Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Οι ρεπόρτερ του Χίτλερ και οι ταρζανιές

Στις 16 Δεκεμβρίου 1944 εκτοξεύεται η Μάχη των Αρδεννών. Η επίθεση αποτελούσε ευφύημα του ίδιου του Χίτλερ. Η επιχείρηση σκόπευε αφενός μεν να διακόψει την αθρόα έλευση και διακίνηση εφοδίων πάσης φύσεως των Συμμάχων, αφετέρου δε να πετύχει το διαχωρισμό των Αγγλικών και Αμερικανικών δυνάμεων στο δυτικό μέτωπο. Ως απώτερος σκοπός τέθηκε η κατάληψη του λιμένα της Αμβέρσας. Ο Χίτλερ κατάφερε υπό απόλυτη μυστικότητα να συγκεντρώσει ποιοτικές δυνάμεις και με όπλο τον συνεχή αιφνιδιασμό ήλπιζε να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους του. Το σχέδιο, όμως, ήταν αρκετά φιλόδοξο και διακατεχόταν από αντικειμενικές δυσκολίες. Οι τεθωρακισμένες μεραρχίες για να κινηθούν αστραπιαία απαιτούσαν μεγάλες ποσότητες καυσίμων που η Γερμανία δεν διέθετε. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε το εξής παράλογο: οι μονάδες θα χρησιμοποιούσαν τα συμμαχικά καύσιμα που θα έβρισκαν στις αποθήκες που θα καταλάμβαναν (!). Επρόκειτο πραγματικά για μέγα τακτικό λάθος που επηρέαζε άμεσα και αμετάκλητα τον στρατηγικό σχεδιασμό. Δεν είναι δυνατόν να καταστρώνεις τα πλάνα σου και να οριοθετείς στόχους, θεωρώντας τις πιθανότητες και τα ενδεχόμενα ως δεδομένα. Για την ιστορία αναφέρω ότι η επίθεση των Γερμανών, παρά την αρχική επιτυχία της, εξασθένησε σχετικά γρήγορα και απέτυχε. Η μερική απουσία καυσίμων, μεταξύ άλλων, έπαιξε το ρόλο της.

Και πάμε στον Παναθηναϊκό. Στην τρέχουσα ανάρτηση ας δουλέψουμε συνειρμικά. Θα παραβλέψω τις παπαριές που άκουγα και διάβασα κατά την προετοιμασία. Θα παραβλέψω τις υπερβολές που άκουγα και διάβαζα μετά το ματς στη Δανία. Θα παραβλέψω τις κωλοτούμπες που άκουγα και διάβαζα μετά τον αποκλεισμό από την Οντένσε. Παραβλέπω, λοιπόν, τις ταρζανιές και συνεχίζω.


Εν τέλει, αυτοί οι δημοσιογράφοι τι θέλουν; Δεν τους αρκεί το ότι με πολύ κόπο έχουν κατορθώσει να μπουν στο Hall of Fame της μιζέριας, τους ψεύδους και της ανίκητης ηλιθιότητας; Τα γραπτά και τα λόγια τους ουδεμία συνέπεια παρουσιάζουν. Κυριολεκτικά όπου φυσάει ο άνεμος. Η άποψή τους αλλάζει από βδομάδα σε βδομάδα. Είναι δυνατόν να υποστηρίζουν ότι χωρίς τα λεφτά του τσου λου η ομάδα δεν έχει στον ήλιο μοίρα; Δηλαδή πριν είχε και δεν το ξέραμε; Είναι δυνατόν να υποστηρίζουν ότι η ομάδα κατέστρωνε τα πλάνα της με τα λεφτά του τσου λου, προκειμένου να μπαλώσει τις τρύπες τις; Μπα; Τόσο σίγουρα τα είχανε; Και τώρα που τα λεφτά από το τζαμπιόλι πήγαν στα χέρια του γυμνού βασιλιά τι κάνουμε; Βάζουμε λουκέτο στο μαγαζί με την αιτιολογία ότι δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε τις υποθέσεις και τις αβάσιμες επιθυμίες μας σε δεδομένα; Η ζωή δεν λειτουργεί μόνο με υποθέσεις και επιθυμίες. Κυρίως λειτουργεί με γεγονότα. Με χειροπιαστά πράγματα. Με δεδομένα. Αυθεντικά δεδομένα. Το ίδιο κι ένας πόλεμος. Το ίδιο κι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Αλλά ποιος να κάτσει να συλλέξει και να αναλύσει δεδομένα; Ο Χίτλερ που στα τελευταία στάδια του πολέμου κουνούσε φανταστικές μονάδες πάνω στο χάρτη και δεν άκουγε κανέναν; Ο Γόντικας που προσπαθεί δικάβαλο με τον Φερέιρα να διαχειριστούν, έστω όπως μπορούν, την υφιστάμενη κατάσταση; Οι δυο ''σωτήρες'' που έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο και κατόπιν εξαφανίστηκαν από προσώπου γης; Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που έχουν στερέψει από κρίση και λογική; Οι δημοσιογράφοι; Θεέ και κύριε.

Η ζωή, όμως, απαιτεί και όνειρα. Προοπτική. Σχέδια. Όνειρα εναρμονισμένα με τις δυνατότητες σου. Προοπτική οριοθετημένη βάσει δουλειάς και πλάνου. Σχέδια βασισμένα σε κάποια ισχυρά σου σημεία. Τι όνειρα μπορεί να κάνει ο φίλος του Παναθηναϊκού; Τι προοπτική μπορεί να έχει ένας σύλλογος σε αυτή την κατάσταση; Τι σχέδια μπορούν να προκύψουν μέσα από την εναλλαγή ακατανόητης αποθέωσης και συνεχούς γκρίνιας; Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν θέλουν να ακούν για δεύτερη ή τρίτη θέση. Κι ας το παραδέχονται και οι ίδιοι, στις μεταξύ τους συζητήσεις, ότι αυτή η ομάδα στόχους διεκδίκησης του πρωταθλήματος δεν (μπορεί να) έχει. Φαίνεται πως άλλο να το λένε κι άλλο να το ακούνε. Εντούτοις, για ποια διεκδίκηση μιλάμε; Πώς θα κοντράρεις τις άλλες ομάδες; Με τι υλικό; Μήπως με το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών και προπονητή τον Νιόμπλια; Ένας Νιόμπλιας που όταν ανέλαβε -με τις ευλογίες του Πατέρα- τα ηνία της ομάδας από τον Κάτε, ισοπέδωσε σχεδόν τα πάντα. Να θυμίσω ότι από το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών έφυγαν οι Γκοβού, Σισέ και Σίλβα. Οι υπόλοιποι έμειναν. Παραμένει ακόμα το καλύτερο κύριοι δημοσιογράφοι; Από ό,τι ξέρω μια ποδοσφαιρική ομάδα αποτελείται από δυο ντουζίνες ποδοσφαιριστές. Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ένα ρόστερ ποδοσφαιρικής ομάδας συγκροτείται ή εξαρτάται (αποκλειστικά) από τρία ονόματα θα αυτοκτονήσω με κουραμπιέδες. Εκτός αν οι υπόλοιποι παίχτες που απάρτιζαν το ρόστερ μεταμορφώθηκαν εν μία νυκτί σε μετριότητες (και σακατιές). Μήπως ήταν από πριν μετριότητες; Παρακαλώ να απαντήσει ο κύριος Δομάζος. Και έρχομαι εγώ ο περήφανος Αρειανός με τη λίγη μπαλίτσα που ξέρω και ρωτάω: μήπως το περσινό ρόστερ ήταν υπερτιμημένο; Μήπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου τύφλωσε τα ματάκια μας; Μήπως κάποιοι νόμιζαν ότι με τον Πατέρα στην Προεδρία κάποια πράγματα θα ήταν δεδομένα;

