Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γιώργος, ο Αζόρ και η Σίρλεϋ

Χθες πήγα γήπεδο. Ένας φίλος είχε μια πρόσκληση για το ματς του Παναθηναϊκού με την Βέροια. Κι ακόμα και τώρα, πολλές ώρες μετά το σφύριγμα της λήξης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, εν τέλει, πήγα. Νταξ, μας αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό το πράγμα δεν ήταν ποδόσφαιρο. Ονομάστε το Γιώργο, Αζόρ, Σίρλεϋ, αλλά όχι ποδόσφαιρο. Κι αυτό ισχύει και για τις δυο ομάδες. Αφήστε που στο γήπεδο είσαι περικυκλωμένος από τη μαλακία. Δεν γλιτώνεις από πουθενά. Είσαι καταδικασμένος να ακούς τον κάθε wanna be προπονητή να πετάει την εύστοχη αστοχία του. Να γίνεται η φάση πενήντα και εξήντα μέτρα μακριά σου και να φωνάζει ο άλλος, πάντοτε με πάθος και σάλια να εκτοξεύονται από το στόμα του, χέρι, κόρνερ, φάουλ, πέναλτι, οφσάιντ και δεν συμμαζεύεται. Για να μην αναφέρω τα μπουκάλια που εκτοξευόντουσαν σε σφυρίγματα που δεν άρεσαν στους οπαδούς. Φαίνεται ότι όποιος ρίχνει το μπουκάλι πιο μακριά, κερδίζει εισιτήριο για τον επόμενο αγώνα. Αν πετύχεις και κάποιον, κι όχι απαραίτητα αντίπαλο, παίρνεις εισιτήριο διαρκείας. Κι αν απλά προσπαθήσεις, αλλά δεν έχεις τα φόντα να πετάξεις μακριά ή εύστοχα το μπουκάλι, λαμβάνεις απλά μια φωτογραφία του Αλαφούζου (φώτο) με πράσινο καπελάκι σε διαστάσεις 10x15 και ένα πινέλο για το χειμερινό φρεσκάρισμα της βαφής στους τοίχους της Λεωφόρου. Και εκτονώνεσαι, δηλαδή, και παίρνεις και δώρα. Και στον επόμενο αγώνα ξαναπροσπαθείς για καλύτερα αποτελέσματα. Λες και υπάρχει περίπτωση να διακοπεί το ματς. Μόνο στο Χαριλάου γίνεται αυτό. Πουθενά αλλού. Όμως, αν ο ψυχισμός σου αποζητάει απεγνωσμένα την εκτόνωση, γιατί να πας στο γήπεδο; Πάρε μπουκάλια, κάρφωσε στον τοίχο του σπιτιού σου μια αφίσα του Μαρινάκη και πέτα τα με δύναμη μέχρι να πάθεις τενοντίτιδα. Τέλος πάντων. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ο λόγος που πήγα στο γήπεδο ήταν μάλλον η πρόσκληση. Αν έπρεπε να πληρώσω λεφτά για να δω αυτό το πράγμα, θα έπρεπε να γίνω εθελοντής ασθενής στο τρελοκομείο.


Να πω και δυο λόγια για τον αγώνα. Το μόνο που έδειξε ο Παναθηναϊκός ήταν διάθεση. Τίποτα άλλο. Φαίνεται ότι ο Αναστασίου προσπαθεί να περάσει μια ολλανδική φιλοσοφία στην ομάδα, αλλά αυτό δεν γίνεται όταν έχεις ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να κάνουν κοντρόλ, να αλληλοκαλύψουν ή να πράξουν το αυτονόητο. Αρχικά, λοιπόν, φάνηκε διάθεση. Για μαρκάρισμα, για πρέσινγκ, για κάθετο ποδόσφαιρο, για παιχνίδι με την μπάλα κάτω. Τολμώ να πω και για πρωτοβουλία. Τι έδειξε πραγματικά στο χόρτο; Μια ανυπόμονη ομάδα που είχε ανούσια και άκαρπη κατοχή, που έπαιζε οριζόντιο ποδόσφαιρο, έκανε εύκολα το λάθος, τακτικά και τεχνικά, και δεν μπορούσε να υποτάξει την πίεση. Και έχεις τον Μπαϊράμι, ο οποίος μάλλον ήταν σε άλλο γήπεδο, να δηλώνει ότι το σκορ θα έπρεπε να είναι 3-0 από το ημίχρονο. Μα, αγαπητέ Μπαϊράμι, για να σκοράρεις τρεις φορές σε ένα ημίχρονο πρέπει να δημιουργήσεις φάσεις ή, έστω, να πατήσεις περιοχή. Λέτε να έχουν δίκιο οι περίφημοι κύκλοι της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, που μπορεί να είναι και τετράγωνα ή τρίγωνα, οι οποίοι κάνουν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος; Αν έχεις εμμονή με τα tweets, πολύ πιθανό. Όπως εμμονή έχουν οι δημοσιογράφοι με την σαχλαμάρα, την υπερβολή και το ψέμα. Να διαβάζεις άρθρα που αναφέρονται στο ματς και να σκέφτεσαι σαν κυανοπώγωνας μήπως έκατσες και παρακολούθησες λάθος αγώνα. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη έκθεση για αυτό το θέμα με αντιπροσωπευτικά παραδείγματα που θα ξεβράκωναν δημοσιογράφους και δημοσιογράφους, αλλά και μόνο στη σκέψη βαριέμαι αφόρητα. Θέλω να πιστεύω ότι το blog έχει προσελκύσει κοινό υψηλού επιπέδου που καταλαβαίνει πλήρως τι εννοώ.

