Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η λαμπάδα, το λαστιχάκι και η κούπα

Ο Κούπερ στους λιγοστούς μήνες παραμονής του στον Άρη κατόρθωσε να δημιουργήσει όραμα και να δώσει ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα μιας ομάδας που ψάχνει απεγνωσμένα έναν τίτλο. Κάποιες φορές δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μια ομάδα σαν τον Άρη έχει να κατακτήσει τίτλο εδώ και σαράντα ολόκληρα χρόνια. Κι όπως λέει ο Σωτηρακόπουλος, η ιστορία πολλές φορές φέρεται άδικα σε κάποιες ομάδες. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει άρδην το προσεχές Σάββατο. Πως φτάσαμε όμως εδώ; Τι μεσολάβησε;

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης συγκριτικά με άλλες ομάδες δεν σνομπάρει το θεσμό του κυπέλλου. Και καλά κάνει, διότι γνωρίζει ότι μπορεί να διακριθεί μέσω αυτού. Κι όταν λέμε διάκριση εννοούμε την κατάκτηση. Διότι τα τελευταία εφτά χρόνια έχει συμμετάσχει - εξαιρουμένης της φετινής - τρεις φορές στον τελικό. Βέβαια, το 2008 θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει, αλλά ας όψεται ο Σέρβος με τα κολλήματα του. Σύμφωνα πάντως με τον Καρπετόπουλο, ο Ντούσαν του είχε εκμυστηρευτεί ότι εκείνο τον τελικό θα ήθελε να τον ξαναπαίξει. Δυστυχώς έχασες την ευκαιρία σου Ντούσαν και μαζί σου την χάσαμε κι εμείς. Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η ομάδα του Μπάγιεβιτς έχει πολλές ομοιότητες με αυτή του Κούπερ. Πρόκειται σίγουρα για άκρως επιφανειακή προσέγγιση: στην πραγματικότητα διαφέρουν σε πολλά.

Το 2008 είχαμε βιαστεί να στεφθούμε κυπελλούχοι και την πατήσαμε από τον - φαινομενικά ψόφιο - Ολυμπιακό. Μάλιστα είχαμε βαφτιστεί και ως φαβορί (!) σε εκείνον τον τελικό. Τα Μ.Μ.Ε. της πόλης είχαν ξεσαλώσει. Το 2010 φαίνεται ότι πάμε με άλλα μυαλά, πιο προσγειωμένα. Σίγουρα οι οπαδοί συμπεριφέρονται σαν πριμαντόνες κάποιες φορές, όντας ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή στον τελικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμμετοχή από μόνη της δεν εξασφαλίζει τίποτα. Εκτός αν θεωρούμε επιτυχία να βγούμε Ευρώπη ως φιναλίστ και να παίζουμε τρεις προκριματικούς γύρους από τα μέσα Ιούλη. Προσωπικά μια τέτοια κατάσταση δεν την θεωρώ επιτυχία και μάλλον ούτε ο Κούπερ. Αν θέλουμε να μιλάμε για επίτευξη στόχων τότε δεν υπάρχει εναλλακτική: οφείλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο, όχι γιατί μας το χρωστάει η ιστορία, αλλά γιατί όλα φαίνεται ότι είναι με το μέρος μας. Ακόμα και το ότι το ματς γίνεται μακριά από τη Σαλονίκη θετικό είναι. Η πίεση που υπήρχε το 2008 δεν υφίσταται με την ίδια βαρύτητα. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά ένα διψασμένο αουτσάιντερ. Σε οχτώ συμμετοχές σε τελικό έχουμε μόνο μια επιτυχία. Παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου και μάλιστα ενός αντιπάλου που δεν είναι σαπάκι για να αποπροσανατολιστούμε, το αντίθετο μάλιστα: μας διατηρεί σε εγρήγορση και ετοιμότητα που προέρχονται από την διαχείριση του Κούπερ. Δεν είναι Χατζάρας ο Αργεντινός τεχνικός. Έχει μεγάλη καριέρα και εμπειρία και πραγματικά πιστεύω ότι διαθέτει την ικανότητα να καθοδηγήσει την ομάδα σε σωστά μονοπάτια. Κι ας του έχουν κολλήσει κάποιοι ζηλότυποι την ρετσινιά του λούζερ.

