Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ξεβράκωμα

Τέσσερα βαριά κορμιά στην άμυνα, απουσία ακραίων μπακ, υπερφόρτωση του άξονα, προβλέψιμο παιχνίδι, ανεπαρκείς επιστροφές, ελάχιστο πρέσινγκ και τρέξιμο, μηδενική πειθαρχία, μηδενική βοήθεια από τον πάγκο και προσμονή των πάντων από ένα παίχτη. Ο κακομοίρης ο Μέσι ήταν συνεχώς εγκλωβισμένος πότε από τον Μπόατενγκ που σύγκλινε προς τα χαφ, πότε από τον Κεντίρα και πότε από τον Σβάινστάιγκερ. Πως να απειλήσει ο Μέσι όταν δεν υπήρχε καν η στοιχειώδης τακτική; Σε ματς όπως αυτά απέναντι στη Νιγηρία μπορεί να δουλεύει το κόλπο, όχι όμως απέναντι σε θηρία.

Τι έκανε ο Μαραντόνα από τον πάγκο; Τίποτα απολύτως. Ή μάλλον έδεσε ένα βαρίδι στον λαιμό της ομάδας του και την άφησε να βουλιάξει. Δεν πήρε κανένα μέτρο για τις αντεπιθέσεις των Γερμανών, δεν ανακάτεψε την τράπουλα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ενώ η επιθετική λειτουργία επωμίστηκε από τις ορέξεις ενός παίχτη και μόλις αυτός μπλόκαρε, βραχυκύκλωσε όλη η ομάδα. Ο Ντιεγκίτο, όπως κι ο Ντούνγκα προχθές, νόμιζε ότι θα περνούσε μόνο και μόνο με την φανέλα. Κύριε Μαραντόνα το γνωρίζετε ότι η φανέλα των Γερμανών είναι πιο βαριά από αυτή της Αργεντινής;

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά αντί ο λακαμάς να βγει στη συνέντευξη τύπου και να πει είμαι γάιδαρος πέταγε αετό. Ο εγωισμός του δεν τον αφήνει να δει τα πράγματα ξεκάθαρα. Αν θεωρούσε την ομάδα του φαβορί απέναντι στα πάντσερ είναι άξιος της μοίρας του. Ίσως και να έπεσε στην παγίδα του Λεβ που είχε πει ότι η Αργεντινή μπορεί να πάρει την κούπα. Πάντως ο Μπίρχοφ και ο Λαμ έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους.

Το αποτέλεσμα δεν μου κάνει εντύπωση. Το θεωρούσα και το θεωρώ άκρως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Οι Γερμανοί για μια ακόμη φορά ήταν κόμπρα στις αντεπιθέσεις, είχαν φοβερές επιστροφές, έριξαν πολύ τρέξιμο με και χωρίς την μπάλα, ενώ παράλληλα διαθέτουν φρεσκάδα και δίψα για επιτυχίες. Κι όπως έχω καταλάβει διαθέτει και προπονητή. Μπορώ να πω ότι ο χαμηλών τόνων Λεβ έχει καταφέρει να βουλώσει στόματα και προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει. Σύστημα που ανταποκρίνεται στις ικανότητες των παιχτών, άψογη διάταξη, πειθαρχημένο μάζεμα και οργανωμένο ξεδίπλωμα σε ανοιχτό γήπεδο με τον κάθε παίχτη να γνωρίζει ακριβώς τον ρόλο του. Καλοδουλεμένη ομάδα, με αρκετούς αυτοματισμούς και πολλούς φορμαρισμένους παίχτες. Αδυνατώ να διακρίνω κάποιον αδύναμο κρίκο στην εντεκάδα, ίσως γιατί δεν υπάρχει. Τολμώ να πω ότι η απουσία του τραυματία Μπάλακ έδωσε στην ομάδα επιπλέον ταχύτητα και την έχει κάνει απρόβλεπτη. Αν ήταν ο Μπάλακ θα περνούσαν όλα από τα πόδια του. Τώρα συμμετέχουν όλοι.

