Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Παπατζιλίκι και προεκτάσεις

Θυμάμαι τον Βγενόπουλο να βγαίνει και να δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να υποδέχονται 7.000 Αρειανοί τον Αμορόζο. Είχε δίκιο: ήταν λίγοι. Επίσης, τον θυμάμαι να πετάει κάτι φοβερές ατάκες για Αμπράμοβιτς. Να μιλάει για ενότητα, συμπαράσταση και στήριξη. Να αναφέρεται στον ερασιτέχνη και να υπόσχεται οικονομική βοήθεια. Να λέει κάτι για εκατομμύρια πράσινες καρδιές. Να ηγείτο (;) της προσπάθειας για ξήλωμα του Βαρδινογιάννη από τον Π.Α.Ο. Μέχρι και σε πολιτικές εκπομπές είχε εμφανιστεί, κατακρίνοντας τους πάντες και τα πάντα.

Γιατί τα έκανε όλα αυτά; Για έναν πολύ απλό λόγο. Δημοσιότητα. Διαφήμιση. Αναγνωρισιμότητα. Βρήκε πάτημα στο ότι οι φίλοι της ομάδας λάτρευαν να μισούν τον Βαρδινογιάννη και κάπως έτσι μας συστήθηκε. Πρώτη ερώτηση: ποιος από μας ήξερε τον Βγενό πριν ασχοληθεί με την μπάλα; Ο γράφων πάντως δεν τον ήξερε. Μήπως τον γνώριζαν οι δημοσιογράφοι (του κώλου); Δεν νομίζω, ασχέτως αν έγραφαν υπερβολές και πομφόλυγες. Παρόλα αυτά η εμφάνισή του και η στάση του ως σωτήρας της Π.Α.Ε. λειτούργησε. Ο κόσμος πείστηκε από τα λόγια και τις πράξεις του (;) κι άρχισε να φωνάζει πιο δυνατά κατά του ραλίστα. Η φράση ''Τζίγγερ πούλα'' εμφανιζόταν παντού. Από το γήπεδο και τις φυλλάδες, μέχρι σε κουδούνια σπιτιών και σε χαρτί περιτυλίγματος για πιτόγυρα. Εδώ έφτασαν να κάνουν πορεία. Δεν πορευόμαστε για άκρως βαρύνοντα και σημαντικά πράγματα και διαδηλώνουμε για τον Τζίγγερ. Ωραίες προτεραιότητες έχουμε.


Δεύτερη ερώτηση: τι σκατά έκανε ο Τζίγγερ και έπρεπε να φύγει; Ποιο ήταν αυτό το τόσο φοβερό και τρομερό πράγμα που έπραξε; Έκανε σίγουρα λάθη, αλλά ήταν τόσο τραγικά; Σκεφτείτε το λίγο. Παρακαλώ κάποιον νηφάλιο αναγνώστη να μου απαντήσει. Η γνώμη μου είναι ότι κρατούσε την Π.Α.Ε. καθαρή. Καθαρή από χρέη, καθαρή από απατεωνιές, καθαρή από παράγκες, καθαρή από αγωγές, μηνύσεις και προσφυγές. Για ρωτήστε ρε βάζελοι κι εμάς τα Αρειανά τι έχουμε περάσει διοικητικά. Που για να βρούμε διοικητική σταθερότητα περάσαμε από 948 κύματα. Που μας έφερναν δήθεν εμίρηδες που έτρωγαν σουβλάκια και μπουγατσίδια στην Παπαναστασίου και στην Εγνατία με έξοδα της Π.Α.Ε. Που ερχόντουσαν ''πλούσιοι'' Ελληνοαμερικανοί που σήκωναν τα ταμεία της ομάδας και πήγαιναν στην Κόπα Καμπάνα για ηλιοθεραπεία. Για δείτε και λίγο παραπέρα από το καβούκι σας. Και σε τελική ανάλυση τι (δεν) έκανε ο Τζίγγερ; Πολύ απλά δεν ήταν τόσο λαμόγιο για να κάνει αυτά που έκανε ο Κόκκαλης. Αλλά βλέπετε έτσι ''επιβραβεύεται'' η ηθική, για αυτό φτάσαμε σε αυτά τα χάλια ως άνθρωποι. Ως εκ τούτου, οι οπαδοί χέστηκαν για ήθη και δικαιοσύνες: τίτλους θέλουν με κάθε κόστος. Μπορεί να έβριζαν την παράγκα, αλλά κατά βάθος τη ζήλευαν. 

Το μεγαλύτερο λάθος του Τζίγγερ είναι ότι υπάρχει. Αν δεν υπήρχε δεν θα τον βρίζανε. Αν δεν τον βρίζανε δεν θα ερχόντουσαν οι δυο ''σωτήρες''. Διότι, πλην του Βγενό είχαμε και τον Πατέρα. Σε αντίθεση με τον MIG που έψαχνε την διαφήμιση και την μπίζνα, ο Πατέρας έκανε την πλάκα του, το χόμπι του. Ήταν τόσο αφελής που άφηνε υπόνοιες ότι είναι άρχοντας του παρασκηνίου, με τον όχλο κάτω από το μπαλκόνι να ζητωκραυγάζει. Στην ουσία αυτό ήθελε να κάνει: να ελέγχει και να διοικεί, χωρίς μάλιστα να βάζει το χέρι στην τσέπη, αλλά να έχει την απαίτηση να το βάζουν οι άλλοι. Είπαμε είναι χομπίστας. Η πρόσφατη δήλωσή του είναι λίαν κατατοπιστική: ''Αν είχα πρόθεση να πάρω την Π.Α.Ε. δεν θα έφευγα πριν λίγες μέρες από την Προεδρία''. Όσο πομπώδης κι αν φαινόταν με την πουράκλα του, τόσο μυρουδιάς είναι από τόπι. Είμαι σίγουρος ότι αν του έδινες στα χέρια μια μπάλα ποδοσφαίρου θα την περνούσε για μπόμπα. Ή μήπως για λουκουμά; Τι να λέει το Αετόπουλο άραγε;