Ο Κούπερ φέτος πέτυχε κάτι που δύσκολα κατορθώνουν προπονητές που αναλαμβάνουν στα μέσα μιας περιόδου. Δεν διαχειρίστηκε το υλικό, αλλά το άλλαξε. Όχι τα πρόσωπα, αλλά την νοοτροπία, την ψυχολογία και την φιλοσοφία. Και οι παίχτες το αφομοίωσαν αρκετά καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρίττας επί Κούπερ φαντάζει Γκατούζο. Ο Σάκαρος δεν ξέρει την τρελή μπάλα, ωστόσο εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του και υπό την επίβλεψή του εξελίχθηκε σε βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Είναι φανερό ότι - αντίθετα με την ελληνική λογική - οι προπονήσεις δεν είναι συμπληρωματικές του Κυριακάτικου αγώνα. Έργο Κούπερ. Επιπλέον, διατήρησε την καλή φυσική κατάσταση που είχαμε επί Μαζίνιο και μάλιστα την βελτίωσε περαιτέρω. Αυτό που έπρεπε να επιτύχει δεν ήταν να ξεκουράσει την ομάδα, αλλά να της δώσει φόρμα. Τίθεται λοιπόν θέμα φορμαρίσματος και φρεσκάδας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το τριφύλλι των 27 τελικών και των 16 κατακτήσεων υπερτερεί σε όλες τις γραμμές. Έδειξε ότι έχει μεγαλύτερη συνέπεια και ποιοτικότερες μονάδες. Προσωπικά όταν πρόκειται για τελικούς αυτά τα ακούω βερεσέ. Εξάλλου, ένα παιχνίδι είναι, όλα γίνονται.

Τον αντίπαλο τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει. Ξέρουμε τις αδυναμίες του και τα δυνατά του σημεία. Μένει να δούμε πως θα στηθούν στο γήπεδο. Υποθέτω ότι δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις. Ο Νασούτι θα προσέχει τον Σισέ, ο Γκιάρο θα λειτουργεί σαν πυρηνική σκούπα κι ο Πρίττας (τιτάνας) θα κόβει ατσάλι, αρκεί μαζί με τον Σάκη να κόβει κι ο Ναφτί. Το κλειδί είναι το ποιος θα καταφέρει να κυριαρχήσει στο κέντρο, ποιος θα είναι ο ρόλος του Νίνη στο παιχνίδι, πως θα ανταποκριθεί η αμυντική τετράδα του Π.Α.Ο. απέναντι στον εκτελεστή Κάμπορα και τον δημιουργό Κόκε και ποια από τις δυο ομάδες θα επιλέξει πρώτη να κάνει παιχνίδι. Το θέμα είναι ποιος θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί καλύτερα (και γρηγορότερα) τα λάθη του αντιπάλου, περιορίζοντας παράλληλα τα δικά του. Η αποβολή του Αράνο δεν αλλάζει κάτι. Έχω Αλβανό σκύλο που νιώθει και πεινάει (ή μήπως Ντάριο;). Μπορεί του Νιόμπλια να του αρέσει να ελαχιστοποιεί κινδύνους, λάθη και ρίσκα με αντάλλαγμα την προβλεψιμότητα της ομάδας του, αλλά σε ένα τελικό και απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο τεχνικό, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Διότι θεωρώ ότι με Κούπερ έχουμε τακτικό πλεονέκτημα έναντι του Νιόμπλια. Μολονότι την στήριξη του πολυμετοχικού, είναι πιθανό αυτός ο αγώνας να είναι οι τελικές εξετάσεις για το Νικόλα. Πάντως, αν ήμουν Νιόμπλιας θα είχα ήδη αγχωθεί. Μένει να το δούμε στο χόρτο.

Οπότε το καλύτερο δυνατό σενάριο είναι να τα δώσεις όλα για την κούπα. Διότι μέχρι πρότινος έφτανες κάτω από την βρύση, την άνοιγες και έτρωγες το λαστιχάκι στο μαπίδι. Πρώτα από όλα όμως ας ανάψουμε μια λαμπάδα στον Νέτο. Οι αντιδράσεις του Κάνθαρου στο γκολ που πέτυχε ο μπούκλας στη Ξάνθη θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη της πολυκατοικίας. Αυτό το γκολ μας οδήγησε στον τελικό και αρκετοί είναι αυτοί που μαζί με την αγχωτική πρόκριση στον Ασπρόπυργο (Λόκο και Χαβίτο) τα βλέπουν ως καλούς οιωνούς. Δεν πιστεύω σε τέτοια πράγματα. Πιστεύω όμως ότι η κούπα αυτή θα μας βγάλει από την ψυχοφθόρα διαδικασία των προκριματικών και θα μας απαλλάξει από το αγχώδες και εξαντλητικό κονταροχτύπημα των play off. Επιπλέον, θα μας δώσει όραμα. Ας πάρουμε την κούπα κι ας κάνουν οι άλλοι ότι θέλουν στα play off. Έτσι κι αλλιώς τσου λου μετά και το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη πολύ δύσκολα θα πάω. Ας μην αυτοκτονούσα σε εύκολα ή ''εύκολα'' ματς.

