Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Οι περιπτώσεις του Άρη

Έχοντας παρακολουθήσει τον Άρη από την αρχή της σεζόν, καθώς και αρκετές από τις υπόλοιπες ομάδες, αναρωτήθηκα ποια είναι τα υφιστάμενα περιθώρια βελτίωσης. Ποια προβλήματα έχουμε και πόσα εξ' αυτών μπορούμε να διορθώσουμε. Κατά την γνώμη μου ο Άρης θα μπορούσε πραγματικά να είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας σε δυο περιπτώσεις. Πάμε να τις δούμε.

Πρώτη περίπτωση. Αν συμμετείχαμε σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλες οι ομάδες παίζουν 4-4-2 ή κάποια παραλλαγή είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα βγαίναμε πρώτοι. Αυτό δείχνει ότι το πλάνο υπάρχει. Ότι έχει γίνει δουλειά. Ότι ο προπονητής μας δεν είναι μυρουδιάς και απατεώνας. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του πρώην Ουέφα δεν είναι τυχαία. Ευτυχώς που πέσαμε με την Ατλέτικο και τη Λεβερκούζεν. Βλέπετε αυτές οι δυο ομάδες παίζουν το ίδιο σύστημα με εμάς. Δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε απέναντί τους. Ειδικά αυτό το πράγμα στο Λεβερκούζεν ήταν απίστευτο. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι την καλύτερή μας εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα την έχουμε κάνει με αντίπαλο τον Ατρόμητο του Δώνη. Επειδή όμως οι ομάδες που παίζουν τέτοια συστήματα είναι λίγες, οφείλουμε να βρούμε λύσεις απέναντι σε αυτές που παίζουν με επιπλέον χαφ στη μεσαία γραμμή. Όπως οφείλουμε να βρούμε λύσεις απέναντι σε ομάδες που διατηρούν μικρό πλάτος, κλείνονται πίσω και παίζουν την κόντρα. Δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις απέναντι σε Γιαγκελόνια, Πανιώνιο, Σέρρες, Λάρισα και Ξάνθη. Απαιτείται δουλειά. Συνεχής δουλειά. Αρκεί αυτό;


Όχι βέβαια. Θες και παίχτες. Ειλικρινά έχω χάσει το μέτρημα στο πόσα γκολ έχουμε δεχτεί από το αριστερό άκρο της άμυνας. Και δεν αναφέρομαι μόνο για φέτος. Από πέρυσι κρατάει αυτή η κολόνια. Πέρυσι είχαμε τον Αράνο, φέτος έχουμε τον Μίτσελ. Φιλότιμος και φτηνός ο Βραζιλιάνος, αλλά δεν αρκεί. Τον είδα με την Καβάλα και για μια ακόμη φορά μάρκαρε το κενό. Μπορώ να αποκτήσω ένα αριστερό μπακ που δεν έχει αμνησία; Αμ, ο Κόκε; Δεν μπορώ να καταλάβω τον ρόλο του. Το ξέρει το τόπι, αλλά έχει χάσει αισθητά την όποια έκρηξη διέθετε. Βγαίνει έξω από την περιοχή για να πάρει μπάλα και κατόπιν τραβιέται  στον ασβέστη, χωρίς μάλιστα το εξτρέμ να αναπληρώνει το κενό του στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Το αποτέλεσμα είναι να μένει άδεια η περιοχή, ειδικά από την στιγμή που δεν ακολουθούν άλλοι παίχτες. Αλλά ακόμα κι όταν βρίσκεται στο κουτί και εντός πεδίου βολής δείχνει να αδυνατεί να τελειώσει την φάση. Είναι όμως ο μοναδικός που θεωρητικά μπορεί να φτιάξει παιχνίδι και να βγάλει μια κάθετη της προκοπής. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί με την περίπτωσή του. Για τον -παρμένζι- Κάλβο τι να πω; Δεν θα πω τίποτα παρά μόνο ότι θέλουμε αριστερό εξτρέμ. Μια βελτιωμένη έκδοση του Ρεγκέιρο μου κάθεται μια χαρά. Άντε να τον βρεις. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίζει ο Κουλουχέρης στον Άρη. Θυμάμαι την επικρατούσα λογική όταν ήμουν μικρός και έπαιζα μπάλα στις αλάνες. Οι θεωρητικά καλοί παίχτες έπαιζαν στην επίθεση και οι θεωρητικά άμπαλοι έπαιζαν άμυνα ή τέρμα. Κάτι τέτοιο μου θυμίζει ο Θύμιος. Θα μου πείτε, ποιος να παίξει, ρε Κάνθαρε, όταν υπάρχουν τραυματισμοί; Έλα ντε. Πάντως, να παίξει κάποιος παίχτης προϊόντος σκάουτινγκ χλωμιάζει. Να παίξει κάποιος παίχτης από την Β' Εθνική που είναι τίγκα με φτηνά και ακατέργαστα διαμάντια δεν υπάρχει περίπτωση. Να παίξει κάποιος παίχτης από το φυτώριο αποκλείεται. Έχουμε και τους μάνατζερ να θρέψουμε. Οπότε μένουμε με τον Κουλουχέρη και την ποδοσφαιρική του αντίληψη. Πάντως, δεν είναι μόνο θέμα παιχτών. Παίζουν κι άλλοι συνδυασμοί.