Μην ξεχάσω και τον - εκ Πατρός -  Αντωνίου. Πραγματικά αυτός ο άνθρωπος έφερε τα πάνω κάτω. Θα μου πείτε εδώ έφερε, κατόπιν θερμής παράκλησης του Φύσσα, τον πρώην ποδοσφαιριστή Σεϊταρίδη για να μην χάσει την θέση του στην Εθνική και τον Ροντρίγκο Σόουζα. Στα χέρια του πέρασαν δεκάδες μύρια κι αυτός συμπεριφέρθηκε λες και έπαιζε manager. Το έχουμε ξαναπεί: το πραγματικό ποδόσφαιρο και η πραγματική ζωή δεν είναι manager. Τον είχα ακούσει σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο και σε όλες τις απαντήσεις του μιλούσε περί ανέμων και υδάτων με μια γλώσσα ωραιοποιημένη. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει ιδέα, ότι δεν έχει γνώση, ότι δεν την παλεύει. Ο Αντωνίου ήταν χέουσα πληγή και μάλιστα ακριβή. Ευτυχώς για τον Π.Α.Ο. και δυστυχώς για εμάς παραιτήθηκε για λόγους ηθικής (!). Με ποιον θα γελάμε τώρα; Η πλάκα είναι ότι ο Γόντικας του έλεγε να το ξανασκεφτεί (!). Και τώρα που το θυμήθηκα: ποιος είναι υπεύθυνος για τις αγορές του Μελίσση και του Χριστοδουλόπουλου; Σκανδαλώδεις μεταγραφές. Ποιος ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα; Ουδείς. Προσωπικά δεν είδα κάποιον δημοσιογράφο να σχολιάζει τις μεταγραφές και την χορηγία με τον αρμόζοντα τρόπο. Και οι ίδιοι δημοσιογράφοι που πέρυσι δεν τον άγγιζαν, φέτος άρχισαν να τον μελετάνε. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Αλλά είπαμε πρόκειται για μπίζνα. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι. Είναι επιχείρηση. Φράγκα. Πολλά φράγκα. Και στο βωμό των χρυσοφόρων συμφωνιών πέφτει πολύ κοροϊδία.

Εκτός, όμως, από τον Αντωνίου έχουμε και τον Φρέιτας. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν τεχνικό διευθυντή, όμως ο Π.Α.Ο. μέχρι πρότινος δεν κόλλαγε και το αποδείκνυε, έχοντας δύο -πλέον, έχει μόνο τον Πορτογάλο. Το τι ρόλο βάραγε ο Φρέιτας μαζί με τον Αντωνίου είναι δύσκολο να το ξέρουμε: εδώ δεν το ήξεραν οι ίδιοι. Το τι ρόλο βάραγε ο Αντωνίου πέρυσι το ξέρουμε σίγουρα. Πριόνισε τον Κάτε και στην καρέκλα έκατσε ο Νιόμπλιας. Την κατάληξη την ξέρουμε όλοι. Από πέρυσι φαινόταν ότι ο τσίμπλας δεν έκανε, αλλά ο Πατέρας δεν τον άφηνε ούτε να παραιτηθεί. By the way, αγαπητέ Νικόλα, δεν σε έβγαλε από την θέση σου ο Φρέιτας για να φέρει το φιλαράκι του τον Φερέιρα. Μόνος σου ξεριζώθηκες με την μπάλα που έπαιζε η ομάδα και τα αποτέλεσματα που έφερνες. Και βγαίνεις στα ράδια και δίνεις ρεσιτάλ μαλακίας. Έναν αυτοματισμό, ρε Νιόμπλια. Έναν. Τι σκατά έκανες στις προπονήσεις; Να μας πει ο Κέζος τι γινόταν στις προπονήσεις που δήλωσε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι οι παίχτες επί Κάτε ήταν αγύμναστοι (!). Θεέ και κύριε.

Και τώρα φτάσαμε στην απόλυτη παράνοια. Κάποιοι οπαδοί ζητάνε από τον Τζίγγερ να μείνει ενεργός, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ακόμα και τώρα ότι οι Βγενό και Πατέρας έσωσαν (!) την Π.Α.Ε., ενώ υπάρχουν και οι εκπληκτικοί δημοσιογράφοι που αναπολούν τον Κάτε. Καλά το σκεφτήκατε. Είναι οι ίδιοι που τον έβριζαν και στη συνέχεια χάιδευαν τα αυτάκια του Νιόμπλια, παρόλο που ο τελευταίος έκανε δεκάκις χειρότερα εγκλήματα από τον Ολλανδό. Φυσικά στη συνέχεια τα άκουσε κι ο ''ευαίσθητος'' Νιόμπλιας. Αυτοί είμαστε, όμως. Αυτά μας αξίζουν. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο Βγενό κι ο Φάδερ δεν έπαιρναν τις μετοχές, όταν τις έδινε τσάμπα ο Βαρδινογιάννης. Σκεφτείτε τι παπατζιλίκι έπεσε.


Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω τέσσερις απόψεις. Η πρώτη υποδηλώνει ότι ο Βγενό την κοπάνησε επειδή στέγνωσε από ρευστό. Η πρόταση αντικρούεται πολύ εύκολα. Αν πραγματικά δεν είχε ρευστό, θα μπορούσε κάλλιστα να βγει στις κάμερες, να το δηλώσει κι όταν ένοιωθε έτοιμος να έμπαινε εκ νέου στην ομάδα. Δεν θα τον παρεξηγούσε κανείς. Δεν το έκανε, όμως. Προτίμησε να σπάσει τις σχέσεις με την ομάδα και πόνταρε στο ψέμα και στην άτακτη φυγή. Αν στέρεψε επειδή δεν είχε προβλέψει την οικονομική ύφεση, είναι επειικώς ατάλαντος. Και επειδή ατάλαντος δεν είναι, σίγουρα παίζει κάτι άλλο. Και φυσικά, η αιτία δεν είναι το ντου των οπαδών μετά το ματς με τον Βόλο. Ας είμαστε σοβαροί. Η δεύτερη άποψη λέει ότι ο Βγενό ως γνήσιος επιχειρηματίας έκανε την ομάδα ταναπού για να ρίξει την τιμή της. Μάλιστα. Και πώς σκατά θα τον δεχτούν πίσω; Αν έχεις, όμως, την καβάτζα κάποιων δημοσιογράφων όλα γίνονται. Μπορεί στο εγγύς μέλλον να τους δούμε και τους δυο να επιστρέφουν και να μην ανοίγει ρουθούνι. Αλλά είπαμε, αυτοί είμαστε. Άσε που έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Η τρίτη άποψη ταυτίζεται με την περίπτωση του νέου γηπέδου και του εμπορικού κέντρου. Είδαν ότι άκρη δεν βγαίνει. Έκριναν ότι οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα Κατσουράνη και αποφάσισαν να κάνουν πίσω. Η τέταρτη και τελευταία άποψη έχει να κάνει με τα σκάνδαλα που έχει εμπλακεί ο Βγενόπουλος. Πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Βατοπέδια, νεκροί από μολότοφ, τραπεζικές λαμογιές, αγωγές, μηνύσεις, απειλές. Πού να βρεθεί χρόνος για τον Παναθηναϊκό; Ούτως ή άλλως, αποστολή εξετελέσθη: το όνομα Βγενόπουλος έγινε ευρέως γνωστό κι όπως όλοι ξέρουμε η αρνητική διαφήμιση δεν παύει να θεωρείται διαφήμιση. Η ταμπακιέρα είναι ότι σε ένα κρίσιμο σημείο οι δυο ''λυτρωτές'' δήλωσαν βροντερό απών με τους χειρισμούς τους και έχασαν την όποια αξιοπιστία διέθεταν.

