Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

(Α)ντού από Παναθηναϊκό

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει την νίκη του Άρη επί του Εργοτέλη και τον διασυρμό του μπασκετικού Άρη από τον Παναθηναϊκό. Ξεκινάμε από το ματς του ποδοσφαίρου.

Ομάδα που έχει στις τάξεις της τον Κορδονούρη, τον Ρουμπάκη και τον Γελαδάρη και δεν βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού έχει μάγκα προπονητή. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ο Καραγεωργίου έχει δημιουργήσει μία σοβαρή ομάδα με έφεση στις αντεπιθέσεις. Κι αυτό ακριβώς επρεπε να προσέξει ο Άρης. Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που ξεκίνησε ορεξάτος και μάλιστα είχε την τύχη να προηγηθεί μόλις στο 2' λεπτό με τον Μπέτο. Το γκολ προήλθε από την πλευρά του Αράνο και ο Νέτο δεν μπόρεσε να απομακρύνει. Οι Κρητικοί έπαιζαν πολύ από την πλευρά του Αράνο, όπως ακριβώς κάνουν κι άλλες ομάδες. Η αντίδραση του Άρη για να ισοφαρίσει ήταν άμεση.

Η ομάδα του Καραγεωργίου προσπαθούσε να κρατήσει τις γραμμές της ψηλά και να μην οπισθοχωρήσει, αλλά δεν ήταν και πολύ εύκολο στη πίεση που ασκούσε η ομάδα του Άρη. Θεωρούσα ότι αργά ή γρήγορα ο Άρης θα έκανε την ανατροπή. Το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ του Μπέτο του το επέτρεπε. Έτσι, ο Άρης με τους Νάτσο (ανεβασμένος) και Πρίττα (τιτάνας) είχε κλείσει τον αντίπαλό του στο μισό γήπεδο και προσπαθούσε να διασπάσει την οργανωμένη άμυνά του. Το παιχνίδι είχε ανοίξει επικίνδυνα από πλευράς γηπεδούχων, ωστόσο ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Πολύ καλή παρουσία είχαν οι Μπέτο και Τσεσνάουσκις εκ μέρους των Κρητικών. Η πίεση των γηπεδούχων είχε αποτέλεσμα με τον Κόκε να πιάνει ένα γεμάτο σουτ και να ισοφαρίζει στο 29' λεπτό. Όμορφο γκολ, απόρροια της καλής κυκλοφορίας που είχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Άρης πίεζε για δεύτερο γκολ, ο Μπούντιμιρ ήταν απομονωμένος, ο Ρομάνο εξαφανισμένος και ο Αντού έβαζε γκολ. Όμορφη κάθετη του Κόκε στον Νέτο, ο οποίος από δεξιά σεντράρει παράλληλα προς τον Αντού που σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Ωραία συνεργασία και γκολ σε κρίσιμο μάλιστα σημείο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να εξακολουθεί να ελέγχει το ματς. Τα λεπτά κυλούσαν ήρεμα και ωραία, μέχρι το 59' λεπτό όπου ο Νάτσο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Επιτέλους, ο παλιός καλός Νάτσο είναι γεγονός. Ο Κούπερ ανακάτεψε την τράπουλα και έβαλε στο ματς τους Κάμπορα και Κουλουχέρη. Ρε Κούπερ τον Κουλουχέρη; Θα μου πείτε είχε άλλον; Σύμφωνοι. Ο Καραγεωργίου αναθάρρησε και πέταξε τον Βερμπακόφσκις και τον Λεάλ στη μάχη. Ο Εργοτέλης έψαχνε το γκολ και θα μπορούσε να το βρει στο 78' λεπτό με τον Λεάλ. Μεγάλα κενά στον άξονα μετά την αποβολή του Νάτσο, με τον Πρίττα να μαγεύει για άλλη μια φορά και τον Κουλουχέρη να μαγεύεται.