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στη δεύτερη περίπτωση. Αν ο Άρης αγωνιζόταν σε γήπεδα που δεν είχαν μεγάλες και μικρές περιοχές είμαι σίγουρος ότι στο πρωτάθλημα θα τερμάτιζε στην πρώτη θέση για τον απλό λόγο ότι έτσι θα εξαφανιζόντουσαν τα φίδια, οι σκορπιοί και οι κροκόδειλοι που φωλιάζουν στα οριοθετημένα με άσπρη γραμμή κουτάκια. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να νομίζει ο -αδικώ τον εαυτό μου- Κάλβο, ο -πίνω και μεθώ- Ναφτί, ο Κόκε, ο Χαβίτο, ο Πρίττας, ο Τόχα, ο Φατί και ο Μενδρινός. Μόνο ο Τσέζαρεκ, άντε κι ο Ρουίζ δείχνουν να αδιαφορούν για τα αγρίμια. Εκτός αν φοβούνται τόσο πολύ τους Κωστούλα, Μαουένε, Τζόρβα, Λεοζίνιο, Πετκάκη, Ουριμπάρι, Αργυρίου, Φουστέρ, Τσιρίλο, Ρόκα, Αμπουμπακαρί, Ταλ, Χργκόβιτς, Πατσατσόγλου (γκαντεμόπαιδο), Παρασκευαΐδη, Ζελέσι, Τζάγκι, Πιπίνη, Σαβίνι, Νάστο, Μπαρτολίνι, Κυριαζή, Μπαζίνσκι, Μπαλάφα, Λάτκα, Ρουμπάκη, Σπυρόπουλο, Μοντεστό και Λαγό. Τότε πάω πάσο και κάνω τουμπεκί. Και έστω ότι μέσα στην περιοχή επικρατούν κάθε λογής ''θηρία''. Τι κάνεις; Σουτάρεις. Έτσι μπαίνει το γκολ. Λοιπόν σας πληροφορώ ότι εμείς δεν σουτάρουμε. Πώς θα σπάσεις την αμυντική γραμμή του αντιπάλου αν δεν σουτάρεις; Αν δεν πατάς περιοχή; Αν δεν ανεβαίνουν τα κεντρικά χαφ; Αν δεν μειωθεί το κενό μεταξύ επίθεσης και λοιπών γραμμών; Πολύ απλά δεν θα την σπάσεις. Για αυτό στην Ελλάδα σκοράρουμε με το σταγονόμετρο.


Αυτό που δεν ξέρω είναι τι εντολές δίνει ο Κούπερ και τι κάνουν στις προπονήσεις. Πάντως δεν νομίζω να τους λέει: '' Δεν χρειάζεται να ανεβαίνετε στην επίθεση, διότι έχουμε τον Τσέζαρεκ που τρώει δέκα Πουγιόλ για πρωινό''. Όπως δεν πιστεύω να τους λέει: ''Όταν έχετε την μπάλα στα πόδια σας και είστε φάτσα με το τέρμα, μην σουτάρετε''. Αυτό που σίγουρα τους λέει είναι να κάνουν γιόμες από την άμυνα στο κορμί του Κόκε. Κι αυτό, διότι δεν υπάρχει κάποιος στα χαφ να πάρει την μπάλα από τα σέντερ μπακ, να την κουβαλήσει και να κάνει παιχνίδι. Δυστυχώς δεν έχουμε την οικονομική επιφάνεια και το πρεστίζ για να φέρουμε κάποια μπαλαδόφατσα που θα κόβει, θα οργανώνει, θα πασάρει, θα σουτάρει και θα καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα στον άξονα. Το αποτέλεσμα είναι να παίζουμε -χωρίς μεγάλη επιτυχία- από τις πτέρυγες και να γινόμαστε προβλέψιμοι. Ο Κούπερ αυτό το ξέρει. Ποια είναι η λύση; Σκάουτινγκ και προτεραιότητα στα φυτώρια και στις υποδομές. Τι άλλο ξέρει ο Κούπερ; Ότι οι παίχτες δεν διαθέτουν την τακτική παιδεία και την τεχνική επάρκεια για να αντιληφθούν και να εφαρμόσουν κάποιες βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες ικανότητες. Όχι ότι δεν θέλουν, απλά δεν μπορούν. Επόμενο είναι να ποντάρουμε στο δυνατό και ομοιογενές σύνολο και να μην στηριζόμαστε σε μεμονωμένους παίχτες, όπως ο Π.Α.Ο. με τον Σισέ και η Α.Ε.Κ. με τον Σκόκο. Ποια είναι η λύση; Υπομονή και αυτοπειθαρχία.

