Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Λευτεριά στον Δώνη!



Υ.Γ.1 Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ε.Π.Ο. δικαίωσε πρωτοβάθμια τον πρώην προπονητή του Π.Α.Ο.Κ. Λογικό και αναμενόμενο. Όπως λογικό και αναμενόμενο είναι να ασκήσει έφεση η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Έστω, λοιπόν, ότι πέφτει και η έφεση στο κενό. Τι θα κάνει ο Σαββίδης; Θα πάει στο C.A.S.; Με τι επιχειρήματα; Με ποια υπερασπιστική γραμμή; Τι να τους πει; Να τους μιλήσει για συμβόλαια και πρότυπες συμπεριφορές; Θα γελάνε και οι πέτρες. Καλά να πάθουν, λοιπόν. Ας πρόσεχαν. Ο Σαββίδης έκανε πρώτο μάγκα τον Δώνη. Αυτά παθαίνει όποιος ασχολείται με παραποδοσφαιρικά. Κι ας καταφέρονται οι οπαδοί εναντίον του Δώνη. Κι ας λένε ότι η Ε.Π.Ο. ελέγχεται από τον Ολυμπιακό. Όμως, τόσα χρόνια έτσι έμαθαν να λειτουργούν. Τώρα που βρήκαν τον Ιβάν τον τρομερό θα σταματήσουν; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα. Σε κάποια άλλη χώρα μπορεί. Στην Ελλάδα ποτέ. Λευτεριά στον Δώνη!

Υ.Γ.2 Κάπου διάβασα ότι ο Άρης ενδιαφέρεται για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ελπίζω να πρόκειται για κακόγουστη φάρσα. Δεν θέλω αλήτες στην Αρειανάρα.

Υ.Γ.3 Πώς αλλάζουν οι καιροί; Κάποτε διάβαζες άρθρα και σχόλια που υποδήλωναν ότι η Μπαρτσελόνα, επί Γκουαρντιόλα, δεν χρειαζόταν προπονητή -επρόκειτο για αδαή ψέμματα! Και τώρα, με την αντικατάσταση του Βιλανόβα, διαβάζεις ότι η Μπάρτσα χρειαζόταν οπωσδήποτε έναν κανονικό προπονητή για να μπει ένα οριστικό τέλος στον αυτόματο πιλότο. Είμαστε για κλάμματα. Είναι φανερό ότι δεν γνωρίζουμε ποδόσφαιρο -μακάρι να μην γνωρίζαμε μόνο αυτό. Τέλος πάντων. Ποιος είναι, εν τέλει, αυτός ο Μαρτίνο; Προσωπικά δεν έχω ιδέα. Θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε. Οι φήμες, πάντως, τον παρομοιάζουν σαν μετεμψύχωση του Μπιέλσα. Να το δω και να μην το πιστέψω.

Υ.Γ.4 Διαβάζω ότι ο Σαβιόλα θεωρείται ήδη παίχτης του Ολυμπιακού. Αν δεν πέσουν υπογραφές, δεν πιστεύω τίποτα. Έχω εκπαιδευτεί χρόνια στα μεταγραφικά σενάρια και ξέρω. Μακάρι να έρθει, πάντως. Όπως και να το κάνουμε, θα πρόκειται για μεγάλη μεταγραφή.

Υ.Γ.5 Από τον Κώστα Καίσαρη: «Μη ρωτάς τι κάνει ο Παναθηναϊκός για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον Παναθηναϊκό». Εμπρός, φίλοι Παναθηναϊκοί, πάρτε μυστρί, τσάπα και πινέλο και συμμετάσχετε στην ανάπλαση της Λεωφόρου!

Υ.Γ.6 Ο καθένας έχει δικαίωμα στα όνειρα. Για παράδειγμα, ο Κάνθαρος ονειρεύεται να ανοίξει δική του επιχείρηση και να έχει δίπλα του την Kate Upton. Ένας φίλος μου ονειρεύεται να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά με κάποια applications που θέλει να δημιουργήσει. Και ορισμένοι φίλοι της Παρί και του ποδοσφαίρου ονειρεύονται ένα σύστημα 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Ζλάταν και Καβάνι.

Υ.Γ.7 Sucking my love!

26 σχόλια:

  1. Χάρης

    Μ' αρέσει Κάνθαρε που ο Ιβάν Σαββίδης ξέρει από επιχειρήσεις ("αν κάποιο στέλεχος σε μια επιχείρηση αποτύχει θα είναι υπεύθυνος και θα τον διώξω" έλεγε στην παρουσίαση του Στέφενς). Μάλλον νόμιζε ότι είναι στην Ρωσία και ότι με 2-3 μπράβους ο Δώνης θα έκλανε μέντες και θα έβαζε την ουρά στα σκέλια χωρίς να διεκδικήσει τα χρήματά του. Πραγματικά ερασιτέχνες εκεί μέσα στον ΠΑΟΚ.

    Λες για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ότι είναι αλήτης. Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν επαγγελματία αθλητή που να μην είναι τουλάχιστον κωλοπαιδαράς και ανόητος. Για να καθιερωθείς, χρειάζεται να είσαι όχι μόνο δυνατή προσωπικότητα και ικανός, αλλά και τσόγλανος. Δεν γίνεται αλλιώς. Οπότε αν δεν θες αλήτες στον Άρη, πρέπει να φύγουν όλοι όσοι είναι ήδη στο ρόστερ και να μην έρθει κανείς. Άτοπο!