Ο αγώνας τελείωσε με τον Εργοτέλη να μην μπορεί να πετύχει γκολ. Χορταστικό παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό, με τον Άρη να κάνει την ανατροπή και να παίρνει μια πολύτιμη νίκη. Παρά το γκολ που δέχτηκε πολύ νωρίς, ο Άρης είχε υπομονή, είχε κίνηση χωρίς την μπάλα και για όσο διάστημα έπαιζε με έντεκα, είχε και πολύ καλή κυκλοφορία. Έχοντας δει κατά διαστήματα και το χθεσινό ματς της Ξάνθης, μπορώ να πω ότι η πρόκριση της Τετάρτης ανήκει στον Άρη. Κέρδος για μένα ο Νάτσο που σήμερα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, άσχετα αν αποβλήθηκε. Ο Πρίττας ειλικρινά με έχει αφήσει άναυδο, ενώ και ο Νασούτι ήταν άριστος.

Αναφορικά με το μπάσκετ τι να πω; Ας δώσω πρώτα ένα μεγαλοπρεπέστατο φαπ στον εαυτό μου που ήμουν και συγκρατημένα αισιόδοξος για το ματς και ας πως δυο πράγματα. Θεωρούσα ότι για να έχει τύχη ο Άρης σε ένα τέτοιο αγώνα θα έπρεπε να σκοράρει το λιγότερο 75 πόντους. Η αλήθεια είναι ότι όσο καλή άμυνα και να παίζεις, αν δεν μπορείς να βάλεις τη σπυριάρα στο πλεχτό, άντε γεια Μάρθα Βούρτση. Αν η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και ενέργειας και η επίθεση θέμα ικανότητας, τότε ο Άρης στο αποψινό ματς δεν είχε τίποτα. Πάθος μηδέν. Θέληση μηδέν. Ενθουσιασμός μηδέν. Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά ήταν και πανάστοχος. Ότι σουτ και να έκανε ήταν τούβλο, ακόμα και αυτά που ήταν ελεύθερα. Ο Άρης αδυνατεί να πιστοποιήσει ότι βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο, όχι λόγω της ήττας, αλλά της εμφάνισης. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Όμως, ήταν πιο ομάδα. Πάντως, τα προβλήματα για τον Ζέλικο παραμένουν και καλό θα είναι να μην παρασυρθούν από το αποψινό αποτέλεσμα. Έχω την εντύπωση ότι η νίκη αυτή λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού. Το γιατί θα το δούμε στον τελικό.

Υ.Γ.1 Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μπάσκετ επιπέδου σαν αυτό που έπαιζε ο kanthar0s (εγώ είμαι αυτός) πριν κάποια χρόνια. Ότι να ναι πραγματικά.

Υ.Γ.2 Ντάριο η επιστροφή.

15 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν ήσουν στο γήπεδο αλλά σε μένα που πήγα δεν μου άρεσε καθόλου ο Νάτσο. Πολλά λάθη έκανε. Η 2η κίτρινη πολύ αυστηρή και στη συνέχεια χαρίζει τη 2η κίτρινη στον παίχτη του Εργοτέλη.Μετά είμαστε γραφικοί εμείς που λέμε για τη διαιτησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το μπάκετ ουδέν σχόλιο ή μάλλον 2 λέξεις "Παιδική χαρά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ειδα και τα δυο παιχνιδια.
    α) για το ποδοσφαιρο νομιζω πως ηταν δικαιη και πολυαναμενομενη η νικη. το πρωτο γκολ του κοκε ηταν πολυ ωραιο και το ξαναπροσπαθησε και βγηκε λιγο αουτ...πολυ δυναμικος ο κοκε μου αρεσει πολυ και τρεχει κιολας!!! το δευτερο γκολ προηλθε απο πολυ ωραια πασα του κοκε στο νετο και αυτος με τη σειρα του εκανε σεντρα και τηυν εστειλε ο αντου (πολυ ωραιο γκολ αυτο με αψογη συνεργασια). η δευτερη κιτρινη στο νατσο ηταν αρκετα υπερβολικη και το μαρκαρισμα στο νετο δεν ειμαι βεβαιη κατα ποσο ειναι εντελως καθαρο!!! παντως το αποτελεσμα μετραει και αυτο ειναι θετικο για τον αρη...αντε να δουμε τωρα την τεταρτη ποιος θα παιξει στο κεντρο!!!

