Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ανακατασκευή οικοδομήματος

Μετά την συνέντευξη του Λαυρεντιάδη, είχαμε και από τον Μαρινάκη. Η διαφορά στις δυο συνεντεύξεις είναι ότι ο μεν Λαυρεντιάδης μίλησε στην επιχειρηματική γλώσσα, ο δε Μαρινάκης τοποθετήθηκε οπαδικά και είπε πράγματα που δεν τα ζύγισε σωστά και μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ πολύ εύκολα. Κάθεται λοιπόν η ομάδα και ασχολείται με κόντρες και φιλονικίες την στιγμή που το αγωνιστικό είναι παραμελημένο του κερατά. Κι όλα αυτά με την προετοιμασία να ξεκινά όταν ο Πρίττας (τιτάνας) θα φορτώνει τις αντίπαλες άμυνες με γκολ στη Νότια Αφρική και με νέο προπονητή που θα πρέπει πραγματικά να δουλέψει για να καλουπώσει και να στρώσει την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας ως στόχο το πρωτάθλημα. Τελικά κατέληξε πέμπτος και κατέλαβε την χειρότερη θέση τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πως όμως να πάρεις το κατσαρόλι όταν λες ''θέλω το πρωτάθλημα'' και μετά σκέφτεσαι πως θα το πετύχεις; Ξεκινάς μια κούρσα χωρίς εφόδια, χωρίς προμήθειες, χωρίς αντοχές και χωρίς ενίσχυση. Με λίγα λόγια δεν έχεις αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό πλάνο, δεν έχεις στρατηγική. Η ομάδα πολύ απλά ακολουθεί την κατεύθυνση που χάραξε η ίδια τα τελευταία δυο χρόνια. Προσωπικά δεν μου προξενεί καμιά εντύπωση η τωρινή κατάσταση.

Ωστόσο, ελάχιστους θυμάμαι να αντιδρούν και να φωνάζουν, υπήρχαν όμως κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις. Ουσιαστικά η γκρίνια ξεκίνησε λίγο καιρό μετά την έλευση του Ζίκο, αφού πρώτα είχε αποθεωθεί για την νίκη επί του Π.Α.Ο. και την πρόκριση στην επόμενη φάση του τσου λου. Ακόμα και λίγο πριν τα play off αρκετοί ήταν αυτοί που δεν έβαζαν μυαλό. Εν τέλει, μολονότι άργησαν να το πάρουν πρέφα φαίνεται ότι εμπέδωσαν το ότι η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο πλήρους αγωνιστικής απαξίωσης που με τη σειρά της οδήγησε σε απώλεια της αγωνιστικής αξιοπρέπειας. Κι αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Εντούτοις, ευθύνες έχουν και οι κωλοδημοσιογράφοι που αρέσκονται να παραμυθιάζουν τον κόσμο. Βρίσκουν όμως και το κάνουν, από την στιγμή που υπάρχει το κοπάδι με τα πρόβατα να καταπίνει αμάσητη τροφή και να μην φιλτράρει αυτά που ακούει και διαβάζει. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες.

Τι γίνεται όμως από δω και πέρα; Πρώτα από όλα πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός και διάθεση για δουλειά. Θέλει η διοίκηση το πρωτάθλημα; Τότε απαιτείται ένας προπονητής με τους απαραίτητους παίχτες για να δουλέψει μαζί τους στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να τους τιθασεύσει τακτικά. Δεν θέλει η διοίκηση το πρωτάθλημα, αλλά επιθυμεί ένα χρονικό διάστημα ανασυγκρότησης; Τότε ας προωθήσει κανά μικρό από τα φυτώρια, να ψάξει για παίχτες λαβράκια και να πει στον κόσμο ότι χρειάζεται υπομονή. Η δεύτερη λύση μου φαίνεται πιο συμβατή με τα τωρινά δεδομένα. Ύστερα από πολλά χρόνια απραξίας η ομάδα διαθέτει νέους παίχτες στα φυτώρια που αξίζουν ευκαιρίες. Το πρόβλημα όμως είναι η απαίτηση για γρήγορα αποτελέσματα και η γενικότερη ανυπομονησία. Δεν θα πω ότι η ανακατασκευή του Ολυμπιακού θέλει τεχνητούς διευθυντές και γενικούς αρχηγούς. Αυτά είναι μαλακίες τούμπανα. Σοβαρό και ικανό προπονητή θέλει, δίνοντάς του παράλληλα τον χρόνο και τα εφόδια για να δουλέψει.

