Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κλικ

Στη σημερινή ανάρτηση θα πάρουμε μια γεύση από ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ή αγωνίζονται ακόμα, στην Ελλάδα. Η λίστα που ακολουθεί αποτελεί προσωπική επιλογή του Κάνθαρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και συνιστά ένα σύνολο με ξένους παίχτες που κέντρισαν την προσοχή μου. Μου έκαναν κλικ, ρε παιδί μου. Επαναλαμβάνω τη λέξη κλειδί για εκείνους που ίσως βιαστούν να σχολιάσουν: κλικ. Δεν λογαριάζω ηλικία, χρηματική αξία, συμβόλαιο, φήμη, τίτλους, μεταπωλητική αξία, καριέρα και λοιπά. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Τέλος, επειδή δεν το έψαξα ιδιαίτερα το θέμα και σημείωσα μονάχα όσους θυμάμαι διά μνήμης, ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κάποιον άξιο αναφοράς.  Για πάμε:


  • Ρονάλντο Γκιάρο: Μεγάλος δάσκαλος. Δίπλα του όλοι γινόντουσαν καλύτεροι.
  • Χέντρικσεν: Έκοβε την μπάλα και δεν καταλάβαινες το πως. Μάλλον χρησιμοποιούσε το μυαλό του.
  • Γκαμάρα: Παντοδύναμος αμυντικός.
  • Μέλμπεργκ: Έπαιζε σαν να μην υπήρχε αύριο.
  • Μινχ: Παιχταράς. Παιχταράς!
  • Καρεμπέ: Κυρίαρχος στο χώρο ευθύνης του.
  • Εστογιανόφ: Ζητώ συγγνώμη από τον Ρεκόμπα, αλλά ο συμπατριώτης του ήταν απόλαυση!
  • Ιμπαγάσα: Μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου.
  • Ρεγκέιρο: Ο ορισμός του εξτρέμ. Σαρωτικός. Ορμητικός. Πραγματικός πονοκέφαλος για το αντίπαλο μπακ.
  • Βαζέχα: Τεράστιος γκολτζής! Το ένστικτο του σκόρερ δεν μαθαίνεται στις προπονήσεις.
  • Τζιοβάνι: Μάγος!
  • Σκόκο: Μπαλαδόφατσα και βρωμόσουτο.
  • Βάντσικ: Η επιτομή της σταθερότητας. Νταξ, εξαιρείται η τελευταία χρονιά.
  • Μπομπαντίγια (φώτο): Θωρηκτό που μπορούσε να συμπαρασύρει τα πάντα. Ακόμα και τον εαυτό του.
  • Βιερίνια: Συγκλίνω προς τον άξονα, οπλίζω και απελευθερώνω την οβίδα.
  • Ζέτερμπεργκ: Παίχτης ουσίας.
  • Μερίνο: Αυτός έκανε τα κόλπα και η ΝΕΤ έδειχνε τον Ριβάλντο. Τόσα ήξεραν.
  • Σαβέφσκι: Εγκέφαλος.
  • Ούμπιντες: Τα κάνει όλα και συμφέρει.

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι ξένοι παίχτες που μου έκαναν κλικ. Είναι προφανές, πιστεύω, ότι κάθε απορία ή διαφωνία για τις επιλογές μου γίνεται δεκτή και καθίσταται άμεσα συζητήσιμη. Θα με ενδιέφερε, πάντως, να μάθω και τα δικά σας κλικ.

Υ.Γ.1 «Ήταν σαν να επιστρέφω στο σχολείο. Κανείς από τους παίκτες δεν είχε τη συμπεριφορά σούπερ σταρ, κάτι που είναι παράξενο. Ο Μέσι, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, όλη η ομάδα ήταν σαν σχολιαρόπαιδα. Όλοι έκαναν αυτά που τους έλεγαν. Δεν μου ταιριάζει, καθόλου...» Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και αναφέρονται στην θητεία του στην Μπάρτσα. Έγραψε, βλέπετε, μια αυτοβιογραφία. Και δεν είπε μόνο αυτά. Νομίζω, όμως, ότι πήρατε μια ισχυρή γεύση για τις απόψεις του Σουηδού περί ομαδκού αθλήματος.

Υ.Γ.2 Πολύ ωραία. Το πήραμε το κολάι. Και χαίρομαι που μαθαίνω από τέτοιες καταστάσεις. Για να ξέρω κι εγώ τι θα λέω όταν κάνω μαλακία. Ποια δικαιολογία θα χρησιμοποιώ. Χαιρετάω ναζιστικά; Δεν ήξερα! Λέω μαλακίες; Δεν ήξερα! Ανεβάζω καταδικαστέες, προκλητικές ή χλευαστικές φωτογραφίες στο ίντερνετ; Δεν ήξερα! Απλά πράγματα. Έτσι δεν είναι, κύριε Κάτσε; Τέλος, να μας πει η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. αν θα τιμωρήσει τον παίχτη. Και, κυρίως, αν συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί θα τον τιμωρήσει; Ποιο θα είναι το κίνητρο; Η λαϊκή κατακραυγή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Π.Α.Ο.Κ.τσήδων ή η εταιρική κουλτούρα; Σαν τις γυναίκες που σου λένε ''σ΄αγαπώ''. Γιατί (σ)το λένε; Για να εκφράσουν μια έντονη συναισθηματική κατάσταση που βιώνουν ή για να λάβουν μια επιβεβαίωση από την απέναντι πλευρά;

Υ.Γ.3 Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την εμμονή/μανία/λαγνεία με τους ξένους προπονητές. Επίσης, μου φαίνεται αξιοπερίεργο, και μάλιστα σε επικές διαστάσεις, το γιατί η Π.Α.Ε. Άρης δεν έχει ήδη προσλάβει τον Νίκο Αναστόπουλο. Πραγματικά, τη δεδομένη στιγμή θα ήθελα να ήξερα τα κίνητρα και το σκεπτικό της Π.Α.Ε. πιο πολύ κι από αυτά που σκέφτονται οι γυναίκες!

Υ.Γ.4 Για την Εθνική τα είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση. Ευτυχώς που κερδίσαμε και διατηρείται η ηρεμία. Μόνο νίκη στο ματς με την Λετονία. Τέλος, θα παρακαλούσα όσους υποστηρίζουν ότι δεν παρακολουθούν την Εθνική, με αφορμή το θέαμα που (δεν) παρουσιάζει, λες και οι ομάδες τους είναι κλώνοι της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν, να πάψουν να την κριτικάρουν κακοπροαίρετα.

Υ.Γ.5 Καλή μπάντα.

 

37 σχόλια:

  1. Παρακαλώ την Εθνική, επειδή αντιπροσωπεύει τη χώρα μου, να μην εμφανιστεί ξανά σαν ρεμπέτ ασκέρ. Όχι για ένα ημίχρονο, ούτε για ένα δεκάλεπτο.