Όλα αυτά που έγραψα δεν σημαίνουν ότι είμαστε σαπάκια. Όχι βέβαια. Διαθέτουμε την καλύτερη φυσική κατάσταση του πρωταθλήματος, έχουμε έμπειρο και ικανό προπονητή, αποφασισμένη διοίκηση και φυσικά κόσμο. Επιπλέον, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο. Αυτό που απομένει είναι η πλήρης προσήλωση και αφοσίωση σε αυτό από τους πάντες. Έχουμε πειθαρχημένο και σχετικά δυναμικό σύνολο που έχει σφυρηλατηθεί στις επιταγές του 4-4-2 και των παραλλαγών του, και απομένει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθούμε περαιτέρω. Μπορεί η επιτυχία του πρώην Ουέφα να τόνισε τα ισχυρά μας σημεία, αλλά δεν σβήστηκαν αυτομάτως και οι όποιες αδυναμίες μας που για να ελαχιστοποιηθούν απαιτούνται ποιοτικές μεταγραφές με γνώμονα τις αναπηρίες την ομάδας και τον μακρόπνοο προγραμματισμό. Όμως, πώς να πετύχεις διάνα, όταν ψάχνουμε παίχτες με λίγα λεφτά που περιμένουμε να αποδώσουν τα μέγιστα; Μακάρι να είχαμε κάποια φράγκα παραπάνω. Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο Φερέρ. Όπως και να έχει, κάποιοι από τους τομείς που χρίζουν βελτίωση είναι οι αλληλοκαλύψεις, οι γρήγορες επιστροφές των ακραίων μπακ, οι στημένες φάσεις, συμπεριλαμβανομένων των πλάγιων άουτ, η κίνηση χωρίς την μπάλα, η ορθή διαχείριση αποτελεσμάτων, οι αντιδράσεις μας υπό καθεστώς πίεσης και οι προσαρμοστικοί μας μηχανισμοί σε ματς που απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση.

Πάντως, πρέπει για μια φορά στη ζωή μας να κρατήσουμε ένα προπονητή και να τον αφήσουμε να δουλέψει. Ας είναι ο Κούπερ αυτός που θα κάτσει για πολλά χρόνια στο πάγκο της ομάδας και κατόπιν κάνουμε ταμείο. Υπάρχει ακόμα πολύ ψωμί μπροστά μας και ο δρόμος προς την σταθερότητα και την καταξίωση μόνο εύκολος δεν είναι. Οφείλω όμως να υπενθυμίσω ότι ο Αργεντινός δεν είναι θαυματοποιός, παρά μόνο ένας κανονικός προπονητής με όλη τη σημασία της λέξης. Κλείνοντας, θα πω κάτι που έχω αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Θεός Άρης έχει σηκωθεί από το θρόνο του, έχει πάρει τα όπλα  του και ετοιμάζει την (αντ)επίθεσή του. Ας σταθούμε όλοι δίπλα του.

Υ.Γ. Ας θαυμάσουμε ένα υποτιμημένο κομμάτι από μια πραγματικά πολύ μεγάλη μπάντα.

Tonight I'll dream away and you can still be mine, but I'm dreaming a lie, dreaming a lie, makes me wanna die...'Coz girl, now i see the price of losing you, will be my hell to pay, my hell to pay, each and every day, hear what I say, I still love you...

23 σχόλια:

  1. Τον Κούπερ και τα μάτια σας. Ο προπονητής είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα κι εσείς τον έχετε.

    Για την υπόλοιπη ανάλυσή σου που πραγματικά τη βρήκα υπερεαλιστική, να πω ότι συμφωνώ στα περισσότερα και να σταθώ στην έλλειψη χρήματος που αποτελεί τη μεγάλη πληγή σχεδόν όλων των ελληνικών ομάδων, πλην γαύρου. Χωρίς τα φράγκα δεν πας πουθενά.