Ποιος φταίει λοιπόν; Κατόπιν εμφανίσεως του πολυμετοχικού στο προσκήνιο είχα κάνει λόγο για πολλά κοκόρια και για δημιουργία εχθρικών στρατοπέδων εντός φίλιου εδάφους. Μάλιστα είχα διαπληκτιστεί λεκτικά με φίλους του Π.Α.Ο. Είναι οι ίδιοι που χλεύαζαν τον Κάτε και ζητούσαν από τον Τζίγγερ να φύγει. Είναι οι ίδιοι που αποθέωναν τους Βγενό και Πατέρα. Είναι οι ίδιοι που τους βρίζουν τώρα. Είναι οι ίδιοι που έφεραν την ομάδα σε αυτό το χάλι. Με δυο λόγια φταίνε οι οπαδοί κι όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και ψάχνει μουφαδόρικο άλλοθι. Διότι, αν μπλένταραν σωστά όλα αυτά που τους πλάσαραν οι δημοσιογράφοι και οι δήθεν σωτήρες, η ομάδα δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Για να το θέσω πιο σωστά ο σύλλογος δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν και προεκτάσεις, όπως για παράδειγμα το τσαλάκωμα του πρεστίζ, το ''κάψιμο'' των Γιαννακοπουλέων, η δικαίωση -αν μπορεί κανείς να το πει έτσι- του Τζίγγερ, η επαλήθευση των δηλώσεων του Κάτε περί ρόστερ, η απομάκρυνση του κόσμου και η ορθότητα της πρότασης ''πιο εύκολα μπαίνεις σε μια Π.Α.Ε., παρά βγαίνεις''. Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, το έργο θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμη. Ο Π.Α.Ο., όμως, δεν στέκεται σε ονόματα. Κανένας σύλλογος δεν κολλάει σε πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Π.Α.Ο. θα συνεχίσει να υφίσταται με ή χωρίς πολυμετοχικότητα. Μέχρι τότε, ας κάτσουν όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Υ.Γ.1 Υπενθυμίζω ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπήρξε (πρωτ)αθλητής του Π.Α.Ο. στο τμήμα ξιφασκίας, ήτοι στον Ερασιτέχνη.

Υ.Γ.2 Καλά ρε παιδιά, ένα γκολ έβαλε ο Μίτσελ προς τη σωστή εστία και του το ακυρώνετε; Γιατί ρε μάγκες; Το ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν τσουλάει εντός και εκτός χόρτου, αλλά το παιδί τι φταίει; Ψυχούλα δεν έχει; Δεν τον γέννησε μάνα; Τόσα τεμάχια έχουμε φάει από την πλευρά του, αφήστε τον να επανορθώσει. Και επιτέλους, ας μάθουμε να κρίνουμε ένα ματς με βάση την εμφάνιση και την εικόνα κι όχι το αποτέλεσμα.

Υ.Γ.3 Το 1987, έξι χρόνια πριν την εμφάνιση του ''Get a Grip'', οι Aerosmith κυκλοφορούν το ''Permanent Vacation'' και επιστρέφουν για τα καλά στα μουσικά δρώμενα. Το album περιέχει ένα από τα καλύτερα κομμάτια τους. Ιδού.

Without your love I'm nothing but a begger, without your love a dog without a bone, what can I do I'm sleeping in this bed alone, baby you 're my angel, come and save me tonight, you 're my angel, come and make it all right...

39 σχόλια:

  1. Συνεχεια στο post οι περιπτωσεις του Αρη.
    Να εχει ενα διαιτητη που παιζει 50-50.
    Να εχει ετσι δικαιωμα στο αποτελεσμα οπως γινεται συνηθως στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. epitelous ena anthropos poy profanos den einai dimiografos na pei tin pragmatikotita opos einai

    PARTE TO XAMPARI EMEIS FTAIME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Foris πέρα από τον διαιτητή που πρέπει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και συγκυρίες να παίζει 50-50, οφείλουμε να κοιτάξουμε και τις δικές μας αδυναμίες που δεν είναι λίγες. Άστους να ερμηνεύουν την απόδοση της ομάδας τους με βάση τον νέο τους προπονητή και το αποτέλεσμα του αγώνα. Άστους να βαυκαλίζονται. Εμείς έχουμε δουλειά μπροστά μας.

