Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Στοίχημα και επιβεβαίωση

Στις αρχές Ιουνίου ο Βαλβέρδε απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού, λέγοντας μάλιστα ότι δεν τον ήθελε πραγματικά ο Κόκκαλης και πως η πρόταση έγινε υπό την πίεση του κόσμου. Είναι προφανές ότι ο Βάσκος δεν γνωρίζει τι εστί Κόκκαλης. Στο μυαλό του Βαλβέρδε - και του κάθε Βαλβέρδε - το ''θέλω πραγματικά'' ισοδυναμεί με το ''μου δίνεις όσα γουστάρω''. Δεν προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι με την είσοδο του Μαρινάκη στο παιχνίδι ο Βάσκος ήρθε αμέσως. Ο Μαρινάκης ήθελε να κάνει δυναμικό μπάσιμο προς τέρψιν των οπαδών και των φυλλάδων κι ο Βάσκος ήθελε λεφτά. Η συμφωνία ήταν πολύ εύκολο να επιτευχθεί. 

Ήρθαν ποιοτικές μονάδες κι όλα έδειχναν ότι η περσινή σεζόν θα αποτελούσε γρήγορα παρελθόν. Και ερωτώ: ήρθαν πράγματι ποιοτικοί παίχτες ή τα χάλια των υπολοίπων μεγαλώνουν στα μάτια μας τον Ολυμπιακό; Μάλλον η απάντηση βρίσκεται κάπου στην μέση και τείνει προς το δεύτερο σκέλος. Πάντως, στον Πειραιά θα πρέπει να κάνουν τεμενάδες που αποκλείστηκαν από την Ευρώπη. Βρέθηκε το άλλοθι για να φύγει ο Λίνεν, βρέθηκε ο χρόνος για να γίνει προετοιμασία, έφυγε η ενδεχόμενη κούραση, έφυγε η πίεση. Είναι όντως έτσι; Δεν νομίζω. Ο Λίνεν θα έφευγε ούτως ή άλλως. Σιγά μην τον κρατούσε ο Μαρινάκης. Από κει και πέρα προετοιμασία δεν έγινε ποτέ. Δεν φταίει ο Λίνεν για αυτό, αλλά ο ανύπαρκτος σχεδιασμός της ομάδας. Επομένως, η κούραση δεν έφυγε: ζει και βασιλεύει. Το ίδιο και οι θλάσεις. Για αυτό στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα δεν έχει τρεξίματα και ζορίζεται. Το ίδιο ισχύει και για την πίεση. Δεν έφυγε, απλά μεταφέρθηκε αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις και θα ήταν μεγαλύτερη αν οι αντίπαλοι ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Παρόλα αυτά η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Μπορεί στην αρχή του πρωταθλήματος να μην μπορούσε να αλλάξει δυο πάσες, αλλά στην πορεία βρήκε ένα ρυθμό και μια σταθερότητα, έστω για τα πρώτα 35'-40' λεπτά. Αυτό το διάστημα όμως είναι αρκετό για να σε πιέσει ασφυκτικά και να βάλει γκολ. Αν δεν υπήρχαν και τα εγκληματάκια του Βάσκου θα είχε μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο. Το πρόβλημα είναι ότι όποια παιχνίδια έχουν πίεση και ένταση ο Ολυμπιακός βραχυκυκλώνει εντός και εκτός χόρτου. Κι όταν λέω βραχυκυκλώνει τους παίρνει όλους η μπάλα: παίχτες, προπονητής, διοίκηση, κόσμος. Και τότε βγαίνει ο τρισμέγιστος Αλέφας και κάνει λόγο για τιτίκες. Έχει δίκιο: η ομάδα είναι αρκετά soft εκτός από τον hardcore Μαρινάκη που έχει βαλθεί να συνθλίψει κάθε πετραδάκι που κρατάει όρθιο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε. Η ομάδα βραχυκυκλώνει και για άλλους λόγους, όπως όταν ο αντίπαλος απενεργοποιεί -τον περιορισμένων δυνάμεων- Ιμπαγκάζα: το έκανε ο Κούπερ στο Καραϊσκάκη και ο Χάβος στην Τούμπα. Επιπλέον, το επιθετικό πλάνο του Βάσκου δεν προκρίνει τις σέντρες, αλλά τις κούρσες των εξτρέμ και την κίνησή τους προς την μεγάλη περιοχή. Επομένως, μόλις κλείσεις καλά τις πτέρυγες και εμποδίσεις τις μπούκες, αυτόματα περιορίζεις τις απειλές αποκλειστικά στον άξονα. Όπως γίνεται κατανοητό η ομάδα έχει δεδομένες αδυναμίες που εντείνονται στα εκτός έδρας ματς, όπου απουσιάζει η ψυχολογική ώθηση του Καραΐσκάκη. Όχι του Έλληνα επαναστάτη, αν και πιστεύω ότι θα μας ενημερώσει το ΣΚΑΪ επ' αυτού.

Χάνεις λοιπόν, από τον Π.Α.Ο. με προσωπικό σόου του Βαλβέρδε και φωνάζεις για διαιτησία. Αποκλείεσαι στο κύπελλο από τον Π.Α.Ο.Κ. για λόγους που ξέρουν μόνο τα δοκάρια κι ο Βάσκος κι αντί να ψάξεις τα πραγματικά αίτια της ήττας, κάθεσαι και αναλώνεσαι σε ανούσιες δηλώσεις. Αγνός και καθαρός αποπροσανατολισμός. Έχεις κι αυτούς τους εκφωνητές να περιγράφουν διαφορετικό αγώνα από αυτόν που βλέπεις και σου γυρίζουν τα μυαλά. Πέφτει κάτω ο Ζαϊρί λόγω ισχυρών πλευρικών ανέμων κι ο εκφωνητής βλέπει φάουλ. Πάει να κοντρολάρει ο αριστεροπόδαρος Ραούλ Μπράβο με το δεξί πόδι, βγάζει την μπάλα πλάγιο άουτ κι ο εκφωνητής λέει ότι δεν βγήκε. Πραγματικά ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις.


Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ σε κάποιους παίχτες της ομάδας. Ξεκινώ από τον Ριέρα που είναι πραγματικά για λύπηση. Ξέρει μπάλα, αλλά σέρνεται του κερατά. Η πλάκα είναι ότι αν δεν τον έχεις δει να αγωνίζεται και τσεκάρεις τα στατιστικά του θα αναφωνήσεις τι γίγαντας είναι αυτός. Κι όμως μάλλον για νάνο πρόκειται. Συνεχίζω με τον Ντούντου. Ο παίχτης έχει κάποια προσόντα, αλλά φέτος του έχει βγει η ψυχή στο τρέξιμο. Ουσιαστικά δεν είναι κόφτης και πλην αυτού έχει να υποστεί και την έμπνευση του Βαλβέρδε να βάζει δίπλα του όποιον φοράει ερυθρόλευκη φανέλα και ποδοσφαιρικά υποδήματα. Κι εδώ παρουσιάζεται το πρώτο παιδί του Βαλέρδε: ο αργός, σχετικά άτεχνος, συνήθως τραυματίας, αλλά καλόπαιδο Ουρτάδο. Και για να κλείσω το θέμα Ντούντου, νομίζω ότι θα πρόσφερε περισσότερα αν έπαιζε στη θέση του δεύτερου παιδιού του Βαλβέρδε: του Φουστέρ. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τον ρόλο του στην εντεκάδα. Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι αντίπαλοι προπονητές προτιμούν να μπλοκάρουν τον Ιμπαγκάζα, παρά τον Φουστέρ. Και ακριβώς επειδή αποτυγχάνουν να μαρκάρουν αποτελεσματικά τον Ιμπαγκάζα βλέπουμε τον Φουστέρ να πιάνει καλή απόδοση. Με λίγα λόγια η απόδοσή του είναι πλασματική. Μου φαίνεται ότι τα κάνει όλα μέτρια κι ότι δεν μπορεί να κινηθεί γρήγορα σε μεγάλες αποστάσεις και ανοιχτούς χώρους. Για να αντιμετωπίζει τον Κουλουχέρη της Αρειανάρας και τον Ουριμπάρι του Αστέρα είναι καλός, δεν χωράει αμφιβολία επί τούτου. Άφήστε που είναι ο νέος εκτελεστής των πέναλτι. Αλλά αν πας εις τας Ευρώπας με τον Φουστέρ θα κλάψουν μανούλες. Τέλος πάντων. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει τουλάχιστον ένα ικανό αμυντικό χαφ. Διότι, με τον (υπερ)φιλότιμο Μοντεστό και τον Ιμπαγκάζα ως κόφτες δεν βλέπεις προκοπή. Άσε που μόλις ο αντίπαλος πρεσάρει την άμυνα του Ολυμπιακού ψηλά, εμφανίζεται η φρίκη και ο πανικός. Βλέπω, για παράδειγμα, αυτόν τον Ποτουρίδη να τον πλησιάζει ο αντίπαλος στα πέντε μέτρα και φεύγει η μπάλα ρουκέτα προς τον ουρανό. Λες και παίζει ο Έλληνας Σαριέγκι. Κλείνοντας την τρέχουσα παράγραφο ας υποβάλλω ένα ερώτημα προς κάθε ενδιαφερόμενο: γιατί η απόδοση του Μέλμπεργκ έχει πέσει τόσο πολύ; Αφήστε που μόλις πέφτει ο Σουηδός, ακολουθεί κι ο Αβραάμ.

Και πάμε στον Μιραλάς που έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του. Έχει έκρηξη, ταχύτητα, μπούκα και κάτι που δεν μαθαίνεται: εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα λάθη των αντιπάλων, φτιάχνει φάσεις μόνος του και τις τελειώνει άκρως ικανοποιητικά. Είναι καλός παίχτης ο Βέλγος κι ας τον έφερε ξώφαλτσα ο Σωκράτης. Εδώ πάλι όμως προκύπτει ένα θέμα. Βλέπετε υπάρχει και -ο κάνω κοντρόλ με το καλάμι- Πάντελιτς. Ποιος από τους δυο είναι προτιμότερο να παίζει; Μήπως και οι δυο; Υποθέτω πως εξαρτάται από τον αντίπαλο, αν και κατά τη γνώμη μου ο Μιραλάς στον ασβέστη χαντακώνεται και αντί να ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του, ταλαιπωρεί τον εαυτό του και την ομάδα του. Θυμηθείτε τι λέγαμε παραπάνω για το επιθετικό πλάνο του Βαλβέρδε και τις σέντρες.

Το ρεζουμέ είναι ότι ο Βαλβέρδε προσπαθεί να στήσει μια ομάδα και  παράλληλα να την στέψει πρωταθλήτρια. Δεδομένου ότι οι υπόλοιποι είναι σαπάκια το εγχείρημα δεν είναι τόσο δύσκολο.  Έχει κάνει λαθάκια, αλλά σε γενικές γραμμές την τσουλάει ικανοποιητικά την ομάδα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα το πάρει το κατσαρόλι. Το πραγματικό στοίχημα για το Βάσκο είναι να προετοιμάσει την ομάδα για τη νέα σεζόν και φυσικά για το τζαμπιόλι. Θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είναι πράγματι ένα εργατικό μυρμήγκι. Η ομάδα έχει παίχτες μεγάλους σε ηλικία και ενδεχομένως θα γίνουν αρκετές μεταγραφές. Ήδη ο Μαρινάκης εκτελεί ότι κινείται. Κυριολεκτικά το εκτελεί. Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και πολλή δουλειά, δηλαδή λέξεις άγνωστες στην ελληνική πραγματικότητα. Ειδάλλως, θα πει νωρίς αντίο στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στο χρήμα του τσου λου. Κι αυτό θα είναι το λιγότερο.

Υ.Γ.1 Περί Φετφατζίδη και λοιπών κλώνων θα τα πούμε σε ανύποπτο χρόνο, σε μια ανάρτηση που θεωρώ ότι είναι από τις πιο ώριμες που έχω γράψει.

Υ.Γ.2 Οι Hammerfall ιδρύθηκαν στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας το έτος 1993. Το πρώτο άλμπουμ,  ονόματι ''Glory To The Brave'', κυκλοφόρησε το 1997, ενώ τρία χρόνια αργότερα ο Oscar Dronjak γράφει για λογαριασμό του ''Renegade'' το παρακάτω αισθησιακό κομμάτι, ερμηνευμένο από τον Joacim Cans. Όλο δικό σας.

You were the wind beneath my wings, taught me how to fly, with you I lived among the Kings, how could this ever die...missing you, in my heart you are The One, and you always will be, and you always will be, my Little One you are...