Τέλος, θα ήταν άκομψο να μην αναφέρω κάτι για την Βέροια. Σεβάστηκε πολύ τον Παναθηναϊκό κι αυτό φαίνεται από την μηδαμινή διάθεση να παίξει την κόντρα. Η ομάδα άνοιξε κάπως το παιχνίδι της, σε πλάτος και τέμπο, μόλις δέχτηκε το γκολ και μόνο τότε: μετά την ισοφάριση κλείστηκε εκ νέου, και οικειοθελώς, στο τερέν της. Ο Γαϊτάνος επέλεξε να δώσει μεγάλο βάθος στην άμυνά του, ιδίως στην αμυντική γραμμή, έδωσε εντολή να γίνεται φάουλ όσες φορές η άμυνα ήταν ανοργάνωτη και προφανώς ενθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές τους να μετατρέπουν την μπάλα σε εναέρια ρουκέτα κάθε φορά που ένοιωθαν την παραμικρή όχληση. Επίσης, ήξερε ότι ο αντίπαλος δεν έχει παίχτες που μπορούν να κάνουν μια μπούκα ή μια προσωπική ενέργεια, με αποτέλεσμα το αμυντικό πλάνο να εκτελείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς δεν χρειάστηκαν σπουδαίες αλληλοκαλύψεις ή προσωπικά μαρκαρίσματα. Το σχέδιο, εν πολλοίς, στέφθηκε με επιτυχία: η ομάδα έθεσε έναν στόχο και τον ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Βέροιας, η Βέροια δεν έδειχνε ιδιαίτερη διάθεση να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από το Χ, αν και κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε, κι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Κι όπως λένε οι κακές γλώσσες, η ομάδα του Γαϊτάνου δεν γλίτωσε την γκέλα και σκόνταψε βαθμολογικά. Ή, αν προτιμάτε, όπως λένε τα δημοσιογραφικά κλισέ, ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισοπαλία από την Βέροια. Έχουν κι αυτά την πλάκα τους.

Τι εισέπραξα από το συγκεκριμένο ματς; Πρώτον, η Λεωφόρος, ενώ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις δεδομένες ανεπάρκειες του Παναθηναϊκού, συνιστά μια ποδοσφαιρική έδρα που δίνει στους παίχτες της ομάδας διάθεση και κίνητρο. Ίσως επειδή ο Φορέας βρίσκεται πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Δεύτερον, το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας, όπως έχουμε πει πολλάκις, είναι οπαδικό: η ομάδα έχει ανάγκη τους γνήσιους Παναθηναϊκούς. Τρίτον, η Βέροια απέδειξε ότι σε έναν μαραθώνιο, δηλαδή σε ένα πρωτάθλημα πολλών αγωνιστικών, το να παίζεις εκτός έδρας για να κρατήσεις το μηδέν έχει μια λογική και ένα ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας. Να είστε σίγουροι ότι θα τσιμπήσει κι άλλους βαθμούς. Γιατί; Διότι η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πέσει κατακόρυφα σε παν επίπεδο.

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση στο κουίζ της προηγούμενης αγωνιστικής είναι ο Ματ Μπούλαρντ. Το βρήκε η Αριστέα, ο Κωνσταντίνος κι ο Υπουργός. Εύγε, νέοι μου!