    Ανώνυμε είμαι της άποψης ότι η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον πρωτο γυρο ο Δαλούκας,στο δευτερο γύρο ο Σταθόπουλος,ευτυχώς δεν υπάρχει τρίτος γύρος:))
    Η φήμη ότι ο Σταθόπουλος ακύρωσε το γκολ του Μίτσελ,συμφωνώντας με τον KANTHARO ότι ο Μίτσελ δεν λεει σαν παικτης,ελέγχεται ως αναληθής:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε διαβάζω αρκετό καιρό και συμπαθώ πάρα πολύ τόσο το χαρακτήρα σου (κυρίως) όσο και τον τρόπο που γράφεις. Ελπίζω τα προσωπικά σου να πάνε καλύτερα, έχε όμως πάντα υπ' όψιν σου ότι η ζωή μας τα φέρνει όπως εκείνη θέλει, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απολαμβάνεις τη ζωή.
    Επειδή παναθηναϊκός από κούνια πρέπει να σου πω ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που είδα μια αντικειμενική γνώμη και επειδή είναι απο τρίτον είναι ακόμα πιο σεβαστή.
    Θα συμφωνήσω πλήρως για τα περί παράγκας. ιδίως μετά το 3-0 της ριζούπολης ήταν τόσο πληγωμενος ο εγωισμός του οπαδού, που πραγματικά ζήλευαν τον κόκκαλη και τους πείραζε όχι ότι υπήρχε η παράγκα, όσο ότι αυτή δεν ήταν πράσινη. Για αυτό ποτέ δε συμπάθησαν τον τζιγγερ, γιατί κανένας οπαδός δε θέλει έναν κύριο για πρόεδρο αλλά έναν που να δείχνει (χωρίς απαραίτητα να είναι) δυνατός. Είναι αυτός ακριβώς ο λόγος που συμπάθησαν τον Πατέρα και λυπάμαι που θα το πω, αλλά ο Πατέρας προσπάθησε να κοκκαλικοποιήσει τον Παναθηναϊκό και κανένας οπαδός δε βρέθηκε να διαφωνήσει με αυτόν.
    Πάμε στο Βγενόπουλο. Εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και κυρίως αυτό που ομολόγησες και εσύ: ότι δεν τον ήξερες. Αυτοί που ήξεραν ποιος είναι και ήξεραν τις πρακτικές του (μειώνουμε την αξία μιας επιχείρησης, την αγοράζουμε μισοτιμής και την πουλάμε για κέρδος) είτε παραμυθιάστηκαν και αυτοί είτε δε μίλησαν για λόγους συμφέροντος.
    Το αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι να κοκκαλικοποιείται (προσοχή, όχι να ολυμπιακοφέρνει) ο παναθηναϊκός, κάτι που μόνο απέχθεια μπορεί να μου φέρνει.
    Υ.Γ. δεν έχω κανένα συμφέρον απο Τζίγγερ, ούτε τον θεωρώ πολύ ικανό πρόεδρο. Ωστόσο μου έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι είναι ευγενής και αξιοπρεπής και ως εκ τούτου έχει τη συμπάθειά μου...
    Σόρρυ για την έκταση του κειμένου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kardasi poso oraio arthro!!
    vazelos eimai kai epitelous akouo alitheies esto kai apo areiano, den peirazei omos saloniki spoudasa kai panta sibatheia pros ton theo tou polemou eixa.
    tespa, kali poreia stin europi giati me ta maura! skata pou exoume (kai eixame kai persi) stin ellada den ginete tpt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν, κι εγώ λέω ότι για μπόμπα θα την περνούσε τη μπάλα ο Πατέρας. Γιατί αν την περνούσε για λουκουμά, σε κάθε ματς θα την καταβρόχθιζε και δεν θα είχαν οι παίκτες με τι να παίξουν. Κι επειδή ημείς οι λουκουμαδοτραφείς τυγχάνει να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για τον εν λόγω Πατερούλη σε διαβεβαιώνω ότι τους έχει μεγάλη αδυναμία!

    Ως προς την μπαχαλοκατάσταση που επικρατεί στον Πολυλαμογικό να δηλώσω ότι δεν μου καίγεται καρφάκι. Για να μη το πάω παραπέρα και πω ότι το καταφχαριστιέμαι κι από πάνω.

    Δεν ξεχνώ αγαπητέ μου Κάνθαρε. Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ζήσει ήδη δύο δυναστείες που η μία υπήρξε χειρότερη από την άλλη και τα χάλια του σ' αυτές έχουν την αφετηρία τους.

    Τι να μου πει σήμερα ο ελάχιστος Τζίγγερ -άλλος μυρουδιάς αυτός- και πώς να μη του πέσουν από δίπλα τα αρχιλαμόγια οι ΠατεροΒγενόπουλοι; Όταν ο θειούλης του, ο γνωστός και μη εξαιρεταίος Γιώργος Βαρδινογιάννης εισήγαγε τις αλήστου μνήμης μεθόδους του με τα κουμπούρια στους αγωνιστικούς χώρους και στα αποδυτήρια, με την τρομοκρατία διαιτητών, παικτών και παραγόντων, με τις θυγατρικές ομάδες (ΟΦΗ, Δόξα Δράμας, Απόλλωνα Αθηνών, Αθηναϊκό, Ξάνθη, Παναχαϊκή και πάει λέγοντας), με τις δωροδοκίες Ηρακλή (υπόθεση λουλουδιών), τους ανθρώπους με τα μαύρα (Λίβερπουλ), τις κλοπές ποδοσφαιριστών (Γεωργαμλής, Βλάχος από ΑΕΚ και από τις άλλες ομάδες ας τα πουν μόνοι τους εκείνοι που τους λήστεψε), κάψιμο ποδοσφαιριστών που δεν πήγαιναν με τα νερά του (Γεωργακόπουλος, Μπατσινίλας, Σαραβάκος τσε βάλε).

    Να μπορούσε να μιλήσει κάποια μέρα εκείνος ο σαγόνιας ο Γκμοχ και θα βλέπανε όλοι αστεράκια. Πόσα κρύβει εκείνη η μακρουλή κάτω γνάθος του!

    Μπορώ να γράφω τρεις μέρες και πάλι δεν θα πω αυτά που έχω να πω. Ο Κόκαλης τι έκανε; Απλά αντέγραψε τον πιστολέρο Βαρδινογιάννη και έφτιαξε την δικιά του 15ετή δυναστεία. Βελτίωσε τα πιο σκοτεινά σημεία, οργάνωσε πιο δυναμικά την παράγκα και ιδού το δημιούργημά του. Απλά, όταν ο Βαρδινογιάννης βαρέθηκε να παίζει ανέθεσε σε λάθος άνθρωπο τη συνέχιση του θεάρεστου έργου του και πήγαν όλα στον βρόντο. Ενώ ο Κόκαλης βρήκε τον Μαρινάκη που είναι ίδια μ' εκείνον παθιασμένος και έχει διδαχτεί καλά τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσει. Έξι μήνες πριν τη μεταβίβαση των μετοχών περνούσε σεμινάρια. Τι διάολο!