41 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κάνθαρε! 2-3 παρατηρήσεις να κάνω:
    -Λες "Αν δεν υπήρχαν και τα εγκληματάκια του Βάσκου θα είχε μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο"
    18 νίκες σε 21 αγώνες! Πόσο να είχαμε δηλαδή;
    - Μήπως σε κάποιο σημείο μπέρδεψες τον Ντουντού με τον Ιμπαγάσα; Γιατί εγώ Ντουντού δεν έχω δει φέτος.
    -Ριέρα δεν υπαρχει, όπως το είπες. Και ο Μιραλάς στη γραμμή πέφτει σε απόδοση.
    -Αφού όπως λες είναι απλό το "βραχυκύκλωμα" γιατί καμία ομάδα δεν επιβάλλει το παιχνίδι της; Ούτε ο ΠΑΟ το έκανε, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ. Εκτός αν επιβολή είναι το κατενάτσιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς για μας και ευτυχώς για εκείνους φίλε μου Κάνθαρε, ο Ολυμπιακός του 2011, με όλα τα προβλήματα και τα αδύνατα σημεία που σωστά παρουσιάζεις, απέχει σε σύνολο και σε έμψυχο υλικό ακριβώς ένα επίπεδο από τους υπόλοιπους. Μπορεί να έχει παίκτες κορεσμένους και μεγάλους σε ηλικία αλλά η ποιοτική διαφορά είναι χαώδης. Μόνο να βάλουμε σε αντιπαράθεση το υλικό του Ολυμπιακού και των άλλων ομάδων θα μελαγχολήσουμε. Δες μόνο τους αναπληρωματικούς και θα καταλάβεις. Εντάξει, δεν λέω ότι έχει φτιάξει τη σούπερ ομάδα που θα σαρώσει στην Ευρώπη, όμως στην Ελλάδα αυτή η ομάδα είναι αρκετή για να κάνει πλάκα στους υπόλοιπους. Αν σ' αυτά προσθέσεις το δεδομένο σπρώξιμο από τα κοράκια αν κάποια μέρα στραβώσει η ομάδα στον αγωνιστικό τομέα -κι αυτό όχι επειδή τους λέει κανένας Μαρινάκης να τον ευνοήσουν αλλά επειδή ήταν, είναι και θα παραμείνουν χεσμένοι οι διαιτητές- και την μοναρχική έως και φεουδαρχική διοίκηση που διαθέτει, καταλαβαίνεις ότι εύκολα έχουν εξασφαλίσει την εντόπια κυριαρχία. Το θέμα είναι κατά πόσο τους ικανοποιεί αυτό ή οι φιλοδοξίες τους δεν σταματούν εκεί και θέλουν να κοιτάξουν πιο ψηλά και να καθιερωθούν στην Ευρώπη. Τότε δεν φτάνουν αυτά που έχουν. Χρειάζονται απείρως περισσότερα αλλά δεν θα κρίνω εγώ μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Μαρινάκης. Είναι θέμα διάθεσης και προσωπικού κεφιού. Πάντως, αν κοιτάξεις γύρω σου σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου, τέτοιοι πρόεδροι με διάθεση να σαρώσουν κάθε ποδοσφαιριστή εγχώριο και ταυτόχρονα να έχουν βλέψεις ολοένα για πιο ποιοτικούς Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές, δεν θα βρεις πολλούς. Η έλλειψη χρήματος έχει προκαλέσει δυσκαμψία σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική αγορά. Από αυτή την πλευρά ίσως ο Μαρινάκης καταφέρει κάποια στιγμή να επισκιάσει τον Κόκαλη και να πάει τον Ολυμπιακό ένα σκαλί ψηλότερα. Στο ζήτημα Βαλβέρδε πιστεύω ότι είναι ένας σοβαρός και μεθοδικός προπονητής, έχει διαφορετική κουλτούρα από τους Έλληνες, οι γνώσεις του είναι σαφώς περισσότερες και οι αντιλήψεις του πιο μοντέρνες, δουλεύει πολύ και μιλάει λίγο κι αυτά τα θεωρώ εχέγγυα για κάθε επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Κάνθαρε.
    Ο Ολυμπιακός κατα τη γνώμη μου έχει μια πολύ καλή ομάδα αν ξέρει να τη στήνει.Δεν βάζεις Γιάννη Παπαδόπουλο δίπλα στον Ουρτάδο,καταστρέφεις όλη την ανάπτυξη.Ο Ντουντού παίζει όταν δεν είναι τραυματίας,σχεδόν ποτέ δηλαδή.Η επίθεση παίζει φλογέρα,ο Πάντελιτς δεν ακουμπάει ποτέ μπάλα αλλά όταν ακουμπήσει βάζει γκόλ.Ο Μιραλλάς δεν ξέρει που παίζει αλλά μάλλον είναι δύσκολο μαζί με τον Φουστερ.Μπήκε και ο Τζεμπούρ στη μέση...

    Οστόσο έχει πολύ καλά ακρα (άσχετα αν τραυματιστεί ο Ριέρα θα παίζει με δεξιο).Μην τον κατηγορείς τον Ριέρα γιατι το παιδί ξέρει ποδόσφαιρο.Απλά ψιλοβαριέται.Πέρσυ δεν υπήρχε καν αξιόλογος παίχτης σε αυτή τη θέση (πότε Λεονάρντο,ποτε Ζαϊρί).Δεξιά ο Φετφατζίδης είναι καλός,ο Ρόμενταλ ψιλο σαπάκι τον κόβω ενώ και εκέι αγωνίζονται εξίσου καλα Ζαϊρί και Μιραλλάς.Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αγωνίζεται καλά σε αυτήν την θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα βέβαια είναι οτι μπλέξαμε με τους Ισπανούς.Γιατί ο Ερνέστουρας θέλει τους δικούς του (Ουρτάδο,Ριέρα,Φουστέρ,Μιραλλάθ)
    Νομίζω σας τα έχω ξαναπεί αυτά σε άλλη ανάρτηση.Τουλάχιστον το καλό είναι οτι κατάφερε σε μιση χρονιά να αναδίξει δύο δικά μας παιδιά (Φετφατζίδης,Ποτουρίδης) πράγμα που δεν γινόταν στον Ολυμπιακό ποτέ.Ένας να έβγαινε και αυτός κάθε 1,5 χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παβού, να σου θυμίσω το εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή και φυσικά το ματς με τον ΠΑΟ. Όσο για τον Ντούντου επαναλαμβάνω ότι έχει προσόντα κι ότι δεν είναι χαφ. Προσωπικά μου φαίνεται χρήσιμος παίχτης. Ο Ιμπαγκάζα ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει δυνάμεις. Περνάνε τα χρόνια. Δεν είπα ότι το βραχυκύκλωμα είναι εύκολο. Θυμήσου πως έπαιξες για το πρωτάθλημα στο πρώτο ημίχρονο με ΠΑΟΚ και στο δεύτερο με Άρη. Θυμήσου την απόδοση σου με τον Ολυμπιακό Βόλου, ακόμα και με τον Ατρόμητο. Μην σε παραπλανούν τα αποτελέσματα. Μην ξεχνάς ότι το Σάββατο έρχεται ο Ιάπωνας Σακάτα να ισοπεδώσει κάθε γραμμή άμυνας του ΟΣΦΠ. Αντίθετα με την Ελλάδα, το βραχυκύκλωμα θα είναι εύκολο στην Ευρώπη. Και επίσης διάβασε την άποψη του...

    ...Αετόπουλου που ορθώς λέει ότι βρίσκεσαι σε ανώτερο επίπεδο από τους άλλους. Όπως έγραψα και στο άρθρο οι υπόλοιποι είναι σαπάκια. Αετόπουλο για την Ελλάδα μια χαρά είναι ο Ολυμπιακός, για την Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα. Συμφωνώ και για τον Βαλβέρδε: μιλάει λίγο (παράδοξο για Ισπανό προπονητή) και δουλεύει πολύ. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί και το έχεις θίξει κι εσύ είναι ο Μαρινάκης. Πολύ φοβάμαι ότι στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον Κόκκαλη θα ισοπεδώσει πολλά πράγματα.

