Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Έρχονται



Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο άνθρωπος που περίμενε να υποβιβαστεί η Α.Ε.Κ. στην Γ' Εθνική για να πάρει τα ηνία της, αυτός που αναμένεται να πουλήσει την ίδια ομάδα δύο φορές, άνοιξε, υποτίθεται, τα χαρτιά του και μας έδωσε μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Έταξε ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, αρνήθηκε να μιλήσει για την αργοπορία του στα κοινά της Α.Ε.Κ., έθεσε ως στόχο την άμεση άνοδο στην Α΄Εθνική, συνέστησε ενότητα και συσπείρωση, τόνισε ότι δεν είναι μόνος στην προσπάθεια αναστήλωσης της ομάδας και, εν γένει, φάνηκε ιδιαίτερα σίγουρος για την επίτευξη των στόχων. Και κάπου εδώ έρχεται ο Κάνθαρος, ο οποίος δεν συμμερίζεται την αδικαιολόγητη αισιοδοξία του Μελισσανίδη, για να προβεί σε ορισμένες παρατηρήσεις.
  • Οφείλω να σχολιάσω την απουσία του Ντέμη. Και οφείλω να την σχολιάσω, διότι ουσιαστικά ήταν ο μόνος που έλειπε! Όλοι οι άλλοι ήταν εκεί. Σαν τα ψάρια, που πετάς στη θάλασσα λίγο ζυμαράκι και κάνουν την εμφάνισή τους. 
  • Είναι φανερό ότι οι διαδικασίες για το γήπεδο θα καθυστερήσουν αρκετά. Επίσης, δεν έχω καταλάβει τι γήπεδο θα κατασκευαστεί. Χωρίς εμπορικό κέντρο; Ποιο σύγχρονο γήπεδο δεν έχει εμπορικό κέντρο; Και πού θα κατασκευαστεί; Στον περιορισμένο χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας; Και πώς θα κατασκευαστεί; Με το 50% των εσόδων από τα διαρκείας να πηγαίνουν προς την αποπεράτωση του Ιερού Ναού; Κι αν τα διαρκείας δεν φτάνουν ούτε για ζήτω; Εξάλλου, δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνά. Και ποιος μου λέει ότι ο Δήμος θα συνεργαστεί ή ότι δεν παρουσιαστεί πρόβλημα με το Συμβούλιο της Επικρατείας; 
  • Όλοι οι Α.Ε.Κ.τσήδες έφαγαν φρίκη όταν υποβιβάστηκε η Α.Ε.Κ., κατηγορώντας τους πάντες, και κυρίως τον Άρη, πλην των εαυτών τους, αλλά ουδείς εξ αυτών δείχνει επιμονή στο πως επήλθε η πτώση στην Γ' Εθνική. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο κύριος Μελισσανίδης θα μπορούσε να (μάς) δώσει τα φώτα του. Εκτός αν φοβάται ή ντρέπεται.
  • Δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει αυτή η σιγουριά ότι η Α.Ε.Κ. σε δυο χρόνια θα επιστρέψει στην Α' Εθνική. Λες και η Γ' Εθνική είναι παιδική χαρά και η Α.Ε.Κ. πάει για βόλτα στις κούνιες. Δεν έχει ιδέα από τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας, δεν έχει ιδέα τι αντιπάλους θα αντιμετωπίσει, δεν έχει ιδέα αν θα μπορέσει να αντιδράσει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά -όμως, ξεκάθαρα, έχει ιδέα από ανυπόστατο σνομπισμό. Αν βασίζεται μόνο στη δυναμική της ομάδας, τότε τολμώ να πω ότι πετάει ένα μπούμερανγκ στον αέρα. Κι όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Εκτός αν η παρακάτω φράση κρύβει περισσότερα από αυτά που αντιλαμβάνεται ο ρομαντισμός μου: «Το πρωτάθλημα κι εγώ να παίξω στη Γ' Εθνική θα το πάρω».
  • Τελικά σε ποια κατηγορία αγωνίζεται η Α.Ε.Κ.; Άκυρο. Επιτρέψτε μου να αναδιατυπώσω. Σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται; Διότι, αν διαβάσεις τα ρεπορτάζ και τις αντιδράσεις των φίλων της Α.Ε.Κ., έχεις την εντύπωση ότι θα συμμετάσχει στην Primera. Έστω στο Championnat. 
Συγκεφαλαιώνοντας επιλογικά, ο Μελισσανίδης έδειξε σοβαροφάνεια και τίποτα άλλο. Δεν απεκάλυψε τίποτα ουσιαστικό. Περιορίστηκε σε ανούσιες λεπτομέρειες και μάλλον προσπάθησε να κάνει επίδειξη δύναμης. Με το στόμα. Ναι, είναι πολύ δυνατός παίχτης. Και πράγματι υπάρχουν προοπτικές. Αλλά θεωρώ ότι η Α.Ε.Κ. είναι πολύ κοντά στο να πετάξει στον κάδο των αχρήστων αυτή την μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάζεται. Να αναδιοργανωθεί, δηλαδή, σε κάθε επίπεδο, να ανανεωθεί και, όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Η βιασύνη, βλέπετε, δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος. Το ίδιο και η ανεξήγητη σιγουριά.