    Δεν ξέρω τί είναι αυτός ο Μαρτίνο που πήρε η Μπαρτσελόνα για προπονητή. Μόνο που διαβάζω ότι "ο Μέσσι τον γουστάρει", δεν μου κάθεται καλά. Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα μπαίνει σταδιακά σε περιπέτειες.

    Ο Σαβιόλα δεν πιστεύω ότι θα έρθει στον Ολυμπιακό. Έχει τελειώσει και ψάχνει για λεφτά που δεν νομίζω ότι δίνει ο χοντρός. Κι άσε τον "Πρωταθλητή" να γράφει "ο Μαρινάκης φέρνει Θεό".

    Ο Αλαφούζος πρέπει να βάλει τον Φορέα να παίξει μπάλα (και να μην χαλάει λεφτά σε ούτως ή άλλως σάπιες μεταγραφές). Όχι μόνο να βάψουν το γήπεδο. Κι εντάξει, πρέπει να καθιερωθεί ο εθελοντισμός στην Ελλάδα, αλλά σε άλλα πράγματα σοβαρότερα. Το να βάζουν παιδάκια να βάφουν το γήπεδο σημαίνει ότι δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν.

    4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Καβάνι και Ιμπραΐμοβιτς δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε στην Παρί Σαιν Ζερμαίν. Ούτε ο Ζλάταν θα δεχτεί να φάει πάγκο. Προβλέπω ότι ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι ο Σουηδός θα αποχωρήσει.

    Ασε την Kate Upton, τα είπαμε τις προάλλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρη, δεν ξέρω πού νομίζει ότι έχει έρθει ο Σαββίδης. Ούτε τι του λένε οι συνεργάτες του. Αλλά μάλλον κάποια πράγματα δεν τα έχει καταλάβει καλά.

    Νομίζω ότι είσαι κάπως υπερβολικός. Δεν είναι όλοι οι παίχτες τσογλάνια. Και να σου πω και κάτι; Νταξ, μέσα στο παρκέ ή στο χόρτο βγάλε αθλητικό τσαμπουκά, εντός κάποιοων ορίων. Αλλά εκτός γηπέδου οφείλεις να φέρεσαι πιο συγκροτημένα. Και για να μιλήσω συγκεκριμένα, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ποτέ δεν τον συμπάθησα. Ποτέ των ποτών. Και χωρίς να έχω επηρρεαστεί από τις φήμες που τον παρουσιάζουν σαν ούγκα μπούγκα, και μάλλον είναι, δεν μπορώ να δεχτώ έναν τέτοιο αθλητή στην ομάδα που υποστηρίζω. Που το παίζει συνδικαλιστής του κώλου και χώνει πραγματικές μπουνιές σε αντιπάλους του. Ελπίζω να μην έρθει ποτέ και σφυρίζω αντιαθλητικό φάουλ στην Κ.Α.Ε. Άρης αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο.

    Τον Μαρτίνο δεν τον γνωρίζω. Θα τον δούμε. Κι εγώ νομίζω ότι η Μπάρτσα μπαίνει σε περιπέτειες. Μόνη της. Ολομόναχη.

    Χάρη, ο Σαβιόλα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Και από ότι διάβασα θα υπογράψει για 1,5 μύριο το χρόνο. Με τις αργές άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος, αν τροφοδοτείται σωστά, και φυσικά αν έχει όρεξη, θα κάνει πάρτι.

    Για τον Αλαφούζο έχεις δίκιο. Τόσα άτομα έχει ο Φορέας στις τάξεις του. Ας βρουν τους έντεκα καλύτερους και να τους βάλουν να παίξουν. Και τους πληρώνουν με σουβλάκια και κρέπες. Από ό,τι διάβασα έφυγε κι ο Σισοκό. Και ξαναρωτάω: ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού για το φετινό πρωτάθλημα; Πρωτάθλημα, έξοδος στην Ευρώπη ή αποφυγή του υποβιβασμού;

    Βρε, κι εγώ δεν περιμένω να δω 4-4-2 στην Παρί. Κάποιοι λένε ότι ο Σουηδός θα αγωνιστεί πίσω από τον Καβάνι. Είναι πιθανό, καθώς έχει την πάσα και την δημιουργία, αν και το ψυχολογικό του σκαρί του δεν κάνει για αυτόν τον ρόλο. Άλλοι λένε ότι θα φύγει για άλλες πολιτείες. Δεν το ξέρω. Πάντως, εννοείται ότι δεν θα δεχτεί να κάθεται στον πάγκο. Και δεν είναι μόνο ο Σουηδός. Είμαι περίεργος να δω την διαχείριση του Μπλαν.