Υ.Γ.2 Ο Φετφατζίδης είναι πολύ τυχερός ποδοσφαιριστής. Κι αυτό διότι κάθεται στον πάγκο. Με τους προπονητές του Ολυμπιακού να μην τον προτιμούν και να μην τον εμπιστεύονται. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. Τυχαίο, πάντως, δεν είναι. Σε καμία περίπτωση. Αν κάποιος, λοιπόν, του έδινε φανέλα βασικού, λυπάμαι που το λέω έτσι ωμά, αλλά ο παίχτης θα ξεφτιλιζόταν. Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο έχει στηθεί ένας μηχανισμός προπαγάνδας που του έχει κολλήσει τη στάμπα του πολύ ταλαντούχου και αδικημένου παίχτη, με αποτέλεσμα οι οπαδοί της ομάδας, αλλά και πολύ ποδοσφαιρόφιλοι, να νομίζουν ότι έχουν στην ομάδα τους έναν κλώνο του Χατζηπαναγή (!) που κοστίζει έξι (!), οχτώ (!) και δέκα (!) εκατομμύρια (ευρώ). Καταραμένη άγνοια! Άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει ότι φτάσαμε στην τωρινή κρίση, επειδή δεν έχουμε σωστή κρίση. Και σκάει, όπως λέγεται, η πρόταση της Τζένοα. Μια ιταλική ομάδα, δηλαδή, που αγωνίζεται σε ένα πολύ σκληρό, απαιτητικό και ιδιαίτερο πρωτάθλημα. Μια λίγκα για κάπως hard core ποδοσφαιριστές. Δεν επιβιώνει οποιος κι όποιος. Σκεφτείτε, επομένως, τον Φετφατζίδη να αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η χαρά του αντίπαλου μπακ θα είναι. Η περαιτέρω καταστροφή του θα είναι βέβαιη. Τέλος πάντων. Άρα, αν είσαι η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός τι κάνεις; Τον πουλάς ή τον κρατάς; Αν τον πουλήσεις, παίρνεις 4 μύρια (!) από έναν παίχτη που στην πραγματικότητα δεν αξίζει ούτε μισό. Ο παίχτης, βέβαια, δεν θα αντέξει ούτε έξι μήνες στην Ιταλία, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο. Το πιο πιθανό, εξάλλου, αν πάει στην Ιταλία, είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα, μάλλλον σε μια μικρομεσαία ομάδα, όπου λογικά ο μηχανισμός προπαγάνδας θα βρίσκεται ακόμα σε εγρήγορση. Αν τον κρατήσεις, ενθαρρύνοντας παράλληλα μια νέα προσφορά για τον παίχτη, θα προβείς σε μια κίνηση προς τέρψιν των οπαδών και θα κερδίσεις πόντους στην εκτίμηση του κόσμου, καθώς, όπως είπαμε, οι περισσότεροι τον θεωρουν μεγάλο ταλέντο, έστω και σε ηλικία 23 χρονών. Αλλά αυτά δεν (πρέπει να) προβληματίζουν μια ανώνυμη εταιρία. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να μετατραπούν σε feeder club για την Ευρώπη, χωρίς να τους νοιάζει τίποτε άλλο. Να δημιουργούν, να εκπαιδεύουν και να ωριμάζουν νέους ποδοσφαιριστές, ώστε να τους πουλούν σε όσον τον δυνατόν ικανοποιητικές τιμές (π.χ. Άντερλεχτ), ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιστρατευτούν μάνατζερ για να δώσουν υπεραξία στους παίχτες. Έστω κι αν οι πωλήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε ομάδες που μάλλον δεν έχουν ιδέα από scouting. Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Συγχρόνως, οι ελληνικές ομάδες πρέπει να ποντάρουν σε ξένους παίχτες με υψηλή μεταπωλητική αξία (π.χ. Πόρτο). Για να συμβούν, όμως, αυτά τα πράγματα πρέπει να υπάρχει πλάνο, εταιρικό και αγωνιστικό. Οργάνωση. Πολιτική. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν τίποτα από αυτά. Κι αν κάτι γίνει σωστά μάλλον συμβαίνει κατά τύχη. Και αποθεώνεται κι από πάνω. Αυτά.

Υ.Γ.3 Ο Χατζηνικολάου, ο προπονητής του Άρη, δήλωσε: «Αυτοί που αγαπούν πραγματικά τον Αρη, έχουν υπομονή». Ωραία ατάκα. Μόνο που τέτοιες δηλώσεις πυροδοτούν τον ψυχισμό των οπαδών και τον οδηγούν σε χειρότερη γκρίνια. Πιο άκομψη. Διότι το να μιλάς στους Αρειανούς για υπομονή, ειδικά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, είναι σαν να λες ότι η σοκολατίνα δεν έχει σοκολάτα. Τέλος πάντων. Πάντως, αν θέλουμε να πιάσουμε το πλήρες νόημα, ας αφαιρέσουμε ''τον Άρη'' από τη φράση του Χατζηνικολάου: «Αυτοί που αγαπούν πραγματικά, έχουν υπομονή». Τώρα, μάλιστα.

Υ.Γ.4 Υπάρχει περίπτωση να πάω αύριο στο Περιστέρι για να παρακολουθήσω τον Άρη. Τελικά δεν μαθαίνω με τίποτα.

28 σχόλια:

  1. Καλησπερουδια και καλο μηνα!Περασες καλα αγαπητο τζιτζικι;Μπαρδον αλλα δε κερδιζουμε τιποτα που το βρηκαμε;Το καραφλο κοντο αγορι τι το θελες;Μολις τον βλεπω μου συστρεφονται τα εντοσθια... Οι αρειανοι εχουν Ιωβεια υπομονη.43 Χρονια ατιτλοι,εχουμε ψηθει εμεις... Αριστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, ο τίτλος τα σπάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Κάνθαρε, το γήπεδο όντως είναι το στέκι της μαλακίας και της αλητείας. Θα πω μόνο 2 πράγματα για τον Παναθηναϊκό. ΟΚ, παίζει με παιδάκια και μάλιστα χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί σωστά στο ποδόσφαιρο, οπότε θα ήμουν άδικος αν έλεγα τον Μαρινάκη και τον Χουχούμη άμπαλους και παλτά. Όμως, όταν σαν Παναθηναϊκός θες να κάνεις ομάδα αξιώσεων με πιτσιρικάδες, πρέπει να έχεις και προπονητή που να ξέρει να φτιάχνει με δουλειά τους πιτσιρικάδες σε κανονικούς παίκτες. Δεν βάζεις τον πρωτάρη Αναστασίου, έστω κι αν είναι μπολιασμένος με την ολλανδική ποδοσφαιρική νοοτροπία. Κατά τα άλλα, επιμένω ότι ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για την σωτηρία του.