Κι όλα αυτά συμβαίνουν με τη(ν) (πολυμετοχική) διοίκηση απούσα. Ο ραλίστας έχει παραδώσει πνεύμα και κάνει πείσματα. Καλά κάνει, κατά τη γνώμη μου. Η ασυγκράτητη αχαριστία τιμωρείται. Η προβατοποίηση γυρνάει μπούμερανγκ. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν πρέπει και ο ίδιος να σκεφτεί κάποια πράγματα και να κανονίσει οριστικά την πορεία του. Επαναλαμβάνω τη λέξη κλειδί: οριστικά. Για όσους δεν γνωρίζουν, με τα τωρινά δεδομένα, το οριστικά σημαίνει πρωτοδικείο ή πώληση. Ο νοών νοείτω. Για να έχουμε, όμως, καλό ερώτημα: γιατί συνεχίζετε και βρίζετε τον Τζίγγερ, αντί να εντοπίσετε τα κότερα του Βγενό και του Πατέρα και να τα στολίσετε με γιαούρτια και αυγά; Εξάλλου, όλοι οι πολυμετοχικοί ευθύνονται. Όλοι φταίνε. Την ώρα που εσείς επικεντρώνεστε στον Τζίγγερ το ρόστερ ουρλιάζει για ποιοτικές ενέσεις. Ποιο ρόστερ; Το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών. Υπενθυμίζω ότι τα λόγια αυτά δεν είναι δικά μου. Οι δημοσιογράφοι της ομάδας το γράφανε. Είναι οι ίδιοι που τώρα το απαξιώνουν. Τι άλλο γράφουν οι δημοσιογράφοι; Ότι μετά την αποχώρηση των Σισέ και Σίλβα ηγετικό ρόλο αναλαμβάνει ο Λέτο. Ποιος; Ο Λέτο. Ένας άτακτος και άναρχος παίχτης που θεωρεί το μαρκάρισμα ποδοσφαιρική ταπείνωση. Ένας παίχτης τακτικά ανεπαρκής για να παίξει ποδόσφαιρο. Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Όταν δεν έχεις πραγματικούς ηγέτες ψάχνεις εναγωνίως να βρεις. Προσπαθείς διακαώς να βαφτίσεις τον πρώτο τυχόντα. Οι δημοσιογράφοι ψήφισαν το Λέτο ως ηγέτη. Να μου το θυμηθείτε θα είναι οι ίδιοι που θα τον κράζουνε σε λίγο καιρό. Όπως ακριβώς έκαναν και με το Σαριέγκι. Μόλις ψηφίσθηκε αρχηγός -από τους συμπαίχτες του για να μην ξεχνιόμαστε- τον χαιρέτησαν. Μόλις αποκλείστηκε η ομάδα από τους Δανούς άρχισε ο χλευασμός του στυλ: «που πας με το Βάσκο αρχηγό». Λες και η αρχηγία συνάδει με την ποδοσφαιρική ικανότητα, τη θέση στο χόρτο, την εθνικότητα, την εξωτερική εμφάνιση, το μέγεθος της μύτης και ενδεχόμενο αποκλεισμό ή πρόκριση. Η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο. Αν η ομάδα περνούσε τους Δανούς θα φώναζε κανένας για την αρχηγία του Σαριέγκι; Δεν νομίζω.  


Η τελευταία μόδα των δημοσιογράφων ακούγε στο όνομα Κάστρο. Δεν έχω δει τον παίχτη, δεν γνωρίζω τις ικανότητές του κι ως κ τούτου αδυνατώ να εκφέρω άποψη. Προφανώς κι αυτοί δεν τον έχουν δει να αγωνίζεται. Αυτό, όμως, δεν τους εμπόδισε να τον παρουσιάζουν ως κάτι το εξαιρετικό. Να τον πλασάρουν ως τον ποδοσφαιρικό Μεσσία. Να τον εμφανίζουν ως τον παίχτη που θα ρίξει τα τσιμέντα. Φυσικά έρχεται δεύτερος μετά τον Ίλια Ίβιτς. Έχουν ξεσαλώσει οι άνθρωποι. Τα βρήκανε όλα εκτός από το ναυάγιο της μεταγραφής του. Τόσο σίγουρο τον είχανε. Όπως τα λεφτά του τσου λου. Όπως τα συμμαχικά καύσιμα. Για αυτό στα γραπτά τους τον παρουσιάζανε ως παίχτη του Παναθηναϊκού. Εκτός αν εννοούσαν το κάστρο της Μπάρμπι ή τον Φιντέλ (Κάστρο). Τότε πάω πάσο. Υπάρχει και το Κάστρο του Πλαταμώνα. Κι ως γνωστόν, τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Οι δημοσιογράφοι φρόντισαν για αυτό. Πάντως, ο Υπουργός έπεσε διάνα όταν έλεγε ότι τελικά δεν θα έρθει. Οι δημοσιογράφοι; Το χειρότερο είναι ότι βρίσκονται σε ένα δικό τους κόσμο. Το χείριστο είναι ότι ουδείς τους βάζει χέρι. Αυξάνουν την πίεση και τις απαιτήσεις στο μέγιστο -χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος- και μάλιστα σε μια ομάδα με αρκετά προβλήματα. Γιατί; Πρέπει να καταλάβουν ότι η (συντριπτική) πλειονότητα της οπαδικής/φίλαθλης κοινότητας δεν επιθυμεί παρασκήνια, προσκήνια, υπερβολές και ασύστολα ψεύδη. Διψάει για ειλικρίνεια. Μολαταύτα, φαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι διψούν για τη βάναυση υποβίβαση της ομάδας. Οφείλω να τους πληροφορήσω ότι το καταφέρανε. Τα ποδοσφαιρικά και επικοινωνιακά  αντισώματα του Παναθηναϊκού πνέουν τα λοίσθια. Όπως η Γερμανία μετά το τέλος της μάχης των Αρδεννών.

Είχαμε, όμως, και το ματς με τη Μακάμπι. Οι δημοσιογράφοι έκαναν πάρτι. Δώσε τους πικρές ήττες και πάρε τους τη ψυχή. Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το ασκείς κριτική. Δεν παίζει ρόλο αν γνωρίζεις ή όχι. Δεν παίζει ρόλο αν υποκρίνεσαι ή όχι. Όποιος σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ασκεί κριτική. Προς τους άλλους. Η κριτική προς το είδωλο που βλέπουμε στον καθρέφτη μας συνιστά επίπονη και αποφευκτέα διαδικασία. Το να κράζεις, όμως, παίχτες, προπονητές και διοίκηση είναι άκρως διασκεδαστικό. Εκ των υστέρων φυσικά. Η χρονική υστέρηση υποδηλώνει ασφάλεια. Όπως το να κράζεις τους πολιτικούς. Τους ψηφίζεις, τους (υπο)στηρίζεις και μετά τους μουτζώνεις. Το ξέρεις εκ των προτέρων ότι πιο πολύ θα σχολιάζουν, παρά θα πράττουν, αλλά τους προτιμάς. Τα ίδια πρόσωπα βεβαίως βεβαίως. Λες και τους ψηφίζεις αποκλειστικά και μόνο για να τους κράζεις. Μαζοχιστική ψυχεδέλεια.


Είχαμε μείνει στους δημοσιογράφους και στις αντιδράσεις τους μετά το ματς με τους Οβραίους. Οι περισσότεροι τιμούσαν τις φατρίες τους. Τι σημαίνει αυτό; Ο ένας έκραζε τον Φερέιρα. Προφανώς αγνοεί ότι αν δεν ήταν ο Πορτογάλος με τα κονέ του, η ομάδα αυτή τη στιγμή θα κατέβαινε με παίχτες από τη δεύτερη ομάδα. Και ο Σερ Άλεξ να ερχόταν η ψυχολογία της ομάδας θα έμενε ίδια και απαράλλαχτη. Γιατί; Διότι, μια ποδοσφαιρική ομάδα συνιστά ένα σύστημα. Ανοιχτό. Δυναμικό. Ζωντανό. Το σύστημα δεν είναι αποστειρωμένο. Αφουγκράζεται την ψυχοσύνθεση των οπαδών. Επηρεάζεται από αυτήν. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι περισσότεροι οπαδοί έχουν εκτροχιαστεί και συμπαρασύρουν την ομάδα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ο επόμενος υποστήριζε ότι φταίει ο Γόντικας. Από πότε φταίνε οι διαχειριστές και οι υπάλληλοι; Άλλος έκραζε τον Τζίγγερ. Πέφτει ο ήλιος και βγαίνει το φεγγάρι. Ποιος φταίει; Ο Τζίγγερ. Κάποιοι θυμήθηκαν τους ''σωτήρες''. Που βρίσκονται; Μάλλον στα κότερά τους. Βουρ με αυγά και γιαούρτια. Εντούτοις, επαναλαμβάνω ότι φταίνε όλοι οι πολυμετοχικοί. Οι δημοσιογράφοι του Π.Α.Ο., όμως, συνεχίζουν ακάθεκτοι. Δεν τους εμποδίζει τίποτα. Έχουν χωριστεί σε εχθρικά στρατόπεδα εντός φίλιου εδάφους. Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τα του Π.Α.Ο. οφείλει να υποστηρίξει κάποιον από τους πολυμετοχικούς. Για να ρωτήσουμε τον Γκόντζο, το Νικολογιάννη και το Βασιλαρά. Για να ρωτήσουμε το Γόντικα, το Δομάζο και τον Αντωνιάδη. Είμαι σίγουρος ότι κάτι παραπάνω ξέρουν. Νταξ, κάποιοι είναι δημοσιογράφοι ή διαχειριστές. Οι βετεράνοι που έχουν φορέσει τη φανέλα; Που την έχουν ματώσει; Την έχουν ιδρώσει; Σαν τους Έλληνες πολιτικούς που βάζουν το κομματικό και προσωπικό συμφέρον πάνω από αυτό της πατρίδας. Και το δούλεμα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Αυτή είναι, λοιπόν, η πολυπόθητη συσπείρωση της πολυμετοχικότητας. Να τη χαίρεστε. Με το αγωνιστικό, άραγε, ποιος ασχολείται; Με το ότι ο Π.Α.Ο. ήταν -και εξακολουθεί να είναι- μια αργή ομάδα ποιος ασχολείται; Με το ότι η αμυντική προσήλωση (συνεχίζει να) στέκεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο ποιος ασχολείται; Με το ότι οι παίχτες δεν τρέχουν και βλέπουν την μπάλα σαν σκαμπό για να ξεκουραστούν ποιος ασχολείται; Με το ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποδύονται τους ποδοσφαιριστές ποιος ασχολείται; Και ένα τελευταίο ερώτημα: τι μερίδιο ευθύνης αναλογεί στους παίχτες; Μήπως έχουν βολευτεί με το διοικητικό μπάχαλο; Για να ρωτήσουμε τον Κώστα Κατσουράνη που έλεγε πριν σαράντα μέρες ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί καλύτερος από πέρυσι. Το μόνο που δεν είπε είναι σε τι θα παρουσιαστεί καλύτερος.

Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το να γίνεις μετά Χριστόν προφήτης είναι πολύ εύκολο, πολύ πιασάρικο και πολύ ανήθικο. Αν έχεις τα καλαμπαλίκια γράψε την αλήθεια την στιγμή που τη διακρίνεις. Γράψε με σύνεση. Με συνέπεια. Με ειλικρίνεια. Κι όταν κάνεις λάθος παραδέξου το, γαμώ το κέρατό μου. Στην περίπτωση του Χίτλερ ουδείς τολμούσε να του πει την αλήθεια: υπήρχε φόβος. Στην περίπτωση του Π.Α.Ο. -και του κάθε Π.Α.Ο.- ουδείς θέλει να μας πει την αλήθεια: υπάρχει δόλος. Και μην κράζεις απλά για να κράξεις. Πρότεινε λύσεις. Ανάλυσε δεδομένα. Σκέψου. Κρίνε. Δυστυχώς, εξακολουθούμε να πέφτουμε θύματα των αξιοπερίεργων κινήτρων των δημοσιογράφων. Όπως έχω πει πολλάκις, οι περισσότεροι εξ' αυτών έχουν επιλέξει λάθος επάγγελμα. Η καυτή πατάτα, όμως, βρίσκεται στα χέρια μας. Ανέκαθεν βρισκόταν. Τι κάνουμε εμείς για αυτό; Έστω ότι αυτοί εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, ασχέτως αν κοροϊδεύουν τους φιλάθλους/οπαδούς, προσβάλλουν την αξιοπιστία του μέσου που τους πληρώνει και θίγουν την ομάδα ή το πρόσωπο που υποστηρίζουν ή ''υποστηρίζουν''. Εμείς τι συμφέροντα εξυπηρετούμε;

Υ.Γ.1 Να φύγει ο Τζίγγερ. Ωραία. Να έρθει ποιος; Αν φύγει, χωρίς να βρεθεί υγιής αντικαταστάτης, η ομάδα βαδίζει προς διοίκηση πρωτοδικείου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Όπως για πρώτη φορά καθυστερούν οι πληρωμές. Καταφέρατε -περί κατορθώματος πρόκειται- και σπαταλήσατε δεκάδες εκατομμύρια. Αντέδρασε κανείς; Όχι. Έκραζε κανείς τον Αντωνίου και δεν το ξέρω; Όχι. Φώναζε κανείς όταν παίρνατε το Ροντρίγκο Σόουζα; Τον Χριστοδουλόπουλο; Τον Κλέιτον; Το Μελίσση; Όχι. Σχολίασε κάποιος τα πεπραγμένα του Πατέρα που διατυμπάνιζε ότι ελέγχει το παρασκήνιο; Όχι. Σχολίασε κάποιος τα μεγάλα λόγια του Βγενόπουλου; Όχι. Οι δημοσιογράφοι τουλάχιστον δεν φώναζαν, δεν έκραζαν και δεν σχολίαζαν. Τότε εξυμνούσαν. Οι οπαδοί; Το ίδιο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι θέλετε να είστε πρώτοι. Θέλετε ένα Πρόεδρο να τα βάζει με όλους και με όλα. Θέλετε τίτλους με κάθε κόστος. Με κάθε τίμημα. Με κάθε τρόπο. Θεμιτό ή αθέμιτο. Ο Τζίγγερ, όμως, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Αποδεδειγμένα δεν είναι. Για αυτό δεν τον θέλετε. Κυρίως οι νεότεροι φίλοι του Π.Α.Ο. που μεγάλωσαν με τους τίτλους του Ολυμπιακού. Συνέχεια στο επόμενο υστερόγραφο.

Υ.Γ.2 Τείνω να πιστέψω ότι ένα εκ των μεγαλυτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός είναι η έλλειψη ρομαντισμού. Δεν εντοπίζεται συναίσθημα. Δεν υπάρχει αρρώστια. Υγιής αρρώστια. Απαιτείς μόνο τίτλους. Παίρνει τίτλο η ομάδα και μεγαλώνει το πουλί σου. Σαν να έχεις μια γκόμενα και να την κοροϊδεύεις. Να προσποιείσαι. Να υποκρίνεσαι. Να μην την αγαπάς. Απλά να βγαίνεις έξω μαζί της για να βλέπει ο κόσμος ότι έχεις γκόμενα. Τι κερδίζεις με αυτόν τον τρόπο; Δωρεάν είσοδο στο κλαμπ της υπερβολής και της μεγαλομανίας. Εμφανίζεται μόνο ικανοποίηση του εγώ, γκρίνια και μιζέρια. Αυτή η κατάσταση αποτελεί τη νέα μόδα των φιλάθλων/οπαδών. Κυρίως εκείνων που βρίσκονται σε μικρή ηλικία. Οι μεγαλύτεροι νομίζω ότι καταλαβαίνουν πλήρως τι εννοώ.

Υ.Γ.3 Η μπασκετική Αρειανάρα αρχίζει να παίρνει μπρος. Πάμε μωρή αρρώστια.

Υ.Γ.4 Μην περιμένετε να ασχοληθώ με την Εθνική Ελλάδος. Ούτε με τους απόντες θα ασχοληθώ μήτε με τους παρόντες. Αφού οι ίδιοι οι (Έλληνες) παίχτες δεν ενδιαφέρονται. Αφού οι ίδιοι οι (Έλληνες) παίχτες φέρονται απαξιωτικά.  Αν ασχοληθώ με κάποιον θα το πράξω μόνο για ένα πρόσωπο: το μεγαλύτερο παίχτη του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Από τους ελάχιστους σύγχρονους -ίσως ο μοναδικός- που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κι όταν λέω μεγαθήρια εννοώ ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Οι Πέτροβιτς, Σαμπόνις, Ντίβατς, Μαρτσουλιόνις, Γκάλης, Κούκοτς και σία καταλαβαίνουν τα λεγόμενά μου. Κι αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Τι να υποστηρίζει, άραγε, ο Κωνσταντίνος;

Υ.Γ.5 Το τραγούδι που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στον Αντάρτη. Άκυρο. Η τραγουδάρα που ακολουθεί είναι αφιερωμένη στον Αντάρτη. Οι περισσότεροι, μόλις το ακούνε, γίνονται U.F.O. Εσείς;

35 σχόλια:

  1. Δεν έχει καμιά σημασία τι πιστεύεις εσύ ή τι πιστεύω εγώ όταν υπάρχουν αριθμοί. Και οι αριθμοί λένε ότι το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών πήρε 2 βαθμούς στους ομίλους του Champions League! Δύο! Πλήρης γαυροποίηση, στην Ευρώπη, στη θύρα των οργανωμένων, παντού.

    Για όσους βλέπουν κάποιους παίκτες σαν θεούς και τους αποθεώνουν έχω να θυμίσω ότι οι καλοπληρωμένοι απ' αυτούς στην Ελλάδα βγάζουν σε ένα χρόνο 1 εκ. και βάλε, όσα θα βγάλει ένας εργαζόμενος και στα 35 χρόνια που θα δουλεύει! Αν βρίσκει δουλειά όλα τα χρόνια.

    Οι ονομαστοί δημοσιογράφοι είναι στην πλειοψηφία τους παραγγελιογράφοι. Γράφουν σκόπιμα, με πρόθεση, κείμενα που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, για να κάνουν μαύρη διαφήμιση σε αυτούς που τους το ζητάνε, με το αζημίωτο φυσικά. Τίποτε όμως δεν μένει ατιμώρητο.

    http://www.gazzetta.gr/article/item/217504-eleuthere-ptose

    Μείωση κυκλοφορίας με μέσο όρο 46,81% έκαναν οι αθλητικές εφημερίδες από το 2008 μέχρι το 2011 τον Αύγουστο. Που είναι παραδοσιακά ο καλύτερός τους μήνας κάθε χρόνο (διαβάστε το γιατί στο link).

    Με τα λεφτά των μεταγραφών στον Παναθηναϊκό έχει πέσει τεράστιο μπαλαμούτι, ακούς στη γύρα κάτι απίστευτα μεγάλα νούμερα, κάτι κατοσταριές. Η αλήθεια είναι πως επί Αντωνίου οι μεταγραφές κόστισαν 36.600.000 ευρώ. Αδιαμφισβήτητα! Και μπορώ να δώσω αναλυτική κατάσταση ανά παίκτη.

