Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Άρης, κρασί και AC/DC






Υ.Γ.1 Πρώτη ερώτηση: αν ο Στέφενς τοποθετεί τον Κατσουράνη στα σέντερ μπακ, θα φωνάζουν οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες.; Δεύτερη ερώτηση: αν ο Στέφενς δεν έχει τον Γκαρσία (επαναστάτης) στις πρώτες του επιλογές, θα φωνάζουν οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες; Θέτω αυτά τα δυο ερωτήματα προς πάντα ενδιαφερόμενο, διότι τον Δώνη τον είχαν ξεσκίσει για αυτά τα δυο ζητήματα.

Υ.Γ.2 Η κατάσταση με τον Τζιμπούρ είναι κάπως μπερδεμένη. Ελπίζω να θυμάστε την (υποτιθέμενη) συμβολή του Μαρινάκη στην υπογραφή του νέου συμβολαίου. Τεράστια επιτυχία, έτσι δεν έλεγαν; Ενώ, λοιπόν, όλα ήταν ωραία και ανθηρά, ξαφνικά ο παίχτης, και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία, ψάχνει ομάδα να φύγει. Τα ρεπορτάζ υποδηλώνουν ότι δεν συμπαθεί τον Μίτσελ κι ότι αναζητά μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Επίσης, τα ίδια ρεπορτάζ, δηλαδή του Ολυμπιακού, γράφουν ότι ο παίχτης συζητάει με διάφορες ομάδες, αλλά σε κανένα από αυτά δεν αναφέρεται ο Π.Α.Ο.Κ. Και τα αντίστοιχα ρεπορτάζ του Π.Α.Ο.Κ. αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες απόκτησης του ποδοσφαιριστή. Καλώς ή κακώς, στο ποδόσφαιρο χρειάζονται και οι μεταγραφές εντυπωσιασμού, αυτές που υποδηλώνουν επίδειξη δύναμης. Αλλά, πρωτίστως, κάθε μεταγραφή πρέπει να υπηρετεί τον μακρόπνοο σχεδιασμό και να εξαϋλώνει τις αγωνιστικές αναπηρίες της ομάδας. Και ερωτώ: είναι απαραίτητος ο Τζιμπούρ στον Π.Α.Ο.Κ.; Τον Στέφενς τον ρωτάει κανείς;

Υ.Γ.3 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καρνέζης ρώτησε πόσο τον κοστολογεί η ομάδα και ο Νταμπίζας τού είπε πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Κι ο διεθνής τερματοφύλακας απάντησε: «Γιατί τόσα πολλά; Ο Μπουφόν είμαι;». Ωραίος ο Καρνέζης! Και δεν ειρωνεύομαι. Για την ιστορία, η προσφορά της Ουντινέζε, όπως λένε τα ρεπορτάζ, δεν ξεπερνά τα οχτώ κατοστάρικα. Βέβαια, όταν ο Μαυρίας πωλείται για τρία εκατομμύρια -ορθώς πωλείται- και ο Καρνέζης, ο οποίος έχει σταθεροποιήσει την απόδοση του και δικαίως έχει καθιερωθεί στην Εθνική ομάδα, για οχτώ κατοστάρικα, να μην απορεί ο Αλαφούζος γιατί ορισμένοι φίλοι του Π.Α.Ο. τον αποκαλούν ψιλικατζή. Τα τρία μύρια είναι πολλά για τον Μαυρία, τον οποίο πρέπει να τυλίξουν με  πράσινη κορδέλα και να τον στείλουν Αγγλία πριν το μετανοιώσει η Σάντερλαντ, και τα οχτώ κατοστάρικα είναι λίγα για τον Καρνέζη. Όσο για το συμβόλαιο του Καρνέζη που λήγει το επόμενο καλοκαίρι, γιατί δεν φρόντισαν κάποιοι να το ανανεώσουν; Να υπογράφουν όμως ανέτοιμους ποδοσφαιριστές με τριετή και τετραετή συμβόλαια ξέρουν. Η μόνη δικαιολογία που έχει κάποια βάση είναι ότι θέλουν να δώσουν τα ηνία στον Καπίνο.