    Το θέμα με τον Φετφατζίδη το βλέπω κάπως αλλιώς. Ομολογώ ότι όταν τον πρωτοείδα να κάνει τα κόλπα και τις ντρίμπλες πριν 2-3 χρόνια εντυπωσιάστηκα όπως όλοι, όμως από οργανωμένο ποδόσφαιρο πράγματι δεν ξέρει. Και όχι μόνο. Σουτ δεν έχει, δύναμη δεν έχει, τρεξίματα επίσης δεν έχει. Το μόνο που έχει είναι οι ντρίμπλες, η έκρηξη και οι όποιες πάσες, χωρίς να μιλάω για κάθετες πάσες τύπου Τσάβι. Πιστεύω ότι ο Φετφατζίδης είναι θύμα των κολπακίων του, επειδή ο κόσμος καύλωσε που η Θρυλάρα έχει τον Έλληνα Μέσσι, τρομάρα τους. Όταν είχε παίξει λιγάκι επί Ζίκο πιο παλιά δεν ήταν έτσι, απλά έτρεχε και έκανε ό,τι και οι υπόλοιποι. Δηλαδή σαχλαμάρες. Τώρα είναι αλλιώς. Ο Φετφατζίδης έχει κόψει τις ντρίμπλες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Καλά, εδώ δεν στέριωσε ο Νίνης στην Serie A, θα άντεχε ο Φετφατζίδης? Πιστεύω ότι η πρόταση της Genoa είναι εφεύρεση της κόκκινης προπαγάνδας, στο στυλ ότι "η ομάδα έχει τέτοιους παικταράδες που μας τους ζητάνε όλοι, ενώ οι αντίπαλοί μας ψωνίζουν από τα αζήτητα". Εντάξει, τί να πω, αν η πρόταση είναι αληθινή και όχι μουσαντένια, παίρνεις αμέσως τα εκατομμύρια και στέλνεις τον Φετφατζίδη στην Γένοβα τυλιγμένο σε μια κόλλα χαρτί με το πρώτο αεροπλάνο, πρωτού οι άλλοι αλλάξουν γνώμη.

    Πράγματι θα έπρεπε οι ελληνικές ομάδες να ακολουθήσουν το σχέδιο μιας Porto ή ενός Ajax. Να αφιερωθούν δηλαδή στην παραγωγή και ανάδειξη παικτών. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι τέτοια πράγματα είναι ουτοπικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει υπομονή, ποδοσφαιρική παιδεία και κατάλληλοι προπονητές. Κανείς δεν θα ανεχόταν π.χ. τον Ολυμπιακό από "Θρύλο των γηπέδων" να καταντήσει σε πωλητή πακτών. "Να γίνουν οι θρυλικές ομαδάρες μας τα τσικό των Ευρωπαίων? Ποτέ!" ;Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου, Αριστέα! Ναι, καλά πέρασα. Θα μπορούσα και καλύτερα βέβαια, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Τι θα ήθελες να κερδίσεις; Τι το ήθελα το καραφλό, κοντό αγόρι; Ένα, ντε! Ο λαός του Άρη (κλισέ) έχει δείξει, συγκριτικά με τους οπαδούς των άλλων ομάδων, ότι έχει μεγάλη υπομονή. Αλλά χρειάζεται συνέπεια σε αυτό το πράγμα. Και πρέπει να διαπιστώσουμε με ποιον τρόπο αγαπάμε τον Άρη. Το σίγουρο είναι ότι όταν η ομάδα έχει ανάγκη την στήριξη, αυτή έρχεται, ακόμα κι αν η ομάδα δεν στηρίζει τους οπαδούς/φιλάθλους.

    Ανώνυμε, πάντα μου άρεσε να βάζω πιασάρικους τίτλους. Όχι για να προσελκύσω κλικς. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που το σκέφτομαι. Απλά γουστάρω να βάζω περίεργους τίτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρη, κάθε φορά που πάω γήπεδο η μαλακία που ακούω δεν περιγράφεται. Ακόμα και στην Εθνική ομάδα, αν και λιγότερο.

    Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είδους προπονητής είναι ο Αναστασίου. Φαίνεται να είναι θιασώτης της ολλανδικής σχολής. Και επειδή ο Αναστασίου, πριν πάει στον Παναθηναϊκό, ήταν να έρθει στον Άρη, σχεδόν είχε κλείσει, έχω να δηλώσω ευτυχώς που δεν ήρθε. Θα είχαμε πέσει και δεν θα το ξέραμε. Τώρα έχουμε μια ελπίδα. Όχι επειδή είναι κακός ήπροπονητής. Αλλά για να εφαρμόσεις τέτοιο στυλ ποδοσφαίρου θες και τους κατάλληλους παίχτες. Το μοναδικό ελαφρυντικό που έχει είναι ότι αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότατης ταχύτητας με αντιπάλους της πλάκας. Πάντως, αυτό που δεν μου αρέσει στον Αναστασίου είναι ότι αναφέρεται πολύ εύκολα, και μάλλον άκομψα, σε ποδοσφαιριστές τους. Τους δίνει στεγνά.