    Η πρώτη Α.Μ.Κ., τον Ιούνιο του 2008, έφτασε στο ύψος των 61,5 εκ. ευρώ. Που είναι τα ρέστα οέο;

    Ελπίζω να βρω όρεξη να σάξω τα ρέστα. Όχι της Πανάθας, του σχολίου, έχω να πω κι' άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διόρθωση. Η κατρακύλα των αθλητικών εφημερίδων είναι 100-46,81, δηλαδή 53,19%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπουργέ, δηλώνω ότι είσαι αγνός φίλαθλος και τολμώ να πω γνήσιος Παναθηναϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυμετοχικοί my ass. Σκατά τα έχουνε κάτι. Μπάλα έχει να παίξει ο Παναθηναϊκός από εποχή Ρότσα. Άντε, Κυράστα για να μη γίνω υπερβολικός.
    Επίσης, ο Αντωνίου ήταν ένα από τα χειρότερα πρόσωπα που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό.
    Υ.Γ.: Πώς αυτοκτονεί κάποιος με κουραμπιέδες; Εγώ ήξερα με καλαμάκι του φραπέ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικά δε θα τα έγραφα καλύτερα κι ας ειμαι παναθηναϊκός.
    Τα ίδια πιστεύουμε και ειναι θετικό το οτι πλέον υπάρχουν κι άλλοι που πίστευαν κι έβλεπαν τα ίδια πράγματα.
    Οταν έκραζα τους βάζελους επειδή έκαναν πορεία στην Αθήνα για να πείσουν το ραλίστα να "πουλήσει" και γελούσα με τοχάλι των οπαδών, εκείνοι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα. Δως τους και facebοοk και άσε τους να διαβάζουν και "Πράσινη" και Καταπράσινη και βλακίες.
    Μιλάμε για κατάντια φίλων ενός συλλόγου που κατάφεραν να πέσουν σε επίπεδο χαμηλότερο απο αυτο των γάβρων, θέλοντας απλά να γίνουν σαν τον Γάβρο ! Ελεος ! Τίτλο θέλουν και τίποτα άλλο ;;; ή μηπως οι γαμ*** δημοσιοκάφροι τα κάνουν αυτά, που θεωρούν τον δεύτερο, τρίο,τέταρτο ως ανύπαρκτο ;
    Ας δεχθεί ο κόσμος του ΠΑΟ οτι με αυτη την ομάδα θα βγούμε τρίτοι και πολύ είναι κι ας αγαπάει την ομάδα χωρίς να διαβάζει τις γ**** αθλητικοφυλλάδες και αθλητικο-sites.
    Μα ακους εκεί !
    Να φύγει λέει ο Τζίγκερ !
    Διακαής πόθος μεγάλης μερίδας οπαδών και αθλητικογράφων του κ***
    Και μετά ; Τι ;
    Και γιατι να φύγει ; Μαγαζί του δεν ειναι ;
    Να το χαρίσει ετσι ;
    Αυτο θέλουν οι βγενόπουλοι ; ε ; χαμηλή τιμή ;
    Μάλιστα,χαχαχα, too smart.

    Θα συνεχίσω αυριο, τωρα δεν τραβάω, καληνύχτα΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παλικάρι,λες ο Ντάνιελ απ'το Αμέρικα να μας προκύψει νεοΓκάλης;:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μόνο η σκέψη αποτελει ιεροσυλία,ε;:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνθαρε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν ξέρω αν αληθεύουν, τα βρίσκω πολύ πρόσβαρα, αλλά υπόσχομαι ότι παλεύω για την αλήθεια. Δεν επιτρέπεται ο καθένας να κοροϊδεύει τον εαυτό του. Τότε τι έχει να περιμένει από τους άλλους;
    ____________

    Πρόεδρε, η αυτοκτονία με κουραμπιέ είναι μια προχωρημένη τεχνική που μόνο ο Κάνθαρος κατέχει και κανείς άλλος.

    Υ.Γ. Ούτε σε μένα το λέει πως γίνεται. :lol:
    ____________

    tzonakos, πρέπει να αναθεωρήσεις κάποιες απόψεις σου. Όπως ότι οι Παναθηναϊκοί διαβάζουν Ντερμποπράσινη. Με περίπου 5.000 αναγνώστες που συγκεντρώνουν και οι δυό, άντε 10-12 χιλ. με τους τζαμπατζήδες, δεν είναι αριθμός που να επιτρέπει αυτό το συμπέρασμα.

    Υ.Γ. Οι τρεις κόκκινες εφημερίδες έχουν μαζί περίπου οχταπλάσια κυκλοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα κανθαρε
    τα λεφτα που μπηκαν στο βαζελο αυτη την τριετία
    ειναι πανω απο 150 μυρια με της ουεφα τα δειαρκειας χορηγησεις κτλπ.
    το προβλημα ειναι η προικα που αφησαν πισω.
    μαυριλα.
    παικτες γερασμενοι και μικρου βεληνεκους.
    η μεγαλυτερη γατα στον επιχειρηματικο κοσμο (μετα τον ΚΟΚΚΑΛΗ)ειναι ο βαρδης.
    μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα εβγαλε OF γιαννακοπουλους βγενοπουλους μπαμπαδες και σια.
    εξαλου αυτος ποτε δεν ηταν του ποδοσφαιρου γιαυτο ειχε βαλει τον καπετανιο για να μην μπλεκετε στα του ομιλου και τα κανει σκατα.
    και ο τζιγκερ το πρωτο βημα στα επιχειρηματικα με το βαζελο το εκανε οταν αποφασισε να αφησει το τιμονι και να βαλει κουστουμι.
    με τις συμβουλες του βαρδη τους εκανε ολους μια χαψια.
    σε συνενοηση πολιτεία βαρδης αποφασισαν να τελειωσουν το ποδοσφαιρο στην ελλαδα αλλα τους τα χαλασε ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.
    κερδισμενοι απο αυτη την κατασταση θα βγουν οι μικροι που εχουν γερο πορτοφολι.
    ισως δουμε να αλαζει λιγο ο χαρτης στα ποδοσφαιρικα μιας και δεν ειναι μακρια που η ποδοσφαιρικη κουλα θα βρει στην β την μπασκετικη και θα σμιξουν τα τριγονια!!!
    η βαζελα θα βολοδερνει στη μεση της βαθμολογιας κι αν δεν μαλακιστουν οι σαλονικηδες θα εχουν όφελος στο μελον.

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΚ ΨΑΧΤΕΤΑ ΣΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΤΛΠ.
    ΟΧΙ ΘΑ ΕΒΑΖΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ!!!!!

    ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟσσσσσσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρόεδρε, δεν φαινόταν ότι θα τα κάνουν σκατά; Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Ο Αντωνίου ήταν ένας άνθρωπος που δεν ένοιωθε τη τύφλα του. Αλλά οι δημοσιογράφοι να τον στηρίζουν. Ποιος ξέρει τι ανταλλάγματα τους έδινε. Απίστευτα πράγματα. Απίστευτα. Μετά γύρισε ο τροχός και τον πήρε η μπάλα. Όσο για τους κουραμπιέδες δεν έχω σχόλιο.

    Τζονάκο, ξέρεις πόσες φορές έχω διαφωνήσει με φίλους του ΠΑΟ; Έχει κολλήσει το μυαλό τους στον Τζίγγερ και δεν ξεκολλάει με τίποτα. Ούτε να προτείνουν λύσεις ούτε να σκεφτούν το εγγύς μέλλον. Απλά να φύγει ο Τζίγγερ. Αν τυχόν φύγει και πας σε πρωτοδικείο θα λένε γιατί έφυγε. Παράνοια. Σε αυτό που λες για τους οπαδούς συμφωνώ. Φέρουν τεράστια ευθύνη. Περσσότερα στο Υ.Γ.1.

    VAD, έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για τον Νταν. Τον έχω δει και σε βιντεάκια. Ομολογώ ότι έχει προσόντα, αλλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να τον παρακολουθήσουμε μέσα από την πίεση και την φθορά που προξενεί ο Άρης. Μακάρι να πάει καλά το παλικάρι. Έχω εμπιστοσύνη στον Αλεξανδρή. Πρέπει να γράψουμε κι ένα άρθρο για το μπάσκετ. Όσο για το αν μπορεί να γίνει ο νέος Γκάλης; Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Ίδωμεν. Δεν είναι ιεροσυλία να το σκέφτεσαι. Ιεροσυλία είναι όταν βλέπεις ότι ο παίχτης δεν είναι επιπέδου Γκάλη κι όμως εξακολουθείς να βαυκαλίζεσαι. Λέγεται και ανθρώπινη βλακεία.

    Γεια σου ρε Τάνια. Καλή Κυριακή να έχεις.

    Υπουργέ, απλά έχουμε γεμίσει με χούλιγκαν και προπονητές του πληκτρολογίου. Μια βόλτα σε σχόλια αθλητικών σελίδων και φόρουμς είναι αρκετή. Αναμενόμενο από τη στιγμή που νομίζουμες ότι τα ξέρουμε όλα. Αν, όντως, τα ξέρουμε γιατί προβαίνουμε συνεχώς σε λάθη; Και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο στον αθλητισμό.