Υ.Γ.1 Αν ήμουν ο Αλαφούζος θα πήγαινα στην Παναγία της Τήνου και, μπουσουλώντας στα σκαλιά του Ιερού Ναού, θα έκανα τάμα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μαυρία στην Σάντερλαντ. Κι όταν αυτό συμβεί, θα άναβα μια λαμπάδα στο μπόι του μάνατζερ που πλάσαρε τον παίχτη στην αγγλική ομάδα. Διότι, χωρίς να το καταλάβει κανείς, ο Παναθηναϊκός, με τα τρία εκατομμύρια (!) που θα εισπράξει από την επικείμενη πώληση του παίχτη, έβγαλε τη σεζόν.

Υ.Γ.2 Έπαιξε το πρώτο φιλικό ο Άρης και σκόραρε τέσσερις φορές. Ε, και; Το λυπηρό είναι ότι ο Μανιάς έβαλε δυο γκολ. Ακόμα δεν ξεκίνησε η σεζόν και άρχισαν οι παιάνες. Με τίποτα δεν μαθαίνουμε.

Υ.Γ.3 Τα λαμπρά μυαλά του ελληνικού ποδοσφαίρου σκέφτονται, διαβάζω, ότι επιθυμούν νέα αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα, δηλαδή, με 16 ομάδες. Ελπίζω να θυμάστε τι είχε συμβεί πέρυσι. Μιλάμε για το απόγειο της κωμωδίας. Ή μήπως τραγωδίας;

Υ.Γ.4 Κομματάρα!