    β)για το μπασκετ τι να πω απογοητευση...κριμα ο καημενος ο δαμιανιδης...τι αλλο να κανει να φερει το σακιλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα καλη σαρακοστη σε ολους σας
    φιλε μου κανθαρε στο μπασκετ δεν βλεποταν ο αρης δεν χρειαζεται να πω τιποτα το τελικο σκορ το μαρτυρα
    μα να τα εχουν παρατησει
    δεν θυμαμαι τοσο κακο αρη φετος
    τα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Reddragon νομίζω ούτε η λέξη παιδική χαρά δεν αντιπροσωπεύει αυτό το πράγμα που είδαε στο παρκέ χθες. Μια ομάδα να δείχνει τάσεις αδιαφοριας και λευκής πετσέτας, όσο περνούσε η ώρα στο παρκέ.

    Κωνσταντίνε, δυστυχώς το τελικό σκορ δεν τα λέει όλα. Ένας Παναθηναϊκός με χτυπητές αδυναμίες έριξε στην κεφάλα του Άρη 30φεύγα πόντους...Και ναι θυμάμαι τον Άρη κι άλλες φορές τόσο κακό...

    Πάντως, είμαι ο μόνος που του άρεσε ο Νάτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να σου πω πηγες πηρες τον ντικουδη και τον χατζηβρετα αλλαξες ενα σωρο παιχτες η ομαδα εκει που παει να μαθει κατι το σβηνει και φτου απο την αρχη
    και απο τον αρη αυτο το πραγμα δεν το περιμενα φετος απο μια κατεξοχη μπασκετικη ομαδα με ανθρωπους που γνωριζουν το αθλημα καλυτερα απο ολους στη θεσσαλονικη
    καλα εχω να πω και να γραψω παρα πολλα
    και τα ονειρα για τετραδα δεν υπαρχουν
    να βλεπεις τον παοκ ψηλοτερα
    μεγαλο θεμα το αφηνω ......αναλυσε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Ο ΣΑΚΗΣ Ο ΠΡΙΤΤΑΣ.. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΗ.. ΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΖΟΝΣΟΝ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε μη σε ανησυχει καθολου πραγματικα εγω ημουν τελειως αντιθετη με τον πριττα αλλα πραγματικα εχει αλλαξει προς το βελτιστο σα να ξεκλειδωσε και φαινεται οτι του παει ο κουπερ και μπαλα κραταει και μοιραζει γενικα ειναι θετικος...
    οσο για τζονσον και σε αυτο παιχνιδι παρουσιασθηκε για ακομη μια φορα πολυ καλος και μεσα στις φασεις...εμενα παντως μου αρεσε πολυ το ιδιο και αντου ο οποιος στο γκολ συνεργαστηκε αψογα με νετο - κοκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kanthare , δεν είδα είδα το ματς αλλα μόλις ενημερώθηκα για το 0-1 του Εργοτέλη ξενέρωσα. Ξενέρωσα για δυο λόγους. 1) γιατι είχε αρχίσει να με απογοητεύει ο Κουπερ με την εμμονή του στο 4-4-2 2) Γιατι θέλω έναν τελικό Άρη-Παο στο κύπελλο..
    Θέλω να μου πεις την γνώμη σου για Κουπερ στο ματς πως διαχειρήστηκε την κατάσταση στο 0-1..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πιο σπουδαίο της χθεσινής ημέρας ήταν η πρώτη ανατροπή σκορ φέτος από τον Άρη. μέχρι την κόκκινη του Νάτσο (τραβηγμένη από τα μαλλιά) αν εξαιρέσουμε τα 2 πρώτα λεπτά (όπου σκόραρε και είχε και μία φάση νωρίτερα) ο Εργοτέλης δεν απείλησε. Μετά δυστυχώς χωρίς 2ο αμυντικό χαφ (Κουλοχέρης) δώσαμε απίστευτο χώρο!