    Γεια σου Θέμη. Όπως έχω πει πολλάκις, όλα τα λεφτά του κόσμου να έχεις, χωρίς το απιτούμενο σχέδιο, θα τα σκορπίσεις σαν τέφρα. Ο ΠΑΟ μέσα στην παραζάλη των λαϊκισμών του Βγενόπουλου και της ανούσιας ποζεριάς του Πατέρα έγινε αλαζόνας. Η έπαρση τιμωρείται. Αυτό που λες ότι ο Βαρδής σε συνεννόηση με την πολιτεία θα τέλειωναν το ποδόσφαιρο δεν το κατάλαβα. Και τους το χάλασε ο Μαρινάκης; Μα αυτός είναι η λαίλαπα που ισοπεδώνει τα πάντα. Κι όπως σου έχω πει εσείς οι ίδιοι πρέπει να τον διώξετε. Γαι το ότι αλλάζει ο ποδοσφαιρκός χάρτης συμφωνώ. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι ΑΕΚ και ΠΑΟ, αλλά όσο δεν λειτουργούν ως επιχειρήσεις θα έχουν τρομακτικό πρόβλημα είδικά η ΑΕΚ που βάζει το χέρι στην τσέπη και πιάνει το παπούτσι. Για τις ομάδες της Σαλονίκης σαφώς και μπορούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Αρκεί να μην έχουν παγωμένα χρέη 40 εκατομμυρίων, επενδυτές που είναι μέσα σε σκάνδαλα και θέλουν να κάνουν ξέπλυμα, κουλτούρα ότι για όλα φταίει η Αθήνα και Πρόεδρο που έχει τεράστια ασυλία. Αλλά όταν τα έχεις καλά με τους Γκαγκάτσηδες με ότι αυτό συνεπάγεται και έχεις βάλει τους κλώνους του Μπούζα να κάνουν το μαύρο άσπρο τότε όλα γίνονται. Όσο για τις ΑΜΚ που λες πργματικά αναρωτιέμαι αν ποτέ θα υπάρξει κύρωση για μη ολοκήρωση της αύξησης. Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ κάτι θα ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλημερα. Τωρα ξύπνησα.

    @4minister την εποχή του συλλαλητηρίου κατά Τζίγκερ οι αθλητικοφυλλάδες ειχαν πολλαπλάσια κυκλοφορία απο οτι σήμερα. Ψάξ'το και θα δείς.
    Α, ναι, και θέλαν να "φύγει ο Τζιώλης" ( που σήμερα πάει λιμάνι χαζοβάζελοι ! ).

    Κι οπως λεει κι ο Καν8αρος πράγματι, τους ειχε/εχει κολλήσει στο μυαλό απλά να φύγει ο Τζίγκερ ! Απο πού να φύγει είπαμε ; Απο το μαγαζί του ; Γιατι ; επειδη νομίζει ο οπαδός οτι αυτη ειναι η λύση. Το νομιζει επειδη του το βαλαν στο κεφάλι άσχετοι (ή πληρωμένοι γι αυτό) δημοσιογράφοι.

    Κι επειδή όλοι αυτοί οι ετών 19-30 βλέπουν το Γάβρο να παίρνει τα πάντα [στο ποδόσφαιρο ετσι; ]
    Εχουνε βαλθεί όλοι να γράφουν οτι αν δεν πάρεις τίτλο στη μπάλλα πρέπει να ντρέπεσαι κιόλας, πράγμα που αρέσει σε συγκεκριμένη μερίδα οπαδών συγκεκριμένου συλλόγου, ας μην επεκταθώ σε αυτό και ... τεσπα.
    Το χάφτουν αυτό κατι βαζελάκια, χανουμάκια και λοιποί και κάθονται και ντρέπονται επειδη η ομάδα τους βγαίνει δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, πέμπτη.

    Και μέσα τους θα θελαν ενα πρόεδρο λαμόγιο, τσαμπουκά, παραγκοφτιάχτη, γαμάδωκαιδέρνω οπως αυτοί που ξέρετε και λατρεύουν κάποιοι φίλοι ομάδων με ασπροκόκκινα.

    Μάθανε οτι ο μάγκας ειναι αυτός που καταφέρνει με τρόπους που "δεν γνωρίζουμε", πιθανόν ημιδιαφανείς, παρασκηνιακούς, ισως ημιμαφιόζικους αλλα πάντα να παίρνει αυτο που θέλει και ταυτόχρονα να κάνει τους άλλους να ντρέπονται κιόλας.
    Ετσι, τύποι Τζίγκερ και Γόντικα δεν τους εξάπτει τίποτα και δεν μεγαλώνει το πουλί τους.

    Η ξεφτίλα ειναι κοινωνικό θέμα, δεν ειναι αθλητικό.

    Το γεγονός οτι διοικητικά ο ΠΑΟ ειναι σχεδόν για γέλια δεν αφορά τον φίλαθλο πέρα απο ενα βαθμό. Μαγαζί ειναι, με κακή οργάνωση, το εχουν λεφτάδες που δε θέλουν να χάσουν και φυσικό είναι. Να κάνουν κάτι ομως να κερδίσουν και αυτοί και το ...πουλί μας, ναι, αυτο, πρέπει.

    Ως τότε, θα διαβάζω Κάν8αρο και άλλους αγνούς φιλάθλους με σκέψη ανοιχτή κι οχι προσκολλημένη σε αυτο που θέλουν κάποιοι δημοσιογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nα, πήγαινε αν θες να δείς στο gazetta.gr εχουν αναρτήσει θέμα στοοποίο γράφει οτι το 75% των πράσινων οπαδών θέλει αλλαγή ιδιοκτησίας.
    Ναι μεν αυτου του είδους τα γκάλλοπ δεν ειναι αποδεκτά επιστημονικά, αλλα απο την άλλη σε πιάνει μιά θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ποσο δικιο εχεις φιλε τζονακο
    ακριβως τα ιδια λεω κι εγω για το μπασκετ τοσα χρονια
    ρε δεν πα να φωναζουν οι αγγελοπουλοι για διαιτησιες και σια οι γιαννακοπουλοι βγαινουν καθε χρονο μαγκες και μεγαλωνει το πουλι των βαζελων.
    και φευγουν τα αδελφια απο το μπασκετ οχι γιατι δεν εχουν η γιατι δεν θελουν να βαλουν φραγκα αλλα γιατι οσα και να βαλουν ο παυλαρας με το μαγκα στηχηματατζη γιο βγαινουν παντα μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Τζονάκο λεβεντιά. Το καλύτερο που άκουσα τελευταία είναι το σχόλιο κάποιου φίλου του ΠΑΟ σε κάποια αθλητική σελίδα που έλεγε ότι για να μην θέλει τον Τζίγγερ το 98% (!) των οπαδών κάτι θα ξέρουν. Τώρα πως προέκυψε 98% δεν ξέρω.

    Θέμη, συμφωνείς με τον Τζονάκο; Κατάλαβα σωστά; Τότε παραδέχεσαι ότι ο Μαρινάκης είναι λαμόγιο του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε κανθαρε την κολοκυθια θα παιζουμε???
    ξερεις κανεναν προεδρο που περασε απο ελληνικη ομαδα που δεν ηταν λαμογιο????
    εγω αν και δεν τον εζησα μονο για το γουλανδρη μπορω να πω.
    ποιον να πιασουμε!!!!
    καπετανιο??
    νταιφα??
    κοσκοτα???
    σαλιαρελη???
    μελισανιδη??
    καρα??
    γιδοπουλο??
    μπατατουδη??
    βουλινο???
    ο κοντομηνας ποδοσφαιρικα ηταν μαλακας αλλα επιχειρηματικα μεγαλο λαμογιο.
    τον επιασε μεγαλο μαλακα ο σουπερ 3 τοτε αλλα ευτυχως για αυτον εφυγε νωρις.
    αφου σου εχω πει κι αλλη φορα οτι στην ελλαδα για να προκοψεις πρεπει να εισαι λαμογιο.
    για το μονο που τσαντιζομε ειναι γιατι ενω ο κοκκαλης κι ο μαρινακης στην προκειμενη κανουν οτι εκαναν και οι προκατοχοι τους και τοτε ο τζονακος πανυγηριζε οπως και στο μπασκετ και οι αεκουληδες μας ζαλιζανε οτι ειναι οι καλυτεροι φιλαθλοι στην ελλαδα (τα θυμασε αυτα??)τωρα το παιζουν μη μου απτου!!!!!
    οχι θα ξεχασω εγω τον τριβελα που τον κατεβαζε ο καπετανιος απο το σπιτι με τις πυτζαμες!!!!!!
    λενε για παραρτηματα αλλα για τον οφη αβαβα!!!!
    αμα θελουν ισονομια τωρα επρεπε να τη ζηταγανε και τοτε.
    αλλα τοτε ηταν καλα με τον θρυλο στην απ εξω!!!!
    τωρα που δεν εχουν μαντηλι να κλαψουν γινανε αντικειμενικοί!!!!



    ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΨΕΣ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΛΟΥΖΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κανθαρε στα θηρια που εβαλες κατα σειρα εκτος του μεγαλου ντραζεν που ορθα τον εβαλες πρωτο πρωτο
    ο μεγαλος μαρτσουλιονις πηγαινε σιγουρα στη δευτερη θεση
    βεβαια μπορουμε να παραθεσουμε και αλλους πολλους
    ετσι στα γρηγορα μου ερχονται στο μυαλο ο τεραστιος ΣΑΝ ΕΠΙΦΑΝΙΟ Ο ΤΣΑΜΣΙ Ο ΝΤΑΝΤΟΝΙ
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΑΔΑ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΩΝ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΗΓΕΤΗΣ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΡΚ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΡΑΖΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ
    Ο ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ
    μην το κουραζω γιατι το θεμα σου ειναι η μπαλα
    θα τα πουμε σε αλλο σου αρθρο με θεμα το μπασκετ του αρη που εχει ωραια πραγματα φετος
    οσο για το αρθρο σου ωραιο και λες αληθειες για την ομαδα με τα τριφυλλια
    εμενα για να ειμαι αληθης με καλυψε και η αναλυση σου αλλα και η τοποθετηση του μεγα αδερφου θεμιστοκλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Hello my Indonesian friend.

    Καλημέρα Θέμη. Το θέμα δεν είναι μόνο τι λαμογιά κάνει ο κάθε Πρόεδρος, αλλά κυρίως πως την κάνει. Ο Κόκκαλης, για παράδειγμα, έκανε ότι έκανε και αποτραβιόταν πίσω από την κουρτίνα. Ο Μαρινάκης όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά ''διδάσκει'' κι από πάνω. Ήθη και αξίες. Τρομάρα του. Επομένως, το να μου λες για τον Γιαννακόπουλο τη στιγμή που εγκρίνεις αυτό το πράγμα που έχεις στον προεδρικό θώκο της ομάδας σου είναι κάπως υποκριτικό. Στο ξαναλέω: σου έχει δέσει βαρίδια στα πόδια και σε πάει βόλτα στο βυθό. Ευτυχώς που δεν έμεινε κι ο Πατέρας. Θα είχανε δημιουργήσει καταστροφικό δίδυμο. Όσο για το ματς με την Ίντερ μην πετάς στα σύννεφα. Φιλικά είναι. Δεν έχουν καμιά σχέση με τα επίσημα. Η ψυχολογία και τα κίνητρα των παιχτών και του προπονητή είναι τελείως διαφορετικά. Μόνο αυτά των δημοσιογράφων μένουν ίδια, διότι δεν ξέρουν ποδόσφαιρο, τα κίνητρά τους παραμένουν αναλλοίωτα κι ως εκ τούτου δεν έχουν ορθή κρίση. Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για τους φιλάθλους/οπαδούς.

    Κωνσταντίνε, τους παίχτες τους έβαλα με τυχαία σειρά. Όλοι είναι παιχταράδες. Δεν ξέρω αν έχεις δει κάτι δημοσκοπήσεις που ψηφίζουν δήθεν τους καλύτερους. Και βλέπεις στην λίστα με τους ''καλύτερους'' τον Διαμαντίδη, τον Αλβέρτη, τον Γιασικεβίτσιους, τον Πέκοβιτς και κάτι τέτοιους απίθανους. Δίπλα στα μεγαθήρια. Κι όταν τους ρωτάς μα πως είναι δυνατόν να βρίσκεται ο τάδε παίχτης εκεί σου λένε τα πιο απίθανα επιχειρήματα. Ο Αλβέρτης είχε τίτλους. Ο Διαμαντίδης είναι πιο ολοκληρωμένος από τον Γκάλη. Ο Γιασισκεβίτσιους ήταν πιο ψύχραιμος από τον Ντανίλοβιτς. Ρε τον Ντανίλοβιτς, όχι τον Παπαμακάριο και τον Ζήση. Δεν γίνεται να έχεις δει αυτούς τους παίχτες και να μην τους ψηφίζεις. Δεν γίνεται. Είναι να σαν να έχεις δει την Ρίκα Διαλυνά στα νιάτα της και να μου ψηφίζεις τη Βασιλειάδου. Αν ψηφίσεις την Βασιλειάδου προφανώς δεν έχεις δει την Ρίκα. Αν δεν έχεις παρακολουθήσει ένα σεβαστό δείγμα των υποψηφίων μην ψηφίζεις γαμώ την πουτάνα μου. Συγχίστηκα πρωί πρωί. Θα γράψουμε και για το μπάσκετ. Περιμένω κανά δυο κινήσεις ακόμα. Το θέμα δεν είναι μόνο η μπάλα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν και τα υστερόγραφα. Δεν το κουράζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα και καλή βδομάδα παίχταρε, ο λαός λέει για μερικούς: στον αγώνα ενωμένοι μα στην φασουλάδα χώρια...εδώ όμως παίζει το δεν αγωνίζεται κανείς (για πιο λόγο άλλωστε- δεν συμφέρει) κι από μάσα άλλοι φιλετάκια αλα εστραγκόν κι άλλοι ζητιανεύουν τυρόπιτα...πάντως γεμίσαμε φασόληδες και φασουλήδες...ο νοών νοείτω...καλημέρες στον τόπο που αργεί να ξημερώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αφου εγκρινετε εσυ και οι βαζελοι τον γιαννακοπουλο για τις μεθοδους του
    θα στηριζω και θα εγκρινω ΜΑΡΙΝΑΚΗ κι εγω.
    πως το ειχε πει ο μεγας σωκρατες???
    εμεις θα κατσουμε να τη φαμε????
    ας ξεκινησουν την καθαρση απο τη δικια τους ομαδα πρωτα για να μας πεισουν για τις αθωες προθεσεις τους και μετα να ζητησουν απο μας να πραξουμε το ιδιο!!!!!
    οχι να πανηγυριζουμε στο μπασκετ που τους σφαζουμε ολους και στο ποδοσφαιρο που δεν εχουμε που την κεφαλή πλυνε να ζηταμε ισονομιες και αντικειμενικοτητες!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "πού την κεφαλήν κλίνε" ειναι το σωστό.
    Εισαι λιγάκι αμετανόητος θέμη και με συγχωρείς δεν εχω σκοπό να σε προσβάλω.
    Εγω τουλάχιστον δεν ειμαι της λογικής "αφου κλέβεις θα κλέψω" αλλα της λογικής μην κλέψεις, ας παίξουμε στα ίσια, όποιον και να αφορά αυτό.
    Επιπλέον, δεν λάτρεψα ποτέ κανέναν πρόεδρο, όσο κι αν τον συμπαθούσα, οπότε δεν με επηρρεάζει καθόλου η προτίμηση άλλων στους Γιαννακόπουλους ή στους Αγγελόπουλους ή τους μπαρμπαΣωκράτηδες.
    Οπως είπες, ειναι επιχειρηματίες.
    Κοιτάν το καλό τους και βγάζουν χρήμα, αν δεν βγάζουν, σηκώνονται και φεύγουν σαν Κοντομηνάδες ή Τροχανάδες.
    Εγω κι εσυ σε αυτό δεν εχουμε καμμιά δουλειά, άλλη απο το να πληρώνουμε εισιτήριο και να αγαπάμε τις ομάδες μας.
    Η λογική "θα σε κλέβω επειδη με έκλεψες κάποτε αλλά και για να μη ξανακλέψεις και να τα παίρνω ολα εγω κι εσείς να ντρέπεστε" είναι εντελώς λάθος, επικίνδυνη και αντιαθλητική.

    Την ομάδα του αλλουνού θα τη χειροκροτήσω, τον άλλον οπαδό ομως δε θα τον βρίσω, δε θα θελήσω να τον κάνω να νιώσει άσκημα, και γιατι να το κάνω αυτό ;
    Στα γήπεδα πας να δεις μπάλλα, μπάσκετ, βόλλεϊ κλπ, ετσι ;
    Με παιδιά, οικογένεια,παππούδες, φίλους. Σωστά ;

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Μαρία. Καλό βράδυ να έχει και καλή βδομάδα.

    Περίνιο, αυτό λέω κι εγώ.

    Προς Θέμη: προσωπικά δεν εγκρίνω τον Γιαννακόπουλο. Μην ξεχνάς, όμως, ότι κι εσύ στο μπάσκετ τα ίδια -με αυτά που κατηγορείς τον ΠΑΟ- κάνεις με τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω σου. Έχω δει μεγαλειώδεις σφαγές με Μαρούσι και Άρη. Θυμάμαι δε ένα ματς με τον Άρη στον ΣΕΦ που σε είχε στριμώξει στη γωνία και οι διαιτητές έδωσαν κατόπιν 7 (!) τεχνικές ποινές στον Άρη. Επομένως, τι ψάχνουμε να βρούμε; Ποιος είναι πιο υποκριτής από τον άλλον; Αφού και οι δυο είστε.

