Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Παράμ Παράμ Παράμ...

Όταν βγάζει σέντρα ο Αντού που καταλήγει στον Αραβίδη με τον τελευταίο να τον χωρίζουν τρία μέτρα από τον Αραμπατζή και να μην μπορεί να κάνει κοντρόλ, τότε δεν έχω απαιτήσεις. Με ποιο δικαίωμα να περιμένω να κερδίσω; Για να βγεις νικητής από μια αναμέτρηση πρέπει να σκοράρεις το λιγότερο ένα γκολ. Δυστυχώς εμείς σκοράρουμε με το σταγονόμετρο. Δεν έχουμε αποτελεσματικότητα για τον απλό λόγο ότι δεν έχουμε ποιότητα. Μην λέμε πάλι τα ίδια. Είχαμε και την ατυχία να τραυματιστεί ο Τζόνσον και μπούρου μπούρου στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο Αμερικάνος για μία ακόμη φορά έπαιξε καλά για όσο διάστημα αγωνίστηκε, σε αντίθεση με τον Κόκε, τον Αντού ή ακόμα και τον Χαβίτο. Ο Χαβιτάκος είναι φιλότιμος, είναι εργάτης, αλλά δεν αρκεί ρε παιδιά. Κι ο φούρναρης εδώ δίπλα εργατικός και φιλότιμος είναι. Όσο για τον Κόκε με έχει κουράσει. Εξαιτίας του χάνουμε μια θέση στην εντεκάδα. Έχουμε να ρίξουμε πολύ σκέψη το καλοκαίρι.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οπισθοχωρούμε άνευ λόγου. Προηγείσαι στο σκορ ελέω Πρίττα (βασιλιάς του γκαζόν) και ο χρόνος κυλάει υπέρ σου. Κυκλοφόρησε την ρουφιάνα την μπάλα λίγο. Ούρλιαζε ο Κούπερ να βγουν οι παίχτες μπροστά. Και το κακό έγινε από τον Λεονάρντο. Από τον Λεονάρντο. Από ποιον; Από τον Λεονάρντο. Από αυτό το κελεπούρι που η μεταγραφή του είχε γίνει η βέρα στο δεξί του καλοκαιριού. Ήμαρτον. Γιατί τρως όμως το γκολ; Για τον απλό λόγο ότι η ομάδα έχει κουραστεί σωματικά και ψυχολογικά. Κάποιοι το λένε και ποδοσφαιρική αφέλεια. Το τεμάχιο προέρχεται από λάθος όλης της αμυντικής γραμμής. Από τον Κουλουχέρη μέχρι τον Αράνο με όλους του ενδιάμεσους παίχτες να φέρουν ευθύνη. Απλά αυτή η πουτάνα η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον Αράνο, διότι είναι ο τελευταίος της αλυσίδας και κάνει το λάθος να φαίνεται τελειοποιημένο.

Άμεση συνέπεια των παραπάνω είναι να εμφανιστεί με κάθε επισημότητα η καταστροφολογία. Ώρες ώρες νοιώθω ότι λατρεύουμε να τα μειώνουμε όλα. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε των άκρων. Εντούτοις, δεν χρειάζονται γκρεμίσματα. Προσωπικά προσπαθώ να μην τα ισοπεδώνω όλα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που σκέφτομαι και γράφω θα είχα την οξυδέρκεια να τα αποτυπώσω και στην περίπτωση που δεν τρώγαμε το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Ξέρετε όμως κάτι; Ίσως βγει και κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία. Ίσως τα καμπανάκια που κρούουν να έχουν αποτέλεσμα. Θα το δούμε σύντομα.

Και πάμε στον αποψινό αντίπαλο. Όταν αναφερόμαστε στην Α.Ε.Κ. θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν αποτελεί ομάδα, αλλά ένα σύνολο. Στη θεωρία υπάρχουν συστήματα και τακτικές, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν σωστή διάταξη. Δεν αποτελεί ψέμα ότι οι παίχτες της Α.Ε.Κ. γουστάρουν το άναρχο ποδόσφαιρο. Το ακόμη πιο φοβερό είναι ότι σε αυτό συμβάλλει - θέλοντας και μη - ο Ντούσαν. Εντύπωση μου προκαλεί το πως καταφέρνει αυτό το σύνολο να χρησιμοποιήσει την μεσαία γραμμή του με τέτοιο τρόπο, ώστε να ''αναγκάζει'' τον αντίπαλο να παίξει και αυτός άναρχα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα ανοίξει. Η τελευταία διαπίστωση με ωθεί να πιστεύσω ότι η αμυντική γραμμή της - σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι - τα πάει περίφημα!