    Μπορεί να εισπράττουν λιγότερα απ' όσα στις ομάδες τους - αν και αυτό παίζεται - αλλά είναι κάμποσα χρήματα κάθε φορά. ΝΑ ΤΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτα σε ολους τους παικτες που αναφερεις, θα προσθετα ομως Ριβαλντο (ο κορυφαιος ξενος που εχει πατησει στα ελληνικα γηπεδα), Εκι Γκονζαλεζ (ηγεταρος), Καμπορα (σκορερ, σκορερ, σκορερ).

    Φανταζεσαι αυτο να το εκανε παικτης του ΑΡΗ, τι θα γινοταν στα ΜΜΕ της Θεσσαλονικης; Πω, πω.. Απαιτω σκληρη τιμωρια για να μαθει να σεβεται το παιδακι. Και τερμα οι δικαιολογιες δεν το ηξερα, οπως γραφεις Κωστη.

    Συμφωνω 100000000% στο 3ο σου υστερογραφο, το λεω απο την πρωτη στιγμη. Δεν παμε με ξενο προπονητη στον τωρινο ΑΡΗ, Αναστο και παλι Αναστο, αλλα που... που...

    Η Εθνικη μας επαιξε χαλια στο Λιχτενσταιν. Δεν παει πουθενα ετσι. Αλλα την πιστευω πολυ την εθνικη. Θεωρω οτι στο τελος θα καταφερουμε να προκριθουμε στο Μουντιαλ, ειτε μεσω μπαραζ, ειτε απευθειας.

    Να 'σαι καλα Κανθαρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπομπαντίγια??
    Ρεγκέιρο???
    Ε εντάξει, αν θεωρείς ότι αυτοί οι 2 σου έκαναν κλικ τότε δικαιολογώ και το γεγονός να θέλεις Αναστόπουλου στον Άρη. Απλά έλεος!

    ΥΓ: Αφού φίλοι μου αρειανοί, έχετε πειστεί ότι ο Άρης πέρσι κέρδισε δίκαια τα ματς με Ατρόμητο, Αστέρα, χωρίς στήσιμο, τότε για ποιό λόγο δεν προσλαμβάνεται αμέσως ο μεταμορφωτής Σούλης?? Ρητορικό ερώτημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργέ, το δέχομαι αυτό που λες. Αλλά αν ο Έλληνας διεθνής, κι ο κάθε διεθνής, μπαίνει σε αγώνα της Εθνικής και σκέφτεται τα χρήματα, να το γυρίσουμε στην δηλωτή.

    Nick, βρε, μια χαρά ήταν ο Ριβάλντο, αλλά δεν μου έκανε κλικ. Σαν να βλέπεις μια όμορφη γκόμενα, αλλά να μην ανάβει αυτό το μαγικό λαμπάκι μέσα στο μυαλό σου. Ο Έκι ποτέ δεν με γέμισε, ενώ ο Κάμπορα όντως ήταν σκόρερ ολκής. Το ίδιο πιστεύω και για τον αντικαταστάτη του, τον Ρουίζ. Αν παίχτης του Άρη έκανε αυτό που έκανε ο Κάτσε, θα γινόταν χαμός. Θα έβγαιναν όλα τα τσουτσέκια της πόλης και θα λάμβανε μέρος η προπαγάνδα που λατρεύει τέτοια περιστατικά. Μέχρι και οι δημοσιογράφοι της Αθήνας θα έπαιρναν θέση. Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου. Για τον νέο προπονητή, αυτόν τον Σέρβο, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Κάτσε να μάθει που ήρθε, να μάθει τους παίχτες, να μάθει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφες και ίσως τον μάθουμε κι εμείς πριν φύγει. Για την Εθνική έχω σκοπό να γράψω ένα κείμενο. Ίσως μετά το ματς με την Λετονία.

    Ανώνυμε, ναι, θεωρώ ότι αυτοί οι δυο μου έκαναν κλικ. Γιατί εκπλήσσεσαι; Μπορεί αυτός ο Σέρβος που πήραμε να αποδειχτεί λίρα 100. Αλλά με βάση τα τωρινά δεδομένα, δηλαδή εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μη ρεαλιστική επιλογή. Ούτως ή άλλως, ο Μιχαλήτσιος πιάνει δουλειά στις αρχές Φλεβάρη. Έχουμε ακόμα κάποιους μήνες. Αν ρωτάς εμένα, λοιπόν, τρεις Ελληνες προπονητές θα είχα στο μυαλό μου για αντικαταστάτη του Χατζηνικολάου. Τον Αναστόπουλο, τον Αναστασιάδη και τον Σούλη. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, εσύ πιστεύεις ειλικρινά ότι τα ματς που αναφέρεις ήταν στημένα; Ειδικά το ματς με τον Ατρόμητο, τρομάζω στη σκέψη τι άλλο θα γινόταν αν δεν ήταν στημένο! Σαν τους Παναθηναϊκούς που ουρλιάζουν ότι τα ματς του Ολυμπιακού με Λεβαδειακό και Πανιώνιο είναι αβαβά. Απίστευτα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ρώτησα κάτι πολύ πολύ απλό.
      Για ποιό λόγο αρχικά διώχνεις τον Σούλη εφόσον έχει κάνει αυτό το τρομερό σερί και σώζει από το πουθενά μια ομάδα που όλοι βλέπαμε ότι θα πέσει (ειδικά μετά το ματς με Πανθραικό)?
      Και φέρνει και μάλιστα στην θέση του ΧΑτζηνικολάου, που απλά δεν υπάρχει σαν προπονητής.
      Και γιατί ακόμα και τώρα δεν τον φέρνει και παίρνει έναν Σέρβο με μηδέν παραστάσεις? Το παραμύθι με νεαρό και πετυχημένο δεν το τρώω, είδαμε και κι εκείνο τον Πολωνό, μου διαφεύγει το όνομα του.
      Έμμεσα στην ερώτηση σου για τα ματς με ατρομητο και αστερα σου απαντάει ο Ηλιάδης. Του σφύριξαν πως πάρθηκαν εκείνα τα ματς και για αυτό δεν τα υπολόγισε όταν έκρινε αν πρέπει να κρατήσει ή όχι τον Σούλη.
      Τι κάνει νιαου νιαου είναι η υπόθεση, μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου

      Διαγραφή
    2. Για ποιον λόγο έδιωξα τον Σούλη; Δεν έχω ιδέα! Αυτά που λες οτι ο Ηλιάδης ήξερε πως πήραμε τα παιχνίδια κι για αυτό έδιωξε τον Σούλη μόνο ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας μπορώ να τα εκλάβω. Το πιο πιθανό είναι να μην τα βρήκανε, να είναι τελείως άσχετος ο Ηλιάδης ή, ακόμα πιθανότερο, να μην ήθελε να κρατήσει κάποιον που ήταν, υποτίθεται, της εμπιστοσύνης του Σκόρδα. Όποιος, πάντως, και να ήταν ο λόγος της απομάκρυνσης του Σούλη, για μένα ήταν λάθος. Και επιμένω ότι με βάση την εικόνα και τις ανάγκες της ομάδας η πιο ρεαλιστική επιλογή ως προς τον αντικαταστάτη του ανεπαρκή Χατζηνικολάου είναι ο Αναστόπουλος. Ούτε ο Πρόμπιερζ, αυτόν που δεν θυμάσαι, ούτε το επικοινωνιακό λάθος με τον Κούπερ, ούτε αυτός ο Σέρβος που πήραμε κι ας προκύψει κλώνος του Σερ Άλεξ.

