Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Δεν παίζει μπάλα ο Κούπερ

Σε κάθε νέα προετοιμασία ακούω και διαβάζω τις ίδιες κλισέ δηλώσεις. Ομολογώ ότι βαρέθηκα. Η φετινή προετοιμασία όμως ίσως έχει δόση αλήθειας αυτών που δηλώνουν οι ποδοσφαιριστές. Διότι, ως γνωστόν, στον πάγκο βρίσκεται ο Έκτωρ Ραούλ Κούπερ. Ωστόσο, όπως διαχειριζόμαστε την υφιστάμενη κατάσταση είναι πιθανό να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Η απαισιοδοξία μου πηγάζει από το γεγονός ότι πάμε να τα φορτώσουμε όλα στον ΕΡΚ. Σίγουρα φέρει ευθύνη για το πως θα παρουσιαστούμε την νέα χρονιά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο ΕΡΚ δεν είναι ο Άρης. Συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο μαζί με τους παίχτες, την διοίκηση και φυσικά τους οπαδούς. Θα πάει η ομάδα καλά; Ο Κούπερ θα είναι γίγαντας, μαχητής, τεράστιος. Δεν θα πάμε καλά; Ο Κούπερ θα είναι άμπαλος, άσχετος και λίγος.

Με το πέρας των play off είχα γράψει ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να αφήσουμε την ομάδα στην ησυχία της. Τελικώς βλέπω ότι γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Κάθε ρεπορτάζ του Άρη αναφέρει το όνομα του Κούπερ τουλάχιστον 3957 φορές. Διθυραμβικά άρθρα και σχόλια για τον προπονητή της ομάδας που αυτόματα δημιουργούν υπερβολικές προσδοκίες. Προσωπικά προσπαθώ να μένω προσγειωμένος και να κρατώ μικρό καλάθι. Τι είναι αυτό που δημιούργησε τις υπερβολικές προσδοκίες για την επερχόμενη σεζόν; Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα τι είναι αυτό που δημιουργεί κάθε χρονιά τις υπερβολικές προσδοκίες; Οι μεταγραφικές κινήσεις; Οι δηλώσεις του Κόντη; Η μέτρια κατάσταση παντός επιπέδου των υπολοίπων ομάδων;

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό όμως που καταλαβαίνω απόλυτα είναι ότι για μια ακόμη φορά υπογράψαμε μια ντουζίνα παίχτες. Κυριολεκτικά μια ντουζίνα παίχτες. Πάλι καλά που δεν επαληθεύτηκαν αυτοί που διατυμπάνιζαν για ξηλώματα με τις inside info. Ε ρε ξύλο που θέλουμε. Ας αλλάξουμε μυαλά όσο είναι ακόμα νωρίς, διότι δεν μας βλέπω καλά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε δώδεκα μέρες παίζουμε στον τρίτο προκριματικό γύρο με την πολωνική Γιαγκελόνια και το φάντασμα της Κοπρίβνιτσα εξακολουθεί να πλανάται. Πάλι καλά που τα φιλικά που παίξαμε είναι με δυνατές ομάδες κι όχι με καφενεία. Ποτέ δεν είχα σε εκτίμηση τους αγώνες προετοιμασίας για να βγάλω αγωνιστικά συμπεράσματα. Ας παίξουμε με σοβαρή ομάδα κι ας χάσουμε 10-0. Το θεωρώ προτιμότερο από το να κερδίζουμε σαπάκια και να χαιρόμαστε μόνοι μας. Μάλιστα τολμώ να πω ότι γουστάρω που χάνουμε, διότι έτσι φανερώνονται οι όποιες αδυναμίες μας. Κι όσο πιο νωρίς εντοπιστούν, τόσο πιο γρήγορα θα διορθωθούν.

