Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Το κίτρινο υποβρύχιο αναδύεται

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον το εντός έδρας ματς της Βιγιαρεάλ απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Περίμενα ότι θα έμπαιναν αρκετά γκολ κι από τις δυο ομάδες. Μπήκαν συνολικά τρία. Οι Αμαρίγιος είχαν μόλις μία νίκη μέσα στο 2010 και απόψε στόχευαν στο τρίποντο. Έχουν μείνει πίσω στην βαθμολογία και το παιχνίδι αυτό θα αποτελούσε ένα ξεκίνημα για να κυνηγήσουν τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Τα πολλά προβλήματα των γηπεδούχων δεν εμπόδισαν τελικά την ομάδα να πάρει την νίκη, με 2-1 απέναντι σε μια σοβαρή και πειθαρχημένη Μπιλμπάο. Οι φιλοξενούμενοι προσαρμοζόντουσαν άψογα στο παιχνίδι της Βιγιαρεάλ με την τελευταία να είναι σαφώς βελτιωμένη με τον Γκαρίδο στον πάγκο της, που πήρε την θέση του Βαλβέρδε. Η Μπιλμπάο πάλεψε, πίεσε ψηλά και λίγο έλειψε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Ελ Μαδριγάλ. Η Βιγιαρεάλ είχε την χαρά να προηγηθεί με τον Καπντεβίλα μόλις στο 5' λεπτό. Η Μπιλμπάο αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσια με πανέμορφο σουτ του Γκαμπιλόντο. Κι εκεί που έλεγα ότι το ημίχρονο θα λήξει Χ, ο Νίλμαρ διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων. Η άμυνα των Βάσκων ήταν σαν χωνί με τους μέσους της Βιγιαρεάλ να μοιράζουν την μία κάθετη μετά την άλλη. Έτσι, δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση το γεγονός ότι και τα δυο γκολ των γηπεδούχων προήλθαν από κάθετες. Προβλήματα όμως είχαν και τα σέντερ μπακ των γηπεδούχων, Ροντρίγκεζ και Γκοντίν, στο ψηλό παιχνίδι. Όλα τα λεφτά, όμως, ήταν το τρομερό φινάλε που επιφύλασσε το ματς.

Ο νεοεισελθείς Μιουνιάιν (17χρονο ταλέντο) κέρδισε πέναλτι στο 88' λεπτό που εκτέλεσε ο Ιραόλα με τον Λόπεζ να αποκρούει. Στην επαναφορά, η Βιγιαρεάλ αντεπιτίθεται με τον κουρασμένο Πιρές να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Στο καπάκι γίνεται - λόγω ενός μαρκαρίσματος - πανικός με τον διαιτητή να αποβάλλει ένα παίχτη από κάθε ομάδα. Ο αποβληθείς Γκοντίν, καθώς πήγαινε για τα αποδυτήρια δέχτηκε επίθεση από τον προπονητή των Βάσκων, Χοακίν Καπαρός και αποβλήθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ενδεικτικό είναι ότι ο ρεφ κράτησε εφτά λεπτά καθυστερήσεις τις οποίες τήρησε μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο. Στην πορεία η Μπιλμπάο τέλειωσε με εννιά παίχτες.

Ωραίο και συνάμα περίεργο παιχνίδι με εκρηκτικό επίλογο. Πολλές κάθετες πάσες, με αρκετές ευκαιρίες για κάθε ομάδα. Η ήττα αυτή για τους φιλοξενούμενους δεν τους στοιχίζει κάτι. Κάνουν καλή σεζόν και παίζουν χωρίς πίεση. Όσο για την Βιγιαρεάλ πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο αν θέλει να βγει Ευρώπη. Σίγουρα, έχει πολλές απουσίες παιχτών, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει και παίχτες που δεν τραβάνε πλέον (Σένα, Πιρές). Πάντως, για να είμαι ειλικρινής το Χ ίσως ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

8 σχόλια:

  1. δυστυχως η μεγαλη μπιλμπαο εχασε ρε γαμωτο
    και ετσι χασαμε την ευκαιρια να ανεβουμε κ αλλο στην βαθμολογια
    τη κλωτσια ηταν αυτην στο τελος ?παναγια μου
    σε ενα σημειο μου αρεσε που οι εκφωνητης επαινουσαν τα κατορθωματα του καπαρος
    γυμνασμενη ομαδα με συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου και ολα αυτα
    δικαιο ειχαν αλλα σοβαρος ανθρωπος που να μπλεξει με την φατρια της αλεξανδρας και τον μπακαλη ημαρτον
    μπραβο κανθαρε το βραδυ περιμενω κειμενο για την νικη του μπλατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο το ζουμί ήταν τα τελυταία λεπτά. Ότι δεν έγινε σε όλο το παιχνίδι, συνέβη μέσα σε 5 λεπτά. Βέβαια να ο Ιραόλα δεν έχανε το πέναλτι, ίσως να μην γινόταν τίποτα από όλα αυτά. Όσο για τον Καπαρός, ο μπακάλης θα τον έτρωγε για πρωινό κι αυτόν! Πάντως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στους Βάσκους.

    Όσο για το βράδυ έχω καλό προαίσθημα, το οποίο στηρίζεται στην αγωνιστική βελτίωση του Άρη και στο ντεφορμάρισμα του Παναθηναϊκού. Θα παρακολουθήσουμε πολυ καλό ματς. Και με βάση την εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία ματς πιστεύω ότι ο Άρης αν λειτουργήσει σωστά στην επίθεση, μπορεί να κάνει την ζημιά. Χρειάζεται εύκολα καλάθια αν θέλει κάτι καλό από την αναμέτρηση. Αν μπορέσει να πετύχει γύρω στους 78 πόντους θα έχει καλές πιθανότητες για νίκη. Ειδάλλως, η καλή άμυνα της ομάδας δεν θα είναι αρκετή. Βέβαια, κάποιοι Αριανοί ήδη γκρινιάζουν για το τρίο της διαιτησίας που ήρθε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Θα δείξει.

    Καλή συνέχεια να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξαφνιάζομαι πολύ που ήταν η άμυνα της Μπιλμπαο χωνί. Γιατι ναι μεν βλέπω πως δέχεται γκολ, αλλα όλοι οι bookies την χαρακτηρίζουν πολυ οργανωμένη ομάδα. Επίσης είναι γεγονός πως διανύει περίοδο κοιλιάς, και η νίκη της επι της Χερέθ δεν ήταν οιωνός για ανάκαμψη τελικά. Πάντως συνεχίζω να είμαι εντυπωσιασμένος απο την βαθμολογική θέση της Μπιλμπάο φέτος...
    Για την Βιγιαρεαλ εύχομαι να κάνει ένα θετικό σερί με τον Γκαρίδο γιατι είναι κρίμα με τέτοιο μπατζετ και υλικό που έχει να είναι εκει κάτω...
    Χθες φίλε kanthare είδα το Μονακο-Μαρσειγ, κέρδισε 1-2 η Μαρσειγ στο 90. Πραγματικά για ακόμη μια φορά (3 φορες τον έχω δει σε αγώνα), με τρέλανε αυτος ο Βαλμπουενά. Πραγματικά μιλάμε για έναν Σαλπιγγίδη χωρίς δύναμη αλλα με τρομερή τεχνική κατάρτιση. Αμα τύχει κάποια φορά και δείς παιχνίδι της Μαρσειγ, παρακολούθησε τον. Πολύ γρήγορο δεξι εξτρεμ που παίζει και φανταστικά ως δεκαράκι. Πραγματικά θα τον ήθελα πολύ στον ΠΑΟ πιστεύω θα έκανε παπάδες με τις σέντρες του στον Τζιμπρίλ. Και δεν θα έλειπαν και οι δουλείες του Σάλπι στο κέντρο, γιατι μαρκάρει πολύ.
    Λυπάμαι πολύ γιατι δεν νομίζω η τιμή του να παραμένει στα 4 εκ. ευρώ πλεον...

    Καλημέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είδα κανά δεκάλεπτο το ματσάκι στην αρχή...πολύ όμορφο γκολ το πρώτο! γενικά δεν με πολυ απασχολεί το Ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά γίνονται ωραία ματς εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Biologion αξίζει να παρακολουθούμε κι άλλες ομάδες από ξένα πρωταθλήματα. Ξελαμπικάρουμε βρε αδερφέ!

    Η Μπιλμπάο είναι αυτό που λέμε ευχάριστη έκπληξη. Και είναι και τεράστια ομάδα. όσο για τη Βιγιαρεάλ μάλλον πληρώνει την παρουσία του Βαλβέρδε στον πάγκο. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.

    Τον Βαλμπουενά δεν τον έχω δει να πω την αλήθεια. Έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά αν δεν τον δεις με τα ματάκια σου...
    Να κρίνω από το ποστ σου ότι θωρείς πως ο Σάλπι θα φύγει; Βασικά όσο περνάει ο καιρός και δεν ακούγεται τίποτα μάλλον θα πρέπει να ψάχνεις από τώρα αντικαταστάτη. Τον Βαλμπουενά ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω ρε συ kanthare, εμένα στην υπόθεση σάλπι κάτι μου βρομάει. Όσο καλός χαρακτήρας και αν είναι ο σάλπι, ο Πατέρας στις διαπραγματεύσεις είναι σκληρός. Έχει δείξει ο φαδερ πως θέλει να περνάει τον αέρα του "τόσα δείνω πόσα θες?" και κλείνει η μεταγραφή στα μπαμ. Δηλαδή οκ να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο στον σάλπι γιατι είναι καλό παιδί και άψογος χαρακτήρας, αλλα πλεον πάνε 3 μήνες με αυτην την ιστορία. Δηλαδή αμα αργήσει κανα μηνα ακόμα η ιστορία, και τελικά δεν υπογράψει ο σάλπι, πότε θα προλάβουν να έχουν έτοιμο τον αντικαταστάτη του?... (ελπίζω να ψάχνουν απο τώρα πάντως)...

    Επιμένω πως κάτι μου βρομάει σε αυτό το θέμα. Και δεν ξέρω αν αυτό που βρομάει σε όλο το story λέγεται βγενό-ΠΑΟΚ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ότι εσύ πρέπει να ψάχνεις αντικαταστάτη από τώρα είναι γεγονός. Πάντως όσο δεν ανανεώνει ενισχύονται οι φήμες για ΠΑΟΚ. Υπάρχει ζωή και μετά τον Σάλπι. Και είναι πιθανόν να υπάρξει και καλύτερη ζωή. Πάντως είχα διαβάσει προσφατα ένα άρθρο στο sportdog, οπου ανέφερε ότι ο Πατέρας θέλει τον παίχτη να μείνει. Δεν ξέρω όμως πόσο υπονομή θα κάνει. Νομίζω ότι με σημερινά δεδομένα ο παίχτης δεν έχει υπογράψει πουθενά και προς το παρόν ζυγίζει τις επιλογές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ειδα το παιχνιδι παντως πιστευω και εγω πως ειναι να βλεπεις και αλλα πρωταθληματα ανοιγει το ματι σου... ο αγωνας χθες μυριζε χ αλλα η μπιλμπαο δεν μπορεσε...σε ολο τον αγωνα κοιμομασταν με την καλη εννοια παντα και τα τελευταια 10 λεπτα αναψαν τα αιματα και πεσαμε απο τον καναπε!!!
    δυο επισημανσεις :
    1. οι κερκιδες ηταν νεκρα εδω δεν παιζει να το δεις αυτο εδω υπαρχ3ει φωνη ενταση το νιωθεις οτι εισαι γηπεδο!
    2. ο διαιτητης ηταν κομπαρσος καιν οχι πρωταγωνιστης οπως στα ελληνικα γηπεδα. σφυριζε ελαχιστα και αφηνε πλεονεκτηματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...