    Βέβαια παραλίγο κι ο Κόκαλης να την πατήσει όταν είχε προωθήσει για αντικαταστάτη του τον γιο του τον Πετράκη. Τον μυρουδιά του Πειραιά.

    Το περίεργο με όλους αυτούς είναι ότι ελάχιστοι υπήρξαν οπαδοί των ομάδων που ανέλαβαν να το παίξουν ηγέτες και σωτήρες.

    Ο Πετράκης ο Κόκαλης, γιος του Σωκράτη ήταν από παιδάκι ΑΕΚτζής και τον έφερνε στη Φιλαδέλφεια ο παπούς του και πατέρας του Κόκαλη!

    Ο Κασιδόκωστας, μέγας βάζελος, παραλίγο κάποτε, όταν ακόμα ήταν γαμπρός του Λάτση όντας παντρεμένος με τη Μαριάνα, τη μετέπειτα γυναίκα του Κούρκουλου, να αγόραζε τον Ολυμπιακό. Μπήκε μπροστά ο μπαρμπα Γιάννης ο Λάτσης, μέγας γαύρος, που τον ήξερε και τη χάλασε τη δουλειά!

    Ο Κοσκωτάς που έγινε πρόεδρος του γαύρου είχε διαρκείας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

    Ο Μπάρλος που γράφτηκε στην ιστορία σαν ο καλύτερος πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν Αρειανός!

    Ο Καρράς που είχε πάρει την ΑΕΚ μαζί με τον Μελισσανίδη ήταν γαύρος!

    Ο Κοντομηνάς, που ένα διάστημα ήρθε στον Άρη ενώ ζαχάρωνε και την ΑΕΚ, ήταν βάζελος!

    Και πάει λέγοντας. Είναι τεράστιος ο κατάλογος.
    Δεν έχουν θεό αυτοί οι τύποι. Ή μάλλον έχουν μόνο έναν. Το χρήμα!

    Όσο για τον Πατέρα, ποιος ξεχνάει ότι διετέλεσε πρόεδρος στον Εθνικό Πειραιώς και τον έστειλε στο διάολο. Θα έσωνε τον Παναθηναϊκό;

    Ο δε Βγενόπουλος ακόμα δεν έχει σκάσει για τα καλά ποιος είναι και τι ρόλο παίζει. Σιγά-σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Vad υπάρχουν και τα play off ως τρίτος γύρος. Μακάρι να είχαμε ένα καλύτερο αριστερό οπισθοφύλακα. Πάντως, ασχέτως του γκολ που δεν μέτρησε, ο παίχτης ήταν ανενόχλητος. Τώρα ξεμαρκαρίστηκε μόνος του, τον έχασαν οι αμυντικοί δεν ξέρω. Αφήστε το παιδί να σκοράρει ρε.

    Φίλε ανώνυμε μη ζητάς συγνώμη. Γράψε ότι θες, όσο θες. Και σε ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον. Σε συνάρτηση με αυτά που γράφεις, αναφέρω μια φήμη που κυκλοφορεί. Μια φήμη που προσωπικά την πιστεύω. Όταν ανέλαβε λοιπόν ο Πατέρας πήγε στον Τζίγγερ και του λέει θα σου πάρω πρωτάθλημα. Κι ο Τζίγγερ απαντάει αν είναι να το πάρεις βρώμικα δεν το θέλω.

    Woullis, εκ μέρους του Θεού του πολέμου σε ευχαριστούμε ρε παίχτη. Μακάρι η ομάδα να παλέψει όσο μπορεί και να δώσει χαρά όχι μόνο στους Αρειανούς, αλλά σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι γιατί τις αλήθειες αυτές δεν τις λένε οι δημοδιογράφοι. Γιατί γράφουν ανακρίβειες, υπερβολές και σχεδόν ποτέ δεν αποκαλύπτουν την αλήθεια; Είμαστε πράγματι τόσο ζώα;

    Αετόπουλο σε πάω. Απλά ξέρεις τι γίνεται; Εμείς τι πρέπει να υπογραμμίσουμε; Το ποιος έχει περισσότερους σκελετούς στη ντουλάπα του; Και οι δυο έχουν. Το θέμα είναι να βάλουμε μυαλό πρώτα ως άνθρωποι και μετά ως φίλαθλοι/οπαδοί. Τότε ίσως δούμε καλύτερες μέρες. Για τον Πατέρα αρκεί να μπεις σε ένα foroum του Εθνικού για να δεις την άποψή τους για αυτόν. Όσο για τον Βγενόπουλο ο άνθρωπος με τόσα σκάνδαλα, μηνύσεις και απειλές δεν πρέπει να έχει χρόνο ούτε για χέσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστή η ανάλυση σου
    Δυστυχώς δεν ξέρω αν ποτέ δούμε σωστές διαιτησίες, όχι ότι δεν γίνονται και αλλού αλλά εδώ έχει παραγίνει.
    καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλήθειες αλήθειες, αλήθειες και μόνο...
    Σε ευχαριστώ που με ξεμπέρδεψες γιατί είχα μπερδευτεί όσο δεν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σωστη η αναρτηση φιλε.τα βλεπεις σωστα αν κ δεν εισαι παναθηναικος

    το γκολ σας σωστα αξυρωθηκε..δες http://mypanathinaikos.wordpress.com/2011/01/09/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

    καλησπερες φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1997, Συκιές Θεσσαλονίκη. Δούλευα σε γυμναστήριο και πολλοί πελάτες μου ήταν όπως είναι φυσικό ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ (κόκκαλο!!!). Κάθε μέρα, όλη μέρα μιλάμε για ποδόσφαιρο. Σαν γυμναστής με ειδικότητα ποδοσφαίρου ολημερίς και ολονυκτίς, συζητώ, αναλύω, διαβάζω τα πάντα περί της στρογγυλής Θεάς!
    Μου λέει ο Γιώργος, συνάδελφος και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ: τον γιο μου τον στέλνω στο basket γιατί το ποδόσφαιρο είναι για τα λαμόγια, τους χαζούς και τους αμόρφωτους...
    Τα πήρα, με πείραξε αυτό που είπε. Τον θεώρησα σνομπ...

    13 χρόνια μετά, είμαι διορισμένος γυμναστής σε σχολείο, έχω περάσει από αρκετές ομάδες σαν προπονητής ποδοσφαίρου (ανδρών και ακαδημίες). Και πάει λέγοντας...