Μακάρι η χρονιά να ξεκινήσει και να τελειώσει όπως την φαντάζομαι. Να σταθεροποιήσουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα και να προσθέσουμε στο παιχνίδι μας δύναμη, ύψος, πείσμα, αδιάκοπο πρέσινγκ και ταχύτητα στο μυαλό. Το 4-4-1-1 που παίζουμε απαιτεί πνευμόνια και πολύ δουλειά, προκειμένου να βγαίνουν στο γήπεδο οι αυτοματισμοί. Γιατί παίζουμε 4-4-1-1; Διότι τα αμυντικά χαφ δεν μπορούν να σπρώξουν την μπάλα μπροστά, παίζοντας παράλληλα τον διττό ρόλο του αμυντικού και του επιθετικού χαφ. Επομένως, ο Κόκε τραβιέται πιο πίσω για να τροφοδοτήσει τον μοναδικό προωθημένο, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται εντός περιοχής, διότι εκτός αυτής είναι πρακτικά άχρηστος, ειδικά από την στιγμή που τα εξτρέμ δεν είναι κλώνοι του Όβερμαρς. Ο Κόκε όμως βγαίνοντας εκτός περιοχής τραβάει αντίπαλο αμυντικό, ανακατατεύει την αμυντική διάταξη του αντιπάλου και τα ακυρώνει όλα κάνoντας τι; Βγάζοντας σεντρούλες. Θέλω να δω τον Κόκε να κάνει μπούκες. Θέλω να δω τα εξτρέμ να κάνουν μπούκες. Θέλω να δω τα χαφ να κάνουν μπούκες. Μπορώ; Και επιτέλους θέλω να δω σουτ. Δεν είναι κοτρόνα η μπάλα. Αέρα έχει μέσα.

Νομίζω πάντως ότι κουτσά στραβά θα τα βολέψουμε στην επίθεση, αρκεί αυτός ο Ρουίζ που πήραμε να αποβεί άξιος αντικαταστάτης του γκολτζή Κάμπορα. Το αίνιγμα για μένα είναι η άμυνα. Μπορεί να έφυγε ο - δωδέκατος παίχτης των αντιπάλων - Αράνο, αλλά έφυγε κι ο - σχετικά γρήγορος - Νασούτι που μαζί με τον μυαλωμένο Γκιάρο είχαν σχηματίσει καλό δίδυμο. Ο Οριόλ φαίνεται να είναι βαρύ κορμί κι ο Λαζαρίδης δεν ξέρω άμα μπορεί να σηκώσει το βάρος του βασικού. Φοβάμαι μην την πάθουμε όπως τότε που είχαμε το αργό δίδυμο Γκιάρο - Λέμπο. Αν μπορούμε να πάρουμε τον Νασούτι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο ας προσπαθήσουμε να τον κλείσουμε. Επιπλέον, απαιτείται συνεχής αλληλοκάλυψη και γρήγορες επιστροφές, διότι τα κενά που αφήνει το σύστημα ανάμεσα στις γραμμές είναι αρκετά μεγάλα, όπου έχουμε ουσιαστικά μόνο δυο παίχτες για να τα καλύψουν.

Μακάρι στα προκριματικά να δούμε κάποια από τα στοιχεία που ανέφερα και ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάψουμε τον προπονητή μας. Ας αφήσουμε την ομάδα να δουλέψει και για μια φορά στην οπαδική μας καριέρα ας έχουμε υπομονή και πίστη. Δεν χρειάζεται να (εφευ)βρίσκουμε συνεχώς λόγους για γκρίνια. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους.

Και περνάμε στον Κωνσταντόπουλο. Μέχρι πρότινος βλέπαμε ανθρώπους από τον χώρο του αθλητισμού να πολιτεύονται. Πλέον, βλέπουμε ανθρώπους από την πολιτική σκηνή να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν η κίνηση του ραλίστα θα αποβεί καλή ή κακή, αλλά σίγουρα το να την αποδεχτούν οι φίλοι της ομάδας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Κι αυτό είναι το χειρότερο, διότι τα αιχμηρά βέλη που θα δεχτεί μάλλον θα προέρχονται από το εγχώριο στρατόπεδο. Το θέμα είναι πόσο μπάλα γνωρίζει ο δικηγόρος και πόσο γρήγορα θα αντιληφθεί την δυσκολία της κατάστασης. Βασικά το πόσο μπάλα γνωρίζει δεν παίζει ρόλο. Ήξερε μπάλα ο Φιλιππίδης, ο Μήτσου (νηστεροφονιάς) κι ο Πατέρας; Δεν νομίζω. Πάντως, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω τον νέο Πρόεδρο σε δράση. Το ερώτημα μου όμως είναι το εξής: Γιατί ο Π.Α.Ο. πήρε δάνειο πέντε εκατομυρίων ευρώ και γιατί λέγεται ότι θα ξαναπάρει;