    Ο Άρης έχει την τύχη να διαθέτει ένα κόσμο που παραμένει συσπειρωμένος στην ομάδα, ένα γήπεδο πραγματικό διαμάντι, έναν προπονητή άρχοντα, μια σταθερή διοίκηση που έχει νοικοκυρέψει την ομάδα και κάποιους παίκτες αξιόλογους που αποτελούν τη βάση για να χτιστεί μια σωστή ομάδα.

    Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πια τριών ταχυτήτων. Αν εξαιρέσουμε τους δυο γνωστούς υδροκέφαλους της πρώτης ταχύτητας, ο Άρης μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη δεύτερη ταχύτητα και να κάνει πολλές ζημιές σ' εκείνους που απαρτίζουν την πρώτη.

    Υπομονή και στήριξη απ' όλους χρειάζεται...

    Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στις επάλξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλε.
    Πολύ καλό άρθρο. Το διάβασα αρκετές φορές.

    Για το 4-4-2 και το state of game του Άρη έχεις δίκιο (τουλάχιστον εγώ συμφωνώ).


    Περιμένω το παραδοσιακό come back του 2ου γύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανθαρε γεια χαρα.
    Οπως παντα αναλυτικος και ακριβολογος.
    Δε θα διαφονησω μαζι σου σε τιποτα πλην του Κοκε.
    Δεν ειμαι κανενα Κοκοσκυλο να τον υποστηριζω,αλλα γενικα η ομαδα ειναι διαφορετικη χωρις αυτον.
    Θες γιατι ετσι τον μαθαμε,ισως γιατι δινουμε ασυλια σαυτον παρολες τις ασχημες του εμφανισεις.Δεν ξερω.
    Εκεινο που ξερω ειναι οτι ειναι ο μοναδικος παιχτης που μπορει να κρατησει την μπαλα,να κερδισει ενα φαουλακι και να κανει μια καθετη μπαλια.Προχθες μετα τον τραυματισμο του,η κατοχη μπαλλας ηταν 90-10 υπερ της Καβαλας,ολοι οι παικτες μολις ερχοταν η μπαλλα τη στελναν στο γαμο του καραγκιοζη,η κρυβονταν για να μη την παρουν.Οι διακριθεντες στο παιχνιδι,παρολο που ηταν νικηφορο δεν μετριουνται ουτε στα δαχτυλα του ενος χεριου.
    Θελουμε παικτες ηγετες που θα παρουν την ομαδα στην πλατη τους οταν δεν μπορουν οι αλλοι.
    Καλως η κακως τετοιος παιχτης ειναι ο ΚΟΚΕ.
    θελουμε μεταγραφες χθες,αλλα παικτες που μπορουν να δωσουν το κατι παραπανω.
    Γιατι παλι με μεταγραφες τυπου πορτιγια τα ιδια θα βλεπουμε.
    Απο την αλλη αν δεν εχουν φραγκα για μεταγραφες δε με χαλαει να βλεπω τα πιτσιρικια να παιζουν.Τουλαχιστν εχουν παθος και τρεχουν.
    Sorry για την πολυλογια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο απλό ειναι το ποδόσφαιρο,γκολάκι σαν το προχτεσινό με την Καβάλα δεν ξαναειδαμε φετος,μια,δυο τρεις,τεσσερις γρήγορες πάσες,σουτ και γκολ!Μακραν ειναι το καλύτερο γκολ της χρονιάς,δειχνει τι θα πει ομαδικό παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αετόπουλο εμείς τον Κούπερ τον θέλουμε. Το θέμα είναι αν μας θέλει κι αυτός. Όσο για τα φράγκα, λέγεται ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα. Πράγματι έτσι είναι. Αλλά αν θες να έχεις μια συνέχεια, μια σταθερότητα, αν θες να διακριθείς και γιατί όχι να υπερβάλλεις θες λεφτά. Αυτά θα σου δώσουν την απαιτούμενη διάρκεια. Κι εμείς λεφτά δεν έχουμε.

    Χαράλαμπε κι εμείς περιμένουμε το come back. Το θέμα είναι ότι αυτές οι πρώτες αγωνιστικές θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Θέλω να πιστεύω ότι θα φορτσάρουμε γύρω στις αρχές Μαρτίου που το πρόγραμμα είναι θεωρητικά πιο ευνοϊκό. Μπορούμε να κάνουμε δυνατό φίνις.