Από και και πέρα η Α.Ε.Κ. έχει την τύχη να διαθέτει τον Σκόκο. Του ρίχνεις μια ξεγυρισμένη πώληση και πέφτουν τρία τρυγόνια: τον ξεφορτώνεσαι, τον φορτώνεις σε αντίπαλο και παίρνεις και λεφτά! Τι άλλο θες; Αυτός ο Μανωλάς πάντως μου άρεσε αρκετά. Παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιάζεται βελτιωμένος και φαίνεται να αποκτά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και κάτι τελευταίο πριν το ξεχάσω. Αν ο Ρεχακλής καλέσει τον Μάκο κι όχι τον Πρίττα είναι σκάνδαλο. Πλέον, μένει να δούμε σε ποιες θέσεις θα τερματίσουν Ολυμπιακός, Α.Ε.Κ. και Άρης. Μπράβο στον Π.Α.Ο.Κ. για το καπάρωμα της πρώτης θέσης των play off. Λογικό και αναμενόμενο.

Να πούμε και δυο λόγια για την ομαδάρα την Ατλέτικο. Σίγουρα πρόκειται για αλλοπρόσαλλη ομάδα, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Έχει έναν προπονητή που εφαρμόζει το 4-4-2 με θρησκευτική ευλάβεια, παρόλο που παρουσιάζει πολλά αμυντικά κενά, αλλά έχει την τύχη να διαθέτει μπροστά δυο επιθετικούς φωτιά. Ο ένας από αυτούς έκανε την ζημιά στη Φούλαμ και με δυο προσωπικά γκολ χάρισε στους ροχιμπλάνκος το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους. Στο τελικό φυσικά δεν έφτασε τυχαία. Σε κάθε εκτός έδρας ματς σκόραρε, είχε ικανοποιητική παρουσία και το κυριότερο δεν σνόμπαρε τον θεσμό. Χίλια μπράβο αξίζουν και στην ανταγωνιστική Φούλαμ που έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς υποψήφιους μνηστήρες του Europa League και κατάφερε μετά από επίμονη προσπάθεια να φτάσει στον τελικό. Ο προπονητής της Φούλαμ παρόλη την πικρία του δήλωσε περήφανος για την ομάδα του. Και καλά έκανε.

17 σχόλια:

  1. "Μπράβο στον Π.Α.Ο.Κ. για το καπάρωμα της πρώτης θέσης των play off. Λογικό και αναμενόμενο"
    Μην μας λες ρε kanthare πως το περίμενες κιόλας. Όλοι σας περιμένατε την τελευταία αγωνιστική να μας κερδίσετε μπας και μας κόψετε το ch.l. Κι έσυ ήσουν που άφηνες υπόννοιες για την κοιλιά που κάνει ο ΠΑΟΚ.
    Και για να είμαστε ειλικρινείς, ο λόγος που οι αρειανοί ξεσπάνε συνέχεια στους παίχτες είναι γιατί παράλληλα πηγαίνει πολύ καλά ο ΠΑΟΚ, ε και χθες τρελλάθηκαν να βλέπουν τον ΠΑΟΚ να βγαίνει CH.l κι αυτοί να τρώνε γκολ στο 93. Δεν τους κακίζω, πάρα πολύ πιθανό και τα ΠΑΟΚια να αντιδρούσαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η αρρώστια της πόλης είναι αυτή.
    Εγώ πάντως σαν ΠΑΟΚτσής προτιμώ να μην χτυπήσουμε το ματς με άρη αλλά να χτυπήσουμε το ματς με αεκ. Έστω κι αν πικράθηκα από τον Σπάθα και απο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των οπαδών σας δεν παραδεχόνταν πως ήρθε να παίξει για τον παναθηναικό και λέγατε πως η διαιτησία του ήταν πενηνταρίσια.
    Καλό καλοκαίρι σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άρης πρέπει να βάλει στην ενδεκάδα ντόπια παιδιά, αν θέλει να κάνει ομάδα με πνεύμα. Τόσοι μισθοφόροι μπορεί να ξέρουν μπάλα αλλά δεν "ματώνουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...δεν χρειάζονται γκρεμίσματα. Προσωπικά προσπαθώ να μην τα ισοπεδώνω όλα. (...) Ίσως βγει και κάτι καλό από όλη αυτή την ιστορία. Ίσως τα καμπανάκια που κρούουν να έχουν αποτέλεσμα. Θα το δούμε σύντομα."