Στην προσπάθεια μου θα έχω και την συμπαράσταση χιλιάδων Αρειανών οπαδών. Δεν ξέρω πόσοι θα είμαστε, αλλά το σίγουρο είναι ότι σε αυτό το τεστ δοκιμάζεται και το οπαδικό. Όχι μόνο ως προς τους αριθμούς, αλλά από την εν γένει συμπεριφορά. Μένει να δούμε αν θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα. Όχι ότι έχουμε να αποδείξουμε κάτι. Έχουμε δώσει εξετάσεις άπειρες φορές και τις έχουμε περάσει με άριστα. Εγώ πάντως θα δώσω το παρόν, όπως και τόσοι άλλοι. Θα φωνάξουμε για την ομάδα μας και θα την σπρώξουμε προς την νίκη. Μια ενδεχόμενη κατάκτηση θα μας συσπειρώσει ακόμα περισσότερο. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής δεν με νοιάζει αν θα έρθουν 253 ή 297 πούλμαν. Δεν με νοιάζει αν θα είμαστε 20.768 ή 23.480 κομάντα. Αυτά είναι για να ασχολούνται οι κλώνοι του Ραπτόπουλου. Με νοιάζει να πάρω την κούπα και να απαλλαγώ από το άγχος. Επιπλέον, με νοιάζει το πως θα διαχειριστώ ενδεχόμενη επιτυχία ή αποτυχία. Ο κουπερικός Άρης δικαιούται να πιστεύει ότι ήρθε η ώρα του. Η χρονιά δεν τελείωσε, τώρα ξεκινάει.

Υ.Γ.1 Το όλο θέμα όμως έχει και την πλάκα του. Οι φίλοι του Ολυμπιακού εφαρμόζουν τη ρήση ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, την ίδια στιγμή που οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες λένε ότι αν χάσουμε την κούπα είμαστε δούλοι του Πατέρα κι αν την πάρουμε μας τη χάρισαν. Ότι να ναι. Χώρια οι ατέρμονες συζητήσεις και διαφωνίες για το αν θα εξαντλήσουμε τα εισιτήρια και αν θα μείνει κανείς στον Λευκό να πανηγυρίσει. Κουβέντα του κώλου.

Υ.Γ.2 Καλά ρε Π.Α.Ο. έχεις καταλάβει ότι το Σάββατο παίζεις τελικό με τον Άρη; Η αλαζονεία και η υποτίμηση δεν είναι καλός σύμβουλος. Αν στραβώσει όμως η δουλειά θέλω να δω τι θα βγει να πει ο Δομάζος και ο κάθε Δομάζος.

Υ.Γ.3 Έχω μπει σε διάθεση τελικού από την Κυριακή που απέκτησα το εισιτήριο. Όλα έχουν μπει σε τροχιά. Μέχρι κι ο κάποτε πορωμένος και πλέον αποστασιοποιημένος θείος που έχει να κάνει εκδρομή καμιά εικοσαριά χρόνια κατεβαίνει το Σάββατο πουλμανάτος. Η αιτία που είμαι Αρειανός. Το πρώτο κασκόλ που μου έδωσε όταν ήμουν οχτώ χρονών ακόμα το έχω και αυτό θα πάρω μαζί μου στον τελικό.

Υ.Γ.4 Πατήστε εδώ για την ευγενική χορηγία της Pansofix!

Υ.Γ.5 Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα εισιτήρια. Ξέρουν αυτοί...

Υ.Γ.6 Ανατριχίλα, συγκίνηση και πόρωση...Συμφωνείς Animation;




35 σχόλια:

  1. Στο έγραψα και δίπλα. Όποιος πιστεύει ότι οι Πράσινοι θα κερδίσουν εύκολα στον τελικό ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΑΛΟΣ! Αν μάλιστα το πιστέψουν και οι παίκτες μας, θα το πάρει ο Άρης.

    Δυστυχώς βλέπω ότι έχουν μπει σε mood διακοπών και ανυσηχώ.

    Μου αρέσει αυτή η μεγάλη κινητοποίηση των Αρειανών. Ευελπιστώ να μην γίνει το παραμικρό επεισόδιο και να παρακολουθήσουμε μια γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *ανησυχώ.

    Δωράκι http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=29452

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπουργέ μου είναι δυνατόν τέτοια απαξίωση προς τον αντίπαλο; Ασχολείστε με Γκοβού, Μετσέλντερ και πατερικά πρακτικά. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι ρε, δεν είναι. Πρόκειται για καραγκιοζιλίκι. Ακόμα και με τον Πανσερραϊκό να παίζεις τελικό, θυμάσαι πρόπερσι που σε απέκλεισε.

    Άσχημα τα πράγματα για μας, το έχουν πάρει πολύ στην πλάκα και θα το κερδίσει ο Άρης.