    Φορη μη ζητάς συγνώμη. Πες ότι θέλεις για όσο θέλεις. Ουσιαστικά ο Κόκε είναι απαραίτητος, διότι δεν υπάρχει κάποιος στα κεντρικά χαφ να κάνει παιχνίδι. Συμφωνώ ότι μόλις τραυματίστηκε με την Καβάλα αποδιοργανωθήκαμε. Λογικό και αναμενόμενο είναι. Ποιος θα βγάλει την ομάδα μπροστά; O Πρίττας και ο Μενδρινός; Δεν ξέραμε τι να κάνουμε ην μπάλα και πως να τη σπρώξουμε μπροστά. Και περίμενε ο Ρουίς την μπάλα. Πως να φτάσει η μπάλα στο Ρουίζ; Ποιος να του την δώσει;

    Vad το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό στη θεωρία. Στην πράξη έρχονται τα δύσκολα. Το γκολ με την Καβάλα είναι όμορφο, διότι ήρθε με πολύ απλό τρόπο. Έγινε ακριβώς αυτό που έπρεπε να γίνει. Μου θύμισε ολίγον από το γκολ στο Ροζενμποργκ. Αν όμως πρέπει να περνάνε τρεις μήνες για να σκοράρουμε κατόπιν συνεργασίας, άστα να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΚΑΝΤΗΑΡ0Σ
    Ο Άρης δεν έχει συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα.
    ποιο πρωτάθλημα,τυπική διαδικασία είναι.Συγνώμη που το λέω αλλά το πρωτάθλημα είναι Ολυμπιακος - Παναθηναϊκός.ΑΡΗΣ,ΑΕΚ,ΠΑΟΚ παλευουν για τις τριτοτεταρτομπεμπτες και κάτι Καβάλες,Ατρόμιτοι και παλαιότερα Ξάνθες,Πανιώνιοι,Λάρισσες αλλά και τώρα Ολυμπαικοι Βόλου παλέυουν να μπουν στην δεκάδα ή να μην φύγουν.Στην ουρά του πρωταθλήματος,ίδιες ομάδες ανεβοκατεβαίνουν.Με μοναδικές εξερέσεις τον ΟΦΗ που έπεσε πρόπεσυ και βρίσκετε στο τέλος της Football League ή τον Ολυμπαικό Βόλου που ανέβηκε,όχι για να ξανακατεβει αλλά για να μίνει.Εργοτέλης:Σταθερή ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νά τος ο Μεγάλος Κανθαρ0ς.
    Πρώτα απο όλα χαίρομαι που ξάνα έγραψες για το ποδόσφαιρο.Πολύ καλή η ανάλυση έτσι πιστεύω εξηγείται και το απίθανο 0-4 της ΑΕΚ στο χαριλάου.

    Συμφωνώ με τον Ύπνο που λέει παραπάνω πως το πρωτάθλημα για τον Άρη ηταν τυπική διαδικασία αμα ο Άρης-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με το μικρό μπάτζετ(σε σχέση με΄τον Ολυμπιακό-Παναθηναικό) έκαναν την έκπληξη θα τους κόβαν κατευθείαν τα φτερά οι δαλούκες,κουκουλάκιδες και δεν έχει τλεειωμό η λίστα.

    Έτσι πιστεύω πως καλά έκαναν ΠΑΟΚ και Άρης και έδωσαν βάση στο πρωτάθλημα.Η δικιά μου ομάδα ακόμα να καταλάβει πως έτσι πως ειναι δεν γίνετε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. epeidi teleutaio kairo exw bare8ei na asxoloume me tin omada mou kirios....k ta apisteuta tragika k gemato erwtimatika xalia tis,isws 8a tan kalytero na sxoliasw mia alli omada pou exei plano elpida k prospa8ei me oti opla dia8etei na ginei kalyteri.Den einai 8ema mono xrimatwn,giati k na ta xeis prepei na yparxei swsti axiopoiisi gnwsi tou ti 8a pareis pou 8a ton baleis k gia poso 8a ton kratiseis!telika otan les exw ena plano enooume plano me paixtes stous opoious exseliseis i perneis onoma kanei kali xronia k meta geia sas???tote giati plano milame?exeis ena proponiti o opoios 8elw na pisteuw xerei polla kartaria mpalitsas empisteusou ton alla dapanise xrimata se fytoreia pou o Aris dia8etei k exselixe tous me gnwmona to couper...kamia elliniki omada de 8a xe problimata xrimatodotiseis k oikonomikwn an ola auta ta iperogka posa dapanizontousan se fitoreia k polla alla k oxi se barbata onomata!.telika eimaste toso ili8ioi k exoume blakepsei ap ta mme k de blepoume ti pragmatika exei anagki to elliniko podosfairo i apla bariomaste emeis oi idioi na to exselixsoume?...euxomai kali sinexeia sto Ari pou an k kanei megali prospatheia den einai arketi gia na kanei ti diafora se ena dieftharmeno elliniko prwtathlima!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κανθαρουλη... βλεπω επιασες δουλεια ξανα.. πολυ χαιρομαι..