    Ύπνε, τον Τζιμπούρ τι τον πήρες; Ειλικρινά δεν βρίσκω λογική σε αυτή την μεταγραφή. Όσο για τον Ριέρα τι σημαίνει ψιλοβαριέται; Τον έβλεπα με την Ξάνθη και το παιδί δεν μπορούσε να τρέξει. Αγκομαχούσε να δώσει την μπάλα και να κάνει το ένα δυο. Ο Φετφατζίδης είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων. Δυστυχώς. Όσο για τον Ποτουρίδη το είπαμε: πλησιάζει αντίπαλος και φεύγει η μπάλα ρουκέτα στον ουρανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανθαρε θα συμφωνήσω σε πολλά μαζί σου. Τον Μιραλάς τον βάζουνε στον ασβέστη για να μην τους φύγει τσαμπα το καλοκαίρι, δηλαδή επίτηδες των θαβουνε. Ο Φετφατζίδης είναι καλό παιχτάκι, και ο Ριερα είναι αξιόπιστη λύση στα αριστερά που ποναγαμε. Για τον Φουστερ , το παραδέχομαι, είχα κάνει μεγάλο λάθος όταν φώναζα. Είναι καλός απλώς ήθελε χρόνο. Τωρα, όσο για την βαθμολογική διαφορά, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν κάποιες ομάδες , και κυρίως της Θεσσαλονίκης , ήταν λίγο πιο μαχητικές όταν αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟ. Δε λέω να ξεσκίζονται όπως με τον Ολυμπιακό, αλλά να κρατάνε τα προσχήματα βρε αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ΚΑΝΘΑΡΕ πόσο δίκιο έχεις και πάλι;;;
    Μόνο κάτι να προσθέσω... με αυτή την άμυνα και αυτούς τους μυρωδιές για κήπερ ο γαύρος έχει την 2η καλύτερη άμυνα στην ευρώπη, κάτω από την πόρτο και πάνω από την Μπάρσα....
    Πόσο αμπαλίαση παίζει πια στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι 2ος ο γαύρος σε όλη την ευρώπη;;;
    ήμαρτον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ΚΑΝΘΑΡΕ δεν ξέρω τι λες,μπορεί να φανώ υπερβολικός αλλά δεν είναι έτσι για Φετφατζίδη.Εντάξει πολλά είπαν και οι δημοσιογράφοι αλλά δεν είναι ακριβώς,δηλαδή καθόλου αυτό.Αυτά τα γύρω-γύρω όλοι που έκανε με τη μπάλα ο μικρός έχουν να τα δούν στην Ελλάδα από την Ζιοβάννι εποχή.Για αυτό.Καταταλα δεν είναι και κανένας γκολτζής για τη θέση του.

    Όσο για τον Ποτουρίδη εντάξει,μην τα θέλουμε κι ολα,18 χρονών είναι το παιδάκι,προσπαθεί.Ελπίζω πάντως και οι δύο να εξελιχθούν ως καλοί μπαλαδόροι και να μη μείνουν να σαπίζουν στις μικρές ομάδες μέχρι τα 23 και μετά να τους στείλουν σε καμια β΄εθνική.Γιατί κάπως έτσι έγινε και με πολλούς αλλούς.

    Δεν είναι το "βαριεμαι να παιζω" ούτε και το οτι είναι γερος.29 χρονών είναι ο Ριέρα προς Θεοού αν νομίζει οτι γέρασε!Μπορεί να μην αμίβεται τόσο καλά και να σκέφτεται "Τόσα με πληρώνετε,τόσα κάνω" η απλά να μην του βγαίνει το Ελληνικό πρωτάθλημα.Εγώ πάντως όταν τον είδα σε έναν αγώνα να βαράει το πέναλτι και να το στέλνει στον ουρανό σκέφτηκα : "Μάλλον στην Αγγλία έχουν ψηλότερα τέρματα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να θυμίσω το κρέμασμα των ομάδων του Βαλβέρδε, εδώ και Ισπανία, μετά τον Γενάρη. Πράγμα που γίνεται και φέτος.
    Αν πρόκειται να μιλήσουμε για μπάλα κοιτώντας τα αποτελέσματα, πάω πάσο, δεν ασχολούμαι. Και ο ΠΑΟ έχει 14 νίκες στου 21 αγώνες, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 66%. Πολύ καλό ποσοστό. Μπάλα όμως δεν παίζει. Εκτός αν τον κρίνει κανείς από το ματσάκι κυπέλλου με την ΑΕΚ, που ήταν πολύ καλός, πράγμα όμως που είναι επιπόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης δεν ασχολούμαι με όσους έχουν φάει το παραμύθι των ΑΡΔ, ότι ο ΠΑΟΚ έκατσε να χάσει προχθές. Προσπάθησε με λύσσα να βάλει γκολ, αλλά έπεσε σε άτυχη βραδιά, σε ένα καλό Τζόρβα και σε ένα πολύ καλό Καντέ.
    Αν μιλά το Λιμάνι για "συνεννοήσεις" τι να πουν οι άλλοι; Λέγεται ότι έχει τις καλύτερες σχέσεις με Κέρκυρα, Πανσερραϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Ολυμπιακό Βόλου, Πανιώνιο. Μπορεί να είναι ψέματα, αλλά με αυτές τις ομάδες ο Έφηβος έχει 11 αγώνες και 11 νίκες. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ!

    Τυχαίο; Δεν νομίζω ...

    Στους υπόλοιπους 10 αγώνες έχει 7 νίκες και 3 ήττες, ένα πιο φυσιολογικό ποσοστό. Ορίστε πως παίρνονται τα Κατσαρόλια στη Ψωροκώσταινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηλία, τον Ριέρα δεν τον πήρατε για αξιόπιστη λύση, αλλά για να κάνει την διαφορά. Την διαφορά προφανώς δεν την κάνει. Εδώ δεν κάνει μια κούρσα. Όσο για την μαχητικότητα που λες ότι δεν δείχνουν καποιες ομαδες ειλικρινά δεν ξέρω πως έχει επικρατήσει μια τέτοια αντίληψη.

    Δήμο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τους άλλους δείχνει τι σακατιές είναι οι υπόλοιποι. Φυσικά βάζω και την ομάδα μου μέσα. Μην ξεχάσεις την είδηση για τον Σερ Άλεξ και τον Τόχα. Τον ανταλλάζω με τον Νάνι.

    Ρε Ύπνε o Ριέρα με τα λεφτά που παίρνει έπρεπε να πουλάει κουλούρια έξω από το Φάληρο, να παίζει μετά την μπάλα του, να καθαρίζει μετά το γήπεδο μόνος του, να κάνει τον ταξιτζή για όλη την ομάδα του Ολυμπιακού συμπεριλαμβανομένου του νερουλά, του πετσετά και της καθαρίστριας και το βράδυ να προετοιμάζει την σάουνα του Μαρινάκη. Όσο για τα γύρω γύρω όλοι του Φέτφα δεν μου λένε απολύτως τίποτα. Για τον Ποτουρίδη βλέπουμε.

    Υπουργέ μου, όπως είπα στον Παβού ας μην παρασυρόμαστε από τα αποτέλεσματα. Ας σταθούμε λίγο στην εικόνα της ομάδας. Αν θέλει ο Μαρινάκης να κάνει κάτι καλό στο τσου λου θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Αν θέλει ο Βάσκος να κάνει κάτι καλό στο τσου λου θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ και να κινηθεί βάσει πλάνου. Και εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκατσε να χάσει να χάσει προχτές. Μην τρελαθούμε. Όσο για τις σχέσεις έχει ακόμα δρόμο η δουλειά. Κάτσε να τελειώσει η σεζόν και να ξεκινήσει η επόμενη και το ξαναεξετάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Έφηβος θέλει ένα αμυντικό χαφ, αυτό που λέγανε παλιά 6άρι, και ένα τερματοφύλακα. Αν πάει όπως είναι στο Τσαμπιολί θα φύγει άκλαφτος! Ότι έπαθε ο αιώνιος φέτος, άντε 1-2 πόντους παραπάνω.
    Ο Πάντελιτς είναι παίκτης απατεώνας, κοροϊδεύει τους πάντες. Με αυτόν στην ενδεκάδα γίνεται δεκάδα. Δεν προσφέρει τίποτε.
    Ο Ιμπαγάσα, τουλάχιστον με τους δυνατούς, για τα μέτρα των Κόκκινων, αντιπάλους, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ τη θέση 6, Πρέπει να πάει μπροστά στο 10, κάτι σαν αυτό που παίζει ο Νίνης τώρα τελευταία.
    Όλες αυτές οι αλχημείες, συν το πέρασμα του Μιραλάς στον ασβέστη, γίνονται για να χωρέσει ο Φουστέρ σε μια θέση που τον αναδεικνύει στους οπαδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίταξε. Οτι τα χάλια των υπολοίπων αναδυκνείουν τον Ολυμπιακό (ως ένα βαθμό βέβαια) φαίνεται, αλλά ειναι και το άλλο που ειπες. Ο ΟΣΦΠ εχει βρει πλέον ρυθμό στο παιχνίδι του και παίζει πιο ουσιαστικά. Αργά ή γρήγορα όμως η ομάδα τους θα κάνει κοιλιά και θα βγει στη φόρα ότι δεν έκαναν καλή προετοιμασία ότι θέλουν δουλειά και ότι δεν έγιαναν ξαφνικά ομαδάρα. Ενώ άλλες ομάδες που τις σφάζει η διαιτησία είναι πιο καλά δουλεμένες και αξίζουν να βρίσκονται πιο ψηλά(δε θέλω να πω ονόματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απόλυτα σωστός ο Υπουργός. Δεν προσθέτω τίποτα.

