετμπολίστες ελέω Ομπράντοβιτς. Ο Μπετς θέλει κινητή μονάδα νεφρού. Ποιος μένει; Ο μαχητής Κακιούζης. Διότι, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε Πάουνιτς, Μπάρλο και λοιπούς. Ουσιαστικά ο μόνος παίχτης που μπορεί να κάνει την διαφορά είναι ο Μάιλς. Ούτε ο Ριτς, ούτε ο Γουόλς. Ο Μάιλς βλέπει γήπεδο, μπορεί να τρέξει, βγάζει κάθετες, δημιουργεί ρε παιδί μου. Αν χρειαστεί σκοράρει κιόλας.

Και ερωτώ. Τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε από μια τέτοια ομάδα; Από ένα σύνολο χωρίς ουσιαστικό καθοδηγητή στο γήπεδο και με έναν προπονητή που σιωπηλά δίνει την συγκατάθεσή του σε αυτό το πράγμα που παίζουμε. Θα μου πείτε τι να κάνει κι αυτός. Ό,τι μπορεί προσφέρει. Και φυσικά δεν αρκεί ένας Μπλατ. Και για να προλαβω μερικούς το πρόβλημα δεν είναι ο Δαμιανίδης. Ο Δαμιανίδης φταίει που με τρεις προπονητές δεν έχω δει ακόμα ένα πικ εν ρολ; Ο Δαμιανίδης φταίει που δεν έχει βγει ούτε μια φορά ένα καταραμένο σύστημα; Δεν νομίζω. Ο Καλημερίδης στην μετάδοση του αγώνα είπε ότι οι παίχτες δεν πολέμησαν. Σωστό. Περίμενα να δώσουν την ψυχή τους στο γήπεδο και φυσικά για άλλη μια φορά δεν το είδα. Νομίζαμε ότι η Βαλένθια θα ήταν του χεριού μας, ότι θα ήταν άλλη μια Μπανταλόνα. Φυσικά δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Οι Ισπανοί πολύ απλά ήταν καλύτεροι από εμάς και δίκαια προκρίνονται στο Final 4. Η πρόκριση για τον Άρη χάθηκε από τον όμιλο και όχι από το πρώτο ματς στο Παλέ. Από μια γαλλική ομάδα που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε σε δυο παιχνίδια. Οι πιθανότητές μας αυτόματα περιορίστηκαν. Αυτό δήλωσε άλλωστε και ο Μπλατ.

Και ελαχιστοποιήθηκαν όταν δεν μπαίνεις αποφασισμένος και συγκεντρωμένος για να παλέψεις για αυτό που σου αναλογεί. Ο Άρης έχει μεγάλη ιστορία και τεράστια φανέλα που φαίνεται ότι άντεξε το βάρος μέχρι τους 8. Από κει και πέρα χρειαζόμασταν κι άλλα πράγματα που φαίνεται ότι απλά δεν τα έχουμε. Αλλά δείξτε σεβασμό στα λάβαρα που κρέμονται και στον κόσμο που διψάει για διακρίσεις. Δεν είμαι απογοητευμένος με τον αποκλεισμό, αλλά με την προσπάθεια. Το σλόγκαν μου είναι παίξε σωστά και χάσε. Εμείς δεν παίζουμε σωστά και προφανώς χάνουμε. Εδώ χάνουμε από την Α.Ε.Κ., τα Τρίκαλα, το Περιστέρι και τη Λε Μαν, δεν θα χάσουμε από τη Βαλένθια; Το μεγάλο ερώτημα είναι τι μας μένει να κάνουμε; Η απάντηση δίνεται σε τρεις λέξεις: Ψηστήρι στον Μπλατ. Μπας και μείνει του χρόνου και φτιάξουμε ομάδα. Ο coach μετά το τέλος του ματς μίλησε για παίχτες που δεν αντέχουν την πίεση. Κάτσε και του χρόνου και φτιάξε σύνολο να διαχειρίζεται την πίεση. Η φετινή χρονιά εξάλλου μάλλον τελείωσε. Διότι αν περιμένουμε από το πρωτάθλημα καήκαμε, εκτός αν αποκλείσουμε τον Π.Α.Ο. ή τον Ο.Σ.Φ.Π. στα play off. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