    καλα δεν περιμενεες εμενα για να το ακουσεις.. αλλα εχεις το καλυτερο αθλητικο μπλογκ...

    βαριεμαι τα χυδαια..

    ευγε σου ...

    τωρα τα ψαρακια θα τα ταιζει εσυ οκ?... χαχαχαχαχαχα...

    καλη συνεχειαααααααααα.. και που ξερεις.. στρογγυλη θεα ειναι... μπορει κατι να κανει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Κάνθαρε. Ο Κουλουχέρης παίζει στον Αρη για τον ίδιο λόγο που γύρισε και ο Λαμπριάκος. Είναι δηλωμένος Αρειανός (όπως και ο Πρίττας). Αν αυτό είναι κριτήριο για να έχεις έναν παίκτη στο ρόστερ σου, τότε οκ. Φίλε θα το ξαναπώ, το ρόστερ του Άρη είναι αναιμικό. Οι περισσότεροι παίκτες του, ούτε στο Λεβαδειακό δεν θα έπαιζαν. Με αυτά τα λόγια δεν θέλω να κοροιδέψω τους παίκτες αλλά αυούς που τους επέλεξαν.
    Εντελώς φιλικά, νομίζω οτι ο Άρης δεν μπορεί να βελτιωθεί. Μόνο εάν φέρει ένα αρ.χαφ και έναν στη θέση του Τόχα μπορεί να γίνει κάτι. Το υπάρχον έμψυχο δυναμικό δεν μπορεί και δεν ξέρει να βγάζει την ομάδα στην επίθεση.
    Α, και δύο ενστάσεις.
    1)Το οτι ο Άρης έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση στο πρωτάθλημα, από που προκύπτει;; Έχεις δει τα εργομετρικά όλων των ομάδων; Αυτό κανείς δεν μπορεί να το υποστηρίξει για καμία ομάδα.
    2) Λες οτι ο Κούπερ γνωρίζει πως οι παίκτες του δεν διαθέτουν την τακτική παιδεία και την τεχνική επάρκεια για να αντιληφθούν και να εφαρμόσουν κάποιες βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Τότε γιατί τους διάλεξε και τους έφερε στην ομάδα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ύπνε, τυπική ξετυπική διαδικασία και ανεξαρτήτως πόσων ταχυτήτων είναι το πρωτάθλημα, το σίγουρο είναι ότι η ομάδα έχει επιθετικό πρόβλημα και πρέπει να το διορθώσει μέσω προπονήσεων και μεταγραφών.

    Καλά η τεσσάρα που μας ρίξατε δεν υπάρχει. Τελείως πλασματικό σκορ. Η ΑΕΚ πέρα από τα αγωνιστικά έχει και εξωαγωνιστικά προβλήματα. Όπως καταλαβαίνεις δεν έφταιγε για τα πάντα ο Ντούσαν. Μάλλον τον τρέλαναν τον άνθρωπο. Σειρά του Χιμένεθ να τρελαθεί.

    Ανώνυμε η λέξη πλάνο είναι διαφορετική για κάθε ομάδα. Υποδηλώνει διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες. Όπως και να έχει οι ομάδες που δείχνουν να ακολουθούν κάποιο σχέδιο αυτή τη στιγμή είναι λίγες, αν όχι ελάχιχτες. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε Ολυμπιακός, Άρης και Εργοτέλης έχουν κάποιο σχέδιο. Ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ και η Καβάλα μάλλον προχωρούν όπως πνέει ο άνεμος.
    Και τα φυτώρια που αναφέρεις θέμα προτεραιοτήτων είναι που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών. Ευτυχώς έχουμε τις φυλλάδες και μας λένε τι είναι σωστό και τι λάθος.

    Σιμόν δεν γνωρίζω αν έχω το καλύτερο αθλητικό blog. Υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα αθλητικά blogs που κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά, ενδεχομένως κλάσεις ανώτερη από τη δική μου. Όσο για τα ψαράκια, αφού επέζησαν μέχρι τώρα υποθέτω ότι θα συνεχίσουν την ύπαρξή τους. Μακάρι η στρογγυλή Θεά να κάνει κάτι. Μακάρι.