    Το βιντεάκι το είδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδερφέ μου Κάνθαρε, με εξισορρόπησες (με την ακριβή και ενδελεχή σου ανάλυση), με συγκίνησες, με πώρωσες !!!
    Η φράση σου: "Ο κουπερικός Άρης δικαιούται να πιστεύει ότι ήρθε η ώρα του. Η χρονιά δεν τελείωσε, τώρα ξεκινάει." τα λέει όλα!
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΑΣ !

    ΔΥΝΑΤΑ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Πορτιάτη ζω και αναπνέω για αυτόν τον τελικό. Ειλικρινά, αυτόν τον αλαζόνα ΠΑΟ μπορούμε να τον κερδίσουμε!

    Χαίρομαι Υπουργέ που έχεις μια χαρά φρένα. Μιλούσα χθες με δυο βάζελους και μου λέγανε έλα μωρε, εμείς πήραμε το κατσαρόλι, βγήκαμε τσου λου, ποιο κυπελλάκι τώρα και να μην το πάρουμε δεν χάλασε κι ο κοσμος και κατι τετοια. Δεν πειράζει. Κοιμηθείτε.

    Υ.Γ. Ξαναβάλε το λινκ σε παρακαλώ, δεν το βρίσκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=29452

    Κάτι λάθος κάνεις, βγαίνει κανονικά. Είναι ο τελικός Κυπέλλου του 1970, Άρης - Παοκ 1-0, με γκολ του Κεραμιδά στο 8ο λεπτό. Δες "γηπεδάρα" που ήταν πριν 40 χρόνια το Καυτατζόγλειο (και όλα τα υπόλοιπα γήπεδα).

    Νταξ' οι συνβάζελοι είναι απόδειξη της τεράστιας διαφοράς με τους οχτρούς, Δεν τα θέλουν όλα, ας πάρει και κάποιος άλλος τίτλο. Εκτός και αν ο άλλος είναι ο Ολυμπιακός ασούμε ....

    χο χο χο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα κανθαρε.πρωτα πρωτα καλη επιτυχια.οσο για το αν σε υποτημησει ο βαζελος αντικιμενικα να το δεις ιστορικα εχει βαση.ο βαζελος και ο ολυμπιακος "δικαιουντε "να υποτιμουν οποιον θελουν στο πρωταθλημα μας.οσα παιχνιδια θελανε τα πηραν.μην ακουσω για διαιτησιες τωρα.ο ολυμπιακος πηρε πρωταθλημα στο χαριλαου και τελικο στη σαλονικα.απο πλευρας δυναμικοτητας υπαρχει αποσταση το ιδιο και ικανοτητας.οσο για τη θεληση τι να το κανεις κι εγω θελω να κερδισω το τζοκερ αλλα........το παιχνιδι ξεκιναει απο τον (1)ασσο και ψιλογερνει στο (χ)χι.τα αλλα αστα να τα δειξει η ιστορια.καλη επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις ανακοινώθηκε (12 μμ) η ανανέωση του συμβολαίου του Κάμπορα για άλλα δύο χρόνια! Σωστό timing!