    Προς Τζονάκο: Το γνωρίζω ότι απευθύνεσαι στον Θέμη, ωστόσο, επίτρεψε μου να σου πω ότι μιλάς σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υποσχεθηκα αναλυση της Barcelona, οποτε βουαλά.
    Ολοι λενε οτι η ομαδαρα κρυβει το τοπι, κι εχουν δικιο. Ελαχιστοι ομως αναφερονται στην αμυνα της Barcelona, που ειναι το σημαντικοτερο κομματι στην λειτουργια αυτης της ποδοσφαιρομηχανης.
    Τα νουμερα λενε, οτι στην τριετια του Πεπ Γκουαρδιολα η ομαδαρα δεχτηκε 35, 24 και 21 γκολ καθε χρονια. Οχι πως η αμυντικη γραμμη της ομαδας ειναι κατι το εξαιρετικο. Αν βγαλεις απο την συγκριση τον Ταρζαν-Πουγιολ, ολοι οι υπολοιποι ειναι ‘’δεκαρια’’, που ετυχε να παιζουν πισω.
    Απλως η αμυνα τους ξεκινα απο τη στιγμη που χανουν τη μπαλλα και δεν γυρνουν να καλυψουν το χωρο, αλλά πιεζουν την αντιπαλη ομαδα στο δικο της μισο. Ο Messi με τους Villa-Pedro, εχουν πιο πολλα κλεψιματα μπαλλας απο τον Pique.
    Σ’ αυτο βοηθα και το ατελειωτο τσικι τσικι, που σταθερα κερδιζει μετρα και φορτωνει νευρα τους αντιπαλους. Οταν φτανουμε στο σημειο το παιχνιδι να παιζεται στο μισο γηπεδο της αλλης ομαδας, τοτε λογικα οι κινδυνοι να δεχτει γκολ η Barcelona, ειναι λιγοτεροι. Οταν μαλιστα τα ποσοστα κατοχης μπαλας ειναι το λιγοτερο 60%-40%, τοτε οι κινδυνοι γινονται ακομα λιγοτεροι. Ετσι φτανουμε να λεμε οτι το ισχυροτερο αμυντικο οπλο της ομαδαρας, ειναι η κατοχη μπαλας. Εξ ου και τα ‘’δεκαρια’’ της αμυντικης γραμμης. ( Ο Ματσερανο για παραδειγμα, ειχε 10/10 σωστες πασες στον Xavi, ενω ο Cirillo μεσα στη Valerenga, ειχε 10/10 στην κερκιδα).

    Η ομοιογενεια που αναφερθηκε στην αρχικη αναρτηση, ειναι σημαντικος παραγοντας. Πιο σημαντικος ομως ειναι η φιλοσοφια του προπονητη. Ο οποιος Γκουαρδιολα, προτιμα να κανει λαθος ο παικτης του, προσπαθωντας να δημιουργησει απο πισω, παρα να τη διωξει στο γαμο του Καραγκιοζη. Εχουμε δει πολλες φορες τον τερματαρα Βαλντεζ να κανει τρομερες γκελες και τσαφ. Οπως πολλες φορες ν’ αρχιζει αυτος την κοντρα με μια γρηγορη πασα.
    Αρα ξεκινας με την φιλοσοφια και την τακτικη και στην συνεχεια πηγαινεις στην ομοιογενεια, που ειναι απαραιτητη οταν θελεις να παρουσιασεις τετοιο θεαμα.


    Περνω στις αναμετρησεις με τη Μαδριτη και στο λογο που εχασε η Ρεαλ το supercopa.
    Κατα τη γνωμη μου το εχασε η Ρεαλ περισσοτερο, απ’ ο,τι το κερδισε η Barcelona. Κι αυτο γιατι η Ρεαλ ηταν πιο ετοιμη αγωνιστικα, αφου προετοιμαζοταν για 40 μερες, με ολους τους παιχτες της. Ειχε δωσει 7 φιλικα παιχνιδια, χρησιμοποιωντας τη βασικη της 11αδα.
    Αντιθετα η Barcelona φανηκε ανετοιμη για τα δυο παιχνιδια του supercopa, γιατι ο βασικος κορμος της ομαδας δεν ειχε ουτε δυο βδομαδες προπονηθει μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η Μαδριτη κι ο σιχαμενος ο Μουρινιο ειχε διαβασει καλα την Barcelona. Το νεο στοιχειο που εδωσε ηταν η προωθηση του Pepe, πανω στο Messi, αφηνοντας στην ουσια τρεις αμυντικους πισω στην ευθεια. Γι αυτο και οι μεγαλες τρυπες στην αμυντικη γραμμη.
    Γιατι εγινε αυτο ?
    Γιατι οταν η Barcelona εχει την κατοχη, τα δυο πλαγια μπακ, Alves-Abidal, πατανε στις πλαγιες γραμμες και ανεβαινουν κοντα στο κεντρο. Ετσι κερδιζουν πλατος γηπεδου. Γυρω στα 20 μετρα πιο μπροστα τους βρισκονται Pedro-Villa. Τα δυο σεντερ μπακ Pique-Mascherano πιανουν τις γωνιες της μεγαλης περιοχης.
    Φανταστειται λοιπον την εικονα με εξι παιχτες να εχουν ανοιξει το πλατος του γηπεδου, αφηνοντας το κεντρο του γηπεδου, κι εναν χωρο 30Χ40 στους Sergio-Iniesta-Xavi και Messi που οπισθοχωρει, να παιξουν 4 εναντιον δυο αντιπαλων. Καπως ετσι προκυπτει το συντριπτικο ποσοστο κατοχης μπαλας.
    Αν οι αντιπαλοι επιθετικοι δεν μαρκαρουν τους Πικε-Ματσερανο, η αναλογια παει να γινει 6-4, σε μεγαλυτερο ομως χωρο απο το 30Χ40.
    Αυτο το ψιλιαστηκε ο Μουρινιο κι ανελαβε το ρισκο του, γι αυτο ανεβαζε συνεχως εναν σεντερ μπακ (κυριως τον Πεπε), ωστε η σχεση στο κεντρο να γινει 4Χ3, αλλά με συγκεκριμενο ζευγαρι τους Πεπε-Μεσσι.

    Το κυπελλο ομως το εχασε ο Μουρινιο μεσα στη Μαδριτη. Γιατι δεν εχει εναλλακτικο τροπο παιχνιδιου. Δηλαδη δεν μπορει η Ρεαλ να παιξει το ποδοσφαιρο κατοχης μπαλας. Ποτε, καμια ομαδα του Μουρινιο δεν επαιζε ποδοσφαιρο κατοχης. Ολες πιεζαν πολυ και μολις εκλεβαν τη μπαλα, το πολυ δυο πασες και τελειωναν την επιθεση.
    Γι αυτο λεω πως μια ομαδα τυπου Valencia ή Villareal ειχε περισσοτερες πιθανοτητες να κερδισει την κουπα. Γιατι αυτες οι ομαδες ξερουν να παιζουν ποδοσφαιρο κατοχης και διαχειρισης αποτελεσματος. Ειδικα κοντρα σε μια εμφανως ανετοιμη Barcelona.
    Δηλαδη αν μετα το 1-0 στο πρωτο παιχνιδι, γυρισεις πισω και παιζεις σιγουρες πασσες, εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να χτυπησεις στην κοντρα, εναν απροπονητο αντιπαλο. Αν το πας στις επιθεσεις και στα πιο πολλα γκολ, κινδυνευεις να παθεις αυτο που επαθε η Μαδριτη. Να εχεις σε ασχημη μερα το βασικο επιθετικο σου (Benzema) και να σπαταλησεις τις ευκαιριες.

    Στο ποδοσφαιρο κατοχης της Barcelona, αντιπαρατασεις ποδοσφαιρο κατοχης. Για παραδειγμα, δωσε στη Villareal τους Ronaldo, Kaka, Ozil και να δεις πως χανει η Barca.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξεκινώντας από τα σημαντικά,αν και λίγο αργοπορημένα,ευχαριστώ για την αφιέρωση.Το κομμάτι μου φέρνει στο νου παλιά,καλά Σαββατόβραδα στο Ark στη Θεσσαλονίκη,λίγο πάνω από το Λευκό Πύργο.
    Στα υπόλοιπα,τι να πεις;Δεν άφησες και πολλά περιθώρια για επιπλέον σχόλια..σα να βούτηξες το στυλό σου στο μυαλό μου(κλισέ).
    Να προσθέσω μόνο πως έχω κουραστεί απίστευτα από στερεότυπα του στυλ:ο ΠΑΟ πάει μόνο για την πρώτη θέση,η ΑΕΚ το ίδιο,και οποιαδήποτε διαφοροποίηση ισούται με καταστροφή ολοκληρωτική.Είτε λόγω 'μετοχικών πεισμάτων' είτε λόγω νέων οικονομικών δεδομένων,τα πράγματα έχουν αλλάξει κι όσο γρηγορότερα το χωνέψουμε τόσο το καλύτερο για τα νεύρα μας και την ψυχική μας υγεία.
    Συμβόλαιο με την κορυφή δεν έχει κανείς(στην Ελλάδα,σχεδόν κανείς).Τι να πουν δηλαδή και οι οπαδοί της Λίβερπουλ,γιατί το δικό τους ρημαδογήπεδο είναι πάντα γεμάτο,αυτοί γιατί τραγουδούν συνέχεια;Και για να μην τρέχω στα εξωτερικά,γιατί τα ίδια κάνουν και οι Αρειανοί;Μήπως χόρτασαν τίτλους και δεν το κατάλαβα;Κάτι άλλο,μαγικό ίσως και μυστηριακό,έχουν ανακαλύψει και αυτό πρέπει να βάλουν σημάδι και οι υπόλοιποι.Ας έρθει μια τεταρτο-πέμπτη θέση για τον ΠΑΟ,μια όγδοη για ΑΕΚ(ή και ανάποδα),μια δεύτερο-τρίτη για Άρη-ΠΑΟΚ κι ίσως τότε αρχίσουμε να βλέπουμε πιο καθαρά.


    Αντάρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πλυνε ειναι το σωστο.
    απο τη βασιλειαδου!!!!!
    οσο για αυτα που λες και βαιβαια εχεις δικιο αλλα που να το βρεις???
    λες"Εγω τουλάχιστον δεν ειμαι της λογικής "αφου κλέβεις θα κλέψω" αλλα της λογικής μην κλέψεις, ας παίξουμε στα ίσια, όποιον και να αφορά αυτό."
    και ρωταω.
    πως θα παρω τιτλο στο μπασκετ αν δεν κλεψω?????
    λεει ο κανθαρος οτι κι εγω στο μπασκετ σφαζω τους απο κατω.
    γιατι ο βαζελος στο ποδοσφαιρο δε το κανει???
    και με τον αρη μαλιστα!!!!!
    4 στα 4 εχει σε δυο χρονια!!!!!
    δε λεει ομως οτι οι αγγελοπουλοι δεν εχουν καμια σχεση με αυτο!!!!
    δε το ζητησαν ουτε το επιδιωξαν!!!!!
    τωρα γιατι συμβαινει ρωτα αλλα ανθρωπακια!!
    και η αεκουλα τη δευτερη θητεια του μελισανιδη πως ειχε φαει τον βαζελο για τη δευτερη θεση σε εκεινο το παιχνιδι με τον ηρακλη που ο τερματοφυλακας (δεν τον θυμαμαι τωρα) μπηκε με τη μπαλα γκολ?????
    τι λεγανε τοτε???
    οτι φταιει ο κοκκαλης??
    οσο για την αγαπη στον προεδρο εμεις εχουμε και αγαπαμε και οταν τον βλεπουμε διπλα μας τον αγκαλιαζουμε του σφιγγουμε το χερι τον αποθεωνουμε.
    οι υπολοιποι ποιον να αγκαλιασετε???
    ποιανου το χερι να σφιξετε??
    και για πιο λογο??
    εδω ο πατερας πηρε ενα νταμπλ (καθαρο ηταν αυτο???)και ακομα τον παρακαλανε να γυρισει.
    οι αεκουλες παρακαλανε χρονια τον μελισανιδη να παρει την παε.
    ΓΙΑΤΙ???
    πως τα επερνε τοτε??
    θυματε κανενας??
    ακομα και η λαρισα οταν το πηρε εγινε για να μην κοπει η ελλαδα στα δυο!!!!
    λαθος???
    και γιατι οι βαζελοι ζητανε για προεδρο εναν κοκκαλη η εναν μαρινακη???
    τυχαιο??
    μη λετε εμενα υποκριτη λοιπον.
    δικιο εχετε και οι δυο σε οτι λετε αλλα κι εγω να συνταχθω μαζι σας γινομαστε 3.
    κι εμενα μου αρεσει η μπαλα αλλα οπως ειπε και ο θειος
    "εμεις θα κατσουμε να τη φαμε???"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε, πάρα πολύ καλά τα είπες. Άλλωστε, τα περισσότερα τα έχουμε πει μέσα από αυτό το blog, είτε μέσω εμού είτε από σχόλια φίλων. Έχω, όμως, τρεις παρατηρήσεις. Πρώτον γράψε το μικρό σου όνομα ή έστω ένα ψευδώνυμο. Δεύτερον στη σειρά του Σούπερ Καπ και ειδικά στο πρώτο ματς, όπου η Ρεάλ κυριάρχησε, δεν ανέβαινε μόνο ο Πέπε, αλλά και ο Καρβάλιο. Ουσιαστικά στο πρώτο ματς ανέβηκε ψηλά όλη η αμυντική τετράδα με τα ακραία μπακ ορισμένες φορές να μετατρέπονται σε επιπλέον χαφ. Το κόλπο δούλεψε άριστα αναφορικά με την τακτική, αλλά απέτυχε στρατηγικά. Τρίτον, δεν διαφωνώ σε αυτό που λες για Βιγιαρεάλ ή Βαλένθια, αλλά αποτελούν αντίπαλο με διαφορετικές ιδιαιτερότητες. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι αν έπαιζε απέναντι στη Βαλένθια ή στη Βιγιαρεάλ είναι άγνωστο αν θα ακολουθούσε την ίδια τακτική που ακολούθησε με την Μπάρτσα. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ευχαριστώ για την παρέμβασή σου και περιμένω να τα ξαναπούμε στο εγγύς μέλλον.

    Αντάρτη, μακάρι να αλλάξουν κάποια πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Καλώς ή κακώς ένας τρόπος για να γίνεις καλύτερος είναι ο ανταγωνισμός. Ο θεμιτός φυσικά. Δυστυχώς, το πρωτάθλημά μας στερείται (θεμιτού) ανταγωνισμού. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι είμαστε καταδικασμένοι κι εμείς ως φίλαθλοι/οπαδοί, αλλά και οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη -ειδικά ο πρωταθλητής. Όσο για την αφιέρωση παρακαλώ.

    Θέμη, σαφώς και στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟ αδικεί. Και σαφώς με έχει αδικήσει πλείστες φορές. Και παρόλα αυτά ο φίλος του ΠΑΟ φωνάζει για τον Κόκκαλη, τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Τραγικό. Άρα τι κάνουμε; Επικρατεί συνέχεια αδικιών και λαμογιάς για να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη; Αyτό κάνουμε; Όταν αδικώ τους γράφω όλους στα παπάρια μου και μόλις αδικηθώ ουρλιάζω σαν ξεφωνημένη πουτάνα; Έτσι θα πάμε μπροστά; Αυτά είναι τα πρότυπα που προκύπτουν από τον αθλητισμό; Ή μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε τις μαλακίες μας και να μπούμε στον ίσιο δρόμο μπας και χαρούμε καμιά σεζόν ποδοσφαρικής νηφαλιότητας και διαύγειας; Θέμη στο ξαναλέω: Ευτυχώς που έφυγε ο Πατέρας. Δεν θα ήμαστε τυχεροί που θα είχαμε Πατέρα και Μαρινάκη, όπως είχαν δηλώσει οι ίδιοι. Οι υπόλοιποι θα είχαμε εξαφανιστεί. Καλά τα έλεγε ο Σκόρδας: όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Και τώρα εξαφανιζόμαστε, απλά με κάπως πιο αργό ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είχα σκοπό να μην απαντήσω, αλλά κάποιος επιμένει να βρει άλλοθι για τις απαράδεκτες πεποιθήσεις του. Τον πληροφορώ ότι όσο έχει αυτές τις απόψεις θα είναι η "εύκολη" της Ευρώπης, αυτή που έχει ξεχαρμανιάσει όσους πρωτάρηδες βρήκε στο δρόμο της (π.χ. Χερενφέιν, Μόλντε). Η μοναδική που τους "έκατσε" (γιατί δεν ξανάκαναν νίκη στο Τσαμπιολί).

    Το κόκκινο πουτανάκι!

    Κάνθαρε, αν θες τη γνώμη μου, ανέβασε τον "ισπανικό" κόπο του Ανώνυμου σε ξεχωριστή ανάρτηση, να μιλήσουμε για μπάλα. Θα είμαι υπόχρεος.

    Στο "ελληνικό" σχόλιο του Αντάρτη συμφωνώ και έχω μάλιστα πρόσφατα γράψει πως:

    έχει δημιουργηθεί μια γενιά φιλάθλων που δεν γνωρίζουν ποδόσφαιρο, επομένως είναι δύσκολο να το αγαπήσουν. Η επικρατούσα άποψη, «κερδίζεις είσαι αρχηγόπουλο, χάνεις είσαι καταλαχιάρης», είναι το φαιδρό αποτέλεσμα που έφερε η ανυπαρξία ποδοσφαιρικής ενημέρωσης για το άθλημα και της συνεπακόλουθης ποδοσφαιρικής κουλτούρας. Δημιουργήθηκε μια γενιά διανοητικά μικροτσούτσουνων οπαδών, που δεν τους φτάνει αυτό που έχουν στο παντελόνι αλλά χρειάζονται … επιμήκυνση από την ομάδα τους.

    Συμπέρασμα. Μέσω της ξώραφης δεν γνωρίζεις τον έρωτα. Υπάρχουν τόσα αξιόλογα γυναικάκια εκεί έξω που θα σε κάνουν να νιώσεις πραγματικός άντρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υπουργέ, μαζί σου είμαι. Κάποια στιγμή θα το καταλάβουν κι άλλοι. Δεν γίνεται διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 4minister
    ως γνησιος βαζελος που σεβετε τον εαυτο του
    ψαχνεις αλλου τη χαρα αφου η ομαδα σου δε μπορει να στη δωσει!!
    του περσινους σου συνετερους τους καταγγελεις ως φετινους εχθρους.
    οσο για την ευκολη της ευρωπης μην αρχισω τωρα να θυμαμε κοπεγχαγες και λοιπες υπερδυναμεις
    απλα θα πω το αυτονοητο.
    ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Διακιοπύται αυτή τη ξήγα ο Θέμης, δεν μπορεί να κάτσει να τη φάει ...

    χοχοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...