    Footballnews, ήδη ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στο κύπελλο. Στην Ευρώπη δεν παίζει από τότε που ο Κάνθαρος πλατσούριζε στην Χαλκιδική, οπότε τι έμεινε; Το κατσαρόλι. Οφείλω να πληροφορήσω τους φίλους του Ολυμπιακού ότι η κοιλιά θα λάβει σάρκα και οστά το Σάββατο. Έχω Ιάπωνα σαμουράι και προπονητή καμικάζι. Πες και τα ονόματα των ομάδων που αξίζουν να βρίσκονται ψηλότερα, μην μασάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Κώστα!

    Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στο site του Αρη για την αναφορά του στην τραγωδία της Θύρας 7. (http://www.super3.gr/main.asp.)

    Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει χρώμα και οπαδική ταυτότητα και εκείνο που ευχόμαστε όλοι μας είναι να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά τέτοια αποτρόπαια ατυχήματα,να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τόσο τραγικές απώλειες…

    Εύχομαι να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι λες!

    Υπάρχουν φώτοζ από τα πλατσουρίσματα της Χαλκιδικής; Καλύτερα οι πιο πρόστυχες ....
    (έχω κάτι φίλες λυσσάρες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιοτικοί παίχτες ήρθαν πιστεύω. Για τον Φουστέρ σε όσα...αναφέρεις θα τον δούμε μαζί με τους υπόλοιπους, εκεί που το χορτάρι και η μπάλα θα καίει. Δηλαδή με αντιπάλους με αρχίδια στην Ευρώπη.
    Επίσης ο Ριέρα και εμένα με έχει προβληματίσει, τα στατιστικά του δεν μου λένε τίποτα μπροστά σε αυτό που είχα δει από τον Ριέρα κάποτε με αυτό που βλέπω εδώ. Αν μη τι άλλο αυτούς τους αντιπάλους θα έπρεπε να τους έχει για πρωινό.

    Στην ερώτηση σου. Θυμήσου τον Ανατολάκη, με ποιους δίπλα του έκανε καλές σεζόν. Καραταίδης, Άτζας (και τις δυο φορές που έπαιξε στον Ολυμπιακό). Σούρερ. Και ο Αβραάμ λοιπόν θέλει ένα τέτοιο δίπλα του που να σκουπίζει έχοντάς το κεφάλι του ήσυχο. Και αυτός στα τρία χρόνια, Άτζα και Μέλμπεργκ έχει...Αν αργότερα στη θέση του Μέλμπεργκ έρθει κανένα παλτό θα παλτύνει και ο Αβραάμ.

    Για το Μιραλάς. Ο παίχτης αν τον βάλεις μαζί με τον Πάντελιτς βάλτον κοντά στο Σέρβο. Να κάνει ο Σέρβος τη... βρώμικη δουλειά και να βρει τους χώρους ο Βέλγος.

    Τέλος με πρόλαβες-κάλυψες απόλυτα στο ό,τι του χρόνου θα δούμε τι ψάρια έπιασε ο Βάσκος με την φετινή δουλειά του. Το ποιος είναι στα καλά του και στα λάθη του τον ξέρουμε αλλά έχει και ένα άλλοθι. Δεν προετοίμασε αυτός την ομάδα. ΟΚ την δουλεύει λοιπόν ένα χρόνο, ξεκινάει τν επόμενη από την αρχή με δικές του απόλυτα επιλογές, όπως έχει δηλώσει... και ο Μαρινάκης, η ομάδα θα έχει ένα χρόνο πλέον μαζί και εφ όσων παρθεί το κατσαρόλι (το οποίο θα έχει δηλητήριο...μέσα να μου το θυμηθείς)....θα έχει και το αρχικό χρήμα από το Τσού-λου. Και τότε θα δούμε τι απίδια πιάνει ο σάκος, και αν χρειαστεί, πόσες...μανούλες θα κλάψουν. Μέχρι τώρα όμως τον σώζει ό,τι είναι πρώτος με διαφορά κάποιας..ασφαλείας και δεν υπάρχει και μια έστω κάπως ηρεμία στην κερκίδα.

    ΥΓ.Το Post τα σπάει, το κομμάτι των Hammerfall, θεικό το απόλαυσα. Χαίρομαι να σε διαβάζω και τέλος, ζητώ ένα συγνώμη για την απουσία μου από τις αναρτήσεις σου στο Blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέα μπορεί ο Σούπερ3 να έχει κάνει και να έχει πει αρκετές χαζομάρες, αλλά σε τέτοια θέματα - καθώς και σε άλλα - είναι πολύ μπροστά. Πραγματική λεβέντικη δήλωση από το Σύνδεσμο. Ευχαριστώ Θέα. Ανταποδίδω.

    Υπουργέ έχεις φίλες λυσσάρες; Τότε δεν γίνεται να δημοσιεύσω φώτοζ. Το να να βλέπετε τον Κάνθαρο με μαγιό είναι εμπειρία ζωής. Ειδικά όταν φοράω μάσκα και βαταραχοπέδιλα και πάω για εξερεύνηση βυθού και συλλογή κοχυλιών.

    Γαυράκο έκανες λόγο για τον Άντζα. Πραγματικά πολύ καλός παίχτης. Ήξερε μπάλα. Για τον Αβραάμ να πω ότι δεν είναι τυχαίο ότι την καλύτερη σεζόν στον Άρη την έκανε με παρτενέρ τον Γκιάρο (σπουδαίος αμυντικός). Για τον Φουστέρ δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Αν στην Ευρώπη αποδώσει καλά, ο Κάνθαρος θα βγει και θα δηλώσει ότι έκανε λάθος. Μέχρι τότε δεν με πείθει. Σωστά λες ότι του χρόνου θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και πόσες μανούλες θα κλάψουνε. Αυτό που χρειάζεσαι είναι πλάνο. Ο Βαλβέρδε κάτι πρέπει να έχει στο μυαλό του. Ο Μαρινάκης μου φαίνεται ότι δεν έχει και πολλά. Και το πιο σημαντικό από όλα, μην ζητάς συγνώμη. Προς Θεού (του Πολέμου). Αν κάποιος πρέπει να πει κάτι αυτός είμαι εγώ: ευχαριστώ λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απλά ρε παιδία ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα απο τους άλλους.Ντάξει οι παίκτες του ειναι λίγο παλαίμαχοι αλλα σίγουρα καλύτεροι απο τους παίκτες των άλλων.

