Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Μία κούπα, μία ομάδα

Η Ολλανδία επί Βαν Μπάστεν ως προπονητή έπαιζε γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Κάτω η μπάλα, κοντινές πάσες με τις γραμμές να βρίσκονται μάλλον μακριά. Επί Βαν Μάαρβικ η ομάδα άλλαξε στυλ. Το επιθετικό ποδόσφαιρο μετατράπηκε σε κοντρολαρισμένο, η μπάλα σηκώνεται από το έδαφος αρκετές φορές, ενώ οι γραμμές βρίσκονται αρκετά κοντά. Στο μεταξύ άλλαξαν και αρκετά πρόσωπα.

Ο τωρινός προπονητής πιστώνεται την ομαλή αλλαγή του στυλ παιχνιδιού και την χρέωση όλου του παιχνιδιού σε τρεις παίχτες. Τα πάντα περνάνε από τον Βαν Πέρσι, τον Ρόμπεν και τον Σνάιντερ. Οι Βραζιλιάνοι άφησαν τους δυο τελευταίους ανεξέλεγκτους και το πλήρωσαν με τον αποκλεισμό τους. Οι Ισπανοί όμως δεν είναι αφελείς. Το κέντρο θα υπεργεμίσει και λογικά θα πνίξει τους Βαν Μπόμελ και Ντε Γιονγκ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το παιχνίδι των Ισπανών θα γίνεται από τον άξονα με τα δυο ακραία μπακ να ανεβαίνουν συχνά πυκνά και να μετατρέπονται σε εξτρέμ. Το μόνο πρόβλημα είναι το ντεφορμάρισμα του Τόρες, αλλά μάλλον είναι ανούσιο από την στιγμή που ο Βίγια βρίσκει δίχτυα.

Η Ολλανδία αναγκαστικά θα συσπειρώσει τις γραμμές τις για να μπορέσει να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των αντιπάλων της. Ο Βαν Μάαρβικ θα πρέπει να δώσει βάθος στην αμυντική ζώνη των ''Οράνιε'', λόγω των πολλών κάθετων που επιχειρούν να περάσουν οι Τσάβι και Ινιέστα, οι οποίοι επιπλέον έχουν απελευθερωθεί από την απουσία του Τόρες και παίρνουν και επιθετικές πρωτοβουλίες. Η μόνη λύση για να βραχυκυκλώσει το κέντρο των Ιβήρων είναι η κλωνοποίηση του Βαν Μπόμελ και η άφεση αυτού και των κλώνων του να κλαδεύουν ασύστολα. Το κλειδί είναι το μπλοκάρισμα των Τσάβι και Ινιέστα. Αυτοί οι δυο δίνουν τον ρυθμό και ο ρόλος τους θα πρέπει να υποβαθμιστεί για να κλέψει το παιχνίδι.

Ο κακομοίρης ο Κούιτ θα μαρκάρει ακόμα και στην διακοπή του ημιχρόνου και μάλλον θα αναλωθεί μοναδικά σε αυτόν το ρόλο. Βαν Μπρόνκχορστ και Βαν ντερ Βιλ δεν ανεβαίνουν και δεν απειλούν ιδιαίτερα, οπότε προβλέπω πολλές καμινάδες προς την άμυνα των Ισπανών μπας και γίνει καμιά αναμπουμπούλα. Σίγουρα θα ψάξουν και την κόντρα, αλλά οι ''Φούριας Ρόχας'' έχουν καλά τρεξίματα και γρήγορες επιστροφές. Δεν πρέπει να αμελούμε και τις στημένες φάσεις. Πλέον, όλες οι ομάδες εκεί ποντάρουν.

Αν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη το γεγονός ότι η Ολλανδία έφτασε στον τελικό δείχνει το πόσο σαπάκια ήταν οι υπόλοιποι. Η ομάδα δεν με γεμίζει και εξακολουθεί να μην με πείθει. Συνεπώς, συμφωνώ 100% με την δήλωση του Γιόχαν Κρόιφ: Είμαι Ολλανδός, αλλά υποστηρίζω τον τρόπο παιχνιδιού της Ισπανίας.

11 σχόλια:

  1. Ga Oranje!!

    Και Σναϊντερ για 1ος σκορερ. Η ας το παρει η Ολλανδια και ας βγει εστω 1ος σκορερ ο Βιγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς οι Ισπανοί, απόψε θα κονιορτοποιήσουμε την ομάδα που χρειάστηκε Παράγκα για να φτάσει στον τελικό!