    Vamos παιχταρά!
    Βάλε κανα-δυό τεμάχια στον βάζελο
    να γουστάρουμε τρελλά :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ & επαυξάνω Kanthar0s..Τα κάλυψες όλα, ιστορικά, αγωνιστικά,οπαδικά ακόμα και την καφενειακή νοοτροπία μερικών ζηλιάρηδων, να τους πώ,μπούφους να τους πώ, στο "χωριό" μας...Κατεβαίνουμε το Σάββατο ώς ομάδα και ώς οπαδοί ίσως πιό ώριμοι απο ποτέ, θα είναι ο 4ος τελικός σε 7 χρόνια...Κατεβαίνουμε όμως ώς αουτσάϊντερ, όχι απαραίτητα κακό.
    Κρατάω ότι τα εισιτήρια για την μεγαλύτερη οπαδική εκδρομή που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα έχουν εξαντληθεί και άτομα με διαρκείας και μέλη της Λέσχης έχουν μείνει χωρίς εισιτήριο...Το θέλουμε πολύ και αυτός που θα δείξει την θέληση του και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός θα είναι και ο Κυπελλούχος Ελλάδας 2010...
    Pansofix θέλω και εγώ αυτόγραφα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ξεκινωντας δε θα μπορουσα παρα να συμφωνησω 100% πως το κυπελλο ειναι ο υπ αριθμον ενα στοχος της ομαδας.
    ο κουπερ οντως καταφερε να αλλαξει μια ομαδα χωρις να αλλαξει παιχτες, ουσιαστικα εκτιμησε το υπαρχον υλικο και με την απισευτη πειρα του το βελτιωσε ασυγκριτα και εδωσε στην ομαδα ενα αερα νικητη και γενικα μια αισθηση πως μπορουν να χτυπησουν ολα τα παιχνιδια κατι που στο παρελθον ελειπε.
    οσο για το θεσμο του κυπελλου και οσους το σνομπαρουν δεν εχω να πω και πολλα παρα μονο οτι ψευδονται. οσο για το κυπελλο και την αριαναρα συμφωνω οτι μας το χρωσταει οποια ανωτερη δυναμη υπαρχει παμε στη βρυση και δεν πινουμε νερακι. και φυσικα ειναι μεγαλη επιτυχια που φτασαμε στον τελικο αλλα αν θελουμε να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους πρεπει και να το παρουμε και οχι να βγουμε απλα ως φιναλιστ στας ευρωπας. και πρεπει να το παρουμε οχι μονο για την ευωπη αλλα για την ιδια την επιτευξη του στοχου-κουπας για την οποια ο κοσμος οχι απλα διψαει αλλα λυσσαει!
    επισης θελω να προσθεσω πως ουδεμια σχεση εχει η ομαδα με τον τελικο του 2008 και αυτο ειλικριναι δεν ξερω πως ηρθε σε οσους το λενε. και δεν εχει καμια σχεση για τον απλουστατο λογο οτι το 2008 πηγαμε σα να ξεραμε μια μερα πριν οτι η κουπα γραφει αρης ασχετα αν ο ντουσαν (μην πω καμια βαρια κουβεντα) δεν μας ειχε "ενημερωσει" πως ειχε αντιθετα σχεδια βλ. αμοροζο εκτος αποστολης. αντιθετα τωρα υπαρχει εμπνευση, συγκρατημενη αισιοδοξια, σκληρη δουλεια, πειθαρχια και αλλα πολλα ολα προϊον της κουπερικης νοοτροπιας για το ποδοσφαιρο η οποια συνοψιζεται στο: σεβασου τον αντιπαλο σου αλλα αντιετωπισε τον με το κεφαλι ψηλα!!! ουτως η αλλως και ο ιδιος ο κουπερ φερεται να ειπε πως το κυπελλο δεν το θελει 1 φορα αλλα 25.000 για να διακρυσει και ο τελευταιος αριανος φιλαθλος...(τουτεστιν πορωση στη νιοστη).
    απο την αλλη πλευρα που βρισκεται ο παο δεν εχω να πω και πολλα παρα μονο οτι στη θυεση του νιομπλια θα ηξερα πως ειμαι φαβορι αλλα θα κραταγα και μια πισινη γιατι ειναι ΕΝΑΣ αγωνας και στον αγωνα αυτο αντιμετωπιζεις ενα φαβορι αλλα ενα διψασμενο αουτσαιντερ (οπως πανευστοχα σημειωσε ο κανθαρος).
    για τους οπαδους που κατεβαινουν (τα αριανα κομαντος) εγω θα πω αυτολεξει αυτο που ακουσα στην αθλητικη εκπομπη του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV τη δευτερα: "προκειται για την μεγαλυτερη εσωτερικη οπαδικη εκστρατεια στην ελλαδα". οσο για τα παοκια και τις ανοησιες που λενε εχω να πω πως οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!!!
    τελος και εγω ειμαι σε τρελη διαθεση για το σαββατο μετραω αντιστροφα για να φορεσω κασκολ και σημαιες και να καψουμε (με την καλη εννοια) τη θυρα 21!!!

    ρε κανθαρε τι βιντεακια ειναι αυτα που εβαλε στοι τσακ δεν ετρεξε το δακρυ κορομηλο. και επισης χαιρομαι που αξιοποιησες τα αυτογραφα που με τοσο χαρα πηρα την κυριακη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άκρως ενδιαφέρον το άρθρο σου και συμφωνώ σχεδόν με όλες τις τοποθετήσεις σου.

    Πιστεύω πως δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός ως προς την 11άδα μας. Θα κατεβούμε με Βαγγέλι αριστερά και έχω απορία μόνο για το δεξί χαφ μας (προβλέπω Χαβίτο).

    Για τον έλεγχο του κέντρου που αναφέρεις, αν θυμάσε στο Χαριλάου ο Νιόπλιας κατέβασε 5 μέσους και μας το πήρε (αν και χωρίς να δημιουργεί ευκαρίες). Είναι ένα ζήτημα τι ομάδα θα κατεβάσει..

    Για τον κόσμο ότι λέγανε διάφοροι "αφελείς" απλά ένα ένα διαψεύδονται. Μένει τώρα να σηκώσουμε και την κούπα για να διαψευστούν πλήρως και να χωθούν στις τρύπες τους όπως πάντα!

    ΑΡΗ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΟ ΨΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε γαμώτο, απέφευγα να σχολιάσω για να μην στεναχωρήσω τον αδερφό Kantharo και τα παιδιά που ήδη τοποθετήθηκαν και υποστηρίζουν τον ΑΡΗ (δηλαδή Αρειανοί και Ολυμπιακοί).