Υ.Γ.1 Να πω και δυο λόγια για τα ΚΤΕΛ. Πήγα για μπάνιο στην Χαλκίδα και είπα να μην πάω με το αμάξι. Επέλεξα τα ΚΤΕΛ και το μετάνιωσα σαν δολοφόνος. Το κτίριο που στεγάζονται τα εκδοτήρια και ο χώρος αναμονής δεν έχει τοίχους. Καλά διαβάσατε. Δεν έχει τοίχους. Αντί για τοίχους έχει αγροτικό νάυλον. Και φυσικά δεν υπάρχουν τουαλέτες και κυλικείο. Τα τσαντήρια των τσιγγάνων σε καλύτερη κατάσταση βρίσκονται. Η πλάκα είναι ότι στο γυρισμό προς Αθήνα, ενώ ο εκδότης εισιτηρίων μας έκοψε κανονικά εισιτήρια, μόλις ανεβήκαμε στο λεωφορείο δεν είχε θέσεις με αποτέλεσμα ο Κάνθαρος να τη βγάλει για 20 λεπτά όρθιος. Σε ερώτηση προς τον ελεγκτή του λεωφορείου γιατί δεν έχει θέσεις και αν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα για τα εισιτήρια μου έδωσε την πολύ απλή απάντηση ότι το λεωφορείο είναι διερχόμενο. Ε και; Δεν πάει να έρχεται κι από τις Σάπες Ροδόπης. Το θέμα είναι ότι ουσιαστική απάντηση δεν πήρα. Αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως τελικά εγώ είμαι ο περίεργος. Καταραμένο μονοπώλιο.

Υ.Γ.2 Ευτυχώς ο Ολυμπιακός κέρδισε στην Αλβανία. Δεν είχα καμιά όρεξη να διαβάζω για τους ''ήρωες'' της Μπέσα που κατατρόπωσαν τον Γολιάθ της Ελλάδας. Όσο για τις μεταγραφικές κινήσεις το γεγονός ότι κάθε μέρα κυνηγάει και νέο όνομα μου δείχνει ότι πάει για ότι κάτσει.

11 σχόλια:

  1. Κάνθαρε "έγραψες" πάλι! Συμφωνώ 110% :))
    Έτσι είναι, για την Αρειανάρα, ας έχουμε υπομονή και πίστη!

    Για τον Κωνσταντόπουλο: αρίστευσε στις εξετάσεις του ο άνθρωπος, να μην πάρει την καρέκλα;

    Για το ΚΤΕΛ: άστα βράστα!

    Καλό μας χαλάρωμα στην Κεφαλλονιά. Σε περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ KANTHARE...!

    ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ BANNERS ΜΑΣ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ http://cratermusic.blogspot.com/2009/10/acdc-httpwww.html

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διατηρώ πολλές ενστάσεις για το φετινό ρόστερ αλλά αν δε δω γήπεδο δε μιλάω. Πάντως αλλαγές σίγουρα χρειαζόμασταν πολλές. Τώρα το θέμα είναι αν κάναμε τις σωστές, αφού το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας που είχε πρόβλημα δε φαίνεται να αλλάζει πολύ.

    Σε καμία περίπτωση δε βλέπω η ομάδα να κάνει υπέρβαση φέτος - με τα τωρινά δεδομένα. Ελπίζω απλά να μπούμε ομίλους Ουεφα.