Υ.Γ.4 Ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε ότι η καρδιά του βρίσκεται στην Άρσεναλ κι ότι αν ήθελε ο ίδιος θα μπορούσε ήδη να εργάζεται στο Παρίσι. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας και παραμονή στο Λονδίνο. Ειλικρίνεια ή κόλπο;

Υ.Γ.5 Ο Ιγιαραμέντι, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου, με δάκρυα στα μάτια, ευχαρίστησε την Ρεάλ Σοσιεδάδ και τόνισε ότι η προοπτική των Μαδριλένων αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία και μια πρόταση που δεν απορρίπτεται. Δεν έχει άδικο. Κι αφού αναφέραμε την Ρεάλ (Μαδρίτης), να πούμε και δυο λόγια για τον Αντσελότι. Η Ρεάλ, μετά τον συγκεντρωτισμό του Μουρίνιο, ήθελε κάτι διαφορετικό. Χρειαζόταν κάποιον που να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα αποδυτήρια, να μην πιέζει ή φορτώνει ψυχολογικά τους παίχτες και να μην τσαλακώνει την εικόνα της Ρεάλ. Θεωρώ ότι ο Αντσελότι είναι ιδανικός για αυτόν τον ρόλο. Όπως είχε γράψει, νομίζω, ο Καρπετόπουλος, ο Ιταλός προπονητής είναι ένας ικανότατος διαχειριστής ομάδων. Και γνώστης της τακτικής. Δεν φοβάται να επιτεθεί, αν κρίνει ότι έχει τους παίχτες για να το κάνει, και σίγουρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να αμυνθεί ή να προσθέσει σκοπιμότητα. Και είμαι βέβαιος ότι ο Αντσελότι ξέρει πολύ καλά ότι η σκοπιμότητα έχει πολλές μορφές και δεν είναι όλες καταδικαστέες. Όπως ξέρει ότι ένας προπονητής μπορεί να λάμπει, χωρίς να επισκιάζει άκομψα την ομάδα.

Υ.Γ.6 Άρης, κρασί και AC/DC. Τέλος!

18 σχόλια:

  1. Με τρεις προϋποθέσεις.

    1. Να πάει σε ομάδα βιτρίνα=στους ομίλους του Τσαμπιολί.
    2. Να πάρει φανέλα βασικού.
    3. Να έχει την απόδοση που έχει στη Πανάθα.

    Το Γενάρη θα κοστίζει 5 μύρια ακατέβατα ο Όρε!

    Τώρα όμως η αξία του είναι στο μύριο. Αλλά ομάδα που δηλώνει γύρω ολούθε ότι είναι μπατήρω, δεν πρόκειται να πληρωθεί πραγματικές αξίες.

    Ο Μαυρίας λένε τα ιγγλέζ'κα σάιτ, θα κοστίσει 2 εκ. Που αντιπροσωπεύει πλησιέστερα την αξία του. Όχι τα φουσκωμένα νούμερα που γράφονται εδώ. Εκεί οι πιο "αισιόδοξοι" γράφουν βαριά 2,5 εκ.

    Για το πρόβλημα με το σήριαλ Τζιμπούρ νομίζω βρήκα τη λύση. Αφορμή η άρνησή του να περάσει πλήρεις ιατρικές εξετάσεις στη Νόττιγχαμ. Που σημαίνει ότι ο παίκτης γνωρίζει ότι έχει κάτι σοβαρό.

    Ενδεχομένως να χειροτέρεψε η χονδροπάθεια που έχει καιρό και ίσως αυτός είναι ο λόγος που ήταν χάλιας στο 2ο γύρο. Όπως και ο λόγος που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του, ενώ ήταν συμφωνημένο.

    Τώρα πάνε να τον περάσουν χλαίνη στον Ιβάν, όπως είχαν κάνει με το Λέτο παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το σύνθημα Μπαοκ αμάνικο ρετσίνα και λουκάνικο τα σπάει να τα λέμε όλα κάνθαρε