Είχαμε όμως και παρέμβαση του Κόκκαλη. Θα θυμηθεί ο Σωκράτης τον παλιό του εαυτό ή θα παραμείνει και του χρόνου μπακάλης; Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι και χρόνου μπακαλόγατος θα είναι με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πιο ζοφερό μέλλον. Τα ρεπορτάζ πάντως λένε ότι ο θείος δεν πουλάει στον Μαρινάκη και μάλιστα με τους όρους που τέθηκαν επί τάπητος. Οι δυο πλευρές έχουν προηγούμενα από το μπάσκετ και φαίνεται ότι θα υπάρξει γερή κόντρα μεταξύ τους. Αφήστε που όπως δείχνουν τα πράγματα στο παιχνίδι μπαίνουν και οι Αγγελόπουλοι με τον Λαυρεντιάδη να παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις. Όλη αυτή η κατάσταση βέβαια ευνοεί τις ομάδες που τερμάτισαν πάνω από τον Ολυμπιακό και ειδικά τον Παναθηναϊκό. Προμηνύεται ''καυτό'' καλοκαίρι.

Υ.Γ.1 Ερνέστο Βαλβέρδε έρχεσαι (πάλι) στον Ολυμπιακό;

13 σχόλια:

  1. κανθαρε εγω που του εχω ριξει φετος τα καντηλια της ζωης του σου λεω οτι τελικα ο κοκκαλης μπορει και να εχει δικιο.μια ματια στις αλλες ομαδες θα μας πεισει ολους πιστευω.ξερεις καμια φορα για να ευημερουν οι αριθμοι κακοπερνουν οι ανθρωποι.ας ελπισουμε οτι το περσινο εγινε για να μαζεψει λιγο τα οικονομικα και να αντεξει και τα επομενα χρονια.μολις πληροφορηθηκα οτι ερνεστο τελος.κριμα.θα περιμενουμε και θα δουμε.παντως μια πληροφορησει που ειχα ηταν οτι παμε σε χαμηλο μπατζετ οποτε ο βαλβερδε ηταν ο ιδανικος τεχνικος.τωρα αν φερει τον αλεκο αλαζουν τα δεδομενα.ιδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέμη το να πέσει το μπάτζετ έχει 2 καλά:
    1) Το προφανές (οικονομικό)
    2) Σημαίνει πως θα ξεφορτωθείς 3-4 παίχτες που έχουν συμβόλαια γιγάντια(δεν λαμβάνω υπόψιν την αξία τους, αλλά την προσφορά τους).

    Το θέμα είναι, μπορείς να τους διώξεις; Και με τέτοια συμβόλαια, ποιος θα τους πάρει; Σκούρα τα πράγματα...μάλλον θα αναγκαστείς να πουλήσεις κοψοχρονιά.

    Και ίσως το μπάτζετ είναι μια αιτία που δεν έρχεται ο Βαλβίδας.Ναι μεν αγαπάει τον Ολυμπιακό αλλά είναι ακόμα νέος και φιλόδοξος...

    Δεν πιστεύω πάντως ότι θα ξανακάνει τόσο κακή χρονιά ο Ολυμπιακός.Εξαρτάται και από τις άλλες ομάδες βέβαια, αλλά κάτι θα γίνει.

    Συμμάζεμα το ρόστερ θέλει και έναν προπονητή που να γνωρίζει από Ελλάδα. Δεν πιστεύω να έχετε απαιτήσεις για ευρωπαϊκή πορεία του χρόνου...Και αφήστε τον Πρωταθλητή να γεμίζει τα πρωτοσέλιδα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kanthar0s συμφωνουμε απολύτα σε όλα. Για τον Ερνέστο τα λέγαμε, έτσι; Παράπονο κανένα.. http://www.sportsociety.gr/2010/03/blog-post_09.html

    θέμης 7, σε τι ακριβώς να έχει δίκιο ο ΣωΚο;;

    asxetos, λιτότητα ενώ μπορούν να μπουν χρήματα;Μ@λ@κεία μου φαίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρες!