    Κατανοώ όλη αυτή τη γλυκιά προσμονή (μήνας του μέλιτος ΠΡΙΝ από τον γάμο), την -σχεδόν- ιεροτελεστία που ξεκίνησε τη στιγμή της πρόκρισης και ολοκληρώνεται μόλις μπεις στο γήπεδο, το δικαίωμα στο όνειρο...

    ...αλλά δεν βλέπω με πιο τρόπο μπορεί να το χάσει ο Παναθηναϊκός. Είναι καλύτερη ομάδα, έχει καλύτερο υλικό, παίζει στην έδρα του και κυρίως απαλλάχθηκε απ' το άγχος του πρωταθλήματος. (Σε αντίστοιχη περίπτωση το 2004 διάλυσε τον Ολυμπιακό.)

    Η μόνη περίπτωση να το χάσει είναι να κοιμηθούν ταυτόχρονα και ο θεός και ο ΠΑΟ! Θα μου πεις ένα ματς είναι κι όλα γίνονται! Δίκιο θά 'χεις! Θα μου πεις εδώ υπάρχει δίψα! Και πάλι δίκιο σου δίνω! Θα μου πεις πως τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα...

    Από την άλλη όμως τ' ότι ένας παίκτης (Σισέ) στοίχισε όσο ΟΛΕΣ οι μεταγραφές ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ κάτι θα σημαίνει ... δεν μπορεί!!!

    Για την οικονομία και τον μύθο του ελληνικού ποδοσφαίρου προτιμώ να το πάρει ο ΑΡΗΣ. Για τον ΠΑΟ (και για τον ΟΣΦΠ επίσης) μία κούπα πάνω, μία κάτω δε σημαίνει και πολλά πράγματα. Για τις υπόλοιπες ομάδες όμως είναι ιστορία ζωής. Ήδη παραπάνω μνημονεύτηκε το κύπελλο του '70. Καλή τύχη μάγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εγω για αλλη μια φορα θα πω καλη επιτυχια στην ομαδα του αρεως
    pansofix και baladeur τα σχολια σας ειναι ολα τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας. Όλα είναι ευπρόδεκτα.

    Δεν ξέρω αν θα κοιμηθεί ο ΠΑΟ του Νιόμπλια, αλλά ο Θεός σίγουρα δεν θα κοιμηθεί.

    Σηκώθηκε από τον θρόνο του, πήρε τα όπλα του στα χέρια και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε για να αναδειξουμε το μεγαλείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Vamos αδερφέ μου!!
    Γράφουμε ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα φίλε μου Kanthare!

    Σίγουρα κι εγώ είμαι με τον Άρη στον τελικό, σαν... Ολυμπιακός! Αλλά σ' ένα παλαιότερο σχόλιο σου είχα ξαναπεί πως πιστεύω ότι θα το πάρει ο βάζελος. Αντικειμενικά έχει καλύτερη ομάδα, αλλά και όλα οδηγούν προς τα εκεί... Εορδαϊκός (αναγκαστικά εκτός), Πιερικός (εντός... τυχαία), Καλλιθέα (εντός...τυχαία), Γιάννενα και τελικός (πάλι εντελώς τυχαία εντός). Τί να πω;

    Τώρα σαν Βαλενθιάνος έχω παρακολουθήσει τον Κούπερ και δυστυχώς είναι λούζερ. Είναι ο προπονητής που θα χτίσει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δύσκολα θα πάρει τίτλο.

    Μακάρι να σπάσει την παράδοση αυτή...

    Θα δούμε...

    Και πάλι καλή σας επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε, ε, ε , ο, ο, ο
    Το Κύπελλο θα ανέβει στον Πύργο τον Λευκό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σου φίλε μου κι απ' το δικό σου χώρο. Με το που μπήκα εδώ είδα να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Άρη κι αυτό με γύρισε αρκετά χρόνια πίσω. Σου στέλνω λοιπόν αυτή την ανάρτηση που έχω κάνει για μια πολύ παλιά ομάδα του Άρη. Αυτή που ΛΑΤΡΕΥΑ! Τώρα πια, έτσι όπως έγινε το ποδόσφαιρο, δεν υποστηρίζω τίποτα. Τότε όμως, όταν με ρώταγαν πώς με λένε, μαζί με τ' όνομά μου, έλεγα κι αυτό του Άρη!...

    Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να πήγαινες εδώ
    http://notforthemass.blogspot.com/2009/08/0-3-uefa-cup-7-11-1979.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Demo.k γράφουμε όντως ιστορία. Σκέψου τι έχει να γίνει αν το πάρουμε.

    Αγαπητέ Μπάμπη εμείς είμαστε εδώ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να του χαλάσουμε τα σχέδια. Όο για τον λούζερ Κούπερ που λες μην υποτιμάς το γεγονός ότι έφτασε στους τελικούς άσχετα αν δεν τους πήρε. Κι όχι ότι να ναι τελικούς.