    Καλύτερε κι εγώ Αρειανός είμαι και ψιλοξέρω μπάλα. Να πάω να παίξω στον Άρη; Με τις πέτρες θα με πάρουν. Καλά το ρόστερ δεν είναι και τόσο αναιμικό. Ουσιαστικά θέλουμε τρεις ποιοτικές ενέσεις: αριστερό μπακ, αριστερό εξτρέμ και πολυδιάστατο αμυντικό χαφ. Τότε θα δούμε αν και πόσο μπορούμε να βελτιωθούμε, ειδικά στην ανάπτυξη και στον επιθετικό τομέα. Όσο για την φυσικη κατάσταση δεν έχω δει τα εργομετρικά. Έχω κάνει κάτι πιο απλό: βλέπω τις ομάδες στο χόρτο να αγωνίζονται. Αναφορικά με τον Κούπερ και τις επιλογές παιχτών δεν τους διάλεξε ή ''διάλεξε'' ο Κούπερ. Αρκετοί υπήρχαν στο ρόστερ προ Κούπερ. Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν, ας το ξαναπώ: ο Κούπερ δεν διαλέγει συγκεκριμένους παίχτες πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Απλά λέει τι παίχτες θέλει, σε ποια θέση και με τι χαρακτηριστικά και βγαίνει ο Κόντης με τους συνεργάτες του να τους βρει. Ο Κούπερ απλά εγκρίνει με κριτήριο φυσικά και τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.

    Γλυκιά Αλήθεια η Αρειανάρα δεν είναι ποτέ αρκετή. Κι άλλα δεν ήταν/είναι ποτέ αρκετά, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ πια να τα χαρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
    Με πολλές επιτυχίες στην ΟΜΑΔΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε συ Κάνθαρε τι έγινε; Τώρα το πήρα χαμπάρι! Ξανάπαίρνει φωτιά το μπλογκ; Αντε ΜΠΡΑΒΟ γιατί μας είχες λείψει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα φίλε Κάνθαρε. Πριν αρχίσω να σχολιάζω για το αναλυτικότατο άρθρο σου θέλω να σε ρωτήσω αν παίζεις Football Manager :-). Ας περάσουμε τώρα στο άρθρο σου. Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης κατά την δική μου άποψη εδώ και 2-3 χρόνια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι γρήγορη ομάδα με παίχτες τεχνίτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Διαθέτει και τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα. Παίχτες σαν τον Κόκε σπανίζουν. Το ξέρω ότι είναι χαζογκόλης αλλά το τόπι το κατέχει μια χαρά. Με μια ενέργεια δική του μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι. Είναι σαν τον Σκόκο στην Α.Ε.Κ. Τώρα στο αριστερό μπάκ που αναφέρεσαι δυστυχώς είναι θέση που σπάνια βρίσκεις παίχτη όπως τον θέλεις. Βλέπεις τα σύγχρονα μπάκ πρέπει να παίζουν όλη την πλευρά βοηθώντας και στο επιθετικό κομμάτι. Τέτοια μπάκ στην Ελλάδα δυστυχώς σπανίζουν. Ο τελευταίος που θυμάμαι ήταν ο Κασάπης. Το καλό με τον Άρη είναι ότι έχει το γήπεδό του, υγιείς οπαδούς που στα δύσκολα στηρίζουν την ομάδα και έναν πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω πως με 2-3 προσθήκες όλοι θα τρίβουμε τα μάτια μας. Δεν είναι τυχαία η πορεία του στο Europa League.

    Υ.Γ. Εγώ είμαι ένας πονεμένος Αεκτζής. Πιστεύω να μην αρχίσετε τα χουνέρια ε; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου ρε Δήμητρα Αρειανάρα.

    Την καλησπέρα μου στον συμπολεμιστή και γίγαντα Παβού. Είχα δηλώσει ότι το πρώτο άρθρο της χρονιάς θα αναφέρεται στην Αρειανάρα. Τώρα για τη φωτιά που λες δεν ξέρω κάτι σχετικό.

    Acheloidahellenic εκ μέρους του Θεού Άρη σε ευχαριστούμε.