    Ο Φετφατζίδης ποτέ δεν με εντυπωσίασε. Από την εποχή του Ζίκο μέχρι τώρα ούτε μία φορά δεν είπα ''πω, πω, τι παιχταράς/ταλέντο είναι αυτός''. Και απορώ με την πλειοψηφία του κόσμου που τον θεωρεί κάτι ιδιαίτερο. Για να μην αναφέρω ορισμένους δημοσιογράφους. Κατά τη γνώμη μου έχει στηθεί γύρω του ένα επικοινωνιακός μηχανισμός που τον παρουσιάζει ταλαντούχο, αδικημένο, άτυχο και τα λοιπά. Όλα αυτά, όμως, κάνουν κακό μόνο στον Φετφατζίδη και μάλλον δεν έχουν το παραμικρό όφελος. Δεν ξέρω αν η πρόταση της Τζένοα είναι αυθεντική/υπαρκτή, αλλά αυτό το ταλέντο, το οποίο έφτασε 23 χρονών, δεν μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο. Απλά πράγματα.

    Χάρη, δεν υπάρχει άλλη λύση. Οι μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος πρέπει να παράγουν παίχτες για τις μεγάλες, και οι μεγάλες να παράγουν, βελτιώνουν, ωριμάζουν παίχτες για τις ευρωπαϊκές. Εδώ, όμως, δεν ξέρουμε τι σημαίνει το σκάουτινγκ και προώθηση/αξιοποίηση παιχτών. Καμιά μέριμνα, κανένα πλάνο.

    Και ξέρεις ποια είναι η πικρή αλήθεια; Ότι ο Έλληνας δεν ξέρει ποδόσφαιρο. Ούτε τεχνικρατικά, ούτε επιχειρηματικά, ούτε τεχνικά, ούτε τακτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα σπιτι στην καλαμαρια με θεα τη θαλασσα,μια κιτρινη λαμποργκινι,ενα σπιτι στη Κρητη κοντα στη θαλασσα νοτια κρητη συγκεκριμενα και τον Πεπ Γκουαρντιολα να σερνετε στα ποδια μου.Πολλα ζηταω;Αριστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί στην Καλαμαριά και όχι λίγο παραπέρα, στην Αγία Τριάδα, που είναι πιο cool.

      Τις Λαμποργκίνι μας τις παίρνουμε πάντα κίτρινες, κόκκινες παίρνουμε τις Φερράρι μας!

      Μα είναι δυνατόν να θέλεις δίπλα σου άντρα που να τον λένε Πεπ; Αν πρέπει να είναι Ισπανός, κάτι σε Αντόνιο, Μάρκο είναι σαφώς πιο σέξι.

      Διαγραφή
    2. Εμενα αυτος με αρεσει κι ας τον λενε και Πουλχερια!:-Ρ Μηπως Μαρκο Αντωνιου; :-Ρ Αριστέα

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστω κανθαρουληηηηηηη:-) Με συγκινησες!Λιγοι ξερουν την γιορτη μου.Τι να σε κερασω; :-) Αριστέα

      Διαγραφή
    4. Παρακαλώ! Τι να με κεράσεις; Ό,τι αγαπάς! Είμαι βολικός άνθρωπος.

      Διαγραφή
    5. Ενα τεραστιο κομματι Σοκολατοπιτα με μια μεγαλη μπαλα παγωτου για τον Κανθαρουλη:-) Ειδες βρε;Σε προσεχω!Θα στα στειλω με κουριερ σε ταξιδιωτικο ψυγειακι!Αριστέα

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι ζητάς το αυτονόητο. Και πολύ καλά κάνεις. Και μπράβο σου! Εφικτά πράγματα. Νταξ, ίσως να εξαιρείται ο Γκουαρντιόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παίδες, ο Φέτφα πάει Τζένοα, είναι επίσημο. Φέρτε τα πτυχία προπονηταράδων που κατέχετε, να τα βάλουμε πάνω από το αντίστοιχο δικό μου, να ανάψουμε μια φωτιά να κάψουμε τη Βίβλο του ποδοσφαίρου.

    Ο Φέτφα στη Τζένοα, έλα νινί στον τόπο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρης

    Κάνθαρε, μαζί με τον Υπουργό, πάμε αμέσως παρέα να κάψουμε τα ποδοσφαιρικά πτυχία μας, και πάνω στην φωτιά να βάλουμε μερικά σουβλάκια ή ψάρια να ψηθούν, για να μας φύγει η στεναχώρια! ;Ρ

    Εντάξει, υποκλίνομαι στον Μαρινάκη. Δεν ξέρω τί κόλπα κάνει, δεν ξέρω με τί managers έχει μπλέξει (που ως γνωστόν αυτοί κινούν τα μεταγραφικά νήματα), αλλά το ότι ο χοντρός πήρε λεφτά για τους Dudu, Riera, Fejsa, και τώρα τον Φετφατζίδη, με αφήνει μαλάκα.