    Ε λοιπόν τώρα συμφωνώ με τον Γιώργο. Στο ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα, ακόμα υπάρχουν λαμόγια που κινούν τα νήματα. Όλοι οι χασομέρηδες που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη ασχολούνται μόνο και μόνο για να δείξουν ή αποδείξουν ότι υπάρχουν!!!

    Δεν πάει μπροστά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα... Όσο τουλάχιστον τέτοιας συνομοταξίας άτομα ασχολούνται, από τις μικρές μέχρι τις μεγαλύτερες ομάδες... Τους ενδιαφέρει μόνο η προβολή και όσο ανεβαίνουν κατηγορίες, η οικονόμα, κι αυτή χωρίς προσχήματα...

    Θα μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες, όπως για πχ γιατί στο μπάσκετ έχουμε μια σταθερότητα σαν χώρα κι όχι στο ποδόσφαιρο; Γιατί μόνο στην περίοδο των Ολυμπιακών του 2004 είχαμε τόσα μετάλλια στον στίβο κι όχι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φάνη πρέπει να είναι η πρώτη φορά που δεν σε βλέπω με μαντινάδα. Όλα γίνονται.

    Περινιο είπαμε είμαστε λάτρεις της αλήθειας.

    Ευχαριστώ Λαπλάς. Τώρα για το γκολ θεωρώ κανονικά έπρεπε να μετρήσει. Τέτοιες φάσεις γίνονται συνεχώς όταν έχουμε στημένες μπάλες. Νταξ δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας. Το είδα που το αναδημοσίευσες. Σε κάποιους ίσως χτυπήσει άσχημα. Τα σέβη μου.

    Γιάννη γενικώς υπάρχει μια αντίληψη ότι στην μπάλα πάνε οι αγράμματοι, τα λαμόγια, οι κάγκουρες και οι αμόρφωτοι. Τωρα το γιατί το ποδόσφαιρο δεν πάει μπροστά στην Ελλάδα είναι τεράστια κουβέντα. Σίγουρα ευθύνονται πολλοί. Και οι οπαδοί μέσα.

    Να είστε καλά ρε μάγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θά συμφωνήσω σέ ολα μέ αυτά πού έγραψες ,αλλα΄κυρίως μέ αυτό " Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι. Είναι επιχείρηση. Φράγκα. Πολλά φράγκα. Και στο βωμό των χρυσοφόρων συμφωνιών πέφτει πολύ κοροϊδία. " Δυστυχώς έτσι είναι ..γέννημα θρέμα Αμπελοκηπιώτισα ,αρχισα νά αγαπώ τόν Παναθηναικό από πολύ μικρή . τό πατρικό μου ηταν δίπλα από τό γήπεδο , ανέβαινα στήν ταράτσα καί έβλεπα τήν σέντρα .
    άρχισα νά πηγαίνω καί στούς αγώνες ,μέχρι πού τέλιωσα τό Πανεπιστήμιο .. μετά λόγω υποχρεώσεων καί άλλα .. σταμάτησα πλέον .. πάντα ομως παρακολουθώ τήν πορεία του καί στά καλά καί στά άσχημα ..Αυτό πού μ,αρέσει ομως είναι πού εσύ αν καί οπαδός άλλης ομάδας έχεις τήν πιό αντικειμενική άποψη πού έχω δεί..ακόμα περισσότερο καί από ομοιδέατες οπαδούς δικούς μου . Σέ Τιμά αυτό .
    Μπράβο σου ..
    Καλή εβδομάδα.
    φιλιά .

    Υ.Γ σού τάισα τά χρυσούλια σου :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην κάνεις τίποτα αύριο, αν μπορείς να το κάνεις μεθαύριο. Kαλή βδομάδα, ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΑΑΑΑΑΑ!
    ΚΑΛΗ ΕΩΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε ευχαριστώ Alma Libre. Όπως είπα και παραπάνω, η πραγματικότητα συνήθως είναι μία. Απλά έχουμε την τάση να διαστρεβλώνουμε γεγονότα προς δικό μας όφελος.

    Γεια σου Φώτη.

    Καλή βδομάδα ρε Μαρία. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημερα!

    αν και παναθηναικος θα συμφωνησω απολυτα σε ολα οσα λες!
    πιστευω οτι στην πραγματικοτητα ετσι ακριβως ειναι.ειδικα τωρα που εχει κοπασει ολος ο ντορος,τωρα που αποχωρησαν τα λαμογια-οι βγενοπατερες- και ειδαμε επιτελους (οσοι τουλαχιστον ειχαμε το μυαλο γιατι υπαρχουν και πολλοι αυτοαποκαλουμενοι παναθηναικοι που εχουν σκατα στο κεφαλι) τι ειναι στην πραγματικοτητα οι κ.Βγενο και Φαδερ.
    μας χαλουσε ο Τζιγγερ γιατι δεν ασχολειτο οπως θα θελαμε αλλα γουσταραμε Πατερα γιατι ηθελε να μας κανει τριφυλλο-προβατα.εφερε εναν Σισε και νομιζαμε οτι ηρθε ο Μεσσιας στην ομαδα!
    τοσο μαλακισμενα...ποτε δεν τον πιστεψα ουτε τον Πατερα ουτε τον Βγενο.το εχω δηλωσει επανελλειμενα,εχω πολεμηθει γι αυτο αλλα ξερεις τι;λιγο με νοιαζει

    καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε Κάνθαρε,μόλις έμαθα την ύπαρξή σου,διάβασα το άρθρο σου,μετά διάβασα άλλο ένα,μετά ένα τρίτο(διαφορετικής θεματολογίας) και κατέληξα στγο συμπέρασμα πως μάλλον είσαι εξωγήινος.Τώρα αν είσαι από το Σείριο,τον Αλφα του Κενταύρου ή κάποιον άλλο δεν ξέρω αλλά σίγουρα με αυτά που γράφεις δεν είσαι από τα μέρη μας.
    Διότι οι απόψεις σου εκφράζουν την κοινή λογική η οποία ως γνωστό στις μέρες μας έχει χαθεί εντελώς.Αντικειμενικότητα,ουσία και όχι εντυπώσεις,καθαρές απόψεις,ορθή επιχειρηματολογία...δεν ξέρω τι άλλο να πω.
    Μπράβο ρε φιλαράκι,τι έκπληξη ήταν αυτ΄ξ σήμερα!
    ΑΝΤΑΡΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ Μπακαλιαρίνα. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Αν ένα πρωινό εκεί που περπατάς δεις τις φυλλάδες να μιλάνε για επιστροφή Πατέρα ή/και Βγενόπουλου στον ΠΑΟ τι κάνεις;

    Εγώ σε ευχαριστώ Αντάρτη. Οφείλω όμως να σε πληροφορήσω ότι δεν είμαι εξωγήινος. Άνθρωπος είμαι που προσπαθεί - δύσκολα είναι η αλήθεια - να κρατήσει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του.

