Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Η απόλυτη στήριξη

Όντας απογοητευμένος από αυτά που ακούνε τα αυτάκια μου και διαβάζουν τα ματάκια μου, αποφάσισα να γράψω, έστω και με καθυστέρηση δυο ημερών, για την πρωτοφανή στήριξη που έδειξαν έμπρακτα, οι φίλοι της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Μια ενέργεια που ειλικρινά δεν περίμενα. Σίγουρα τα δυο τελευταία αποτελέσματα της ομάδας στην euroleague δεν είναι και τα καλύτερα, σίγουρα η ομάδα δεν αποδίδει καλό μπάσκετ, σίγουρα κάποιοι παίχτες είναι ντεφορμέ, αλλά αυτό που μένει είναι ότι ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα.

Δείχνει την ευγνωμοσύνη του προς την ομάδα για όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια. Και δεν έχει πετύχει λίγα. Φυσικά και δεν θέλω να υποβαθμίσω τις νίκες της Παρτιζάν και του Αμαρουσίου. Ίσα ίσα. Οι δυο προαναφερθείσες ομάδες είναι ομάδες με όλα τα γράμματα της λέξης κεφαλαία κι όχι μόνο το όμικρον. Ειδικά το Μαρούσι. Αυτές οι δυο ήττες στάθηκαν ικανές να δώσουν σκαλί σε κάποιους να κράξουν κακοπροαίρετα αυτούς που τους έχουν δώσει τόσα πολλά. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ''Πράσινη'' που παρότρυνε τους παίχτες να πετάξουν τις φανέλες δεν ήταν παρατραβηγμένο, αλλά κάτι παραπάνω. Ήταν ανούσιο, άδικο και άκαιρο.

Όπως άκαιρη ήταν και η επέμβαση του Δημήτρη Γιανακόπουλου. Δεν ξέρω ποιος νομίζει ότι είναι, αλλά η αντίδραση του ήταν ερασιτεχνική. Ο Γκαστόνε πάντως έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση λέγοντας: ''Θα αφήσουμε την καρδιά μας και τα τομπολίνια μας στο παρκέ''. Αυτό που εισέπραξα είναι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποκτά μπασκετική συνείδηση. Ο σύλλογος αποκτά μπασκετικό κοινό. Τα πράγματα που έχουν να γίνουν είναι αρκετά, αλλά το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον που να έχει υπογράψει συμβόλαιο με τις επιτυχίες και τις νίκες. Το σημαντικό είναι ότι με τον κόσμο να λειτουργεί ως πυροσβεστικό όχημα, η κατάσταση οδεύει προς ομαλή εκτόνωση. Χρόνος για το come back υπάρχει.

9 σχόλια:

  1. Πραγματικά στο λέω kanthare, χωρίς καθόλου υπερβολή, δεν με ενδιαφέρει να υπάρξει φέτος η ανάκμψη μετα απο αυτό που έζησα στο ΟΑΚΑ χθές...
    Μέχρι προχθές έλεγα πως καλύτερα να χάσω το πρωτάθλημα στην μπάλα παρά στο μπάσκετ. Δεν θα το άντεχα, αυτό που τόσα χρόνια περηφανεύομαι να το δώ κάτω απο τον Ολυμπιακό έστω και για μία φορά. Και ας πάρω το πρωτάθλημα στην μπάλα που ο κάθε Παναθηναικός το θέλει όσο τίποτα.
    Όμως χθες κατάλαβα πως αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται κάποια ανάκαμψη. Αυτή η ομάδα για τους εγχώριους τίτλους θα παίξει για εμας. Όπως και το είπαν άλλωστε. Άρα είτε τους πάρουν είτε όχι δεν με ενδιαφέρει. Μου χάρισαν τόσα, με κράτησαν σαν οπαδό, και μου λένε πως θα παίξουμε για σένα. Ε λοιπόν παίξτε για μας και χάστε τα ΟΛΑ εμείς εκεί θα ήμαστε...

    Πολλούς χαιρετισμούς φίλε kanthare!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε κανθαρε γεια σου.ο μπασκετικος παναθηναικος θυμιζει τον ποδοσφαιρικο ολυμπιακο.με τους τραυματισμους η ομαδα τους δε μπορει να βρει ρυθμο και παιχτες βαρομετρα αλλων χρονων ειναι εκτος φορμας.στον αντιποδα βλεπουμε εναν ολυμπιακο σοβαρο με πλουσιο ταλεντο κι μια διοικηση που εχει βαλει στοχο την κορυφη οχι για να την κατακτησει αλλα για να παραμεινει.οσο για τα μπασκετικο κοινο του παναθηναικου διαφωνω καθετος και οριζοντιος μπασκετικο κοινο εχει μονο ο αρης ολοι οι αλλοι εχουμε οπαδους που ακολουθουν μονο στις επιτυχιες χωρις γνωσεις και παντελεις ελειψει θελησεις για καλο θεαμα.ολα θυσιαζονται στο βωμο της νικης.το καλο με τον θρυλο ειναι οτι εχει προεδρο εναν πραγματικα λατρη του μπασκετ με γνωσεις διαθεση και τρελο χρημα.αντιθετα οι βαζελοι εχουν προεδρους με τρελο χρημα μεν αλλα καθολου παθος για το μπασκετ εξαλου αυτοι το ποδοσφαιρο ηθελαν εξαρχης αλλα ελεω βαρδινιγιαννη βολευτηκαν με το μπασκετ.και για να πικαρω λιγο τα βαζελια οταν παιρναμε εμεις τους τιτλους στο μπασκετ ημασταν ανυπαρκτοι στο ποδοσφαιρο οταν παιρναμε το ποδοσφαιρο το αντιθετο.αυτοι ειναι ανυπαρκτοι παντου χανουν το μπασκετ θελουν να στραφουν στη μπαλα για λιγη χαρα εχουν τη βαθμολογικη διαφορα αλλα τη μοναδικη χαρα τους τις δινουν τριτοι γιατι η ομαδα τους απλα δεν μπορει.οσο για το γιαννακοπουλο τζουνιορ τι να πεις?να αγιασει το χερι του ραντζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΘΑΡΕ
    ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΩ ?
    Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΣΗ
    ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ ΚΑΤΑ ΓΙΟ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ
    ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κατακτήσει όχι μόνο έναν τίτλο, αλλά γιατί όχι και τους τρεις; Είναι όμως πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Ειδικά στις εγχώριες διαοργανώσεις, όπου οι ισοροπίες είναι πολύ εύθραστες. Πάντως η στήριξη ήταν πρωτοφανής. Ξέρεις πόσο εύκολο είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να κράξεις; Πάρε παράδειγμα την Εθνική ποδοσφαίρου. Κράξιμο επί κραξίματος.