    Γεια σου Pavvou Αρειανακι!

    Τέλος καλωσορίζω στην παρέα μας τον Diatton! Το είδα το βιντεάκι, καθώς και την ανάρτηση. Το ματς είναι μυθικό. Σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές νίκες στο εξωτερικό. Οι παίχτες που περιγράφεις είναι μυθικοί. Όμως δυστυχώς για εμάς δεν κατάφερε αυτή η σπουδαία ομάδα να πάρει κάποιον τίτλο. Μεγάλη αδικία. Μήπως το Σάββατο ήρθε η ώρα της, έστω και καθυστερημένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν κρίνω από τα τελευταία παραδείγματα που πήραμε από το κανονικό (ευρωπαϊκό) ποδόσφαιρο, το γεγονός πως ο Άρης έχει προπονητή υψηλού επιπέδου -όπως επίσης και υψηλότερο κίνητρο- είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

    Νομίζω ότι ο Κούπερ θα ετοιμάσει τον Άρη σωστά για το ματς. Οι παίκτες του πρέπει να αποδειχθούν πιστά στρατιωτάκια στο πλάνο που θα θέσει. Ο ενθουσιασμός του κόσμου φτάνει και περισσεύει για να τους δώσει το πάθος που χρειάζονται. Αν ο Κούπερ καταφέρει να έχει σε εγρήγορση και το μυαλό τους, κάτι που προϋποθέτει να το κάνει και με το δικό του μυαλό, προβλέπω νίκη του Άρη.

    Ο ΠΑΟ, εφόσον πάρει το κύπελλο, θα έχει κάνει την πρώτη και τελευταία μεγάλη νίκη του φέτος (στην Ελλάδα) κατά την ταπεινή μου άποψη. Αν δεν μπει εξίσου παθιασμένος με τον Άρη δύσκολα θα τα καταφέρει.

    ΥΓ. Kanthare περίμενα πως και πως να γράψεις κάτι για το ματς της Τρίτης αλλά απ' ό,τι βλέπω το μυαλό σου είναι αλλού. Fair enough, αλλά αναμένω στον επαναληπτικό!

    paok-uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ, μιλώντας για κείνη την εποχή, όταν άκουγα Γιώργο Φοιρό κι έβλεπα Κώστα Κούη, δεν ήξερα μετά να γυρίσω σπίτι μου! Τόσο πολύ μου άρεσε εκείνη η ομάδα...

    Όσο για το Σάββατο που λες, ναι, γιατί όχι, δεν είναι αχτύπητος ο Παναθηναϊκός! Χωρίς, βέβαια, να θέλω να πω ότι είναι εύκολος αντίπαλος. Λίγο να προσέξει την άμυνά του ο Άρης, κι από κει και πέρα, όσο αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού μπροστά, είναι πολύ τεχνική ομάδα... Θα δούμε φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πω,πω τι μου θυμίσατε...
    Ένα θεϊκό σύνθημα για τον Φοιρό...
    ...αλλά δεν μπορώ να το γράψω, είμαι ευγενικό παιδί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βλεπω στον τυπο αυτες τις μερες ψαχνουν να βρουν λογους που δεν οδηγησαν τον αρη στην κατακτηση του κυπελλου τα προηγουμενα χρονια.
    Αυτα ειναι απλα για να πουλανε φυλλα.
    Η αληθεια ειναι οτι η αντιμετωπιση του τελικου ειναι ωριμωτερη απο ποτε και εφοσον εχουμε υγειη δοιηκηση γενικοτερα ο αρης θα μεγαλωνει.
    Το μονο που φοβαμαι ειναι η διαχειριση ενδεχομενης ηττας του τελικου.Μην τα μαμησουμε ολα δηλαδη.
    Το κιτρινο ποταμι θα ειναι σημειο αναφορας και ανανεωσης για τον κοσμο του αρη.
    Οχι βεβαια οσο θα ηταν το κυπελλο αλλα οτι μπορουμε κανουμε.
    Ο αγωνας με την μποκα πηγε στραφι γιατι σχεδον κανεις δεν ειδε τα βιντεακια του oudaba3.
    Αυτην την φορα εχουμε τα φωτα πανω μας.
    Αμα κανουμε τα μαγικα μας χωρις να γινει το παραμικρο επεισοδιο θα παραμιλαει ολη η ελλαδα.
    Καλη επιτυχια στον ΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας ελπίσουμε PAOK-UK οτι δεν θα κανει μεγαλη νικη ουτε τωρα. Περιμενω οτι θα μασαμε σιδερα στον αγωνιστικο χωρο.

    Αναφορικα με το Ίντερ - Μπάρτσα θα γραψω στον επαναληπτικο! Πάντως μην νομίζουμε ότι η Ίντερ έχει περάσει σίγουρα. Στην Βαρκελώνη η Μπάρτσα πνίγει τον αντίπαλο λες και ειναι βοας. Η πίεση προς τον ταμπουρωμενο Μουρινιο θα ειναι τρομερη.