      Διαγραφή
  5. Χάρης

    Από όσους γράφεις Κάνθαρε, συμφωνώ κυρίως για τους αμυντικούς. Γκιάρο, Χένρικσνεν, Γκαμάρρα, και ειδικά ο Μέλμπεργκ (τέτοιος αμυντικός απλώς δεν θα έρθει ποτέ ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα). Επίσης παίκτες σαν τον Εστογιανόφ (πυραυλοκίνητος αλητάμπουρας και με γκολ!), τον Ιμπαγάσα, τον Σκόκκο, τον Βαζέχα, τον Ζέτερμπεργκ και τον Βιεϊρίνια.

    Από την άλλη παικτες σαν τον Καρεμπέ δεν μας έδειξαν κάτι ιδιαίτερο όσο πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Σίγουρα ήταν προσωπικότητα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά στον Ολυμπιακό δεν έπαιξε και τόσο φοβερά.

    Ο Ζιοβάνι για μένα έπαιξε μόνο το πρώτο 6μηνο που έκανε μαγικά, πριν τον σακατέψει ο Σέμος και τον χάσουμε οριστικά. Μετά περπάταγε για 5,5 χρόνια σαν τιτίκα μέχρι που έφυγε.

    Θα πρωτοτυπήσω και θα αναφέρω τον Ντιόγο! Την πρώτη του χρονιά με τον Βαλβέρδε το 2009 ήταν θηρίο, δεν έπεφτε ακόμα και αν προσπαθούσες να τον γκρεμίσεις. Όταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει επιστήμη η σωστή βούτα εντός/εκτός περιοχής, πώς να μην μου κάνει κλικ ένας παίκτης που δεν πέφτει με τίποτα? Και την επόμενη χρονιά ήταν αγνώριστος! Βαρύς, ράθυμος, έπεφτε περισσότερο και από τον Καραγκούνη. Μέχρι που τον έδιωξε με τις κλωτσιές ο Μαρινάκης.

    Ένας παίκτης που μου είχε κάνει φοβερό κλικ και απογοήτευσε κόσμο ήταν ο Οφορίκουε. Μεγάλο ταλέντο επιθετικού, καθιερώθηκε στον Ολυμπιακό σε μικρή ηλικία, αλλά μετά μάλλον ζαλίστηκε και άρχισε τις κλασικές μαλακίες των Αφρικανών που πήγαιναν ταξίδι στο σπίτι τους και ξέχναγαν να γυρίσουν. Καθαρός αντιεπαγγελματισμός δηλαδή. Κρίμα για τον παίκτη που σκόραρε στο Champion's League σε ηλικία 17 ετών αν θυμάμαι καλά.

    Ακόμα πιο τραγική περιπτωση, αντίστοιχη του Οφορίκουε, ο Καστίγιο. Φοβερές ικανότητες, αλλά και φοβερός μαλάκας, κάτι για το οποίο φταίει ο Κόκκαλης που τον παραχάιδεψε, μέχρι που τον πούλησε στην Σαχτάρ.

    Ένας άλλος παίκτης που μου έκανε κλικ είναι ο παλιός Πάμπλο Γκαρσία. Μεγάλη προσωπικότητα και αλητάμπουρας, ήταν η κολώνα του ΠΑΟΚ τα τελευταία 5-6 χρόνια.

    Ο Ibrahimovic απλά δεν ταίριαζε στην Barcelona. Οι άλλοι ήταν αναθρεμμένοι αλλιώς, και ο Σουηδός δεν μπορούσε να ενσωματωθεί όπως πίστευε ο Guardiola. Πάντως, τα γκολάκια του τα είχε βάλει. Αλλά τί να λέμε, μιλάμε για την ομάδα που έδιωξε τον Eto'o που μεσουρανούσε, που πήρε τους αταίριαστους και αχρείαστους Mascherano, Song, Tchigrinsky (έφυγε όπως ήταν μετά από μια χρονιά), Alexis Sanches και Neymar, που έθαψε τον Pedro όταν έβαζε το ένα γκολ πίσω από το άλλο, και άφησε να φύγει ο Thiago Alcantara για ψίχουλα. Άβυσσος η ψυχή τους εκεί στην Βαρκελώνη.

    Τον Αλβαναρά Κάτσε (και κάθε τέτοιο μαλάκα) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να τον βάλει να φτύσει αίμα. Είναι άλλο να αγαπάς και να υποστηρίζεις την πατρίδα σου καθώς εργάζεσαι σε ξένη χώρα, και εντελώς διαφορετικό να υποστηρίζεις μια παραστρατιωτική οργάνωση που έχει σημαία την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας (άρα διεκδικούν ελληνικά εδάφη σαν τους Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους και τους Τούρκους) κα εμπλέκεται σε εμπόριο οργάνων από φυλακισμένους εχθρούς. Είναι ανήθικο να τρως ψωμί στην Ελλάδα και να υποστηρίζεις τέτοιες ανθελληνικές οργανώσεις. Αν κάποιος φόραγε φανέλα που να γράφει ΡΚΚ στην Τουρκία ή Al Qaeda στις ΗΠΑ, θα τον είχαν κρεμάσει από τα αρχ...α.

    Καλά, η ιστορία "Εθνική ομάδα και θέαμα" είναι για γέλια. Μια φορά έπαιξε μπάλα ο Ολυμπιακός με τον Valverde και καλόμαθαν όλοι, "δημοσιογράφοι" και κόσμος. Κάθε ομάδα κάνει αυτό που μπορεί, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν πολύ πρόχειρα και χωρίς να είμαι ιδιαίτερα επιλεκτικός.

    Bastia ο φαλακρομαλλιάς: Ήταν σκύλος. Έκανε τον Λαδάκη να φαίνεται δέκα φορές καλύτερος. Είχε μια κίνηση κατατεθέν που φαινόταν να μην προλαβαίνει την μπάλα και αυτός όχι μόνο την προλάβαινε αλλά έκανε και κοφτή ντρίπλα στον αντίπαλο.

    Leonel Rios: Τα λέει πολύ ωραία εδώ. Τον έφαγε ο χειρότερος προπονητής στην ιστορία του σύμπαντος.

    Milano: Τον έφαγαν οι τραυματισμοί.

    Marcelao: Έχουν περάσει και καλύτεροι αμυντικοί αλλά είχε μια σουτάρα.

    Marquez στον Ηρακλή και κυρίως ο Aaron Niguez που τον χάζευα στο Euro των μικρών πριν έρθει από τα μέρη μας.