    Ας ηρεμήσουμε, το ότι πήγε στην Genoa ο Φετφατζίδης δε σημαίνει ότι θα παίξει κιόλας. Μην τον δούμε να γυρίζει κλαμμένος σε κανά χρόνο όπως ο Σπυρόπουλος στον ΠΑΟΚ. Ε, αν παίξει και στην Serie A θα το βουλώσω για πάντα.;Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Φέισα υπάρχει εξήγηση. Το νταραβέρι το σενιάρησε ο γνωστός ατζέντης Φάλι Ραμαντάνι. Που έχοντας άκρη στη Μπενφίκα πήγε εκεί τον Μάρκοβιτς και τον Φέισα. Η Μπενφίκα έδωσε 2,5 για τον παίκτη και τα υπόλοιπα ο ατζέντης, κρατώντας φυσικά το ανάλογο ποσοστό δικαιωμάτων του παίκτη. Ταυτόχρονα μετακινεί τον Σκέποβιτς στο λιμάνι με 3,5 εκ. Οπότε σαλιώνουμε το μολύβι, χρωστά 1,5 με 2 στον Ολυμπιακό, κάνει να παίρνει 3,5, έχει λαμβάνειν περίπου 2εκ. Δίνει όσα συμφώνησε στην Παρτιζάν και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τώρα, γιατί αν Φέισα και Σκέποβιτς βγουν ενδύματα, αλλάζουν τα κόζα. Εκεί θα είναι πάλι ο Ραμαντάνι να προτείνει άλλους παίκτες να βγάλει κι' άλλα μεσιτικά.

      Διαγραφή
  10. Δεν ξέρω αν το λες τύχη η ατυχία, αλλα που τα βρήκε τα εισητήρια το θηρίο ο φίλος σου;
    Δεν συνηθίζω να πηγαίνω στα γήπεδα (μια φορά όλη κι όλη), αλλα τώρα και να μου δωθεί η ευκαιρία, σιγά μην πληρώσω 20 ευρώ το κατώτερο εισητήριο για ένα ματσάκι. Αυτό δεν λέγεται έκπτωση στα μέλη της Συμμαχίας, λέγεται πρόστιμο σε όσους υπόλοιπους τολμήσουν να υποστηρίξουν την ομάδα.

    Στα αγωνιστικά τώρα, κόντρα στον Παναιτωλικό "πηγαίναμε για πρωτάθλημα", κόντρα σε Πανιώνιο και Βέροια, ξαφνικά πάλι για υποβιβασμό. Κλασικά πράγματα...
    Η Βέροια (όπως την βλέπουμε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές τουλάχιστον) είναι ΑΘΛΙΑ ομάδα. Αθλια και κωλόφαρδη. Τσάμπα ισοφάριση 2-2 στον Πλατανιά, τσάμπα ισοφάριση 1-1 σε μας, παραλίγο τσάμπα 1-2 κιόλας, αλλα είναι κι άμπαλοι και το χάσανε. Μεχρι και το δικό μας γκολ μόνοι τους το φάγανε.
    Δεν το λέω φυσικά για να δικαιολογήσω τον ΠΑΟ, ίσα-ισα η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, και vice-verca. Απλά το λέω για τις υπερβολές του τύπου "ο ΠΑΟ απέσπασε την ισοπαλία απο τη Βέροια". Ηταν σε θέση να πάρει φυσιολογικά τη νίκη, όπως είπες κι εσύ είχε την πρωτοβουλία στο ματς, αλλα δεν την χειρίστηκε σωστά. Βεβαια σε ένα ματς που τα 2 γκολ μπήκαν με κλωτσοπατινάδα, σαφώς και μιλάμε για παιχνίδι συγκυριών.

    Εχω πάθει καψούρα με τον Μαρινάκη. Μην τον ματιάσω τον άνθρωπο, ούτε να τον θεοποιήσω, αφού πρέπει να βελτιωθεί στην τακτική και στις μονομαχίες του. Ξεχωρίζει όμως, είναι τσαμπουκάς και διεισδυτικός, θυμίζει Γιούρκα στα ντουζένια του. Οτι ενέργεια κάναμε απο τα δεξιά ήταν δική του, αφού ο Μπαϊράμι ήταν πάλι αλλού γι αλλού.

    Μιας και τον ανέφερα τον Σουηδό, θεωρώ οτι ήταν η καλύτερη μας μεταγραφή ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Παίκτης ποιοτικός, σε καλή ηλικία, με σχετικές παραστάσεις. Δεν μπορεί να έγινε ξαφνικά άμπαλος, πουθενάς, και "λίγος για την ομάδα" όπως τσιρίζουν ήδη πολλοί.
    Το θέμα είναι οτι ο άνθρωπος χαραμίζεται στα δεξιά. Δεν μπορεί να παίξει με αντίθετο πόδι!! Τον βλέπω απο τα φιλικά μέχρι τώρα, δεν του έχει βγει ούτε ένα 1v1 σε ανοιχτό γήπεδο. Οχι υπο πίεση, όχι σε κλειστό χώρο, μιλάμε για 1v1 συγκλίνοντας!! Αυτό δεν επιτρέπεται ούτε σε παίκτη Β' εθνικής στη θέση του (κυριολεκτώ)
    Οταν πηγαίνει στα αριστερά, είναι λες και βλέπουμε άλλον παίκτη. Ακριβώς το ανάποδο με τον Ντίνα που παίζει πολύ καλά με αντίθετο πόδι απο τα αριστερά.
    Αν δεν φταίει η θέση, τότε ίσως είναι θέμα προσαρμογής.