    Kate Upton! Και να σκεφτείς ότι υπάρχουν κάποιοι κακεντρεχείς που την λένε χοντρή. Απίστευτα πράγματα. Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι τις τελευταίες μέρες έχω δει πολύ όμορφες και κομψές γυναίκες. Με ωραία φορέματα, περιποιημένες και θυληκότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανθαρε γιατι θεωρεις πως δεν χωρουν Ιμπρα-Καβανι στην ιδια 11αδα;; Μια χαρα ειναι και θα κανουν παπαδες. Αλλα οχι σε 4-4-2, αλλα και σε 4-3-3 με τον Λαβετσι η τον Παστορε να συμπληρωνει την 3αδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nick, δεν είναι τόσο απλό να εφαρμοστεί το 4-4-2. Χρειάζεται στοιχεία που η Παρί δεν διαθέτει -προσοχή: μιλάμε για κλασσικό 4-4-2. Και έναν προπονητή που να διδάσκει, έστω να πιστεύει, το σύστημα.

    Επίσης, οι δυο παίχτες δεν νομίζω ότι αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλον κι αυτό οφείλεται μάλλον στην αταξία και τον εγωισμό του Σουηδού. Σίγουρα, θα υπάρχουν παιχνίδια που ο Ζλάταν θα παίξει από πίσω, καθώς του αρέσει να γυρίζει πίσω για να πάρει μπάλα και κατόπιν να τραβιέται στα άκρα ή να παίζει κάθετα, και να δημιουργήσει, αλλά, αν αυτό γίνεται με συνέπεια, τι θα κάνουν οι Παστόρε, Λαβέτσι, Μόουρα και Μενέζ; Κάπως πρέπει να χωρέσουν όλοι αυτοί. Εκτός αν έχουμε ένα σχήμα με μεγάλος μήκος στον άξονα που βρίσκεται στο τερέν του αντιπάλου και κατά συνθήκη ακραία χαφ. Όμως, ας θυμόμαστε ότι η συζήτηση αφορά το αν μπορούν να χωρέσουν σε ένα καθαρό 4-4-2 κι όχι αν μπορούν απλώς να βρεθούν στην εντεκάδα με οποιοδληποτε σύστημα ή διάταξη. Επ' αυτού μας επαναφέρω στην πρώτη παράγραφο του τρέχοντος σχολίου.

    Πάντως, κρίνοντας από την διάθεση της Παρί να πουλήσει τον Γκαμέιρο (καλός παίχτης), ίσως είναι περισσότερο πιθανό να μείνει ο Σουηδός παρά να φύγει. Και αν λάβουμε υπόψη μας ότι το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πιο άτακτο και πιο περίεργο από το ισπανικό ή το ιταλικό, τότε ίσως τα τακτικά κενά μια τέτοιας απόπειρας να μην είναι τόσο έντονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπιέλσα είναι ένας και δεν υπάρχει αντίγραφο. Ο Χεράρδο Μαρτίνο θα είναι ή καλύτερος ή το πιθανότερο χειρότερος.

    Καλύτερος γιατί ο el loco θα έδινε άμεσα ασκήσεις γυαλίσματος πάγκου στον Πουγιόλ και θα τον έτρωγε η κλίκα.

    Χειρότερος γιατί τον λένε Τάτα! Άκου Τάτα. Πάλι καλά που δεν τον φωνάζουνε Τιτίκα ασούμε.

    Θα τον δούμε κι' αυτόν στο γήπεδο. Εμείς οι Μπαρτσελονιώτες είμαστε σε ετοιμότητα.

    Οι πληροφορίες λένε ότι εκτός δικαστηρίου και προ δίκης ήρθαν σε συμβιβασμό η δικηγόρος Δώνη με την πλευρά ΠΑΟΚ. Αλλά σε τηλ. επικοινωνία της Γκοντσάρεβα με ποιον άλλον, εκείνος αρνήθηκε να συμβιβαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο στο πριν ποστ, αν και το σκεπτικό μου ήταν να πω για τα μαγαζιά, ακούστηκα όμως μέσα απο τον αυθορμητισμό μου σα να εκανα προξενιό στα κορίτσια μου, όταν το κατάλαβα το σχόλιο είχε ανέβη...

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω πως ακούστηκε σε άλλους, σε μένα καθόλου προξενιό δεν ακούστηκε.

      Μένεις κι' εσύ στη Σύρα δηλαδή;

      Διαγραφή
    3. Ναι μένω στη Συρο....
      Καλημερα

      Διαγραφή
  6. Νιώθω ότι διακόπτω κάτι πολύ "οικογενειακό" σχολιάζοντας σε τέτοιου είδους αναρτήσεις,γιατί όλοι μιλάτε για ποδόσφαιρο,όμως με ώθησε το ΥΓ.6... Ωραίο πράγμα τα όνειρα. Όταν με το καλό γίνω επιτυχημένη δικηγόρος -που θα γίνω- και ανοίξω γραφειάρα,θα 'χω δίπλα μου τον Fassbender. Μέχρι,όμως,να τους γνωρίσουμε και να καταλάβουν ότι είμαστε οι έρωτες της ζωής τους,σου βάζω εργασία για το σπίτι να γκουγκλάρεις: Alessandra Ambrosio. Μάλλον κλίνω προς την Upton,αλλά είναι κι αυτή μια θεά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικολας.