    Pantelic: Απλά τους παίκτες που χρησιμοποιούν εξωτερικό φάλτσο τους έχω σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

    Blanco/Garcia/Ibagaza/Mirallas

    Φυσικά Vieirinha/Scocco που έχουν την καλύτερη αναλογία γκολάρας ανα γκολ.

    Sito Riera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη, τον Ντιόγκο, βρε θηρίο; Ομολογώ ότι την πρώτη σεζόν ήταν πολύ καλός. Ομολογώ, επίσης, ότι την δεύτερη σεζόν πρέπει να ήπιε το φίλτρο της εξαφάνισης! Δεν ξέρω τι του είπαν, δεν ξέρω αν πήραν τα μυαλά του αέρα με τα αστεία δημοσιεύματα περί Τσέλσι και λοιπά, δεν ξέρω αν τον ξελόγιασε καμιά Ελληνίδα αοιδός, αλλά τέτοια μετάπτωση σε ποδοσφαιριστή σπάνια συναντάς.

    Το μόνο κλικ που μου κάνει ο Οφορίκουε είναι η εύλογη απορία για το πόσο χρονών πραγματικά είναι! Πάντως, ποτέ δεν τον θεώρησα μεγάλο ταλέντο.

    Ο Καρεμπέ ήταν ακριβώς αυτό που γράφω στο κείμενο: κυρίαρχος στο χώρο ευθύνης του. Ήξερε τι έπρεπε να κάνει, πως να το κάνει και πότε να το κάνει. Δεν διαφωνώ ότι ο Τζιοβάνι ήταν περιπατητής, αλλά είχε κάτι που σε μαγνήτιζε. Ο Καστίγιο μεγάλο κωλόπαιδο, ενώ τον Γκαρσία ποτέ δεν τον πήγαινα. Και ευτυχώς που δεν ήρθε πρώτα στην Αρειανάρα. Όμως, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον παιχταρά τον Εστογιανόφ τον οποίο είχε απορρίψει ο Σκόρδας! Με Ρεγκέιρο αριστερά και Εστογιανόφ δεξιά θα γινόταν χαμός!

    (Επαναλαμβάνω ότι το μοναδικό κριτήριο για τη λίστα είναι το κλικ. Τίποτα άλλο. Θέλω να πω ότι δεν μιλάω για τους καλύτερους, τους δημοσιότερους ή τους πιο ακριβούς παίχτες.)

    Ρε Χάρη, με έχει κουράσει αυτός ο Σουηδός. Μιλάμε για μεγάλη εμπάθεια με Μπάρτσα και Γκουαρντιόλα. Και καταλαβαίνεις τι μυαλά κουβαλάει από αυτά που δηλώνει -και εσχάτως γράφει. Πάντως, για τις άστοχες κινήσεις της Μπάρτσα έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να πω το παραμικρό.

    Για τον Κάτσε είναι προφανές ότι υπάρχουν και πολιτικές προεκτάσεις. Αλλά αυτό προσωπικά δεν με απασχολεί. Αν ήμουν ο Σαββίδης θα τον καλούσα στο γραφείο μου και θα τον ρωτούσα πολύ ευγενικά, και με γνήσια περιέργεια, γιατί φέρθηκε τόσο μαλακισμένα και αχάριστα; Ακόμα και μετά τον πανικό, αυτός πετάει αετό. Άσε που οι φήμες λένε ότι δεν θα έχει πρόβλημα να βρει ομάδα. Η Λάτσιο, η ομάδα του εθνικιστή Αλβανού παίχτη ονόματι Τσάνα, η οποία έχει τεχνικό διευθυντή τον επίσης Αλβανό Ίγκλι Τάρε, λέγεται ότι θα αποτελεί τον επόμενο σταθμό. Όλα αυτά, πάντως, δεν πρέπει να τα λογαριάσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οφείλει να πράξει το αυτονόητο και για τους αυτονόητους λόγους. Σε τέτοια περιστατικά δεν κοιτάς το όνομα, την ηλικία ή το συμβόλαιο του παίχτη.

    Τέλος, για την Εθνική έχω πει άπειρες φορές ότι ο περισσότερος κόσμος απαιτεί λάθος πράγματα από την ομάδα και διακατέχεται από εμμονές και αξιοπερίεργα κίνητρα. Άσε που δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να το παίζει αστυνομία θεάματος ένας οπαδός που υποστηρίζει ελληνική ομάδα την σήμερον ημέρα. Τέλος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδιάβαστο σε βρίσκω ρε Κωστή. Δεν ήταν ακριβώς Ελληνίδα η αοιδός του Ντιόγκο, αλλά Βραζιλιάνα που εργάζεται στην Ελλάδα. Λιούμπα Ζώρα, κουνιάδα του Λουτσιάνο, περίπου 28άρα τότε. Κορμάρα και προστυχόφατσα. Από τις γυναίκες που παίρνεις και ένα φίλο σου μαζί όταν πας για τα ... περαιτέρω, για παν ενδεχόμενο ...

      Διαγραφή
    2. Ρε Σατανά, πού τα ξέρεις όλα αυτά;

      Διαγραφή
  8. Σιμιγδαλένιε, για τον Μπαστία συμφωνώ. Θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα. Το μόνο αρνητικό που θυμάμαι είναι ένα εσκεμμένο φάουλ στον Βιερίνια. Και ο Μιραλάς θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα. Για τους υπολοίπους δεν διαφωνώ ότι δεν ήταν καλοί παίχτες, ίσα ίσα, αλλά στο δικό μου μυαλό δεν έκαναν κλικ. Εξαίρεση ίσως αποτελεί η μπαλαδόφατσα ο Μιλάνο, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών δεν τον άφησαν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

    Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι θα έβαζα και τον Ντιέ στην λίστα. Τρομερό σκυλί του πολέμου, τρόμαζε ακόμα και τους θεατές, και πέταγε φοβερές τορπίλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν, μερικοί παίκτες (δεν αποκλείω να ξεχνάω κάποιον) που μου έκαναν κλικ όσο έπαιξαν στην Ελλάδα:

    Λουτσιάν Σανμαρτεάν: Κλασικός Ρουμάνος: σπάνιο ταλέντο, γυάλινα πόδια, κούφιο κεφάλι. Τέτοια κλειστή ντρίμπλα με αβίαστο στυλ δεν έχω ξαναδεί. Μπορούσε να κάνει σλάλομ ανάμεσα σε 5 αμυντικούς που πήγαιναν να τον κλαδέψουν, και να φαινόταν λες και περνάει ανάμεσα απο κώνους προπόνησης στην ευθεία.
    Ολα αυτά ΟΤΑΝ και ΑΝ ήθελε να παίξει..