Το αντιγερμανικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα με τα εξωτικά στοιχεία να κλειδώνουν την αγωνιστική της συμπεριφορά με έχει καθηλώσει και πραγματικά χαίρομαι να βλέπω την ομάδα να αγωνίζεται. Οι διασταυρώσεις την έφεραν αντιμέτωπη με την Ισπανία, η οποία χθες νίκησε δύσκολα την Παραγουάη. Το ματς αυτό θα είναι δυσκολότερο από αυτά με Αγγλία και Αργεντινή. Θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη, ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Μίλερ (Τροχόφκι;) να μην χαλάσει την χημεία της επιθετικής τριπλέτας και να εξαφανιστούν τα κενά δεκάλεπτα που παρουσιάζει η ομάδα του Λεβ. Η Ισπανία κυκλοφορεί την μπάλα μέχρι αηδίας σε σημείο που ζαλίζεσαι και κοιμάσαι. Και τότε χτυπάει ο Βίγια.

18 σχόλια:

  1. Να τολμησεις να το πεις αυτο για τον Μπαλακ!
    Ετσι ειναι φιλε μου, αν επαιζε ο αρχηγος ισως βλεπαμε διαφορετικη (προς το χειροτερο) Γερμανια!

    Μεγαλη απουσια ο Μιλερ απ' τον ημιτελικο. Μπορει να παιξει ο Τροχοφσκι οπως λες, ισως τον αντικαταστησει ο Κισλινγκ που εκανε μεγαλο πρωταθλημα με τη Λεβερκουζεν, η ισως ο Λεβ παιξει ακομη πιο επιθετικα με εναν εκ των Κακαου, Γκομεζ..

    Για την Αργεντινη και τον Μαραντονα τι αλλο να πω... Χαλια η ομαδα, ανυπαρκτος ο καραγκιοζακος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μike αυτόν τον Γκόμεζ δεν μπορώ να τον βλέπω! Όσες φορές τον έχω παρακολουθήσει έχω φρικάρει. Χίλιες φορές Μπάρκογλου (λέμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γερμανια φουλ για κουπα! Το ματς με την Ισπανια οντως θα ειναι το πιο δυσκολο, οχι μονο λογω Βιγια (που οπως τα λες παιζει), αλλα γιατι η Ισπανια εχει μαλλον το καλυτερο ροστερ σε αυτο το Μουντιαλ. Και αυτο ειναι κατι που κανεις δεν μπορει να παραβλεψει. Αλλα μοιραζουμε τεσσαρες!!! Και θελω Κλοζε πρωτο σκορερ στην ιστορια των Μουντιαλ!

    Οσο για το Μαραντονα, οντως ξεφτιλιστηκε και οντως η Γερμανια εχει πιο βαρια φανελα απο την Αργεντινη (και απο την Ιταλια λεω εγω, αλλα αλλο θεμα αυτο). Αλλα μου αρεσε που ειπε οτι δεν παραιτειται, τουλαχιστον οχι προτου μιλησει με την οικογενεια και τους παικτες του. Αυτο ειναι συμπεριφορα σοβαρου ανθρωπου (δηλαδη ΟΧΙ Ντουνγκα), οχι να κανει σα χαζοχαρουμενος που περιμενε τα παντα, δεν πηρε τιποτα και τωρα δινει μια κλωτσια και φευγει να κλαψει στο δωματιο του ακουγοντας Tokio Hotel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αργεντινή αμα ανοιγόταν θα έτρωγε πολλα το ξέραμε. Απο κει και πέρα του έκατσε στραβά το ματς του Ντιέγκο που έφαγε νωρις το γκολ και αναγκλάστηκε μετα το 60 να ανοιχτεί.

    Το Ισπανία Γερμανία βλέπω τον κόσμο να δείνει φαβορί τα παντσερ. Οκ η φανέλα των Γερμανων μεταμορφώνει τους παίκτες αλλα οι δυο εντεκάδες δεν συγκρίνονται ουτε για αστείο!
    Η Ισπανία απο άποψη μονάδων είναι δυο κλάσεις ανώτερη και πιστεύω θα περάσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντροφος Φάντασμα είπε...

    Αυτό είναι συμπεριφορά σοβαρού ανθρώπου (δηλαδή ΟΧΙ Ντουνγκα)


    και όχι Ρεχάγκελ, συμπληρώνω, που έμεινε πίσω ρίχνοντας μαύρη πέτρα. Για τον Όττο έχω κάνει αναφορά, με τα θετικά και τα αρνητικά:

    http://4minister.wordpress.com/2010/06/24/τέλος-ρεχάγκελ-νέα-διεύθυνση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν στον ημιτελικό εκτός του τιμωρημένου Μύλλερ δεν παίξει και ο τραυματίας Σάμι Κεντίρα, ο καλύτερος αμυντικός χαφ της διοργάνωσης, στριμόκωλα τα κόζια για τους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καθόλου καλή η Αργεντινή. Αφότου βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ είχα πραγματικά απορία να δω αν θα καταφέρει να κάνει κάτι. Τελικά όπως το φαντάστηκα δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει.