    Θέμη αν όλα αυτά έγιναν για να συμμαζέψει το οικονομικό θα το δείξει το εγγύς μέλλον. Προσωπικά νομίζω ότι δεν έγινε για αυτό. όπως έχουμε ξαναπεί μου μυρίζουν εποχές ΚΑΕ. Όσο για τον Βαλβέρδε δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Υπάρχουν τόσοι προπονητές ελεύθεροι που περιμένουν προτάσεις. Ψάξε και βρες τον κατάλληλο. Κκονικά έπρεπε να εχεις ήδη ψάξει και να έχεις έτοιμες εναλλακτικές αλλά...

    Άσχετε εγώ πάλι νομίζω ότι η επόμενη σεζόν θα είναι χειρότερη από την φετινή. Δεν βλέπω πλάνο και δεν βλέπω διάθεση για δουλειά. Αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα πάει όπου φυσάνε οι μανατζερ. Κι όμως είναι ευκαιρία να προωθηθούν νέα παιδιά από τα φυτώρια και να πάρουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Νομίζω το μόνο καλό που μπορεί να βγει από όλη την ιστορία είναι αυτό. Γιατί το να ξεκινήσεις έχοντας ως στόχο το πρωτάθλημα θα σημαίνει ότι κατά συντριπτική πιθανότητα θα αποτύχεις. Τα είπες όλα με μια λέξη: συμμάζεμα.

    Pavvou οταν λες ότι μπορούν να μπουν χρήματα με ποιον τρόπο το εννοείς; Να τα βάλει ο Κόκκαλης ή κάποιος άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Ο Κόκκαλης δείχνει από καιρό ότι κουνάει μαντήλι. Αυτή τη βδομάδα πρέπει να εισέπραξε τα λεφτά από την UEFA για τη φετεινή πορεία, οπότε θέλει πια να συντομεύσει τις διαδικασίες.
    2. Ο Λαυρεντιάδης δεν θέλει τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Παίζεται βέβαια αν θα του περάσει.
    3. Το "φιλέτο", η κερδοφόρα επιχείρηση του ομίλου, είναι η Καραϊσκάκης Α.Ε. και λιγότερο η Θρύλος Α.Ε. Η Ολυμπιακός Α.Ε. είναι ζημιογόνος. Το τονίζω γιατί για τους προέδρους είναι εταιρίες, με κέρδη και ζημίες. Ομάδες είναι για τους φιλάθλους.

    Δεν κατάλαβα την τοποθέτηση του GEORGE_21 στο θέμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπουργε μου καλά τα λες. Ο Λαυρεντιαδης δεν θελει τον Μαρινάκη γιατί και οι δυο θέλουν την Καραϊσκάκη ΑΕ. Αν φύγει ο Κόκκαλης από την μέση που δεν το βλέπω ακόμα, οι επόμενες κόντρες θα είναι μεταξύ αυτών των δυο. Αν μέχρι τότε δεν έχει φθαρεί η εικόνα του Ολυμπιακού.

    Υ.Γ. Ρε George 21 πες κάτι, έστω και για βιτρίνα, και μετά πέτα το λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kanthar0s πολύ καλή η ανάλυσή σου... Συμφωνώ απόλυτα...
    Παρόλ' αυτά, αν και οπαδός του Παναθηναϊκού, ΚΑΝΕΝΑ προβάδισμα δε δίνω στην ομάδα μου για την επόμενη σεζόν. Για το καπρίτσιο του Βαρδινογιάννη και του Παύλου, ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΛΗ η ομάδα... Είναι η μοίρα αυτής της ομάδος άλλωστε, όσο έχει τους Βαρδινογιάννηδες ιδιοκτήτες, μετά από κάθε νταμπλ να διαλύεται... (1996, 2004, 2010 και το ίδιο συνέβη 1 χρονιά και στα 80s)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πλακα είναι ότι όλοι δουλεύουν για τον Socrates. Ετσι όπως τα έκαναν Βγενό και Τζιγγερ, του χρόνου βλέπω Θρυλο και Αρη να κονταροχτυπιούνται για πρωτάθλημα !!!
    Και μετά ξύπνησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Κάνθαρε!!!