    Φερνάντο Σανχούρχο: Δικό σας παιδί... καλός μπαλαδώρος, με βρωμόσουτο. Δεν ξέρω γιατί δεν είχε ανάλογη σταδιοδρομία, φαντάζομαι λόγω μυαλού. Θυμάμαι είχε μια χαρακτηριστική unique κίνηση: Ντριμπλα - περιστροφή 360 μοιρών, κάνοντας πιρουέτα με το ένα πόδι!! (ο Ζινταν μπορούσε μόνο με τα δυο)

    Κινγκ Φερέιρα: Για τους εξής λόγους
    -Ξανθό μουσάκι
    -Κλασικός αμυντικός βράχος. Θυμάμαι μια φορά έβαλε γκολ με φαλτσαριστό σουτ έξω απο την περιοχή, ενώ ο άνθρωπος ήθελε να κάνει κοντρόλ... :P
    -Θυμάμαι επίσης οτι έβαλε καμια 10ρια γκολ με πέναλτι οταν έπαιξε στην Γ' εθνική στα 40 του.
    -Το κλασικό στιγμιότυπο με τον Καστίγιο, όπου έχει αρπάξει το Μεξικανάκι απο το λαιμό και του έχει πάρει όλη την ψευτομαγκιά απο το πρόσωπο.

    Κελβιν Σέμπουε: Δεν ξέρω όσοι τον πρόλαβαν στις επαγγελματικές κατηγορίες τι λένε, αλλα εγώ ξέρω οτι ο τύπος μέχρι πριν λίγα χρόνια έπαιζε στο Α' τοπικό Αργολίδας (πρώτα με Πόρο, και Αστέρα Δρεπάνου στη συνέχεια)
    Και έκανε μεγάλη διαφορά σε αυτές τις ομάδες.
    Ο παιδικός φίλος μου που τύχαινε κάποιες φορές να παίξει αντίπαλος μαζί του, είχε να λέει τι εξωγήινους μυς, και τι "τρομερά πατήματα" είχε.
    Μια συγκεκριμένη φάση όπως μου την περιέγραψε: "Μπήκα ως αλλαγή στο 75' και με έβαλαν να μαρκάρω τον Σέμπουε. Αυτός στα 37 του είχε βγάλει 90λεπτο. Και σε αυτά τα 15 λεπτά με ξεθέωσε στην κούραση όσο κανένας άλλος!!"
    Σημειωτέον, ο εν λόγω φίλος μου είναι παικτούρα.

    Γιόνας Κόλκα: Ο Οφερμαρς των φτωχών, και ίσως ο τελευταίος κλασικό(τατο)ς εξτρεμ που πέρασε απο τον Παναθηναϊκό. Τρομερή ταχύτητα!!

    (μόνο συγκίνηση με Χενρικσεν και Μινχ!! Ο Βαζέχα είναι θρύλος ούτως η άλλως)

    Στην παραπάνω λίστα υπάρχει και ένας πιο πρόσφατος: Χαμπιμπ Σο. Μας χρωστάει σίγουρα εξηγήσεις ο Αναστασίου γιατί ακριβώς δεν κάνει για το στυλ παιχνιδιού του. Σκυλί, τσαμπουκάς, και παντοδύναμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ απόλυτο κλικ: Ίβανσιτς!!!!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν εννοούσα οι παίκτες της Εθνικής να σκέπτονται τα χρήματα, αλλά να εργάζονται ευσυνείδητα και όχι δημοσιουπαλληλίστικα, αφήνω τη τσάντα μου πάνω στο γραφείο για να φαίνεται ότι είμαι εδώ γύρω και πετάγομαι λαϊκή.

    Απόδειξη ότι στο 2ο, που - κάποιος-οι - τους μπινελίκωσαν άσχημα στα αποδυτήρια, είδαμε άλλη ομάδα. Με το Λιχτεστάιν παίζεις, μπορείς εύκολα να κάνεις 2-3 ευκαιρίες. Αν δεν μπει καμιά πάσο. Αλλά όχι όπως στο 1ο ημίχρονο που έπαιζαν Ξυλοκόποι - Μαραγκοί. Και με ρίξανε στα σκληρά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλεξ, θυμάμαι κάτι φίλους μου να έχουν ξετρελαθεί με τον Σανμαρτεάν. Κι όλα αυτά από ένα φιλικό που δεν θυμάμαι ποια ομάδα είχε αντιμετωπίσει. Πάντως, ποτέ δεν μου έκανε γκελ.

    Ο Σανχούρχο ήταν μπαλαδόφατσα και το ήξερε το τόπι. Συμφωνώ και επαυξάνω με το βρωμόσουτο! Θυμάσαι τι γκολάρα είχε βάλει στο Ολίμπικο; Γενικώς γουστάρω παίχτες που δεν διστάζουν να σουτάρουν και έχουν εμπιστοσύνη στα πόδια τους.

    Καλά, η φάση με τον Κινγκ και τον Καστίγο δεν ξεχνιέται. Στη φάτσα του Καστίγιο ήταν ζωγραφισμένος ο τρόμος! Καλά του έκανε του κωλοπαιδαρά.

    Εννοείται ότι θυμάμαι τον Σέμπουε. Καλός παίχτης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μέσα στο μυαλό μου τον Σέμπουε τον έχω συνδυάσει με τον Νάγκπε και τον Χάγκαν. Και νταξ, με τον Χάγκαν ήταν και συμπαίχτες. Με τον Νάγκμπε του ΠΑΟΚ;

    Ο Κόλκα ήταν αυθεντικό εξτρέμ και λυπάμαι που η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Ταχύτατος με την μπάλα στα πόδια, μπορούσε να πλαγιοκοπήσει και να ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον αντίπαλο. Θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα που καταθέτω.

    Την πρώτη φορά που είδα τον Σο νόμιζα ότι ήταν πυγμάχος! Αλλά τι να τον κάνεις; Έχεις Λαγό και τον παιχταρά τον Μέντες (με τριετές συμβόλαιο!)!

    Ο Βαζέχα ήταν καταπληκτικός σκόρερ. Μπορεί να μην ήξερε την κορυφαία μπάλα, αλλά ήταν killer, κυρίως εντός περιοχής. Από τις μεγαλύτερες μου συμπάθειες. Όσο για τον Μινχ, επίτρεψέ μου να αναφερθώ στο σχόλιο προς τον Πρόεδρο.

    Υ.Γ. Στη λίστα θα μπορούσα να βάλω επίσης τον Ντιέ, τον Μπαστία, τον Μιραλάς και τον Κόλκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόεδρε, καλός παίχτης ο Αυστριακός. Το δικό μου απόλυτο κλικ είναι ο Μινχ. Παιχταράς! Ανέβαινε την πλευρά, επέστρεφε έγκαιρα. Έβγαζε σέντρα μετά από ντρίπλα, μετά από κοντρόλ, χωρίς κοντρόλ, με παπούτσια, χωρίς παπούτσια. Φουλ μπακ με τα όλα του. Την πρώτη φορά που τον είδα έτριβα τα μάτια μου! Φοβερός παίχτης.