    Προσυπογράφω!!!

    Διακοπές - συμμάζεμα από Έκτορα - δουλειά για τη συνέχεια! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου φίλε Kanthare.
    Για το ματς του Βικελίδης δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Εγώ πάντως ήθελα ισοπαλία λόγω στοιχήματος. χαχα.
    Τώρα για την Ατλέτικο, σίγουρα είναι καλή ομάδα και καλύτερη από τη Φουλαμ. Πήρε δίκαια τον τελικό, αλλά δεν έφτασε δίκαια εκεί. Στο ματς του Βιθέντε Καλντερόν με την Βαλένθια, δεν δώθηκε πέναλτι-μαρς στις νυχτερίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους!

    Αγαπητέ ανώνυμε, πρώτον: γιατί ποστάρεις επιλεκτικά αποσμάσματα από τα γραφόμενα μου και όχι την ουσία αυτών;
    Δευτερον: Ο ΠΑΟΚ βγήκε πρώτος στα play off. Μαγκιά του. Προσωπικά δεν τρελαθηκα που το κατόρθωσες. Θα τρελαινόνουν αν έβγαινε ο Ολυμπιακός. Έντεκα ανθρωποι που φοράνε τυχαια κόκκινες φανέλες, ένα μπακαλογατάκι και ένας μπακαλόγατος.
    Τρίτον: Για να πας στους ομίλους έχεις δουλειά ακόμα. Μην επαναπαύεσαι. Ήδη ακούω δηλώσεις του τύπου έλα μωρέ ποια Σέλτικ και ποια Σεββίλη.

    Υπουργέ μου κακά τα ψέμματα. Χρειάζονται και Έλληνες. Ειδικά από τα φυτώρια. Τεράστια κουβέντα. Έβλεπα στον τελικό του f4 στο μπάσκετ παίχτες της ομάδας ποδοσφαίρου να παθιάζονται με την ομάδα μπάσκετ. Γουστάρουν Μπαρτσελόνα οι άνθρωποι. Νοιώθουν.

    Μακάρι φίλε Πορτιάτη όλα να πάνε καλά το καλοκαίρι. Να αφήσουμε επιτέλους έναν άνθρωπο να δουλέψει χωρίς να του αποσπάται η προσοχή. Απαιτείται χρόνος.

    Μπάμπη αν είναι να πιάσουμε την διαιτήσια θα φτάσουμε 169 σχόλια. Μην την ψάχνεις την δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προπονητή καλό έχετε, μάλλον τον καλύτερο στην Ελλάδα, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε. Στηρίξτε τον να δουλέψει απερίσπαστα, να "σενιάρει" την ομάδα όπως σίγουρα ξέρει.