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Ήμουν έτοιμος να γράψω κάποιο σχόλιο στο δικό μου μπλόγκ, όταν είδα ότι έχεις φτιάξει αυτό το εύστοχο κείμενο και με καλύπτεις απόλυτα.
    Ο Μελισσανίδης είναι τσάμπα μάγκας. Βγήκε και είπε τρίχες κατσαρές, τάχα μου περί ΑΕΚ που δεν ανήκει πουθενά, οράματος και χαμένων πατρίδων και άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε. Ότι η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία αλλά ιδέα. Αλήθεια ε? Τότε γιατί περίμενες κύριε καβουροφονιά να πέσει Γ εθνική? Γιατί τα φιλιά στο στόμα με το Σαμαρά? Γιατί ο Σγουρός σου έταξε 20 χαρτιά έτσι για να "τονωθεί η νέα φιλαδέλφεια"? Γιατί αλήθεια έβαλες το φτηνότερο διαρκείας στα 150 ευρώ και ότι τα μισά θα πηγαίνουν για το γήπεδο?
    Μελισσανίδη είσαι τσάμπα μάγκας και τίποτα παραπάνω. Έτσι, παριστάνω κι εγώ τον πρόεδρο. Βάζοντας μόνο τον εαυτό μου ως "εγγυητική επιστολή" και εξαργυρώνοντας τη δυναμική ενός ολόκληρου συστήματος που τρέχει να με γλύψει με τον χυδαιότερο και πιο ξεφτιλισμένο τρόπο. Από τις εφημερίδες και τα sites μέχρι το Ελληνικό κράτος, όλοι προσκυνάνε τα χρήματα του Μελισσανίδη. Και τι δεν έχουμε διαβάσει.
    Αυτός στο μεταξύ δεν έχει βάλει και ούτε πρόκειται να βάλει ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Το μόνο που βάζει είναι το όνομα του και ως δια μαγείας, όλα τ' αλλα...βρίσκονται!
    Αντιπαρέρχεται με την επιδεξιότητα μπαλαρίνας τα χρέη της ΑΕΚ που γράφτηκαν στο χιόνι, ενώ ο ίδιος είναι καταδικασμένος για λαθρεμπορία πετρελαίου (κατ' επάγγελμα φυσικά) βγαίνει και παριστάνει τον ΑΕΚάρχη χωρίς καμία συνέπεια εφόσον η ομάδα του βρίσκεται σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και σκανδαλωδώς μας ανακοινώνει πως αποτελεί "τυπική διαδικασία" η άνοδος στην Α εθνική, μέσα σε δύο χρόνια.
    Από που κι ως που τέτοια βεβαιότητα? Γιατί διαρρέει προς πάσα κατεύθυνση μέσω κύκλων τέτοια "παρασκηνιακά γεγονότα"? Για να φοβηθούν οι...κλέφτες?
    Όσον αφορά το γήπεδο, εντάξει καταλάβαμε. Φοβάσαι κι εσύ τους κορμοράνους και γι αυτό είπες πως δε θές εμπορικό, ούτε εκμετάλλευση, ούτε τίποτα. Ένα απλό γήπεδο. Που μας είπαν οι κύκλοι σου πάλι ότι μέχρι και καμπάνες θα έχει της...Αγιάς Σοφιάς
    Εντάξει ως εδώ. Εγώ ξέρασα. Ήταν σα να βλέπω το Βγενόπουλο να λαικίζει με τον αισχρότερο τρόπο. Αναρωτιέμαι σε τι ανθρώπους απευθύνονται
    Ζούμε σε μια ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση και ο Μελισσανίδης ο τσάμπα μάγκας και δάγκας του Κορυδαλού, ο αυτοδημιούργητος, μας ανακοινώνει πως θα φτιάξει την...Αγιά Σοφιά
    Θεέ μου, πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η Ελλάδα? Δώστης παραμύθι, δώστης ψέμα, βάλτη να πληρώνει και να νομίζει πως αποκτάει δωρεάν και πάρτης την ψυχή
    Την ποιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπονώ γιατί πάντα αγαπούσα την ΑΕΚ αν και είμαι ΠΑΟ.
    Αλλωστε όλοι μου οι καλοί φίλοι είναι Αεκτζίδες. Με τους γάβρους έχω ένα χοντρό θεματάκι ... :)
    Σήμερα για κάποιο περίεργο λόγο είμαστε σε σύμπνοια.
    Εγραψα κι εγώ για το Μελισσανίδη ποστ στo facebook.
    Eίναι πάρτο αλλιώς όμως και δεν ξέρω αν θες να το δεις...

    Υ.Γ Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που αξίζει στην Α' Εθνική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τη σειρά παίδες, με τη σειρά. Πρώτα θα χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό (;) και μετά έχει σειρά η ΑΕΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου, Μάρκο! Μα αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα: γιατί περίμενε να έρθουν έτσι τα πράγματα και να πέσει η ομάδα στην Γ' Εθνική; Και τι ανάμειξη είχε, αν είχε, στην όλη κατάσταση; Φαίνεται ότι μπορούμε να το λέμε μεταξύ μας, αλλά να μην το δηλώνει κανείς δημόσια. Και ποιος ο λόγος να αρνηθεί να μιλήσει για την αργοπορία του στα κοινά της ΑΕΚ; Καλύτερα να το πει μόνος του και να είναι ειλικρινής, παρά αυτή η κοροϊδία. Διότι κοροϊδία είναι.

    Για τον Σγουρό και τον ΟΠΑΠ, σε σχέση πάντα με την ΑΕΚ ως ιδέα, δεν μπορώ να πάρω ακόμα θέση -ειδικά για το δεύτερο. Αλλά, χωρίς να ξέρω το γιατί, κάτι έχουμε καταλάβει λάθος όσον αφορά τις κατασκευές γηπέδων. Εκτός αν και στο εξωτερικό φτιάχνει το Κράτος, έστω χρηματοδοτεί, τις κατασκευές νέων γηπέδων. Τότε πάω πάσο.

    Δεν ξέρει αν θα βάλει λεφτά αυτή τη σεζόν. Δεν ξέρω καν αν έχει σκοπό να βάλει λεφτά γενικώς. Μου φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί την ΑΕΚ ως ορμητήριο για τα επιχειρηματικά του πλάνα. Δεν θα είναι ο πρώτος. Αλλά τουλάχιστον, αν ισχύει, να μην το αποκρύβει.