    Το κούρασα με τον ΠΑΟ... πάμε στον Φετφατζίδη. Εχει πολλές τεχνικές δυνατότητες, όμως όχι μόνο δεν δούλεψε σε κάτι άλλο, αλλα τον ΕΝΘΑΡΥΝΑΝΕ να μην δουλέψει σε κάτι άλλο. Κακοί ο Βαλβέρδε και ο Ζαρντιμ που τον ήθελαν να κάνει περισσότερες πάσες και μαρκαρίσματα. Ο Αλέφαντος και ο Νικολακόπουλος παρέδωσαν μαθήματα πως να ξεχάσεις κι αυτά που ξέρεις απο ποδόσφαιρο, και ο Φετφα τα απορρόφησε σαν σφουγγάρι.
    Στο χέρι του είναι να μάθει πως παίζεται το άθλημα. Και μεγάλη του ευκαιρία, δεν πιάνονται κάθε μέρα κορόιδο μαζί σου οι ομάδες του Καμπιονάτο. Πέρασαν τα χρόνια, αλλα δεν τον πήρανε ακόμα.

    ΥΓ: Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά τον mikeius, και αν σου αρέσει το στυλάκι και οι απόψεις του. Εγώ δεν μπορώ να αρνηθώ οτι είναι απο τα ιντερνετικά μου πρότυπα, ασχετα αν είμαι πιο "ευγενικός". Αποφάσισα αντί να κάνω άρθρο, να δουλέψω στο πρώτο μου Μπραφ-style βιντεάκι. Κανε μια βόλτα αμα θες
    http://www.youtube.com/watch?v=A09RFtIf09s&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπουργέ και Χάρη, είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός έχει μπλέξει με μάνατζερ-τσακάλια. Και πολύ καλά έκανε. Μαγκιά του. Να τα σκίσουμε τα πτυχία μας και να φάμε όσα σουβλάκια και ψάρια θέλετε, αρκεί να έχει μετά τιραμισού ή εκμέκ κα(ν)ταΐφι για επιδόρπιο, αλλά νομίζω ότι η μοίρα του παίχτη είναι προδιαγραμμένη. Πάντως, αρχίζω να θεωρώ τους Ιταλούς κορόϊδα και θύματα των μάνατζερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλεξ, ο φίλος έχει κάτι κονέ και παίρνει προσκλήσεις. Δεν έχω ιδέα πόσο κόστιζε το φθηνότερο εισιτήριο. Υποθέτω 15 ευρώ. Χθες, πάντως, στο Περιστέρι, όπου παρακολούθησα έναν Άρη σε πλήρη τακτική αποσύνθεση, το τίκετ είχε δέκα ευρώ και έβλεπες και ωραία.

    Το χειρότερο για τον ΠΑΟ είναι ότι έδειξε αδυναμία να διαχειριστεί το σκορ. Και τον έπιασε και μια δόση πανικού. Το έβλεπες στις κινήσεις τους. Τώρα το πως αλλάζουν οι απόψεις των οπαδών και των δημοσιογράφων είναι γνωστό τοις πάσι. Ένα καλό ματς, ή μάλον ένα καλό σκορ, και ξαφνικά οι παίχτες γίνονται παιχταράδες μέχρι να ξαναγίνουν σαπάκια. Είναι προφανές, πάντως, ότι δεν πάει για πρωτάθλημα, αλλά επιμένω ότι, παρά την φαινομενική μεταγραφική ενίσχυση, ο στόχος πρέπει να είναι η αποφυγή του υποβιβασμού.

    Ο Μαρινάκης έδειξε να έχει δυνατότητες, αλλά θέλει ακόμα πολύ δουλειά. Έδειξε διάθεση για μπούκα, και πολύ καλά έκανε, αλλά θέλει περισσότερο τσαμπουκά και δύναμη. Συν μαθήματα στα μυστικά της θέσης. Ο Μπαϊράμι ήταν πραγματικά σε άλλο γήπεδο. Δεν υπήρχε στο χόρτο! Και έκανε και τις απίστευτες δηλώσεις στο τέλος! Δεν ξέρω αν ευθύνεται ο Αναστασίου που τον βάζει στην συγκεκριμένη θέση, αλλά αυτά τα περί προσαρμογής έχω αρχίζω να τα αμφισβητώ έντονα τον τελευταίο καιρό. Οι καλοί παίχτες δεν θέλουν καμία προσαρμογή. Νταξ, εκτός αν πάσχουν από διπολική διαταραχή. Να πω και κάτι για τον Μπεργκ: πολύ βαρύς ποδοσφαιριστής. Και κάπως άτσαλος. Ατσούμπαλος.

    Στην Ιταλία είναι βέβαιο ότι ο Φετφατζίδης θα μάθει περισσότερα περί τακτικής και θα γίνει πιο ουσιαστικός, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν παίχτη που εχει δείξει ελάχιστα δείγματα του πολυδιαφημιζόμενου ταλέντου του. Αλλά για ποιο ταλέντο μιλάμε; Ο παίχτης είναι 23 χρονών! Έτοιμος ποδοσφαιριστής, υποτίθεται! Τέλος πάντων. Του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια και μακάρι να με διαψεύσει πανηγυρικά! Τέλος, να ακούσω τον Νικολακόπουλο να μιλάει για τακτικά ζητήματα και δεν θέλω τίποτα άλλο από αυτή τη ζωή.