    όσο για τους AC DC τούτο θα πω
    διαχρονικά θαυμαστής αλλά με bon scott όπου τα έχω και όλα
    Αφιερωμένο σε εσένα το τραγούδι
    http://youtu.be/PNBNAY1UnpE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Κάνθαρε, με αφορμή τα όσα γράφεις περί Κατσουράνη, Γκαρσία, Στέφενς και Δώνη, δηλώνω (όπως και παλαιότερα) ότι οι "σημαίες" (είτε επειδή έχουν υπηρετήσει μια ομάδα όλη την ζωή τους, είτε επειδή τους λατρεύει ο κόσμος) συχνά αποτελούν καρκίνωμα στις ομάδες. Αντί να αποτελούν παράδειγμα για τους υπόλοιπους παίκτες, εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Κατά την γνώμη μου πιο σιχαμερές περιπτώσεις είναι οι παίκτες που χρησιμοποιούν την αγάπη του κόσμου για να εκβιάσουν τον πρόεδρο και να πάρουν καινούριο συμβόλαιο. Όπως ο Τζιοβάνι που ήταν χώμα, και το 2001 η Θύρα 7 έπεισε τον Κόκκαλη να τον κρατήσει άλλα 3 χρόνια. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο Τζιοβάνι έπαιξε μπάλα μόνο το πρώτο 6μηνο όταν ήρθε στον Ολυμπιακό (μέχρι να τον φάει ο Σέμος) και στην τελευταία χρονιά του που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος το 2004. Στο ενδιάμεσο ήταν ένας περιπατητής, σε Ελλάδα και ειδικά Ευρώπη. Τέλος πάντων. Έτσι και ο Γκαρσία, μπορεί η καρδιά του να το λέει, αλλά το σώμα του δεν μπορεί πλέον. Το οξύμωρο είναι ότι αν ο Χουμπ κρατήσει τον Γκαρσία στην εξέδρα (και όχι απλά στον πάγκο), η Τούμπα δεν θα πει τίποτα, ενώ τον Δώνη τον έβριζαν, μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνας και καταλαβαίνει τα μπινελίκια.

    Ο Τζιμπούρ φεύγει λέει από τον Ολυμπιακό. Να τον δω στον ΠΑΟΚ και να μην το πιστέψω. Δεν ξέρω αν είναι ελεύθερος ή αν τελικά ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό μετά το περυσινό σήριαλ. Αν τον πάρει όμως ο Σαββίδης, θα χαντακώσει τον Αθανασιάδη. Καλύτερα να έπαιρνε π.χ. τον Αμπντούν (άλλος φευγάτος, άγνωστο για πού) από τον γαύρο. Επανέρχομαι στον Τζιμπούρ. Φέτος τον είδα κάπως "βαρύ" σε σχέση με πέρυσι, παρ' ότι έβαλε 20 γκολ στην Ελλάδα και μάλιστα χαλαρά. Στην Ευρώπη αν θυμάμαι καλά όμως έμεινε άσφαιρος. Όταν διάβασα ότι αρνήθηκε να περάσει εξετάσεις για την Νότιγχαμ δεν το πίστεψα, άλλωστε κανείς δεν σε παίρνει χωρίς να σε ψάξει. Τέλος πάντων, αν φύγει τελικά ο Τζιμπούρ, ο Κωστάκης ο Ράμπο θα έχει όλο τον χώρο μπροστά του να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό. Αυτός και ο Μασάντο.

    Ο Καρνέζης, έστω κι αν άργησε να καθιερωθεί, έχει δείξει 2 χρόνια τώρα την αξία του. Δεν το πιστεύω όσο σκέφτομαι την ατυχία του μέχρι πριν 2 χρόνια (έφαγε γκολ από την σέντρα στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην τελευταία φάση όπου και τραυματίστηκε στο γόνατο, αποβολή του σε ματς με τον Ατρόμητο και ξεπέταγμα του Καπίνο), έμοιαζε "καταραμένος" κάποτε. Μπορεί να μην είναι της κλάσης του Μπουφόν ή του Νικοπολίδη, αλλά είναι σωστός τερματοφύλακας.

    Για να λέει τέτοια ο Βενγκέρ μάλλον το εννοεί. Έχω πει ότι δεν είναι δυνατόν να κάνει υπομονή κοντά 10 χρόνια σε ένα δικό του πρότζεκτ (αποπληρωμή του γηπέδου και οικονομικό συμμάζεμα της Άρσεναλ) και να σηκωθεί να φύγει για οποιαδήποτε ομάδα τώρα που επιτέλους είναι πιο άνετος να φέρει μερικούς παικταράδες. Είναι θέμα εγωισμού, ατομικής επιβεβαίωσης και δικαίωσης του σχεδίου του θα έλεγα.