    Vamos Espania!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούμε να δούμε μπάλα τουλάχιστον;
    Καλησπέρα Κάνθαρε.
    Πέρνα από το Chat Στο Blog μου. Αν θέλέις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά δεν κατάφεραν οι Ολλανδοί να κλέψουν την νίκη. Παραλίγο να το πετύχουν όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε΄'ιχα γράψει "δίπλα" για τον Howard Webb. Άφησε μέσα τον Ντε Γιόνγκ, παρά την καρατιά που έριξε στον Τσάβι Αλόνσο στο 31΄(νομίζω) και έγινε το ματσάκι ... ιερόδουλη.

    Πολύ λίγη ομάδα η Ολλανδία. Τόσο αντιποδόσφαιρο που έπαιξε στον τελικό, ούτε εμείς το 2004 δεν είχαμε παίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά η καρατιά όλα τα λεφτά. Έχεις και τον Θεοφιλόπουλο να ξεσαλώνει. Τι άλλο θες;

    Οι Ολλανδοί πάντως δεν άξιζαν να βρίσκονται εδώ. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να είναι στη θέση τους, αλλά αυτή η αργή ομάδα που λέγεται Ολλανδία με τα αμυντικά χαφ να την έχουν δει καρατερίστες δεν μου γέμισε το μάτι από το πρώτο ματς του μουντιάλ. Οπως έπαιξε με Δανία και Καμερούν έτσι πήγε να πάιξει και τώρα. Δεν μετέβαλλε κανένα στοιχείο στο παιχνίδι της παρα μόνο στον τελικό πρόσθεσε εξτρά δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά όλα καλά κι ωραία για την Ολλανδία, αλλά τι έχετε να πείτε για αυτήν την Ισπανία; Άξιζε να είναι αυτή τελικό; Το μόνο καλό παιχνίδι που έκανε ήταν αυτό με τους Γερμανούς. Δεν είναι η Ισπανία που ήταν πριν δυο χρόνια, δεν παίζει ωραίο ποδόσφαιρο πια. Χθες τι παραπάνω έκανε από την Ολλανδία δηλαδή;

    Καλά όσο για τον Άγγλο, τα θαλάσσωσε για άλλη μια φορά. Ούτε ήξερε τι έδινε ούτε τι κάρτα έπρεπε να βγάλει κάθε φορά. Έδωσε κίτρινη στο Ράμος για ψίλου πήδημα, ενώ λίγο νωρίτερα έδωσε κίτρινη σε Ολλανδό για πολύ σκληρότερο μαρκάρισμα (δε θυμάμαι αν ήταν η καρατιά ή το τάκλιν του Φαν Μπόμελ). Μετά, ότι ψευτοφάουλ γινόταν έξω από την περιοχή της Ολλανδίας έδινε φάουλ, ενώ σε αντίστοιχες πτώσεις του Ρόμπεν δεν έδινε τίποτα. Χαρίζεται στην καρατιά του Ντε Γιονγκ, και χαρίζεται και στον Ινιέστα αργότερα στο σπρώξιμο στον Φαν Μπόμελ (όσο υποκριτικά κι αν έπεσε ο Φαν Μπόμελ, ήταν κόκκινη) και κάνει απλά παρατηρήσεις. Γενικά έδινε ότι να'ναι.

    Συγγνώμη που μιλάω τόση ώρα για τον διαιτητή αλλά πραγματικά ο συγκεκριμένος με έχει απογοητεύσει, όπως και γενικά η διαιτησία σε μεγάλες διοργανώσεις. Δε γίνεται να είσαι τόσο ακατάλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΟΚ-Πατρα κι όμως γίνεται να είσαι τόσο ακατάλληλος. Όσο για τους Ισπανούς έχεις δίκιο. Με τους Γερμανούς θυμήθηκαν να παίξουν μπάλα. Στον όμιλο ψιλοπετούσαν αετό, όπως και στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης. Κάρφωναν ένα τεμάχιο και γεια σας. Ούτε αυτοί έπαιξαν κάτι το φοβερό. Αν θες την γνώμη μου την καλύτερη μπάλα την έπαιξε η Γερμανία.

    Οι Ισπανοί όμως διαθέτουν το πληρέστερο ρόστερ και σπουδαία φουρνιά. Η ποιότητα τους τους έφερε στην κορυφή και το σαπάκιασμα των άλλων ομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά κέρδισε η Ισπανία, αλλά σε κάθε περίπτωση παραδέχομαι την Ολλανδία μιας και είναι μικρή χώρα σε μέγεθος αλλά υπεδύναμη στο ποδόσφαιρο.

    Δυστυχώς δεν πρόλαβα να ζήσω την ομάδα τους της δεκαετίας του 70...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι ''Φούριας Ρόχας'' με μεγάλες... φούριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστός ο Ιωάννης κι ο Πορτιάτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...