    Υ.Γ. Η Χαλκίδα είναι ωραία για βόλτα αλλά για μπάνιο δε λέει καθόλου νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταρχας να σου πω καλως ηρθες και παλι
    καταλαβες
    στον αρη τωρα και το ηξερες κινουνται ολα γυρω απο τον κουπερ
    και δικαιως
    γιατι ειναι αυτος ο μοναδικος που μπορει να δωσει πιστη και οραμα στην αρειανη οικογενεια
    το ειχα γραψει και στο μπλοκ μου παλαιοτερα και το πιστευω
    οι μεγαλοι ποδοσφαιριστες κανουν τους μεγαλους προπονητες και οι μεγαλοι προπονητες τις μεγαλες ομαδες
    αν το ραβε ξηλωνε ειναι η φιλοσοφια του αρη σε καθε χρονια που ερχεται τοτε βαδιζουν στον αερα
    φετος ομως με τον ανθρωπο αυτο στηριζομενοι στις δικες του διδαχες παει να γινει ομαδα δικη του και οχι ομαδα που μεσα στην χρονια θα ειχε δυο και τρεις προπονητες
    αρα πιστωση χρονου
    για τον κωνσταντοπουλο θα πω τη δηλωση βομβα που εκανε
    ειμαι παο απο τοτε που ημουν μικρος στην κρεστενα
    τα σχολια ειναι περιττα νομιζω
    τα σεβη μου αγαπητε εν χριστο αδερφε
    και χαιρομαι που επεστρεψες στη σοβαρη θεματολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και κάθε χρόνο περιμένω τις μεταγραφές πως και πως...φέτος δεν μου βγήκε ρε γαμώτο. Μαλλον επειδή αποφάσισα και εγώ να κρατάω πολύ μικρό καλάθι και να περιμένω να δω πρώτα την ομάδα και μετά να μιλήσω. Πάντως σε αυτά που λες για τον ΕΡΚ φίλτατε θα συμφωνήσω!

    Όσο για τα ΚΤΕΛ... κλασσική Ελλάδα δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Κάνθαρε,

    Σίγουρα δεν είναι ωραίο να φορτώνεις τον Κούπερ με τόσο μεγάλες ευθύνες, αλλά όπως και να το κάνουμε, αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο όνομα προπονητή στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Πάντως ο άνθρωπος είναι σοβαρός και δουλεύει σωστά. Όμως δεν αρκεί αυτό. Όπως είπες κι εσύ, δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζεις τόσους παίχτες. Πρέπει να δουλέψει με έναν κορμό για να βρει τη σωστή χημεία. Εκτός κι αν του φέρεις παίχτες επιπέδου!

    Τώρα για τον Κωνσταντόπουλο τι να πεις; Αυτός θα πηγαίνει στην προπόνηση και θα αρχίζει τη ρητορία με αποτέλεσμα να παίρνει τους παίχτες ο ύπνος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι στα είναι εξαιρετικά κουραστική η συνεχής αναφορά των δημοσιογραφούντων στον Κούπερ. Αν μη τι άλλο κάνουν κακό, αφού φουσκώνουν τα μυαλά των οπαδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σκηνή που θα δεις το χειμώνα:-Ο νεοπρόεδρος εν μέσω των καλόπαιδων της θύρας 13 να κραυγάζει,"γ.... ο θρύλος κι ο Πειραιάς":)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό είναι post!!!
    ΕΥΓΕ!
    Κράξε και λίγο να γουστάρουμε!!
    (Καλά τον Όφερμαρς που τον θυμήθηκες...μήπως έχεις καμιά φανέλα του;; :P)

    Τα ΚΤΕΛ είναι ικανά να εισάγουν τον λιγνίτη σαν καύσιμο όταν η ηλεκτροκίνηση θα είναι ξεπερασμένη.Από τότε που πήρα τουτού δεν ξανακοίταξα πίσω.Και ας πάει η μπενζίνα στα 2 ευρώ.

    Και την Κυριακή πάλι για μπανάκι ήσουνα ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...