    Τον Ιγιαραμέντι δεν τον έχω δει ποτέ να παίζει, αλλά χαίρομαι που η Ρεάλ (προς το παρόν τουλάχιστον) παίρνει νεαρούς Ισπανούς παίκτες σαν αυτόν και τον Ίσκο, αντί για τον Μπέηλ (ακόμα και για φορ να τον πάρουν αντί για winger, πιστεύω ότι είναι υπερβολή τα €100 εκατομμύρια που ακούγονται). Ο Αντσελόττι σίγουρα είναι μια πολύ καλή επιλογή προπονητή για την Ρεάλ Μαδρίτης. Κατ' αρχάς ποτέ δεν ήταν ο κλασικός Ιταλός προπονητής που να βάζει την άμυνα πάνω απ' όλα, αλλά έχει δείξει ότι ξέρει όντως να επιτίθεται. Στην Μίλαν έπαιξε (τηρουμένων των αναλογιών) μπαλάρα με Κακά, Πίρλο και Σεβτσένκο. Και στην Τσέλση έπαιξε πολύ καλά την πρώτη του σαιζόν. Από την Παρί Σαιν Ζερμαίν έφυγε έχοντας αφήσει το έργο του στην μέση. Πιθανολογώ ότι πιο πολύ έφυγε επειδή δεν τον στήριξε η Διοίκηση παρά το ότι εμφανίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης στον δρόμο του. Με την αναμπουμπούλα που βλέπω στην Μπαρτσελόνα (απώλεια του παικταρά Τιάγκο Αλκάνταρα και κράξιμο από τον Γκουαρντιόλα στον Ροσέλ, συν την μή κάλυψη των αμυντικών κενών του ρόστερ παρά ξέρανε να πάρουν τον Νεϊμάρ), πιστεύω ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρωτάθλημα πιθανότατα θα το κατακτήσει η Ρεάλ (που δεν δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργέ ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα και πολύ σωστά το γράφεις. Όταν βάζεις λυτούς και δεμένους να πουλήσουν ό,τι πωλείται, μειώνεται δραματικά η όποια διαπραγματευτική σου δύναμη. Οι μάνατζερ αυτά τα πιάνουν στον αέρα. Το γιατί ο Τζιμπούρ αρνήθηκε να περάσει ιατρικές εξετάσεις από τη μεγάλη Φόρεστ, ένας Θεός ξέρει. Όπως επίσης το αν τελικά υπάρχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Διότι τα δεδομένα δείχνουν ότι ο παίχτης δεν υπολογίζει την ΠΑΕ. Και η ΠΑΕ σπεύδει να βγάλει εαυτόν λάδι.

    Κωνσταντίνε, μόνο ένας φαν του Bon Scott θα μου αφιέρωνε τέτοια τραγουδάρα. Το Τ.Ν.Τ. είναι ένα από τα πρώτα άλμπουμ που άκουσα από hard rock/metal και το πρώτο από τους AC/DC. Ευχαριστώ για την αφιέρωση! Όσο για τα συνθήματα, είναι γνωστό ότι ΠΑΟΚ και Άρης το κατέχουν το συγκεκριμένο άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρη, συμφωνώ ότι οι σημαίες πολλές φορές μετατρέπονται σε χέουσα πληγη. Χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Όπως ο Τότι, τον οποίο θεωρώ παιχταρά και συμπαθώ ιδιαίτερα, που εκμεταλλεύεται καταστάσεις στην Ρόμα, λόγω της απεριόριστης λατρείας του κόσμου, από αγωνιστικά, μεταγραφικά, ακόμα και διοικητικά. Βέβαια, για κάθε Τότι υπάρχει και ένας Κολτσίδας (πλακίτσα!) ή Γκιγκς -αν και δεν επικρατούν οι ίδιες καταστάσεις (π.χ. Σερ Άλεξ). Και το πρόβλημα εντείνεται όταν η σημαία βρεθεί στην τελευταία της χρονιά. Τότε αρχίζουν τα ζόρια για τον προπονητή.

    Για τον Τζιοβάνι μου δίνεις μια ωραία πάσα. Η επόμενη ανάρτηση, αν προλάβω να την ολοκληρώσω, θα αναφέρεται σε ξένους παιχταράδες, δικούς μου παιχταράδες, που έχουν αγωνιστεί ή αγωνίζονται ακόμα στην Ελλάδα.