    Τελειωνω μια εργασια σχετικα με την Μπαρτσελονα που χανεις.
    Σαφως ο Τατα ειναι καλος προπονητης, αλλά μπαινει κατ' ευθειαν στα βαθια, χωρις τον απαραιτητο χρονο.
    Πιθανως εντος της ημερας, ή το αργοτερο αυριο, μιας και μολις τελειωσε το φιλικο Bayern-Barca 2-0, και πρεπει να βαλω μια ταξη στα συμπερασματα μου.

    Hola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον Σαββίδη δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω για την κόντρα ανάμεσα σε δυο πλευρές γραφικών ατόμων. Εδώ ο Σαββίδης δεν ξέρει τι να κάνει με τις κόντρες αυτών που είναι τώρα στην ομάδα, θα ξέρει πως να ασχοληθεί με τον Δώνη;
    (Αληθεια είχες γράψει κάποτε οτι ο Δώνης δεν είναι αγαπητός στα ΜΜΕ; Και που να ήταν δηλαδή!! Δεν θα τον βγάζανε κορυφαίο Ελληνα προπονητή της σεζόν, μακράν μπροστά απο τους overachievers Τσιώλη και Χριστόπουλο. Υποψήφιο για τον πάγκο της Μπάρτσα θα τον βγάζανε!!)

    Θα σχολιάσω όμως το εξής: Ο ΠΑΟΚ είναι φως-φανάρι οτι θεωρεί την επίδειξη δύναμης σημαντικότερη απο τη δύναμη την ίδια.

    Παίρνουν Τζιόλη-Σπυρόπουλο για να επιδείξουν τι; Οτι φέρνουν στο φτωχό μας πρωτάθλημα διεθνή Ελληνόπουλα απο το εξωτερικό; Ασχετα που ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ αυτά τα δυο πρώην λιμά του ΠΑΟ δεν θα έπρεπε να είχαν περάσει απο τα σύνορα της Νέας Σμύρνης, όχι της Ελλάδας. Σοβαρά ρε Ιβάν Τρομερέ; Μέχρι Τζιόλη και Σπυρόπουλο φτάνουν τα ρούβλια που προμοτάρεις;
    (Εκτός αν ο Τζιόλαρος παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες του. Να το δω και να μην το πιστεύω...)

    Ως "σούπερ δυνατή πρόβα τζενεράλε" κλείνουν φιλικό με τη Νις που μόλις άρχισε προετοιμασία, για να επιδείξουν τι; Οτι ρίχνουν 6άρα στην 4η του Γαλλικού πρωταθλήματος;
    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ναι μεν κερδίζεις σε θέαμα και (υπέρμετρα;) θετική ψυχολογία, αλλα χάνεις το νόημα της έκφρασης "ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ". Γιατι σε ένα ματς που η Νις τρώει 6 γκολ, ο Κίτσιου θερίζει τη δεξιά πτέρυγα, και ο Τζιόλης μασάει σίδερα, μόνο "χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει Προκριματικών" δεν βγάζει άνθρωπος.
    Εκτός αν ΟΝΤΩΣ ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί κόντρα στη Μέταλιστ, και σε όλη τη σεζόν γενικότερα σε επίπεδο Μπάρτσα ξερωγω...

    Μέρες έχουμε ακόμη βέβαια, και ο ΠΑΟΚ ακόμα μπορεί να κάνει καλές κινήσεις. Αλλα τότε το θέμα είναι τι έκανε τόσο καιρό;
    Τεσπα, είναι κρίμα όλα αυτά, γιατί ήλπιζα οτι ο ΠΑΟΚ θα έσπαγε το μονοπώλιο του Ολυμπιακού σε πλεονέκτημα χρήματος και υγείας.

    ΥΓ: Πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του Σαβιόλα. Σπουδαίος παίκτης!! Αλλα είναι εξίσου εμετική η υποδοχή προς τον Μαρινάκη. Αποφασίστε ρε παιδιά: Είστε ευαισθητοποιημένοι Ελλην(αρ)ες που μπούχτισαν με τα τερτίπια και τα καβούρια του ίδιου του προέδρου τους, και θέλουν ένα υγιές άθλημα; Η σκάει μια (1) μεταγραφή ο μπρόεδρας και "Είναι τρελός, είναι τρελός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπουργέ, ο Μπιέλσα μού είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Κανονικός προπονητής. Δάσκαλος. Κι αν αυτός ο Μαρτίνο λέγεται ότι είναι κλώνος του Μπίελσα, γιατί δεν παίρνανε τον ίδιο τον Μπέλσα; Τέλος πάντων. Μπαρτσελόνα εσύ, Ατλέτικο Μαδρίτης εγώ! Δεν ξέρω τι λένε οι πληροφορίες. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτά που έγιναν με τον Δώνη δεν γίνονται ούτε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

    Κατερίνα, δεν διακόπτεις τίποτα! Τα όνειρα είναι πανέμορφο πράγμα. Λυπαμαι πραγματικά όσους δεν έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Όσους δεν έχουν απαιτήσεις από τον εαυτό τους. Σου εύχομαι ολόψυχα να γίνεις μία γαμάτη δικηγόρος και να έχεις δίπλα σου τον (δικό σου) Michael! Καλή και η Ambrosio, αλλά δεν νομίζω ότι φτάνει την Kate!