    Επιτέλους να καταλάβουν όλοι ότι ο προπονητής κρίνεται από τον 3ο χρόνο και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @4minister o παοκ με 10 ξένους και έναν Έλληνα (Χαλκιά) είχε στην 11άδα του στο προηγούμενο παιχνίδι που κέρδισε τον ΑΡΗ. Το πρόβλημα είναι αλλού.
    @Κanthar0s. Καλέ μου φίλε kantharos διαφωνώ με τον Κόκε. Τον καλό Κόκε τον χρειαζόμαστε, χθές πονούσε,φάνηκε, όσο μπόρεσε έπαιξε. Η ομάδα με δεδομένο ότι έπαιξε με τόσες αλλαγές και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πολύ καλή.Συμφωνώ για τον Χαβίτο.Μην απορείς που οπισθοδρομεί η ομάδα απο ένα σημείο και μετά. Η ομάδα δεν έχει φυσική κατάσταση και αυτό πλεόν κάνει ΜΠΑΜ. Ο Μαζίνιο έκανε προπονήσεις και προετοιμασία για τζούνιορ κατηγορία. Έχουμε ένα φοβερο αμυντικό δίδυμο (Γκιάρο-Νασούτι) Το οποίο πολλές φορές φέτος έχει εκτεθεί απο τα ακραία μας μπάκ. Ακόμα και απο τα αμυντικά μας χάφ, τα οποία πιστεύω ότι έχουν φτάσει στα όρια τους, ειδικά τώρα με το 4-4-2. Υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Θέλω εδώ και μερικές εβδομάδες να γράψω μερικά πράγματα αλλά απο την στιγμή που δεν το κάνει κάποιος δημοσιογράφος του ΑΡΗ, γιατί εγώ να κάτσω να κάνω τον μαλάκα. Δεν υπάρχει θέμα καταστροφολογίας αλλά μερικές παθογένειες και καρκινώματα που υπάρχουν στην ομάδα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Μην τολμήσουν μόνο να δηλητηριάσουν τον Κούπερ, να αλλάξουν ήπειρο αν γίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kanthare έγραψες ένα σεντόνι πέντε μεγάλων παραγράφων για ν' αναλύσεις ένα απ' τα χειρότερα παιχνίδια που έγιναν φέτος (και όχι μόνο).

    Εύγε, αυτό θα πει κουράγιο...

    Εγώ δεν άντεξα να γράψω ούτε πέντε γραμμές.

    Και για να συμπληρώσω τον τίτλο: ταρατατζούμ-ταρατατζούμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δε θα πω πολλα θα εκφρασω μο νο μια απορια: ειναι δυνατον επι 92 λεπτα η αεκ να μην εχει κανει ευκαιρια και να κανει μια στο 93 και ναβαζει γκολ...κυριε των δυναμεων...α και επισης κατι ακομη στο χαριλαου να ανεγερθει το μνημειο του αναστημενου ποδοσφαιριστη γιατι ειναι μεγαλη η χαρη μας στον τομεα αυτο (μουσλιμοβιτς, λεοναρντο...) να βγαζουμε και τιποτα απο τα ταματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημερα περηφανε αρειανε κανθαρε
    δεν το ειδα το παιχνιδι επομενως δεν μπορω να εκφερω αποψη
    παντως για να μιλας για τον κοκε και τους αλλους θα εχεις σιγουρα τα δικια σου
    το μονο που προσεξα απο τις φασεις ηταν το γκολ της αεκ απο την ζεμπεκια του δικου σας
    και γαμω τα ζεμπεκικα
    τυφλα να εχει της ευδοκιας
    για τον τελικο αφου δεν ηταν η λιβερπουλαρα αδιαφορο οποιος και αν το επαιρνε για μενα
    ολεεεε!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημερα κι απο μενα.εγω θα σταθω σε ενα σημειο που δε σχολιασε κανενας.ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΘΕς?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταστροφολογία, σίγουρα κακό χούι. Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Η αλήθεια είναι ότι η στήριξη χωρίς κριτική έκανε κακό στην ομάδα. Εμείς φταίμε που ο Κόκε από παιχταράς έγινε δημοσιος υπάλληλος.
    Τώρα τρέχα, γιατί ο κορμός που χτίσαμε ήτανε τζούφιος. Νάτσο, Κόκε, Κάλβο, Χαβίτο δρόμο. Απλά πράματα. Πήραν ευκαιρίες, πήραν φανέλα βασικού σπίτι και τι έκαναν; τίποτα. Χαβίτο όντως ο μόνος φιλότιμος αλλά απο μπαλίτσα τίποτα.

    Νέα ομάδα. Με τέτοια συμμετοχή του κόσμου και με Κούπερ στο τιμόνι πολλές οι πιθανότητες να πετύχει 150% η ανανέωση.

    Υ.Γ. ο παοκτσής μπερδεύει το τι θέλαμε οι Αριανοί με το τί περιμέναμε να συμβεί. Γιατί πρέπει να είσαι στραβός για να περιμένεις τον Ολυμπιακό να βγει πρώτος στο μίνι πρωτάθλημα με αυτά που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρίττας στην Εθνική? Μου θυμίζει την επιμονή όλων των Παναθηναικών πριν απο κάποια χρόνια να κληθεί ο σούπερ φορμαρισμένος Βόκολος. Ο οποίος έκανε μια συγκλονιστική σεζόν και μετά κατέρρευσε. Καλοί παίχτες, φιλότιμοι, με ταβάνι όμως , είτε τους καλέσει είτε όχι δεν θα κάνει καμία ουσιώδη διαφορά στην εικόνα της εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργέ μου όλοι αυτό θέλουμε!