    Γεια σου Σάββα ΑΕΚτσή. Η πρώτη φορά που έπαιξα manager ήταν το 1996. Τώρα το έχω κόψει εδώ και 4-5 χρόνια περίπου. Με πιάνει μόνο νόστος για το παιχνίδι όταν έχει μουντιάλ ή euro, οπότε συνήθως το ξαναπιάνω για κανά μήνα.
    Όσο για τα άλλα, δεν παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαστε μια σφιχτή ομάδα που ουσιαστικά τώρα φτιάχνεται.
    Για τον Κόκε τι να πω; Έχω προβληματιστεί. Έχει αλλάξει αρκετά ως παίχτης. Ξέρει μπάλα όμως.
    Σωστά λες ότι τα καλα ακραία μπακ σπανίζουν. Εδώ όμως μιλάμε για ένα παίχτη που δεν γυρνάει στο άκρο να μαρκάρει. Πολλές φορές μάλιστα έρχεται ο Χαβίτο από την άλλη πλευρά (!) για τον καλύψει. Πολύ καλό μπακ ο Κασάπης.
    Μακάρι να θέλαμε 2-3 προσθήκες. Θέλουμε τουλάχιστον 3 ποιοτικές και ενδεκαδάτες ενέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να 'σαι καλά βρε Κώστα, μπαίνω πότε πότε στην ιστοσελίδα σου κι απ' την αγάπη που τρέφεις για την ομάδα (κάτι που είναι εμφανές) με γυρίζεις πίσω σε πιο νεανικά χρόνια, τότε που ήμουνα φανατικός Αρειανός! Φανατικός όχι με την έννοια της βίας αλλά με την έννοια της υπερβολικής αγάπης για την ομάδα. Εκείνη την εποχή φίλε μου ήξερα απ' το πώς έκανε τη χωρίστρα του ο Κούης, μέχρι το πώς έδενε τα παπούτσια του ο τεράστιος Φοιρός! Άσε που ήξερα απ' έξω πότε είχε τα γενέθλιά του καθένας παίχτης απ' το ρόστερ. Μιλάμε, τη λάτρευα την ομάδα!

    Τώρα βέβαια δε συμβαίνει αυτό γιατί έχουν αλλάξει οι εποχές προς το χειρότερο κι εγώ που έχω ζήσει τα καλύτερα με τίποτα δε θέλω να συμβιβαστώ (ή ακόμα και να ταπεινωθώ) με τα χειρότερα!... Επειδή όμως υπάρχει πολύ ποδόσφαιρο στη ζωή μας (πάντα θα υπάρχει όντας ο βασιλιάς των σπορ), όταν πιέζομαι να πω ποια ομάδα - έστω και λίγο - υποστηρίζω, τότε κι εγώ αναγκάζομαι και λέω Ατρόμητος, επειδή μένω Περιστέρι (φέτος, δυστυχώς, κάνει προσπάθεια για να σωθεί)...

    Έστω, να μη σε κουράζω άλλο, το θέμα είναι ότι σε διαβάζω, γιατί όπως σου προανέφερα κάνω αυτή την αναδρομή στο παρελθόν. Άρα, ένα μέρος των ανάμνησεών μου συντηρείται μέσω της ιστοσελίδας σου. Κι όποτε νομίζω πως έχω τις γνώσεις, θα τοποθετούμαι κι επί της ουσίας...

    Καλό σου βράδυ φίλε μου... Και να 'σαι πάντα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με προκαλείς πραγματικά να συζητώ για αθλητικά σαν Αστροφεγγιά και όσοι με ξέρουν δύσκολα απαρνιέμαι τις προκλήσεις! χαχαχαχαχαχα

    Κερδίζετε λοιπόν, τον βάζελο για να σας παραδεχθώ? Lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Diatton.
    Πρώτον δεν με κουράζεις καθόλου. Εγώ κουράζω εσάς.
    Δεύτερον χαίρομαι που σε γυρνάω σε όμορφες εποχές. Που ένα μέρος των αναμνήσεών σου συντηρείται μέσω εμού.
    Τρίτον γιατί αγόρι μου να λες ότι είσαι Ατρόμητος; Εμείς είμαστε περήφανοι. Για αυτό επιλεχθήκαμε από τον Θεό Άρη. Το ότι δεν παρακολουθείς πλέον την ομάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνιόμαστε το παρελθόν.
    Τέταρτον είσαι ευπρόσδεκτος να κάνεις ότι σχόλιο θες, όποτε θες.

    Γεια σου ρε Ηλία μέταλλο.

    Astrofegia εννοείται ότι σε προκαλώ. Μακάρι να κερδίσουμε σήμερα, αλλά είναι πραγματικά δύσκολο. Όχι επειδή ο ΠΑΟ ψιλοσέρνεται, απλά θα πρέπει να μάθουμε, εκτός από άμυνα, να παίζουμε κι επίθεση. Δεν αποκλείω τίποτα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aπο ποδοσφαιρικά δε σκαμπάζω και πολλά,αλλά υποστηρίζω τον Άρη, λόγω του καλού μου!
    Είσαι απίστευτος!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να σαι καλά. Εύχομαι καλό απόγευμα. Και μην ξεχνάς: γίνε Άρης να γουστάρεις. Δεν έχει βγει τυχαία το σύνθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...