    Γεια σου ρε μάγκα ανώνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το απόλαυσα το σημερινό... δυστυχώς για μας έχεις πολλά δίκια...
    ντρέπομαι που έχω βρίσει άτομα που εντέλει δεν έφταιγαν...
    την ομάδα μου μέσα!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν ηταν ρητορικη η ερωτηση σου,ετσι;
    τι θα κανω;πολυ απλα,δεν ξαναπαω γηπεδο!
    υπαρχει αλλος τροπος(περαν του να απεχω απο την οικονομικη ενισχυση) για να διαμαρτυρηθω;
    δεν γουσταρω διοικηση,δεν πληρωνω.τελος.απλα ειναι τα πραγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τόσο καλό και πλήρες άρθρο ειχα καιρό να διαβάσω για αθλητικό θέμα γενικότερα και το λέω αυτο επειδή πιάνεις την ιστορίς του Βγενό απο την αρχή και την βάζεις σε σειρά.
    Γνώμη μου, όλοι όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο κατά του Τζίγγερ κάτι έχουν δεν μπορεί να ειναι στα καλά τους. Τους ρωτούσα γιατί πήγαν και απαντούσαν με άνοιγμα στόματος στυλ χάνος και μετά μπορεί να έλεγαν "για να φύγει ο Τζίγγερ" ... λες και δεν ειναι δικό του το μαγαζί και θα τον διώξει ο κόσμος λες και ο Βγενό ειχε αγνά αισθήματα και θα αγόραζε παίχτουρες δισεκατομμυρίων και παράγκες παντού.
    Επειδή δεν εχω σχέση με τους κάφρουλες, αλλα κι επειδή δεν διαβάζω αθλητικές φυλλάδες, βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά.
    Αγαπάω την ομάδα αλλα αγαπάω και το άθλημα, δεν αγαπάω κανέναν ιδιοκτήτη και κανέναν παίχτουρα που δεν έδωσε δείγμα γραφής καλής αθλητικής αξίας. Δεν αγαπάω κανέναν που απαιτεί να φύγει ενας ιδιοκτήτης επιχείρησης, απαιτεί να έρθει ενας συγκεκριμένος άλλος, απαιτεί μεταγραφές εκατομμυρίων σε μιά χώρα που στενάζει απο οικονομικές ατασθαλίες και ακρίβεια κι ανεργία και δεν θέλω με τίποτα όλοι αυτοί του ποδοσφαίρου να κουβαλιούνται και στα γήπεδα μπάσκετ για να μεταδόσουν και εκεί τις ανεγκέφαλες βλακίες.
    Κλείνω, τέλος, όσοι βρίζουν σήμερα, θα βρίζουν πάλι κάποιους άλλους αύριο θεωρώντας οτι τους ανήκει η ομάδα. Το ζητούμενο δεν ειναι ποιός ειναι ο φταίχτης αλλα το αν ο κάθε οπαδός της κάθε ομάδας μπορεί να ειναι πραγματικός φίλαθλος και να περιβάλλει με εμπιστοσύνη την ομάδα του και το άθλημα και οχι κάτι άλλο ... που δε θέλω να πω εδω ... αρκετά ειπα :)
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου ρε Γλυκιά Αλήθεια. Το έχουμε πει: η αλήθεια δεν συνάδει με την γλύκα.

    Μπακαλιαρίνα σε μια τέτοια περίπτωση μήπως να κάνατε καμιά πορεία κατά των ''σωτήρων''; Πλάκα θα είχε.

    Αγαπητέ Τζονάκο πρέπει να φιλτράρουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δυστυχώς δεν μπορούν οι οπαδοί να είναι πραγματικοί φίλαθλοι. Αν αγαπούσαν πραγματικά τις ομάδες τους δεν θα μπούκαραν μέσα σε γήπεδα, δεν θα πετούσαν ρετσίνες, δεν θα έπεζαν ξύλο. Δεν λέω να μην υπάρχει κριτική. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει, αλλά να είναι καλοπροαίρετη. Όχι να κάνω στον άλλο κριτική, απλά και μόνο για να του κάνω. Αλλά όπως είπα και στην ανάρτηση: αυτοί είμαστε και αυτά μας αξίζουν. Εγώ σε ευχαριστώ φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μichael Knight,
    για περνα απο μενα, σε περιμενει κατι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αλλίμονο, όχι, ασφαλώς και θα υπάρχει και κριτική και συζήτηση και πάθος.
    Και υπάρχουν και ατυχίες, αδικίες, λάθη διαιτητών και τέτοια, ας μάθουμε να τα δεχόμαστε και αυτά χωρίς να γίνεται πόλεμος με κίνδυνο ζωές αλλα και με κίνδυνο του αθλήματος.
    Ο αθλητικός Τύπος ειναι για κλάμματα, προσπαθεί κυρίως να φανατίζει και να δημιουργούνται ετσι στρατόπεδα, με τα γνωστά επακόλουθα.
    Ειναι κρίμα και δυστυχώς ο έλληνας απέδειξε οτι ειναι φτωχός σε κρίση, πρόχειρος σε εκτιμήσεις και επιφανειακός, τόσο γύρω απο τον αθλητισμό όσο και σε οτι αφορά τα υπόλοιπα και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου, θα ήθελα να ειμαι καλύτερος σε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο ΠΑΟ αν δεν ήταν πολυμετοχικός δεν θα ασχολούταν κόσμος μαζί του.Έχω βαρεθεί λνα ακούω στην τηλεόραση ή να διαβάζω στο ίντερνετ για τα πηγαινε-έλα του ΧΟΝΤΡΟΥ ή το ΜπενόΒγένα ή του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έρχομαι Μαύρε Μπιλ. Μισό λεπτό να απαντήσω στα παιδιά.