    Σαν highlights κρατάω 3 πράματα.
    1ον την πρώτη ανατροπή όπως ανέφερα και πριν.
    2ον τη μικρή προσέλευση του κόσμου
    3ον έναν κύριο γύρω στα 50 στην Θ1 που ενώ όλοι είμασταν με αδιάβροχα, κουκούλες, ομπρέλες αυτός φορώντας απλά ένα υφασμάτινο μπουφάν έβγαλε όλο το ματς όρθιως τραγουδώντας! (για να μη με πείτε και κάφρο του πρόσφερα την ομπρέλα μου αλλά δεν την ήθελε! :-))

    Για το μπάσκετ τώρα...θα ήθελα να πω πολλά, αλλά θα αρκεστώ μόνο στο ότι πρέπει να σεβαστούν οι παίχτες την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας στην οποία αγωνίζονται. 3ος διασυρμός σε μια χρονιά είναι πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mpaladore μην σε ανησυχεί τίποτα, ο Πρίττας δίνει αυτή την στιγμή το 150 % των δυνατοτήτων του.
    Μάγε εμείς να δείς τι ξενέρωμα φάγαμε που σας κέρδισε η Καβάλα....καταλαβαίνεις γιατι..

    Φίλε kanthar0s για το μπάσκετ τι να πώ;;; Είναι σαν να έχουμε να κάνουμε μέ ένα άρρωστο παιδί. Τι θα κάνουμε θα το παρατήσουμε;;..Όχι βέβαια...δεν παρατάς το παιδί σου...Κάπως έτσι το βλέπω με το μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάγε, η ομάδα αντέδρασε σωστά μετά το γκολ. Είχε υπομονή, είχε ρυθμό, είχε κυκλοφορία και είχε και 2 γκολ. Ο Εργοτέλης μετά το γκολ που έβαλε δεν έκανε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο. Αν δεν έβγαινε ο Νάτσο με δεύτερη κίτρινη, νομίζω θα βάζαμε και τρίτο γκολ. Ο Νάτσο όμως βγήκε και στο κέντρο επήλθε χάος. Μπήκε ο Κουλουχέρης αμυντικό χαφ και όπως καταλαβαίνεις δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε άλλη λύση πλην του Κουλουχέρη. Η ομάδα όπως καταλάβαίνεις δεν αντέδρασε σωστά μετά την αποβολη, αλλά δεν φταίει σε κάτι ο Κούπερ. Το 4-4-2 το γουστάρω κι εγώ, αλλά καταννοώ ότι υπάρχουν κάποιες αδυναμίες. Ο Κούπερ κάνει καλη δουλειά. Ίσως θα πρέπει να σκεφτεί κάποιες παραλλαγές σε κάποια ιδιαίτερα ματς.