    Όσο για τους ΠΑΟΚτσήδες, για να καταλάβω, βρίζουν τον Δώνη επειδή τους παίρνει; Με τον Στέφενς δεν τους παίρνει; Παίρνει μόνο τον Σαββίδη; Τόσο άμπαλοι είμαστε ρε γμτ; Κι αν οι οπαδοί παρόλα αυτά κράξουν τον Στέφενς για τον Γκαρσία; Ποιο μέρος θα πάρει ο Σαββίδης; Τέλος, τον έχει ενημερώσει κανείς τον Στέφενς για την περίπτωση Γκαρσία;

    Παίχτες όπως ο Τζιμπούρ ποτέ δεν μου άρεσαν και ποτέ δεν τους συμπάθησα. Τρέχει όποτε του κάνει κέφι, ποτέ δεν ήταν παίχτης ομάδας, εχει σκατά μέσα στο κεφάλι του κι απλά ήταν τυχερός που τον εντόπισε ένας τύπος του Εθνικού Αστέρα από τα αζήτητα της Β' Γαλλίας και έφτασε να παίρνει τα λεφτά που παίρνει στον Ολυμπιακό. Τα ερωτήματα είναι δύο: α) γιατί αρνήθηκε να εξεταστεί στην αγγλική ομάδα και β) έχει τελικά συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό; Από κει και πέρα, αν πάει στον ΠΑΟΚ τα κίνητρα της μεταγραφής θα είναι σαφώς επίδειξη δύναμης. Θα είναι και αγωνιστικά; Και ελπίζω κάποτε να τελειώσει αυτό το παραμύθι με τον Μήτρογλου. Και να τελειώσει κι αυτή η αβάντα από τους δημοσιογράφους.

    Ο Καρνέζης, τον οποίο είχα κρίνει αρνητικά κάποτε, κατάφερε και στήθηκε στα πόδια του. Είναι σοβαρός και αξιόλογος τερματοφύλακας. Αλλά, ρε Χάρη, να δεχτώ ότι ο Μπουφόν έχει κλάση, και μάλιστα μεγάλη, όμως σε παρακαλώ μην μου αναφέρεις την κλάση του Νικοπολίδη! Από τους πιο υπερτιμημένους παίχτες που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είναι καλά η προπαγάνδα του Ολυμπιακού, ότι και καλά πήραμε από τον ΠΑΟ έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, και το Euro 2004, το οποίο ανύψωσε τη φήμη όσων αγωνίστηκαν. Ευτυχώς που τα σουτ των αντιπάλων πήγαιναν άουτ, ξύνοντας πολλές φορές τα δοκάρια με τον Νικοπολίδη να στέκεται άγαλμα.Να είναι καλά η φοβερή άμυνα και οι Θεοί του Ποδοσφαίρου.

    Για τον Βενγκέρ δεν διαφωνώ σε όσα λες -και λέει. Νομίζω ότι η παραμονή του θα κριθεί από τη φετινή σεζόν. Αν τα πάει καλά και φανεί ότι έχει στήριξη, θα συνεχίσει. Αν η ομάδα με το ζόρι βγει στην πρώτη πεντάδα, και κορυφωθεί η γκρίνια, τότε δύσκολα τα πράγματα για ανανέωση. Θα το δούμε.

    Στην Παρί ο Αντσελότι άργησε πολύ να βρει μια αγωνιστική φόρμουλα. Είχε δηλώσει ότι χρειάζεται υπομονή και πράγματι όποιος έκανε υπομονή δικαιώθηκε. Η ομάδα άρχισε να δείχνει ένα σταθερό πρόσωπο, σταμάτησε τους πειραματισμούς στην αμυντική γραμμή, ξεχώρισε ρόλους, έπαψε να κόβει την ορμή και τη φόρα επιθετικογενών παιχτών και μας παρουσιάσε ότι μας υποσχέθηκε. Συμφωνώ ότι το έργο του έμεινε στη μέση. Όπως επίσης συμφωνώ ότι η Ρεάλ την δεδομένη στιγμή προβάλλει ως φαβορί για το πρωτάθλημα. Όχι επειδή βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από τους υπολοίπους. Αλλά έχουν πέσει πολύ οι τόνοι, σε βαθμό ηρεμίας, και η Μπαρτσελόνα φαίνεται να διαπράττει το ένα λάθος μετά το άλλο. Αν η Μπάρτσα δεν αποδώσει καλά στο χόρτο, ο μοναδικός υπαίτιος θα είναι η διοίκηση.

    Καλή βδομάδα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξερω τι λετε, αλλα το συνθημα τα σπαει!! (Κ δν υποστηριζω τη συγκεκριμενη ομαδα κιολας!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικολας.

    Χαιρετω Κανθαρο και λοιπους αγωνιστες.
    Εισαι ΠΑΟΚ κι εχεις δυο δεξια μπακ. Ο ενας 19χρονος ειναι βασικος στην εθνικη Νεων, και ο αλλος 22χρονος μελος της εθνικης ελπιδων. Γιατι πας και αγοραζεις τον Σκονδρα ?
    Επισης εχεις τον Κλαους που σκοραρει με συνεπεια. Γιατι θελεις να παρεις σεντερφορ ?
    Οι μανατζερς μυριστηκαν παραδακι και πλασαρουν το εμπορευμα τους. ΟΚ. Εσυ ομως ρε Ιβαν γιατι τσιμπας ? Ή μηπως βγαζεις μεροκαματα στο Ζηση και τους υπολοιπους.