    Κανθαρέ περιμένω την απάντηση σου και στο θέμα που σου έστειλα για το Εντοςεδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ο Μαρινάκης κάνει ένα καλό αλλά κακό κιόλας.

    Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Βάσκο (άλλωστε αυτή είναι και η δουλειά του Βαλβέρδε και του κάθε προπονητή, ο Μαρινάκης πρόεδρος είναι και δεν μπαίνει στα πόδια του) και του έχει δώσει το απόλυτο να κάνει ό,τι θέλει.

    Από τη μία αυτός ήτανε και ο καημός μας τόσα χρόνια και φωνάζαμε για το θείο Σωκράτη. Άσε ένα γαμημένο προπονητή μετά τον Μπάγεβιτς (στην πρώτη θητεία) να δουλέψει όπως θέλει. Μην του δώσεις ένα Container λεφτά για μεταγραφές αλλά ένα σοβαρό ποσό να κινηθεί και άστον να δουλέψει. Ώστε να ξέρεις και να ξέρουμε τι ψάρια πιάνει.

    Ο Μαρινάκης το κάνει και μάλιστα του δίνει και αρκετό χρήμα.

    Αλλά...

    Δεν του έχει κρατήσει λίγο τα λουριά....

    Ούτε εμένα με πείθει ο Φουστέρ. ΟΚ δεν είναι...Όσκαρ, αλλά δεν πείθει, για μεγάλα πράγματα.

    Να συμπληρώσω για τον χαφ που είπες. Όντως θέλει, όχι χαφ, αλλά χάφαρο το καλοκαίρι. Και επίσης και κεντρικό αμυντικό μην ψάχνει τελευταία στιγμή για άλλο Μέλμπεργκ. ο Μοντέστο προσπαθεί το παλληκάρι κάνει καλή δουλειά αλλά προσωπικά τον θεωρώ ένα τίμιο παίχτη και πιστό στρατιώτη, που ό,τι ξέρει και μπορεί αυτό θα σου προσφέρει απλόχερα. Βλ. Κωστούλας,Πάντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε Κάνθαρε, πολύ ωραίο το άρθρο σου και μπορώ να πω πως συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Το θέμα είναι πως φέτος τον Ολυμπιακό τον πάει καρότσι η ανυπαρξία όλων των άλλων. Ντέρμπυ δεν έχει καταφέρει να πάρει μόνος του, έχει εμμονές ο Βαλβέρδε με τα ψυχοπαίδια του και κάνει πολλά λάθη. Ο Μιραλλάς είναι πολύ καλύτερος από τον Πάντελιτς που δεν ξέρει γρη μπάλα. Ο Φουστέρ, ξέρεις είναι συμπάθεια μεγάλη για εμένα. Αν δεν ήταν ο Ιμπαγάσα δεν θα ήταν τόσο ψηλά η ομάδα του Πειραιά. Για τον Μέλμπεργκ, έχει μεγαλώσει πια, αν και τον θεωρώ το καλύτερο αμυντικό στο πρωτάθλημα μαζί με Κοντρέρας και άλλους δύο-τρεις (Ντουγκλάο, Σανκαρέ, Μανωλά). Ο Αβρααμ δεν είναι ηγέτης, είναι άξιος συμπαραστάτης στην άμυνα. Θέλει δίπλα του έναν καλό συμπαίκτη για να κάνει δουλειά διότι εκτίθεται αρκετά και αν βρεθεί σε άσχημη μέρα μπορεί να κάνει τα λάθη του αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εντάξει ρε Κάνθαρε μην κατηγορείς αμέσως τα παιδιά.Θα τους δούμε και τους δύο.Σου είπα για τέτοια χώρα που βγάζει 3 πιτσιρίκια το χρόνο να παίζουνε βασικοί,να έχουν βγεί 2 σε μισή χρονιά μετά από τόσα που είχε υποστεί ο Ολυμπιακός και τόσες αλλαγές προπονητών...

    Είπαμε τώρα.Όσο για το οτι τα τελευταία ματς νικάει μόνιμα 1-0 και τις περισσότερες φορές είναι με πέναλτι.Μα βρε Ριέρα,βρε Πάντελιτς,βρε Μιραλλάς και άλλοι πολλοί,αφού την έχετε ρε γαμώτο την μπαλίτσα ,γιατί παίζετε σαν γιδοβοσκοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργο το αν είναι παλαίμαχοι ή όχι θα φανεί στην Ευρώπη. Αν μείνουν όλοι αυτοί. Θα σου στείλω mail εντός της ημέρας.

    Γαυράκο δεν νομίζω ότι ο Μαρινάκης έχει δώσει πολλά λεφτά στον Βάσκο. Οι περισσότερες παίχτες ήρθαν προ Βάσκου. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται. Όσο για τα χαφ, πράγματι θέλει χαφάρες. Και οι στρατιώτες χρήσιμοι είναι. Οι πιστοί στρατιώτες.

    Σκάουτερ ο Μέλμπεργκ στην κατάσταση που είναι δεν είναι από τα καλύτερα σέντερ μπακ. Σωστός για Αβραάμ. Συμφωνώ απόλυτα ότι η ομάδα πάει καρότσι λόγω ανυπαρξίας των υπολοίπων. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός αντί να προβληματίζεται για αυτό, κοιτάζεται στον καθρέφτη και βαυκαλίζεται.

    Ύπνε, δεν κατηγορώ τα παιδιά. Αυτούς που γράφουν και λένε παπαριές κατηγορώ. Όσο για το 1-0 που συνήθως κερδίζει ο ΟΣΦΠ - ειδικά εκτός έδρας - δείχνει το πόσο δεν εμπιστεύεται ο Βαλβέρδε την ομάδα. Κρατάει τα λουριά πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φοβάται ο Βαλβέρδε.Η ομάδα που γνώριζε έπαιζε έτοιμο ποδόσφαιρο.Έπερνε τη μπάλα ο Ιεροκλής έβγαζε μία στο Γκαλέττι έβγαζε μία στο Λούα Λούα αυτός,πέρναγε τη μισή άμυνα και έβαζε 2 γκολ.Σέντρα πάλι,κεφαλιά Κοβάσεβιτς...Αστα να πάνε...πανε αυτά φύγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τώρα πέρνει τη μπάλα ο Ντουντού (αν παίζει) βγάζει μια πάσα που αν πετύχει δεν πετύχει στον Ριέρα που δε κάνει ποτέ σέντρες.Ο Πάντελιτς προσπαθεί το παιδί και ο Μιραλλάς όταν παίρνει τη μπάλα όπως είπες και ΄συ χτυπιέται μόνος του και κάνει δύσκολη τη ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!!!
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΑΥΜΑΣΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΣΑ ΠΟΛΑ!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οφείλω να πληροφορήσω τους φίλους του Ολυμπιακού ότι η κοιλιά θα λάβει σάρκα και οστά το Σάββατο.