    Νικόλα, απλά να θυμόμαστε ότι τα φιλικά είναι παιχνίδια προετοιμασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν εξάγονται τακτικά συμπεράσματα. Προσωπικά έχω πάψει να δίνω σημασία στα φιλικά παιχνιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλεξ, για τον Δώνη είχα γράψει ότι δεν είναι επικοινωνιακός. Και οι δημοσιογράφοι δεν πετάνε και την σκούφια τους για τέτοιους προπονητές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρείται αγαπητός. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δεν έχει καταφερθεί εναντίον δημοσιογράφων. Ούτε καν των ρεπόρτερ (του κώλου) του ΠΑΟΚ που του έριχναν λάσπη με το κιλό. Προφανώς και η θέση για τον καλύτερο Έλληνα προπονητή παιζόταν μεταξύ Τσιώλη και Χριστόπουλου. Δεν το συζητώ αυτό.

    Η δεύτερη παράγραφος είναι ολόσωστη και συμφωνώ με τα μπούνια. Το έχω γράψει πολλές φορές: καταραμένη επίδειξη δύναμης!

    Δεν είναι τόσο κακές οι μεταγραφές Τζιόλη και Σπυρόπουλου. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για Ελλάδα. Συν το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ θα βρουν διαφορετικό περιβάλλον από εκείνο του ΠΑΟ. Θέλω να πω ότι δεν θα βγαίνουν από τη φυσούνα και θα το πρώτο πράγμα που θα βλέπουν θα είναι πανό που θα τους βρίζουν τη μάνα. Από εκεί και πέρα, στη συνέντευξη τύπου ο Ιβάν μιλούσε για Ροναλντίνιο και πολλά μύρια. Πού είναι ο Ροναλντίνιο; Και τι απέγιναν τα μύρια; Πετσετάκια έγιναν;

    Περί φιλικών ξαναγράφω ότι δεν πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά. Η ψυχολογία των παιχτών και τα θέλω των προπονητών είναι παντελώς διαφορετική από τα επίσημα ματς. Αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε, πάντως, είναι το κατά πόσον η επιλογή των φιλικών αντιπάλων θα βοηθήσει την ομάδα να προετοιμαστεί πληρέστερα και καλύτερα για τα προσεχή ευρωπαϊκά ματς. Υποθέτω, πάντως, ότι ο Στέφενς ξέρει κάτι παραπάνω σε αυτό το θέμα. Αν και σδεν μπορώ να διαφωνήσω με την παρατήρησή σου περί πρόβας τζενεράλε.

    Ο ΠΑΟΚ, όπως έχω πει πολλές φορές, αν θέλει να βγει πρώτος και -το κυριότερο- να αποκτήσει συνέπεια και διάρκεια, πρέπει να βγει νικητής με το σάπιο και μίζερο σύστημα που κυριαρχεί στον ΠΑΟΚ. Από δημοσιογράφους και οπαδούς μέχρι περήφανους παράγοντες και παίχτες. Και μέχρι στιγμής καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο με τον Σαββίδη είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

    Τέλος, καταννοώ πλήρως την ουσία του υστερογράφου και συμφωνώ με τα χίλια. Αυτοί είμαστε, κι αυτά μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νικολας.

    Αποχαιρετα τη Barcelona που χανεις.
    Η περιοδος απο το 2008 μεχρι και πριν απο λιγους μηνες, ηταν μια επανασταση για το ποδοσφαιρο, που επειδη ζουσαμε τα γεγονοτα, δεν μπορεσαμε ν’ αντιληφθουμε τις καινοτομιες που εφαρμοσε και μας παρεδωσε στο χορταρι η Barca. Του Pep Guardiola βεβαιως, και λιγοτερο του Τιτο. Αλλα και το αδερφακι της η εθνικη Ισπανιας, που προς τιμην του ο Del Bosque, ποτε δεν αρνηθηκε οτι το 90% της δουλειας του, συν τα δυο Ευρωπαικα και το ενα παγκοσμιο, οφειλονται στην Barca του Pep.
    Βλεποντας σημερα το φιλικο Bayern-Barca, διαπιστωσα οτι ο Pep εβαλε βαθια θεμελια στον τροπο παιχνιδιου της Barcelona. Ακομα και με βασικες ελλειψεις 8 παιχτων, η ομαδα διατηρησε την οργανωση της, εμεινε πιστη στην φιλοσοφια της για κατοχη της μπαλας και ποδοσφαιρο πρωτοβουλιας.
    Υπηρχαν πολλες στιγμες που ο Pinto μπορουσε να διωξει μακρυα την μπαλα, αλλά προτιμησε να πασσαρει σε συμπαιχτη του, παιρνοντας ρισκα.
    Διατηρηθηκε επισης το συστημα 4-6-0, ή αλλιως το λεγομενο false 9, που βεβαιως εχει ως στοχο την αξιοποιηση του Leo Messi. Αυτο κι αν ειναι εργο Guardiola.