    Υπουργέ, το ότι έπεσαν μπινελίκια στο ημίχρονο το θεωρώ δεδομένο. Λογικά θα έπεσαν κι από τον Σάντος, αλλά κι από τους παλιούς, μάλλον Κατσουράνη και Καραγκούνη. Πάντως, ας μην νοιώθουμε έκπληξη. Το ξέραμε από πριν ότι με τέτοιες ομάδες δυσκολευόμαστε. Αυτή η Εθνική μπορεί να αξιοποιήσει θαυμάσια τα τετραγωνικά στο τερέν της, δηλαδή να παίξει άμυνα, αλλά δεν μπορεί να κάνει το ίδιο στο τερέν του αντιπάλου, δηλαδή να πάρει την πρωτοβουλία και να διασπάσει ορθολογικά κλειστές άμυνες. Απόψε έχουμε και το ματς με την Λετονία. Μόνο νίκη. Έστω και με μισό γκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν απόψε κάνουν έστω και ένα τέταρτο σαν το 1ο ημίχρονο τις προάλλες, θα τους δεις να πέφτουν κάτω. Από τις κατάρες μου! Σαββατογεννημένος και νύχτα, 3:45.

    Είμαι πολύ περίεργος να δω αν ο Φερνάντο θα τολμήσει αλλαγές. Εκτός από τις αναμενόμενες, συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα των τιμωρημένων στο προηγούμενο Σαμαρά και Σάλπι. Και προς θεού Φερνάντο σε ικετεύω, όχι Καραγκούνη απ' την αρχή. Μόλις γίνει το 2-0 βάλτον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι αρκετά τα ερωτηματικά.

    Νταξ, ο Σαμαράς θα παίξει σίγουρα. Μάλλον κι ο Σάλπι. Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Κονέ, ο οποίος δεν μπορεί στον ασβέστη, και τον Ταχτσίδη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει άλλες προτεραιότητες. Επίσης, ποιος θα παίξει αριστερό μπακ; Θα ξεκινήσει ο Νίνης;

    Εκτός των αγωνιστικών και της τακτικής, λογικά μετά το ματς της Εθνικής θα γράψω ένα κείμενο, με μάλλον απαισιόδοξη χροιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εννοείς αριστερό χαφ. Μάλλον ο Σαμαράς. Πίσω του ο Τζαβέλλας και οι γνωστοί υπόλοιποι. Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου. Μένει ακόμα μια θέση στον άξονα και μάλλον την κερδίζει ο Νίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νικολας.

    Σαν πιο μεγαλος σε ηλικια, θυμαμαι τον Μπαρζοφ με τη φανελα του Πανιωνιου, να κατεβαζει τη μπαλα απο τα 40 μετρα υψος και συγχρονως να σκαει ντριπλα στον Σκαρταδο. Μεγαλος παιχτης.

    Ο Ιβαν Γιοβανοβιτς του Ηρακλη. Εκατο κιλα μπαλα και αεικινητος.

    Λαγιος Ντεταρι. Ηρθε στα ντουζενια του για τα φραγκα του Κοσκωτα. Κριμα κι αδικο να μην συνεχισει στη Γερμανια.

    Ραντε Παπριτσα. Σαν τον Σωτηρη Μουστακα. Το γκολ στο ΟΑΚΑ με την Παναθα, εδωσε τον τιτλο.

    Ντανιελ Μπατιστα. Εκανες το γηπεδο μπουρδελο, ρε Ντανιελο (δις0. Ο Γκουλιτ των φτωχων.

    Τσου Λαλιγκ. Αερινος και αρχοντικος.

    Βελιμιρ Ζαετς. Εκοβε, ντριπλαρε, οργανωνε και σκοραρε.

    Περσυ Ολιβαρες. Επαιζε και με περουκα.

    Νικολα Νικιτς. Ειχε βαλει γκολ με το Αιγαλεω, και ζητουσε το ρολοι που του εταξε ο προεδρας.

    Μερινο. Ζογκλερ τσεπης.

    Ρουιθ της ΑΕΚ. Ο ορισμος της υδραυλικης ντριπλας.
    Ναβας, επισης της ΑΕΚ. Μαλι γυαλι και παντελονι Lee.

    El Camion Flores. Μεγαλη πικρα εκεινο το βραδυ στο 1-4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νικόλα, τους μισούς από αυτούς που αναφέρεις δεν τους έχω προλάβει. Ορισμένους δε, δεν τους έχω καν ακουστά! Τον Ράντε Πάπριτσα, τον Μπαρζόφ και τον Λάλιγκ. Μαθαίνω, πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νικολας.

    Λογω ηλικιας (47) τους θυμαμαι. Αλλά και λογω του οτι το '80 επιτρεποταν μονο δυο ξενοι σε καθε ομαδα, και αυτοι επρεπε να κανουν τη διαφορα.
    Ο Τεοντορ Μπαρζοφ ηρθε για τη Δοξα Δραμας και μετα επαιξε στον Πανιωνιο. Αν δεν ειχα δει τον Φρατζεσκο, θα ελεγα οτι ηταν ο καλυτερος παιχτης για φαουλ κοντα στην περιοχη.
    Εκτος αυτου ηταν κινητικοτατος, σαν το Γιοβανοβιτς του Ηρακλη. Δεν ηταν δεκαρι τυπου Τσαρτα, να φευγει ατσαλακωτος απο το γηπεδο.

    Ο Ραντε Παπριτσα ηταν μετριος Γιουγκοσλαβος φορ. Ειχε ομως εκπληκτικο αλμα και ταιμινγκ. Θα μπορουσε να ειναι ανετα βολευμπολιστας.
    Δυο πραγματα θα μεινουν ανεξιτηλα γι αυτον.
    Η ομοιοτητα του με τον Σωτηρη Μουστακα, και το γκολ στο ΟΑΚΑ, που εβαλε τα θεμελια για τον τιτλο του '85.

    Ο Τσου Λαλιγκ ηρθε στο Παναθηναικο σαν τεραστια μεταγραφη απο τον Αγιαξ, που ηταν και διεθνης.
    Τον ειχα δει σε φιλικο αγωνα Μακεδονικου-ΠΑΟ στην Ευκαρπια, καπου στο 82-83.
    Αερινος εξτρεμ, με κοφτες ντριπλες και διαθεση για τσαλιμακια.

    Τωρα θυμηθηκα τον Ολε Σκομποε το Δανο. Αριστεροποδαρος φανταιζι μπαλαδορος.

    Να 'σαι καλα ρε Κανθαρε που μ' εκανες να θυμηθω και να νοσταλγησω τα εφηβικα μου χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νικόλα, εμείς ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου και τα κλικ που μοιράστηκες μαζί μας!

    Υ.Γ. Νταξ, τον Σκόμποε τον ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απ' τα αγαπημένα μου θέματα για συζήτηση και θα τοποθετηθώ έστω και ετεροχρονισμένα! Έχω εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου από την δεκαετία του ΄80 γι αυτό κι οι επιλογές μου θα είναι από τα 80ies και μετά. Χωρίς προετοιμασία, χωρίς ψάξιμο, μπορεί να ξεχάσω κάποιους...

    ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ: Αρχοντιά, φινέτσα και... γκολ. Σεντερφοράρα!!!

    ΖΑΕΤΣ: Μας έμαθε τι σημαίνει αμυντικός χαφ. Μέχρι τότε γνωρίζαμε μόνο τους "κόφτες".