    Απο το στομα σου και στου Θεου τ' αυτι Κανθαρε. Θα το ευχαριστηθει η ψυχουλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. γεια σου ρε κανθαρε .
    διαβαζωντας το κειμενο ηταν σαν ακουω ολους τους ολυμπιακους μαζι σε καφετεριες και γηπεδο.
    αυτο που γραφεις ειναι η μια αληθεια.η αλλη ειναι αυτη που θα σου πω εγω.
    με σειρα προτερεοτητας
    ο ΜΡΙΝΑΚΗΣ ειναι μακραν απο τους πιο ενεργους προεδρους της σκουπα λιγκ και οικονομικα και ουσιαστικα η ερωτηση για αυτον ειναι ποσοι θα τον θελατε για προεδρο στην ομαδα σας??
    ο προπονητης τωρα
    μακραν ο πιο σοβαρος που εχει περασει τα τελευταια χρονια απο παγκο μεγαλης ομαδας μαζι με τον κουπερ θα ελεγα.η διαφορα εδω ειναι οτι τον βαλβερδε τον στηριζει ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ και οι περισσοτεροι ολυμπιακοι γιατι εχει οραμα.εγω θα αρχισω να τον κρινω απο του χρονου οχι τωρα
    για τους παιχτες
    ο ριερα καθοτι ο πιο ακριβοπληρωμενος και μενα στην αρχη δε μου γεμιζε το ματι αλλα θα κανω παλι μια ερωτηση
    χωρις αυτον ειναι καλυτερος η χειροτερος ο ολυμπιακος??ξερεις καποιον αλλο αριστερο χαφ να εχει 6 γκολ και περιπου αλλες τοσες ασισστ??και ποιον θεωρεις καλυτερο του στη σκουπα λιγκ??μελμπεργκ αβρααμ δε συγκρινοντε με κανενα δυδιμο οποτε παμε παρακατω τοροσιδης αν εξερεσουμε κανα δυο παιχνιδια τωρα τελευταια μακραν ο καλυτερος σε δειαρκεια ελληνας παιχτης
    ο ιμπαγασα στη θεση του παιζει εκτος συναγωνισμου
    ο πμραβο απλα και μονο λογο σταθεροτητας δενει καλα με το υπολοιπο συνολο χωρις να κανει κατι ιδιετερο
    ουρταδο φετφα ζαιρι ρομενταλ χρισιμοποιουντε εκ περιτροπης και δεν πρεπει να τους κρινουμε αλλα συμφωνουμε οτι δεν ειναι καλοι ο παντελιτς κι εμενα δε με συγκινη μαλιστα η γνωμη μου ο μητρογλου ξερει περισσοτερη μπαλα αλλα εχει λιγοτερο μυαλο
    ο μιραλας αν εχει τα μυαλα του μητρογλου τον βλεπω δανεικο αν εχει τα μυαλα του παντελιτς τον βλεπω βασικο
    εγω παντως γενικα ειμαι ικανοποιοημενος φετος αρκετες φορες εφυγα απο το γηπεδο χορτατος απο μπαλα στα εκτος κανει το καθηκον και κερδιζει
    και ερχομαστε στα ντερμπι
    μαλιστα
    εχω 2 ηττες με αεκ παο ε και??
    πες οτι δεν εχανα θα λεγαμε κατι διαφορετικο σημερα??
    παλι τα ιδια θα λεγαμε απλα δε θα ειχαμε το αλοθη των χαμενων ντερμπι
    δηλαδη εσυ λες οτι αυτος ο θρυλος χανει μεσα απο παο αεκ???
    εγω παλι λεω μονο ποσα θα βαλω δεν ξερω!!
    για το κτσαρολι που εχασα λογω μπαοκ η αληθεια ειναι οτι και στα δυο ματσ δεν ειμουν καλος
    ηταν ομως ο μπαοκ??
    φουλ αμυνα και δωστου γκρινια και κλοτσια καπως ετσι πηραμε και το πανευρωπαικο αν θυμασε εξαλου και περυσι απο τας σερας δε βγηκα εξω??και πιο παλια απο τα γιαννενα??ε και τι εγινε??καποιες χρονιες χανω και απο μικρες ομαδιτσες
    φετος εχασα απο μια απο αυτες.θα το παρω του χρονου δεν εγινε και τιποτα σπουδαιο!!!σε γενικες γραμμες κραταω αυτο που λενε ολοι οι αντιπαλοι
    οτι χανουνε απο τον καλυτερο
    τωρα αν η αεκ και ο παο λενε οτι με κερδισανε οντας καλυτεροι αυτοι τι να πω η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα
    κανθαρε 18 στα 21 εχω και ειμαι στο +7 και κοιτα κουβεντα που γινετε!!!!ο βαζελος περυσι πηρε ενα ντερμπι με την αεκ και ενα με τον μπαοκ μεσα και εχε 2 ηττες απο μενα και μια απο τον μπαοκ πανω και ενα χ με το αεκ και με σενα και στα δυο παιχνιδια ακομα βριζεις και μας πρηξανε για την ομαδα της δεκαετιας τον νεο αυτοκρατορα κτλπ κτλπ
    μαγκες αραξτε και χαρειτε μπαλιτσα
    και μια τελευταια ερωτηση
    ποια ομαδα πιστευετε οτι εχει τις προδιαγραφες απο τις 16 να παρει τα επομενα δυο πρωταθληματα βαση αυτα που εχουμε δει μεχρι τωρα???
    ο ευρων κερδιζει λουτρινο κουκλακι του θρυλεων
    α ξεχασα το μπλοκ αλαξε διευθηνση
    http://olympiakos-forever.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάνθαρε, αν πιάσουμε ένα-ένα τα ματς δεν βγάζουμε άκρη. Γιατί θα σου πω εγώ, ότι στα ματς που χασαμε δεν είμασταν χειρότεροι..Κάτι πιο γεινικό είναι ότι οι άλλοι δεν κάνουν φάσεις κ αυτό κάτι λέει...κάτι δημιουγείται. Βεβαιως, είναι και θέμα επιπέδου των λοιπών στο πρωτάθλημα. Η ομάδα για Ευρώπη θέλει προσθ'ηκες κ χρόνο. Είδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ύπνε τι έκανε ο Γκαλέτι; Περνούσε την μισή άμυνα;

    Λούρδι, δεν νομίζω ότι ξέρω τόσα πολλά. Είναι ωραία η μπάλα, αλλα στη ζωή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Όπως τα μπουκάλια που στόλιζες κι αυτά που μετέτρεπα σε βάζα.

    Footballnews,βρε ασσούκλι είναι. Το είπα και στον Παβού: χατ τρικ ο Ιάπωνας. Είναι και Χριστιανός ο αθεόφοβος. Τώρα εξηγείται η μεταγραφή του.

    Θέμη, που χάθηκες ρε γίγαντα; Έρχεσαι από το πουθενά, αραδιάζεις το σεντόνι σου, λες ότι έφτιαξες νέο blog και φεύγεις. Υποβάλλω τα σέβη μου. Παρόλα αυτά ενίσταμαι για αρκετά πράγματα, όπως για τον Μαρινάκη που εκτός από Πρόεδρος του ΟΣΦΠ μη ξεχνάς ότι είναι και της Σούπερ Λίγκ.