    Τι ειναι ομως αυτο που χαθηκε, μετα την φυγη του Πεπ απο την ομαδαρα ?
    Η απαντηση ειναι η πιεση των επιθετικων, να ξανακερδισουν την μπαλα οσο πιο γρηγορα γινεται. Βλεποντας σημερα την τριαδα Ribery-Robben-Muller, να κυνηγαει σαν τρελλη τις χαμενες πασες, βεβαιωθηκα για δυο πραγματα.
    Πρωτον, την αναγκαιοτητα του Pedro σ’ αυτου του ειδους την τακτικη, (και σαν φυσικο-επομενο, την απομακρυνση των Ibra-Etoo-Bojan).
    Δευτερον, για το ποιος εχει την ευθυνη για την καλυτερη αμυνα της Ευρωπης, στα 4 χρονια που ηταν ο Πεπ στην Barca. Τα 109 γκολ που δεχτηκε η ομαδα, δηλωνουν 27,25 γκολ σε καθε περιοδο, μεσο ορο. Περσυ δεχτηκε 40.
    Αν χρειαστει θα επανελθω για περισσοτερες λεπτομερειες πανω στο false 9 και το 4-6-0, ή και μερικες φορες 3-7-0 που εφαρμοσε ο Πεπ στην θητεια του στη Βαρκελωνη.

    Περνω στην προσληψη του Τατα Μαρτινο.
    Οτι ειναι καλος και ικανος προπονητης, το φανερωνουν οι τιτλοι που κατεκτησε στην Αργεντινη και στην Παραγουαη, καθως και η καλη πορεια της εθνικης Παραγουαης επι των ημερων του.
    Τα προβληματα που εχει να λυσει στη Βαρκελωνη ειναι δυο.
    Το πρωτο εχει να κανει με το ρολο που θα δωσει στο Neymar.
    Tο δευτερο ειναι, αν θα διατηρησει το συστημα false 9 για να εκμεταλευτει το Messi.
    Οτι ειναι Αργεντινος, ειναι καλο για τη σχεση του με τον Messi.
    Επισης ειναι λατρης της πειθαρχιας, εντος κι εκτος του αγωνιστικου χωρου, κι αυτο ειναι κατι που το χρειαζεται η Barca.
    Ενα πιθανο προβλημα, ειναι διαθεση του να βγαλει γρηγορα την κοντρα. Σε τετοια περιπτωση χανεται το τικι τακα και ο κυριαρχος ρολος του Xavi στο παιχνιδι.
    Το μεγαλο του ομως μειονεκτημα, ειναι ο καθολου χρονος που εχει στη διαθεση του, να δουλεψει την ομαδα οπως αυτος θελει. Θα περιμενω να ξεκινησει η χρονια και θα δω ποια θα ειναι η συμβολη του στην ομαδα.

    Και κατι off topic, αλλά σχετικο με τα σχολια παραπανω για τον ΠΑΟΚ.
    Η Nice ξεκινα τις υποχρεωσεις της στο πρωταθλημα σε δυο εβδομαδες, στις 10 Αυγουστου. Αν ειναι ετοιμη ή οχι, αυτο δεν ειναι προβλημα του ΠΑΟΚ. Απλως το φιλικο κλειστηκε κοντρα στην 4η ομαδα της Γαλλιας περσυ.
    Ο Τζιωλης, ο Σπυροπουλος και πιο πριν ο Κατσουρανης, ολοι εφυγαν απο την Παναθα σαν ανεπιθυμητοι. Αν συνυπολογισω τους Μπασινα, Καραγκουνη, Βυντρα, Νινη, συμπεραινω πως κατι παει στραβα στην ομαδαρα.
    Ο Σαββιδαρος μεχρι στιγμης εχει κανει ουσιαστικες κινησεις. Οχι φανταχτερες, ουτε εντυπωσιασμου.
    Υπεγραψε προπονητη τον Stevens και οχι τον Domingos. Σαν ονομα και βαρυτητα ο Ολλανδος ειναι σαφως πιο ψηλα.
    Απεκτησε δυο κεντρικους αμυντικους, απο Benfica και primera division.
    Αριστερο μπακ γι αλλαγη του Λινο.
    Αμυντικο χαφ Ελληνα διεθνη, με μποι και καλη καθετη πασα.
    Δυο αποδεδειγμενα καλους επιθετικους, τους Lucas και Necid (αν αποδειχτει οτι ξεπερασε τον τραυματισμο του, θα ειναι η αποκαλυψη της σουπαλιγκας).
    Εκει που φαινεται να εφαγε παπά απο τους μανατζαραιους, ειναι η αποκτηση του Σκονδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Kate χοντρή ; Τι άλλο θα ακούσουμε επιτέλους !
    Αυτά που συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό Παναθηναικό είναι ντροπή.
    Ο νεός προπονητής της Μπάρτσα απλά δεν μου γεμίζει το μάτι. Μπορεί να με διαψεύσει και να κάνει όργια που το ελπίζω.
    Ο Σαβιόλα ήρθε τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρης

    Κάνθαρε, δεν είπα τους αθλητές μαφιόζους και δολοφόνους. Αλήτες και τσόγλανους τους είπα. Και αυτό έχει να κάνει με την δεδομένη αμορφωσιά τους και το περιβάλλον τους. Ή μήπως δεν είχες συμμαθητές που έγραφαν την μόρφωση στα τέτοια τους και ήταν τσογλάνια στην καλύτερη περίπτωση? Οι αθλητές δεν έχουν πάει ουσιαστικά σχολείο, δεν τους κατηγορώ γι' αυτό. Όλη την ζωή τους στο γήπεδο την έχουν περάσει. Και αν πιάσουν κάποια λεφτά, κάνουν/αγοράζουν συγκεκριμένα πράγματα: βίλες, iPhone, Mercedes, και γκόμενες από τα μπουζούκια ή το Γκάζι όπου συχνάζουν. Τόσο τους κόβει, τόσο κάνουν. Επομένως, επίτρεψέ μου να τους βλέπω γι' αυτό ακριβώς που είναι: καλούληδες, ίσως αγαθούς και αφελείς σε κάποιες περιτώσεις, μεγάλα παιδιά με 2 λόγια, αλλά αστοιχείωτους και ολίγον τσόγλανους.

    Όσο για τον Παναθηναϊκό, ο στόχος για την νέα χρονιά (και ας μην το γνωρίζουν ακόμα ούτε οι ίδιοι) είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Όταν οι λίγοι έμπειροι ποδοσφαιριστές του ρόστερ ειναι φευγάτοι (Σο, Τοτσέ, Βιτόλο, και λοιποί), πώς θα σταθεί ο Παναθηναϊκός με παιδάκια κόντρα σε ομάδες με έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι ο στόχος της Πανάθας είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Κάνθαρος που επισκέπτεται το blog μου το είδε τι πιστεύω και το ίδιο πιστεύει και εκείνος.

      Διαγραφή
  14. θα σχολιάσω τη μουσική σου,το συγκρότημα δεν έτυχε να το γνωρίζω, θα μπω στο γιου τιουμπι να ακούσω και άλλα τραγουδια τους....
    χαιρομαι που πέρασες καλά για άλλη μια φορά στο νησί μας αν και νομιζω ότι ο αέρας θα σας ταλαιπώρησε,διάβασε την γράφω σαν απάντηση στον φίλο 4minister πάρα πάνω, θα ήθελα να "απολογηθώ"
    καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Νικόλα, είναι εξαιρετικά θλιβερό να μην μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τη συνεισφορά του Γκουαρντιόλα στον τρόπο παιχνιδιού της Μπάρτσα. Και παρατηρώ ότι ακόμα και τώρα υπάρχει κόσμος που είτε αρνείται να το παραδεχτεί, είτε το αγνοεί, είτε δεν το βλέπει.

    Αυτό που ξέρω, και χωρίς να υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, είναι ότι οι Καταλανοί με τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο παρέδωσαν δωρεάν μαθήματα ποδόσφαιρου. Από όλες τις απόψεις. Από τις διατάξεις στο χόρτο και το πως ανακτούσαν την μπάλα, σαν πεινασμένα σκυλιά, στο τερέν του αντιπάλου μέχρι τα κάθετα σπριντ, το passing game του τερματοφύλακα, το αυξομειούμενο πλάτος, το χαμηλό τέμπο που κορυφωνόταν ξαφνικά και την κλασσική διαγώνια μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Συγγνώμη, αλλά όποιος δεν αναγνωρίζει αυτά τα πράγματα είναι εμπαθής ή άσχετος. Έστω δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο.

    Το τι έγινε πέρσι το αναλύσαμε σε προγενέστερο άρθρο. Το θέμα είναι τι θα γίνει φέτος. Διότι η Μπάρτσα φαίνεται να βρίσκεται σε μια σύγχιση -και σύγχυση. Τον νέο προπονητή δεν τον ξέρω. Αλλά τα προβλήματα που θα συναντήσει είναι γνωστά και συμφωνούμε με τις απόψεις σου. Η συνύπαρξη Μέσι - Νεϊμάρ αποτελεί ένα αίνιγμα και το σημειώσαμε από την πρώτη στιγμή. Το θέμα είναι να βρει η ομάδα την ορμητικότητά της μόλις χάνει την μπάλα και να αξιοποιήσει επιθετικά σε μεγαλύτερο βαθμό την δεδομένη κατοχή. Όσο για το αν θελήσει ο νέος προπονητής να βγάζει γρήγορα την κόντρα, δεν νομίζω ότι η Μπάρτσα έχει τα στοιχεία εκείνα που θα του επιτρέψουν να υιοθετήσει μια τέτοια τακτική. Θα είναι τακτικό λάθος να προβεί σε μια τέτοια επιλογή.

    Για την Μπάγερν πρέπει να περιμένουμε να την δούμε στα επίσημα. Δεν τολμώ ακόμα να επιχειρήσω μια τακτική ανάλυση. Περιμένω να δω τα επίσημα παιχνίδια. Η μεγάλη μου απορία, πάντως, είναι αν θα διατηρήσει το μεγάλο πλάτος κι αν θα προκρίνει ένα ψευτοεννιάρι. Για τον τρόπο άμυνας είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα είναι υψηλότατου επιπέδου και θα λαμβάνει μέρος στο τερέν του αντιπάλου. Και με δεδομένο ότι στην Γερμανία οι αντίπαλες άμυνες στήνονται (πολύ) ψηλά, προβλέπω να πέφτουν τα γκολ σαν τσουνάμι.