    Μπράβο για το άρθρο σου, τα πες όλα!! Προβλέπεται πολύ δύσκολη περίοδος και πολύ πιο δύσκολο να γλυτώσουμε το εγκεφαλικό φέτος! Υπάρχουν πολλά κενά στον Ολυμπιακό και είμαι περίεργη να δω με πιο τρόπο θα τα γεμίσει ο μπακαλόγατος. Όταν βλέπει πως στην ομάδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ελλείψεις που σπάνε κόκαλα και δεν κάνει κάτι παρά μόνο τα αφήνει όλα για…πιο μετά τότε άντε γεια. Τόσα που έχουν μαζευτεί να δούμε με πιο τρόπο θα τα μπαλώσει….ας μην πούμε για το οικονομικό που κι εκεί είμαστε σε μαύρο χάλι. Μου φαίνεται πως οι Αγγελόπουλοι είναι οι μόνοι που τους αξίζει να έχουν τον Θρύλο. Όλοι οι άλλοι πέρα βρέχει στην καραμανιά χιονίζει!!

    Ο Βαλβέρδε κατάντησε το φάντασμα των γηπέδων…χαχα όλο έρχεται κι όλο άφαντος είναι. Τουλάχιστο τώρα μας έριξαν τη βόμβα ότι και καλά δεν έρχεται για προσωπικούς λόγους και ησυχάσαμε κι εμείς κι αυτοί. Για να δούμε θα πάρουμε προπονητή και παίχτες ή θα την βγάλουμε με ηθοποιούς;;; Άμα είναι πάμε κι εμείς κάτι θα κάνουμε δε μπορεί!!!

    Άντε για όλους έχει ο Θεός, δε μπορεί κάτι θα κάνει και για μας :) Και πάλι μπράβο για το άρθρο σου. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αεχικα πολυ ευστοχη αναρτηση! ο απο κατω τιτλος ταιριαζει γαντι και εδω...πολλα κοκορια και που να βγαλεις ακρη...ολοι θελουν να γινουν αρχηγοι! εν μεσω μιας τετοιας καταστασης ειλικρινα το αγωνιστικο φαινεται να εχει παει σε δευτερη μοιρα. παντως αυτη η κατασταση στον ολυμπιακο (αλλα και στον παο) δινει την ευχερεια νομιζω σε αεκ αρη και παοκ να κανουν κατι παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πεντάστερε καλωσήρθες!
    Αν δεν δίνεις προβάδισμα στην ομάδα σου για την νέα σεζόν και με δεδομένο ότι ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχουν προπονητή, ποιος έχει το προβάδισμα;

    Eliasp να δω τον Άρη να κονταροχτυπιέται για πρωτάθλημα και τι στον κόσμο! Μακάρι.

    Θεά ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Ξεκινάς τις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις πιο νωρίς από όλους και παρόλα αυτά ίσως βρίσκεσαι στην τελευταία θέση ετοιμότητας. Δεν έχεις προπονητή, δεν έχεις παίχτες και αν συνεχίσει και την νέα σεζόν το ίδιο μοτίβο τότε μάλλον δεν υπάρχει και Πρόεδρος. Θα δούμε προσεχώς τι θα γίνει, αν γίνει.

    Πανσοφίξ όπως δείχνουν τα πράγματα οι μόνες ομάδες που φαίνεται ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, που φαίνεται ότι κάτι έχουν με΄σα στο μυαλό τους είναι η ΑΕΚ και ο Άρης. Μακάρι την επόμενη σεζόν να εκμεταλλευοτύμε τις αδυναμίες των άλλων και να μπούμε δυνατά στις μάχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. eliasp χαχα! Πολύ καλό:)

    Παιδιά ξέχασατε τον Παοκ! Κλείνει προπονητή και χορηγούς. Α, θυμάσαι κανθαρε τι λέγαμε για τον Δερμι,ε;; Θα γέλαγε ο κόσμος..

    Υ.Γ.
    Και ένα κουίζ για δυνατούς λύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...