    ΝΤΕΤΑΡΙ: Τι ήρθε να κάνει στην Ελλάδα; Οι περισσότερες κάθετες πάσες του πήγαιναν "στράφι" γιατί δεν τις καταλαβαίνανε οι συμπαίκτες του και δεν έφευγαν στον κενό χώρο. Ο κόσμος μουρμούριζε! Μετά κατάλαβαν!

    ΡΟΤΣΑ: Ήρθε σαν Έλληνας (από το Αιγάλεω) διέπρεψε ως Αργεντινός και μετά (ξανα) έγινε Έλληνας! Πολύ μεγάλο δεκάρι!!!

    ΕΣΤΕΡΧΑΖΙ: Ο κόμης του Ουγγρικού ποδοσφαίρου. Κλάση, φινέτσα, δεκάρι από τα λίγα…

    ΣΑΝΤΜΠΕΡΓΚ: Το σέντερ φορ της Γκέτεμποργκ (Ευρωπαϊκή δύναμη στα 80ies) στο Ελληνικό πρωτάθλημα; Μεγάλη λατρεία. Θυμάμαι ένα γκολ της ΑΕΚ όπου ο Σουηδός με τον Μαύρο έπαιξαν το «1-2» με κεφαλιές!

    ΜΠΑΡΖΟΦ: Κυρίως για τις εκτελέσεις φάουλ. Τα είχε για… πέναλτι!

    Συμπληρώνω επιγραμματικά για τα 80ies (γιατί θα μου βγει σεντόνι): Κμίετσικ, Άνταμτσικ, Νίκιτς, Γιοβάνοβιτς, Οκόνσκι, Τσου Λα Λιγκ, Μανέφσκι κλπ.

    ΠΡΟΤΑΣΟΦ - ΛΙΦΤΟΤΣΕΝΚΟ: Ήρθαν στο μεταίχμιο των δύο δεκαετιών (1990) κι όλοι απορούσαμε γιατί! Αν δεν υπήρχε ο Μπλαχίν θα είχαν πάει σε σοβαρότερο πρωτάθλημα. (Αυτό με τον Αλέφαντο να φωνάζει τιτίκα τον Προτάσοφ έχει γράψει ιστορία!)

    ΣΑΜΠΑΝΑΖΟΒΙΤΣ: Εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης (Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα), σε ιδανική ηλικία (24 – 25) στην Ελλάδα; Κομπιούτερ στο γήπεδο, μεγάλη κλάση. Είχε ένα μειονέκτημα: όταν βρισκόταν σε θέση βολής τα… έχανε (κατά δήλωση του ιδίου)!!! Ευτυχώς που ήταν αμυντικό χαφ.

    ΜΠΑΤΙΣΤΑ: Μεγάλη λατρεία, από τότε που έπαιζε στον Εθνικό ακόμη. (Θυμάμαι μία επική εκτός έδρας νίκη του Εθνικού επί του Παναθηναϊκού με 6-3 και τον Ντανιέλο να οργιάζει, 4 γκολ αν θυμάμαι καλά!) Κάτι ανάμεσα σε δεκάρι και περιφερειακό επιθετικό. Μέσα σε ένα καλοκαίρι ο Μπάγεβιτς τον έκανε φορ περιοχής. Τι να λέμε τώρα…

    ΒΑΖΕΧΑ: Killer instinct. Χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός;

    ΤΖΟΡΖΕΒΙΤΣ: Πιθανότατα ο κορυφαίος αριστερός χαφ (μαζί με τον Τόνι) στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Μια ομάδα μόνος του…

    ΣΑΒΕΦΣΚΙ: Αθόρυβος, απέριττος, ουσιαστικός, εγκεφαλικός. Κομπιούτερ που δεν χρειάστηκε format!!!

    ΙΒΙΤΣ: Τι φινέτσα! Και τι τρίπλα!!! Αν δεν υπήρχε το οικονομικό εμπάργκο στην Γιουγκοσλαβία δεν θα ερχόταν Ελλάδα. Όχι σε τέτοια ηλικία τουλάχιστον!

    ΒΑΝΤΣΙΚ: Το βουνό. Ετοιμαζόσουν να χτυπήσεις πέναλτι και φοβόσουνα πως θα το χάσεις (συν όλα τα υπόλοιπα βεβαίως - βεβαίως)!

    ΝΑΒΑΣ: Κατάλαβε κανείς γιατί αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν έκανε καριέρα;

    Ουφ, κουράστηκα. Το τρέχω: Ρίμπο, τι να λέμε τώρα; Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στα Ελληνικά γήπεδα. Γκαμάρα: όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή νόμιζα ότι πρόκειται για συνωνυμία. Που να πάει το μυαλό μου ότι ήρθε στην Ελλάδα ο κορυφαίος αμυντικός του μουντιάλ της Γαλλίας; Γκαρσία: τεράστια κλάση και προσωπικότητα. Σκόκο: μεγάλη λατρεία. Σταματώ εδώ και σίγουρα ξέχασα άλλους τόσους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μιας και περί Νίκιτς η κουβέντα στα τελευταία σχόλια, να πω ότι τον πρωτοείδα σε ένα ματς της Λάρισας στο Αλκαζάρ με το Αιγάλεω. Δεν τον ήξερα και μου "πέταξε τα μάτια έξω" με αυτά που έκανε στο γήπεδο!!! Ακόμη το θυμάμαι το ρεσιτάλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kanthare, αυτό που γράφεις περί Σέμπουε και Νάγκμπε:

    ("Εννοείται ότι θυμάμαι τον Σέμπουε. Καλός παίχτης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μέσα στο μυαλό μου τον Σέμπουε τον έχω συνδυάσει με τον Νάγκπε και τον Χάγκαν. Και νταξ, με τον Χάγκαν ήταν και συμπαίχτες. Με τον Νάγκμπε του ΠΑΟΚ;")

    ...μου θύμησες μία επική περιγραφή του Μαυρομάτη σε παιχνίδι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Καθόλη την διάρκεια του αγώνα έλεγε τον Σέμπουε Νάγκμπε (και τον Νάγκμπε - Νάγκμπε) μέχρι περίπου το 80ό λεπτό όταν ο Νάγκμπε έκοψε τον Σέμπουε! Εκεί ο ευρωβουλευτής "κόλλησε" για μερικά δευτερόλεπτα, κατάλαβε την γκάφα του (μα δεν του είπε κανείς συνεργάτης του;) και στο τελευταίο δεκάλεπτο αποκαταστάθηκε η τάξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εεεεε, ξέχασα Κετσπάγια, Μπλάνκο, Σισέ, Λέτο, Γκαλέτι, Σίλβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω πως μία αντίστοιχα ενδιαφέρουσα ανάρτηση που θα ξυπνήσει μνήμες είναι και τα ωραιότερα (κατά την κρίση του καθενός) ποδοσφαιρικά συνθήματα. Ξεκινώ με τρία που έχω πρόχειρα:

    * ΑΕΛ, ουίσκι και heavy metal δίσκοι!