    Δικαίωμα σου είναι να διαφωνείς με αυτό που έγραψα ότι αποκτά μπασκετικό κοινό.Και καλά κάνεις! Ειλικρινά το έγραψα μετά από πολύ σκέψη. Ακόμα και ο Άρης που ίσως διαθέτει μακράν αυτό που λέμε μπασκετικό κοινό, η αντίδραση που έδειξαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν σωστή διαχείριση ανεπιτυχιών. Κι αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Για το κοσμο του Άρη στο μπάσκετ κάποια στιγμή θα γράψω, γιατί έχω τρελαθεί με αυτά που γίνονται.

    Όσο για το Δημητράκη ότι και να πεις είναι λίγο. Στον Παναθηναϊκό είσαι φίλε, όχι στην Ολυμπιάδα Παπάγου.

    Μάγε αυτό που μου έμεινε από αυτά που έιπες είναι το εξής:

    Μου χάρισαν τόσα, με κράτησαν σαν οπαδό, και μου λένε πως θα παίξουμε για σένα. Ε λοιπόν παίξτε για μας και χάστε τα ΟΛΑ εμείς εκεί θα ήμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το μπασκετικο κοινο του βαζελου ειναι χρηματοδοτουμενο απο τους γιαννακοπουλους ειναι οι ιδιοι που κατα καιρους φωναζαν υπερ τους και κατα του τζιγκερ τα ξερεις γιατι σου κανει εντυπωση οτι τωρα να τους εβαλαν να πανε στο οακα??εξαλου 800 ηταν οχι 8000!!!το ιδιο γινετε και στον ολυμπιακο.για θυμισου τι γινοτανε οταν ηθελε ο μπακαλης να διωξει τον πουρσανιδη ποιοι τον εκραζαν μεσα απο την εκπομπη τους στο ματζικ!!γνωστα ειναι αυτα δυστηχως ετσι λειτουργει το συστημα στην μπανανια.μπασκετικο κοινο εχει μονο ο αρης μετα ο μπαοκ και ολοι οι αλλοι απο μιλια μακρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι τους έβαλαν οι Γιαννακόπουλοι να πάνε στο γήπεδο. Το ότι ο κόσμος πολλές φορές υποκινείται από ανθρώπους σαν τον Γιαννακόπουλο ή τον Κόκκαλη είναι αλήθεια. Δεν μπορεί να πει κανείς το αντίθετο.

    Πρόσεξε με όμως. Έγραψα ότι ο κόσμος αποκτά. Όχι ότι έχει αποκτήσει. Έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει. Βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν σημαίνει ότι θα φτάσει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολλα μπραβο στο λαο του παο που ειναι εκει για την ομαδα του και στα ευχαριστα αλλα και στα δυσαρεστα...αυτα να τα βλεπουν καποιοι που νομιζουν οτι οι ομαδες τους τους χρωστανε και πρεπει παντα να αποδιδουν και αυτο υτολεω εγω που δεν ειμαι παο! βεβαια και ο ιδιος ο γιαννακοπουλος ο μεγαλος οτι και ηττες ειναι στο προγραμμα! αν ξερει καποιος ποτε ηταν (σχετικα προσφατα) που στον παο εγινε κατι αντιστοιχο αλλα επανηλθε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ, ως τρίτος δεν μπορώ να καταλάβω, δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη λέξη, τις "αυτοκαταστροφικές" τάσεις των παραγόντων του Παναθηναϊκού με τις εκάστοτε συμπεριφορές τους, την μία ο Βγενόπουλος και την άλλη ο υιός Γιαννακόπουλος με το πρωτοσέλιδο του...απο μόνοι τους και εκ των έσω βγάζουν τα μάτια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το μπασκετικο κοινο του βαζελου ειναι χρηματοδοτουμενο απο τους γιαννακοπουλους ειναι οι ιδιοι που κατα καιρους φωναζαν υπερ τους και κατα του τζιγκερ τα ξερεις γιατι σου κανει εντυπωση οτι τωρα να τους εβαλαν να πανε στο οακα??εξαλου 800 ηταν οχι 8000!!

    πραγματικά, φίλε, δεν αν δεν έχεις προπαγανδιστεί απο την 7, τότε είσαι απλά μέγας βλάκας. Συγγνώμη kathare που βρίζω αλλα δεν γίνετε να ακούω τέτοια πράγματα. Και να ακούω τέτοια πράγματα απο έναν λαο που οι οργανωμένοι τους είχαν την καλύτερη σχέση με τον πρόεδρο τους απο οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...