Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Οι σκοταδόψυχοι (reloaded)












Υ.Γ.1 Για τους παραπάνω δηλώνω ότι πολλές φορές είναι καλύτερο να μην μιλάς και να σε θεωρούν ηλίθιο, παρά να ανοίγεις το στόμα σου και να χάνεται κάθε αμφιβολία.

Υ.Γ.2 Με αφορμή την τραγική κατάληξη του Παντελίδη, έχω να πω -με κυνικό τρόπο- ότι ωραία είναι τα μεθεόρτια που περιλαμβάνουν αφιερώματα για την καριέρα του και τα πεπραγμένα του, αλλά, ίσως, αντί για τέτοιες εκδηλώσεις, θα έπρεπε να εξηγήσουμε με παραστατικό τρόπο τους κανόνες φυσικής που συνοδεύουν κάθε πτυχή της ζωής μας. Όπως, για παράδειγμα, περί ταχύτητας, ορμής, συνισταμένης δυνάμεων, σύγκρουσης και λοιπά.

Υ.Γ.3 Γιατί επιλέγει κάποιος να κάνει απεργία; Γιατί επιλέγει κάποιος να υποστηρίξει την απεργία; Η τέλεση της απεργίας απαιτεί νοητική διεργασία και ορθολογικό ειρμό. Δεν συνιστά χαβαλέ και πανηγύρι, και σίγουρα δεν πρέπει να λειτουργεί εις βάρος τρίτων.

Υ.Γ.4 Οι παραπάνω φωτογραφίες προέρχονται από την τελευταία ποιητική συλλογή του Τιμολέοντα Φανφάρα, με τίτλο «Λαίλαπες».

13 σχόλια:

  1. Πες την αλήθεια ότι έπινες και μπέρδεψες τα υστερόγραφα!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι έτρωγα μακαρονάδα!

    Πάω να το διορθώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρίσκω τον συμψηφισμό Τούντορ και Κασιδιάρη κομμάτι υπερβολικό. Από την άλλη, ο Κασιδιάρης ίσως να ήταν καλύτερος προπονητής απ'τον Τούντορ, και σίγουρα ο Τούντορ θα ήταν καλύτερος πολιτικός παύλα άνθρωπος απ'τον Κασιδιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάζεσαι τον Κασιδιάρη προπονητή; Φαντάζεσαι τον Κασιδιάρη προπονητή στον ΠΑΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μια στιγμή, όταν είδα τη φωτό ανάμεσα στον Κασιδιάρη και τον Τσίπρα αναρωτήθηκα "Γιατί σκοταδόψυχος ο Μπογδάνος;"
    Ε, μετά απο 2 δευτερόλεπτα κατάλαβα.... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Αν δεν ήξερα ποιος είναι ο Μπογδάνος, βάσει του hate που δέχεται, θα πίστευα άνετα οτι είναι ένας γραφικός λαϊκιστής δημοσιογραφίσκος, με φιλοναζιστικές ακροδεξιές απόψεις, νονός της νύχτας, συμμετέχων σε δολοφονίες Ελλήνων, και με εκκρεμή δίκη για υποψία κυκλώματος παιδεραστίας.

      Στην πραγματικότητα, απλά είναι κάτι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο όλα αυτά: Φιλελευθερος.
      Ξερεις... αυτή η σατανική ιδεολογία, που είναι ΑΚΡΩΣ καταστροφική όπου εφαρμόζεται. Και που ως γνωστόν, αυτή έχει ΑΚΡΩΣ καταστρέψει την Ελλάδα. Γιατι ως γνωστόν, είμαστε ΑΚΡΩΣ φιλελευθερη χώρα.

      Το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει για το φαινόμενο "Μπογδάνος" το βρίσκω σε πρόσφατη συνέντευξη του mikeius

      "Σε μια χώρα που υπάρχει ακόμα Πρετεντέρης, Τριανταφυλλόπουλος, Αναστασιάδης γιατί όλοι επικεντρώνουν το μίσος τους στο Μπογδάνο; Θα σου απαντήσω εγώ: γιατί ο Μπογδάνος είναι νέρντουλας και φέρεται σαν τύπος που θα γυρίσει και το άλλο μάγουλο και ο τραμπούκος ο Ελληνάρας βρήκε τον νερντουλάκο, που δε ξέρει να υπερασπίζεται σωστά τον εαυτό του και τον γαμάει. Δεν σου λέω ότι δεν έχει λόγους, όμως π.χ ο Μπογδάνος έχει ένα 5 και τρώει μίσος 10αρι, μίσος που πρέπει να τρώνε άλλοι, αλλά εκείνοι άμα θέλουν να σε γαμήσουν δικαστικά, με μπράβους και να βρεθείς ένα βράδυ ξυλοφορτωμένος μπορούν να το κάνουν, ο Μπογδάνος όχι.

      Έχει ξυπνήσει ο τραμπούκος σε όλους τους κωλοελληνάρες. Δεν υπερασπίζομαι τον Μπογδάνο αυτή τη στιγμή, λέω για τους μαλάκες που βρήκαν θύμα. Κατά τα άλλα η εμπειρία μου μαζί του ήταν μια χαρά. Σε σχέση με άλλες συνεντεύξεις που μου έχουν πάρει στο παρελθόν, ο Μπογδάνος has done his homework. Είχε λιώσει τα ΜΠΡΑΦ, είτε ο ίδιος είτε το επιτελείο του, άνθρωποι δούλεψαν γι’ αυτή τη συνέντευξη και μπράβο του. Από εκεί και πέρα η περσόνα που βγάζει ΟΚ…."

      Καλησπέρα Κανθαρίνιο.

      Διαγραφή
    2. Να μιλήσουμε και σοβαρά.

      Κοίτα, τον Μπογδάνο δεν τον θεωρώ καλό δημοσιογράφο. Δεν κάνει καλές ερωτήσεις και μετά αναρωτιέται γιατί δεν λαμβάνει καλές απαντήσεις. Πολλές φορές θέλει να επικεντρώσει την προσοχή σε συγκεκριμένα δεδομένα, ακόμα και άσχετα με το θέμα που έχει τεθεί επί τάπητος, απλά για να κατευθύνει τον τηλεθεατή/ακροατή.

      Επίσης, δεν μου αρέσει εν γένει το καρτουνίστικο ύφος του. Δεν έχω κάτι εναντίον του και πιστεύω ότι είναι περισσότερο αθώος και περισσότερο γνήσιος από κάτι ανθρωπάρια τύπου Αναστασιάδη και Πρετεντέρη, καθώς δεν υποδύεται τον ντεμέκ δημοκράτη, με την έννοια π.χ. που το κάνει ο Πρετεντέρης (Πρετεντέρης: πετάω μπουκάλια σε γήπεδα μπάσκετ και μετά κάνω εκπομπή για δικαιοσύνη και ηθική), ούτε είναι λαμόγιο σαν τον Αναστασιάδη. Συν τοις άλλοις, ο Μπογδάνος είναι πιθανότερο να παραδεχτεί και κανά λάθος. Οι άλλοι δεν παραδέχονται τίποτα.

      Πάρε, για παράδειγμα, τον Λαζόπουλο, που κανονικά θα έπρεπε να του πετάνε τομάτες χείριστης ποιότητας κι όχι να τον χειροκροτάνε, και θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
  7. Όντως ξέχασες το σκουπίδι τον Μπογδάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...