    Animation δυστυχως υπαρχει κλιμα καταστροφολογιας. Υπάρχουν κάποιοι που μιλάνε για ξηλώματα, για αφαίρεση κεφαλιών και λοιπά. Τα προβλήματα μάλλον είναι αλλού και θα τα αναλύσουμε άλλη φορά μάζι με τον Κόκε. Δεν λέω ότι δεν ξέρει μπάλα, αλλά αυτό που βγάζει μέσα στο γήπεδο μου φαίνονται ότι τα αρνητικά είναι μεγαλύτερα από τα θετικά.

    Μπαλαντέρ όντως πολύ μέτριο παιχνίδι.

    Πανσοφίξ σε αναστάσεις ομάδω και παιχτών είμαστε από τους πρώτους αν όχι πρώτοι.

    Κωνσταντίνε η Λίβερπουλ κάπου θα την πάταγε. Πήγαινε εκτός, τα ρούφαγε και περίμενε στο Άνφιλντ να ανατρέψει την κατάσταση. Βρέθηκε η ομάδα που της έβαλε το εκτός έδρας γκολ και αντίο ζωή.
    Ζήτω η ζεμπεκιά!

    Θέμη δεν είχε μακαρόνια με λουκάνικα. Μάλλον αύριο θα έχει όμως!

    Radamanthes3 από την ομάδα υπάρχουν σίγουρα απαιτήσεις. Αλλά κάποια πράγματα σίγουρα δεν έγιναν σωστά και τα πληρώνουμε τώρα. Δεν φταίει μόνο ένα πράγμα, αλλά το άθροισμα πολλών. Όπως λες ας ελπίσουμε ότι με τον Κούπερ στο τιμόνι η ομάδα θα αλλάξει πλεύση προς το καλύτερο.

    Μπαλαδόρε δεν νομίζω ότι είναι θέμα επιμονής των οπαδών, αλλά του τι είναι δίκαιο και άδικο. Πόσο πιο δίκαιο είναι να κληθεί ο Μάκος αντί του Πρίττα; Πόσο δίκαιο είναι να κληθεί ο Γκαλίτσιος αντί του Μανιάτη π.χ.; Με δεδομένο ότι η Εθνική πρέπει να αποτελείται με σωστά κριτήρια π.χ. από παίχτες φορμαρισμένους που έχουν κάνει καλή και γεμάτη σεζόν, δεν θα έπρεπε να έχει κληθεί ο Μπάρκογλου; Κιαυτό μεγάλο θέμα προς συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομολογώ φίλε μου, ότι έκανες πολύ καλή κριτική στην ομάδα. Αν κι εμένα οι γνώσεις μου στον τομέα αυτό είναι σαφέστατα λιγότερες, συμφωνώ ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με Κόκε, δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές του δυνατότητες (και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος) και θα πω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι κάτι πρέπει να κάνει ο Άρης με νέα παιδιά και μάλιστα Ελληνόπουλα. Να δώσει σημασία στις ακαδημίες, να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο Φοιρό, ένα νέο Κούη, ένα νέο Ζήνδρο, ένα νέο Σεμερτζίδη (συγνώμη για την αναδρομή αλλά είμαι...μιας κάποιας ηλικίας κι αυτή η λατρεμένη ομάδα μού είναι αξέχαστη).

    Να έχεις μια ευχάριστη Κυριακή σου εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ευτυχώς την τελευταία εβδομάδα ήμουν εκτός Ελλάδας και δεν είδα το ματς. Δυστυχώς όμως πρόλαβα ίσα ίσα και είδα το εκτός με την ΑΕΚ. Απογοητεύτηκα οφείλω να ομολογήσω, αλλά ελπίζω στην σωστή ετοιμασία της ομάδας από τον ΕΡΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. file oraio arthro gia t ari file an thes vale t blog m stin lista istologion sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...