    Παντως και τα 3 τελευταία γκολ τα δέχτηκε από φάσεις που ξεκίνησαν από την δεξιά πλευρά της άμυνάς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά υπάρχει θεός. Ετσι για να πάει σπιτάκι του αυτό το γραφικό ανθρωπάκι που θεωρει τον εαυτό του ανωτερο από τον ΠΕΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φάντασμα η Ισπανία έχει όντως το καλύτερο ρόστερ, ομάδα όμως έχει;
    Όσο για τον Μαραντόνα δεν τον θεωρώ σοβαρό άνθρωπο αν και προκειμένη περίπτωση συμφωνώ ότι ξηγήθηκε σωστά.

    Μάγε δεν με έχει γεμίσει η Ισπανία. Μου φαίνεται ότι κάνει μέτριο τουρνουά. Όπως είπα και στο φάντασμα ρόστερ έχει, ομάδα έχει;

    Υπουργέ μου ο καλύτερος κι μοναδικός χαφ για την Γερμανία. Αν δεν παίξει θα είναι απώλεια. Χάσαμε ήδη τον Μίλερ (τιμωρία).

    Biologion τα λάθη πληρώνονται!

    Eliasp μεγάλη κουβέντα πιάνεις τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάσατε; Δηλαδή είσαι με Γερμανία; Θα σας ξεφτουρήσουμε!

    Φόρτσα Εσπάνια! Έλα μωρή ομάδα!

    χοχοχο!

    Υ.Γ. Αν χάσουμε να δω που θα βρω μαύρο χιόνι να κρυφτώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι,ναι!Και τα...βρακιά στα κάγκελα:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oλοι οι οιωνοι δειχνουν Γερμανια. Τη χωρα που μας εστειλε το ΔΝΤ, τη νικητρια της φετινης Eurovision, τη χωρα του Κλοζε που πλεον ειναι δευτερος σκορερ ολων των εποχων στα μουντιαλ μαζι με τον "συμπατριωτη" του Μιλερ, τη χωρα που κατακτα το παγκοσμιο κυπελλο καθε 16 ή 20 χρονια. Φετος ειναι η σειρα τους. ΣΠαει η αλυσιδα του "μια φορα ευρωπη-μια λατινικη αμερικη" και παμε στο 2014 να το παρει η Βραζιλια. Η προφητεια ολοκληρωνεται. Η Ισπανια θα λυγισει σαν...... σαν κατι που το φυσαει ο ανεμος και λυγαει. Και θα σπασει. Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σύντροφε Φάντασμα οι επαγγελματίες δεν συμφωνούν μαζί σου. Δίνουν (bwin.com) 37.74% στη Γερμανία, 28,02% στο Χ και 34.24% στην Ισπανία. Δηλαδή δίνουν εξαιρετικά αμφίρροπη πρόβλεψη.

    Και ο εκκολαπτόμενος υπουργός λέει πως αν λείψει ο Κεντίρα, γέρνει στο διπλό το ματσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 4minister άσε τους επαγγελματίες. Το χταπόδι να δούμε τι θα πει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα και απο μενα...το παιχνιδι της γερμανιας ηταν μοναδικο. καταφερε να εξαφανισει την απουσα απο το γηπεδο αργεντινη καταφερε να δωσει ενα ηχηρο και εμφατικο μηνυμα στην αλαζονεια της αργεντινης χωρις καθολου λογια, απλα με 4 υπεροχα γκολ...κλοζε 4ever ειναι σκορερ το ατομο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλώς σε βρίσκω και πάλι φίλτατε.(έλειπα)

    Μια χαρά γερμανικό είναι το ποδόσφαιρό της nationalmannschaft.Ας παίζεται από μετανάστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πορτιάτη, το χταπόδι ο Πωλ, είπε Ισπανία! Ξερό διπλό λοιπόν το ματσάκι!

    Αν επαληθευτεί και δεν το κάνουν ξιδάτο, θα σχίσω τα διπλώματά μου. Ντάξ' δεν έχω διπλώματα, αλλά δεν είναι ανάγκη να με "δίνετε" έτσι στεγνά. χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...