    Αγαπητέ Diatton φυσικα και το παιχνίδι δεν είναι εύκολο! Είμαι πεπεισμένος όμως ότι η ομάδα θα προσπαθήσει με όλες τις τις δυνάμεις να κάνει το καθήκον της.

    Μπαλαντέρ έχουμε αγενές σύνθημα με Φοιρό;

    Ανώνυμε συμφωνώ ότι η αντιμετώπιση είναι πιο ώριμη από ποτε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από την εκδρομή υπάρχει και αγώνας. Μπορούμε να ξυπνήσουμε τον κοιμισμένο ΠΑΟ και να του δειξουμε οτι η αλαζονεια πληρωνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα Kanthare,
    Να πω την αλήθεια δεν καίγομαι για το κυπελλάκι.Δεν θα πω όχι αλλά δεν θα στεναχωρηθώ κιόλας. Το πρωτάθλημα άλλωστε ήτο ο μεγάλος στόχος. Προφανώς ο Άρης το θέλει περισσότερο και δεν έχει τίποτα να χάσει. Αυτός που έχει να χάσει είναι ο γυαλάκιας. Είναι σαν τον ποδοσφαιριστή πριν το πέναλτι. Άμα το βάλει θα κάνει το αυτονόητο, αν το χάσει όλοι θα τον κράζουν. Κάτι μου λέει ότι ήδη έχει αρχίσει να ιδρώνει ο Λεμονής.. Ουπς Sorry... Ο Νιόπλιας ήθελα να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kalispera sas,kata tin apopsi mou pisteuw tha doume ena poly kalo paixnidi...omws milame gia 2 omades oi opoies exoun ena teleiws diaforetiko stil paixnidiou...gia mena fabori den iparxei,o men panathinaikos de prepei na afisei ton ari na kanei to paixnidi tou giati an ton afisei tote 8a exei megalo problima....o men aris prepei na brei tropous apokopis paiktwn tipou cice ninio k salpiggidi....pou pisteuw einai paiktes pou mporoun na kanoun zimia stin omada tis 8essalonikis...tpt den einai dedomeno tpt den einai sigouro...i omada mou (panathinaikos)mporei na nai favori alla einai mia omada tou ipsous k tou bathous kat eme....euxomai na ginei ena kalo paixnidi k giati oxi na to parei k o aris,eimaste mia xwra pou podosfairika xreiazete kainourgious prwtagwnistes k se prwta8lima k se kipelo...mono etsi 8a mporoume na poume oti kati paei na ginei stin Ellada....euxomai eilikrina na nikisei o kaliteros...8a einai ena megalo paixnidi apo 2 megales omades...Y.S 8a mporouse o dimiourgitis tis selidas na kratisei ligo xamiloterous tonous na einai ligo pio sigkratimenos k na mi dimiourgei klima entasis k aformi na dimiourgithoun asxima gegonota prin tin wr tous...oso gia to oti einai aris einai epilogi tou k xairomai g auto alla oloi mas dialexsame tin omada tis kardias mas me gnwmona ta pisteuw mas k me to ti mas arese...egw as poume egine panathinaikos epeidi s ena derby efaga mia karekla sto kefali apo opadous tis aek otan imoun 7 xronwn k nomiza pws oles oi omades einai kakes ektos tou panathinaikou!!!!!!!xexe kalo sas brady!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; Ούτε την ιστορία;
    Δεν το πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ποιο λες ρε baladeur;
    "Είναι παρθένα, είναι παρθένα του Φοιρου η χτένα"

    mpaladoros,
    νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση ο Λεμονής με τον Νιόπλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όχι, το άλλο με την γυναίκα του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για πες ρε baladeur. Και την ιστορία, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν μπορώ δημοσίως (ντροπή)!!!
    Το τετράστιχο πάντως τελειώνει σε ... "καμπαρέ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ Μπαλαδόρε αυτό το δεν καιγομαι για το κυπελλάκι είναι ένα καλό άλλοθι σε περίπτωση ήττας; Μήπως κυριαρχεί ο ΠΑΟ σε εγχώριους τίτλους και βαριεται να κατακτησει αλλον εναν; Δεν εχει κανενα διακαιωμα να σνομπαρει ενα τελικό.

    Καλά ρε ανώμυμε τι κλίμα έντασης δημιουργεί ο δημιουργητής αυτής της σελίδας;

    Μπαλαντέρ τωρα που ειπες καμπαρε κατι μου ηρθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αναχώριση: 17:15
    Άφιξη: 17:45
    Μέσο μεταφοράς: αυτοκίνητο
    Επιβάτες: πέντε άτομα
    Εφόδια: κασκόλ, σημαίες, ξηροκάρπια, τρέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...