    * Γεωργέα, Γεωργέα τα φυτά στην Καλαμάτα είναι ωραία!

    * ΑΕΛ, τρακτέρ και love is in the air!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θέλουμε και ένα post με τους ξένους "παλτά" στα Ελληνικά γήπεδα. Που τους βλέπαμε και λέγαμε, μα είναι στα αλήθεια ποδοσφαιριστής;

    Καλώς σε βρήκα KANTHARE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπαλαντέρ, ωραίος για τους παίχτες! Έχω ακούσει αρκετά για κάποιους παίχτες που αναφέρεις (π.χ. Ζάετς, Ρότσα, Μπάγιεβιτς, Ντέταρι), αλλά δεν τους έχω δει ποτέ. Πιθανολογώ ότι αυτά που έχω ακούσει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Ο Μαυρομάτης είναι ένα ιερό τέρας των μεταδώσεων. Να αλλάζουν οι αμυντικοί πασούλες και να το παρουσιάζει λες και γίνεται πέναλτι, δοκάρι, κάποια φάση ολκής, ρε παιδί μου. Άσε τα λάθος ονόματα (Κόκου - Κοκού, Μουνάιτις - Μουνίτις και πάει λέγοντας) ή επικές ατάκες του τύπου: κόρνερ από πλεονεκτική θέση. Περιμένω στο μουντιάλ του 2014 την επιστροφή του βετεράνου πλέον Μαυρομάτη, εννοείται μαζί με Θεοφιλόπουλο! Δεν το περιμένω, το απαιτώ!

    Νομίζω ότι πράγματι έχουμε ξεχάσει ορισμένους. Απλά να μην μπερδεύουμε τα ''κλικ'' με βάση το βιογραφικό παίχτη. Τόυε η λίστα θα ήταν τελείως διαφορετική. Σκέφτομαι να γράψω και μια αντίστοιχη λίστα με Ελλήνες παίχτες. Αλλά μπορεί να φάω και ξύλο.

    Για τα συνθήματα το έχω σκεφτεί κι εγώ. Ίσως κάποια στιγμή συμβεί κι αυτό.

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Sexy Sports, η λίστα με τα παλτά, την οποία σωστά επισημαίνεις ότι πρέπει να δημιουργηθεί, δεν είναι απλή υπόθεση. Σκέψου πόσο εύκολα μια νέα ''μεταγραφάρα'' μετατρέπεται σε παλτό από τα ΜΜΕ και τους οπαδούς. Το αν κάποιος ήταν ή όχι παλτό θα την δώσει η εικόνα στο χόρτο με βάση τα χαρακτηριστικά που πραγματικά έχει ο παίχτης, κι όχι σύμφωνα με αυτά που διατυμπάνιζαν οι ρεπόρτερ του κώλου. Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για πολλους και διάφορους λόγους:

    Γιοζεφ Βάντσικ, Χουάν Μπορέλι, Χρηστάρας Βαζέχα, Ερικ Μίκλαντ, Ρενε Χένρικσεν, Γιαν Μικαελσεν, Καρλ Χαιντς Φλιπσεν, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Ιγκόρ Σιμπνιεφσκι (πιο αλκόολας και απο Τονι Ανταμς δυστυχως), Φερνάντο Γκαλέτο, Ο Ντανιελο "φατσα βιαστη" Σάριτς, Ο Μανωλάκης ο Ολιζαντέμπε (και γαμω τα παιδια επισης), Γιόνας Κόλκα, Μαρκους Μινχ, Ο Μορις (στον Αρη κυρίως και η πρωτη χρονιά άντε 2η στον ΠΑΟ, γιατί μετά...ασε καλυτερα μην ανοιξω το στομα μου)...Ματος, Ιβανσιτς...

    Και συνεχιζω...

    Ζοραν Λοντσαρ, Ο Ναγκολις ο Κενεντι, Ο Ίβιτς, Ντανιελ Μπατιστα, Ο Λιτοφτσενκο πως σκατα γράφεται, Ο Ζετεμπεργκ, ο Καρεμπε, Κετσπάγια, Σαβεβσκι, Γκρεταρσον, Ο Μπλεντι ο Κολα, Ζοραν Ριζνιτς, Πεντραγκ Μιτιτς, Μικι Κουιν, για καποιο ανεξηγητο λογο εκεινος ο Βαν Χαμ του ΠΑΟΚ, ο Ουντέζε, Πατριτσιο Καμπς, Μιλεν Πετκοφ, Παολο Αντριολι, Γκρεγκ Μπρουστερ, Ο Νταριο Ο Μουτσοντρίγκο (πεθαίνω καλτίλα) Πεντρακ Ερακ, Μπαρνιακ, Bεριντιανο Μαρτσέλο...

    Εχω και αλλους, αλλα αυτοί ήρθαν χωρίς ζορι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ωραίος για Μαρτσέλο, Κόλα, Έρακ. Έχεις δίκιο για τον Μόρις. Στον Άρη και την πρώτη χρονιά στον ΠΑΟ ήταν πολύ καλός. Μετά κάτι έπαθε!

    Θυμάμαι, επίσης, τον Αντριόλι, που είχε κωλόφατσα, αλλά έτρεχε πολύ και πετούσε τορπίλες. Είχε βάλει και μια γκολάρα απάναντι στην Σερβέτ.

    Και αφού είπες Λόντσαρ και Κένεντι, ας θυμηθούμε τον δαίμονα του Άρη που ακούει στο όνομα Ιβάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Αντριολι νομιζω τον πήρε ο Άρης την εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, λόγω Κοντομηνά. Με υπερκοστολόγηση κιόλας και έκανε χαρές ο συγχωρεμένος ο καλτίλας ο Κανελλάκης. Νομίζω ήταν ιδια χρονιά που πανηγύριζε ο Καλογιάννης που πούλησε τον Αγαθοκλέους επίσης στον Άρη.

      Ιβαν ποιον? Δεν μου ρχεται. Καηκα ρε.

      Διαγραφή
    2. Τον Αντριόλι τον είχαμε πάρει από τον Ιωνικό, όντως επί εποχή Κοντομηνά. Τα ρεπορτάζ λέγανε ότι την ήθελε η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός.

      Τον Αγαθοκλέους, τον Μαραντόνα της Κύπρου, τον είχαμε πάρει από τον Αθηναϊκό, όπου είχε κάνει καλή σεζόν, για 700.000 μύρια!!! Μιλάμε για απίστευτο ποσό. Τη τελευταία στιγμή ανεβάσαμε την προσφορά, καθώς βρισκόταν πολύ κοντά στην ΑΕΚ.

      Ο Ιβάν που έπαιζε στον Άρη. Πρέπει να ήταν γύρω στο 1.65 ύψος. Χαμηλό κέντρου βάρους, αεικίνητος, δεν ήξερε τρομερή μπάλα, αλλά ήταν πειθαρχημένος, αν και Βραζιλιάνος, με πολύ καλές τοποθεσίες στην μεσαία γραμμή.

      Διαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...