    Ναι, τον έχω ακουστά τον τύπο. Επειδή βιάζομαι τώρα και πρέπει να φύγω, υπόσχομαι ότι θα παρακολουθήσωτο βιντεάκι μόλις επιστρέψω. Ωχ, σαν πολιτικός ακούστηκα!

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πφφφ,εγραφα κανα πενταλεπτο και εκανα παπαρια πριν πατησω δημοσιευση...παμε τωρα λιγο πιο περιληπτικα...

    Σε γηπεδο πηγες,οχι σε παρουσιαση διδακτορικης διατριβης,προφανως θα ακουγες μαλακιες...εγω δηλαδη θα προβληματιζομουν αν γινοταν κατι διαφορετικο...

    Για την ομαδα,συμφωνω σε μερικα που λες,διαφωνω σε καποια αλλα,και θεωρω τελειως αδικη την παρουσιαση της ατμοσφαιρας (ακρως ποδοσφαιρικη και κοσμια,πολλα πιτσιρικια κλπ) επειδη πεσανε 5 μπουκαλια μεσα.Ασε που φαγανε και κραξιμο οσοι τα πεταξανε...

    Για τον φετφατζιδη με καλυψατε ολοι πληρως...

    Για τον αρη (αν και δεν εχω δει ολοκληρο αγωνα του ακομα) προβλεπω παλι πολυ δυσκολη χρονια,κατι ακουγεται για κουπερ,αμα ισχυει αλλαζουν καποια πραγματα (αλλα οχι ολα).

    striker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Striker, το έχω πάθει κι εγώ να γράφω σχόλιο και, για τον άλφα βήτα λόγο, να μην δημοσιευτεί. Πίκρα!

    Με συγχωρείς, αλλά αν θεωρούμε δεδομένο ότι στο γήπεδο πρέπει να ακούμε μαλακίες, τότε να μην απορούμε γιατί ως χώρα έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν το κατάλαβα, δηλαδή. Τι έχει το γήπεδο και πρέπει να ακούμε μαλακίες. Ποδόσφαιρο, έστω μπάλα, πάμε να δούμε. Επομένως, μπορεί να είναι αναμενόμενο να ακούς μαλακίες στο γήπεδο, αλλά όχι και λογικό, και προσωπικά προβληματίζομαι που τις ακούω.

    Επαναλαμβάνω ότι ο Παναθηναϊκός έχει τρομακτικό οπαδικό πρόβλημα. Μέχρι κι ο φίλος μου που είναι Παναθηναϊκός αυτό υποστηρίζει. Δεν είδα κάποια τρομερή ατομόσφαιρα, ούτε καυτή έδρα, ούτε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα. Όσο για τα μπουκάλια βάλε μια μονάδα μπροστά από το πέντε και είμαστε καλυμμένοι. Και πάλι μπορεί να λέω και λίγα. Πέντε μπουκάλια, συν μία κόκα κόλα, πετάχτηκαν μόνο σε δέκα δευτερόλεπτα προς τον τερματοφύλακα της Βέροιας που είχε πέσει κάτω από τραυματισμό! Και προσωπικά δεν είδα ούτε ένα κράξιμο προς τους ρίψαντες.

    Τέλος, θα σε συμβούλευα να μην δεις ολόκληρο αγώνα του Άρη. Για τα ματάκια σου το λέω. Μετά θα πρέπει να τα (ξε)πλύνεις με αγιασμό. Μακάρι να μην ισχύει για Κούπερ. Η τακτική παιδεία του Κούπερ δεν συνάδει με εκείνη των παιχτών. Και όταν αυτό συμβαίνει συνήθως έρχεται πανωλεθρία. Μόνο ένας είναι ο κατάλληλος, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ο προπονητής που στον ΟΦΗ έκανε θαύματα, ο λάτρης της καμπαρντίνας και του κομψού ντυσίματος, ο Νίκος ο Αναστόπουλος.

    Καλό ξημέρωμα, ρε μάγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στηρίζω αμέριστα allenatore Nicolo! Γιατί εκτός από άνθρωπος ειδικών αποστολών θα φέρει και ένα αέρα ιταλικής φινέτσας στον πάγκο.

    Χουμφ.

    Ακούστηκε ότι πρότειναν στον κόουτς της Λάρισας να έρθει και εκείνος - σωστά - αρνήθηκε. Αν αληθεύει, ο Ηλιάδης έχει τρικυμία εν κρανίω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Αναστόπουλος πάντοτε εντυπωσιάζει με την κομψότητά του. Τύφλα να έχουν οι βέροι Ιταλοί! Πέρα από την πλάκα, πάντως, μόνο ο Αναστόπουλος μπορεί να σώσει την παρτίδα. Αν δεν μπορεί να έρθει, δηλαδή δεν θέλει να έρθει, τότε Σούλης. Όλα τα υπόλοιπα είναι σαχλαμάρες και για λαϊκή κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπάρχει προβληματισμός σου λέει για τον allenatore, γιατί τον θεωρούν άνθρωπο του Σκόρδα. Πέη σκούρο ταλλασί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι προβληματισμός και τρίχες κατσαρές; Τι άνθρωπος του Σκόρδα και σαχλαμάρες. Υπογράψτε τον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...