    Για το γήπεδο υπέπεσε σε κάποιες αντιφάσεις. Κι από αυτές τις αντιφάσεις καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος για να προκύψει κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα. Από την ιδρυτική και την εμπορική ονομασία, μέχρι την ανυπαρξία εμπορικού κέντρου. Το σόι παλάτι, όπως χαρακτήριζε το νέο γήπεδο, θα είναι αυτό το κτίσμα;

    Αυτή η ανεξήγητη βεβαιότητα για άνοδο στην Α' Εινική σε δύο χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει. Ούτε μπορώ να συμπεράνω τι αξία έχουν αυτά τα παραποδοσφαιρικά του πετιούνται ως υποννούμενα. Τι σόι επίδειξη δύναμης είναι αυτά; Εκτός αν χρειάζεται τη βοήθεια του παρασκηνίου για να προαχθεί από την Γ' Εθνική.

    Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η Ελλάδα; Δυστυχώς το βαρέλι έχει ακόμα πάτο. Όχι λόγω του Μελισσανίδη, αλλά του όχλου που πανηγυρίζει κάτω από το μπαλκόνι. Πάρε για παράδειγμα τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Το ίδιο τραγούδι ακούμε κι εμείς, το ίδιο τραγούδι ακούνε κι αυτοί. Κι όμως, η ερμηνεία είναι τόσο, μα τόσο διαφορετική.
    Θέλω να πιστεύω ότι οι φίλοι της ΑΕΚ θα κρατάνε μικρό καλάθι. Αλλά δεν το νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιακάδα, δεν έχω Facebook για να διαβάσω αυτό που έγραψες. Αν είχα, προφανώς θα το διάβαζα μετά χαράς!

    Πρόεδρε, τι μου λες τώρα; Σε έναν χρόνο κατασκευάζεται το νέο γήπεδο του Άρη! Ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν κάποιοι πριν λίγα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι και πολύ της μπάλλας αλλά κάτι Γ' Εθνική και Δ' μη σου πω,δεν ειναι παίξε-γέλασε.
    Να μου το θυμηθείς η ΑΕΚ θα ανέβει σε 5 χρόνια, το 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τις προθέσεις κάποιου τις καταλαβαίνεις στις λεπτομέρειες. Π.χ. στον Τίγρη στις τιμές των διαρκείας. Τιμές φαρμακείου για ερασιτεχνική κατηγορία.

    Λίγο ακόμα θα περιμένω για να δω μήπως ο μάγκας είναι ο Βγενό της ΑΕΚ. Σε χειρότερη έκδοση από το πρωτότυπο. Τουλάχιστον ο Αντρέας έβαλε 22 εκ.

    Στερνό. Παίξει δεν παίξει το τόπι η Χανούμα, αέρα θα ανέβει στη Football League. Για παραπάνω βλέπουμε του χρόνου, καλά νάμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζονάκο, προφανώς και δεν είναι παίξε γέλασε. Δεν ξέρω αν θα ανέβει το 2018, μπορεί και να ανέβει, αλλά δεν καταλαβαίνω την ανεξήγητη σιγουριά. Τις πηγές αυτής.

    Υπουργέ, με τα διαρκείας υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Και η αλήθεια είναι ότι πράγματι για Γ' Εθνική είναι κάτι παραπάνω από φαρμακείο. Εκτός αν θεωρούν ότι η ζήτηση θα είναι τεράστια. Θα είναι; Δεν ξέρω τις προθέσεις του Μελισσανίδη όσον αφορά τα χρήματα. Θα βάλει, δεν θα βάλει; Η παρουσία του όμως έχει οδηγήσει σε ξέφρενους, αν και ανυπόστατους, πανηγυρισμούς. Ούτε οι Beatles όταν κατέβαιναν από το αεροπλάνο τέτοια λατρεία. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα ανέβει αέρα. Ή, για να είμαι ακριβής, δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία ορσιμένων για ''ερχόμαστε'' και λοιπά. Σκέψου ότι όλοι θα θέλουν να παίξουν με την ΑΕΚ και να την κερδίσουν. Κι αν δεν κολλήσουν στην δυναμική της ομάδας ή δουν ότι η ΑΕΚ με το καλημέρα χάνει βαθμούς, δείξει δηλαδή ότι είναι γήινη, τότε ο προβληματισμός μπορεί να προκύψει ακόμα πιο έντονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρης

    Κάνθαρε, υπάρχει κόσμος που κατηγορεί τον Μελισσανίδη γιατί δεν πήρε νωρίτερα την ΑΕΚ να την σώσει (όχι τόσο για "να την σώσει", αλλά για να γλιτώσουν την καζούρα του υποβιβασμού από Ολυμπιακούς και λοιπούς, λες και απαγορεύεται η ΑΕΚ να υποβιβαστεί). Ψάχνουν για μεγάλο μαλάκα, που δεν πρόκειται να βρουν. Λες και ο λαουτζίκος που φωνάζει θα έδινε ποτέ λεφτά από την τσέπη του για αμαρτίες αλλονών και πρέπει να το κάνει ο Μελισσανίδης, για να γλιτώσουν Παππάς, Αδαμίδης, Νοτιάς και λοιποί τα χρέη. Να βάλει ο Τίγρης εκατομμύρια και προκοπή να μην υπάρχει, επειδή την ΑΕΚ την "πέρασαν" ένα χεράκι Αδαμίδης, Θανόπουλος και λοιποί και υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε χρέη που πρέπει να πληρωθούν. Όταν αποκτάς μια ΑΕ αναλαμβάνεις και τις υποχρεώσεις. Αν δεν σ' αρέσει, μένεις μακρυά, όπως έκανε ο Τίγρης, και δικαίωμά του. Σιγά μην πλήρωνε τα σπασμένα άλλων, ειδικά εφ' όσον δεν γούσταρε. Θα πει κανείς "ο Κόκκαλης πλήρωσε τα χρέη του Ολυμπιακού όταν τον απέκτησε, το ίδιο έκανε και ο Μαρινάκης". Ναι, καλά. Για την επερχόμενη δίκη των χρεών της εποχής Κοσκωτά (που προφανώς κανείς Θείος και κανείς Βαγγέλης δεν πλήρωσε ποτέ, αλλιώς δεν θα γινόταν δίκη) γιατί δεν μιλάει κανείς? Είναι άλλο να πληρώνεις μερικά χιλιάρικα σε αγαθοεργίες για να το παίζεις ευεργέτης και να πουλάς μούρη, και άλλο να πληρώσεις εκατομμύρια μόνο και μόνο για παλαιότερα χρέη.

    Η ΑΕΚ θα ανέβει άμεσα. Μπορεί να δείχνει υπέρμετρη σιγουριά ο οργανισμός της ΑΕΚ, μπορεί να μην γνωρίζουν από τις χαμηλές κατηγορίες και τις ομάδες που παίζουν με Αλβανούς, Βούλγαρους και λοιπούς, αλλά εδώ κόντεψαν να ανέβουν οι φυτεμένοι Ηρακλής και Ολυμπιακός Βόλου από την Β' στην Α' κατηγορία. Και αν η ΑΕΚ τον χειμώνα δεν είναι ψηλά στην βαθμολογία δεν θα τρέχει κάστανο, θα φέρει ο Μελισσανίδης 10 παίκτες στο πατ-κιουτ για να ρεφάρει. Άσε μην γίνει του χρόνου κανένας τζέρτζελος με τις αδειοδοτήσεις σε 20 ομάδες και ξαφνικά η ΑΕΚ ανέβει 2 κατηγορίες σε ένα καλοκαίρι.

    Το γήπεδο είναι δυστυχώς μονόδρομος να γίνει στην Νέα Φιλαδέλφεια, αν και οι δυσκολίες δεν λείπουν. Είναι δύσκολο να βρεθεί άλλο οικόπεδο στο λεκανοπέδιο και κοντά στην Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η περιπέτεια του Βοτανικού για τον ΠΑΟ είναι ακόμα νωπή. Μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί το άλσος, γιατί το οικόπεδο δεν αρκεί για το νέο γήπεδο, και είναι αδύνατον νομικά να κοπεί το δάσος (σίγουρα θα παραμονεύουν κάτοικοι και ΣΥΡΙΖΑίοι, όπως τότε με τους κορμοράνους στον Βοτανικό). Αν γίνει γήπεδο χωρίς έστω ένα πάρκινγκ (για εμπορικά καταστήματα ούτε λόγος, αν και κακώς) θα είναι έγκλημα. Άσε που πιστεύω ότι για να γίνει σωστά το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, όλη η γύρω περιοχή θα χρειαστεί ανάπλαση. Και με το χρήμα να μην υπάρχει, το ξεχνάμε.