    Biologion, προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνιση και περίμενα ότι θα το ανατρέπαμε. Respect στον τύπο που τραγουδούσε μέσα στην βροχή! Για το μπάσκετ άστο. Άστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Κανθαρε σωστα τα ειπες και για τα δυο αθληματα.Φευγοντας απο το Χαριλαου ρωτησαν οι φιλοι τι θα κανουμε στο μπασκετακι και τους ειπα...θα τους αναστησουμε.Δεν επεσα εξω γιατι αυτη η ομαδα ειναι τελειως αλοπροσαλη.Για την μπαλα καλη εμφανιση για 60 λεπτα ,μετα το τελμα λογω κουρασης και αποβολης.Οι 3 ποντοι ηταν βαλσαμο και κινητρο για τον αγωνα της τεταρτης.Καλη επιτυχια,φωναξτε και για μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δικε μου!ολα οκ??
    Το μεγαλυτερο προβλημα του αρη τα τελευταια 5 χρονια τουλαχιστον, ειναι η σταθεροτητα οσον αφορα την αγωνιστικη εικονα που παρουσιαζει.
    Ειμαστε οπαδοι μιας ομαδας που με την ιδια ευκολια που κανει ενα διπλο στο Ο.Α.Κ.Α. , χανει στην εδρα του απο τον Πανθρακα , εχωντας ως μονιμο αλλοθι την καλη εμφανιση,και το θεαματικο ποδοσφαιρο ακομα και αν αυτο οδηγει σε ενα ανευ ουσιας πλασαρισμα στην πρωτα 5αδα της βαθμολογιας και στην γενικη παραδοχη ολων των αντιπαλων οτι "ο Αρης παιζει το πιο ελκυστικο παοδοσφαιρο.".
    Η ομαδα κατα την γνωμη πασχει απο ελλειψη αγωνιστικου τσαμπουκα,κατι το οποιο θα ερθει μεσα απο την αποκτηση γηγενων ποδοσφαιριστων.Τι καλιτερο εχει ο Ορτιθ απο τον Φυντανιδη?Α ναι ξεχασα, δεν προερχεται απο τις ακαδημιες της Λεβαντε!!
    Ο Αρης εχει αναγκη γενικοτερα απο ποδοσφαιριστες που δεν θα σκεφτονται την παραμονη τουσ στην ομαδα ως αναγκαιο κακο μιας μεγαλης καριερας που δεν ευοδωσε επειδη ο κοουτς δεν τους εκανε αλλαγη στο φιλικο με την Μπιλμπαο τον Αυγουστο.Χρειαζομαστε παικτες "Βιετκονγκ",δομημενους απο ωμοτητα και αγαπη στην ομαδα (οσο μπορει να ισχυσει αυτο).Παιχτες σαν τον Πριττα φερ' ειπειν.
    Εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας κωστη και η χτεσινη ανατροπη ειναι απλα μια ευχαριστη παρενθεση.Το ματς με την Ξανθη ειναι κομβικο για την συνεχεια.
    Κυριακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα έχουμε πει ρε Κυριάκο. Έτσι είναι. Το ότι θες παίχτες που να καταλαβαίνουν που βρίσκονται είναι γεγονός. Το ότι θες παίχτες με αγωνιστικό τσαμπουκά είναι γεγονός. Το ότι η ομάδα βγάζει αυτό τον τσαμπουκά σε επιλεγμένα ματς είναι γεγονός. Το ότι χρειάζεσαι και γηγενείς ποδοσφαιριστές είναι γεγονός. Ο Ορτίθ μπορεί να αποδειχτεί λίρα εκατό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι δεν πρέπει να κυνηγήσεις Έλληνες παίχτες ή γνώστες του ελληνικού πρωταθλήματος. Την προσεχή μεταγραφική περίοδο μπορείς να υπογράψεις παίχτες σαν τον Φυτανίδη, τον Ταυλαρίδη, τον Παπαζαχαρία, τον Καρντόσο και τον Τσέχαρεκ. Δεν λέω ότι θα κλείσουν ή πως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αλλά αν δεν πάρεις αυτούς από Ελλάδα, ποιον θα πάρεις; Αυτό που με προβληματίζει προσωπικά είναι, ότι ενώ η Ουεφα σε λίγα χρόνια υποτίθεται ότι θα βγάλει νόμο για να αγωνίζονται σε κάθε εντεκάδα 5 και 6 γηγενείς ποδοσφαιριστές, η ομάδα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση. Υπάρχει βέβαια κι ο αντίλογος που σου λέει ο Κόκε δεν βγάζει ποδοσφαιρκό τσαμπουκά; Ο Νέτο; Ο Ναφτί; Δεν λέω όχι. Μπορεί να βγάζουν, αλλά όχι σε σταθερή βάση. Τι να το κάνω αν με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακο βγάζουν, αλλά όχι με τον Πανθρακικό ή την Ξάνθη; Όπως λες στο τέλος έχουμε πολύ δρόμο. Μονόδρομο θα έλεγα χωρίς στενά να στρίψεις. Πρέπει να πας τελικο κυπέλλου και να δώσεις ότι έχεις για να το σηκώσεις.
    Κι όπως λέει ο Foris το ματς με τον Εργοτέλη ήταν κίνητρο για την Τετάρτη. Πρόβα τζενεράλε θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...