    Η Μπαρτσα εχει κανει τον κυκλο της. Περσυ το πηρε γιατι ο Μουρινιο την κρατουσε στην τσιτα, με τα γνωστα καραγκιοζιλικια του.
    Φετος που θα πρεπει να παιξουν χωρις ιδιαιτερο κινητρο, θα ειναι δυσκολο ή και ακατορθωτο.
    Τσαβι-Ινιεστα παιζουν ανελλειπως 6 χρονια, χειμωνα καλοκαιρι.
    Με τον ερχομο του Νειμαρ, ισως εχει δικιο ο Κρουφ που προτεινε να πωληθει ο Μεσσι.

    Καταγραφω τ' αποτελεσματα της κατασκοπιας μου, στο προσφατο μουντιαλ Κ-20 της Τουρκιας.
    Κορυφαιος παιχτης ο Pogba της Γιουβε. Τον φανταζομαι με τον Matuidi στην μεγαλη εθνικη της Γαλλιας. Μεχρι που το σηκωνουν στη Βραζιλια.
    Δευτερος καλυτερος παιχτης ο Thauvin της Lille.
    Αριστεροποδαρος τεχνιτης με εκρηξη, καλο σουτ κι επαφη με τα διχτυα.
    Τριτος στη σειρα ο Γκανεζος Acheampong της Αντερλεχτ. Φοβερη ταχυτητα και μεγαλος μπουκαδορος.

    Αφηνω προς σχολιασμο το παρακατω γκραφιτυ.
    Δεν θ' αρρωστησουμε ποτε, κουφαλα Γεωργιαδη.

    Στις επαλξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Balanced Girl, εννοείται ότι τα σπάει! Και δεν χρειάζεται να υποστηρίζεις μια ομάδα για να σου αρέσει ένα σύνθημα.

    Χαιρετώ τον Νικόλα!
    -Ο Ιβάν τσιμπάει διότι δεν ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά παραποδόσφαιρο. Αυτό μου έχει δείξει μέχρι στιγμής.
    -Για την Μπάρτσα, αν μιλήσουμε με αυστηρά ποδοσφαιρικούς όρους είναι θαύμα η διάρκειά της στην κορυφή. Αλλά φέτος βλέπω ότι η ομάδα δεν κάνει σωστές κινήσεις. Για το επίπεδο της Μπαρτσελόνα είναι ακατανόητες. Ο Νεϊμάρ με βάση την ποδοσφαιρική λογική δεν έπρεπε καν να έρθει. Αφού ήρθε, όμως, ορθώς ο Κρόιφ πρότεινε πώληση του Μέσι. Αλλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δεν εξελίσσονται πάντα λογικά. Μπορεί να δεις Μέσι και Νεϊμάρ να αναστατώνουν και να ισοπεδώνουν κάθε άμυνα. Προσωπικά, πάντως, δεν είμαι ιδιαίτερο αισιόδοξος.
    -Ο Πογκμπά λέγεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Σερ Άλεξ. Βάσει εξέλιξης, δεν διαφωνώ. Αλλά δεν είναι εύκολο να προβλέψεις την μετέπειτα πορεία ενός νεαρού παίχτη. Το θέμα είναι να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη. Διότι κάποιες αστοχίες στην κρίση σου, θα κάνεις. Χωρίς αμφιβολία. Μπράβο, πάντως, για το σκάουτινγκ που έκανες. Ξέρεις πόσοι διαπιστευμένοι Έλληνες σκάουτερ πήγαν στην Τουρκία; Ουδείς! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάμε κατά διαόλου.
    -Τέλος, αν γίνουν αύριο εκλογές, θα βγει ο Γεωργιάδης βουλευτής; Πιστεύω πως ναι. Εδώ βγήκε ο Τζέφρυ Πρωθυπουργός, και θα κολλήσουμε στην εκλογή ενός απλού και ευσυνείδητου βουλευτή που νομίζει ότι μας κάνει και χάρη; Καλές οι φωνές και το κράξιμο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και κάποια υπόσταση: θα πρέπει να έχουμε σοβαρό λόγο. Ο δικός μας λόγος είναι ότι κόπηκε η μάσα. Και στη Δημοκρατία, όποιος έχει αντίρρηση με κάτι ή κάποιον το δηλώνει στην κάλπη. Ούτε στο καφενείο, ούτε στην πλατεία Συντάγματος, ούτε στο μέγαρο της ΕΡΤ, ούτε μέσα από ένα πληκτρολόγιο.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το πράμα που έχουμε στην Ελλάδα, από το 1821 μέχρι σήμερα,

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

    Όποιος πιστεύει το αντίθετο πρέπει να ρίξει πολλή μελέτη. Το οφείλει στον εαυτό του, στην οικογένειά του, στη χώρα.