    Αν φύγει όντως ο Μαυρίας για την Αγγλία, θα φιλάει τον σταυρό του! Να γλιτώσει από τον Φορέα (που κάποια στιγμή σε όλους θα ξεσπάσει όταν η ομάδα δεν θα νικάει) και τον Αλαφούζο.

    Αντί να πανηγυρίζουν για τα 2 γκολ του Μανιά στο φιλικό, πρέπει να κρατάνε λογαριασμό με τα γκολ που βάζει στις προπονήσεις, ή στο Προ.

    Μα είναι τοις πάσοι γνωστό ότι η αναδιάρθρωση των 18 ομάδων έγινε κατ' απαίτηση του Ιωαννίδη για να βολέψει Ηρακλή, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. ΕΠΟ και ΣΛ υπέκυψαν επειδή χρειάζονταν τον κλειδοκράτορα του ΟΠΑΠ (τα λεφτά του οποίου χρειάζονται οπωσδήποτε). Τώρα το πράγμα αλλάζει. Ειδικά με τον Μελισσανίδη που θα αλλάξει το τοπίο. Εκτός κι αν τα λαμόγια φύγουν από τον ΟΠΑΠ (δηλαδή το Υφυπουργείο Αθλητισμού) και ζητήσουν να τους επιχορηγεί εφ' εξής το Υπουργείο Πολιτισμού (ως προϊστάμενο του Αθλητισμού) ή του Τουρισμού (λόγω των πολλών "τουριστών" που παίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρη, εντάξει, συμφωνώ με την πρώτη παράγραφο. Ωραία. Αλλά γιατί δεν το λέει ανοιχτά; Γιατί αρνείται να μιλήσει και αποφεύγει τέτοιου τύπου ερωτήσεις σαν επαγγελματίας πολιτικός; Να εξηγήσει τη θέση του και να πει ότι δεν θέλω να πληρώνω τα γαμησιάτικα των άλλων. Δικά του είναι τα χρήματα ό,τι θέλει τα κάνει. Όμως, εν προκειμένω δεν έχει αναμιχθεί με μια απλή εταιρεία που ψάχνει μεγιστοποίηση κέρδους. Σε ΠΑΕ έχει μπει.

    Μπορεί και να ανέβει άμεσα -δεν υποστηρίζω το αντίθετο. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει αυτή η σιγουριά. Μην είσαι τόσο βέβαιος ότι αν η ομάδα δεν ξεκινήσει καλά, θα βρει την έξοδο κινδύνου μέσω χειμερινών μεταγραφών. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Θυμάμαι τον Άρη την δεύτερη φορά που είχε πέσει, που δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά τη σεζόν και κυριολεκτικα έφτυσε αίμα για να βγει τρίτος και να προβιβαστεί. Σκέψου του αυτό σε ακόμα χαμηλότερη κατηγορία. Και με τον ρόλο των οπαδών να είναι ακόμη, κατά την γνώμη μου, αινιγματικός.

    Με αυτά που γράφεις, και γράφω, πες μου πως σκατά θα γίνει γήπεδο; Εκτός αν οι θέσεις δεν υπερβαίνουν τις 20.000. Και πολλές λέω. Για το πάρκινγκ είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα να γίνει υπόγειο, αλλά δεν ξέρω κι εγώ για τι οικονομικό κόστος μιλάμε. Συν τοις άλλοις, νέο γήπεδο χωρίς εμπορικό κέντρο, συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει. Αν η ΑΕΚ θέλει να κάνει γήπεδο για να λεέι ότι έκανε, έχει καλώς. Της εύχομαι καλή τύχη και να βάλει πολλά μπαλόνια στα εγκαίνια. Αν θέλει να κάνει γήπεδο το οποίο να συντελέσει στην ανανέωση και στη βιωσιμότητά τους θα πρέπει να εξερευνήσει διαφορετικά μονοπάτια.

    Ναι, να γλιτώσει ο Μαυρίας. Μπας και βελτιωθεί. Αλλά τόσα λεφτά για τον ποδοσφαιριστή; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Σε συσκευασία δώρου έπρεπε να τον στείλουν στην Αγγλία! Κια να μην ξεχνάμε την λαμπάδα στο μπόι του μάνατζερ!

    Έτσι όπως πάει η κατάσταση προβλέπω ο Μανιάς να έχει περισσότερες συμμετοχές από τον Αγκάνθο.