    Παβού η αλήθεια είναι ότι το πρωτάθλημά μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Απλά κοίτα πόσες απώλειες έχεις εσύ σε σχέση με τους πρωτοπόρους των άλλων πρωταθλημάτων. Για την Ευρώπη εννοείται ότι θες προσθήκες, δεν χωράει αμφιβολία επ' αυτού. Ποιοτικές προσθήκες έτσι;

    Την καλημέρα μου σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κάνθαρε για κάνε μια πρόβλεψη για το σχήμα που θα παρατάξει ο Μιχαλήτσιος μεθαύριο και δώσε ένα δικό σου optimal...(δεδομένων των αδυναμιών του ολυμπιακού που ανέλυσες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτά τα ματς θέλουν καλαμπαλίκια και ο Τόχα με τον Πορτίγια μας έδειξαν ότι δεν τα έχουν. Επομένως στα χαφ Φατί και Πρίττας. Μπροστά τους ο Κόκε και πιο μπροστά λογικά ο Μπόμπα. Αριστερά ο Καστίγιο και δεξιά ο Νέτο.

    Το μυστικό είναι να πιέσεις ασφυκτικά μέχρι το 20-25 λεπτό. Μεγάλο πλάτος στο γήπεδο, πίεση ψηλά και το πιο βασικό από όλα: κοντά οι γραμμές. Για να έχεις όμως τις γραμμές κοντά θες συνεχές τρέξιμο χωρίς την μπάλα. Από το 25 και μετά θα σου δώσει χώρο ο ΟΣΦΠ για να αναπτυχθείς. Με την αλλαγή προπονητή και τις νέες προσθήκες είσαι απρόβλεπτος: εκμεταλλεύσου το.

    Από αριστερά θα απαγόρευα στον Μίτσελ να ανεβαίνει γιατί έχει αμνησία και στο ένας εναντίον ενός δεν τα πολυκαταφέρνει. Δεν ξέρω αν ο Καστίγιο μπορεί να ανταποκριθεί σε έντονο ρυθμό και δεν ξέρω πόσο θα βοηθάει τον Μίτσελ. Για αυτό θα τον καλύπτει ο Λαζαρίδης όποτε χρειάζεται.

    Ο Πρίττας λογικά θα κολλήσει σαν βεντούζα στον Ιμπαγκάζα για να εμποδίσει την πρώτη πάσα. Αν μπλοκάρεις τον Ιμπαγκάζα, αμέσως ο Ολυμπιακός φρικάρει και ψάχνει λύσεις με κουβάλημα μπάλας και κούρσες στον ασβέστη. Από δεξιά λογικά ο Βαγγέλι κουτσά στραβά θα τα καταφέρει, ενώ μπορεί να παίξει και το όβερλαπ με τον Νέτο.

    Απλά πρέπει να εκεμταλλευτούμε τις δεδομένες ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Έχεις την ποιότητα να τις αξιοποιήσεις.

    Ο Ολυμπιακός στα εκτός έδρας είναι πολύ σφιχτός, επομένως δεν περιμένω τρελά ρίσκα από το Βάσκο. Νομίζω ότι αν καταφέρεις να σκοράρεις στο πρώτο ημίχρονο πρέπει να μπεις στο δεύτερο με μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο. Δεν νομίζω ότι το να δώσεις μέτρα στον αντίπαλο θα είναι ότι καλύτερο. Ο ΟΣΦΠ δεν έχει δυνάμεις. Η μαλακεία είναι ότι έχουμε και Ευρώπη.

    Τα έγραψα πολύ πρόχειρα, δεν ξέρω αν σε κάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με κάλυψες τζαστ φάιν. Καστίγιο ε; Εγώ γιατί τον φοβάμαι ότι θα παρεκτραπεί; Για φουνταριστό όντως Μπόμπα κι ότι γίνει, δεν ξέρω αν είναι καλύτερος από Τσέζαρεκ στο ψηλό παιχνίδι, αλλά θα χρειαστεί γιατί με τον οσφπ κλεισμένο πίσω θα έχουμε αρκετές σέντρες (άσχετα που με Παπαδόπουλο-Μελμπεργκ δεν ενδείκνυται).

    μπάι δε γουέι, τώρα που ο Νέτο παίζει αντιΧαβίτο περιμένω πολύ πιο ακριβείς σέντρες από τις "μια στις τόσες" του Χαβίτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νομίζω ότι τη ζνμιά θα την κάνει ο Φατί, αν φυσικά καταφέρει να επικρατήσει ο ... Θεός του πολέμου. Όχι μόνο αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Ο Σάκης έρχεται από αποχή και δεν ξέρω τι ρυθμό θα έχει, διαφορετικά έχει άνετα τον, μεγάλης ηλικίας πια, Ιμπαγάσα.

    Αν ο Άρης νιώθει ότι έχει τρεξίματα πρέπει να πιέσει ψηλά, οπότε κερδίζει χαλαρουίτα. Αν δεν έχει πάμε για διπλό, που θα φροντίσει να το κάνει πιο εύκολο ο Ροδίτης μπάτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μόλις άκουσα Νικολακό που ανέφερε ότι στη σελίδα της Λίγκας ο Μιραλάς είναι τιμωρημένος για τον αγώνα με τον Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άλεξ, το καλό με τον Νέτο είναι ότι έχει την μπούκα. Εδώ επιχειρεί μπούκες ως μπακ. Μακάρι να είχε και αριστερό πόδι.

    Υπουργέ ο Φατί πραγματικά είναι κολώνα στην μεσαία γραμμή. Έχει ένα προβληματάκι με την πάσα, αλλά ακόμα κι έτσι το τσουλάει καλά το τόπι. Βρε δεν πάει να παίξει κι ο Ζιντάν. Το τρίμπαλο από τον Ιάπωνα (πουλέν) δεν το γλιτώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα.Ο Ολυμπιακός είναι βάση ώς ολοκληρωμένης ομάδας.Σε τι υστερεί;Επίθεση;Μιραλλάς,Πάντελιτς,Τσεμπούρ,Μητρόγλου,Νέμεθ.
    Κέντρο:Ντουντου.

    Αυτά είναι αμα έχεις αμπαλομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τον Ιάπωνα τον άφησες πάγκο όμως! Θα τον βάλεις στο 60' ως άλλος καμικάζι να κάμει τρύπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σου Θανάση.

    Άλεξ, ο Ιάπωνας θα κάνει την ζημιά. Θα σηκωθεί από τον πάγκο και θα μαγέψει. Καμικάζι είναι ο Μιχαλήτσιος, τουλάχιστον έτσι αυτοχαρακτηρίστηκε. Πέρα από την πλάκα έχω την αίσθηση ότι ο Σακάτα ήρθε για να αντικαταστήσει τον Χαβίτο. Ειδικά ανασταλτικά.

    Καλό ξημέρωμα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σας....
    Καλή τοποθέτηση φίλε KANTHAROS. Έχω ξαναγράψει τις απόψεις μου για όλους αυτούς τους δήθεν του Ελληνικού ποδοσφαίρου....
    Ο "άψογος" και "ατσαλάκωτος" Βαλβέρδε, η πρώτη θέση του μετριότατου και ασταθέστατου Ολυμπιακού, το ότι έχει από τώρα κριθεί το πρωτάθλημα, όλα αυτά είναι εικόνα των ανθρώπων που διοικούν το ποδόσφαιρό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το πρόβλημα φίλε Γιάννη είναι ο Μαρινάκης (δήθεν). Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική που διέπει πολλούς ανθρώπους, ότι για να γίνω αρεστός στον φίλο μου πρέπει να πρώτα να γίνω αντιπαθής στον αντίπαλο μου. Πρέπει να αλλάξει μυαλά.

    Όσοι θέλουν να δουν τον αγώνα να πατήσουν στο παρακάτω λινκ.

    http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=105027&part=sports

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...