    Όσο για το αποτέλεσμα στις κάλπες, όταν έχουμε 9.944.000 ψηφοφόρους, όλα παίζονται. Αντί να έχουμε περίπου 6.500.000 ψηφοφόρους και περίπου 1 εκ στο εξωτερικό (που μέχρι τώρα ΠΟΤΕ δεν μπόρεσαν να εξασκήσουν το δικαίωμά τους σε βουλευτικές εκλογές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      Υπουργέ (χωρίς παρεξήγηση), από πού κι ως πού δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα από το 1821 μέχρι σήμερα? Επειδή η Ελλάδα δεν έχει ανεξάρτητη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, όπως έλεγε ο απατεώνας ο Ανδρέας Παπανδρέου (όταν τέτοια δεν έχουν χώρες ισχυρότερες από την Ελλάδα, όπως η Ολλανδία ή η Αγγλία)? Επειδή η οικογενειοκρατία καλά κρατεί (σε ΟΛΑ τα κόμματα)? Ή επειδή δεν έχει κυβερνήσει το ΚΚΕ ή το φρούτο της εποχής μας (αλλά αποτελούμενο από ΠΑΣΟΚους ψηφοφόρους) ο ΣΥΡΙΖΑ? Και το ένα και το άλλο είναι δημοκρατική επιλογή των ψηφοφόρων. Αυτών που πάνε και φιλούν κατουρημένες ποδιές για να διοριστούν στο Δημόσιο ή για να κάνουν κομπίνες με Δημάρχους ή/και εφοριακούς. Ή μήπως τους πρασινοφρουρούς και τους συνδικαλιστές διαφόρων χρωμάτων μας τους φόρεσαν οι Αμερικανοί? Ελληνικές εφευρέσεις είναι.

      Δημοκρατία μια χαρά υπάρχει στην Ελλάδα. Ένα γνώρισμα της Δημοκρατίας είναι ότι επικρατεί η ελευθερία της σκέψης και η επικράτηση της άποψης της πλειοψηφίας (άσχετα αν οι επιλογές του εκλογικού σώματος διαχρονικά είναι για τον π****ο και επικρατεί αναρχία). Αν μου βρει κάποιος κάποιον που διαφώνισε ανοικτά με τις κυβερνητικές πολιτικές της Μεταπολίτευσης (όπως το ρουσφέτι, το μοίρασμα διορισμών στο Δημόσιο και η οικογενειοκρατία), του βγάζω το καπέλο.

      Το ότι ο καθένας κάνει ό,τι του καυλώσει όποτε του έρθει χωρίς την παραμικρή συνέπεια, αποδεικνύει τον ισχυρισμό μου περί Δημοκρατίας στην Ελλάδα (αν και πιο πολύ φέρνε στην αναρχία). Σε άλλα καθεστώτα, το να βρίζεις την κυβέρνηση (άσχετα αν έχεις δίκιο) ισοδυναμεί με φυλάκιση ή θάνατο. Μπορεί να έχουμε μια στρεβλή Δημοκρατία στην Ελλάδα (αποτέλεσμα του νοητικού επιπέδου του λαού), αλλά είναι υπερβολή να λέμε ότι δεν υπάρχει καν.

      Το να ψηφίσουν οι ομογενείς (που δεν έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης από το υπερπέραν όπου βρίσκονται σε ΗΠΑ, Αυστραλία και λοιπά μέρη, και τους νοιάζει μόνο η καθημερινότητά τους, όπως κι εμάς) δεν είναι λύση. Μάλλον θα περιέπλεκαν την κατάσταση.

      Φιλικά, και πάλι χωρίς παρεξήγηση.