    Αυτό το πράγμα με την αναδιάρθρωση είναι για γέλια και για κλάμματα. Και μιλάμε για μια είδηση που πέρασε στο ντούκου. Για Μελισσανίδη και ΟΠΑΠ δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις να πω το οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χάρης

    Κάνθαρε, με απογοητεύεις λιγάκι! ;Ρ Ο Μελισσανίδης δεν μιλάει ανοιχτά γιατί δεν είναι υποχρεωμένος. Ούτε Εισαγγελέα έχει μπροστά του, ούτε Ανακριτή, ούτε καν την μάνα του. Ένα αξίωμα της ζωής είναι ότι (για ευνόητους λόγους) δεν χρειάζεται να ανοίγεις όλα τα χαρτιά σου. Και δεν είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί σε κανέναν για τα πεπραγμενα άλλων.

    Μπορεί να ακούγεται ότι ο υποβιβασμός της ΑΕΚ έγινε εκ των έσω (μάλλον Παππάς, Αδαμίδης και σία ενδιαφέρονταν για την πτώχευση, μπας και γλιτώσουν), αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Τίγρης αναμείχθηκε με αυτόν. Δεν χρειαζόταν άλλωστε. Τί, να έδινε εντολή στον Δημητρέλο "πέστε"? Απλώς η ΑΕΚ έπεσε σαν ώριμο φρούτο (με χρέη, με πιτσιρίκια, χωρίς δικαίωμα μεταγραφών, χωρίς προοπτική). Με τόσα χρέη και λοιπά δεν θα έπαιρνε άδεια ούτε καν για το πρωτάθλημα από την ΕΠΟ. Αν δεν υποβιβαζόταν φέτος το 2013, του χρόνου θα ήταν γκαραντί.

    Άλλο Άρης στην Β' Εθνική, με Σκόρδα και τα μπουλντόγκ του Σούπερ 3 αλλά χωρίς πολλά λεφτά, και άλλο ΑΕΚ με Μελισσανίδη, σε μια Γ' κατηγορία με αντιπάλους κάτι σκορποχώρια με Αλβανούς, Γεωργιανούς και Βούλγαρους να παίζουν μπάλα. Επαναλαμβάνω ότι αν τον Δεκέμβρη η ΑΕΚ δεν είναι πρώτη στην βαθμολογία, θα πάρει ο Τίγρης 10 παίκτες από Α' και Β' κατηγορία. Και αν χρειαστεί, θα "πληρώσει" κιόλας. Η άμεση και ταχεία άνοδος δεν χάνεται.

    Γήπεδο θα γίνει, αλλά για να γίνει σωστά πιστεύω ότι θα έπρεπε να παρατήσουν την Νέα Φιλαδέλφεια. Επειδή όμως δεν το βλέπω να το θέλουν, και με δεδομένο το πρόβλημα του Άλσους, είμαι περίεργος να δω την κατάληξη.

    Οι Άγγλοι πληρώνουν και με το παραπάνω, αν και στην σπατάλη τους Ρώσους και τους Ουκρανούς δεν τους φτάνουν. Το τί παίκτες-παρτάλια παίρνουν με πόσα εκατομμύρια ώρες-ώρες δεν το πιστεύω. €3 εκατομμύρια για αυτούς έιναι τίποτα, όπως στην Ελλάδα 2 ή 3 κατοστάρικα. Ο Μαυρίας είναι γρήγορος, αλλά δύναμη δεν έχει. Θα τον φτιάξουν εκεί στην Αγγλία. Εδώ έπαιξε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που ήταν φτερό και 30 ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρη, δεν μπορώ πάντα και πάντοτε να είμαι γοητευτικός!

    Λες ότι δεν έχει υποχρέωση να μιλήσει ανοιχτά. Δεκτό. Αλλά ξαναλέω ότι δεν έχει μπει απλά σε μια ανώνυμη εταιρεία. Οι ΠΑΕ ξέρεις πολύ καλά ότι έχουν ιδιαιτερότητες που αν δεν τις σεβαστείς, αργά ή γρήγορα, σου τρώνε το μεδούλι. Αυτή η χαζή εσωτρέφεια είναι που έχει κάψει τη γούνα πολλών Προέδρων ή ιδιοκτητών. Αν απαντούσε στην ερώτηση προχθές σχετικά με το γιατί αποφάσισε να μπει τώρα, και να εξηγήσει επιγραμματικά τους λόγους, μόνο πόντους θα κέρδιζε στην εκτίμηση του κόσμου. Κι όχι μόνο των ΑΕΚτσήδων.

    Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο υποβιβασμός προήλθε εκ των έσω. Δεν ξέρω ποιος έδωσε την εντολή, ποιος πήρε την πρωτοβουλία, αλλά πολλά πράγματα, ειδικά αυτά που (δεν) συνέβησαν μετά την μπούκα στο ματς με τον Πανθρακικό, συνηγορούν υπέρ αυτής της άποψης.

    Συμφωνώ ότι άλλο Άρης στην Β' Εθνική, με Σκόρδα, ο οποίος τότε δεν ήταν και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, και τα μπουλντόγκ του Σούπερ 3 να ακολουθούν παντού την ομάδα αλλά χωρίς πολλά λεφτά, και άλλο ΑΕΚ με Μελισσανίδη, σε μια Γ' κατηγορία με αντιπάλους κάτι σκορποχώρια με Αλβανούς, Γεωργιανούς και Βούλγαρους να παίζουν μπάλα. Απλά ήθελα να τονίσω τις δυσκολίες που συνάντησε ο Άρης εκείνη τη σεζόν και το πως έφτασε τελικά στον προβιβασμό, αν και στην αρχή του πρωταθλήματος είχε κάνει πολύ άσχημο ξεκίνημα. Και θυμάμαι ότι παραλίγο όλα να τιναχτούν στο αέρα από την γκρίνια. Εδώ θα είμαστε και θα το συζητήσουμε για την ΑΕΚ. Όμως, πολύ φοβάμαι ότι και τότε θα συζητάμε τις προεκτάσεις της ανεξήγητης σιγουριάς. Εκτός αν, επαναλαμβάνω, η άνοδος θα στηριχτεί σε άλλα κόλπα κι όχι στην τακτική του προπονητή ή στην ποιότητα του ρόστερ. Τότε πάω πάσο, ανακαλώ και παραδέχομαι το λάθος μου.

    Το γήπεδο είναι ένα αίνιγμα. Πώς θα γίνει; Πού θα γίνει; Τι θα περιλαμβάνει; Νομίζω ούτε οι ίδιοι ξέρουν.

    Δεν νομίζω ότι συγκρίνεται η ποιότητα του Γιαννακόπουλου, όσο και να τον αντιπαθώ, με την αντίστοιχη του Μαυρία. Ο Μαυρίας θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμα. Εδώ με το ζόρι στεκόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, έστω και σε μια κάπως προβληματική ομάδα. Ούτε με ξεγελάνε τα αποθεωτικά ρεπορτάζ και οι κλήσεις στην Εθνική Ανδρών στου Σάντος. Ακόμα και για τους Άγγλους που σωστά λες ότι ώρες-ώρες σπαταλάνε αβέρτα χρήμα σε απίθανες αγορές ποδοσφαιριστών, τα τρία εκατομμύρια που δίνει για Μαυρία είναι υπερβολικό ποσό. Το αν θα μπορέσουν να τον φτιάξουν πραγματικό ποδοσφαιριστή, δεν το ξέρω. Ο Αλαφούζος έπιασε την καλή και έσωσε την φετινή παρτίδα. Μαγκιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παίξει δεν παίξει το τόπι η Χανούμα, αέρα θα ανέβει στη Football League, ΛΕΜΕ! Και αν δεν παίξει τόπι η άνοδος μόνο με ένα τρόπο γίνεται ...

    Μαθαίνω ότι ο Μπαρμπαμπέος έχει κλέψει στόχους παίκτες από ομάδες της Σουπερλίγκας, σπρώχνοντας ζεστό χρήμα - μπροστάτζες - και ανώτερα συμβόλαια. Γιατί δεν θέλει να τον προλάβει ο Τίγρης στη Β΄ Εθνική. Αν γίνει φέτος η κατηγορία όπως την ξέρουμε, γιατί παίζεται.

    Ο Τίγρης ψάχνει συμπαίκτη δυναμίτη, γράφανε προχθές. Γιατί αυτός πέρα απ' το φυτίλι δεν θα βάλει κάτι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργέ, επειδή βλέπω πολλές φωνές να θεωρούν σίγουρη την άνοδο της ΑΕΚ, ίσως κάτι να βλέπω λάθος. Όμως, αν κάποιοι είναι τόσο σίγουροι να πάνε να την παίξουν στο στοίχημα ως πρωταθλήτρια της Γ΄ Εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...