    Ο Έλληνας - κι όχι μόνο αυτός - πρέπει να αλλάξει μυαλά. Δεν γίνεται να αλλάξει ο περίγυρος μας, δεν γίνεται να περιμένουμε να αλλάξουν τα πάντα γύρω μας, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Προφανώς αυτό δεν ισχύει μόνο στα αθλητικά. Μέχρι να συμβεί αυτό, συστυχώς θα υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι που ζουν από την υπερβολή και την ανακρίβεια. Τζονάκο, κι εγώ θα ήθελα να είμαι καλύτερος σε πολλά. Ειλικρινά προσπαθώ όσο μπορώ και δεν θα πάψω να προσπαθώ.

    Πέστα ρε Ύπνε. Εδώ μάλλον βαρέθηκαν και οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χαχα ε,μα ναι...
    Να δείς που σε ένα μήνα (και πολύ λέω) θα ξαναρθει ο Μπαμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kάνθαρε, έ όχι και να μου βγάλεις τον Τζίγκερ τον καλό. Ένας βλάκας κ μισός είναι που πήρε ένα πρωτάθλημα σε 12 χρόνια!!Γιατί; Τα λάθη που έκανε τα ξέρουμε ΟΛΟΙ:
    προπονητές ότι να ναι, παίχτες από τα κάτω ράφια μήπως βγει κανά λαχείο τύπου Χένρικσεν, Μήτσου, Φιλλιπίδης, DVD της βλακείας, μπύρα Θύρα 13, Derby, Γκόντζος,κακές σχέσεις με τους οπαδούς της ομάδας του

    και συνεχίζω.Τα ρίχνεις στους οπαδούς; που αφού παράτησαν το γήπεδο για κάποια χρόνια(4.000 κόσμος στη Λεωφόρο) αποφάσισαν να κάνουν το αυτονόητο: να ζητήσουν αλλαγή. Ναι, πίστεψαν στον Γιαννακόπουλο αρχικά και εν συνεχεία στον Βγενό. Λάθος τους; Που να ξέρουν;

    Νομίζω ότι τρεις πρώτοι λόγοι που ανέφερες έφεραν τον Βγενό στην εξόπορτα.. Με τον κύριο να είναι το γηπεδικό! (Ψάξε να δεις πως έκανε γήπεδο η ΑΕΛ).

    Για τον Αντωνίου τι να πω; Κρίμα, πολυ κρίμα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για να δούμε Ύπνε.

    Παβού δεν σου βγάζω τον Τσίγγερ άγγελο. Εξάλλου, είπα ότι λάθη έκανε. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί έπρεπε να διαδηλώσουν κατά του Τζίγγερ και να ουρλιάζουν να φύγει; Άκουγα τότε ότι ο ένας από τους κύριους λόγους που έκαναν πορεία ήταν το γήπεδο. Ότι ο Βγενόπουλος θα έφτιαχνε το γήπεδο. Που είναι το γήπεδο; Παπάς και εκεί.

    Αφού λες ότι οι φίλοι του ΠΑΟ παράτησαν το γήπεδο για κάποια χρόνια, τότε οι φίλοι του Άρη και του ΠΑΟΚ έπρεπε όχι απλά να μην ξαναπατήσουν στα γήπεδα τους, αλλά να τα καταστρέψουν και μόνοι τους με αυτά που έχουν δει τα ματάκια τους. Οι οπαδοί και το πόσο (πραγματικά) αγαπούν την ομάδα τους φαίνεται στα δύσκολα. Όχι στις ευρωπαϊκές πορείες και στους τίτλους. Εκεί όλοι θέλουν να είναι παρόντες.

    Έχω μάθει σχετικά πως το έκανε το γήπεδο η ΑΕΛ. Τώρα για τον Αντωνίου όντως κρίμα.

    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι, στα δύσκολα φαίνονται. Και τα δύσκολα ήρθαν...το εύκολο θα ήταν να κάτσουν στο σπίτι τους κ να πουν "δε βαριέσαι".

    Μήπως εσείς λίγες πορείες έχετε κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Yπάρχουν φήμες οτι αύριο στο ντέρμπι του μπάσκετ θα γίνει πόλεμος ... επ' ευκαιρία της εμφάνισης Σπανούλη και με αφορμή τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό, ετοιμάζουν πάρτι ! ήθελα να παω να δω το παιχνίδι αλλα δεν θα με αφήσουν. Θα το ακυρώσω.
    Ακόμα και να μην γίνουν φασαρίες, θα βρίζουν τον Τζίγγερ πάλι.
    Θα διακοπεί ή αναβληθεί το ματς και θα τιμωρηθεί και η ομάδα μπάσκετ. Κι ολα αυτά για να εκτονωθούν κάποιοι, που τους φταίνε όλα. Μόνο οι ίδιοι δε φταίνε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όταν λες εμείς εννοείς οι Αρειανοί; Εμείς ψάχνουμε διοικητική σταθερότητα σαν παλαβοί. Θα την είχαμε και θα την διώχναμε, επειδή δεν θα έκανε τις λαμογιές κάποιου άλλου;

    Ανώνυμε ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη επιτέλους. Ψάχνουμε να βρούμε ευθύνες στα πρόσωπα άλλων. Ας παραδεχτούμε κάποια πράγματα όταν αποδεδειγμένα έχουν γίνει κι ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτό ισχύει για όλους και προφανώς και για μένα όχι μόνο ως οπαδό, αλλά πάνω από όλα ως άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γεια σου Κάνθαρε. Σωστά τα λες αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους φιλάθλους οτι ακριβώς τα ίδια (με διαφορετικό τρόπο και μέγεθος) γίνονται σε ΟΛΕΣ τις Παε της Ελλάδας. Και αν οι ιδιοκτήτες (ή οι πρόεδροι) μερικών παε δεν έχουν αυτή την πρόθεση, μεριμνούν γι αυτό οι παραγοντίσκοι (για το κελί 33) που κυκλοφορούν και μπαινοβγαίνουν κάθε μέρα στα γραφεία τους, στις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνά μας. Συνέχισε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ευχαριστώ Καλύτερε. Οι πρόεδροι και οι παράγοντες είναι άλλη μεγάλη πονεμένη ιστορία. Άστα να πάνε. Καλό ξημέρωμα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...