      Διαγραφή
  10. Υπουργέ, δεν υπάρχει Δημοκρατία, διότι οι πολίτες αυτής της χώρας δεν θέλουν να έχουν Δημοκρατία. Ή, για να είμαι ακριβέστερος, δεν θέλουν γνήσια Δημοκρατία. Θ μπορούσα να γράψω κι άλλα, όμως θεωρώ ότι καταλαβαίνεις/καταλαβαίνετε τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρης

      Ξέρεις, φίλε Κάνθαρε, αν μου την δίνει κάτι σε αυτή την χώρα, είναι το πόσοι επαγγελματίες "δημοκράτες" υπάρχουν. Που φωνάζουν και σιχτιρίζουν επειδή δεν περνάει το δικό τους (κάτι που ονομάζω "τομαρισμό"), κάτι που να τους βολεύει σε προσωπικό επίπεδο. Όχι, μην ανησυχείτε, δεν υπονοώ τίποτα για κανέναν εδώ μέσα στο blog. Απλώς κάτι τέτοιους τους βλέπω συνέχεια στην τηλεόραση και το facebook. ;Ρ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Χάρη, δυστυχώς σε αυτή τη χώρα αγνοούμε την εννοιολογική σημασία ορισμένων λέξεων. Και η Δημοκρατία, όπως καταλαβαίνεις, δεν αποτέλει εξαίρεση. Δυστυχώς.

      Διαγραφή
  11. Νικολας.

    Κανθαρε, δημοκρατια και εκλογες ειναι εννοιες ασυμβιβαστες.
    Αντιθετα, δημοκρατια και κληρωση, ειναι αλληλοσυμπληρουμενες.

    Εντος της ημερας θα παραθεσω το scouting report για την Dortmund.
    Συνοψιζεται στην λαικη εκφραση, ''θα σε φαει η μαρμαγκα''. Σε ρολο μαρμαγκας οι Lewandowski, Reus, Mhkitarian.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νικόλα, η κουβέντα περί Δημοκρατίας χρειάζεται είκοσι μπύρες για να την ξεκινήσουμε και άλλες σαράντα για να την συνεχίσουμε. Και κάπου στη μέση βάλε και κανά μεζέ. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μπερδέψει την έννοια της Δημοκρατίας με άλλα πράγματα, όπως π.χ. ασυδοσία, άναρχη ελευθερία, ανομία και απεριόριστα δικαιώματα. Η Δημοκρατία, στην πραγματικότητα, είναι σκληρό πολίτευμα. Πολύ σκληρότερο από όσο νομίζουμε. Το υποδηλώνει, άλλωστε, η ίδια η λέξη.

    Εδώ και καιρό θέλω να γράψω ένα άρθρο για τον Κλοπ, αλλά δεν βρίσκω χρόνο. Δεν πειράζει, μου κάνεις ωραία πάσα. Με μεγάλη μου χαρά θα διαβάσω το report για την Ντόρτμουντ. Αν δεν έχεις πρόβλημα, θα σου προτείνα να στείλεις το κείμενο στο mail (kanthar0s@hotmail.com) για να το δημοσιεύσω ως ανάρτηση.

    Καλό ξημέρωμα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρη,

    το ζητούμενο είναι ο διάλογος και διάλογος δεν σημαίνει να συμφωνούμε όλοι σε όλα.

    Για τη δημοκρατία δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, αρκεί ο ορισμός της. «Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού».

    Για την οικονομία του λόγου προσπερνώ τα δυό πρώτα και πάμε κατευθείαν στο τρίτο, «υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού», κάτι που τις τελευταίες δεκαετίες σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει, το βεβαιώνω προσωπικά. Όσο για παλιότερα και μέχρι το 1821, απ' όσα διάβασα και διαβάζω, τα πράγματα ήταν ίδια και σε χρονικές περιόδους πολύ χειρότερα.

    Άρα αυτό το "πράμα", που δεν πληρεί ούτε τους βασικούς όρους,

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

    Δεν χρειάζεται καν να πάμε σε επί μέρους λεπτομέρειες. Το "πράμα" ζέχνει. Ανεξάρτητα από τις χρυσολαδωμένες επικρατούσες απόψεις που περνάνε τα Μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νικολας.

    Κανθαρος, εχω στειλει το mail, κι ελπιζω να το παρελαβες.

    Δημοκρατια με 31 Πραξεις Νομοθετικου Περιεχομενου, στα τρια χρονια του μνημονιου, απλως δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νικόλα, βεβαίως και το παρέλαβα. Συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά τώρα βρήκα χρόνο για να επιμεληθώ του θέματος. Σε λίγο το δημοσιεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...