11 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι, μέσα σ' αυτή τη λαίλαπα των ΓιαννακοπουλοΑγγελοπουλαίων, ποιος αξίζει να ασχοληθεί και να βάλει τα όποια ωραία του λεφτουδάκια σε μια ομάδα μπάσκετ, όταν γνωρίζει εκ προοιμίου ότι είναι καταδικασμένος να τερματίζει από τρίτος και κάτω;
    Τες πα. Δεν πειράζει. Πάμε από του χρόνου και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για μια ακομη μερα ειδαμε μια ομαδα που αλλου παταγε και αλλου βρισκοταν. προσπαθουσα να ξεχασω το φετος και να σκεφτω ποιοι απο τους παιχτες θα αξιζε να μεινουν του χρονου και εκτος απο μαιλς και ισως τον φιλοτιμο κακιουζη δεν βλεπω αλλον. χρειαζεται ριζικη αλλαγη και αυτο γιατι ο αρης στο μπασκετ εχει μια ιστορια και ολο μηδενος εξαιρουμενου πρεπει να αρχισουν να το σεβονται. παντως οι παιχτες δε μου δινουν καμια αισθηση οτι καταλαβαινουν σε ποια ομαδα ειναι. ο κικι και δεν ειναι για play maker δε μπορει εχει το σωμα αλλα δε μπορει κανει οτι του σκαει ο εγκεφαλος και αν ειναι τυχερος σκοραρει (βεβαια αυτο το τελευταιο δεν το εχουμε δει πολυ φετος). απο την αλλη ο γουολς, τον πηραμε ως μπομπερ και ειναι πιο νεκρος και απο τους νεκρους δεν εχει δειξει ουτε λιγο απο το αμφισβητουμενο πλεον απο εμενα ταλεντο του και η λιστα παιχτων συνεχιζει και συνεχιζει... τον μπλατ τον φανταζομαι μεσα στην ξενερα εχει παρει δυο ευρωλιγκες και εχει κανει τοσα και τωρα προπονει μια ομαδα που δεν εχει το μυαλο της στο γηπεδο.μακαρι να μεινει αλλα δε θα μου κανει εντυπωση και αν φυγει και τελος ο δαμιανιδης ποσο απογοητευμενος πρεπει να ειναι και αυτος ο χριστιανος τι αλλο να κανει να μπει να παιξει αυτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε μου κανθαρε οπως εγραψα σκουπα και φαρασι επειγοντος
    δεν το τοποθετω σε θεμα προπονητη αλλα σε διοικηση
    τα λαθη πολλα με παιχτες οπου καταδεχεται και τους παιρνει ο αρης αφου τους πεταξαν οι δυο μεγαλοι
    ετσι δουλεια δεν γινεται
    το εχω ξαναπει δεν υπαρχει καποιος να βρισκει αμερικανους αναλογα με το ποσα χρηματα διαθετεις
    ποιος ειναι αυτος που κανει τις επιλογες ?ποιος ειναι αυτος που κανει το σκαουτιγκ στον αρη ?ο δαμιανιδης ?εδω γελανε
    η σκουπα πρεπει να ξεκινησει πρωτα απο ψηλα και μετα να κατεβει και στο παρκε ειδαλλως θα νιωσεις και αλλες τετοιες απογοητευσεις
    η χρονια τελειωσε γι αυτο ας αδραξουν την ευκαιρεια να πιασουν απο τωρα δουλεια
    ουτε στοχοι υπαρχουν πλεον ουτε προοπτικες
    για τον φιλο αεκτζη και το σχολιο του δεν θα απαντησω
    μαλλον ζει οπως και ολοι στον αστερισμο του χατζηχριστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του μπασκετικού ΑΡΗ. Αν και δεν είναι καθόλου αστείο. Δεν έχω όρεξη ούτε καν να σχολιάσω. Ριζική ανανέωση σε όλους τους τομείς.
    Πικ εν ρόλ;; Τι είναι αυτό;; Έχω ξεχάσει πότε το είδα στον ΑΡΗ των τελευταίων ετών...
    Ακούω πολλούς οι αφορισμοί δεν θα κάνουν καλό αυτή τη στιγμή και απο την άλλη τι καταλάβαμε όλη την χρονιά που απο μετά απο κάθε σφαλιάρα, εμείς τους χειροκροτούσαμε στο Παλέ;;;
    Κρίμα για τον κόσμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ,

    Σωστός φίλε μου. Βέβαια, μπορείς να παίζεις καλό μπάσκετ, να ευχαριστείς τον κόσμο σου και ας μην τερματίζεις 1ος και ας μην ξοδευεις ένα καράβι λεφτά.

    Υ.Γ.
    1. Αποκλειστικό:Ο Βγενόπουλος αγοράζει τον ΑΡΗ!!
    2. Καλό μήνα μάγκες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ konstantine

    Βρε φίλε, αλήθεια δεν είναι; Αν σε πείραξε η λέξη λαίλαπα να την αποσύρω. Πάντως είναι μια πραγματικότητα. Ανάμεσα στους δύο τρίτος δεν χωράει. Πάντως για τον Χατζηχρήστο δεν το πέτυχες. Στον δικό του αστερισμό μόνο νεκροκεφαλές και φίδια βρίσκω οπότε τον αποφεύγω επιμελώς :-)

    @ pavvou

    Βέβαια υπάρχει κι αυτή η πολύ σωστή παρατήρηση. Μπορεί κανείς να επενδύσει κάποια χρήματα και να φτιάξει μια ομάδα ικανή να προσφέρει ευχαρίστηση στους φιλάθλους της, χωρίς όμως να ελπίζει ότι θα καταφέρει ποτέ να μπει σφήνα ανάμεσα στους δυο μεγάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω άποψη, βρε φίλε, στα όσα γράφεις. Τό 'χω κόψει το σπορ πολλά χρόνια. Δεκαετία και βάλε. Πέρασα να πω καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανθαρε,δεν αξιζει σχολιων αυτη η ομαδα.
    Σου ευχομαι ολοψυχα καλο Πασχα καλη Ανασταση με υγεια χαρα ευτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό Πάσχα Kanthare. Κι όπως λέει κι ο Καραγκιόζης : να φάτε να πιείτε και νηστικοί να κοιμηθείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφιερωμένο: http://kourkouti.yooblog.gr/files/2009/04/kourkouti-aris-javito-easter-bunny.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα Χριστός Ανέστη και Χρόνια σας Πολλά Φίλοι.

    Ο.Πειραιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...