    Ο Σαββίδης δεν έχει κινηθεί άσχημα. Ακόμα και η υπογραφή του Σκόνδρα είναι πολύ καλή κίνηση. Αλλά επικοινωνιακά έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών. Θα πρέπει να βουτάει την γλώσσα στο μυαλό του πριν εκστομίζει ατάκες, απειλές και υποννοούμενα. Διότι εδώ, στην Ελλάδα, συχνά τέτοιες συμπεριφορές γυρνούν μπούμερανγκ.

    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περίνιο, ναι, κάποιοι θεωρούν την Kate χοντρή! Απίστευτα πράγματα. Αυτά που συμβαίνουν στον Παναθηναϊκού αποτελούν λογική αλληλουχία των πεπραγμένων των ''πολυμεχοχικών'' και των ''εκατομμυρίων πράσινων καρδιών''. Και η πλάκα είναι ότι κάποιοι ακόμα εθελοτυφλούν. Ζήτω ο Φορέας! Περί Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ο Σαβιόλα ήρθε κι αν έχει όρεξη θα αναστανάξουν τα αντίπαλα δίχτυα.

    Χάρη, κατάλαβα πως το εννοείς. Και εν πολλοίς έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να φέρω ουσιαστικό αντίλογο. Η διαχείριση της δημοσιότητας, του χρήματος και της αναγνωρισιμότητας απαιτεί εφόδια που οι Έλληνες, εν τω συνόλω, δεν διαθέτουν. Για να μην μιλήσω για τη δουλειά που (δεν) γίνεται στα φυτώρια των ελληνικών ομάδων. Οι νεαροί παίχτες με ένα παιχνίδι γίνονται βεντέτες πριν γίνουν ποδοσφαιριστές. Εν προκειμένω όμως, επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω ένα άμυαλο ούγκα μπούγκα που ρίχνει μπουνιές και αγκωνιές. Όσο για τον ΠΑΟ, όπως πολύ σωστά έχει σημειώσει κι ο Υπουργός, με τον οποίο συμφωνώ, ο στόχος πρέπει να είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Πολύ φοβάμαι ότι στον ΠΑΟ πετάνε αετό και νομίζουν ότι λόγω ονόματος και φανέλας θα πορεύτούν με αυτόματο πιλότο. Να ήξεραν πόσο λάθος κάνουν. Μηδενικός ρεαλισμός.

    Φούλη, ο Χριστός και η Παναγία! Δεν χρειάζεται να απολογηθείς! Αυτό έλειπε! Σε παρακαλώ! Περάσαμε πολύ όμορφα και φέτος, και μάλλον θα το καθιερώσουμε να ερχόμαστε Σύρο κάθε καλοκαίρι. Τουλάχιστον όσο αντέχει η παρέα. Δεν είχαμε πρόβλημα με τον αέρα. Η αλήθεια είναι το φοβόμουν, αλλά ευτυχώς δεν υπήρχε κανένα θέμα. Σάββατο, αργά το απόγευμα, στις Αγκαθωπές, έκανα ένα από τα καλύτερα μπάνια της ζωής μου. Πραγματική απόλαυση και ατελείωτη ηδονή. Και μετά φαγητό στην Άνω Σύρα και κατόπιν στα μπαράκια για ποτάρα. Αυτά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο σας...λένε ότι στις Αγκαθωπες είναι, ηταν, και ο Χαρισον Φορντ,τρελαμένος με το νησί, μεχρι που ψάχνει να αγοράσει σπίτι..
      καλημέρα

      Διαγραφή
  17. Μη ξεχάσω να δηλώσω ότι ζηλεύω Φούλη που μένει Σύρο.

    Περί Δώνη έμαθα ότι ο συμβιβασμός έξω από τη δικαστική αίθουσα ήταν στα 300 χιλ. ποσό που συμφώνησαν η δικηγόρος του Δώνη και η πλευρά ΠΑΟΚ.

    Ο μόνος που δεν συμφώνησε - από το τηλέφωνο - ήταν ο Πόντιος ο άπλας. Τελικά μήπως δεν του κόφτει και τόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν πάω με μυστρί στην λεωφόρο θα χτίσω περιμετρικό τοίχο όχι για ασφάλεια, αλλά για να μην βλέπουμε το φετινό άθλιο θέαμα...
    καλές διακοπές φίλε Κάνθαρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπουργέ, είμαι περίεργος να δω πως θα χειριστεί τον Στέφενς.

    Παρτάλι, γιατί να είναι άθλιο το φετινό θέαμα; Με τον φετινό Παναθηναϊκό δεν θα πλήξει κανείς! Καλές διακοπές και σε σένα! Καλές διακοπές σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νικολας.

    Dortmund-Bayern 4-2
    για να μην ξεχνιομαστε, (σχετικα με το προηγουμενο αρθρο).
    Εστω κι αν ηταν σχετικα πλασματικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νικόλα, είδα το δεύτερο ημίχρονο. Ωραίο ματς, όσο είδα τουλάχιστον. Και όχι, δεν ξεχνιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...